Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : NTV spikerinden kilisede nikah
Spor Spikeri Burcu Esmersoy Dün İtalya San Agostino Kilisesi'nde dini nikâh Yaptı.
NTV spikerinden kilisede nikah
Ferrari'nin Reklam Müdürü Massımo Cusımano'yla Geçen Yıl Paris'teki Türk Konsolosluğunda Evlenen Spor Spikeri Burcu Esmersoy Dün İtalya San Agostino Kilisesi'nde de Dini Nikâh Yaptı.
İtalya'da da belediye nikâhı yaptıklarını ancak Katolik eşi ve ailesinin arzusu üzerine böyle bir kilise törenine gerek duyduğunu söyleyen Burcu Ermersoy, dinini değiştirmediğini ve değiştirmeyeceğini de özellikle vurguladı. Düğüne Burcu Esmersoy'un ailesinin yanı sıra yakın arkadaşları da katıldı. Çift balayı için bugün Maldiv Adaları'na gidiyor. Burcu Esmersoy 6 Kasım'da Türkiye'de işinin başında olacağını belirtti.
kaynak http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=49905
bizim dinimizde gayrimüslimle biriyle evlenmek yasak/günah degilmi??
Der Schakal
30.10.06, 20:52
Spor Spikeri Burcu Esmersoy Dün İtalya San Agostino Kilisesi'nde dini nikâh Yaptı.
NTV spikerinden kilisede nikah
Ferrari'nin Reklam Müdürü Massımo Cusımano'yla Geçen Yıl Paris'teki Türk Konsolosluğunda Evlenen Spor Spikeri Burcu Esmersoy Dün İtalya San Agostino Kilisesi'nde de Dini Nikâh Yaptı.
İtalya'da da belediye nikâhı yaptıklarını ancak Katolik eşi ve ailesinin arzusu üzerine böyle bir kilise törenine gerek duyduğunu söyleyen Burcu Ermersoy, dinini değiştirmediğini ve değiştirmeyeceğini de özellikle vurguladı. Düğüne Burcu Esmersoy'un ailesinin yanı sıra yakın arkadaşları da katıldı. Çift balayı için bugün Maldiv Adaları'na gidiyor. Burcu Esmersoy 6 Kasım'da Türkiye'de işinin başında olacağını belirtti.
kaynak http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=49905
Evet. Haram.
bizemi hesap verecek?hakki rahmetine kavusunca öteki tarafda bize kimse fikrimizi sormiycak
Evet. Haram.Ileri geri konusmiyalim. Ben bir türk ailesi taniyorum, babasi annesi haca gitmis, aile tamamen namazli (suni). En büyük kizi almanlan evlendi (damat sünnet bile oldu evlenebilmek icin ;-). Hem camide, hem ayriyeten kilisede yapildi.
Ben düsündüm, belki dört bes sene gider bu evlilik, ama daha halen cok mutlular. Türk annesi ve babasi alman damatlan'da mutlular. Ayriyeten türk kültürünede cok saygili ve bazi örf adetlerini yerine getirmeye calisiyor. Cocuklarida var ve hic bir baski yapmiyorlar, sen bunu yada sunu din olarak yapicaksin diye.
Kimse laf etmeye hakki yok. Ayiptir böyle seyler.
Der Schakal
30.10.06, 21:09
Ileri geri konusmiyalim. Ben bir türk ailesi taniyorum, babasi annesi haca gitmis, aile tamamen namazli (suni). En büyük kizi almanlan evlendi (damat sünnet bile oldu evlenebilmek icin ;-). Hem camide, hem ayriyeten kilisede yapildi.
Ben düsündüm, belki dört bes sene gider bu evlilik, ama daha halen cok mutlular. Türk annesi ve babasi alman damatlan'da mutlular. Ayriyeten türk kültürünede cok saygili ve bazi örf adetlerini yerine getirmeye calisiyor. Cocuklarida var ve hic bir baski yapmiyorlar, sen bunu yada sunu din olarak yapicaksin diye.
Seine Frage war der rel. Standpunkt dazu. Und das was ich geschrieben habe ist er.
Ileri geri konusmiyalim. Ben bir türk ailesi taniyorum, babasi annesi haca gitmis, aile tamamen namazli (suni). En büyük kizi almanlan evlendi (damat sünnet bile oldu evlenebilmek icin ;-). Hem camide, hem ayriyeten kilisede yapildi.
sünnet olmus ya damat,demek haram degil ozaman:lach:
@laudazio
man hat eine frage gestellt und schakal hat darauf geantwortet.
wo ist das problem?
er hat sich doch nicht weiter darüber hinaus geäussert!
ich weiss,echt nicht warum einige so voreingenommen gegenüber ihm sind und ihn unbedingt missverstehen wollen.
