Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : 'PKK ile Kürtler'i karıştırmayın'
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=288184
Sehr interesanter Artikel, nur frage ich mich ob der weiß das die pkk größtenteils aus kurden besteht und das die Kurden die pkk unterstützen und ich noch von keinem kurden gehört habe das er gegen einen staat kurdistan ist??????
Wozu das blabla das er vielleicht noch mehr stimmen von kurden bekommt, natürlich ist es falsch alle über einen haufen zu schmeißen aber wer kann den schon von sich behaupten das er weiß wer für einen eigenen staat ist und wer dagegen. Gegen Gewalt sind sie ja alle aber auch gegen einen Staat, das müsste die wichtigste Frage sein oder etwa nicht......
Yüksekova'da iki terörist öldürüldü (http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=294508)
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, güvenlik güçleri ile çatışmaya giren PKK terör örgütü mensubu 2 kişinin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.
17 Mayıs 2005 16:07
Lice'de mayın son anda farkedildi (http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=294482)
Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayın, yol araması yapan güvenlik güçlerince son anda fark edilerek imha edildi
17 Mayıs 2005 13:58
Lice'de yerleştirilen mayınlar patladı (http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=293838)
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yola döşenen uzaktan kumandalı 2 mayın patladı. Bölgede askeri operasyonların genişletildiği belirtildi.
13 Mayıs 2005 11:34
Sollte man sich nicht weiter fragen, nachdem man dauernd solche Nachrichten liest ob es denn wirklich genügend Kurden gibt die aktiv etwas gegen den Terror der Pkk unternehmen oder ist es denn so das nur darauf warten bis es einen eigenen Staat für sie gibt bzw das Sie warten bis sie sich mit mit den irakischen kurden vereinen um mit dem irakischen öl dann auch die Staaten wie Iran und Syrien teilen können....
Ich glaube die Fragestellung provoziert nur die neutralen Kurden. Ich denke, es gibt zwar genügend Kurden die sich, wenn Sie sich sicher fühlen würden, auch gegen die PKK wenden würden, besonders die bekannten Kurden in der Türkei. Die Landbevölkerung ist in dieser Hinsicht offener und bewaffnet sich gegen die PKK. Es soll aber nicht heissen, dass Sie gegen die PKK sind, sondern vielmehr, dass Sie ihres Lebens nicht mehr sicher sind und somit selber an die Waffen gehen um nicht "rekrutiert" zu werden oder um Hilfestellung zu leisten um dann von der Regierung unter Argusaugen zu stehen. Diese Leute wollen endlich in Frieden leben, das Sie kurdischer Abstammung sind, ist in meinen Augen und nach denen Ihrem Verständnis nur zweitrangig. Frieden macht keine Unterschiede zwischen Konfessionen und Volkszugehörigkeit.
ich hätte da mal eine frage: bugün deniyorki, kürtler göce zorlanmis, cogu mahsum kisiler ve PKK' ya destek vermiyorlar. Ama hemen hemen her büyük türk kentinde, ister DEHAPin, ister derneklerin veya isci temsilcilerin mitingleri olsun, kürt kökenli vatandaslar istisnasiz APO afisleri, PKK bayraklari ve sözde kürdistan bayraklari aciyor ve adeta PKK propagandasi/ güc gösterisine dönüstürlüyor! Sorum su; bu insanlar zorlami milletimize meydan okuyor? zorlami ekmegini yedi meleketine ihanet ediyor? zorlami, polis girismesin diye, coluk cocugu yasli nineleri ön safda yürtülüyor?
Bunlar hepsi zorakimi?
valla Detan san son drece hak veriyorum .Tabi ki tüm kürtleri ayni kefeye koyamayiz ama cogunlugu bence öyle
valla Detan san son drece hak veriyorum .Tabi ki tüm kürtleri ayni kefeye koyamayiz ama cogunlugu bence öyle
eyvallah kanki dostum,
kendi memleketimde, Adana, atalrimizim kemiklerini zislatacak durumlar oluyor...kadinlar günü bahanesiyle apoya cicek(!) yollaniyor. protestoya katilanlara bir bak, yaslindan tut kundaktaki bebeke kadar her yasdan insan mevcut! cok düsündürücü....
haklisin geneleme yanlis oluyor, ama bencede ezici bir cogunluk PKK sempatizani!
eyvallah kanki dostum,
kendi memleketimde, Adana, atalrimizim kemiklerini zislatacak durumlar oluyor...kadinlar günü bahanesiyle apoya cicek(!) yollaniyor. protestoya katilanlara bir bak, yaslindan tut kundaktaki bebeke kadar her yasdan insan mevcut! cok düsündürücü....
haklisin geneleme yanlis oluyor, ama bencede ezici bir cogunluk PKK sempatizani!
bence de öyle detan , büyük cocunlugu gercekten pkk sempatizani ....
bence de öyle detan , büyük cocunlugu gercekten pkk sempatizani ....@Detan, kanki
Size 100% katiliyorum...Türk ve Kürt güya kardesmis ama PKKnin yüzünden kardesin "k" si bilene kalmamis...ögle kardeslik olmaz!
