PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : ycs

BirKul
17.05.07, 21:56
aranizda ycs sinavina girmis yada girecek olanlar varmi???

was ist ycs?
http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433 CFF1A9547B61DAFFE2A693712DAEAF 2E646

Gökcen
17.05.07, 22:00
aranizda ycs sinavina girmis yada girecek olanlar varmi???

was ist ycs?
http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433 CFF1A9547B61DAFFE2A693712DAEAF 2E646 (http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433 CFF1A9547B61DAFFE2A693712DAEAF 2E646)

ben katildim.ama benim katildigimda her bölüme girebiliyordun.simdi kisitlamislar, niye acaba?halbuki almanyadan katilim sayisi pek yüksek degildi eskiden.

BirKul
17.05.07, 22:05
sen ne zaman katildinki?
kazandinmi peki?
ne okumak istiyordun?

yaaaa gökcen anlatsana biraz
wie war's so?
cok kolay diye duydum, was meinst du?

Gökcen
17.05.07, 22:11
sen ne zaman katildinki?
kazandinmi peki?
ne okumak istiyordun?

yaaaa gökcen anlatsana biraz
wie war's so?
cok kolay diye duydum, was meinst du?

ben orta okuldan sonra denedim sansdimi cünki istedigim bölüme girmek icin en fazla 19 yasinda olman gerekiyordu.ne kadar genc okadar iyi yani.abituryu bekleseydim 19 olcakdim ve yetmezdi.
ben istedigim bölümü bile kazandim ama saglik kontrolü maalesef yetersiz geldi.ben hava harp okuluna girmek istiyordum, eskiden her bölümü okuyabiliyordun ama simdi degistirmisler, ayrica sehit ve gazi yakinlarinada hava harp okulunda öncelik taniniyordu zaten,önceden gerekli belgelerle konsolosluga gittim onlar ayarladi.almanyada 10. sinifi bitirince türkiyenin lisesini bitirmis gibi oluyorsun.
sinav almanyada büyüye bir insan icin zor, cünki türkiyede gördükleri dersler cok degisik, ben cok zorlandim acikcasi ama kil payi tutturdum.

bize göre zor canim istiyorsan dene, kaybetcek biseyin yok..ama iyi oku yazilani.annenin babanin

anne veya babasının yurtdışında bulunduğu süre içinde Türkiye'de lise eğitimine denk sayılan ortaöğretimin (lise veya dengi okulun) son üç sınıfını yurtdışında okumuş ve bu durumunu, ortaöğretimin her yılı için ayrı ayrı olmak üzere, aldığı dersleri ve bunlarda sağladığı başarıyı (dersteki notunu) gösteren transkriptlerle belgelendirmiş olması gerekmektedir.

BirKul
17.05.07, 22:37
tr deki lise diplomasi buranin abituru oluyor
fachabitur meslek lisesi diplomasina denk
10. klasse yani mittlere reife?
nööö simdi degismis bunlar hep...
ya turkstudent.net diye bir site buldum
sinava girmis yada girecek olanlar yazmis biseyler
die haben gesagt, dass das gaaaaaannnz einfach ist..
im endeffekt kommt es drauf an, ob jetzt kontenjan voll ist oder nicht...
so stand es...

ben ilahiyat okuyacagim icin sorun yok (gott sei dank) ;)

hmmm hava harp okulu haaa... vay vay vay :D
harp marp, tam senlik bir bölüm haaaa....:D

Gökcen
17.05.07, 22:40
tr deki lise diplomasi buranin abituru oluyor
fachabitur meslek lisesi diplomasina denk
10. klasse yani mittlere reife?
nööö simdi degismis bunlar hep...
ya turkstudent.net diye bir site buldum
sinava girmis yada girecek olanlar yazmis biseyler
die haben gesagt, dass das gaaaaaannnz einfach ist..
im endeffekt kommt es drauf an, ob jetzt kontenjan voll ist oder nicht...
so stand es...

ben ilahiyat okuyacagim icin sorun yok (gott sei dank) ;)

hmmm hava harp okulu haaa... vay vay vay :D
harp marp, tam senlik bir bölüm haaaa....:D

vallah o siteyi bilmiyorum,ama ben zorlandim acikcasi, almanyanin abiturundan daha zor bence.
ama eger ilahiyat okuycaksan bunu almanyadada okuyabilirsin, ben hava harp okulu türkiyede oldugu icin girdim, ögretmenlik icin girmezdim, almanyadaki uniler daha kaliteli