@laudazio
man hat eine frage gestellt und schakal hat darauf geantwortet.
wo ist das problem?
er hat sich doch nicht weiter darüber hinaus geäussert!
ich weiss,echt nicht warum einige so voreingenommen gegenüber ihm sind und ihn unbedingt missverstehen wollen.Ich verstehe ehrlich gesagt nicht, wo ich irgendwie voreingenommen sein soll. Im übrigen kenne Schakal recht lange.
darauf zu antworten
Evet. Haram.Das ist fern jeglicher Fakten und es sollte wohl erlaubt sein, das auch entsprechend zu sagen. Im übrigen habe ich diesbezüglich ein Fallbeispiel gebracht. Eine These gilt bereits als widerlegt, wenn man bereits ein Gegenbeispiel aufbringen kann. Im übrigen, Schakal ist doch Anhänger der osmanischen Sultane. Er kann ruhig mal die Biografien von dem einen oder anderen näher studieren und würde auf einige seine Thesen die entsprechenden Antworten bekommen.
sünnet olmus ya damat,demek haram degil ozaman:lach:Babasi tabiki müslümanlan evlenmesini istiyordu. Bütün aile diskussionu ben arada sirada izledim. Bakti babasi bi care yok, kiz illa istiyor, sonunda taman dedi, ama sünnet olman gerekir ;-)
Ondan sonra evlendiler.
Icki'de icmiyor. Sigarasi'da yok. Gördügüme göre iyi bir insan diyebilirim. Damadin ailesini taniyorum. Hepsi baya okumus insanlar ve ayriyeten cok cana yakinda diyebilirim.
Herkez gönlünce ne istiyorsa onu yapsin.
Ich verstehe ehrlich gesagt nicht, wo ich irgendwie voreingenommen sein soll. Im übrigen kenne Schakal recht lange.
Das ist fern jeglicher Fakten und es sollte wohl erlaubt sein, das auch entsprechend zu sagen. Im übrigen habe ich diesbezüglich ein Fallbeispiel gebracht. Eine These gilt bereits als widerlegt, wenn man bereits ein Gegenbeispiel aufbringen kann. Im übrigen, Schakal ist doch Anhänger der osmanischen Sultane. Er kann ruhig mal die Biografien von dem einen oder anderen näher studieren und würde auf einige seine Thesen die entsprechenden Antworten bekommen.
er hat doch nur auf die frage geantwortet,ayiplanacak bir sey yazmadiki.
kadin icin haramdir bir gayrimüslimle evlenmek.ausser er konvertiert zum islam.erkek icin degildir.ben böyle ögrendim,böyle biliyorum.
jeder soll glücklich werden,mit wem er will.
er hat doch nur auf die frage geantwortet,ayiplanacak bir sey yazmadiki.Niemand hat das Recht die Lebensweise anderer anzuprangern. Das ist jedem sein privates Problem. Ich denke, da sind wir uns vielleicht einig. Wie ich bereits sagte, ich weiss was er sonst so alles schreibt und kann durchaus alles entsprechend einordnen. Es kann manchmal nicht schaden, ab und zu über den Tellerand zu schauen und nicht alles als "Haram" zu nehmen, nur weil es als Behauptung in den Raum geworfen wird.
kadin icin haramdir bir gayrimüslimle evlenmek.ausser er konvertiert zum islam.erkek icin degildir.ben böyle ögrendim,böyle biliyorum.Das ist doch schön für Dich, aber wenn andere es anders machen und nicht wie Du, dann ist das ihre Sache. Da hat keiner das Recht mit Thesen wie "Haram" oder ähnliches zu kommen. Ich denke auch nicht, dass man sich bei irgendwelchen Leuten rechtfertigen muss, für welchen Lebensweg bzw. -Wandel man sich entschieden hat.
jeder soll glücklich werden,mit wem er will.So ist es. Nichts anderes wollte ich damit sagen ...
In den Kommentaren auf dieser Quellenseite, meint Jemand, das Kind, welches dieses Ehepaar bekommen würde, wäre eine veled-i-zina (Bastard). :rolleyes:
@ laudazio
Niemand hat das Recht die Lebensweise anderer anzuprangern. Das ist jedem sein privates Problem. Ich denke, da sind wir uns vielleicht einig. Wie ich bereits sagte, ich weiss was er sonst so alles schreibt und kann durchaus alles entsprechend einordnen. Es kann manchmal nicht schaden, ab und zu über den Tellerand zu schauen und nicht alles als "Haram" zu nehmen, nur weil es als Behauptung in den Raum geworfen wird.
du kennst ihn ,das meinte ich mit voreigenommen sein...
Das ist doch schön für Dich, aber wenn andere es anders machen und nicht wie Du, dann ist das ihre Sache. Da hat keiner das Recht mit Thesen wie "Haram" oder ähnliches zu kommen. Ich denke auch nicht, dass man sich bei irgendwelchen Leuten rechtfertigen muss, für welchen Lebensweg bzw. -Wandel man sich entschieden hat.
das ist seine überzeugung ,die er vertritt.
vielleicht sollte man es tolerieren?
So ist es. Nichts anderes wollte ich damit sagen ...
da sind wir uns ja einig. wie gesagt jedem das seine.
