PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Bayrak Sevgisi

TSfalcon
10.01.07, 16:50
Erdoğan sert yanıt: Şuursuzlar

10 Ocak 2007
A.A.
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2421051.jpg Başbakan Tayyip Erdoğan, afiş tartışmalarına sert yanıt verdi: Bayrakla ilgili yaklaşımımıza gölge düşürmek isteyen zavallılar var, şuursuzlar var, nasipsizler var. 'Bir Başbakan böyle konuşur mu?' Evet, bayrağının önünde duran bir Başbakan... Bir genel başkana, farklı yaklaşımlar içerisinde olanlara böyle konuşulur.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde il başkanları toplantısının açılışında konuşma yaptı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, AK Parti tarafından değişik illerde bilboardlara asılan afişlere ilişkin konuşmalarını hatırlatan Erdoğan, afişlerde Kurban Bayramı ve halkın yeni yılının kutlandığını ifade etti.
Erdoğan, “Bayrakla ilgili yaklaşımımıza gölge düşürmek isteyen zavallılar var, şuursuzlar var, nasipsizler var. 'Bir başbakan böyle konuşur mu?' Evet, bayrağının önünde duran bir Başbakan... Bir genel başkana farklı yaklaşımlar içerisinde olanlara böyle konuşulur” dedi.

BAYRAK SEVGİSİ
Bayrak sevgisi noktasında kimsenin kendileri ile yarışamayacağını belirten Erdoğan, “Benim veya bizim bayrak sevgimizi, aşkımızı kimsenin test etmeye hakkı yok. Bunların kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor. Bayrak sevgisi noktasında bizimle bunlar yarışamaz. Önce bunlar, dönsünler kendilerine baksınlar. Bu noktada haya çerçevesini aşma hakları da yok. Çünkü bu, bizim için çok çok önemli bir meseledir. Atılması gereken yasal adımlar neyse ayrıca atacağım ve atacağız” diye konuştu.
Bu yaklaşım tarzını AK Parti camiası, Başbakan ve Genel Başkan olarak kabullenmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Yargı ne karar verir beni ilgilendirmez. Bizim durduğumuz yer bellidir. Türk bayrağını bir istismar aracı olarak kullanmak veya kullandığımızı ifade etmek, bu denli densizliğe düşenlere verilecek cevaplar var. Bunu, ülkenin dört bir yanında vereceğiz, vermeye de devam edeceğiz.”

Başbakan Erdoğan, dün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yine bir şeyler söylediğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Çok ilginç ama maalesef bu ifadelerden kurtulamıyor. Çirkin bir alışkanlık. Nedir o ? (Bayram değil, seyran değil bu afiş nereden çıktı?) Bayram günlerini de şaşırmış. Tabi Sayın Baykal, belki haberiniz olmayabilir ama onlar bayram afişiydi. Bayram afişi Sayın Baykal, bayram afişi... Okuma-yazma bilenler zaten onun altında Kurban Bayramını kutladığımızı, yeni yılı kutladığımızı gördüler, görüyorlar. Biz orada bu kutlamayı yaptık, yoksa milletimizle bayramlaşmak için de kendilerine mi soracaktık? Oradan icazet mi alacaktık?
Sonra diyor ki, (Bu afişler Türkiye'nin bir bölümünde var bir bölümünde yok). Sayın Baykal, sizin bayramdan bile haberiniz yokken bu afişin hangi illerde olduğunu nereden biliyorsunuz? Sizi fena halde yanıltmışlar. Ayrıca kimsenin aklına gelmeyecek böyle bir ayrım yaparak bölücülük yaptığınızın farkında mısınız?”

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA AFİŞ ASILAN İLLER
Erdoğan, doğudan batıya, kuzeyden güneye bilboard bulunan bütün illere bu afişlerin asıldığını bildirdi. CHP Genel Başkanı Baykal'ın “Doğu, güneydoğu” ifadelerini kullandığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:
“Adıyaman'a afişlerimiz asılmıştır. Ağrı'ya, Bingöl'e Bitlis'e, Erzurum'a, Kars'a, Mardin'e, Muş'a Siirt'e Şanlıurfa'ya ve Van'a asılmıştır. Bunların hiçbirinde böyle bir ayrım yapmamız söz konusu değil. Yeter ki, bilboard olsun. Yeter ki, oralar bayram süresi içerisinde herhangi bir firmaya veya kuruma, kuruluşa kiralanmasın. Boş bulduğumuz yer varsa kiraladık ve buralarda afişlerimizi astık, bayram tebriğini yaptık. Lütfen bir daha öküz altında buzağı aramadan önce umarım iyice araştırıp öyle konuşursunuz.”
Başbakan Erdoğan, 61 ilde bilboardlar bulunup anlaşma yapıldığını ve buralara afişlerin asıldığını kaydetti.Erdoğan, “Batı illerimizde aslında hiç bilboard yoktu. Bazı illerimizde rezervasyonlar önceden dolu olduğu için ne yazık ki, asılamamıştır. Bunlar da bulundukça bayram tebriğimizi yapma fırsatını bulduk ve afişlerimiz oralarda da bilboardlara girmiştir” diye konuştu.
2007 yılının Türkiye için çok önemli bir seçim yılı olduğunu anlatan Erdoğan, “Genel seçim milletten aldığımız vade dolduğunda, görev süremiz sona erdiğinde, yani yapılması gereken zamanda yapılacak. Bugüne kadar AK Parti'nin farkını, değişik siyasetini, ülkemize, milletimize kazandırdıklarını, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini insanlarımıza anlatmamız gerekiyor. Ben milletimizin hakkaniyet duygusuna her zaman güvendim, güveniyorum. Bize düşen, son dönemde attığımız tarihi adımları, aldığımız mesafeleri, Türkiye'nin nasıl bir karanlıktan çıkarak, bugün nasıl bir aydınlık ufka doğru ilerlemekte olduğunu çok iyi görüyoruz ve gelişmeler bunu anlatmaktadır” diye konuştu.

