PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Erdoğan Kipa Takmalı mıydı?

Minosh
04.05.05, 23:36
"Erdoğan İsrail gezisi sırasında soykırım müzesine girerken başına kipa takmadı. Türkiye'de yadırganır diye. Peki Hristiyan kadınlar camiye girerken niye başını örtüyor"

Başbakan Tayyip Erdoğan İsrail gezisi sırasında soykırım müzesine girerken başına kipa takmamış.

Kipa yerine başka bir şey takmayı da reddetmiş.

Ben de soruyorum:

Bir şapka giyseydi ne olurdu.

Erdoğan’ın Türkiye’de Yahudi cemaati ile çok iyi ilişkileri olduğunu biliyorum.

Eminim takmamasının nedeni, bir inanç zorlamasından çok, ‘Siyasi rakiplerim ne der’ korkusudur.

Haksız da değil.

Erbakan Hocayandaşlarının yarın seçim meydanlarında bu fotoğrafı elden ele dolaştıracağından emin olabilirsiniz.

Ne yazık ki, Türk siyaseti hálá böyle ilkel mücadele yöntemleriyle maluldür.

* * *

Oysa dünya değişiyor.

İnsanlar da değişiyor.

Bundan on on beş yıl önce bırakın konuşmayı, düşÃ¼nmeye bile cesaret edemediğimiz birçok davranış biçimi hayatımıza girdi.

Ne yazık ki siyasetçilerin bir bölümü bunu anlamıyor.

Veya anlamak işlerine gelmiyor.

Anlamayınca, insanları da kendileri gibi sanmaya başlıyorlar.

Başbakan Erdoğan, orada başına bir şapka taksaydı, Türk halkının bunu yadırgayacağını mı sanıyorsunuz?

Bir Hıristiyan veya Yahudi kadın camiye girerken başını örttüğü zaman bu davranışı yadırganıyor mu?

Toplumların birbirlerinin hassasiyetlerine, dini ve kültürel değerlerine saygı göstermesinden kime zarar gelebilir?

* * *

İşte bu nedenle ben siyasetçilerin artık bu gibi konularda daha cesur olmaları gerektiğine inanıyorum.

Rakipleriniz bunu kullanır mı?

Bırakın kullansınlar.

Bırakın en ilkel yöntemlere başvursunlar.

Korkmayın. Hayatını böyle pespaye siyasetlerden kazanan üç beş ‘çaresiz siyaset erkeği’ dışında kimse bunun üzerinde durmaz. Türkiye buraları çoktan geçti.

www.aktifhaber.com (http://www.aktifhaber.com)

Bir müzede dini bir sembol olan kipayi takmak bence cok gereksiz, gelenek öyle olsa bile, takmamak saygisizlik da degil bence!
Bir sinagog'ta durum farkli, orda eger takilmasi gerekirse takmasi gerekirdi.
Belki ozaman onu kinardim....

Sizce müzede kipa takmasi gerekir miydi?

LAZ
04.05.05, 23:38
Hatten wir das Thema nicht schon mal heut gehabt?

Minosh
04.05.05, 23:49

Versteckt in deinem Israel-Thread, stimmt Laz!:p

Aber hier können wir allein über das Thema diskutieren...ich lass den mal drin!

Es geht doch darum, dass er sich in einem Museum befand und nicht in einer Synagoge...warum ist es respektlos dort keine religiöse Kopfbedeckung zu tragen?

DeLaHoya
04.05.05, 23:50

http://www.politikcity.de/forum/showthread.php?t=2509

dertli4u
05.05.05, 00:05
ülkeler arasinda yapilan temaslar, icinde yasadiginiz ülke ve ziyaret ettiginiz ülkenin sartlarina saygi göstermeyi gerektirir.

hiristiyanlar , camilere, turistik amacla girdiklerinde, bayanlarin baslarini örttürüyoruz...

ama, ayasofya camisi, müze haline getirildigi icin, orada basörtüsü mecburiyeti yok...

amma, türbelere ziyaret eden yabanci bayanlar da, baslarini örtüyorlar..halbuki, türbeler, sonucta, sadece mezar olan yerdir...dini ibadet yeri degildir.

israildeki soykirimi müzesi, israil icin, bir sinagog kadar kutsal.ve orada, ölen insanlarin külleri var..yani bir nevi mezar...öyleyse, oraya gidiyorsan, ya kipa takacaksin, yada sapka giyeceksin..bu elbette kanun degil ama bazi ülkelerin "olmazsa olmazlari" vardir ve soykirimi müzesi bunlardan biridir..

tabii, erdogan, türkiyedeki kamuoyundan korkmustur..halbuki, cesur davransa ve "bir müslüman devlet adami olarak, israil halkinin ugradigi soykirimi lanetliyorum" diyebilseydi keske.

maalesef, günlük politikanin engelleri ile ugrasiyoruz...