PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Soykırım İddialarına Karşı Atak

KingTurek
18.05.05, 18:53
Soykırım İddialarına
Karşı Atak
Erdoğan:Biz soykırım
yapanları belgeleriyle
Meclis'e taşıyacağız.

http://www.trt.net.tr/haber/2003/05/07/resim/erdogan_b.jpg
Türkiye sözde soykırım iddialarına yönelik karşı atağa geçiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi soykırım yapmakla suçlayan ve parlamentolarında sözde soykırım iddialarını kabul eden 15 ülkeden, soykırım yaptığı belgelenenleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Varşova'da yapılan Avrupa Konseyi Zirvesinde, Ermenistan Devlet Başkanı Koçaryan'ın sözde soykırım iddialarını gündeme taşıması nedeniyle, bir konuşma yaparak yanıt verdiğini hatırlattı.

Bazı parlamentoların lobilerin etkisinde kalarak, sözde ermeni soykırımı iddialarını kabul ettiğini bir kez daha hatırlatan Erdoğan, bunun uluslararası diplomasiye ters bir adım olduğunu ifade etti.

Erdoğan şÃ¶yle devam etti
:"- Şu ana kadar biliyorsunuz, 15 ülke meclisinden bu kararı geçirdi. Dedik ki biz önce bu 15 ülkeyi masaya yatıracağız. Bu 15 ülke içerisinde soykırım yapmış olan ülkeler var. Ama biz kulis veya lobilerle değil, belgeye bilgiye dayalı olarak biz de parlamentomuza getirmek suretiyle bu kararı çıkartacağız. Fakat bizimki tarihi bilgiye belgeye dayanacak. Türkiye tarihinde soykırım yapma gibi bir zilletin içerisine düşmemiştir. Bunu kabul etmemiz de mümkün değildir."

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=123128&k=1

-------------------------------------------------------------

Vay be, Su Erdoganda yavas yavas gözüme girmeye basliyor.
Helal olsun!

Gök Türk
18.05.05, 19:14
:"- Şu ana kadar biliyorsunuz, 15 ülke meclisinden bu kararı geçirdi. Dedik ki biz önce bu 15 ülkeyi masaya yatıracağız. Bu 15 ülke içerisinde soykırım yapmış olan ülkeler var. Ama biz kulis veya lobilerle değil, belgeye bilgiye dayalı olarak biz de parlamentomuza getirmek suretiyle bu kararı çıkartacağız. Fakat bizimki tarihi bilgiye belgeye dayanacak.

Bir yandan "Insallah bunlar sözde kalmaz!" diyorum, bir yandanda "Erdogan Ab hedefini bunun icin tehlikeye sokar"mi diye düsünüyorum.

Zaten AB'nin icinde yeterince Anti-Türkiye'ciler var. Simdi Türkiye soykirim yapmis ülkelerin soykirimlarini tanisa bu adamlar Türkiye'ye düsman kesilmezmi?

Bu asil benim pek umrumda degil! Fakat Erdogan'in umrunda olduguna inaniyorum!
Onun icin bu sözlerini "inaniyimmi, inanmiyimmi" karar veremiyorum...

DeLaHoya
18.05.05, 19:15
1. Fransa
2. Italya
3. Almanya
4. Belcika
5. ...

Gök Türk
18.05.05, 19:21
1. Fransa
2. Italya
3. Almanya
4. Belcika
5. ...

Peki sence Erdogan AB sürecinde bu ülkeleri karsisina almaya cesaret edebilirmi? Fransiz halkinin zaten %55' Türkiye'nin girmesini istemiyor. Fransiz'larin yaptigi soykirimi kabul edersek sence bu oran kaca cikar?

DeLaHoya
18.05.05, 19:25
Peki sence Erdogan AB sürecinde bu ülkeleri karsisina almaya cesaret edebilirmi? Fransiz halkinin zaten %55' Türkiye'nin girmesini istemiyor. Fransiz'larin yaptigi soykirimi kabul edersek sence bu oran kaca cikar?

Almanya'ya karsi cesaret edemez. Bu da baska bir gercek.

dertli4u
18.05.05, 19:33
Almanya'ya karsi cesaret edemez. Bu da baska bir gercek.

yada, Türkiyenin AB ye alinmayacagi hakkinda kanaat olustu ve simdi "carpisarak geri cekilmek" isteniliyor.

bakalim, yarin RTS ve ETU (avrupadaki bircok türk derneginin kurdugu iki cati örgütü) ortak toplanti yapacak..herhalde orada birseyler anlatilir...

benim sahsi kanaatim, EU/AB isi kesintiye ugrayacak galiba.

KingTurek
18.05.05, 19:40
1. Fransa
2. Italya
3. Almanya
4. Belcika
5. ...

Bu saydiklarindan tek Fransa sözde soykirimi kabul etti.
Italya yi bilmiyorum.
Bu akillica olurmu daha kabul etmemis ülkelerin soykirimlarini kabul etmek?

Gök Türk
18.05.05, 19:42
yada, Türkiyenin AB ye alinmayacagi hakkinda kanaat olustu ve simdi "carpisarak geri cekilmek" isteniliyor.

bakalim, yarin RTS ve ETU (avrupadaki bircok türk derneginin kurdugu iki cati örgütü) ortak toplanti yapacak..herhalde orada birseyler anlatilir...

benim sahsi kanaatim, EU/AB isi kesintiye ugrayacak galiba.

Aslinda burda Erdogan sunuda ifade edebilir: "Eger böyle devam edip her firsatta sözde soykirimi burnumuzun önüne dayatirsaniz, biz asil kirli olan sizin tarihinizi meydana cikaririz". Acikcasi Erdogan'in mesela Fransiz'larin soykirimini taniyip Fransa'yi karsina alabilme lüksüne sahib oldugunu sanmiyorum, fakat bu AB'ye, sözde soykirimi gündemde tutmamalari icin, bir uyari olabilir.

Emin degilim, bunlar sadece benim düsüncelerim.
Bence Erdogan böyle birsey yapamaz!

Fakat...

o yapamiyor diye bunlar unutulacak degil ya. Mesela TTK bir iki rapor hazirlasa veya Almanya'daki Türk kuruluslari bu konu hakkinda propaganda yapip konuyu gündeme getirebilseler Fransa'nin yüzüne resmen agir bir darbe indirmis oluruz.