In den Kommentaren auf dieser Quellenseite, meint Jemand, das Kind, welches dieses Ehepaar bekommen würde, wäre eine veled-i-zina (Bastard). :rolleyes:
dafür kann das kind doch nichts!
dafür kann das kind doch nichts!
leider sieht es nicht jeder so
evlilik disi cocuklara
anne türk baba yabanci cocuklara genelde zinadölü derler
leider sieht es nicht jeder so
evlilik disi cocuklara
anne türk baba yabanci cocuklara genelde zinadölü derler
böyle iliskilerde en günahsizi olan cocuklar.
herkez kendi önüne baksin!
bizemi hesap verecek?hakki rahmetine kavusunca öteki tarafda bize kimse fikrimizi sormiycak
evet bize hesap verecek:lach: bizim dinimizi lekelemeye hakki yok,dinini degistirsin ozaman ne yaparsa yapsin:lach:
ist das nur seine meinung? oder ist das rein religiös wirklich so?
imam nikahi olmadigi icin galiba öyle diyorlar.
Bu konu internete düsecek kadar haber degeri varmis demek ki.
Italya`da Belediye sarayinda evlenseydi bu haberi burada okumazdik. Ama olay kiliseye gelinca heme lap diye haber oluyor. Ayrica "ben dinimi degistirmedim, degistirmem de" gibi bir aciklamayi ne diye yapmis? Ölye bir soru mu yöneltilmis.
Sorry, ama bu haber öyle zararsiz, art niyetsit bir haber degil.
evet bize hesap verecek:lach: bizim dinimizi lekelemeye hakki yok,dinini degistirsin ozaman ne yaparsa yapsin:lach:
ja ja kollege von mir hat auch so vorlaut geredet.ben yunanla evlenmem ben gavurla evlenmem.simdi bir yunanla evli ve noel bile kutluyor..yafrum doycland
TurkishWarLord
31.10.06, 10:47
Babasi tabiki müslümanlan evlenmesini istiyordu. Bütün aile diskussionu ben arada sirada izledim. Bakti babasi bi care yok, kiz illa istiyor, sonunda taman dedi, ama sünnet olman gerekir ;-)
Ondan sonra evlendiler.
Icki'de icmiyor. Sigarasi'da yok. Gördügüme göre iyi bir insan diyebilirim. Damadin ailesini taniyorum. Hepsi baya okumus insanlar ve ayriyeten cok cana yakinda diyebilirim.
Herkez gönlünce ne istiyorsa onu yapsin.
:türk: Olsun, yinede günah bir gercek Müslüman Kizi Gayri Müslümanlan evlenmesi Haram kilinmistir, bu kadar basit bunun ne ötesi ne de arkasi vardir, was verboten ist ist verboten.
Sen ne yaparsan yap, ama 100% bir Müslümanim diye hic birimiz dolasamaz eger 100% Islami uygulamazsak ve yahut bildigimiz günahlari bile bile uygularsak.
:türk: Olsun, yinede günah bir gercek Müslüman Kizi Gayri Müslümanlan evlenmesi Haram kilinmistir, bu kadar basit bunun ne ötesi ne de arkasi vardir, was verboten ist ist verboten.
Sen ne yaparsan yap, ama 100% bir Müslümanim diye hic birimiz dolasamaz eger 100% Islami uygulamazsak ve yahut bildigimiz günahlari bile bile uygularsak.
Sen 100% Müslüman misin? Öyle mi dolasiyorsun?
:türk: [quote]Olsun, yinede günah bir gercek Müslüman Kizi Gayri Müslümanlan evlenmesi Haram kilinmistir, bu kadar basit bunun ne ötesi ne de arkasi vardir, was verboten ist ist verboten.
Sevgi de Allah´danmis ve "Helal"mis.
Belki o senin bahsettigin "cok büyük HARAM"in yanisira kimbilir ne hayirlar islemistir.
Kimin 100 % müslüman olup olmadigi, senin degerlendirmene kalmamis.
Onu da Allah bilir.
ja ja kollege von mir hat auch so vorlaut geredet.ben yunanla evlenmem ben gavurla evlenmem.simdi bir yunanla evli ve noel bile kutluyor..yafrum doycland
hayret o yunan ailesi nasil izin vermiz bir türkle evlenmeye?eigentlich ist das ein tabu bei den griechen einen türken zu heiraten, ausser er konvertiert zum christlich/orthodoxen glauben.
was dein kollegen angeht,das zeigt das er einen schwachen charakter hat.
hoffe mal die sind immer noch glücklich.
TurkishWarLord
31.10.06, 11:05
:türk:Yetti be, bu ne böyle herzaman ayni sey kimse kimsenin isine karisamazmis, zaten öyle diye diye milet ahlaki da unutdu saygi ve sevgiyi de, artik cocuklarina bile kizamiyorsun. Birisi Ahlaksizlik yaparsa söylerim, yanlis yaparsa söylerim, ne var mis onda bu her insanin vazifesidir. Sen eger görürsen bir Müslüman cocuk daha 12-13 yasinda ve sigaraya baslamis sen ona ben karisamam mi söyleceksin, Annesi Babasi ilgilensin mi diyeceksin, ben vallahi giderim o cocuklarin yanina ve söylerim yaptigi seyin iyi olmadigini, hele icki de haydi haydi gidip söylerim ve yahut tanidik bir cocuksa sisesini kirarim ve ona yeni bir normal icicek alirim.