GÜNDELİK POLEMİKLER
Erdoğan, gündelik polemiklere cevap yetiştirmenin, her sataşana bir karşılık vermenin, Türkiye'ye yıllar kaybettirdiğini ifade ederek, boş tartışmaların, ucuz polemiklerin, demokratik hazımsızlıkların parçası olmak gibi bir lükslerinin bulunmadığını söyledi. Erdoğan, “Biz insanımıza daha iyi bir gelecek kazandırmanın gayreti içindeyiz. Onun için sizlerden dik durmanızı, dirayetinizi korumanızı ve heyecanınızı asla kaybetmemenizi istiyorum” dedi.
Erdoğan, iki çeşit afiş çıkarıldığını, bir tanesinde fonda Türk Bayrağı'nın olduğunu, diğerinin ise farklı bir afiş olduğunu kaydetti. Erdoğan, her iki afişte de Kurban Bayramı ve yeni yılın kutlandığını söyledi.

“CEVABI KASIMDA VERELİM”
Erdoğan, il ve ilçe başkanları ve belediye başkanları ile mahalle yönetimlerine, “İnsanlarımızla bir olun, beraber olun, dost ve arkadaş olun ve bu türlere gereken cevabı da inşallah Kasımda yapılacak seçimde verelim, veririz” çağrısında bulundu.
Propaganda diline değil, gönül diline ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bizim, milletin sesine kulak vermeye onların taleplerini beklentilerini dinlemeye ihtiyacımız var. Meclis kürsüsünden de ilan ettim, asla ne söylem olarak popülizme meyil etmeyeceğiz, seçim ekonomisi uygulamayacağız. Milletimizin bu tutumumuzu hakkaniyetle değerlendireceğine, popülizm yapanla ülkenin geleceğini inşa edeni çok iyi ayırt edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

-“ENERJİ İHALESİ İPTALİ YOK”-
Konuşmasında enerji dağıtımı özelleştirilmesine ilişkin haberleri anımsatan Erdoğan, şöyle dedi:
“Yok efendim iptal edildi, yok seçim ekonomisi... Kimse hedef saptırmaya çalışmasın. Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum; Ülkenize olan sevginizi lütfen bizim söylediklerimizle ifade edin. Bir defa, enerji ihalesinin iptali diye bir ifadeyi Tayyip Erdoğan olarak hiçbir yerde kullanmadım ve hiçbir arkadaşımızın kullanmasına da müsaade etmedim. Böyle bir şey yok.”
Enerji özelleştirmesi konusunda bir ertelemenin söz konusu olduğunu, herşeyden önce enerji nakil hatlarındaki havai hatların yer altına alınmasını teknik bir mecburiyet olarak gördüklerini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
“İşte bunu sözleşmeye koysanız, bunu özel sektör yapsa bu esnada kesintiler, şunlar bunlarla ülkenin başına gelecek olanların endişesini taşıyorum. Şu anda bu işi götüren taşıyan bir sistem var. Bu sistemle biz hatları yer altına aldıkça o bölgenin kesinlikle özelleştirme kapsamı içerisinde ihalesini yapacağız.”
Bugüne kadar bu konuda 800 trilyon lira bir harcama yapıldığına işaret eden Erdoğan, bu havai hatların, şebekelerin tamamen yer altına alınmasını, hem çirkin görüntülerden hem de kayıp ve kaçaklardan kurtulmak istediklerini söyledi.

hürriyet

TSfalcon
10.01.07, 16:52
Ay yıldızlı afişler Güneydoğu’da yok

10 Ocak 2007
Okan KONURALP / ANKARA
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2695839.jpg Başbakan Erdoğan’ın Türk bayraklı bayram kutlaması afişlerini eleştiren CHP lideri Baykal "Güneydoğu’da bunların hiçbiri yok. Sen afişleri astırmadığın yerin mi, astırdığın yerlerin mi cumhurbaşkanı olacaksın" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Türk bayraklı bayram kutlaması afişlerini, "Ay yıldızlı afişler Güneydoğu’da yok. Sen nerenin cumhurbaşkanı olacaksın; afişleri astırmadığın yerin mi, astırdığın yerlerin mi" sözleriyle eleştirdi. Baykal, dünkü grup konuşmasında, Başbakan’ın Türk Bayrağını fon olarak kullandığı ve üzerinde "Kurban olam ayına yıldızına" yazılı bayram afişlerine de dikkat çekti. Baykal, "Bu afişler Türkiye’nin bir coğrafyasında var, bir başka coğrafyasında yok. Bu hükümet ne demek istiyor? Bu hükümet ayına yıldızına ülkenin bir coğrafyasında kurban oluyor, bir coğrafyasında bırakın mı, diyor" diye sordu.

BİR TANE ASILMAMIŞ Konuyla ilgili olarak Hürriyet’e bilgi veren Baykal, "Bölge milletvekili arkadaşlarıma konuyu incelettirdim. Özellikle Güneydoğu’nun hiçbir ilinde bu afişlerden yok. Tek bir afiş bile asılmamış. Bu nedenle grup konuşmamda bu konuya dikkat çektim" dedi. Baykal, Başbakan Erdoğan’ı kastederek, "Acaba kendisi cumhurbaşkanı olması halinde, afişlerde yansıttığı yaklaşımı, asmadığı yerlere mi götüreceksin yoksa asmadığın yerlerdeki anlayışı mı Türkiye’ye yansıtacaksın? Sen bu afişleri astırdığın yoksa astırmadığın yerin cumhurbaşkanı mı olacaksın?" diye sordu. Baykal, grup konuşmasında konuyla ilgili şu mesajları verdi: http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2695838.jpg

Böyle bir tablo olabilir mi? En büyük, en vahim bölücülük bu değil mi? Türkiye’yi iki ayrı sloganla siyaset yapılır bir ülke haline bizzat hükümet dönüştürürse bir noktaya ulaşılabilir mi? Bizim anlayışımız afiş milliyetçiliği anlayışı değil. Başbakan, bir yıl önce "Kürt sorunu var" derken bir yıl sonra "Kürt sorunu yok, terör sorunu var" diyor. Bilboardlar, ay yıldız önünde Başbakan, ’kurban olam ayına yıldızına’ kampanyası ile donatılıyor. Bu kampanya herkesin ilgisini niye çekti? Ağzına yakıştıramadılar. Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü. Seçim mi var? Herkes bunu sormaya başladı.