1.-8. ilk ögretim (orta okul dair)
9-11. lise (abitur)

buranin 10. ve 11. sinifindan itibaren katilabiliyorsun

BirKul
17.05.07, 22:56
trde ilahiyat okumak istmemin sebebi
diyanet senin masraflarini karsiliyor
yurt, kitap, mensa....
alles

burada okuyacak olsam, müsste ich nach frankfurt
ist eine weite strecke...
ich müsste umziehen, dann kommen noch die ganzen uni-kosten...
und alles aus der eigenen tasche
hmmm schon sehr teuer...

gerci münchendede var ilahiyat ama bildigin gibi o farkli, trdeki ilahiyat farkli...

Gökcen
17.05.07, 22:58
trde ilahiyat okumak istmemin sebebi
diyanet senin masraflarini karsiliyor
yurt, kitap, mensa....
alles

burada okuyacak olsam, müsste ich nach frankfurt
ist eine weite strecke...
ich müsste umziehen, dann kommen noch die ganzen uni-kosten...
und alles aus der eigenen tasche
hmmm schon sehr teuer...

gerci münchendede var ilahiyat ama bildigin gibi o farkli, trdeki ilahiyat farkli...
sen münihdemi okuyorsun?
burda dialog (nurcularin seyi) her semester stipendium dagitiyor ve ilahiyat okuyanlara billhassa:) onlara bir basvursana?yada bafög?

BirKul
17.05.07, 23:08
yok münih degil
münihe 70-80 km filan var
trenle 1 saat sürüyor
dialog... hic duymamistim
bafög geht nicht, cünkü türk vatandasiyim övünmek gibi olmasinda...

zaten bu ilahiyat olmazsa lebensmittelchemie okuyacagim
fakat su ilahiyat insaALLAH olur ha, yoksa acaip üzülürüm
ama genede hayirlisi...

ayyıldız66
17.05.07, 23:11
yok münih degil
münihe 70-80 km filan var
trenle 1 saat sürüyor
dialog... hic duymamistim

zaten bu ilahiyat olmazsa lebensmittelchemie okuyacagim
fakat su ilahiyat insaALLAH olur ha, yoksa acaip üzülürüm
ama genede hayirlisi...
Türk vatandasi olunca bafög alamiyor musun?

Gökcen
17.05.07, 23:13

...

wer hat dir den scheiss erzählt?ein elternteil muss die letzten 6 jahre gearbeitet haben ansonsten kein problem.bende türk vatandasiyim ve bana bafög vericeklerdi, ailem cok kazaniyor diye vermediler.benim arkadasim 530 euro bafög aliyor oda türk vatandasi

BirKul
17.05.07, 23:17
ya ben baska bir bursada basvurdum. bakalim ne cikacak
daha cevap gelmedi...

berzah
19.05.07, 17:15
Selam BirKul,

Tr de nerde Ilahiyat okumak istiyorsun ki? Bende düsünüyorum, ama yeterince bilgi henüz edinemedim. Saten olsa Istanbulda okumak isterim.

Für mich ist noch nicht ganz klar welche Voraussetzungen dafür gegeben sein müssen. Hast du da mehr Info?:think:

Idle
16.06.07, 10:22
wer hat dir den scheiss erzählt?ein elternteil muss die letzten 6 jahre gearbeitet haben ansonsten kein problem.bende türk vatandasiyim ve bana bafög vericeklerdi, ailem cok kazaniyor diye vermediler.benim arkadasim 530 euro bafög aliyor oda türk vatandasi

hab ich dich jetzt richtig verstanden... ein Freund von dir studiert in der Türkei... und bekommt Bafög... :confused: Und hat noch dazu die türkische Staatsangehörigkeit... Ist das wirklich möglich... ich werde nämlich ab Oktober auch in der Türkei studieren und bin auch Türkin... leb schon seit 20 Jahren in Deutschland...

yücel
16.06.07, 10:25
hab ich dich jetzt richtig verstanden... du studierst in der Türkei... und bekommst Bafög... :confused:nein, studiert hier und auch nur die erhalten Bafög, wenn die Vorrausetzungen stimmen.

Idle
16.06.07, 10:37
nein, studiert hier und auch nur die erhalten Bafög, wenn die Vorrausetzungen stimmen.

peki türkiyede okuyup almanyada "Auslandsstudium" olarak gecerlilik kazandirilamazmi

yücel
16.06.07, 10:42
peki türkiyede okuyup almanyada "Auslandsstudium" olarak gecerlilik kazandirilamazmibildigim kadariyla, olmuyor.

