Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Bahçeli: Erdoğan'ı indirmek milli görev
Bahçeli: Erdoğan'ı indirmek milli görev
MHP lideri, Başbakan'a ilk kez sert çıktı, "Seni Çankaya'dan indirmek milli görev olacak" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen hafta sonu Söğüt'te yaşanan gerginliğin ardından suskunluğunu bozarak, Başbakan'a sert çıktı. Bahçeli düzenlediği basın toplantısında "inanç hortumcusu" dediği Erdoğan'ın çevresine "amatör bir güruh" topladığını, Türk diplomasi-siyaset geleneğini bu ekiple "ortaoyununa" çevirdiğini söyledi. Bahçeli, şöyle dedi:
Ortadoğu Sultanı
"Başbakan kendisini Ortadoğu sultanı, halkı da tebaası zannetmektedir. Mersin'de hak arayan çiftçimize 'Ananı da al git' diyerek hakaret eden; şehitlerimize sahip çıkan vatandaşımıza askerliğin yan gelip yatma yeri olmadığını söyleyerek, şahadeti bir iş kazası seviyesine indirgeyen ve askerliği vardiya nöbeti zanneden bu ruh halinin, kitlesel tepkilere tahammül göstermesi zaten beklenmemelidir."
Söğüt'e niye geldin?
Bahçeli, Söğüt Şenlikleri'nde çıkan olaylarla ilgili olarak da, AKP'nin muhalefette iken Söğüt'e neden gitmediğini sordu, "orada eli kanlı PKK'lılara reva görülmeyen müdahale dozunun Söğüt'te vatandaşlara uygulandığını" iddia etti. Bahçeli, ülkücüleri, şehitleri istismar etmekle suçlamanın "siyasi ahlaksızlık, şehitlere karşı alçaklık" olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti: "İktidar içinden, Çankaya'yı hedefleyerek, kendisine bu makamın verdiği dokunulmazlık zırhı ile kurtuluş arayacak olanlara buradan sesleniyorum: Sizleri çıktığınız Çankaya'dan TBMM kararı ile indirmek ve Yüce Divan'a yollamak MHP'ye düşen milli görev olacaktır." Bahçeli, PKK koordinatörlüğü için de "uydurma kurum" dedi.
ANKARA
http://www.sabah.com.tr/siy103.html
______
bahcelinin bu aciklamasi tam yerindedir ve kendisine puan getirecegi düsüncesindeyim. son birkac zamandir bahcelinin daha aktiflestigide görülmektedir.
erdogan bir kac gün önce, akp grup toplantisinda "final asamasina geliyoruz" diye bir söz sarf etmisti,
buda 'cumhurbaskanlik secimi icin aday olacak' diye belirlendi
Erdoğan: Bu tür çekişmeyi kendime yakıştıramıyorum
Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'nin kendisine yönelik tepkisini soran gazetecilere, "Ben kişisel olarak Sayın Bahçeli ile bu tür çekişmelerin içerisine girmiyorum çünkü onları kendime yakıştırmıyorum'' dedi.
bu tür çekişmelerin içerisine girmiyorum çünkü onları kendime yakıştırmıyorum'' dedi.
bismillah,artistlik yapma lan,ananida al git,cagrin su sahtekari.
bunlari diyen, güya cekismelerin icine girerse yakismazmis.bizde inandik.
bismillah,artistlik yapma lan,ananida al git,cagrin su sahtekari.
bunlari diyen, güya cekismelerin icine girerse yakismazmis.bizde inandik.
Artik "cekismek istemiyormus" :) Inanalim. Cekismekten yoruldu artik. :brüll:
MHP den umut beklemekte yanlis degilmidir?
Yazdiklarim MHP ile kesinlikle ilgili degil. Ne uzaktan ne yakindan :brüll:.
Benim sadece, Sayin Basbakanimizin sözleri ilgimi cekti.
Yoksa Sayin Bahceli benim favorim degildir.
bundan sonra sana yazarsam arab oliyim :)
Bahceli den Türkiyeye igne kadar fayda gelmez, tebrikler fikirlerin icin!:aferin:
Ben sadece kendi fikrimi söyledim. Türkiye icin, secmen bilir. Beni ilgilendirmez. Aslinda ilgilendirirde, hayirlisi olsun derim ;-) ne diyeyim.