Arkadaslar bakin bu resmi irkci Kürt'lerin sitesi olan www.kerkuk-kurdistan.com (http://www.kerkuk-kurdistan.com)
aliyorum.
http://www.kerkuk-kurdistan.com/afoto/2005/05/barzani_kiteb_200.jpg
Resime dikkatli bir sekilde bakin! Bakin ne yaziyor Kürt ulusal özgürlük mücadelesi. Peki Barzani tarafindan yazilan ve resmen Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter ve ulusal yapisina göz diken bu kitab nerede satiliyor dersiniz? Evet Türkiye'de!
Simdi size soruyorum! Kürt'ler Fransa'da bir azinlik olsaydi, bu kitabin yasaklanmasi kac gün, pardon kac saat sürerdi?
arkadaslar
kürt meselesinde, bazi seyleri iyi tespit etmek lazim..
Toplumsal olaylarda, bazen bir kivilcim, bircok olaya sebebiyet verebilir.
yürüyüslerde falan, illa pkk li olmasi gerekmiyor..bazen coluk cocuk, ne dedigini, attigi sloganin nereye varacagini bilemez..
almanyada, iltica kamplarinin kapisina otobüsü yanastirip, vatandasi yürüyüse götürüyorlardi..ekonomik olarak buray gelenler bile, iltica mahkemelerinin olumlu sonuclanmasi icin, pkk ya yardimci olmak zorundaydilar..cünkü avukatlar, ifadeler, belgeler, pkk örgütleri tarafindan ayarlaniyordu.
bircok insan taniyorum, yürüyüse katilip, ellerinde afisle fotograf cektiriyorlardi.sonra o fotograflari mahkemede delil olarak sunuyorlardi.
tabii, bu arada, bircok kürt asilli vatandasimiz, pkk derneklerine gide gele ideolojik olarak etkilendiler.bilhassa gencler...
aslinda, liderleri!!! aponun sözlerini okusalar, nasil bir korkagin arkasinda gittiklerini kendileri de tespit ederdi.
bir iki örnek yazayim.
Baybasinin kardesi bizdeydi.Ayrica uyusturucu ticaretinden elde edilen paralarin bir kismini bize aktariyordu.(s.40)
Bizim icimizdeki köylü anlayistaki kadrolar nedeniyle yanlisliklar yapildi. % 5 devletin yanlisliklari yaninda % 95 bizim yanlislarimizdi
Türkiye de 7 milyon Kürt vardir.(s.24)
propagandalarina göre ise 20 milyon:D
Sahin Balic in öldürülmesi emrini ben verdim.....1992 de güney savasinda, 18 yarali kadro(militan), Cumanin talimati, grup sorumlusu cemal in ses cikartmamasi sonucu adnan(K) tarafindan ele gecmelerini engellemek üzere öldürülmüstür.(s.49)
(A.Öcalan 13.02.1993 - PKK 1993 hedefleri konusmasi)........Yakmadik köy birakmayiz. Bütün bunlar taktik plan hedeflerimiz dahilindedir.(s.190)
20.06.1987 / /ömerli ilcesi / pinarcik köyü / ......Evlere girerek evdeki sahislara ates ederek öldürdük..Evlerdeki cocuk ve kadinlari disaridaki Lezgin e teslim ettik. Bu da, biz evlere girdigimizde teslim olan cocuk ve kadinlara ates ederek öldürmüstür...Eylem bir bucuk saat sürmüstür...Daha sonra 30 kisinin ölmüs oldugunu ögrendik...(s.216)
PeKeKe ye sesleniyorum. Hicbir baski altinda kalmadan söylüyorum.Bizi koruyacak olan demokratik cumhuriyetin catisidir.....Benim icin ölmeyin, benim icin devletinizle birlesin. Yineliyorum, ayri bir Kürdistan devleti istemiyorum.(s.237-238)
Okyay: Baris icin sen ne yapabileceksin?Öcalan: Gecmiste yaptiklarimdan sorumluyum. Ben hizmet etmek istedim....Türkiye icin yararli olacaksa su an canimi feda ederim. Dagdan indirecegim.Üc ayda indirecegim.Bana müsade edin...Herseyi aciklayacagim.Yaptiklarimin hesabini verecegim. Türkiyede degisik dilleri konusan gruplar vardir. Ancak ayri bir ulus yoktur. Bu düsüncelere gecmiste sahip olabilmeyi cok isterdim.....Bu son isyan olsun.(s.244)
aponun sözleriyle devam edelim,
Temelde kopma felsefesi ve siyaseti yok. "Bana vermezsen bende su dis gücle iliskiye gecer, isyan ederim" anlayisi hakim.... Bu isyanlari ileri, geri veya siyasi, milli saymak bile abartilidir.....Yalin aga-bey-reis-seyh cikari, daha cok hanedan aile cikarlarinin yönlendirdigi ve cikmazi derinlestiren....(s.259)
....Burada bazi aydinlarca iddia edildigi gibi kandirma ve kandirilma yoktur....Mustafa Kemal ve yürüten kadroyu takdir etmek gerekir.(s.260)
Öcalan, şÃ¶yle devam etti:
''Birlik hususu Türk-Kürt ilişkilerinde egemendir. Daha önce 200 yıllık geçmişte çatışmalar oldu. Dış ve iç güçler etken olmuştur. Buna rağmen birlikte yaşayacağız.