Idle
16.06.07, 10:53
bildigim kadariyla, olmuyor.

hmm ok anladim... sanirim en dogru bilgiyi Landratsamt dan edine bilirim... yinede tsk...

BirKul
22.06.07, 16:08
@gökcen:
sen hani ycsye katilmissin ya...
wie hast du dich eigentlich vorbereitet??...
hast du irgendwelche bücher bestellt??

BirKul
22.06.07, 16:16
Selam BirKul,

Tr de nerde Ilahiyat okumak istiyorsun ki? Bende düsünüyorum, ama yeterince bilgi henüz edinemedim. Saten olsa Istanbulda okumak isterim.

Für mich ist noch nicht ganz klar welche Voraussetzungen dafür gegeben sein müssen. Hast du da mehr Info?:think:

kusura bakma berzah valla hep girmedigimden senin bu yazini daha yeni görüyorum...

alsooooo, diyanet burdaki ögrencilere burs gibi birsey veriyor... gidiyorsun tr/ankarada okuyorsun.. senin her türlü masrafini karsiliyor...

diyanetin sayfasinda bir yazi var:

Yurtdışında Lise Öğrenimini Tamamlamış Öğrenciler İçin Türkiye’de Dini
Yüksek Öğrenim İmkanı

Bu çalışma, Avrupa ülkelerinde lise öğrenimini tamamlamış gençlerimiz için, Diyanet İşleri
Başkanlığınca yürütülen Uluslar Arası İlahiyat Programı Projesi çerçevesinde Türkiye’de
2007-2008 eğitim-öğretim yılında ilahiyat alanında dini yüksek öğrenim görmek isteyenleri
kapsamaktadır.

Başvuru Şartları:

1. Avrupa ülkelerinde lise öğrenimini tamamlamış olmak,
2. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan adaylar ile 4112 sayılı kanun (doğumla Türk
vatandaşlığını kazanmış olup da, sonradan Bakanlar Kurulu’ndan çıkma izni almak suretiyle
yabancı bir devlet vatandaşlığına geçen kişiler) gereğince Türk vatandaşlığını kaybeden
adayların, Yükseköğretim Kurulunca YÖS dışında kabul edilen uluslararası sınavlardan,
Uluslararası Bakalorya (IB), Abitur, Fransız Bakaloryası, Matura, Maturita belgelerinden birine
sahip olmak,

Başvuru Şekli :

1. Birinci ve ikinci maddelerdeki şartları haiz öğrencilerden istekliler;
> Lise diploması örneğini,
> Nüfus cüzdanı fotokopisini,
> Kendi el yazısı ile yazılmış öz geçmişini,
> Uluslararası Bakalorya (IB) Abitur, Fransız Bakaloryası, Matura, Maturita
belgelerinden birini,
Bulundukları ülkedeki Din Hizmetleri Müşavirliklerine veya Ataşeliklerine 31 Mart 2007

tarihine kadar ulaştırmış olacaklardır.
4. Başvuruda bulunan öğrenciler, ilan edilecek bir tarihte ilgili ülke Din Hizmetleri
Müşavirliklerinde mülakata alınacaklardır.
5. Yapılacak mülakatta durumu uygun görülenler, asil ve yedek olarak hazırlanacak listelerle
Yükseköğretim Kurulu’na bildirilecektir.

Diğer Bilgiler :

1. Öğrencilerin ülkemizdeki ikamet ve barınma ihtiyaçları Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye
Diyanet Vakfı ve yurtdışı Birlik ve Vakıflarımızın işbirliği ile yürütülecektir.
2. Öğrenciler öğrenimlerini ve diğer işlemlerini (izin, sağlık, vb.) Ankara’da Diyanet İşleri
Başkanlığının ve ilgili ilahiyat fakültelerinin gözetim ve denetiminde sürdüreceklerdir.

Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS)
hakkında hatırlatma :

YÇS sınavı, ülkemizde ÖSYM tarafından her yıl Ankara ve Köln şehirlerinde yapılmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için lütfen ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresine başvurunuz.
Yurtdışında belirli şartları taşıyan öğrencilerin, bu sınav ile ilahiyat fakültelerini de tercih
etmeleri imkanı bulunmaktadır.