Bana göre, gelecek secimlerde, en iyi alternatif Yilmaz.
Ben Yilmaz'in gecmise göre ilerleme kaydettigine inaniyorum.
Aslinda onu da bundan senerler önce secmek aklimin ucundan bile gecmezdi, ama Ecevit ve özellikle El Tayyip'den sonra...
Adam genc (digerlerinle karsilastirildiginda), demokrat ve tecrübeli, simdiki durumda daha fazlasi can sagligi.
Aslinda onu da bundan senerler önce secmek aklimin ucundan bile gecmezdi, ama Ecevit ve özellikle El Tayyip'den sonra...
Adam genc (digerlerinle karsilastirildiginda), demokratik ve tecrübeli, simdiki durumda daha fazlasi can sagligi.
Hep El Tayyip´den sonra diyorsunuz......
Ya Cankaya dan vazgecip, tekrar Basbakan olursa, görürsünüz.
:lach: Hersey mümkün yani.
Bahceli den Türkiyeye igne kadar fayda gelmez, tebrikler fikirlerin icin!:aferin:neden gelmez?
Yilmaz konusana kadar film biter:brüll
Bana baska bir alternatif göster?
Benim secenegim yokluktan. :(
Hep El Tayyip´den sonra diyorsunuz......
Ya Cankaya dan vazgecip, tekrar Basbakan olursa, görürsünüz.
:lach: Hersey mümkün yani.
Agzindan yel alsin!
Kabus gibi olur, zaten simdi öyle bile.
Agzindan yel alsin!
Kabus gibi olur, zaten simdi öyle bile.
Bu da gecer .... :lach:
Benim Favorim Askeriyenin basa gecmesidir. Yapilacak isler vardir ve bu isler demokrasi vs. le olmaz!
Aman dostum!
Erdogan gibilerin yüzünden, bu güzelim demokrasimizi feda etmeyelim.
Bu Atatürk ilkelerine ve Türk halkina yapilacak en büyük kötülük olur!
Zaten sariklilarin istedigi budur! Demokrasinin cöküsünü.
mhp fazla konusmasin!!!! 1999-2002 senelerinde HEPIMIZ gördük türkiye'yi nasil yerle bir ettiklerini! imf'den borclari aldiklarini, ekonomiyi yerle bir ettiklerini vs vs vs! bugün kalkip bos bos konusmalarla hic kimse bugünki hükümete laf edemez HICKIMSE! biz unutmadik gecmisteki seneleri!
teutonengrill
17.09.06, 01:56
mhp fazla konusmasin!!!! 1999-2002 senelerinde HEPIMIZ gördük türkiye'yi nasil yerle bir ettiklerini! imf'den borclari aldiklarini, ekonomiyi yerle bir ettiklerini vs vs vs! bugün kalkip bos bos konusmalarla hic kimse bugünki hükümete laf edemez HICKIMSE! biz unutmadik gecmisteki seneleri!
Merhaba,
biz kim bu arada?
hic kimse bugünki hükümete laf edemez HICKIMSE! biz unutmadik gecmisteki seneleri!
Ben ama ederim. :) Müsaadenle, ok ?
bravo size:aferin::aferin:
foruma gelir gelmez,daha ilk mesajinizda ve kentinizi tanitmadan"hop diye atladiniz"konuya.:aferin:
Ich will aber die Deutschen Zeitungen sehen, wenn die Ultra-Super-Mega-Nationalistische MHP die Wahlen gewinnt.
Demokrasi ancak tüm toplumun huzur ve barisi sagladigi gün mümkündür. Allaha dua ederek askeriyenin basa gecmesini ve ülkemi temizlemesini arzu ediyorum, bu benim fikrim ve görüsüm. Türkiye bir adim dahi ileri gitmedi!yani kenti milletinize güvenmiyorsunuz cünkü iktidari millet secer.peki,asker nasil kurtaracak bizi? sizce dünya devletleri,askeri-iktidarlan iliski kurarmi veya ne gibi cözüm ariyorsunuz? nasil olacak bu is?