Baykal, dünkü grup konuşmasında şu mesajları da verdi:

CUMHURİYET ÖZÜRLÜ Başbakan, CHP’nin cumhuriyete sahip çıkmasından rahatsızlık duyuyor, tedirgin oluyor. CHP’nin temelinde de müdafaa-i hukukçular ve Kuvay-i Milliyeciler vardır. CHP’nin cumhuriyetle bağlantısından, ancak cumhuriyet özürlü olanlar rahatsız olur.

MİT’İN AÇIKLAMASI Ulusal devlet dönemi geçti, milli devletin modası geçmiştir anlayışı bir süredir planlı olarak yaygınlaştırılıyor. Bu, Türkiye’yi Ortadoğulaştırma sürecinin bir parçasıdır. Türkiye, bu coğrafyada milli devlet olarak ayakta durabilir.

TSfalcon
10.01.07, 16:55
Emin ÇÖLAŞAN ecolasan@hurriyet.com.tr

http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/5b.jpg Ay yıldızdan şimdi medet umanlar!

SEVGİLİ okuyucularım, geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesinde Türkiye'nin bütün yörelerinde duvarlara kocaman kocaman afişler asılmıştı. Mutlaka gördünüz. İller, ilçeler, meydanlar, sokaklar ve caddeler bunlarla doldurulmuştu.

Sol tarafta Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı. Onun hemen arkasında büyük bir Türk bayrağı.

Yanında yine kocaman bir yazı:

"KURBAN OLAM AYINA YILDIZINA

Bayramınız kutlu olsun"

Kurban bayramı ile kurban olma kavramını Türk bayrağı üzerinde birleştirmiş, hem milliyetçi, hem de din kutsalına ilişkin kavramları birlikte kullanıp kendi reklamını ve dolayısıyla partisinin propagandasını yapıyordu!.. Böylece bir taşla iki kuş vuruyordu!

Temel unsur Türk bayrağı idi!http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/arsivimage.aspx?picid=2690688

Elimde bir yasa metni var. Bayrak Kanunu. Açıyorum, maddelerini okuyorum.

"Bayrak Kanunu madde 7: Yasaklar:

Türk Bayrağı...hiçbir SİYASİ PARTİ, teşekkül, dernek, vakıf ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde kullanılamaz."

(Aynı hüküm Bayrak Tüzüğü'nün 26. maddesinde de yer alıyor.)

Şimdi aynı yasa maddesinin devamını okuyalım:

"Bu kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır."

Bu afişler yasaya tamamen aykırı bir biçimde Türkiye'nin neredeyse bütün duvarlarına asıldı.

Neredeydi bunu önlemekle yükümlü olan devlet yetkilileri, neredeydi?

İdari birimler!.. Yani İçişleri Bakanlığı, valiler, kaymakamlar, emniyet müdürleri...

Bayrak Kanunu açıkça çiğnendi. Yasaları çiğneyen sıradan biri olursa üzerine gidiliyor da, iktidar partisi ve Başbakan olunca görmezden mi geliniyor? Bu nasıl iştir, nasıl hukuk ve adalet anlayışıdır?

Şimdi haklı olarak bana, "Bu yasayı çiğnemenin bir yaptırımı, cezası var mı" diye soracaksınız... Bayrak Kanunu'nda bu yasayı çiğneyenlere eski TCK'nın 526. maddesi uyarınca 3 aydan 6 aya kadar hapis cezası öngörülüyordu.

AKP iktidarı bunu da yok etmeyi başardı!.. Ve bu suçu Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi kapsamına soktu.Şimdi bunun yaptırımı sadece 120 YTL dolaylarında bir para cezası!Cezasından da vazgeçtim ama karşımıza şu olayda çıkan düşündürücü tablo iki boyutlu:

1- Türk bayrağına saygısızlık adli suç olmaktan çıkarıldı.

2- Fakat Bayrak Kanunu hükümleri aynen yürürlükte. Onu henüz kaldıramadılar! Başbakan ve partisi o afişlerle yasayı çiğnediler. 'Yasalar bize işlemez' mesajını bir kez daha verdiler. Türk bayrağını kullanarak propaganda yapmaya, siyasi çıkar elde etmeye kalkıştılar...

Çünkü yurt sorunlarına duyarlı, gidişin nereye olduğunu gören milyonlarca Türk insanı iktidara büyük tepki gösteriyor.

Baktılar ki zemin ayaklarının altından hızla kayıyor, iş kötüye gidiyor, yasaları çiğnemek pahasına bile olsa çareyi Türk bayrağına, ayına yıldızına ve "Türklük" kavramına sarılmakta-sığınmakta buldular!

Geç kaldılar.

emin cölasanin yazdigi yasalar dogru mu arkadaslar?

ayyıldız66
10.01.07, 17:26
eee, ne yaparsin. yalan dolan ile devran sürmeyi, biz ne bilek begim, böyükler bilir.

ibnisina
10.01.07, 23:00
Bayrak Kanunu açıkça çiğnendi. Yasaları çiğneyen sıradan biri olursa üzerine gidiliyor da, iktidar partisi ve Başbakan olunca görmezden mi geliniyor? Bu nasıl iştir, nasıl hukuk ve adalet anlayışıdır?

