PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : banka hesaplari

Yakamoz
04.06.06, 13:03
Bu konuda benim anlamadigim bir tek sey var. Kimseye de iftira atmak istemem.

Cölasan`a göre bu olaylar "Iktidar taraftari sebekeler" tarafindan düzenlenmis bir oyun. Bu sonuca nasil vardi? Bu olayi fazla takip edemedigim icin soruyorum.

Hani Danistay`i vuran da hükümet yandasi ilan edildi, sonra neler cikti. Simdi bu santaji yapanlarin hükümet yanlisi oldugu sonucu nerden cikti ortaya?

TSfalcon
04.06.06, 13:04
ben allah'in askeriyim ve BESMELE cekerek danistaya ates eden kim:rolleyes:

Yakamoz
04.06.06, 13:05

Hic kimse! Öyle bir sey yok ortada. Adam gitmis sessizce isini yapmis.

ottoman1299
04.06.06, 13:07

Kimse!
Emin Cölasan'dan baska, kimse bunu iddia etmiyor! Yaralilar, hatta katilin kendisi de bu haberi yalanladi!

TSfalcon
04.06.06, 13:09
sesizce yapmis, nerden biliyorsun bunu? yani adamin yanindaydin,haklimiyim?

yani basin olaylari apartiyor ve adamin ITIRAFIDA yalan.

Yakamoz
04.06.06, 13:10
sesizce yapmis, nerden biliyorsun bunu? yani adamin yanindaydin,haklimiyim?

yani basin olaylari apartiyor ve adamin iftirasida yalan.

Saldirida yaralanan bayan hakim ve diger hakimler olaydan sonra yaptiklari acikalamda bunu söylediler. Eger bu konudaki threadi incelersen olayin bu yönünü okursun!

Bu arada madem soruya böyle giriyorsun...sen orda miydin be kardesim? Sen hangi kaynaktan aliyorsan haberi biz de oradan aliyoruz.

Detan
04.06.06, 13:12

Cölasan`a göre bu olaylar "Iktidar taraftari sebekeler" tarafindan düzenlenmis bir oyun. Bu sonuca nasil vardi? Bu olayi fazla takip edemedigim icin soruyorum.

Hani Danistay`i vuran da hükümet yandasi ilan edildi, sonra neler cikti. Simdi bu santaji yapanlarin hükümet yanlisi oldugu sonucu nerden cikti ortaya?

Cünkü bu gibi karalama operasyonlari yeni degil. Hükümet rahatsiz oldugu kisileri bu sekilde isolasyona sürükleyip irtibarlarina zarar veriyor.

Bildigimiz "Rufmord"!

Carlito
04.06.06, 13:12
yani basin olaylari apartiyor .
Hayir. Birileri olaya Yön veriyor! Sen Yalan oldugu ortaya ciktigi haberleri halen sag sola dagitiyorsun. Bak Propaganda ne güzel isliyor. Korkma bu yalanci sade bir kere yalan söyler, adamlar türkiyemizi kurtaracak ;)

TSfalcon
04.06.06, 13:13
orda degildim,basinda okumustum.tabii ki sessizce yapti dedin ve ordaymiydin diye sorma hakkim yok mu? yoksa yine uyari mi alacagim,anlarsinya:lach:

ottoman1299
04.06.06, 13:15

Yaptigi iftira'yi hakli cikarmak icin, fantazisini zorluyor.

TSfalcon
04.06.06, 13:17
Hayir. Birileri olaya Yön veriyor! Sen Yalan oldugu ortaya ciktigi haberleri halen sag sola dagitiyorsun. Bak Propaganda ne güzel isliyor. Korkma bu yalanci sade bir kere yalan söyler, adamlar türkiyemizi kurtaracak ;)
peki ordu düsmani olan,iktidar yagcisi olan, sulucu yagci olan,islamci gazeteler,vakit,yeni safak,milli gazete ve zaman gazeteleri bu konu hakkinda ne diyor?

tralles
04.06.06, 13:18
Cölasan kendisine gelen bilgiler dogrultusunda yazisini yapiyor.

Kac yillik gazeteci mazisi var, iki hafta önce yazdigi yazinin hesabini verecekte öyle mi kendisine karsi yapilan tezgaha cevap verecek?

Üstelik bu adamin bu foruma üye kardeslerimizden Ankara'da olan bitenler hakkinda daha fazla bilgiye sahip oldugunu hatirlatmak isterim.

Iktidar yanlisi sebekler tarafindan tezgahlandigina inanmak istemeyen herkes sayin Cölasan'a email yoluyla bu soruyu sorabilirler, burada soru isaretleri birakmaya da gerek kalmaz.

Yakamoz
04.06.06, 13:18
Cünkü bu gibi karalama operasyonlari yeni degil. Hükümet rahatsiz oldugu kisileri bu sekilde isolasyona sürükleyip irtibarlarina zarar veriyor.

Bildigimiz "Rufmord"!

Yine de karalama kampanyasini su veya bu yapiyor demek icin bir gazeteci olarak bunu kanitlamak gerekmez mi?

Aklimdan söyle bir sey gecti. Ayni Danistay olayinda oldugu gibi, bir an icin hersey öyle makul ki, sanki deliller oraya bilerek birakilmis. Sonucta nerelere variyor olaylar.

Attim kafadan...ya bu karalama kampanyasini Askeri istihbarat baslattiysa? Amac Cölasan`a hükümet karsi malzeme vermek icin....

Oyuna gelmek istemem arkadaslar. Artik bir seye inanmiyorum. Ne hükümet aciklamalarina ne gazetelere....herkez kafasina göre yorum yapiyor.

Yakamoz
04.06.06, 13:20
Cölasan kendisine gelen bilgiler dogrultusunda yazisini yapiyor.

Kac yillik gazeteci mazisi var, iki hafta önce yazdigi yazinin hesabini verecekte öyle mi kendisine karsi yapilan tezgaha cevap verecek?

Üstelik bu adamin bu foruma üye kardeslerimizden Ankara'da olan bitenler hakkinda daha fazla bilgiye sahip oldugunu hatirlatmak isterim.

Iktidar yanlisi sebekler tarafindan tezgahlandigina inanmak istemeyen herkes sayin Cölasan'a email yoluyla bu soruyu sorabilirler, burada soru isaretleri birakmaya da gerek kalmaz.

Yalnis! Adam gazete`de kamuya sesleniyor. Eger elinde, bunun hükümet tarafindan düzenlendigine itibaren delil varsa mahkemeye basvursun.

Cölasan`in daha yalani gecenlerde ortaya cikti..."Besmele meselesi"

Yakamoz
04.06.06, 13:22
orda degildim,basinda okumustum.tabii ki sessizce yapti dedin ve ordaymiydin diye sorma hakkim yok mu? yoksa yine uyari mi alacagim,anlarsinya:lach:

Sne haberleri okurken belli ki bir filtreden geciriyorsun...hükümete karsi olan herseyi sap diye inaniyorsun, yalnis oldugu meydana cikan haberleri ya okumuyorsun yada hemen unutuyorsun....yoksa bilerek mi yapiyorsun?

TSfalcon
04.06.06, 13:23
haberlerde cikmisti.cumhuriyet gazetesine atilan bomba patlamadimi öylebir sey olacak.besmele cekmezsen tabi patlamaz diyen kimdir?

Carlito
04.06.06, 13:24
peki ordu düsmani olan,iktidar yagcisi olan, sulucu yagci olan,islamci gazeteler,vakit,yeni safak,milli gazete ve zaman gazeteleri bu konu hakkinda ne diyor?

Ben bilmiyorum. Sen biliyorsan yaz. Ben her tarafi dinler, olay hakinda tüm detaylari toplar, dogru ve yanlisa kendim karar veririm.

Senin hastaligin zaten Insanlari bir kutuya sokmak. Arkadas benim AKP yle bi isim olmaz ama dogrunun yanindayim!

Kendi cikari icin yalan söylegene ben bir daha inanmam, okadar!

Yakamoz
04.06.06, 13:25
haberlerde cikmisti.cumhuriyet gazetesine atilan bomba patlamadimi öylebir sey olacak.besmele cekmezsen tabi patlamaz diyen kimdir?

Bu besmele konusunda Cölasan`in yalani oldugu ortaya cikti. Belki bu konuda da yalan söylüyor. Huylu huyundan vaz gecermi?

TSfalcon
04.06.06, 13:27
Sne haberleri okurken belli ki bir filtreden geciriyorsun...hükümete karsi olan herseyi sap diye inaniyorsun, yalnis oldugu meydana cikan haberleri ya okumuyorsun yada hemen unutuyorsun....yoksa bilerek mi yapiyorsun?
iyi oldu ok.iktidar yagcisi olan islami holding gazetelerini okurum.

hanki gazeteleri öneriyorsun.
vakit,yeni safak, haber10,samanyoluhaber,milliga zete ve geliyor aklima zaman gazetesi.

nerden dogru bilgiye ulasabilirim ayni sizin gibi.