Bir sorum var su kimse kimseye karisamaz diyenlere:
Kuran-i Kerim tek bir kisi mi icin yoksa bütün Insanlar/Müslümanlar icin mi indirilmistir, gecen Hoca da dedi camide ve hemen söyliyem de Mili Görüs hocasi falan degil Diyanetdendi. Simdiki zamanda herkes basina ceviriyor dayanisma ve Ahlaki degerler elden gidiyor dedi ve hepsi de dogru malesef. Dinimizi tam olarak uygulasak yani bu Threadeki kadin da uygulasa ozaman hic Müslüman Alemi de kizmazdi ona, cünkü biz Müslümanlar tek kendimize degil baskalarina da bakariz, yani benim Kardesim iyi mi degil mi, yardima ihtiyaci var mi degil mi, yanlis yapiyor mu yapmiyor mu.
Yani karisilanabilinir dersem tabiki herkesin Hatdini bilmesi gerekir yani yasina göre o Karisma izni vardir, ama karisirsan ozaman herzaman Sözlü olarak ve daha da ötesi olmayarak karismak lazim.
TurkishWarLord
31.10.06, 11:08
Sen 100% Müslüman misin? Öyle mi dolasiyorsun?
:türk:Sen okumasini ve bir yazinin anlamina anlamayi ögrenmedin mi yoksa neden böyle sacma bir cevap aliyorum senden, söyle bakalim Bay Meric nerde söyemisim bende 100% Müslümanim diye söyle bakalim bekliyorum...
:türk:Sen okumasini ve bir yazinin anlamina anlamayi ögrenmedin mi yoksa neden böyle sacma bir cevap aliyorum senden, söyle bakalim Bay Meric nerde söyemisim bende 100% Müslümanim diye söyle bakalim bekliyorum...
Evet, senin yazilarini okumakta, anlamakta zorluk cekiyorum. Herhalde türkcemin o kadar kuvvetli olmamasindan dolayi böyle seyler oluyor. :lach:
TurkishWarLord
31.10.06, 11:16
[quote=TurkishWarLord;237142]:türk: Sevgi de Allah´danmis ve "Helal"mis.
Belki o senin bahsettigin "cok büyük HARAM"in yanisira kimbilir ne hayirlar islemistir.
O tek benim bahsetdigim degil, Kuranda yaziyor neler Haram ve neler Helal kilinmistir ben tek Kuranda ne yaziyorsa onu uygulamayi calisiyorum ve buraya aktarmaya calisiyorum. Ama dogru söylüyorsun kim bilir ne kadar Sevap islemistir ve unutmayalim ki ne Günah islersek isleyelim bir Müslüman olarak Allah büyük dür Allah affetdendir.
Kimin 100 % müslüman olup olmadigi, senin degerlendirmene kalmamis.
Onu da Allah bilir.
Vallahi ben ona tek demedim ben kendimi de icini koyup her Müslümana dedim, yani hic bir müslüman bile bile günah isliyorsa 100% Müslümanim diye gecinemez diye. Vallahi benim yaptigim sana degerlendirme gibi gelebilir ama bir yandan da benim söyleme hakkim var yani eger bir Haram gercekten yapildiysa ve bile bile, dinimize aykiri oldugunu bilip yani, ozaman söylerim bu insan tam 100% müslüman degildir diye, weil man muss auch logisch denken oder?. Ben de bile bile günah islesem ozaman ayni seyi her müslüman bana da söyleyebilir, ama ben ozaman düsünürüm ve bir daha da o hatayi bile bile yapmamayi calisirim genel anlamda simdi o spiker icin tek demiyorum.
:türk:[quote]Yetti be, bu ne böyle herzaman ayni sey kimse kimsenin isine karisamazmis,
Yetiskin insanlarin evliligine, beraberligine tabiiki karisamassin. Hatta kimin Allah önünde 100 % Müslüman olup olmadigina hic karismassin.
Evlenmek ahlaksizlikmi ?
Ülkemizde Yunan/Türk Türk/Ermeni Türk/Musevi o kadar cok evlilikler var ki, sen bu insanlari neyle degerlendiriyorsun ? Hangi hatalariyla ?
Yani bence bu büyük bir saygisizlik !
Tamam Dine deger veriyor, önemsiyorsun. Ama o zaman ilk önce Müslüman/Müslüman evliliklerini de bir degerlendir. Kim 100% Müslüman oldugunu orada da tartisabilirsin.
TurkishWarLord
31.10.06, 11:20
Evet, senin yazilarini okumakta, anlamakta zorluk cekiyorum. Herhalde türkcemin o kadar kuvvetli olmamasindan dolayi böyle seyler oluyor. :lach:
:türk:tamam simdi anlamisindir insallah. Ben kendime de hic bir zaman 100% Müslüman sifati vermedim ve vermemde cünkü ne zaman hayatimdaki bütün dinimin emirlerine uyduysam ve uyguladiysam ozaman öyle diyebilirm o da belki, fakat ginede Allah katinda tek Allah karar verir kimin ne oldugunu, ama yer yüzünde biraz zor bunu tespit etmek cünkü simdiki zamanda insanlar kendilerini cok iki yüzlü yapabiliyor yani Osama Bin Laden gibi möchtegern Müslüman olarak.