Türkiye'de hersey göstermelik.Yok neymis efendim ''Türkiye bir hukuk devletiymis''.Ilk defa rastliyorum böylesine bayrakli afislere.Önceden arka planda türk bayrakli afis hic görmemistim.
Haberlerde veya ulusa seslenisler yetmiyormus gibi birde afis bastiriyor.Bu adam kurnaz bir sovmen.Tam bir sacmalik.Milletin paralari yine cöpe gitti.
Bayka'in dedikleri de dogrudur.Güneydogu'nun bazi yerlerinde tek bir afis bile yoktur.Bu adam kurnaz,sinsi,sovmenden baska bir sey degil.
Ceza verilmedi mi hala buna?

TSfalcon
10.01.07, 23:12
[quote=ibnisina;270744]Türkiye'de hersey göstermelik.Yok neymis efendim ''Türkiye bir hukuk devletiymis''.Ilk defa rastliyorum böylesine bayrakli afislere.Önceden arka planda türk bayrakli afis hic görmemistim.
Haberlerde veya ulusa seslenisler yetmiyormus gibi birde afis bastiriyor.Bu adam kurnaz bir sovmen.Tam bir sacmalik.Milletin paralari yine cöpe gitti.
evet katiliyorum.

Bayka'in dedikleri de dogrudur.Güneydogu'nun bazi yerlerinde tek bir afis bile yoktur.cünkü orada ay yildiz ile parti propagandasi yapan partilere oy vermezler.:lach:

Bu adam kurnaz,sinsi,sovmenden baska bir sey degil.
Ceza verilmedi mi hala buna?biliyorsun ki, türkiye cumhuriyeti bir anayasa devleti olduguna göre, üstün yasa, anayasadir. ama, tek basina iktidar olan ve 1dakikanin icinde anayasiyi degistirme gücüne sahip olan partilere karsi, bu anayasa fos yasasina dönüsüp geregini yapamaz. cesaret edemez.

Nurdan
10.01.07, 23:35
[quote]

biliyorsun ki, türkiye cumhuriyeti bir anayasa devleti olduguna göre, üstün yasa, anayasadir. ama, tek basina iktidar olan ve 1dakikanin icinde anayasiyi degistirme gücüne sahip olan partilere karsi, bu anayasa fos yasasina dönüsüp geregini yapamaz. cesaret edemez.

Cumhurbaskani anayasa degisikleri onaylamasi gerekmiyormu ki?Yani tek parti olarak mecliste yer almak , bunun icin yeterli degil saniyordum?:confused:

omar
10.01.07, 23:39
Kimse kimsenin bayrak sevgisini sorguluyamaz. Erdogan ve AKP'nin bile!!!

Ben bu tartismayi anlamiyorum. Gülümc bir tablo. Ben senden daha milliyetciyim...Senin türklügünden süpe ederim falan filan.

Lächerlich.

TSfalcon
10.01.07, 23:44
[quote=TSfalcon;270756]

Cumhurbaskani anayasa degisikleri onaylamasi gerekmiyormu ki?Yani tek parti olarak mecliste yer almak , bunun icin yeterli degil saniyordum?:confused:
merak etme, geri gelen o yasa aynen meclisten yine gecer. örnekleri hic duymadiniz mi, ne kadar aynsi oldu. o kadar milletvekiline sahip olan, kafasina taktigini yapar.

SimalYildizi
11.01.07, 01:53
[quote=Nurdan;270772]
merak etme, geri gelen o yasa aynen meclisten yine gecer. örnekleri hic duymadiniz mi, ne kadar aynsi oldu. o kadar milletvekiline sahip olan, kafasina taktigini yapar.

Meclisten 2.kez tekrar imzaya gönderilen yasanın reddi de mümkündür. Anayasa mahkemesi bunun için var. Ve yasa onay teklifinde kullanılmayan bazı Anayasa Mahkemesi karaları vardır ki meclisi bile feshe götürebilir. Zaten anayasamızın ilk 4 maddesi değiştirilmediği sürece diğerlerinin "sistem" üzerinde çok büyük etkileride yoktur. İlk 4 madde de 4.madde tarafından korunmaktadır.... Ama elbette uygulamada neler olur bilinmez!

@li
11.01.07, 12:01
Ne günlere kaldik ah Türkiye. hainler bize bugün Bayrak Sevgisini anlatiyorlar:buuh:

verda
11.01.07, 12:18
Ay yıldızlı afişler Güneydoğu’da yok

ERDOĞAN Afiş Asılan İLLERİ Saydı
11 Ocak 2007

Baykal'a "Öküz altında buzağı" arama diyen Erdoğan, CHP liderinin afişlerin Güneydoğu'da asılmadığı iddiasına illeri sayarak yanıt verdi. Erdoğan, bayrak eleştirisi yapanlara "zavallı, şuursuz ve nasipsiz"dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, "Biz bir ayırım yapmadık. Bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya afiş gönderdik. Bütün illere de gitti. Ancak billboard'u olmayan iller kullanamadı" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu'da asılan afiş sayısı illere göre şöyle:

Adıyaman: 20, Batman: Asılamadı, Diyarbakır: Billbordlarlar dolu, Gaziantep: 50, Kilis: 20, Şanlıurfa: 40, Mardin: 20, Siirt: 40, Şırnak: Asılamadı, Ağrı: 40, Bingöl: 30, Bitlis: 50, Elazığ: Asılamadı, Erzincan: 45, Erzurum: 20, Hakkâri: Asılamadı, Kars: 15, Malatya: 80, Muş: 40, Tunceli: Asılamadı, Van: 60, Ardahan: Asılamadı, Iğdır: Asılamadı.