Ich will aber die Deutschen Zeitungen sehen, wenn die Ultra-Super-Mega-Nationalistische MHP die Wahlen gewinnt.
Die Aussichten hierfür dürften nicht so groß sein. Glaube ich jedenfalls nicht. :rolleyes:.
Ist das nicht bissl übertrieben? Die Partei ist nicht weiter rechts, als die CSU oder sogar CDU.
Ist das nicht bissl übertrieben? Die Partei ist nicht weiter rechts, als die CSU oder sogar CDU.
War ironisch gemeint.
yani kenti milletinize güvenmiyorsunuz cünkü iktidari millet secer.peki,asker nasil kurtaracak bizi? sizce dünya devletleri,askeri-iktidarlan iliski kurarmi veya ne gibi cözüm ariyorsunuz? nasil olacak bu is?
ben sadece kendi milletemi degil, hicbir milletin su an demokrasiye hazir oldugunu düsünmüyorum.
Merhaba,
biz kim bu arada?
tüm türk halki kardesim! halkimiz nasil süründü o seneler herkez iyi bilir bosuna görmemezlikten gelmeyelim lütfen! o mhp mis anap mis bilmem neymis imf'lerden borclari almadilarmi? türkiyenin ekonomisini yerle bir etmedilermi? hic bir reform yapildimi? bugün hangi hakla kalkip hükümete laf atiyorlar? türkiye 80 senedir süründü !!!! simdi yavas yavas yoluna giriyor, bazi milletin isine gelmiyor tabi, ama onlar bi dönüp kendilerine baksin! gecmisteki senelerde cokmu daha rahat yasamislar acaba?
biliyorum artik türkiye ekonimisi imf'nin eline tam baglandi.
borc rekoru kimin.
bismillah,ali dibolar görev basina.
’Türklük’ savaşı 17 Eylül 2006
Turan YILMAZ / ANKARA
Başbakan Erdoğan, MHP’li eski bakan Abdülhaluk Çay’ın düzenleyeceği "Türk Kurultayı"nı himayesine aldı ve Tanıtma Fonu’ndan 700 bin dolar kaynak sağladı. Yarın Antalya’da 10’uncusu yapılacak kurultaya Erdoğan, bakan ve milletvekilleriyle çıkarma yapacak.
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, kavgalı olduğu MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in mirası "Türk Kurultayı"nı himayesine aldı. Erdoğan, 5 yıldır yapılamayan kurultay için Tanıtma Fonu’ndan 700 bin dolar kaynak sağladı. Erdoğan, MHP’li eski bakan Abdülhaluk Çay’ın başkanı olduğu Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Vakfı’nın (TÜDEV) TİKA ile birlikte yarın Antalya’da 10’uncusunu düzenleyeceği kurultaya bakan ve milletvekilleriyle çıkarma yapacak. Erdoğan, açılış konuşmasını da yapacağı kurultayda, Türk milliyetçiliğinin en önemli ritüellerinden birini gerçekleştirerek, örs üzerindeki demiri dövüp gümüş bir bozkurt heykelciği alacak. Erdoğan’ın himayesindeki kurultaya bürokrasiden de büyük katılım olması bekleniyor. Çay, bu konuda şu bilgiyi verdi: "Kurultayda, gençlik sorunları, diploma denkliğinden tutun da eğitim ve kültürel konular, Türkçenin Avrasya coğrafyasında bir iletişim dili haline nasıl getirilebileceği, ekonomik ilişkilerin temelinde yatan anlaşmazlık hukuku alanda, hukuku birlikteliğin nasıl sağlanacağı konuları olmak üzere Türk dünyasını ilgilendiren bütün konular konuşulup tartışılacak."
