PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Aman yarabbi, katliam gibi kaza; 40 ölü!

tralles
19.05.06, 16:42
Osmaniye'de kaza: 40 ölü, 7 yaralı

Osmaniye-Gaziantep Karayolunda, Afgan uyrukluları taşıyan kamyonun TIR dorsesine çarpması sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 40 kişinin öldüğü bildirildi.
Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek’ten alınan bilgiye göre, kaza Gaziantep-Osmaniye TEM otoyolunun Kadirli turnikelerine 500 metre mesafede meydana geldi. Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 RYA 71 plakalı arkası branda ile kapalı kamyon, aşırı hız sonucunda aynı güzergahta giden plakası belirlenemeyen TIR’a arkadan çarptı. Kazada, TIR’ın dorsesine girerek parçalanan kamyonun arkasında kaçak olarak bulunan Afganistan uyruklu 40 kişi hayatını kaybederken 7 kişi de ağır yaralandı. Yaralılar Osmaniye ve Adana'daki hastanelerde tedavi altına alındı.
Vali Kemelek, "kamyonun arkasında sıkışık vaziyette bulunan büyük olasılıkla Afganistan ve Bangladeş uyruklu kaçaklar, ani çarpma sonucu üst üste yığılarak yaşamlarını kaybetmişler. Kazada ölen kişilerin sadece bir kaçının üstünden kimlik çıktı" dedi.
Ölenlerin çoğunun 20-25 yaşlarında tarım işçisi gençler olduğu öğrenildi.
Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, 7 ağır yaralının da Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altında olduğunu söyledi. Afgan uyruklu kişilerin küçük kamyonetle kaçak olarak yurda girdiği sanılıyor.

http://www.milliyet.com.tr/2006/05/19/son/sontur19.asp

Cok kötü, cok! Söyleyecek kelime bulamiyorum. Allah rahmet eylesin.

deryatulga
19.05.06, 16:46

Zengin arabasini dagdan asirir, fakir düz ovada yolunu sasirir. Cukurova'da tarim isciligi yaparak para kazanacak da, memleketinde kendini bekleyenlere el uzatacak. 40 kisi öldüyse, 400 kisinin de cigeri yandi. Talih insandan bir kere yüz cevirmeye görsün!

T a r k a n
19.05.06, 16:49

Osmaniye-Gaziantep Karayolunda, Afgan uyrukluları taşıyan kamyonun TIR dorsesine çarpması sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 40 kişinin öldüğü bildirildi.
Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek’ten alınan bilgiye göre, kaza Gaziantep-Osmaniye TEM otoyolunun Kadirli turnikelerine 500 metre mesafede meydana geldi. Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 RYA 71 plakalı arkası branda ile kapalı kamyon, aşırı hız sonucunda aynı güzergahta giden plakası belirlenemeyen TIR’a arkadan çarptı. Kazada, TIR’ın dorsesine girerek parçalanan kamyonun arkasında kaçak olarak bulunan Afganistan uyruklu 40 kişi hayatını kaybederken 7 kişi de ağır yaralandı. Yaralılar Osmaniye ve Adana'daki hastanelerde tedavi altına alındı.
Vali Kemelek, "kamyonun arkasında sıkışık vaziyette bulunan büyük olasılıkla Afganistan ve Bangladeş uyruklu kaçaklar, ani çarpma sonucu üst üste yığılarak yaşamlarını kaybetmişler. Kazada ölen kişilerin sadece bir kaçının üstünden kimlik çıktı" dedi.
Ölenlerin çoğunun 20-25 yaşlarında tarım işçisi gençler olduğu öğrenildi.
Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, 7 ağır yaralının da Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altında olduğunu söyledi. Afgan uyruklu kişilerin küçük kamyonetle kaçak olarak yurda girdiği sanılıyor.

http://www.milliyet.com.tr/2006/05/19/son/sontur19.asp

Yalan!!!! Bu kaza degildi! Adamlara kazik attilar ve sonra öldürdüler.

tralles
19.05.06, 16:52

cok ciddi bir iddia bu ama...

deryatulga
19.05.06, 16:55

Bu kadar büyük bir cinayetin 7 sahidini kim sag birakir acaba? Bu garibanlar kendilerini kaciranlarin kim oldugunu asla bilmezler. Kazik yeseler kimi kime sikayet edecekler?

T a r k a n
19.05.06, 16:59
Bu kadar büyük bir cinayetin 7 sahidini kim sag birakir acaba? Bu garibanlar kendilerini kaciranlarin kim oldugunu asla bilmezler. Kazik yeseler kimi kime sikayet edecekler?

Polise. Baska ne yapsin?

deryatulga
19.05.06, 17:02
Polise. Baska ne yapsin?

Polis onu kulagindan tutup da yurt disi etsin diye mi? Sari Cizmeli Mehmet Agadan sikayet etsen ne olur?

tralles
19.05.06, 17:12
Tarkan'in iddiasi cok olagan disi degil, ama cok ciddi....

ölen 40 kisi de Afgan uyruklu ciftci ameleleri, iscileri...

Eger Tarkanin süphesi dogru ise, cok cok korkunc ve Allahsiz bir cinayet sözkonusudur.

tralles
19.05.06, 17:15
Su resime bakin Allah askina, bu kazaya sebep olanlar bu vicdan azabina nasil dayanacaklar?

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1543118.jpg

deryatulga
19.05.06, 17:19
Tarkan'in iddiasi cok olagan disi degil, ama cok ciddi....

ölen 40 kisi de Afgan uyruklu ciftci ameleleri, iscileri...

Eger Tarkanin süphesi dogru ise, cok cok korkunc ve Allahsiz bir cinayet sözkonusudur.

Esas cinayet bunca insani o sartlarda tenteli kamyona doldurup da yollara salmak.

tralles
19.05.06, 17:20
Esas cinayet bunca insani o sartlarda tenteli kamyona doldurup da yollara salmak.

Muhakkak, onu da düsünmedim degil, hayvan misali, 40 insani bi kamyonun arkasina yüklemek, insan disi bi olay...

Memlekette bilmedigimiz kimbilir daha ne dümenler dönüyor...

deryatulga
19.05.06, 17:23
Su resime bakin Allah askina, bu kazaya sebep olanlar bu vicdan azabina nasil dayanacaklar?

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1543118.jpg

1965 veya 1966 yiliydi, Düzce civarinda bir yolcu otobüsü nitrik asit yüklü bir kamyona bindirdi ve 30 küsur insanin ölümüne sebep oldu. Sen asil o ölülerin resmini bir görseydin. Kamyon sahibi firmaya, asidi cam damacanalar icinde naklettigi halde bir sey olmadi, soför otobüs arkadan gelip carptigi icin komik bir ceza ile kurtuldu.

KökBöri
19.05.06, 18:46
cok kötü ve üzücü bir haber,
Allah rahmet eylesin..ve bu faciadan yarali olarak kurtulana,GECMIS OLSUN

Misal
19.05.06, 19:00
Allah rahmet eylesin..... yakinlarina da sabir versin insallah! :(

deryatulga
10.06.06, 11:24
Şavrule'nin şanzumanı, severim ben Asuman'ı
("")

Yahu ben böyle şeyleri okudukça tıkanırım gülmekten, size de oluyor mu? Artık dünya yalnızca bizim eşeklerimize binecek, bundan böyle bütün Avrupa rakımızı içecek, geleceğin Einstein'ları bu okuldan yetişecek, maçlarda küfür edilmeyecek, taksiciler tıraş olacak, falan.

Kamuoyunun bönlüğünü mü yansıtır, basının basitliğini mi, bilemem.

Şimdi de bir haber: Kamyoncular 'kasa edebiyatı' yapamayacaklarmış. Yalnız onlar değil, otobüsçüler, taksiciler ve dolmuşçular da.

Yani, kamyonlara 'Ford'un gazı, Fahriye'nin nazı kesilmez' gibi yazılar yazılamayacak. 'Gaz pedalın olayım, topukla beni' gibi cümleler süslemeyecek kasaları... 'Gönlünde oturacak yer yoksa güzelim, fark etmez ben ayakta da giderim, çevirme yaparsa babanla ağabeyin, zarar yok anında hemen çökerim' gibi şiirler karalanmayacak... 'Yoksa arkadan aşk üstü bekleyen, indireyim seni gönlümün ışıklarında, yeter ki bozuk verme sevginin bedelini, üstü kalsın ben sineme çekerim'... 'Arkadan iki kişi olmasın aşkımızda, sen gel şöyle şoför yanına gülüm'... 'Ön tamam dedin inandım, müsait bir yerde inecek varmış yandım'... (Hepsini ben uydurdum, taksi plakamı isterim.)

Şehirlerarası otobüslerde tavuk taşımak ve kebap yemek de yasaklanmış.

Meğerse Türkiye'de köylülük bitmiş de biz haberini atlamışız!

Peki, kafasını sallayan köpek, dilimlenmiş karpuz, kabından çıkarılmış kompakt disk falan ne olacak, onlar da kalkacaklar mı?

O zaman burjuvalara da arabanın arka camının içine Kleenex mendil koymak, yan cama Garfield yapıştırmak yasaklansın. Herkes İngilizce bilmek zorunda olmadığından 'baby on board' gibi saçmalıklara da son verilsin. 'Schoolbus' yazısını da yalnızca Amerikan filmlerinde görmek istiyorum.

Yazı yazmak yasak, ağlayan çocuk posteri serbest mi yani?

Yoksa şiir yasak da 'çağımız buhranda, kurtuluş İslam'da' gibi sloganlar değil mi?

Ne yani, hiçbir dangalak faşist şöyle göğsünü gere gere 'kahrolsun Perihan Mağden' yazamayacak mıdır ön camına? İfade özgürlüğünü mü engelleyeceksiniz?

'Bayan yanı' uygulaması ne olacak peki? 'Neden erkek yanı verdiniz, ben ibne miyim lan' diye kavga çıkaran yolcu da biliriz.

Acaba çay ve ihtiyaç molalarında 'sayın yolcularımızın, çaylar şirketten olduğu için, birden fazla çay içmemelerini rica ederiz' skandalına son verilecek ve ayrıca otobüsü kaçırmamak için çişimizin son damlasının o itiş kakış kuyrukta içeride kalması ya da donumuza damlaması gibi sorunlar da çözülecek midir?

Yaaa, demek ki muavinler 'ikinci kaptan pilot', şoförler 'birinci kaptan pilot' olmayacaklar ve motor yorulmasın diye klima çalıştırmamaktan da vazgeçecekler...

Peki, yanınıza oturan vatandaşın 'yolculuk ne tarafa hemşerim' yavşamasıyla size bütün hayatını anlatmasının önüne geçilecek midir? Ya da en azından yol boyunca size bütün hayatını anlatan herifin giderken bir 'hoşçakal' demesi sağlanacak mıdır?

Kebap yemek yasak, çiğ köfte ve sucuk serbest mi? Amaç kokuyu önlemekse, 'ayakkabı çıkarma' geleneği nasıl yıkılacak?

Acaba niçin bir Alman kamyoncu kasasına şiir yazmıyor, bir İngiliz otobüsçü bayrak asmıyor, bir Fransız taksici 'tek yol Katolik Kilisesi' şeklinde bir slogan attırmıyor?

Avrupa Birliği'ne girersek bakarsınız onları da etkileriz, onlar da başlarlar... 'Ich möchte fünf Köfte, ich liebe deine Hüfte'... 'Parsley in the gardens, come visit us time to time'... 'Yo quiero a Dolores, rascandome mis cojones'...

10.06.2006

Kingpin
10.06.06, 12:25
Muhakkak, onu da düsünmedim degil, hayvan misali, 40 insani bi kamyonun arkasina yüklemek, insan disi bi olay...

Memlekette bilmedigimiz kimbilir daha ne dümenler dönüyor...

Was gibts da zu überlegen :motz: einfach verbieten und das wars .

Minibus yada Otobus kiralasinlar.