Diğer illerdeki durum da şöyle: İstanbul: 1750, Ankara: 250, Balıkesir: 250, Aydın: 150, Bursa: 150, Eskişehir: 95, Antalya: 45, Adana: 40, Çorum: 35, Zonguldak: 35, Hatay: 25, Osmaniye: 25, İzmir: Asılamadı.
habername.com

simdi kim dogru söylüyor,kim yalan?
bu polimiklerden millet bikti artik!

TSfalcon
11.01.07, 12:35
simdi kim dogru söylüyor,kim yalan?
bu polimiklerden millet bikti artik!
haklisin kim dogru söylüyor belli degil. yerli basina zaten güvenilmez, sisirilmis haber verirler hep.

ama, gercek var ki, dogu tarafinda türk bayragi ile gezmek intihar etmek sayilir. bunu hepimiz biliyoruz.

SimalYildizi
11.01.07, 15:46
haklisin kim dogru söylüyor belli degil. yerli basina zaten güvenilmez, sisirilmis haber verirler hep.

ama, gercek var ki, dogu tarafinda türk bayragi ile gezmek intihar etmek sayilir. bunu hepimiz biliyoruz.

Evet ve nedense son 4 yıldır böyle! Öncesinde Türk Bayrağı ile gezenden tırsanlar, bugün saldırmak için bahane arar oldu!

Elbette 4 yıl öncesinde devletin aracını, işçisini, benzinini, parasını, pekaka çapulcularına peşkeş çekmekte sıkardı!

Neden acaba?....

TSfalcon
11.01.07, 15:53
abi, ne olacak dogu tarafin hali? bence ileride kürt devleti kurulacak kendi sinirlarimizda. hatta, ermeniye bile toprak verecegiz.

SultanOfBytez
11.01.07, 16:25
:motz: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/Images/news/314855_1.gif (http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?haberid=314855 )

AKP.Hükümeti seve seve bir hal oldu,.,. bu ne sevgi dillere destan olduk
Osmanli döneminde bile uckuruna düskün insanlar ,bile bu kadar dile düsmemisti..,
gerci osmanli bosuna batmadi,.,.Ah uckur.,.Ah.,.

Cumhuriyet tarihimizde uckur biryana..,!! simdi oda yok..,,.ne var
Bir koycaksin on alicaksin,.,.

Artik yarin ne yumurtlar sayin bush,.,onuda nazli gelinlere sormak lazim
vere vere bir hal olduk,.,,..,

Bayragimizda ayaklanmis.,.,.,!!!!.,.,.,!!!D irege SIKI yapisin.,.,.

Onu kurtaralim bari.,..,

Saygilar.

SultanOfBytez

yamyam frankfurt
11.01.07, 18:24
cumhuriyet tarihimizin en kötü dönemi!!!

@li
11.01.07, 18:27
cumuriyet tarihmizin en kötü dönemi!!!

Bosuna ölmedi ya su sehit yatan

Orda dur bakalim arkadas yanlis duvara carpdin bu site TÜRK genci ile dolu!!!
Istersen kendi menfaatlerin icin Vatani satanlarin dönemine geri gidebilirsin yolun acik olsun.

Vatani bu hale getirenler senin gibi konusmakdan baska birsey yapmiyanlardir.

gerektiginde yedirmem ülkemi köpege kurda demesini ögrenmesi lazim senin gibiler

yamyam frankfurt
11.01.07, 18:37
Ben Cumhuriyet tarihinde dogdum cumhuriyet tarihinde ölmek isterim!

@li
11.01.07, 18:38

Ozaman sorunun ney?????

yamyam frankfurt
11.01.07, 18:54
Ich habe keine Probleme und wenn geht dich das nichts an! Unser Land hat Probleme -->Kurden (PKK) sind scheisse, AKP ist scheisse und Tayip ist scheisse

Sorun ne?

al_sancagim
11.01.07, 21:08
:motz: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/Images/news/314855_1.gif (http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?haberid=314855 )

"Bu sevgide (bayrak sevgisi) kimse bizimle yarisamaz"

demek kimse Bayragini basbakan Recep Tayyip Erdogan'dan fazla sevemezmis.... vay halimize vay
sen (RTE) Bayragini sevseydin çoktan istifa ederdin..

yokyav
11.01.07, 22:45

"Ölmek isterim" degil!
"Ölecegim" daha yerinde olur!

ÖZBEK
11.01.07, 23:05
"Bu sevgide (bayrak sevgisi) kimse bizimle yarisamaz"

demek kimse Bayragini basbakan Recep Tayyip Erdogan'dan fazla sevemezmis.... vay halimize vay
sen (RTE) Bayragini sevseydin çoktan istifa ederdin..

O zaman herkez secime katilsin ve hak eden kazansin secimleri!!!!

TSfalcon
11.01.07, 23:40
http://www.internethaber.com/images/news/25379.jpg
Hasta oğlu için bir saat bile önemliydi. İstanbul uçağı doluydu. Yolculara bir koltuk karşılığı bin YTL önerdi.

O koltuk hayat kurtarır mıydı?
12 Ocak 2007 Cuma 00:10

Bir baba için en son istediği şey çocuklarının ölümünü görmektir. Ne büyük bir acıdır ki, Muhammet Yılmaz 2 çocuğunu da aynı yaşta 16'sında 3,5'er yıl arayla kaybetti. Şimdi elinde tek çocuğu kaldı. Babaya bu hüznü yaşatan ''aort anevrizması'' denilen sinsi bir hastalıktı.
Trabzon'da yaşayan baba Aort ana atardamarın patlaması sonucu meydana gelen iki ölüm sonrası kalan tek oğlunu kurban vermek istemiyor. İlk çocuğu Aydoğan’ı 3.5 yıl önce kaybetmişti aynı hastalığa ikinci oğlu da 4 gün önce yakalandı. Ancak Emre’nin ölümü biraz da trajikti.