TSfalcon
04.06.06, 13:28
Bu besmele konusunda Cölasan`in yalani oldugu ortaya cikti. Belki bu konuda da yalan söylüyor. Huylu huyundan vaz gecermi?
emin cölasandan okumadim.sanigin itirafindan sonra milliyet gazetesinde okudum.

Yakamoz
04.06.06, 13:31
iyi oldu ok.iktidar yagcisi olan islami holding gazetelerini okurum.

hanki gazeteleri öneriyorsun.
vakit,yeni safak, haber10,samanyoluhaber,milliga zete ve geliyor aklima zaman gazetesi.

nerden dogru bilgiye ulasabilirim ayni sizin gibi.

Bu besmele haberinin yalan oldugu Milliyet ve Hurriyettede cikti. Hem diger haberden iki gün sonra. Bari "Kardes kacirmisim de" olay bitsin. Ama dogru olmayan bir seyi iddia ediyorsun ve bunu düzeltttik. Bizi hemen yagci yaptin. Insaf!

Aslinda eger konulara genis bir görüs acisi ile bakmak, kbaskalarinin fikrini temcit pilavi gibi sayiklamak istemiyorsan elkine ne kadar gazete geciyorsa hepsini okuyup kendi fikrini belirlemen lazim.

tralles
04.06.06, 13:31
Yalnis! Adam gazete`de kamuya sesleniyor. Eger elinde, bunun hükümet tarafindan düzenlendigine itibaren delil varsa mahkemeye basvursun.

Cölasan`in daha yalani gecenlerde ortaya cikti..."Besmele meselesi"

Peki yapmadigini nereden biliyorsun?

Su an sende o zaman senin elestirdigin Cölasan gibi yaziyorsun!

TSfalcon
04.06.06, 13:32
Ben bilmiyorum. Sen biliyorsan yaz. Ben her tarafi dinler, olay hakinda tüm detaylari toplar, dogru ve yanlisa kendim karar veririm.

Senin hastaligin zaten Insanlari bir kutuya sokmak. Arkadas benim AKP yle bi isim olmaz ama dogrunun yanindayim!

Kendi cikari icin yalan söylegene ben bir daha inanmam, okadar!
sana burda akp len isin var dedim mi? ispat et nerde dedim,eger edemiyorsak cene kapatmak iyi.

dogrunun yanindaymissin,mademki öyle kemal abi'den basliyabilirsin.

TSfalcon
04.06.06, 13:35
[quote=meric]. Bizi hemen yagci yaptin. Insaf!

quote]
sen varya az degilsin ha.

nerde seni yagci yaptim? allah'tan kork nerde yazdim onu.kenti kafana göre cekme yazilarimi.ben burda yagci gazeteler dedim.sen az degilsin.

kanitla nerde yazdim meric yagci diye.

ottoman1299
04.06.06, 13:37

Baykal, hükümete, "bunun arkasinda cete var diyorsunuz, varsa ispat edin. cikartin" dedi.

Bugün cete cikti, ispat edildi. Daha ne olsun artik?

Yakamoz
04.06.06, 13:37

Aramzidaki fark, ben gazeteci degilim, o gazeteci.

Sence Cölasan icin, bizim icin bu forumda gecerli kurallar yeterli mi? Adam milyonlarca okura hitab ediyor. Pressekodex denilen olay Türkiye`de de gecerli.

Ayrica dikkat edersen ben bu olaya nasil girdim? Bir soru sordum. Olayi takip etmedigim icin, Cölasan`in bu sonuca nasil vardigini sordum. Olur ya, daha önce aciklamstir belki diye.

Ama bu soruya cevap vereceginize "git Cölasana email yaz, kendin sor" diyorsun. Bu demek ki, Cölasan ne yaziyorsa inanmaya dünden razisin.
Olabilir. Ama günümüz Türkiye`sinde kimseye güvenilmez. Sen güven, ben güvenmem.

TSfalcon
04.06.06, 13:39
ne yapmaya calisdigin ordada.her yazimi kenti kafana göre cekiyorsun.yazma bana daha zaten senin yüzünden uyari aldim.
demedigim laflari dedin diyorsun.

burda yeterince modiler var,onlar istedigi gibi yazilarimi silsin ama sen asla
cünkü hanki cikar uguruna sildigini anliyorum.
demedigimi dedin diye yaziyorsun.

deryatulga
04.06.06, 13:40
Baykal, hükümete, "bunun arkasinda cete var diyorsunuz, varsa ispat edin. cikartin" dedi.

Bugün cete cikti, ispat edildi. Daha ne olsun artik?

Türkiye'de cete bulmak yurttas bulmaktan daha kolay bugün. Mesele de orada zaten

ottoman1299
04.06.06, 13:43
En son yakalanan cete'nin ellerinde A. Gül ile RTE evlerinin krokileri cikti. 2 günde unutuldu. kendileri bu konu hakkinda bir demec bile vermediler. Bu olayda Deniz Baykal'in evinin krokisi ciksaydi, neler olurdu, Emin Cölasan'lar neler cikartirdi bu haberden... bilmek bile istemiyorum!

tralles
04.06.06, 13:43
Aramzidaki fark, ben gazeteci degilim, o gazeteci.

Sence Cölasan icin, bizim icin bu forumda gecerli kurallar yeterli mi? Adam milyonlarca okura hitab ediyor. Pressekodex denilen olay Türkiye`de de gecerli.

Ayrica dikkat edersen ben bu olaya nasil girdim? Bir soru sordum. Olayi takip etmedigim icin, Cölasan`in bu sonuca nasil vardigini sordum. Olur ya, daha önce aciklamstir belki diye.

Ama bu soruya cevap vereceginize "git Cölasana email yaz, kendin sor" diyorsun. Bu demek ki, Cölasan ne yaziyorsa inanmaya dünden razisin.
Olabilir. Ama günümüz Türkiye`sinde kimseye güvenilmez. Sen güven, ben güvenmem.

Ancak bu forum icin bazi kurallarin mutlaka tutulmasinin gerekli oldugunu savunanlardan degil misin? Burada yazilanlarin da belli basli politikcity-okurlarini etkileyebilecegini?

Bu forumda belli bir agirligi olanin yazdiklari daha cok ragbet görür. Bu yazarlar kervanina seni de sayiyiorum. Bu nerede yazdigina degil de, bir nevi "Ehrenkodex" gibi bir tavirdir bence.

Cölasan da sadece gazeteci degil, Türkiye'de belli bir durusu olan, belli cevrelerin hic mi hic sevmedigi bir adam, bir takim siradan köse yazarlarindan degil yani.

Ona karsi burada agir elestiri, belli bir kisima karsi elestiridir. Egri oturup dogru konusmak gerek. Bazi kimseler icin Cölasan'in tavri elestirirken, o elestirdikleri tavirlari yapmalari ironi gibi.

Gökcen
04.06.06, 13:46
yeter be. kimse burda carlitonun lafini falan dinlemiyor! ne senin nede carlitonun burda sadece kurallarin sözü gecer!ya kurallara uyun adam gibi yazin yada yazmayin!

tralles
04.06.06, 13:46
Carlito yönetici degil. Forum ayvayi yemiyor, belli basli düsüncedeki yazarlar cogaliyor. Bunun panzehiri de küsüp gitmek degil. Anlasildi mi? ;)

TSfalcon
04.06.06, 13:49
carlito
neyi bilmiyorum,cölasana tas atan sensin hadi ögret bana nerden vardin bu konuya.bekliyorum hadi cölasan nasil bir insan ögret bana.

Yakamoz
04.06.06, 13:49
Ancak bu forum icin bazi kurallarin mutlaka tutulmasinin gerekli oldugunu savunanlardan degil misin? Burada yazilanlarin da belli basli politikcity-okurlarini etkileyebilecegini?

Bu forumda belli bir agirligi olanin yazdiklari daha cok ragbet görür. Bu yazarlar kervanina seni de sayiyiorum. Bu nerede yazdigina degil de, bir nevi "Ehrenkodex" gibi bir tavirdir bence.

Cölasan da sadece gazeteci degil, Türkiye'de belli bir durusu olan, belli cevrelerin hic mi hic sevmedigi bir adam, bir takim siradan köse yazarlarindan degil yani.

Ona karsi burada agir elestiri, belli bir kisima karsi elestiridir. Egri oturup dogru konusmak gerek. Bazi kimseler icin Cölasan'in tavri elestirirken, o elestirdikleri tavirlari yapmalari ironi gibi.

Peki o zaman tekrarliyorum: Cölasan bu sonuca nasil vardi?

Ben yalan söylüyor demedim bastan. Ama bir gazeteci eger, hükümet bana mobbing yapiyor diye bir aciklamada bulunuyorsa, elindeki düzenlenmis oldugunu söyledigi belgeleri acikliyorsa, bu olaydaki hükümet parmagini da aciklamak zorunda. Cölasan`in hükümete karsi olan tutumunu biliyoruz. O tutumun bir kurbani olmadigi ne malum?