:türk:Yetti be, bu ne böyle herzaman ayni sey kimse kimsenin isine karisamazmis, zaten öyle diye diye milet ahlaki da unutdu saygi ve sevgiyi de, artik cocuklarina bile kizamiyorsun. Birisi Ahlaksizlik yaparsa söylerim, yanlis yaparsa söylerim, ne var mis onda bu her insanin vazifesidir. Sen eger görürsen bir Müslüman cocuk daha 12-13 yasinda ve sigaraya baslamis sen ona ben karisamam mi söyleceksin, Annesi Babasi ilgilensin mi diyeceksin, ben vallahi giderim o cocuklarin yanina ve söylerim yaptigi seyin iyi olmadigini, hele icki de haydi haydi gidip söylerim ve yahut tanidik bir cocuksa sisesini kirarim ve ona yeni bir normal icicek alirim.
Bir sorum var su kimse kimseye karisamaz diyenlere:
Kuran-i Kerim tek bir kisi mi icin yoksa bütün Insanlar/Müslümanlar icin mi indirilmistir, gecen Hoca da dedi camide ve hemen söyliyem de Mili Görüs hocasi falan degil Diyanetdendi. Simdiki zamanda herkes basina ceviriyor dayanisma ve Ahlaki degerler elden gidiyor dedi ve hepsi de dogru malesef. Dinimizi tam olarak uygulasak yani bu Threadeki kadin da uygulasa ozaman hic Müslüman Alemi de kizmazdi ona, cünkü biz Müslümanlar tek kendimize degil baskalarina da bakariz, yani benim Kardesim iyi mi degil mi, yardima ihtiyaci var mi degil mi, yanlis yapiyor mu yapmiyor mu.
Yani karisilanabilinir dersem tabiki herkesin Hatdini bilmesi gerekir yani yasina göre o Karisma izni vardir, ama karisirsan ozaman herzaman Sözlü olarak ve daha da ötesi olmayarak karismak lazim.
ach mein lieber turkischwarlord kardesim,wir sind doch europäer wir sind bald in der EU,darum müssen wir uns auch anpassen
artik nikahlarimizi kilisede yapciz
cocuklarimizin ismini christian koycaz:o)
arkdaslarin ve akrabalarin eslerine baska gözle bakciz
artik özgürüz,ne istersek onu yapciz, kimse karisamaz bize,kendi kültürümüze,annemise,babamisa, dinimize,serefimize deger vermicez,cünkü avrupayi örnek aliyoruz.avrupali olmak istiyoruz onlar gibi yasamak istiyoruz
:lach:
TurkishWarLord
31.10.06, 11:28
[quote=TurkishWarLord;237148]:türk:Yetiskin insanlarin evliligine, beraberligine tabiiki karisamassin. Hatta kimin Allah önünde 100 % Müslüman olup olmadigina hic karismassin.
Evlenmek ahlaksizlikmi ?
Ülkemizde Yunan/Türk Türk/Ermeni Türk/Musevi o kadar cok evlilikler var ki, sen bu insanlari neyle degerlendiriyorsun ? Hangi hatalariyla ?
Yani bence bu büyük bir saygisizlik !
Tamam Dine deger veriyor, önemsiyorsun. Ama o zaman ilk önce Müslüman/Müslüman evliliklerini de bir degerlendir. Kim 100% Müslüman oldugunu orada da tartisabilirsin.
:türk:Ben tek dini acidan degerlendirdim lütven sapma benim dediklerimden, ben tek bir Müslüman kadinin bir Gayri Müslümanlan evlenmesi haram kilinmistir dedim, sonrada biriniz hic kimse kimseye karisamaz dedi, bende ne dedim okuduysan ben o spiker üzerinden tek degil GENEL anlamda söylüyorum, yani herkes icin söyledim. Ve senin dediklerine karsi birsey demedimki yani ilk bastan Müslüman aylerin icine bakalim diye, iste bende onu diyorum, bana mi dert Allahin Kafirleri ne yapiyorsa beni ilgilendiren Müslüman alemidir tek.
TurkishWarLord
31.10.06, 11:29
ach mein lieber turkischwarlord kardesim,wir sind doch europäer wir sind bald in der EU,darum müssen wir uns auch anpassen
artik nikahlarimizi kilisede yapciz
cocuklarimizin ismini christian koycaz:o)
arkdaslarin ve akrabalarin eslerine baska gözle bakciz
artik özgürüz,ne istersek onu yapciz, kimse karisamaz bize,kendi kültürümüze,annemise,babamisa, dinimize,serefimize deger vermicez,cünkü avrupayi örnek aliyoruz.avrupali olmak istiyoruz onlar gibi yasamak istiyoruz
:lach:
:türk:Sende varya kardesim Vur dedin mi öldürüyorsun vallahi:lach:
Kadin 30 küsür yasinda, cocuk degil. Ne yaptigini iyi biliyor ve kimsenin karismaya veya hakaret etmeye hakki yok.
Sonucda utandirici birsey yapmadi, alt tarafi evlendi.
TurkishWarLord
31.10.06, 11:39
:türk:Kusura bakmayin sizlen gercekten daha uzun tartismak isterdim ama ise gitmem lazim, ama bu tartisma daha bitmis sayilmaz benim icin:lach:
Kadin 30 küsür yasinda, cocuk degil. Ne yaptigini iyi biliyor ve kimsenin karismaya veya hakaret etmeye hakki yok.
Sonucda utandirici birsey yapmadi, alt tarafi evlendi.
niye hakkimiz yokmus? sadece o mu müslüman bu dünyada? bütün müslümanlarin hakki vardir bu konuda söz sahipi olmaya ve fikirlerini söylemeye.
eger ben müslümansam"dinimi degistirmedim" diyorsa, niye imam nikahida yapmadi? hem kilisede hem imam nikahi yapsaydi okadar müslümansa.
kiliside vaftiz olmadan nikah yapimiyorlar ..bu da ne demek oliyor belli.
bizim karismaya veya hakaret hakkimiz yoksa,onunda dinimize hakaret hakki yoktur.
niye hakkimiz yokmus? sadece o mu müslüman bu dünyada? bütün müslümanlarin hakki vardir bu konuda söz sahipi olmaya ve fikirlerini söylemeye.
eger ben müslümansam"dinimi degistirmedim" diyorsa, niye imam nikahida yapmadi? hem kilisede hem imam nikahi yapsaydi okadar müslümansa.
kiliside vaftiz olmadan nikah yapimiyorlar ..bu da ne demek oliyor belli.
bizim karismaya veya hakaret hakkimiz yoksa,onunda dinimize hakaret hakki yoktur.
Eh ne yapalim simdi? Türkiyeye ayak bastigi an, kadini taslayip "vurun kahpeye" diye bagarlimi?
Nerde müslümanliga hakaret etti?
Herkes kendisinden sorumludur. Bu laik ve demokratik bir ülkede normaldir.
Biraz mantikli olalim lütfen.
aslanpence
31.10.06, 21:42
Allah (c.c.), evlilikte müslümanın kimi tercih edeceğini açıklamıştır:
Ayet:
Müşrik kadınları, iman etmedikçe nikâhlamayın. Bir müşrik kadın, sizin hoşunuza gitse bile, iman etmiş olan bir cariye herhalde ondan daha hayırlıdır. Müşrik erkeklere de mümin kadınları nikâh ettirmeyin. Bir müşrik, sizin hoşunuza gitse bile, mümin bir köle elbette ondan daha hayırlıdır. Onlar sizi ateşe davet ederler, Allah ise, kendi izniyle cennete ve mağfirete davet ediyor ve âyetlerini insanlara açıklıyor. Umulur ki onlar hatırda tutup, öğüt alırlar. (el-Bakara, 2/221).
Tefsir:
Nikâh, sözlükte bir şeyi birşeye eklemek, katmak anlamından alınma olarak sözlük örfünde, sifah'ın yani zinanın zıddı olan ve cinsel birleşmeyi meşru kılan sözleşme anlamlarında kullanılır. Şer'an ise, "kadının kadınlığından yararlanma üzerine kurulan bir sözleşme" diye tanımlanır ki burada da söylenmek istenen budur.
Müşrik, Kur'ân dilinde iki anlama gelir ki biri zahirî, diğeri hakikîdir. Zahirî müşrik, açıktan açığa Allah'a ortak koşan, birden fazla ilâh olduğu kanaatinde olanlardır. Bu anlama göre, Kitap ehline müşrik denmez. Hakikî müşrik de gerçekten tevhidi ve İslâm dinini inkar edenler, yani mümin olmayan gayr-i müslimlerdir. Bu anlama göre, kitap ehli olan Yahudiler ve Hıristiyanlar da müşriktirler. Çünkü bunlar, dıştan tevhide inandıklarını ileri sürmelerine rağmen, gerçekte Allah'ın çocuğu olduğu kanaatindedirler. Hıristiyanlar, teslise (Allah'ın baba, oğul ve Rûhu'l-Kudüs olmak üzere üç olduğuna) inanırlar. Ve "Mesih, Allah'ın oğludur." derler. Yahudiler de "Üzeyr Allah'ın oğludur." demişlerdir. Böyle demekle birlikte onlar tevhide inandıklarını da iddia ederler. Demek ki her ikisi de dıştan dışa müşrik değillerse de, gerçekte müşriktirler. Bunun için mutlak olarak müşrik denildiği ve özellikle iman karşılığında söylendiği zaman, mutlak anlamı üzere kullanılmış demektir ve genel olarak kâfirleri kapsar. "Ne kitap ehlinin kafirleri ve ne de müşrikler Rabbinizden size her hangi bir iyilik inmesini istemezler." (Bakara, 2/105) gibi, mutlak küfürle karşılıklı olarak söylendiği zaman da müşrik kâfirden daha özel olarak, Kitap ehlinden başkalarına ait olur. Bu âyette de, "Müşrikat" (müşrik kadınlar) ve "Müşrikin" (müşrik erkekler) mümin karşılığı olarak mutlak ve elif-lam'lı olarak içine aldığı fertleri daha çok kapsayan, genellik ifade eden bir sözcükle söylenmiş bulunduğundan zahirî ve gerçek, bütün müşrikleri yani bütün kâ firleri içine alır.