16 yaşındaki oğlu Emre, evinde otururken fenalaştı. Zamana karşı yaşıyordu. Çünkü Aort ana atardamarları patlamıştı. Doktorlar Trabzon’dan İstanbul’daki Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkine karar verdiler.

İstanbul’a kalkan ilk uçakta yer yoktu. Baba koltuğunu veren yolculardan birine bin YTL vereceğini de söylese yer veren çıkmadı.. Ölümcül hastalık yolcuların derdinde değildi.. Ya da durumunu ciddiyetinin farkında değillerdi. Baba kimseyi inandıramadı, yalvardı yakardı ama nafileydi. İnsanlara değil bir duvara konuşuyordu sanki.

Yalvaran gözlerle baktı insanların yüzlerine bir koltuk için. Kimin kimseye güveni mi kalmamıştı acaba? Her birinin kendince bir hesabı bir meşguliyeti vardı Önerilen para miktarı da az değildi hani. Ama ne gariptir kimseden çıt çıkmıyordu. Yolcu kabini ölüm sessizliğine bürünmüştü. Ölümle pençeleşen bir çocuğun babasının ruh halini kavrayamadılar. Kimse kendisini onun yerine koymadı, koyamadı.

Saniyeler dakikalar ve saatler hızla akıp gidiyordu. Zaman Azrail’in lehine işliyordu. Hastaların yüzde 50'si ilk 48 saatte ölüyordu. Daha sonraki her saatte ölüm riski yüzde 1 artıyordu. Belki o koltuk hayat kurtaracak hayır duası alacaktı. İşte o saatlere giriyordu belkide o anda girmişti 16 yaşındaki Emre için.

Çaresiz baba 8 bin dolara özel bir uçak kiraladı. Hastaneye yetiştirildi ama iş işten geçmişti. 7 saat süren ameliyat onu kurtaramadı. Baba iki oğlunun ölümün acısını hayatta kalan tek oğluna sarılarak hafifletmeye çalışıyor. O hastalık oğlunu yakalamadan böyle bir sonu ona yaşatmak istemiyor.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=62155

ibnisina
12.01.07, 00:13
http://www.internethaber.com/images/news/25379.jpg

Hasta oğlu için bir saat bile önemliydi. İstanbul uçağı doluydu. Yolculara bir koltuk karşılığı bin YTL önerdi.

O koltuk hayat kurtarır mıydı?
12 Ocak 2007 Cuma 00:10

Bir baba için en son istediği şey çocuklarının ölümünü görmektir. Ne büyük bir acıdır ki, Muhammet Yılmaz 2 çocuğunu da aynı yaşta 16'sında 3,5'er yıl arayla kaybetti. Şimdi elinde tek çocuğu kaldı. Babaya bu hüznü yaşatan ''aort anevrizması'' denilen sinsi bir hastalıktı.
Trabzon'da yaşayan baba Aort ana atardamarın patlaması sonucu meydana gelen iki ölüm sonrası kalan tek oğlunu kurban vermek istemiyor. İlk çocuğu Aydoğan’ı 3.5 yıl önce kaybetmişti aynı hastalığa ikinci oğlu da 4 gün önce yakalandı. Ancak Emre’nin ölümü biraz da trajikti.

16 yaşındaki oğlu Emre, evinde otururken fenalaştı. Zamana karşı yaşıyordu. Çünkü Aort ana atardamarları patlamıştı. Doktorlar Trabzon’dan İstanbul’daki Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkine karar verdiler.

İstanbul’a kalkan ilk uçakta yer yoktu. Baba koltuğunu veren yolculardan birine bin YTL vereceğini de söylese yer veren çıkmadı.. Ölümcül hastalık yolcuların derdinde değildi.. Ya da durumunu ciddiyetinin farkında değillerdi. Baba kimseyi inandıramadı, yalvardı yakardı ama nafileydi. İnsanlara değil bir duvara konuşuyordu sanki.

Yalvaran gözlerle baktı insanların yüzlerine bir koltuk için. Kimin kimseye güveni mi kalmamıştı acaba? Her birinin kendince bir hesabı bir meşguliyeti vardı Önerilen para miktarı da az değildi hani. Ama ne gariptir kimseden çıt çıkmıyordu. Yolcu kabini ölüm sessizliğine bürünmüştü. Ölümle pençeleşen bir çocuğun babasının ruh halini kavrayamadılar. Kimse kendisini onun yerine koymadı, koyamadı.

Saniyeler dakikalar ve saatler hızla akıp gidiyordu. Zaman Azrail’in lehine işliyordu. Hastaların yüzde 50'si ilk 48 saatte ölüyordu. Daha sonraki her saatte ölüm riski yüzde 1 artıyordu. Belki o koltuk hayat kurtaracak hayır duası alacaktı. İşte o saatlere giriyordu belkide o anda girmişti 16 yaşındaki Emre için.

Çaresiz baba 8 bin dolara özel bir uçak kiraladı. Hastaneye yetiştirildi ama iş işten geçmişti. 7 saat süren ameliyat onu kurtaramadı. Baba iki oğlunun ölümün acısını hayatta kalan tek oğluna sarılarak hafifletmeye çalışıyor. O hastalık oğlunu yakalamadan böyle bir sonu ona yaşatmak istemiyor.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=62155 (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=6215 5)

Filmi cekilse rekorlar kirar,tam bir film senaryosu.
ben o ucakta olsaydim yerimi seve seve verirdim.Ama adamin isteyis sekline bagli.Gerci ben fazla inandirici bulmadim senaryoyu,o ucaktan kesin bir insan cikardi.Dogru bir haberse cok vahim.

