Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Yeni dizi: Sağır Oda
Hört sich sehr gut an, aber mir wärs viel lieber wenn sie hochwertige Filme drehen würden.
Serien nehmen zuviel Zeit in Anspruch.
benim hala merak ettigim sey kurtlar vadisi irak filmi goranin rekorunu kirdimi?
benim hala merak ettigim sey kurtlar vadisi irak filmi goranin rekorunu kirdimi?
Evet kırdı ibnisina.
Evet kırdı ibnisina.
kaynak var sa sevinirim.
ilk iki gün bayagi fazla seyirci filmi seyretmisti,ama toplamda gecebildimi?
kaynak var sa sevinirim.
ilk iki gün bayagi fazla seyirci filmi seyretmisti,ama toplamda gecebildimi?
Bende kaynak yok ama duyduguma göre üc kat fazlamis izleyenler.
:aferin: juppieeeeeeeeeee
montag um 19 uhr auf kanal d fängt es an lalalal
Sayın Duman diziyi izlememiş galiba. İzleseydi bahsedilen miktarın Yahudi'lerden değil, Nazilerin elde ettiği tüm altınlar olduğunu bilirdi.
deryatulga
26.09.06, 13:55
Yazıda doğru olan noktalar var. Ama bir gazeteci diziyi izlemeden dizi hakkında makale yazması biraz tuhaf geliyor bana. Yönetmenlerin verdikleri demeçleri hiç takip etmedim, onun icin ne demişler, ne dememişler bilmiyorum. Ama dizide kesinlikle Türkiye'ye 10 bin ton altın getirildi diye birşey söylenmedi.
Selahattin Duman'in isi gücü televizyon izlemek, parasini bu isten kazaniyor. Neyse dedikodusu yakinda cikar. Almanya Türkiye'den altin karsiligi pek az mal almistir. O tarihlerde sanayi üretimi neredeyse sifir olan Türkiye her seyi degis tokus esasina göre yapiyordu. Basta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere medyamizin 5 milyon altin mark rüsvet alarak Almancilik yaptigi belgelidir ama, öyle tarihsel gercekler bizi kesmez tabii!
"Ikinci Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin Naziler tarafından toplanan altınlarının bir kısmı bir Türke verildi. Bu gerçekten doğru mu?
Evet, bu bilgiler doğru.
Peki Almanlar bu altınların peşine düşmemiş mi?
Onlar da bu altınların peşindeler. Böyle bir arayışları var.
Türkiyede bulunan altınların miktarı biliniyor mu?
Bu altınların değeri 86 milyar dolar tutuyor; Türk ekonomisini bile çökertecek cinsten. Ortada kesin olan bir şey var ki o da, bilinen haliyle bu altınların 110 bin ton olduğu. Ve bunun 10 bin tonu ortada yok. Nerede olduğu da belli değil. Eğer bu altınlar Türkiyeden çıkarsa, İsrailin onu bizden tazminat olarak alma hakkı var.
Üzerine faiz de biner mi?
Biner muhtemelen. İşte o nedenle dizinin tanıtımında annelerinizin yastık altındaki altınları tehlikede diyoruz.
KAYIP ALTINLARIN BİR KISMI GÖMÜLÜ
O dönem Türkiyeye getirilip gömüldüğünü; gömen kişinin de öldüğünü iddia ettiğiniz bu altınlar hâlâ gömülü mü?
Evet, halen gömü olarak duruyor. Çok küçük bir bölümü aktif hale gelmiş.
O küçük bir bölümü dediğiniz altınları işleten Türk mü, Yahudi mi?
O kişi Türk.
Dizide ülkenin önde gelen holdinglerinden birinin nasıl bir imparatorluğa dönüştüğü anlatılıyor. O holdingin sahibi bir Yahudi mi yoksa altınların bir kısmını işleten bahsettiğiniz Türk mü?
Holdingin sahibi Müslüman bir Türk. Hikayede adı geçen ve geçecek olan Yahudiler, Türkiye Yahudileri tabii. Ama bu altınların bir kısmını ele geçirip işleten kesinlikle Türk.
Çok güçlü ve büyük bir holding deyince akla mesela Alarko Holding, Üzeyir Garih cinayeti geliyor...
İzleyici bu tarz benzetmeleri tabii ki kendi kendine yapacak. Bizim halkımız maşallah bayılıyor böyle benzetmelere. Kimler kimlere benzeyecek; ben de merakla bekliyorum.
Dizinin tanıtımlarında Tüm bildiklerinizi unutun diyorsunuz. Neyi yanlış biliyoruz?
Ülkenin bugüne kadar gündemine oturmuş olan olaylara tekrar derinlemesine bakılacak bu dizide. Neler olduğu daha iyi netleşecek.
Bu hikaye Sabetayistlerle ilişkilendirilecek mi?
Açıkçası işin içinde Soner Yalçın olduğu için ben de kıllanıyorum. İlk üç bölümü çektik ve henüz böyle bir şeyle karşılaşmadık.
Belgesel niteliği taşıyacak diye bir iddianız da var...
Çekim ve reji tekniği olarak belgesel formatına çok yakınız. Çok gerçekçi ve sade olmasına dikkat ediyoruz. O yüzden belki seyirciye seyretmesi zor gelebilir. Ama içindeki bilgiler açısından gerçekten belgesel havası taşıması meraklı izleyicileri cezbedecek.
Tarihi bir belge niteliği taşıyacak bir iş yaptığınızı söyleyebilir miyiz?
Evet, kesinlikle. Her bölümde sürekli birtakım belgelere ve bilgilere ulaşacağız.
Sizce bu altınlar nerede gömülü? MOSSAD sayenizde altınların yerini bulur mu dersiniz?
Nerede olduğunu bilmiyoruz. Ama bu bir rivayet değil, gerçek. Bu dizi de sizlere bunu ispatlayacak. Altınları da biz bulursak şahane olur. Vallahi öyle bir şey olursa kaporamı alırım.
Kurtlar Vadisinde Necati Şaşmaz ile bir Polat Alemdar karakteri yarattınız. Bu dizide de böyle bir karakter yaratacak mısınız?
Bu dizide bir değil birkaç ana karakter var. Temelde bir Aras Dağlı karakteri var. Dizinin kahramanı olacak. Onu da Orhan Kılıç oynayacak. Ne kadar sivrilip sivrilmeyeceği de senaryonun gelişimiyle alakalı bir şey.
Peki çok kilit gözüken karakter birden ortadan kaybolacak, öldürülecek ve yerine yeni bir karakter çıkacak mı?
Tabii ki kesinlikle olacak. Dizinin gidişatıyla alakalı birden fazla kahramanımız olabilir.
İzlekler birleştirilmiştir.
Kusura bakma görmemisim :D