Soru: Ziya Gökalp'in görüşlerine katılıyor musunuz?
Öcalan: 1922'de ''Kürtler ve Türkler'' üzerine yazdığı yazıya aynen katılıyorum.
daha bircok sey anlatiyor..
hangisini yazayim.
yazik, bu adamin emri ile ölen ve öldürenlere...
arkadaslar
kürt meselesinde, bazi seyleri iyi tespit etmek lazim..
Toplumsal olaylarda, bazen bir kivilcim, bircok olaya sebebiyet verebilir.
yürüyüslerde falan, illa pkk li olmasi gerekmiyor..bazen coluk cocuk, ne dedigini, attigi sloganin nereye varacagini bilemez..
almanyada, iltica kamplarinin kapisina otobüsü yanastirip, vatandasi yürüyüse götürüyorlardi..ekonomik olarak buray gelenler bile, iltica mahkemelerinin olumlu sonuclanmasi icin, pkk ya yardimci olmak zorundaydilar..cünkü avukatlar, ifadeler, belgeler, pkk örgütleri tarafindan ayarlaniyordu.
bircok insan taniyorum, yürüyüse katilip, ellerinde afisle fotograf cektiriyorlardi.sonra o fotograflari mahkemede delil olarak sunuyorlardi.
tabii, bu arada, bircok kürt asilli vatandasimiz, pkk derneklerine gide gele ideolojik olarak etkilendiler.bilhassa gencler...
aslinda, liderleri!!! aponun sözlerini okusalar, nasil bir korkagin arkasinda gittiklerini kendileri de tespit ederdi.
bir iki örnek yazayim.
Baybasinin kardesi bizdeydi.Ayrica uyusturucu ticaretinden elde edilen paralarin bir kismini bize aktariyordu.(s.40)
Bizim icimizdeki köylü anlayistaki kadrolar nedeniyle yanlisliklar yapildi. % 5 devletin yanlisliklari yaninda % 95 bizim yanlislarimizdi
Türkiye de 7 milyon Kürt vardir.(s.24)
propagandalarina göre ise 20 milyon:D
Sahin Balic in öldürülmesi emrini ben verdim.....1992 de güney savasinda, 18 yarali kadro(militan), Cumanin talimati, grup sorumlusu cemal in ses cikartmamasi sonucu adnan(K) tarafindan ele gecmelerini engellemek üzere öldürülmüstür.(s.49)
(A.Öcalan 13.02.1993 - PKK 1993 hedefleri konusmasi)........Yakmadik köy birakmayiz. Bütün bunlar taktik plan hedeflerimiz dahilindedir.(s.190)
20.06.1987 / /ömerli ilcesi / pinarcik köyü / ......Evlere girerek evdeki sahislara ates ederek öldürdük..Evlerdeki cocuk ve kadinlari disaridaki Lezgin e teslim ettik. Bu da, biz evlere girdigimizde teslim olan cocuk ve kadinlara ates ederek öldürmüstür...Eylem bir bucuk saat sürmüstür...Daha sonra 30 kisinin ölmüs oldugunu ögrendik...(s.216)
PeKeKe ye sesleniyorum. Hicbir baski altinda kalmadan söylüyorum.Bizi koruyacak olan demokratik cumhuriyetin catisidir.....Benim icin ölmeyin, benim icin devletinizle birlesin. Yineliyorum, ayri bir Kürdistan devleti istemiyorum.(s.237-238)
Okyay: Baris icin sen ne yapabileceksin?Öcalan: Gecmiste yaptiklarimdan sorumluyum. Ben hizmet etmek istedim....Türkiye icin yararli olacaksa su an canimi feda ederim. Dagdan indirecegim.Üc ayda indirecegim.Bana müsade edin...Herseyi aciklayacagim.Yaptiklarimin hesabini verecegim. Türkiyede degisik dilleri konusan gruplar vardir. Ancak ayri bir ulus yoktur. Bu düsüncelere gecmiste sahip olabilmeyi cok isterdim.....Bu son isyan olsun.(s.244)