IKO84
12.01.07, 00:38
Türkiye'de hersey göstermelik.Yok neymis efendim ''Türkiye bir hukuk devletiymis''.Ilk defa rastliyorum böylesine bayrakli afislere.Önceden arka planda türk bayrakli afis hic görmemistim.
Bayka'in dedikleri de dogrudur.Güneydogu'nun bazi yerlerinde tek bir afis bile yoktur.Bu adam kurnaz,sinsi,sovmenden baska bir sey degil.
Ceza verilmedi mi hala buna?

Yanlis anlamada yani adam ne yapsin bu afisleri güneydoguda assa hepimiz biliyoruz ne olacak. bunlar bir gercek. Tabii bir yandan hata yapti ama bunu deniz baykal bey baya bir polemik yaratiyor yani!!!!
Güneydoguda o afisler asilsa kimbilir neler yapilir onlara: Grafitti veya yirtmalar, boyamalar, sloganlar yazilir üstüne.

2002 secimlerinden ben kendim Diyarbakir daydim cünkü annemin memleketi. ve o aralar ANAP Partinin cok iyi hatirliyorum Türk bayrakli afisi vardi ama icinde tam olarak ne yaziyordu bilmiyorum. demek istediyim o afisi bazi yerlerde yani misal: PKK, APO gibi seyler yazmislardi üstüne veyada yirtmislardi.!!!

bence erdogan bu düsünceyle o afisleri oraya takmadi.:türk:

SimalYildizi
12.01.07, 10:35
Birisinden bahsedecegim sizlere ;Bilin bakalim kimdir bu kisi ?

"Gazetenin bir tanesi yazmis 'Turkiye Turkler'in' diye. Oda cevap veriyor = Ahlaksiz bu, hayasiz. Neden eger bunun derseniz, Turkiye'yi 30'a bolersiniz. Cunku Turkiye'de sadece Turkler yasamiyor: Turkiye'de Kurt'u de var, Laz'i, Cerkez'i de var. Turkiye'de yasayan herkes Turk'tur diyor. Olmaz boyle sey. Biz diyoruz ki Turkiye, Turkiye'de yasayan herkesindir" diyen kisi…

"Turkiye'de Turkler, Kurtler, Lazlar, Cerkezler var. Bunlar alt kimliktir. oœst kimlik Turkiye Cumhuriyeti Vatandasligidir " diyerek, Turkiye'de Turklugun alt kimlik oldugunu soyleyen, zanneden kisi?

"Biz de, Turkiye'de Turkiyelilik bilincini yakalamaliyiz. Bunu bir de Turkiye Cumhuriyeti Vatandasligi bilinci ile zenginlestirmeliyiz",
"Etnik unsurlar vardir. Kurt'u vardir, Laz'i, Cerkez'i, Gurcu'su, Arnavut'u, Bosnak'i, Turk'u vardir. Bunlar ulkemizde bir alt kimliktir. Bunun bir tek ust kimligi vardir; o da Turkiye Cumhuriyeti Vatandasligidir",
"Kurt sorunu ve su anda adini saymadigimiz tum siyasal, ekonomik veya kulturel sorunlar, ulkenin genel prensiplerinden ayristirilmamalidir. Hepsi, demokratik Cumhuriyet prensipleri icerisinde ele alinmalidir". ( Demokratik Cumhuriyet soyleminin terorist basi Abdullah o–calan'in tezi oldugunu hatirlatmak isterim), "Turk Turkum, Kurt Kurdum, Laz Lazim, Cerkez Cerkezim diyebilecek. Hepimizin ust kimligi Turkiye Cumhuriyeti vatandasligidir. Turk, Kurt, Cerkez, Laz akliniza ne gelirse hepsi Turkiye Cumhuriyeti Vatandasligi ust kimligi altinda bir ve beraber olacagiz. Alt kimliklere saygi duyacagiz. Ancak hepimizin bir ust kimligi var. Nedir o? Turkiye Cumhuriyeti vatandasligidir",
"Turkiye Cumhuriyeti vatandasligi 73 milyon icin sigortadir. Bizi, Kurt'u, Laz'i, Cerkez'i, Turk'u ile birlestiren bir ust kimliktir. Bu ifademden rahatsiz olanlar da var. Onlara bazi bilimsel calismalar yapmalarini tavsiye ederim",

Sozleri ile defalarca Turkluk yerine, "Turkiyeliligi" oturtmaya calisan kisi

Bu kisi, "Biz Muslumanlar, Kurdistan ile ilgili uzun vadeli politikalar belirleyip, planli uygulamalarda bulunmak zorundayiz. PKK'nin silahli yontemle 5-10 senede elde ettigi basari ve ulastiklari merhale bizleri yaniltmamali. Yontemin gayri Islamiligi ve siyasi konjonkturun Muslumanlar icin daima farklilik arz edecegi gercegi hicbir zaman goz ardi edilmemeli" sozlerini sarf eden Ihsan Arslan'i milletvekili, oglunu kendine danisman yapan kisi

oœstune ustluk guzel Izmir'imizi "Gavur Izmir" yapan kisi

Bu kisi, "Rauf Denktas'a Turkiye'de gezme" diyen kisi

Bu kisi, askerimizin basina cuval gecirilmesine ses cikarmayan bir kisi

Bu kisi, sehit askerlerin ruhlarina ve ailelerine saygi duymadan, "Askerlik yan gelip yatma yeri degildir " diyen kisi

Bu kisi ciftcisine, "Artistlik yapma lan, anani da al git" diyen kisi

Bu kisi, KKTC'de postmodern darbe ile Hukumet degismesine yol acan kisi

Bu kisi, "kazan kazan" deyip KKTC'yi masada pazarlik unsuru hale getiren kisi

Bu kisi, Turkiye'nin dis borclarini 4 senede Cumhuriyet tarihinin gorulmedigi kadar arttiran kisi

Bu kisi "yolsuzlukla mucadele edecegim" diyen ve sonra da Ali Dibolar var diyen milletvekilini Partiden ihrac eden kisi

Bu kisi, bankalarini mutekabiliyet sarti aramadan yabanci bankalara sattiran kisi

Bu kisi, guvenlik sarti aramadan Turk Telekom gibi stratejik bir kurumu yabancilara sattiran kisi

Hikmetyar'in onunde diz cokerek fotograf cektiren kisi

Kirmizi bultenle aranan El Kadi icin " kendim gibi inanirim , kefilim " diyen kisi..

Hala bulamadinizmi ?

Bu kisi simdi cikmis, "Kurban Olam Ayina Yildizina" diyor

Adama " hadi ordan sende " demezlermi ?

tayfur
12.01.07, 10:46
secime katilalim da ama hangi partiye oy verelim? adam gibi parti yok ki su an piyasada!
mecbur mhp ye verecegim ne yapim...

SultanOfBytez
12.01.07, 15:40
600 yıl önce ’donan’ korku

12 Ocak 2007http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2705630.jpg Güney Amerika’da Amazon bölgesinde mezar ve tapınak olarak kullanılan gizli bir yeraltı mağarasında bulunan 600 yıl öncesine ait bir düzine mumya, bilim dünyasında büyük heyecan yarattı. Bir kadın mumyasının Norveçli ressam Edvard Munch’un ünlü "Çığlık" tablosunu çağrıştıran biçimde, korku ve dehşetten ellerini yüzüne kapatmış olarak bulunması, büyük ilgi çekti.

Bilim adamları, kadının bu pozisyonunun ölüm korkusunu nasıl yaşadığını apaçık ortaya koyduğunu söylediler.

"Çaçapoyalar" (Bulut İnsanları) kabilesi mensuplarına ait bir düzine mumyanın bulunduğu mağara, Peru’nun yağmur ormanları kıyısında üç ay önce yürüyen bir köylü tarafından tesadüfen keşfedildi. Bilim adamları, mağarada 600 yıl bozulmadan kalabilmiş mumyalarla birlikte seramik, kumaş ve duvar resimleri de buldular. Çaçapoyalar, uzun boylu sarışın ve beyaz tenli oldukları için bazı araştırmacılar Avrupa’dan geldiklerine inanıyor. İnkalar tarafından fethedilen Çaçapoya topraklarındaki tüm kayıtlar, 1512’de İspanyolların işgalinden sonra kayboldu. Bir tek Ant Dağlarında 3 bin metre yüksekteki Kuelap Kalesi kaldı.

BUDA INSAN SEVGISI,.,,.
Ruhumuzu ayaklar altina almayalim
:buuh:

Önkuzu
12.01.07, 17:51
Bayrak sevgisi elbette kimsenin elinde olamaz...Önemli olan "Bayrak sevgisini" nasil dile getirdigimiz.

.............................. .
Bir kisi "Ayse" adinda bir kiza asik olmus. Ama bir türlü ona "sevgisini" asikar edemiyor. Ehil bir kisiye danisir ve o ehil kisi derki: Evladim simdi eve git, mum isiklarini söndür, pencerelerden bir isik girmesin. Tenha ve karanlik olsun odan. Sonra dizlerini kirip, gözlerini kapat, elini kalbinin üstüne koy ve "ayse ayse ayse" diye sayikla.

Kisi gider eve ve ehil kisinin dedigini uygular. Bir kac gün gecer ve o kisinin kapisi tiklanir. Kapiyi acar ve karsisinda "Ayse" durur. Duasi kabul olmustu. Aysesine kavusmus. Yillar gece, coluk cocuk ile yuva neselenir. Yasta bir hayli olur. Ama artik yüregi bos gibi. Aysede kesmiyordu "yüregindeki" boslugu.

Tekrar ehil kisinin yanina gider. Ve o yüreginin "boslugunu" sorar. Zamanla beraber bir hayli yaslanan ehil kisi derki: Evladim "Ayse" dedin, kavustun Ayseye. O yürekte ALLAH´a yer vermedin. Simdi eve git, ayseye kavusman icin ne yaptiysan, aynisini yap. Ama bu sefer ALLAH diyeceksin.

Kisi gider eve ve aynisini yapar. Der, der der ama bir türlü "o sevk" gelmez olur.

Ehil kisiye tekrar gider ve sebebini sorar. Ehil kisi derki: Evladim, Ayseyi andigin gibi o an duydugun "ASKLA" anacaksin ALLAH´I.
....................
Evet herkes Bayrak diyor..diyebilir..önemli olan "ASKLA" deyip dememesi...onuda "hali" gösterir...Yan gelip yatmiyorsa(!) eger...

ayyıldız66
12.01.07, 20:27
abi, ne olacak dogu tarafin hali? bence ileride kürt devleti kurulacak kendi sinirlarimizda. hatta, ermeniye bile toprak verecegiz.
emin misin? bu kadar cabuk pes etme. kurtulus savasini hatirla. allah cok büyüktür. elbet bir sebep salar, salmazsada herseyin hayirlisi olsun. bizim devletimiz nice erdoganlar gördü, öyle kolay degil hemen. varliginan yoklugunan kazandik o savaslari. dedelerimiz kazandi ve bize emanet ettiler, hatta kadinlar bile cocuklari sirtinda cephede savasti. bir düsün kac ülkeye karsi savastik. sence nasil oldu bu? demek ki allahin sevgili kullariymisiz. bizim koskoca askeriyemiz var. onlar beklerler, güzelce bir izlerler ve en sonunda yukari cikardilari gibi yere calarlar adami. :lach: