PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Pkk ile savas mi yoksa bazi güclerin rant savasi mi ?

kanki
10.05.05, 19:19
Son günlerde Türk kamuoyunda tartisilan baska bir konuda Pkk ile savasta bazi guclerin rant elde etmek icin savasi uzattiklari idda ediliyor .Tabi ki bu iddalaer ne kadar dogru ne kadar yanlis bilmiyorum ama her savasta mutlaka bir rant payi vardir .Sizler bu konu hakkinda neler dusunuyorsunuz ?
Denilen su , savas istenseydi hemen bitirilirdi ama yapilmadi bazi cikarlar icin ....

AGM
10.05.05, 19:23
Bu "cikarlari" bi sayabilirmisiniz?

Gök Türk
10.05.05, 19:25
Bu "cikarlari" bi sayabilirmisiniz?

TSK-pkk savasinin gercek galibi kim?

kanki
10.05.05, 19:26
AGM dostum ben bunu demiyorum , sakin yanlis anlama sadece ilginc geldigi icin bi konuyu actim .Ben böyle bir seye kesinlikle inanmiyorum dostum...

Ortaya atilan iddalar , Kuzey Iraktan uyusturucu , mazot , yardim paralari ve amerikan yardimlarinin kaybolmasi seklindeydi...

kanki
10.05.05, 19:27
TSK-pkk savasinin gercek galibi kim?

aslinda Göktürk kardesim gercek galibi yok , sadece cok zayiflattik ama yanlis politaklar sonucu yine daglarda palazlaniyorlar su anda

Clancy
10.05.05, 19:28
worum geht es in diesem thema?

Gök Türk
10.05.05, 19:30
worum geht es in diesem thema?

Es geht um einen Krieg zwischen der EU und den USA; achja und natürlich um die Europäischen Streitkräfte.

AGM
10.05.05, 19:31
@ Gök Türk
TSK istedigini yapamadi.Iran ve Suriye´ye girdigi anda bu ülkeler hep protesto ediyorlardi ve Türkiye bu ülkelerin PKK ya yardim ettigini bildi halde elleri bagli kalmisti.Türkiye Almanya, Fransa ve ABD gibi ekonomik bir güclü ülke deigldir ve bu yüzden istedigini yapamadi.

@ Kanki
Ben sana birsey söylemedimki arkadasim.
Saadece Türkiyenin bu savasi uzatmakla eline ne gecdigini hangi cikarlarda oldugunu sordum.;)

EDIT:

@ Clancy
Es geht um einen Vorwurf.
Demnach habe die Türkei bzw. die türkischen Streitkräfte den Krieg gegen die PKK Terroroganisation hinausgezögert habe um Vorteile aus einem längeren krieg ziehen zu können.

Clancy
10.05.05, 19:32
Es geht um einen Krieg zwischen der EU und den USA; achja und natürlich um die Europäischen Streitkräfte.

achso

nagut schreib ich hier weiter ich schreib mir eben einen text und poste ihn gleich.

Gök Türk
10.05.05, 19:34
mach das...

Achja ich finde wir sollten unser Militärforum in "Krieg zwischen USA und EU - Forum" umbennen

kanki
10.05.05, 19:35
achso

nagut schreib ich hier weiter ich schreib mir eben einen text und poste ihn gleich.

weißt du was , sei mal still mann mannn hast du einen großes maullllll:mad: du brauchts nicht überall zu schreiben

AGM
10.05.05, 19:35
achso

Demnach habe die Türkei bzw. die türkischen Streitkräfte den Krieg gegen die PKK Terroroganisation hinausgezögert habe um Vorteile aus einem längeren Krieg ziehen zu können.

Clancy
10.05.05, 19:48
Demnach habe die Türkei bzw. die türkischen Streitkräfte den Krieg gegen die PKK Terroroganisation hinausgezögert habe um Vorteile aus einem längeren Krieg ziehen zu können.

wenigstens ein vernünftiger user. :) vielen dank.

weißt du was , sei mal still mann mannn hast du einen großes maullllll:mad: du brauchts nicht überall zu schreiben

;)

dertli4u
10.05.05, 20:01
arkadaslar

pkk meselesi ve bu konuda verilen mücadele, dünya tarihinde esi görülmemis bir sekilde, fedakarca ve sabirla yürütüldü.

doguda sadece pkk ile savasilmadi..hatta, savstigimiz güclerin icinde en zayifi pkk idi.

bu konuda, türkiye cumhuriyeti devleti, ordusu, polisi ve kürt asilli vatandaslarimiz, gercekten takdir edilmesi gereken bir mücadeleyi sürdürdüler.

ve gene, dünya üzerinde örnegi görülmeyen bir sekilde devam ettirdiler.

diger bazi ülkelerdeki benzer mücadeleleri ve sonuclarini biraz düsünürseniz, bana hak verirsiniz.

burada herseyi anlatmaya vakit yetmez.

====

elbette bu kadar büyük bir mücadelede, kötü niyetli, serefsiz, rant pesinde kosan insanlarda piyasaya cikmistir.ama, her toplumda olur bunlar.

fakat, türk ordusunun, bu mücadeleyi bilerek ve isteyerek uzattigini söylemek icin, türk ordusunu tanimamak gerekir.

türk ordusunun serefli, cesur, vatansever subay, astsubay ve erlerinin, nasil cirpindiklarini görmedikmi?

her sehit cenazesinde nasil kahrolduklarini hissetmedikmi?

====

birakin bazilari kahve dedikodusu gibi anlatsinlar..hatta, calistiklari gazetelerin rahat koltuklarinda oturup, ekran karsisinda kahraman ve insancil adam rolüne soyunsunlar..

o sahislar, terörün en azgin ve acimasiz oldugu günlerde, kafalarini camdan disari cikartmaya korkarken...cocuklarini yurt disinda okutmanin planini yaparken...aman verelim bir miktar toprak parcasi kurtulalim derken...

gencecik polislerimiz, askerlerimiz, daglarda kuytu kayaliklarda mücadele verdiler...

kanki
10.05.05, 20:15
tabi haklisin her cuvalin icinden curukler cikar ....bunu serefli askerimizle bagdastirmak son derece yanlis ...

niyetim serefli askerimize dil uztmak degildi arkadaslar ...

dertli4u
10.05.05, 21:50
tabi haklisin her cuvalin icinden curukler cikar ....bunu serefli askerimizle bagdastirmak son derece yanlis ...

niyetim serefli askerimize dil uztmak degildi arkadaslar ...

benim yazdiklarimda sana degil, bu konuda türkiyede gazetelerde yazi yazanlaraydi.:cool:

Gök Türk
11.05.05, 01:46
Elbette kendi ordumuzdanda bu savaşı kullanmak isteyenler çıkmıştır. Hele hele uyuşturucu işine vs. Girenler olduğu deniliyor. Fakat bence en önemli olan nokta dış güçlerdir. Çünki savaşın gerçek galibi onlardır. Bu savaştan çıkarı olan kim olmadiki? Turizme zarar veren Yunanistan’dan tutun, Türkiye’nin askeri tüketiminden faydalanan ABD’ye kadar...

Biz PKK’yi bitirdik ama 10.000 insanımızı kaybettik, 100 milyar dolarımızı hiçe harcadık ve kimbilir ekonomik alanda ne gibi büyümeler kaçırdık.

kanki
11.05.05, 13:25
göktürk , dusmanimin dusmani benim odstumdur politikasi zaten pkk yi bu kadar palazladi....