Carlito
04.06.06, 13:50
Benim sözümü isteyen dinler isteyen dinlemez. Ben sade normal üyeyim. Benim hakimda yapilan tartismayi silin lütfen.

tralles
04.06.06, 13:52
Peki o zaman tekrarliyorum: Cölasan bu sonuca nasil vardi?

Ben yalan söylüyor demedim bastan. Ama bir gazeteci eger, hükümet bana mobbing yapiyor diye bir aciklamada bulunuyorsa, elindeki düzenlenmis oldugunu söyledigi belgeleri acikliyorsa, bu olaydaki hükümet parmagini da aciklamak zorunda. Cölasan`in hükümete karsi olan tutumunu biliyoruz. O tutumun bir kurbani olmadigi ne malum?

O yüzden sana dedigim, yazilarindan tatmin olmuyorsan, kendisine yaz. Belli cevreleri mahkemeye vermedigi ne malum?

Hem, sende Türkiye'yi bilmiyor musun? Iftira atacaksan, acik secik yapabilirsin bunu, gizli sakli yapmana hic gerek yok.

ottoman1299
04.06.06, 13:52

AKP'ye hakaret edilirken, onlarin görüsünü savunan kisilere hakaret olmuyormuydu?

Burada Emin Cölasan elestirildi hakaret bile edilmedi! Yalan, havadan uydurma haberler yazmasaydi!

TSfalcon
04.06.06, 13:53
bekliyorum carlito,cölasan hakkinda bildiklerini benimle paylasir misin?ögret bana lütfen.

ottoman1299
04.06.06, 13:54
bekliyorum carlito,cölasan hakkinda bildiklerini benimle paylasir misin?ögret bana lütfen.
Hayirli okumalar!
http://www.politikcity.de/forum/showthread.php?t=10847 (http://www.politikcity.de/forum/showthread.php?t=10847&highlight=Emin)

tralles
04.06.06, 13:55
AKP'ye hakaret edilirken, onlarin görüsünü savunan kisilere hakaret olmuyormuydu?

Burada Emin Cölasan elestirildi hakaret bile edilmedi! Yalan, havadan uydurma haberler yazmasaydi!

Haa, dinsizin hakkindan imansiz gelir meselesi!

O mantigi sürdürmek istiyorsan, yaptigin dogru tabiiki. Ayrica AKP ile Cölasani da ayni agirlikta degerlendirmeni en azindan ben cok manali buluyorum :)

TSfalcon
04.06.06, 13:56
Rezalet büyürken

DÜNKÜ yazım nedeniyle TMSF Başkanı Ahmet Ertürk aradı. Dün bazı siyasetçilerin ve gazetecilerin banka hesaplarına girilip bunların el altından "yayınlanması" için birilerine verildiğini anlatmış ve "TMSF'yi bu olayın dışında tutuyorum. Geriye kalıyor Maliye Bakanlığı ve BDDK" demiştim.

Ertürk şunları söyledi: "Aslında bizim TMSF olarak olağanüstü yetkilerimiz var. Ancak biz bu yetkileri sadece takibimiz altında olan, bize borçlu olan kişi ve kurumların parasal araştırması için kullanırız. Eğer herhangi bir şey yakalarsak doğrudan icra takibine geçeriz ve haciz koyarız.

Yaptığımız her işlem sadece tahsilat yapmaya yöneliktir.

Bizim TMSF olarak yasadışı bir şey yapma olanağımız yok. Elbette bizim elemanlarımız bankaya gittiğinde, bankanın kontrol etmesi mümkün değil. O yüzden bu konuda her sorumluluk bize düşüyor ve son derece titiz davranıyoruz. Ayrıca hiç kimseyi de rencide etmemeye çalışıyoruz."

Kendisine teşekkür ediyorum.

Ülkemizin yasaları uyarınca, TMSF dışında vatandaşın banka hesaplarına girmesi mümkün olan iki kuruluş var:

Maliye Bakanlığı ve BDDK.

Bu yazıyı dün akşam saatlerinde yazıyorum. Her iki kuruluştan da "Biz böyle bir şey yapmadık" anlamına gelecek bir açıklama yok!

Maliye Bakanlığı tam yetkilidir. Herkesin banka hesaplarını didik didik edebilir. Sonrasında, ortaya iki olasılık çıkar:

1- İncelenen kişi şu veya bu biçimde hatalı-suçlu bulunur, uzmanlar tarafından incelemeye alınır. Vergi kaçırmıştır, hesabına başkaları tarafından bazı paralar yatırılmıştır ya da karanlık ilişkiler saptanmıştır... Kişi Maliye'nin elemanları tarafından çağrılır, hesap sorulur ve gereken yasal işlemler yapılır.

2- Hesaplar incelenir, herhangi bir şey bulunmaz. Kazanılan parada kuşkulu bir şey yoktur, nereden kazanıldığı bellidir ve vergisi de son kuruşuna kadar ödenmiştir. Bu takdirde bütün bu işlemler "sır" olarak kalır ve dosyasına girer.

Birileri, devlet yetkisi kullanılarak girilen hesapları ve elde edilen bilgi ve belgeleri daha sonra başkalarına sızdırırsa, hele bir yerlerde yayınlanması için sızdırırsa, birileri de bu oyuna düşerse, kıyamet işte o aşamada kopar.

Bir ülkede insanlar kime, neye güvenecektir? Yasadışı hiçbir işiniz yok. Vergi kaçırmıyorsunuz. Karanlık, kuşkulu, şaibeli bir ilişkiye ömrünüz boyunca girmemişsiniz.

Çekinecek, utanılacak bir tarafınız yok...

Ve durup dururken birileri devlet gücünü, devlet yetkisini kullanarak sizin hesaplarınıza giriyor ve üstelik bunları "yayınlayın" diyerek başkalarına veriyor.

Hem de -bilerek veya bilmeyerek yaptıklarını kestiremediğim- biçimde abartılı, uçuk rakamlarla!

Yarası olan gocunur. Kendi adıma söylüyorum. Allah'a bin şükür, ömrüm boyunca maddi ve manevi açıdan en küçük bir açığım, utanılacak bir yanım olmadı. Olsaydı bu çizgimi sürdüremezdim, utancımdan sokağa bile çıkamazdım. Çok araştırdılar, hiçbir şey bulamadılar.

Maaşım, gazetemden aldığım son kuruşuna kadar vergisi ödenmiş paralar, satışı toplam 800 bine yaklaşan kitaplarımdan elde ettiğim gelir, iki kira gelirim, geçmişte NTV'de program yaparken aldığım para ve açtığımız bazı davalarda kazandığım tazminatlar dışında hiçbir gelirim olmadı.

Vergi kaçırmak gibi bir lükse de sahip olmadığımın herhalde bilincindeyim!

Hakkımda bugüne kadar herhangi bir vergi incelemesi ya da parasal veya başka konularda araştırma-soruşturma yapılmadı.

O halde benim neyimi, hangi amaçla araştırıyorlar?

Varsayalım merak edip araştırdılar.

Dosyam (!) elimde. Elde ettikleri bilgileri, banka hesaplarını nasıl oluyor da -yayınlanması için- başkalarına sızdırıyorlar?

O bilgilere sıradan vatandaşın ulaşması asla söz konusu değildir. Ancak devletin görevlileri ulaşabilir.

İşte rezalet-skandal-kepazelik, adına ne derseniz deyin, o aşamada başlıyor.

Bu yazdıklarım, hesaplarına girilen ve özel bilgileri daha sonra başkalarına sızdırılan bütün (dürüst ve namuslu olan) AKP karşıtı siyasetçiler ve gazeteciler için geçerlidir. Eğer içlerinde hesap vermesi gerekenler varsa, onları çağırıp sorarsın.

Öyle bir durum bile, devlet yetkisiyle edinilen bilgilerin başkalarına sızdırılmasına neden olamaz.

Biz banka hesaplarında bile devletimize güvenmeyip kime güveneceğiz, kime? Gıcık kaptıklarının hesapları bunların oyuncağı, şantaj malzemesi mi oldu? Korkunç bir olay, rezaletin doruk noktası.

Yakamoz
04.06.06, 13:57
O yüzden sana dedigim, yazilarindan tatmin olmuyorsan, kendisine yaz. Belli cevreleri mahkemeye vermedigi ne malum?

Burada bu haberi "gercektir" diye kabul eden insanlar var. Insanlarimiz doldurusa, yaniltilmaya cok kolay geliyor. Ben burada "kritik sorular" sorarken amacim bu haberleri okuyanlari böyle düsünmeye tesvik etmek. Hayatta, gercek diye önümüze serilen herseyi iki defa düsünüp tartalim. Ancak öyle olursak bizi birdaha sag, sol, laik, antilaik, sunni-alevi diye iki kampa bölemezler. O acidan Cölasan`i da kritize etme hakkina sahibim. Benim gaztecilik anlayisima uygun davranan birisi degil. Ama zaten hükümetten cani tak eden insanlar böyle haberlere hemen inanir. Almanlarin dedigi gibi "Passt ins Schema".

Hem, sende Türkiye'yi bilmiyor musun? Iftira atacaksan, acik secik yapabilirsin bunu, gizli sakli yapmana hic gerek yok.

Bunu Cölasan burada yapiyor mu?

Carlito
04.06.06, 13:58

Cok beklersin :hallo;

Die Zeit ist zu Kostbar um verschwendet zu werden

Manche menschen haben einen Horizont,Radius gleich Null, und das nennen sie ihren Standpunkt

TSfalcon
04.06.06, 13:58
Hayirli okumalar!
http://www.politikcity.de/forum/showthread.php?t=10847
okurum sagol bu link cölasan hakkinda detayli bilgiye sahip mi?

TSfalcon
04.06.06, 13:59
Cok beklersin :hallo;
COK BEKLERSIN.

hem kentisi diyor oku ondan sonra beklersin hadi eyvallah:hallo;

senin bana karsi olmanin sebebi,akp karsiti oldugum icin.
mademki dogrularin yanindasin,önümüzdeki günlerde kemal abi adinda bölüm acabilirsin:)

HADI BIR DAHA BENIM BÖLÜME GIRME VE BANA YAZMA OK.

ottoman1299
04.06.06, 14:00
Haa, dinsizin hakkindan imansiz gelir meselesi!

O mantigi sürdürmek istiyorsan, yaptigin dogru tabiiki. Ayrica AKP ile Cölasani da ayni agirlikta degerlendirmeni en azindan ben cok manali buluyorum :)

Neden mis o?
Cölasanin tarafdari Can da, AKP'nin taraftarinin ki, patlican mi?

tralles
Burada bu haberi "gercektir" diye kabul eden insanlar var. Insanlarimiz doldurusa, yaniltilmaya cok kolay geliyor. Ben burada "kritik sorular" sorarken amacim bu haberleri okuyanlari böyle düsünmeye tesvik etmek. Hayatta, gercek diye önümüze serilen herseyi iki defa düsünüp tartalim. Ancak öyle olursak bizi birdaha sag, sol, laik, antilaik, sunni-alevi diye iki kampa bölemezler. O acidan Cölasan`i da kritize etme hakkina sahibim. Benim gaztecilik anlayisima uygun davranan birisi degil. Ama zaten hükümetten cani tak eden insanlar böyle haberlere hemen inanir. Almanlarin dedigi gibi "Passt ins Schema".

Bunu Cölasan burada yapiyor mu?

Belli bicimde magdur olan birisi kendini savunamaz mi?
Ayrica daha önce de belirtmistim sana, sen bazi seylerde biraz daha gercekci olman lazim, fazla idealist düsünüyorsun.

Türkiye'deki durumlari degerlendirirken, Alman sablonlariyla bunu yaparsan, hicbir sonuca varamazsin. Ama bu offtopic.

ottoman1299
okurum sagol bu link cölasan hakkinda detayli bilgiye sahip mi?

önce oku!

tralles
04.06.06, 14:01
Neden mis o?
Cölasanin tarafdari Can da, AKP'nin taraftarinin ki, patlican mi?

AKP siyasi parti, Cölasan gazete köse yazari!

ottoman1299
04.06.06, 14:02
AKP siyasi parti, Cölasan gazete köse yazari!

Ama her ikisinin de, destek veren büyük bir insan kitlesi var. öyle degilmi?

Gökcen
04.06.06, 14:03
Thema bis heute Abend gesperrt

tralles
04.06.06, 14:03
Ama her ikisinin de, destek veren büyük bir insan kitlesi var. öyle degilmi?
sen öyle diyorsan :D

Yakamoz
04.06.06, 14:04
Belli bicimde magdur olan birisi kendini savunamaz mi?
Ayrica daha önce de belirtmistim sana, sen bazi seylerde biraz daha gercekci olman lazim, fazla idealist düsünüyorsun.

Türkiye'deki durumlari degerlendirirken, Alman sablonlariyla bunu yaparsan, hicbir sonuca varamazsin. Ama bu offtopic.

Bu elestirine anlam veremiyorum..

bu olaylara idealist, gercekci, makul ve tarafsiz degil, önyargili, duygusal olarak yaklasmami mi tavsiye ediyorsun?

tralles
04.06.06, 14:08
Bu elestirine anlam veremiyorum..

bu olaylara idealist, gercekci, makul ve tarafsiz degil, önyargili, duygusal olarak yaklasmami mi tavsiye ediyorsun?

gercekci.

sen gercekci degil, idelaistsin du anda. iki tarafinda konumunu sanki bilmiyormus gibi yaziyorsun. Su asamada bu sekilde bu konuya yanasmak sana istedigin sonucu getirmeyecektir.

Yakamoz
04.06.06, 14:10
gercekci.

sen gercekci degil, idelaistsin du anda. iki tarafinda konumunu sanki bilmiyormus gibi yaziyorsun. Su asamada bu sekilde bu konuya yanasmak sana istedigin sonucu getirmeyecektir.

Neden? Bu hükümetin ne oldugu belli. Bugün gelir yarin gider. Politikacilar siyaset adamidir, yalancilik, dolanbazlik bunlarin meslegidir.

Cölasan ise gazetecidir. Meslek icabi sayginlik onun icin en degerli gerectir. Benim Cölasan icin uygun gördügüm standard daha yüksektir.

Detan
04.06.06, 19:00
Thema wieder offen

TSfalcon
04.06.06, 21:37
hazir konu cölasan olmusken

22 Mart 2006 http://www.hurriyet.com.tr/images/siyah_ok.jpg Emin ÇÖLAŞAN ecolasan@hurriyet.com.tr (ecolasan@hurriyet.com.tr)
Bir özelleştirme dosyası daha

MANİSA'da Et ve Tavuk Kombinası vardı.

Kentin içinde, organize sanayi bölgesinde altın değerinde 87 bin metrekare arazisi, kapalı yerlerinde büyük ve küçükbaş hayvan kesimi yapılıyordu.. Hem kırmızı, hem de beyaz et işleyen bir tesis. Yaklaşık 3 bin metrekarelik soğuk hava depolarına sahipti. Kombinanın makine parkı yeni idi.

AKP iktidarı günün birinde bu tesisi de kapatıp satmaya karar verdi ve Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla Özelleştirme İdaresi'ne devretti. Satın alan firma sorun yaşamasın diye, işçiler çıkarıldı.
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/arsivimage.aspx?picid=1265713

Kararın altında Kurul başkan ve üyeleri olan Recep Tayyip Erdoğan, Ali Babacan, Kemal Unakıtan, Binali Yıldırım ve Ali Coşkun'un imzaları var.

Şimdi olayın sonrasını izleyelim, ürperelim.

Kombinayı arazisi, binaları, makineleri, depoları ve her şeyi ile Diyarbakır'dan May Et isimli bir firma aldı. Toplam 1 milyon 260 bin dolar ödeyecekti! Üç yıl taksitle!

Yapılan değerlendirmede, sadece tesisin makine parkının değerinin 2 milyon dolar olduğu belirlendi. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arazisi falan hariç!

Firma ayrıca, sözleşme gereği olarak bu tesise üç yıl içerisinde 2 milyon dolar yatırım yapacak, en az 50 kişi çalıştıracaktı. Bu hususlar tapuya da konuldu. Firma bunların hiçbirini yapmadığı gibi, tesisi alır almaz bütün makine parkını ve her şeyi sökerek götürdü.

Sonra?.. Sonrasında bu tesisi ve araziyi Klimasan isimli bir firmaya satıverdi! Hükümetin kendisine sağladığı kolaylıklar nedeniyle kombinayı ilk taksit olarak peşin ödediği 523 bin dolara satın alan May Et, bu satışla birlikte bir anda 2 milyon 800 bin dolar para kazanmış oldu...

Çünkü Başbakan başkanlığındaki Özelleştirme Yüksek Kurulu alıcı firmanın talebiyle, bir yıl sonra 2005/70 sayılı kararıyla sözleşmeyi değiştirmişti.

Bu karar Resmi Gazete'de yayınlanmadı.

Kurul satış ve devir işlemine izin verdi ve May Et firması ceza ödemekten kurtarılmış oldu. Büyük para kazandı, hem de bütün malları götürdü.

Üstelik halka hizmet veren kombina kapandı, işçiler çıkarıldı.

Bu karar Resmi Gazete'de yayınlanmadı!

Şimdi bir düşünün. Devlet adına bir satış yapılıyor. Sonra, satışı yapan aynı Özelleştirme Yüksek Kurulu birdenbire sözleşmeyi değiştiriyor, cezaları kaldırıyor! Böylece, yandaş bir firmanın durduk yerde büyük paralar kazanmasını sağlıyor.

Türkiye'ye özgü tuhaf bir özelleştirme vakası daha!

Bu nasıl özelleştirme? Özelleştirmenin ticareti yapılır mı?

Bu işler torpilsiz, işin içine ahbap çavuş ilişkileri, particilik girmeden olur mu?

Böyle bir şey başka bir ülkede olsa olay çıkar, kıyametler kopar.

Burası Türkiye, hiçbir şey olmaz.

TSfalcon
04.06.06, 21:46
http://www.hurriyet.com.tr/images/siyah_ok.jpg Emin ÇÖLAŞAN ecolasan@hurriyet.com.tr (ecolasan@hurriyet.com.tr) 2 Nisan 2006

İşte AB'nin sonuçları

SEVGİLİ okuyucularım, Güneydoğu'da kaç günden beri olanları hep birlikte utanarak, yüzümüz kızararak izledik. Bu tablo karşısında üzülelim ama gerçekleri asla unutmayalım.

Eğer unutursak, sonra başımıza daha büyük belalar açılacağını iyi bilelim.

Daha nice olaylar izleyeceğiz.

Şimdi ortalık duruldu diye sevinmeyelim.

Ayrıca bir şeyi çok iyi algılayalım. Bunlar durup dururken olmuyor.

Biz kendi başımıza iş açtık... Çünkü AKP hükümeti ilk gününden beri AB'nin bize verdiği emirleri uyguladı.

Sonuç ortada.

1- AB istedi, ceza yasalarını, terörle mücadele yasalarını değiştirdik. Suçluya, suç işleyene inanılmaz olanaklar sağladık. Örneğin, gözaltı süresi kısaldı. Polisin ve yargının yetkileri elinden alındı.

Şimdi akılları başlarına geldi, terörle mücadele yasasını yeniden değiştireceklermiş.

2- Bu süreç sonrasında vatandaş kendi hakkını kendisi aramaya başladı. Suçluya cezayı vatandaş veriyor! Yakalanan hırsız, kapkaççı, gaspçı, terörist vesaire sokak ortasında dayak yiyor. Niçin?.. Çünkü polise ve yargıya güven kalmadı.

3- Kürtçülük yoğunlaştı. Dahası, siyasallaştı. Ardında tümüyle AB desteği var.

4- Son olayları başlatan, sokak olayları için direktif veren Roj TV, Danimarka'dan yayın yapıyor. Bizim hükümetimiz Danimarka'yı protesto ediyor (!) ve kanalın kapatılmasını istiyor. Kapatılsa kaç yazar? Bir başka AB ülkesinden değişik isimle yayın yapar. Daha önce bunlar İngiltere, Belçika'dan değişik isimle yayın yapmıyor muydu?

5- Güneydoğu'da ahaliyi devlet değil, DTP il ve ilçe başkanlarıyla belediye başkanları yönetip yönlendiriyor. Sokak olayları, gösteriler, vurup kırmalar, Kürtçülük hareketleri, PKK desteği onların elinde ve güdümünde. Oralarda devletin valisinin, kaymakamının, polisinin değil, özellikle belediye başkanlarının sözü geçiyor. Güneydoğu'da iki ayrı devlet var! Ne yazık ki tablo böyle.

6- Bu işler Ankara'da nutuk atmakla olmuyor. Nutuk atıp bu olayları kınayan hükümet, örneğin belediye başkanlarına karşı hiçbir önlem almıyor, alamıyor... Çünkü yetkisini kullanıp görevden alma gibi bir girişimde bulunsa Güneydoğu'da ahali ayaklanacak. Artı, AB bu olayı kınayacak, yeni bir baskı oluşturacak.

Görüyorsunuz, ülkemizin asayişi, milyonlarca insanımızın giderek yok olan can ve mal güvenliği, devlete, polise ve yargıya olan güvenin yitirilmesi, pek çok şey AB'ye endeksli.

Bu iktidar bütün bu değişiklikleri yaparken, burada kendi adıma ısrarla yazdım, yalvardım, feryat ettim.

"Yapmayın, etmeyin... Biz İsveç, İngiltere, Danimarka değiliz. Bizim koşullarımız AB'den çok farklı. Türkiye'nin kendine özgü koşulları var. Biz bir terör ülkesiyiz. Açlar ülkesiyiz. Hırsızlık, kapkaç, genel asayişsizlik boşuna böyle artış göstermiyor. AB'nin emirlerini, onların kurallarını aynen uygularsanız başımıza büyük belalar açılır."

Umursamadılar! Aldırış etmediler. Bunları söyleyen sadece ben değildim. Nice siyasetçi, bilim adamı ve milyonlarca vatandaşımız olacakları görmüş, aynı yakınmayı dile getiriyordu.

AKP'nin bütün amacı, AB'den yalvara yakara bir müzakere tarihi alabilmekti. Bu yüzden onların kapılarını aşındırdılar, rica minnet ettiler. AB ne istediyse, hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadan aynen verdiler. Ülke olarak onurumuzu yitirdik. Müzakere tarihini aldılar. Sonuç? Sıfır. İş orada durdu.

Danimarka'dan "Roj TV'yi durdur" diye ricada bulunuyorlar! Durdursa ne olacak? Bu kez karşımıza başka bir AB ülkesinden "Moj TV'yi çıkaracaklar.

Belçika'dan Fehriye Erdal'ı bile alamayanlar işte bunlar.

Siz AB olsanız, kapınızda yalvaran bir ülkeye başka türlü mü davranırdınız?

Onu ciddiye mi alırdınız?

Dün elime İngiltere'deki PKK yandaşlarının nevruz kutlama programı geçti. Kitapçığın önsözünü Londra Belediye Başkanı yazmıştı.Kitapçığın içinde Kürdistan haritası yer alıyordu.Tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kürdistan olmuştu. Bize Karadeniz sahili ile İskenderun'un batısı kalmıştı!

Koskoca Londra Belediye Başkanı bu belgeye imzasını koymuştu.

Burada "çok basit" bir konuyu daha sizlere anımsatmak isterim. Son olaylar nerelerde yoğunlaştı? Tayyip Erdoğan'ın seçim bölgesi Siirt. Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bölgesi Van. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun bölgesi Diyarbakır.

Peki oralarda devlete isyan provası yapılırken kendileri neredeydi?

Tayyip Erdoğan Sudan ve Suudi Arabistan, Hüseyin Çelik 12 günlük Avustralya ve Yeni Zelanda turunda, Abdülkadir Aksu Ankara'da!

Ama DTP'li belediye başkanları, tüm Kürtçü takımı ve PKK ekibi olay yerlerindeydi!

Olmuyor, olmuyor, bu işler Ankara'dan nutuk atmakla olmuyor.

Yakamoz
04.06.06, 21:49
TSFalcon: Simdi bu yazilarin banka hesaplari baslikli thread ile ne alakasi var?

TSfalcon
04.06.06, 21:51
en cok hosuma giden yazilarindan biri.anlamiyan kardesler icin.vallahi eski aciklamalari ile bugünkü aciklamalari bagdasmiyan döneklerden bende korkarim.

Emin ÇÖLAŞAN ecolasan@hurriyet.com.tr (ecolasan@hurriyet.com.tr) 9 Aralık 2005

Döneklik üzerine

İNSANOĞLUNUN bir hayat felsefesi, dünya görüşü vardır. Zamanla çizgisinde ve görüşünde bazı sapmalar olması doğaldır. Ancak bu sapmalar öze değil, ayrıntıya ilişkindir.

Bazılarında ise anormal -180 derece sapmalar olduğunu görürüz. Bu gibiler hem de olgunluk dönemlerinde, 30'lu, 40'lı yaşlarında hidayete erip dönerler!

Dönek olurlar.

Dün kara dediklerine ak demeye başlarlar. Dün karşısında esas duruşta bekleyip ‘abicim bana bir emriniz var mı' diye soranlar, gün gelir eski ustalarını karalama yarışı içerisine girerler.

Dün solculuk yarışında en ön safta yer tutanlar, bir bakarsınız ki günümüzde en büyük liberal olmuştur. Yakın geçmişin en hızlı Maocusu, günümüzde İslamcı kimliği ile karşımıza çıkar.

Dünkü cuntacı, bugünlerin AKP destekçisi maskesini takmıştır.

Türkiye'de dönek boldur. Çoğunluğu solculuktan, hatta komünistlikten dönmüştür. Bunlardan bazısı şimdi en hızlı İslamcı, bazısı en büyük liberaldir ve hemen hepsi bu yolla köşeyi dönmüştür!

Köşeyi dön de, döneklikle dön!

* * *

Zamanın en büyük ‘sosyalisti' idi. Yazıları ve söylevleriyle yeri göğü inleten ‘çetin' cevizdi. Etkisinde kalan binlerce genç insan onun yoluna baş koymuş, terör yıllarında cezaevlerinde çürümüştü. Atatürk'ü öven kitaplar yazmış, döndükten sonra Atatürk'le alay etmeye başlamıştı!

Torpille, Turgut Özal'ı bile araya koyup gazetelerde köşe kaptı. Geçmişin çetin ceviz sosyalisti maddi açıdan rahattı, Özal'ın ANAP'ının, Erdoğan'ın AKP'sinin yılmaz destekçisi oldu.Turistik tatil beldesindeki görkemli villasından yazdığı yazılarla milletimizi aydınlatıyor!

* * *

Bir başka hızlı solcumuz, geçmiş yıllarda devrimci gazetenin yazı işleri müdürü idi. Gazetenin ikinci sayfasında bir köşesi vardı: ‘Gerici basında ne var ne yok.' Gericilerle alay ederdi! Sağ iktidarların amansız karşıtı, onlara karşı cunta destekçisi idi. Basında çok sorumlu yerlere geldi. Sonra giderek hidayete ermeye, dönmeye başladı.

Bugün en hızlı AB, ABD, AKP yandaşı! Kitaplarıyla ses veriyor. ‘Sol-ulusalcılık-AKP karşıtlığı' denilince tüyleri diken diken oluyor.

* * *

Bu kez karşınızda bir İslamcı. Fakat gerçek kimliğini bulamamış biri! Bir o yana, bir bu yana dönüp duruyor. Köşe yazılarında sürekli kendini savunuyor, hem İsa'ya, hem Musa'ya yaranmaya çalışıyor. Geçenlerde kalabalık bir kokteylde idim. Bir köşe yazarı arkadaşımız yanıma gelip ‘Bu seninle tanışmak istiyor, ne yapayım' dedi. ‘Tanışmak istiyorsa gelsin yanıma tanışalım' dedim. Birazdan getirildi. Tanışmış olduk!

Az sonra yanından geçiyorum. Elinde bardak, bardağında koyu renk bir içecek. ‘Ne o, yoksa sen şarap mı içiyorsun' diye takıldım! ‘Yok abi, kola içiyorum. Ama ben içki içerim. Şimdi antibiyotik aldığım için şarap değil kola içiyorum' deyiverdi. Dönekliğin bir yerlerine gelmişti de, neresine geldiğini kendisi de tam olarak bilmiyordu.

* * *

Yine geçmişin en hızlı solcusu! Bir zamanlar Türkiye'den kaçıp Filistin gerillası oldu. İsrail'le savaşmaya gitti, korkusundan otelden dışarı çıkamadı!Kod adı Zekeriya! Gel zaman git zaman Türkiye'ye geldi... Dönmüştü! Şimdi İslamcı olmuştu. Bir ara Kürtçülüğe soyundu, Turgut Özal ile Talabani arasında kuryelik yaptı. Özal onu elinden tutup bir şirkete yönetim kurulu üyesi olarak yerleştirdi.İyi bir maaşa bağlandı.Sonuçta iyice döndü! Yazılarını zevkle okuyorum!

* * *

Adam birkaç yıl öncesine kadar sahnelerde şarkı söyler, akla hayale gelmeyen şaklabanlık-soytarılık sergilerdi. Fakat bunlar kendisine yeterince para kazandırmıyordu. Döndü, İslamcı oldu. Şimdi başında yeşil takke, elinde Kuran ve tespih medyada söyleşiler yapıyor. İslamcılar bu dönek adamı çok sevdi. Onu TRT'ye çıkarıyorlar, yurtdışında konferanslara götürüyorlar. Böylece hem yolunu buluyor, hem de ismini gündemde tutmayı başarıyor!

* * *

Ben döneklerden korkarım. Paranın gözü kör olsun, Türkiye'de dönek sayısı çok yüksek. Döneklikte soldan sağa, soldan dinciliğe 180 derece çark edenler ilk sırada yer alıyor.

Ancak dönmenin kuralları var. Eski ortamını, çevreni, arkadaşlarını, ustalarını mutlaka kötüleyip tu kaka ilan edeceksin. Yeni ortamına, iktidarlara ve onların kafa yapısına hep övgüler düzeceksin.

Dönek olmanın avantajları da var. Dönen mutlaka köşeyi dönüyor. Ya da köşeyi dönünce devreye döneklik giriyor!

Şimdi bakıyorum, terazinin kefesinde iki kavram görüyorum:

1- Kişisel onur.

2- Dönek olmanın getirdiği olanaklar.

Birincisi inandığı yolda ödün vermeden, gerekirse binbir çile çekmek pahasına aslanlar gibi yürüyenlerin, ikincisi ise dönme başarısını gösterenlerin tercihi.

TSfalcon
04.06.06, 21:53
TSFalcon: Simdi bu yazilarin banka hesaplari baslikli thread ile ne alakasi var?
cölasanin yazilari ile alakasi var.

ne o uyarimi vercegin yoksa kovacagin mi beni,belli olmaz tek sordum.

Yakamoz
04.06.06, 21:56
cölasanin yazilari ile alakasi var.

ne o uyarimi vercegin yoksa kovacagin mi beni,belli olmaz tek sordum.

Uyaricak olsam, dikkat et uyaririm derim. Niye ikide bir, uyaracak misin diye seyler yaziyorsun? Kroktun mu benden? Böyle korkak olma..

Cölasanin yaazilarini takip ediyorum. Her gün okurum. Hürriyet senede 365 baski cikiyor. Asagi yukari o kadar Cölasan yazisi var. Simdi hepsini buraya kopyalayacak misin?

Sence tartisma böyle mi yürür?

TSfalcon
04.06.06, 22:10
dönek demenin hakaret oldugunu iddia ettin ve uyari verdin.180 derece dönmüs birisi hakkinda iki yüzlü dersem.bana uyari veriyorsun.istedigin kadar uyari ver,ben bu adama dönekk diyecegim.cünkü eski aciklamalari ile bu günkü aciklamalarin arasinda daglar kadar fark var.

sana sormak istedigim bir soru var.

senin bir arkadasin olacak ve her dediginden cark edecekk.peki,sen bunun yüzüne bakar misin veya sen buna dönek der misin.

uyari konusuna gelince:
ben korkmam neden korkayim.sen yöneticisin,kenti cikar ugruna uyari verirsen neden korkayim.
hadi birisine an.av..küfür etsem haklisin.
birileri gecen telli'ye "sau" dedi..uyari veren var mi? gören var mi?

Carlito
04.06.06, 22:19
dönek demenin hakaret oldugunu iddia ettin ve uyari verdin.180 derece dönmüs birisi hakkinda iki yüzlü dersem.bana uyari veriyorsun.istedigin kadar uyari ver,ben bu adama dönekk diyecegim.cünkü eski aciklamalari ile bu günkü aciklamalarin arasinda daglar kadar fark var.

senin bir arkadasin olacak ve her dediginden cark edecekk.peki,sen bunun yüzüne bakar misin veya sen buna dönek der misin.

uyari konusuna gelince:
ben korkmam neden korkayim.sen yöneticisin,kenti cikar ugruna uyari verirsen neden korkayim.

Regelkatalog 2. b) !

Sanada birsey diyen yok.

Karadenize camur atana az bile söyledim! Sen anlamazsin bos ver.

Yakamoz
04.06.06, 22:23

uyari konusuna gelince:

Peki seni Verwarnung yapmadan, PN yoluyla kac kere ikaz ettim? Senin bir arkadasin var, rica ediyorsun, yapma diyorsun, basimi belaya sokacaksin diyorsun vs. ama senin arkadasin orali bile olmuyor. Ne yaparsin bu arkadasa?

TSfalcon
04.06.06, 22:40
meiric abi, sana sordugum soruyu yanitlamadin.
dönek der misin demez misin.

vallahi ben sadece bir tane pn üzere mesaj aldim.
ha o gün mü.bir sey yazdim,tabi yeni kurulmus ak-lobi cemaat bütün gücüyle üstüme geldi ve yazilarimi kenti kafasina göre yorumladi.ondan sonra kirici yazmaya basladim.
peki sen yönetici degil misin? neden kirici yazimi silmedin ve uyari verdin.
pn uzere diyebilirdin ve yaziyi silerdin.

ama sohbet etmiyelim yine uyari veya yanlislikla kilitlersin:hallo;

carlito

sana gelince:
kemal abi hakkinda bizi aydinlatir misin.sen dogrularin yanindaymissin.
ben anlamam sen anliyorsun.:hallo;

Yakamoz
04.06.06, 22:42
meiric abi, sana sordugum soruyu yanitlamadin.
dönek der misin demez misin.

vallahi ben sadece bir tane pn üzere mesaj aldim.
ha o gün mü.bir sey yazdim,tabi yeni kurulmus ak-lobi cemaat bütün gücüyle üstüme geldi ve yazilarimi kenti kafasina göre yorumladi.ondan sonra kirici yazmaya basladim.
peki sen yönetici degil misin? neden kirici yazimi silmedin ve uyari verdin.
pn uzere diyebilirdin ve yaziyi silerdin.

ama sohbet etmiyelim yine uyari veya yanlislikla kilitlersin:hallo;

carlito

sana gelince:
kemal abi hakkinda bizi aydinlatir misin.sen dogrularin yanindaymissin.
ben anlamam sen anliyorsun.:hallo;

Uyariyi ben sana vermedim, onu da belirtmis olayim....

Soruna gelince: Ben hicbir arkadasima "dönek" lafini söylemem. Cünkü Türkiye`de yasamis ve okula gitmis bir insan olarak, dönek lafinin ayni zamanda ne anlama geldigini bildigim icin.

TSfalcon
04.06.06, 22:54
Uyariyi ben sana vermedim, onu da belirtmis olayim....

Soruna gelince: Ben hicbir arkadasima "dönek" lafini söylemem. Cünkü Türkiye`de yasamis ve okula gitmis bir insan olarak, dönek lafinin ayni zamanda ne anlama geldigini bildigim icin. o zaman Emin cölasan gercekten saf birisi ve dönek diyerek hakaret ediyor:kafa::kafa:
hemen cölasani mahkemeye ver ve akp hükümetine Email yaz ve uyar onlari ki cölasani mahkemeye versin.

peki tayyipe,eski aciklamalarindan dolayi "mülayim müslaman" desem bu hakaret mi? veya iki yüzlü desem ayip olur mu?

benim bildigime göre,laflarindan ve aciklamalarindan cark edene iki yüzlü denilir ayni zamanda münafik kavramina girer.

iki yüzlü=münafik=dönek=mülayim isbirlikci.
yani hemen hemen bu kavramlar ayni.

tabi önemli olan laflari hanki yöne cekmen.

Yakamoz
04.06.06, 22:56
o zaman Emin cölasan gercekten saf birisi ve dönek diyerek hakaret ediyor:kafa::kafa:
hemen cölasani mahkemeye ver ve akp hükümetine Email yaz ve uyar onlari ki cölasani mahkemeye versin.

peki tayyipe mülayim müslaman desem bui hakaret mi? veya iki yüzlü desem ayip olur mu?

benim bildigime göre,laflarindan ve aciklamalarindan cark edene iki yüzlü denilir ayni zamanda münafik kavramina girer.

iki yüzlü=münafik=dönek=mülayim isbirlikci.
yani hemen hemen bu kavramlar ayni.

tabi önemli olan laflari hanki yöne cekmek.

Tartisma kültürü olan yerde senin kullandigin laflar kullanilmaz. Cünkü hakarettir.

Ha dersin ki, bakiniz basbakan su gün böyle aciklama yapti, bir ay sonra böyle söyledi...kimse sesini cikaramaz, sana hak verir. Niye ille de dönek, münafik vs. gibi kelimeleri kullanmak lazim?? Sence güzrl bir tartisma bicimi mi?

TSfalcon
04.06.06, 23:03
yani hürriyet gazetesinde olan cölasan kültürsüz ve bilgisiz.sen ise kültürlü ve bilgili.

o insanin laik oldugu laflar bunlardir.belki art niyetli oldugundan dolayi tayyipe,o laflari demek istemiyorsun.vallahi ben bu laflarda hakaret göremiyorum,amacin sadece uyari vermekti hadi hoscakal:hallo;:hallo;

senin arkadasin,devamli iki yüzlülük etse.sen buna nasil bir cümle bulursun.

halen o laflari hakaret diyor.kafayi yer bir insan.birini ÖRTÜLÜ olarak savunacaksan "bu laf hakarettir"deme.

Yakamoz
04.06.06, 23:09
belki art niyetli oldugundan dolayi tayyipe,o laflari demek istemiyorsun.

Neymis art niyetim? Bana karsi terbiyesizlik yapmana gerek yok! Söyliyecek birseyin varsa erkek gibi söyle burada laf dansözlügü yapma...

vallahi ben bu laflarda hakaret göremiyorum,amacin sadece uyari vermekti hadi hoscakal

Eger seni uyarmak istesem seni uyaririm...kim engelleyebilir? Sen tartismayi birakmis burada saga sola catiyorsun!

TSfalcon
04.06.06, 23:15
Neymis art niyetim? Bana karsi terbiyesizlik yapmana gerek yok! Söyliyecek birseyin varsa erkek gibi söyle burada laf dansözlügü yapma...

Eger seni uyarmak istesem seni uyaririm...kim engelleyebilir? Sen tartismayi birakmis burada saga sola catiyorsun!sen varya acayip bir insansin.nede olsa yöneticiyim uyari vereyim.
sanane kardesim,her yazimda ortaya cikiyorsun.sende adam gibi yaz amacin tayyipi savunmak.
laf dansözlügü yapmak,allaha sukur birini savunurken sulucu olmuyorum.insani provake etmeyi iyi biliyorsun.
hakaret etmisim,evet iki yüzlü demenin hakaret oldugu nerde yaziyor.
bakiyorum her yazima sen atliyorsun,yaw sana ne isine bak.

biliyor musun kac tane üye senin yüzünden buraya gelmez.yalanim varsa yerin dibine gireyim.

Yakamoz
04.06.06, 23:17
sen varya acayip bir insansin.nede olsa yöneticiyim uyari vereyim.
sanane kardesim,her yazimda ortaya cikiyorsun.sende adam gibi yaz amacin tayyipi savunmak.
laf dansözlügü yapmak,allaha sukur birini savunurken sulucu olmuyorum.insani provake etmeyi iyi biliyorsun.
hakaret etmisim,evet iki yüzlü demenin hakaret oldugu nerde yaziyor.
bakiyorum her yazima sen atliyorsun,yaw sana ne isine bak.
Hala soruma cevap vermedin...art niyetlisin dedin bana...art niyetim neymis? Acikla da anlayalim.

Durmadan uyari lafi kelimesini agizina aliyorsun. Az evvel söyledim. Seni ben daha bugüne kadar "Verwarnung" yapmadim...niye sürekli aksine iddia ediyorsun?

biliyor musun kac tane üye senin yüzünden buraya gelmez.yalanim varsa yerin dibine gireyim.

Evet...mesela bugün bana birisi soysuz it dedi...artik buraya gelemiyor...yalnis mi yapmisim?

TSfalcon
04.06.06, 23:24
tayyip hakkinda art niyetli olabilirsin.yani laf söyletmiyorsun tayyipe,her söylenen lafi güya hakarettir kavramina cekiyorsun.

cölasan dönek lafi dedi.senin ilk isin hemen bu kültürsüz olan yazari mehkemeye vermek.

koskoca hürriyet yazari "dönek"lafini diyor.hic kimse sorusturma acmiyor cünkü hakaret degil.

politikcity yönetic meric,dönek lafi hakaret diyor.

gülsem mi aglasam mi.

deryatulga
04.06.06, 23:24
yani hürriyet gazetesinde olan cölasan kültürsüz ve bilgisiz.sen ise kültürlü ve bilgili.

o insanin laik oldugu laflar bunlardir.belki art niyetli oldugundan dolayi tayyipe,o laflari demek istemiyorsun.vallahi ben bu laflarda hakaret göremiyorum,amacin sadece uyari vermekti hadi hoscakal:hallo;:hallo;

senin arkadasin,devamli iki yüzlülük etse.sen buna nasil bir cümle bulursun.

halen o laflari hakaret diyor.kafayi yer bir insan.birini ÖRTÜLÜ olarak savunacaksan "bu laf hakarettir"deme.

Hürriyet gazetesinde yazar olmak kültür ve bilgi birikimine ölcüt teskil ediyorsa yandik. Her neyse önemli olan o degil. Emin Cölasan yillar önce Devlet Planlama Örgütünden son derece gizli belgeleri Dogan Özgüden'e sizdirdigi icin kovuldu. O zamanlar her ikisi de son derece keskin solcu olup, karisik iliskileri vardi. Özgüden Allah'i var degismedi. Onun icin bugün Belcika'da Ermeniler, PKK ve sol radikalizmin her grubuyla omuz omuza kavgasini sürdürüyor. O zaman iki sik var. Ya Cölasan da degismedi ve gizliden gizliye bu cevrelerin gözbebegi, yahut da kendi deyimiyle o da dönegin hasi. Ayrica bu kadar duyarliysa patronu Ertugrul Özkök'ün ne mene bir dönek oldugunu ortaya koysun. Veya Dogan Medya'da köse kapmis digerlerinin.

TSfalcon
04.06.06, 23:25
hayir,o dedigim sahislerin agzindan bir lokma küfür cikmaz inan bana.
yalanim varsa yerin dibine gireyim.

Yakamoz
04.06.06, 23:28
hayir,o dedigim sahislerin agzindan bir lokma küfür cikmaz inan bana.
yalanim varsa yerin dibine gireyim.

Keyfimden mi atmisim onlari!

TSfalcon
04.06.06, 23:29
hocam

cölasani savunmuyorum.

dönek lafini dedi,peki buna neden kimse sorusturma acamadi?

buraya aklim takiliyor.

veya benim birisine iki yüzlü deme hakkim yokmu.tabi eski ve yeni aciklamalari bagdasmiyan icin.

TSfalcon
04.06.06, 23:29
Keyfimden mi atmisim onlari!
onlar atilma di ki.

Yakamoz
04.06.06, 23:31
onlar atilma di ki.

Demek ki kendi tercihleri, gelmiyorlar...ne yapayim simdi...gidip, ne olursunuz affedin beni, yine bu foruma gelin diye yalakalik mi yapayim....onlar gelmiyorlarsa bana ne kardesim....gitsinler buduncularin, turancilarin forumunda mutlu olsunlar.

TSfalcon
04.06.06, 23:34
onlarin bu güne kadar buraya vermis olduklari emegeni yazik.

turancilar forum kavramini yine kentin düsünerek kafadan salladin.

Gökcen
04.06.06, 23:35
kimden söz ediyosun ts?

Yakamoz
04.06.06, 23:36
onlarin bu güne kadar buraya vermis olduklari emegeni yazik.

Kardesim...kimse git demedi onlara....kendi istekleri ile gitmisler diyorsun...onlara söylesene, bana ne.

Bu arada sence Hz. Ömer de dönek mi?

Biliyorsun:
Hz. Ömer. Peygamberimizi öldürmeye gitti, müslüman oldu cikti. Simdi diyebilirmisin dönek?

deryatulga
04.06.06, 23:45
hocam

cölasani savunmuyorum.

dönek lafini dedi,peki buna neden kimse sorusturma acamadi?

buraya aklim takiliyor.

veya benim birisine iki yüzlü deme hakkim yokmu.tabi eski ve yeni aciklamalari bagdasmiyan icin.

Dönek veya Ikiyüzlü sözleri bizim yasalara göre zaten pek hakaretten sayilmiyor. Bir insanin yalan söylemeyip de sadece yanildiginin aksini kanitlamak isteyenin ise göbegi catlar. Orada saydigi adamlar dönekliklerinden utanmiyorlar ki, Cetin Altan, Cengiz Candar, Ahmet Hakan veya Engin Noyan. Ama Cölasan bunu hafta sekiz, gün dokuz tekrar ederse onun da dönek olup olmadiginin hesabi sorulur. Kendisi simdilerde Yalcin Kücük'le canciger. Düne kadar bu herife küfür etmiyormuydu? Melih Gökcek'e ödedigi tazminatlardan patronu da biktigindan artik hem bunun bir kismini kendisi ödüyor, hem de yazilarinin sansürlenmesine göz yumuyor. Icinde calistigi medya holdingi Kürt ve Ermeni konusunda en sinsi politikayi güden takim. Cölasan neden Hürriyet'in okuyucusu sayisinin artmasina yardimci oluyor?

Burasi bir bilgilenme ve tartisma forumu. Buna ragmen ikiyüzlülük tartismanin parcasi haline gelmisse tabii ki teshir edilir. Ama sen bir moderatöre "uyarini sokacagin yeri kendin bilirsin" diye yazarsan, forumun ana kurallari disina tasarsin. Bugünkü adami bir ilk olmak üzere ben atacaktim, teknik beceriksizligim yüzünden baskasina kaldi.

TSfalcon
05.06.06, 00:13
Dönek veya Ikiyüzlü sözleri bizim yasalara göre zaten pek hakaretten sayilmiyor. Bir insanin yalan söylemeyip de sadece yanildiginin aksini kanitlamak isteyenin ise göbegi catlar. Orada saydigi adamlar dönekliklerinden utanmiyorlar ki,
hocam,bakiniz sizde dönek dediniz yani utanmiyorlar.
bu hakaret sayilir mi?

bende aynisini tayyipe dedim.

Cetin Altan, Cengiz Candar, Ahmet Hakan veya Engin Noyan. Ama Cölasan bunu hafta sekiz, gün dokuz tekrar ederse onun da dönek olup olmadiginin hesabi sorulur.
colasanin savunculugunu ben yapmiyorum.tabi kimse kentinden bahsetmez

Kendisi simdilerde Yalcin Kücük'le canciger. Düne kadar bu herife küfür etmiyormuydu? Melih Gökcek'e ödedigi tazminatlardan patronu da biktigindan artik hem bunun bir kismini kendisi ödüyor, hem de yazilarinin sansürlenmesine göz yumuyor. Icinde calistigi medya holdingi Kürt ve Ermeni konusunda en sinsi politikayi güden takim. Cölasan neden Hürriyet'in okuyucusu sayisinin artmasina yardimci oluyor?
dogrudur

Burasi bir bilgilenme ve tartisma forumu. Buna ragmen ikiyüzlülük tartismanin parcasi haline gelmisse tabii ki teshir edilir.
hocam

size soruyorum,tayyipin eski aciklamalarini ve atatürk hakkinda düsündüklerini,benden bin keren daha iyi bilirsiniz.
eski aciklamalari ile bu günkü aciklamalari neden bagdasmiyor? veya iki yüzlü dönek demezsek.bu görüntüye hanki isim verilir?

biliyorsunuz,her konuda olsun ister avrupa,israil,amerika ve aklina ne geliyorsa.180derece cark etti tayyip.

Ama sen bir moderatöre "uyarini sokacagin yeri kendin bilirsin" diye yazarsan, forumun ana kurallari disina tasarsin. Bugünkü adami bir ilk olmak üzere ben atacaktim, teknik beceriksizligim yüzünden baskasina kaldi.

hic bir moderatöre karsi gelmem.tabi hosuma gitmeyeni demeye hakkim var.
merak ettim. acik acik yazin bos yere kilitlemeyin sadece "sen burdan git" diye yazin bana.ondan sonra sizin isteginiz dogrusunda buraya daha girmem.

deryatulga
05.06.06, 00:47
hocam,bakiniz sizde dönek dediniz yani utanmiyorlar.
bu hakaret sayilir mi?

bende aynisini tayyipe dedim.

colasanin savunculugunu ben yapmiyorum.tabi kimse kentinden bahsetmez

dogrudur

hocam

size soruyorum,tayyipin eski aciklamalarini ve atatürk hakkinda düsündüklerini,benden bin keren daha iyi bilirsiniz.
eski aciklamalari ile bu günkü aciklamalari neden bagdasmiyor? veya iki yüzlü dönek demezsek.bu görüntüye hanki isim verilir?

biliyorsunuz,her konuda olsun ister avrupa,israil,amerika ve aklina ne geliyorsa.180derece cark etti tayyip.

hic bir moderatöre karsi gelmem.tabi hosuma gitmeyeni demeye hakkim var.
merak ettim. acik acik yazin bos yere kilitlemeyin sadece "sen burdan git" diye yazin bana.ondan sonra sizin isteginiz dogrusunda buraya daha girmem.

o zaman sana bir sey söyleyeyim, ben hayatta hic degismedim ama kendime benzeyen 10 kisiye de rastlamadim. Demek ki anormal olan benim. Tayyip Erdogan daha kimsenin parti kuracagindan haberi yokken "degismisti" Erbakan'dan ayrilmak icin tabanda yillar önce nabiz yoklamasina baslamisti. Inanmazsin ama tabandan kendisine gelen cevap olumsuz oldu. Buna ragmen birileri kendisine cesaret verip desteklediler ve bugünlere geldik. Onun icin ha sen dönek demissin, ha o degistim demis, neticede fark etmez.
Insanlar neden degistiklerinin hesabini verdikleri takdirde buna geri kalanlar katlanmak zorundadir. Ama bizim degisenler asla bu yola gitmiyorlar. Özelestiri gelenegi bizde son derece güdüktür.

Bugün basbakanin yine danismanligina terfi etmis Mehmet Metiner herhalde 20 kere filan degismistir. Bu döneklik edebiyati ayrica Lenin'in siyasi literatüre kazandirdigi bir sey. Eskiden "Giden agam, gelen Pasam" demek dogal bir olguymus. Isin ilginc tarafi sagdan sola kayanlara dönek denmez de, bunun tersi her nedense gecerlidir. Sebebini artik sen bulup cikar.

Ben bu basbakanin güttügü dispolitikaya karsiyim. Ama onu birileri getirip yillardir kurulan tezgahin basina oturttu. Baskalarinin görmeyecegi isi gördürmek icin degil, bizim milletin gözünü boyamak icin. O bakimdan Tayyip Erdogan'in benim 20 yildan fazla sürtüstügüm adamlardan ne eksigi ne de fazlasi var. Ondan dolayidir ki ben acliktan ölsem de devletle is görmem, bastaki iktidardan bagimsiz olarak. Bunu yapmak da fazlaca akilli bir is olmadigindan kimseye kalkip da ahlak dersi vermem.

Bir de benim sözümü kimseden esirgemedigimi ögrenmis olman lazim. Burada kimsenin kimseye kendi kafasina uymuyor diye terslenmeye hakki ve niyeti yok. Istediginizi söyleyin, mümkünse belgeleyin ve olmazsa olmaz bir durum yoksa kirici ve asagilayici olmaktan kacinin. bu sözler basta kendim olmak üzere bütün moderatörler ve userler icin gecerli.

TSfalcon
05.06.06, 11:01
yazmis oldugunuz 90numarali mesajiniz icin tesekker ederim.
bu ara kopyalamadim bosuna yer kaplamazsin.mesaj numarasini yazdim.

hocam

size gore belki sacma olabilir ama bir sansimi deneyim.:lach:
size soru sorsam kabul edermisiniz? sorum tayyip hakkinda olacak.