Katiliyorum
@dertli
iyi hosda, ama (allah korusun) zamani geldignde, bu kisler Türkiye Cumhuriyeti ve kürdistan arisinda bir secim yapmak zorunda kalirsa, eminimki yine büyük bir cogunluk TÜRKIYE alehine secim yapacaktir. Apo nun ne türlü bir ahmak oldugnuda onlara göstersek bile, fazla caydirmaz. lakin melekete nerde anti-türk dernek varsa avrupadan (maddi/manevi)destek görüyor ve pasa pasa kürtcü propaganda yapiyor.
unutmiyalim: avrupa parlementosu baskani türkiye ziyaretinden önce sarf etti laf: "ben kürdistana gidiyoru". yetmezmis gibi bu angut teslimliyetci AKP hükemtinden bir kral gibi agirlaniyor!
@dertli
iyi hosda, ama (allah korusun) zamani geldignde, bu kisler Türkiye Cumhuriyeti ve kürdistan arisinda bir secim yapmak zorunda kalirsa, eminimki yine büyük bir cogunluk TÜRKIYE alehine secim yapacaktir. Apo nun ne türlü bir ahmak oldugnuda onlara göstersek bile, fazla caydirmaz. lakin melekete nerde anti-türk dernek varsa avrupadan (maddi/manevi)destek görüyor ve pasa pasa kürtcü propaganda yapiyor.
unutmiyalim: avrupa parlementosu baskani türkiye ziyaretinden önce sarf etti laf: "ben kürdistana gidiyoru". yetmezmis gibi bu angut teslimliyetci AKP hükemtinden bir kral gibi agirlaniyor!
detan
elbette bu konunun tehlikeli bircok yani var..
iste tam bu noktada, düsünen/düsünebilen insanlara görev var..
konuyu ögrenecegiz, cözümler üretecegiz.
ve ben kendi tecrübemi söyleyeyim..doguda uzun bir müddet gezdim, ögrencilik dönemimde...dogu da, insanlarin ayri bir devlet kurmak isteyeceklerine inanmiyorum..ilk noktada belki bunu isteyenler olacaktir..ama son noktada fazla taraftar olmazlar...simdiye kadar yapilmis olan isyan hareketlerini iyi incelemek lazim..hemen hemen hepsi, agalik/seyhlik mantigi ile yapilmistir...feodal yöntemlerin uygulandigi ve daha bastan yenilmeye mahkum olan hareketler halinde olmustur.
bu konuyu daha cok konusacagiz...türkiye cumhuriyeti sahipsiz degildir..merak etmeyin..bu konu, hükümetleri a$ar...öyle falanca hükümetin keyfine birakilmaz..
@dertli
sana katiliyorum,
sadece bir noktayi eklemek istiyorum....
bizi bekleyen isyanlar sadece agilik/seyhlik isyanlari degil. unuttmamali , bugünkü bölücü faaliyetlerin cogu dis destekli. avrupa yanisira abd nenin bir kürdistani desteklemiyecekleri ne malum? abd nin kafasindaki ortadogu haritasinda bir kukla devleti kürdistan oldugnu da herkes bilmektedir.
yani demek istedigim bir isyan olursa, eskilerine benzemez. cok yönlü bir sekilde(askeri yani sira siyasi ve ekonomi agrlikli!) üzermize gelcektir!
bunun tek cagresi, sadece yürekli ve vatansever bir hükümetin alabilcek kararli bir tutum olabilir.
@dertli
sana katiliyorum,
sadece bir noktayi eklemek istiyorum....
bizi bekleyen isyanlar sadece agilik/seyhlik isyanlari degil. unuttmamali , bugünkü bölücü faaliyetlerin cogu dis destekli. avrupa yanisira abd nenin bir kürdistani desteklemiyecekleri ne malum? abd nin kafasindaki ortadogu haritasinda bir kukla devleti kürdistan oldugnu da herkes bilmektedir.
kardes
pkk meslesi niye 15 sene sürdü? elbette senin bahsettigin yardimlardan dolayi..
ama, ABD nin kafasinda, ortadoguda bir kürt devleti olmadigina inanyiorum. abd, sadece, oralarda istikrar olmamasi icin bu konuyu destekler..yoksa, simdiye kadar, bircok defa, orada bir kürt devletinin kurulmasini engelleyen, abd olmustur.
hatta, abd lilere göre, kürt toplumu, ilerde kendilerine problem cikartacagi icin, engellemislerdir daima...bu konuda, amerikan diplomasisi kaynakli bircok "thinktank" raporu var.bilgi notu var.
zaten amerikalilar, pkk lilari "eylemlere yönlendirirken" daha isin basinda onlari harcamaya niyetli olduklarini belli etmislerdi..düsünsene, gerilla savasi yaptirdiklari pkk lilara, her tarafta siperler kazdirdilar..halbuki, gerilla savasinda siper hazirligi yapilmaz...en basit örnegi budur, bu konunun.
ingiltere ve digerleri ise, ortadoguyu kaybetmis durumdalar..zaten ingiltere ve digerleri, simdiye kadar o bölgede hep yanlis ata oynadilar.
elbette, milli duygulara sahip, milli hasletleri olan iktidarlar gerekli..ve bu gerceklesecek insaallah...
bu "think tank"lari dile getirmen cok ilginc. gecenlerde bu konuda bir program izledim....konu ABDnin irak politikasi idi. simdi senin dediklerine zit düsecek ama ABDnin irana karsi alabilceyi en etkili önlem bir bagimsiz kürt devleti oldugunu söyleniyor. mantiksiz da degil yani. cünkü irakin cogunlugu sii ve molla taraftari.:love:
ve türkiyeden zamaninda teskerenin gecmemesi, ABD nin "yeni müttefik" arayisina/yaratmaya yönlendini belirtildi. cok ilginc...
bu "think tank"lari dile getirmen cok ilginc. gecenlerde bu konuda bir program izledim....konu ABDnin irak politikasi idi. simdi senin dediklerine zit düsecek ama ABDnin irana karsi alabilceyi en etkili önlem bir bagimsiz kürt devleti oldugunu söyleniyor. mantiksiz da degil yani. cünkü irakin cogunlugu sii ve molla taraftari.:love:
ve türkiyeden zamaninda teskerenin gecmemesi, ABD nin "yeni müttefik" arayisina/yaratmaya yönlendini belirtildi. cok ilginc...
devletlerin kisa ve uzun vadeli hedefleri olur..ve bu hedefler, öyle bir iki olayla yönlendirilmez..
teskerenin gecmemesi, sadece, bir yol hatasi oldu, o kadar..sonucta, zaten, tezkere görüsmeleri sürerken, agir yükler gecirilmisti..gecirilmeyi bekleyen sadece gemilerdeki askerler oldu..e onlari da zaten havadan istedigi gibi kuzey iraka gecirdi..hemde, gemilerde bekleyen askerler, ayni zamanda bir sasirtmaca gibi kullanildi.
dediklerinde haklilik payi var..ortadoguda kürtleri kullanmak istemektedirler ve kullaniyorlarda.. ama dikkat, bir kürt devletini kurdurmak islerine gelmiyor.ve kurulmamasi icinde tedbirlerini aliyorlar..eger kurdurulsa, o zaman, onlari istedikleri gibi nasil kullanacaklar..
bizim teskere konusunda yaptigimiz gibi, ilerde , kurduracaklari bir kürt devleti, baslarina bir teskere meselesi cikratmiyacak diye garanti mi var.
veya degisik yolla söyleyelim..eger TC bagimsiz(yarimda olsa) bir devlet olmasaydi..karisikliklar icinde, bölük pörcük asiretler gruplar halinde olsaydi, hangi meclis, teskereyi reddedecekti..
paradoksal gibi görünsede, gidisat ve hedef sirasiyla degil, hedef ve gidisat sirasiyla düsünmek ve degerlendirmek lazim...
ayrica, tv programlarinin cogu, belli "dezinformatif" gayelerle yapiliyor.
amerikan plan ve programlarini en iyi anlamak icin, "politic agency" türü yayinlari ve konferanslari takip etmek daha faydali.
almanya da "quant vakfi" nin yazili ve sözlü faaliyetlerini takip etmek de faydali.(marshal fond destekli)