Şöyle ki: Ey iman ehli, gerek dıştan dışa ve gerekse gerçek müşrik olan yani mümin olmayan kadınlardan hiç birini nikâhınıza almayınız. Onlarla evlenmeyiniz. Nihayet iman etsinler, o zaman evlenebilirsiniz.Ve şunu mutlaka biliniz ki mümin olan bir cariye, müşrik olan bir kadından daha hayırlıdır, isterse o müşrik kadın sizi büyülemiş ve hayran bırakmış güzelliği, hâl ve tavırları, terbiye ve nezaketi son derece hoşunuza gitmiş olsun. İmanlı bir kadın evli bir cariye bile olsa, mümin olması bakımından, nikâh ve evlenmeye kendisi ile aile kurulmasına gerekli olan iffet, dürüstlük, sadakat ve bağlılık açısından, hür ve pek güzel görünen imansız bir kâfir kadından çok yüksektir. Bunun için imansız kadınlarla evlenip de aile kurmaya kalkışmayınız. Burada müşrik kadından mümin kadın karşılığı söz edilmesi, müşrik kadınlardan maksadın iman etmeyen tüm kâfir kadınlar olduğunu ayrıca gösteren bir nassdır (delildir). Gerek zahirî, ve gerekse hakikî müşrik olsun ve gerek Kitap ehli olsun, gerekse olmasın mümin olmayan kâfir erkeklerin hiç birine de nikâh etmeyiniz. Onları sizden hiç bir kız ve kadınla evlendirmeyiniz. Nihayet o imansızlar, iman etsinler o zaman verebilirsiniz. Ve hiç kuşkusuz mümin olan köle herhangi bir müşrikten, imansız kâfirden hayırlıdır. İsterse o kâfir sizi büyülemiş, kendisine hayran etmiş olsun, hürriyeti, güzelliği veya serveti veya makam, mevki ve dünya talihi veya öteki halleri ve davranışı ile pek fazla gözünüze girmiş bulunsun.
Böyle bile olsa mümin olmayan kimseye hiçbir mümin ve müslüman kadını nikâhlamayınız. O imansızlar erkek olsun, kadın olsun çıraları insan ve taş olan o belalı ateşe davet ederler, durumları ve sözleriyle ona çağırırlar. Allah ise, izni ve emri ile cennete ve bağışlanmaya çağırıyor. Âyetlerini ve hükümlerinin delillerini gafil insanlara açıklıyor ki, onları kafalarında canlandırıp akıllarını başlarına alsınlar. Ve mümin olmayanların mutlaka müşrik olduklarını ve bunlarla nikâhlanma ve onları nikâ hlamanın zina ve şirk ile sonuçlanacağını anlasınlar, bu nokta derinden derine düşünmeye muhtaç değildir, bunu hatırlayıp zihinde canlandırmak yeterlidir. O halde ey iman edenler! Allah'ın emrini, çağrısını bırakıp da o erkek veya kadın kâfirlerle evlenmek veya onları evlendirmek suretiyle kendinizi ateşe atmayınız.
İslâm'ın geldiği ilk zamanlarda, müslümanlar gerek kitap ehli ve gerekse kitapsız genel olarak müslüman olmayanlarla kız alır verirlerdi. Bu arada Abdullah b. Revaha (r.a.) müslüman bir cariyesini hürriyetine kavuşturmuş ve onunla evlenmişti. Şereflerine düşkünlüklerinden kâfir kadınlarla evlenmeyi arzu eden insanlar, bir cariye ile evlendi diye onu yermişlerdi. Bir de aralarında Haşim Oğulları ile dostluk anlaşması olan Ebu Mersed Ganavî, Kennaz b. el-Husayn veya Mersed b. Ebi Mersed, Kureyş'ten Anak adında müşrik olan, ancak güzellikten payını almış bir kadınla evlenmek için, Resulalluh'tan izin istemiş, "İnneha tu'cibunî Ya Resulallah (o benim hoşuma gidiyor, Ya Resulallah!)." demişti. Yine bunun gibi, Huzeyfe b. el-Yeman, Velidei Sevda Hasna adındaki cariyesini azad edip onunla evlenmişti. Bu olaylardan birisi veya hepsi nedeniyle bu âyet indi, kâfirlerle evlenme ilişkisi içine girmek, yani gerek almak ve gerek vermek, ikisi de kesin bir biçimde yasak ve haram kılındı. Bunun haramlığının şiddetine bir uyarı için, genel olarak inanmayanlara "Müşrik" denmiş, "Onlar gerek sana ve gerekse senden önce indirilen kitaplara inanırlar ve ahirete de kesin olarak iman ederler." (Bakara, 2/4) âyetinin anlamı gereğince Hz. Muhammed'in tebliği uyarınca tek Allah'a inanan bir mümin olmayanların hepsinde, zahirî olmasa bile, hakikî bir müşriklik bulunduğu ve bunlarla nikâh yapmanın ateşe atılmak demek olduğu da özellikle hatırlatılmıştır ki haramlığın ne kadar şiddetli olduğuna bir uyarıdır. Ancak Maide Suresinde, " sizden önce kitap verilen ümmetlerin hür ve iffetli kadınları da iffetlerinizi koruyarak, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın, kendilerine mehirlerini verip nikâhladığınız takdirde size helâldir" (Maide, 5/5) âyeti uyarınca bu âyetin birinci fıkrasından Kitap ehlinin kadınları istisna olunarak, Kitap ehlinden kız almaya mekruh olarak ruhsat verilmiş; fakat ikinci fıkra muhkem olarak kalmış ve kız vermeye hiçbir şekilde izin verilmemiştir. "Erkekler, kadınları yönetmeye yetkilidirler." (Nisa, 4/34) ilâhi kânunu gereğince kadınlar kocalarının yönetimi altında bulunurlar. Dolayısı ile, bir mümin kadını, bir kâfir ile evlendirmek onu, o kâfirin yönetimi altına bırakmak ve onun davasına mahkûm etmek olacağından, o mümin kadını kesinlikle ateşe atmaktır. Ancak bu ilâhî kânunu bilen ve kendini ona göre idare edebilecek olan erkekler hakkında bu yönetim altına giriş ve çağrıya mahkûm oluş zorunlu ve kesin değildir. Bu şartlar altında, müslüman erkekler için ihtiyaç hâlinde bir ruhsata imkân vardır. Bunun için bu âyetle yol gösterme ve hatırlatmadan sonra, "Kitap verilen ümmetlerin hür ve iffetli kadınları" (Maide, 5/5) âyetiyle gereğinde yalnız Kitap ehlinden kız almaya ruhsat verilmiş ve zururetler kendi miktarlarınca takdir olunacağından, bunun dışındakiler yine haramlıkta bırakılmıştır. Şunu da hatırlayalım ki, "O yerde ne varsa hepsini sizin için yaratandır. Sonra semaya doğrulmuş iradesini göklere yöneltmiştir." (Bakara, 2/29) âyeti gereğince mallarda ve eşyada asıl kural, onların mübah olduğu ve haramlığına dair delil bulunmadıkça mübahlık ile amel olunacağı; fakat "sizin için" buyrulduğundan dolayı bu mübahlıkta insanların canlarının ve ırzlarının dahil olmadığı ve aksine mallardaki asıl kural olan mübahlık insanların canlarını, ırzlarını, haklarını ve yararlarını korumak için bulunduğudur. Kısacası can ve ırzda haramlık asıl kural olunca bir mübahlık ve izin delili bulunmadıkça can gibi ırzda da tasarrufta bulunmak haram olacağından nikâh kıyma izni, mutlaka bir delile dayalı olacaktır. Mübahlığına delil bulunmayan yerlerde nikâh kıymak haramdır. Yani o nikâh, nikâh değil zinadır. Bu nokta üzerinde iyi düşünülünce anlaşılır ki bu âyetteki kadın ve erkek müşrikler, kadın ve erkek müminlerin karşılığı olmasaydı da, zahirî müşrik anlamında olabilseydi, o zaman da müslüman kadınlarının diğer kâfirlere nikâh edilmeleri aslî haramlıkla haram olacaktı. nkü "hür ve iffetli kadınlar" ifadesiyle müslüman erkeklerin Kitap ehlinin kadınlarıyla evlenmelerine izin verilmiş olduğu halde; müslüman kadınların Kitap ehlinin erkekleriyle evlenmelerinin caiz olacağına dair ne âyet, ne hadis hiçbir mübahlık delili gelmemiştir. Özet olarak, yakında geleceği üzere müslümanların kadınları, İslâm tohumları için şerefli bir tarladır. Ve müslümanlar genellikle tarlalarından ve ekin ektikleri yerlerden hiçbirini yabancılara çiğnetmemek, cinsel birleşmelerine izin vermemekle yükümlüdürler.
Mal tarlası olan vatan toprağını yabancılara çiğnetmek büyük bir felaket olduğu gibi, can ve din tarlası olan İslâm kadınlarını başkalarına çiğnetmek de felaketlerin felaketidir. Bunlar nikâh değil, onların çağrısına uyup canları ateşe atmaktır. " Onlar sizi ateşe davet ederler, Allah ise -izni ile- cennete ve mağfirete davet ediyor ve âyetlerini insanlara açıklıyor. Umulur ki onlar hatırda tutup, öğüt alırlar."
----------------------------------------------------------------------
Somit hat sich das Thema erledigt. Islamiyetin bu konu hakkindaki bakis acisi budur. Herkes simdi istedigini yapabilir:lach:
ayyıldız66
31.05.08, 17:16
Burcu Esmersoy'un bosandigini gecenlerde okudum. Bilmiyorum duydunuz mu..
Burcu Esmersoy'un bosandigini gecenlerde okudum. Bilmiyorum duydunuz mu..
Katoliklerin bosanmalari mümkün degil aslinda.
Jetzt hat sie ein Problem.:muhahahaa: