PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Çanakkale İçinde

Der Schakal
01.05.05, 14:23
Eine der schönsten Lieder die ich jemals gehört habe...

zur Vorgeschichte (so ist mir die Vorgeschichte bekannt, falls ich mich irre bitte das richtige hinschreiben):

Als die Entente-Mächte einmarschieren melden sich 50 Schüler als freiwillige Soldaten. Nachdem sie in den Krieg ziehen kommen sie in eine ausweglose Lage woraufhin sie dieses Lied schreiben. Schliesslich sterben sie alle den Heldentod.

Çanakkale İçinde (http://he-add.org/mp3/canakkale_icinde.mp3)

(http://he-add.org/mp3/canakkale_icinde.mp3)

Der Schakal
01.05.05, 14:27
Quelle...

http://he-add.org/ata-sarki3.htm

Der Schakal
01.05.05, 14:30
Kurtulus Türküleri...

http://www.discoverturkey.com/english/kultursanat/muzik-03.html

Minosh
01.05.05, 14:49
Sarki cok güzel gercekten, dinlerken insanin tüyleri diken diken oluyor!

Der Schakal
01.05.05, 15:18
Sarki cok güzel gercekten, dinlerken insanin tüyleri diken diken oluyor!

Evet und ganz besonders als ich die Vorgeschichte dazu gehört habe...

Minosh
01.05.05, 15:26
Sowas kann ja auch wirklich nur jemand schreiben der mit dabei war, zumindest spürt man dieses Authenzität bei manchen und bei manchen wiederrum nicht.

Bei diesem Lied aufjedenfall!

Der Schakal
01.05.05, 15:42
ÇANAKKALE İÇİNDE AYNALI ÇARŞI
ANA BEN GİDİYOM DÜŞMANA KARŞI

ÇANAKKALE İÇİNDE BİR UZUN SELVİ
KİMİMİZ NİŞANLI KİMİMİZ EVLİ

ÇANAKKALE ÜSTÜNÜ DUMAN BÜRÜDÜ
ON ÜÇÜNCÜ FIRKA HARBE YÜRÜDÜ

ÇANAKKALE İÇİNDE BİR DOLU TESTİ
ANALAR BABALAR MEKTUBU KESTİ

http://www.ataturk.net/ata/ckale.html

Refa
01.05.05, 16:49
verschoben

dertli4u
01.05.05, 16:55
Arkadaslar

Bir "askerlik gururu abidesi" de ben anlatayim.

Hani bir sarki vardir, Dönülmez aksamin ufkundayim..iste o sarkiya yeni bir gözle bakmamizi saglar.

Dumlupinar denizaltimiz, canakkale aciklarinda yüzeyde seyrederken baska bir gemi ile carpisir ve batar..o zamanin teknik imkanlari ile, maalesef denizcilerimize ulasilamaz..arada sadece telsiz baglantisi vardir..artik kurtarma umudu tamamaen yok olmustur..

Denizaltida bulunan askerlerimiz kendi aralarinda karar alirlar..yukardakilerin, kendi son anlarini takip etmelerini istemezler..cünkü, ölüm tehlikesi ve haluzinasyon durumlari olabilir düsüncesindedirler..denizcil ik tarihinde, denizalti kayiplarinda olanlari bilmektedirler.Bu yüzden telsiz baglantisini keseceklerdir.

Yukardakilere kararlarini bildirirler..Yukardaki komutanlar bir istekleri varmidir diye sorarlar.kisa bir düsünme arasindan sonra,

"lütfen, Türkiye Radyolari, bizim icin, Dönülmez aksamin ufkundayiz parcasini calsinlar"

(o dönemde, sadece kisa dalga yayin yapiliyor ve denizalti alicilari ile de dinlenilebiliyor.)

Ve o Kahraman Türk Denizcileri, bu sarkiyi dinleyerek ruhlarini teslim ederler..

iste bu toplum, bu millet, bu asker nasil sevilmez?

Allah Rahmet eylesin.Mekanlari Cennet olsun.

Gök Türk
01.05.05, 17:08
Arkadaslar

Hani bir sarki vardir, Dönülmez aksamin ufkundayim..iste o sarkiya yeni bir gözle bakmamizi saglar.

Dumlupinar denizaltimiz, canakkale aciklarinda yüzeyde seyrederken baska bir gemi ile carpisir ve batar..o zamanin teknik imkanlari ile, maalesef denizcilerimize ulasilamaz..arada sadece telsiz baglantisi vardir..artik kurtarma umudu tamamaen yok olmustur..

Denizaltida bulunan askerlerimiz kendi aralarinda karar alirlar..yukardakilerin, kendi son anlarini takip etmelerini istemezler..cünkü, ölüm tehlikesi ve haluzinasyon durumlari olabilir düsüncesindedirler..denizcil ik tarihinde, denizalti kayiplarinda olanlari bilmektedirler.Bu yüzden telsiz baglantisini keseceklerdir.

Yukardakilere kararlarini bildirirler..Yukardaki komutanlar bir istekleri varmidir diye sorarlar.kisa bir düsünme arasindan sonra,

"lütfen, Türkiye Radyolari, bizim icin, Dönülmez aksamin ufkundayiz parcasini calsinlar"

(o dönemde, sadece kisa dalga yayin yapiliyor ve denizalti alicilari ile de dinlenilebiliyor.)

Ve o Kahraman Türk Denizcileri, bu sarkiyi dinleyerek ruhlarini teslim ederler..

Sayin dertli yaniliyormuyum bilmiyorum. Fakat bu "Ah bir atas ver" türküsü icin anlatilanlar degilmi?

Benim bildigim kadariyla gelismeler söyle oluyor!

Bir denizalti gemimiz ariza görüyor ve gittikce batmaya basliyor. Geminin kaptani sigara icilmesini yasakliyor. TRT o zamanin imkanlariyla gemiyle bir baglanti kurmayi basariyor ve böylece radyolardan tüm Türkiye gemide olup bitenleri dinliyor. Kaptan artik kurtulusun olmuyacagini anliyinca sigara icmesine yine izin veriyor. Böylece gemide bulunan bir asker geminin türküsünü söylüyor: "Ah bir atas ver, cigarami yakayim"...

Böylece gemide bulunan tüm askerler oksijen eksikliginden uyuyarak sehit oluyor. Kaptan'in son sözleri: "Biz ölüyoruz. Vatan sagolsun!"

dertli4u
01.05.05, 17:25
Sayin dertli yaniliyormuyum bilmiyorum. Fakat bu "Ah bir atas ver" türküsü icin anlatilanlar degilmi?

Benim bildigim kadariyla gelismeler söyle oluyor!

Bir denizalti gemimiz ariza görüyor ve gittikce batmaya basliyor. Geminin kaptani sigara icilmesini yasakliyor. TRT o zamanin imkanlariyla gemiyle bir baglanti kurmayi basariyor ve böylece radyolardan tüm Türkiye gemide olup bitenleri dinliyor. Kaptan artik kurtulusun olmuyacagini anliyinca sigara icmesine yine izin veriyor. Böylece gemide bulunan bir asker geminin türküsünü söylüyor: "Ah bir atas ver, cigarami yakayim"...

Böylece gemide bulunan tüm askerler oksijen eksikliginden uyuyarak sehit oluyor. Kaptan'in son sözleri: "Biz ölüyoruz. Vatan sagolsun!"

hayir..senin anlattigin degisiki bir konu..

birde japonyadan gelirken batan bir gemimiz var.
japonyadan gelirken carpisan geminin adi "Ertugrul"ama´senin dedigin hangisi bilmiyorum.

benim anlattigim,"Dumlupinar denizaltisi" bizzat olayi yasamis olan Ceyhan Mumcudan dinledim..

genede arastirmaliyim..belki yaniliyor olabilirim..

Detan
01.05.05, 17:27
Arkadaslar

inanilmaz.....
allah rahmet eylesin!

Gök Türk
01.05.05, 17:30

japonyadan gelirken carpisan geminin adi "Ertugrul"ama´senin dedigin hangisi bilmiyorum.

benim anlattigim,"Dumlupinar denizaltisi" bizzat olayi yasamis olan Ceyhan Mumcudan dinledim..

Sayin dertli,

Ali Kirca hatta "Ah bir ates ver" türküsünü seslendirerek bu olayi anlatmisti klibinde. Tam yilini söylüyemiyecegim, fakat 1950lili yillarda gelisen bir olay.

dertli4u
01.05.05, 17:35
Sayin dertli,

Ali Kirca hatta "Ah bir ates ver" türküsünü seslendirerek bu olayi anlatmisti klibinde. Tam yilini söylüyemiyecegim, fakat 1950lili yillarda gelisen bir olay.

gerci her iki durumda da sonuc degismez..ama bu konuyu arastiracagim..yanlis bilgi sahibi olmak istemem.

Istanbuler
01.05.05, 18:14

Ertugrul Firkateyninin hikayesi de cok etkileyicidir. Behcet Necatigil'in "Ertugrul Faciasi" adli radyo oyununda cok güzel anlatilir. Bu vesileyle kitabini herkese tavsiye etmis olayim.