MİMARI, AYDIN
Kulislerde Erdoğan himayesindeki Türk Kurultayı’nın fikir babasının, hükümetin yurt dışındaki Türklerden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın olduğu konuşuluyor. Kulislere göre, kurultayın 5 yıl aradan sonra bu yıl toplanması konusunda Çay’ı, Aydın harekete geçirdi. Kurultay için gerekli kaynak arayışına giren Çay’ın Erdoğan ile görüşmesini de yine Aydın sağladı. Erdoğan da kendisini ziyaret eden Çay’ın isteği üzerine Tanıtma Fonu’ndan 700 bin dolar kaynak sağladı ve kurultayı da himayesine aldı.
Muahaha!:brüll: El Tayyip karsi taaruza gecti! Hadi canim sen de.:rolleyes:
borc rekoru kimin.
bugün hükümete laf atan eski partiler almasalardi o borclari, bugün imf derdi olmayacakti! ama bugünki hükümet o imf borclarini GERI ödüyor! dikkatinizi cekerim ALMIYOR - GERI ÖDÜYOR !!! ayrica neden burda bazi kisiler basbakana bu kadar karsilar anlamis degilim! gercekten bilmek istiyorum: gecmisteki seneler türkiyede daha mi rahat, daha mi iyi yasadiniz allah askina!!! artik reformlar kagit üzerine kalmiyor, YAPILIYOR! begenemiyormusunuz yoksa artik türkiyede bazi seylerin dogru yolda gitmesine? illa yine gecmisteki senelerdeki gibi hortumcularmi gelsin basa, onumu istiyorsunuz? diyelim onlar geldi, o zaman neye aglasacaksiniz? ne sebebler bulacaksiniz?
ayrica unutmayalim, bir sorusturmaya göre türkiyede en 3 milliyetci liderler secilmisti, birinci sirada mustafa kemal atatürk, 2 mehmet akif ersoy 3. RECEP TAYYIP ERDOGAN idi !
ayrica unutmayalim, bir sorusturmaya göre türkiyede en 3 milliyetci liderler secilmisti, birinci sirada mustafa kemal atatürk, 2 mehmet akif ersoy 3. RECEP TAYYIP ERDOGAN idi !
Yok, daha neler ? Hangi sorusturmaymis o ? Kim yapmis ?
Tesekkür ederim.
Tempo Dergisi'nin araştırmasında bugünün liderleri arasında en milliyetçi isim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Bahceli 4. sırada yer alıyor.
Tempo Dergisi'nin yaptırdığı kamuoyu araştırması, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyeliği konusunda toplum desteğinin sürdüğünü ortaya koydu. Ancak kafa karışıklığı da devam ediyor. Toplumun önemli bir kesimi Türklük ile İslam arasında çelişki görmediğini söyledi.
Araştırmaya katılanların yüzde 85.6'sine göre Mustafa Kemal Atatürk tarihteki en büyük Türk milliyetçisi. Atatürk'ü şair Mehmet Akif Ersoy izliyor. Araştırmaya katılanların yüzde 40,4'üne göre bugünün liderleri arasında en milliyetçi isim AKP lideri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan'dan sonra yüzde 30,5 ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüzde 17,6 ile DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve yüzde 14,4 ile de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal geliyor.
Türkiye genelinde 15 ili kapsayan ve 18 yaş üstü 800 kişiyle yüz yüze yapılan saha araştırmasının yöneticiliğini İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Doç. Dr. Umut Özkırımlı yaptı.
[quote]Tempo Dergisi'nin araştırmasında bugünün liderleri arasında en milliyetçi isim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Baykal 4. sırada yer alıyor.
1) Her dergi bir arastirma sonucu cikartiyor iste.
2) BUGÜNÜN parti liderleri arasinda demisler.
Siz yukarida Sn. Basbakanimizi Atatürk ile bir sirada no. 3 yaptiniz. Bir kere böyle bir anket sonucu icin Sayin Basbakanimizi Atamizla mükasiye edecek degiliz herhalde. Ne münaasebet ? Zaten BUGÜNÜN parti liderleri demisler.
Araştırmaya katılanların yüzde 85.6'sine göre Mustafa Kemal Atatürk tarihteki en büyük Türk milliyetçisi.
Atatürk'ü şair Mehmet Akif Ersoy izliyor.
Araştırmaya katılanların yüzde 40,4'üne göre bugünün liderleri arasında en milliyetçi isim AKP lideri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan'dan sonra yüzde 30,5 ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüzde 17,6 ile DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve yüzde 14,4 ile de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal geliyor. Naja, birsey demiycem. Madem onlarda bu sonuc cikmis. Öyle olsun :rolleyes:.
jaja immer diese tollen ausreden :aferin:
jaja immer diese tollen ausreden :aferin:
Hayir, yaniliyorsunuz. Bu söylediklerimi cok ciddi söylüyorum. Schaka maka degil. Biraz sasirdim dogrusu. Ama hic olmassa bir aciklik verdik konuya.
Daha bugüne dek gelen giden büyük isimlerden, Basbakan olmus bir kac kere, Cumhurbaskani olmus, vs. vs. , ama kimse kendisini Atamizla kiyaslama saygisizligina ve komikligine kapilmamis.
Onun icin derim ki: Siz Sn. Basbakanimizi her kimseyle kiyaslayin. Tabiki bütün parti liderleriyle kiyaslanacak. Bu normal. Isterseniz bugünün Krallariyla kiyaslayin, ama Atamizin sirasinda tek bir isim vardir. O da:
Mustafa Kemal Atatürk. Hep öyledir. Ve böyle de kalacak.
Selam
MHP den umut beklemekte yanlis degilmidir?
HAYIR TAM AKSINE !! TÜRKIYENIN YINE ESKIDEN OLDUGU GIBI ONURLU VE SEREFLI BIT DEVLET OLUR""BEN BUNA INANDIGIM ICIN MUTLAKA MHP YE OYUMU VERECEGIM.
Adam genc (digerlerinle karsilastirildiginda), demokrat ve tecrübeli, simdiki durumda daha fazlasi can sagligi.
EVet YIlmaz yeterince Hortumlayamadi degilmi??BIraz daha Hortumlasin Devletin hazinesini öylemi??
Asil bilgi noksanligindan sen konusmasan bence daha yerinde olur.
3lü Kovalisyonda MHP mi Basbakan idi??MHP nin negibi önemli Bakanliklari vardi??B.Ecevit basbakan Ismail Cem Disisleri bakani degilmidi?
Evevit ile Yilmaz bir olup D. Bahcelinin iyi niyetini Istismar etmedilermi??
borc rekoru kimin.
bugün hükümete laf atan eski partiler almasalardi o borclari, bugün imf derdi olmayacakti! ama bugünki hükümet o imf borclarini GERI ödüyor! dikkatinizi cekerim ALMIYOR - GERI ÖDÜYOR !!! ayrica neden burda bazi kisiler basbakana bu kadar karsilar anlamis degilim! gercekten bilmek istiyorum: gecmisteki seneler türkiyede daha mi rahat, daha mi iyi yasadiniz allah askina!!! artik reformlar kagit üzerine kalmiyor, YAPILIYOR! begenemiyormusunuz yoksa artik türkiyede bazi seylerin dogru yolda gitmesine? illa yine gecmisteki senelerdeki gibi hortumcularmi gelsin basa, onumu istiyorsunuz? diyelim onlar geldi, o zaman neye aglasacaksiniz? ne sebebler bulacaksiniz?
Arkadasim sen baya anlyormussun ya siyasetten:lach: :lach:
Bilmedigin konularda neden bir iddiada bulunrsun aceba??
Erdogan ic ve dis borcu 180MRD. Dollardan aldi ve Günümüzde bu 300 MRD. dollara ulasti.
Erdogan BAsbakanlik döneminde 20MRd.lik Özellestirme yapti,aceba bu paralar nerde bir fikrin varmI??
Bu sefer kendini özlettin be Efe. Nerelerdeydin bunca zaman?
Madem Forum'a geri döndün, adam gibi dur ve millete hakaret etme. Anlaştık mı?
borc rekoru kimin.
bugünki hükümet o imf borclarini1 GERI ödüyor! dikkatinizi cekerim ALMIYOR - GERI ÖDÜYOR !!!
ayrica unutmayalim, bir sorusturmaya göre türkiyede en 3 milliyetci liderler secilmisti, birinci sirada mustafa kemal atatürk, 2 mehmet akif ersoy 3. RECEP 2.TAYYIP ERDOGAN idi !1.fikra bölümüne yazilsa yilin sakasi olur.
2.türküm demeye utanan,nasil milliyetci olur?belki türkiyelilerin milliyetcisi.
Birbirinize takılmadan tartışmayı sürdürün lütfen.
Wie alt seid ihr beide?
Langsam artet es bei euch beiden wirklich zu einem Kindergarten.
Carlito wirft uns vor, nicht energisch gegen TSfalcon vorzugehen.
TSfalcon wirft uns vor, wir würden hinter Carlito stehen.
Weder noch, Freunde. Die Forenregeln gelten für alle User. Und zwar gleichermassen. Wie ihr sehen könnt, sind wir vor Vorwürfen von beiden Seiten nicht sicher. Das heisst, wir können es euch beide nicht recht machen, und wir letztendlich euch beide es so nicht recht machen können.
Entweder schafft ihr beide, euch gegenseitig aus dem Weg zu gehen, oder bei erneuten Vorfällen werde ich Sanktionen aussprechen.
Bitte trägt Eure Hahnenkämpfe nicht im Forum aus. Ausserdem habt ihr die Möglichkeit, den anderen auf systemseitig auf "ignore" zu setzen.
wepmaster
lütfen dikkatli izleyin bizi.ben hic bir zaman bunun yazilarina dalmiyorum.devamli o daliyor bana.lütfen bunu önleyin.ayari yokmu yani benim yazilarimi okumazsin.
Wie alt seid ihr beide?
Langsam artet es bei euch beiden wirklich zu einem Kindergarten.
Carlito wirft uns vor, nicht energisch gegen TSfalcon vorzugehen.
TSfalcon wirft uns vor, wir würden hinter Carlito stehen.
Weder noch, Freunde. Die Forenregeln gelten für alle User. Und zwar gleichermassen. Wie ihr sehen könnt, sind wir vor Vorwürfen von beiden Seiten nicht sicher. Das heisst, wir können es euch beide nicht recht machen, und wir letztendlich euch beide es so nicht recht machen können.
Entweder schafft ihr beide, euch gegenseitig aus dem Weg zu gehen, oder bei erneuten Vorfällen werde ich Sanktionen aussprechen.
Bitte trägt Eure Hahnenkämpfe nicht im Forum aus. Ausserdem habt ihr die Möglichkeit, den anderen auf systemseitig auf "ignore" zu setzen.
Wo hat mein erster Beitrag gegen irgend eine Regel verstoßen das ihr ihn gelöscht habt?
Bitte um Aufklärung!
Wo steht ausserdem das man LazFalcon nicht Anworten darf, bitte stelle aus dem Regelkatalog zitieren!
Dann würde ich noch gerne wissen welche Konsequenzen es hat wenn ich jemanden per PM übel beschimpfe!
wepmaster
lütfen dikkatli izleyin bizi.ben hic bir zaman bunun yazilarina dalmiyorum.devamli o daliyor bana.lütfen bunu önleyin.ayari yokmu yani benim yazilarimi okumazsin.
Ja Webmaster, fügt bei ihm ein extra Button ein, womit er entscheiden kann wer ihm Antworten darf oder nicht ?!
Ich glaube hier kriegt der Recht der am lautesten schreit!
Stainless returns
17.09.06, 13:34
Die Zeit in der D. BAHCELI an der türkischen Regierung beteiligt war war der tiefstpunkt in der fast 90 jährigen türkischen Politikgeschichte!!!
Drum bedenke...Wer im Glashaus sitzt soll nicht mit Steinen werfen!:lach:
Die letzten Spam-Postings werden gelöscht. Des Weiteren ermahne ich mich selbst besonders als Moderator das Spamen sein zu lassen.
Die letzten Spam-Postings werden gelöscht. Des Weiteren ermahne ich mich selbst besonders als Moderator das Spamen sein zu lassen.
Da Carlito und TSfalcon jetzt auch ihren eigenen thread haben, wird dieser kurzfristig gesperrt. Er wird dann im Laufe der Jahre wieder geöffnet.