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/default.asp

komisch ist, ben bu isi organize eden ali dere beye sordum bana dediki illa abitur olacak.. ama ben turkstudent.net diye bir siteye rastladim, orada biri yazdiki fachabisi varmis, ve kabul edilmis...
simdilik talep de fazla yok, bu sene 8 kisi kayit olmus...

ayyıldız66
22.06.07, 16:22
@BirKul
Ilerde ve her zaman senin icin Abitur önemli olacak. Fachabi yapiyim ve kurtuluyum deme hemen. Mutlaka Abitur yapmaya calis.

BirKul
22.06.07, 16:28
ya bende öyle düsünüyorum aslinda ama bazende yoruluyorum ders ders ders.. bu ara biliyorsun acaip yogunum, cok bunaldim...
eger fachabi yeterliyse niye bosu bosuna bir kac sene daha fazla okuyum diyorum madem lazim degil...

ama belkide dedigim gibi bunaldigimdan böyle diyorum... oder weil ich grad irgendwie total pessimistisch bin.. keine ahnung...
morgen sag ich dann bestimmt wieder ganz was anderes...

ayyıldız66
22.06.07, 16:34
ya bende öyle düsünüyorum aslinda ama bazende yoruluyorum ders ders ders.. bu ara biliyorsun acaip yogunum, cok bunaldim...
eger fachabi yeterliyse niye bosu bosuna bir kac sene daha fazla okuyum diyorum madem lazim degil...

ama belkide dedigim gibi bunaldigimdan böyle diyorum... oder weil ich grad irgendwie total pessimistisch bin.. keine ahnung...
morgen sag ich dann bestimmt wieder ganz was anderes...
@Birkul
Sen daha simdiden yorulursan bir daha hic kendine gelemezsin.
Calisirken mutlaka mola ver. Bunalma, cik disariya yürüyüs yap.
Fachabi ile üniversitelerde okuyamiyorsun ve eger Türkiyede görmek istedigin egitim olmayacak olursa burada devam edebilirsin. Hem meslek bile yapacak olsan Abitur senin icin cok büyük önem tasicak. Bir yil, sadece bir yil sabdredebilirsin cünki zaman su gibi akip geciyor.

BirKul
22.06.07, 16:40
@Birkul
Sen daha simdiden yorulursan bir daha hic kendine gelemezsin.
:rolleyes: dogru söze ne denir...
ne demisler: "EGITIM SIKINTISINA SABRETMEYEN, ÖMÜR BOYU CEHALET SIKINTISI CEKER!!"

Calisirken mutlaka mola ver. Bunalma, cik disariya yürüyüs yap.

genau das mach ich eben nicht...
dikkatim bir dagildimi zor topluyorum...
onun icin permanent calisiyorum, eh haliylede aksam ölü gibi oluyorum

ayyıldız66
22.06.07, 16:44
@BirKul
Wenn Du Dein Abi machst, dann wirst Du merken, dass diese Akkordarbeit Dir mehr schadet als nützt, weil Du dann in den Klausuren Deine Gedanken nicht mehr ordnen kannst, da Dein Kopf mit Informationen beladen sein wird. Versuche im Unterricht gut mitzukommen und teile Dir Deine Arbeit auf. Neyse genug offtopic. :)

berzah
05.07.07, 16:36
selam BirKul,

sen ycs sinavina katildin mi?

Türk vatandasi olanlar ycs sinavina katilmak zorundaymislar. Herkes baska birsey anlatiyor.

Gruß

berzah

BirKul
05.07.07, 19:13
selam BirKul,

sen ycs sinavina katildin mi?

Türk vatandasi olanlar ycs sinavina katilmak zorundaymislar. Herkes baska birsey anlatiyor.

Gruß

berzah

vas
yok katilmadim ycs'ye...

bende türk vatandaslarinin bu sinava katilmak zorunda olduklarini duydum.. yani daha dogrusu bu isleri organize eden adam -ali dere- bana öyle dedi...
ama bosuna stres yapmamak icin, babam köln ateseligini arayacak ve bilgi edinecek... fakat bizim türkler malum telefona cikmaya üseniyorlar-TYPISCH :kafa:

yaniiiii.... bilmiyorum... eger net bir cevap alabilirsek mutlaka haberdar ederim seni ;)

bu vatandasliktan haric baska bir konudada kesin bir cevap alamadim...
illa abiturmu lazim, yoksa fachabide yeterlimi bilmiyorum. ali dere bana mutlaka abitur olmasi gerektigini söyledi, gel görki eylülde ank. uniye baslayacak olanlarla kontak kurdum, onlarin fachabisi var..!!!

iste yarim yamalak, her kafadan birsey cikinca isler birbirine karisiyor

sen istanbulda okumak istedigini yazmistin... benim bildigim kadariyla henüz orada bu 'program' yok, sadece ankara, yoksa yaniliyormuyum??
umarim ileride baska unilerdede uygulamaya baslarlar...
iyi arastir...
yeni birseyler ögrenirsen banada haber ediver bir zahmet..

herseyin hayirlisi...
selametle...

BirKul
05.07.07, 19:29
@berzah:

kann es sein, das ich dich -indirekt- kenne???

kennst du ilahiyatforum.net??

Idle
07.08.07, 23:34
slm arkadaslar,

biraz yazdiklarinizi okudum gördügüm kadariyla bayag bir celiskiye düsmüssünüz ... ben gecen yil girdim ycs ye ve dokuz eylül üniversitesini kazandim ve bu dönem basliyacagim...

ycs ye katilabilmek icin fachabi yeterli, yani sizin dediginiz gibi mutlaka abi olmasi gerekmiyor hatta acik lisede kabul görüyor... en dogrusu diplomanizin bir denkligini cikartmak... böylece kafanizdaki kuskulardan kurtulursunuz...

Sizin dediginiz gibi ycs ye türk vatandaslari yada izinli ayrilmislar gire biliyor... yani türk vatandasi isen ycs veya öss ye giriyorsun... yabanci uyruklu olup türkiyede okumak istiyorsan yös diye bir sinav var ona katiliyorsun...

eger bu konuda yardimci olabilecegim bir sorunuz varsa seve seve... sizlere basarilar... ;)

Grey_Wolf32
27.10.07, 21:44
@ idle

türkiye`de okumak almanya`ya nazaran daha mi iyi??

BirKul
28.10.07, 17:32
@ idle

türkiye`de okumak almanya`ya nazaran daha mi iyi??

ich denke, das kommt drauf an was man studieren will...
generell hat ist ein studium in de angesehener...
aber manche studiengänge sind in der tr mehr qualitativ und lehrreich..
ich denke hierbei an eher religiöse (islamische) studienfächer...

nazli87
29.11.07, 16:56
selam arkadaslar...bende bugün dershaneye yazildim, ycs sinavina hazirlik kursuna gidiyorum..insallah 2008´de Ünv´li olcam:) aber ich mache nebenbei noch mein fachabitur,...das problem hierbei ist, dass ich für ein vollständiges fachabitur zusätzlich 6 monate praktikum gemacht haben muss.2 monate werden uns von der schule angerechnet... die anderen 4 monate muss ich irgendwo herbekommen. "bu bisekilde halledilir" dediler bana isim vermiyorum:P illegal yollardan praktikumszeugnis almicam heaa :P heheh aber wirklich keine ahnung wie das gut gehn soll..
dershane az buz biseyde degil,baya tuzlu ama iyi bi ünv de iyi bir bölüm istiyorum..bunun icin sart
cicikiz29@hotmail.de<< ihr könnt mir mailen ..sinava girenler veya girecek olanlar´la bilgilerimizi paylasalim..

ich warte...

BirKul
08.01.08, 18:57
eger bu konuda yardimci olabilecegim bir sorunuz varsa seve seve... sizlere basarilar... ;)

bu diplomayi denklestirmek paralimi? paraliysa tutari ne kadar??

enderkangal
07.02.08, 19:13
SLM arkadaslar ben 2008 temmuz ayinda insALLAH YCS sinavina girib okumak istiyorum,

sorum su olacak , ycs sinavi ile

beden egitimi ögretmenligi kontejanini da kazanabilirmiyiz, yani beden egitimini de okuyabilib de 4 senelik üniverste sürecinden sonra beden egitimi ögretmeni olabilirmiyiz, tesekkürler

BirKul
07.02.08, 20:28
SLM arkadaslar ben 2008 temmuz ayinda insALLAH YCS sinavina girib okumak istiyorum,

beden egitimi ögretmenligi kontejanini da kazanabilirmiyiz, yani beden egitimini de okuyabilib de 4 senelik üniverste sürecinden sonra beden egitimi ögretmeni olabilirmiyiz, tesekkürler

http://www.globalacademia.com/modules/news/article.php?storyid=11

YÇS ile öğrenci alınacak kontenjanlar şunlar:
“Türk dili ve edebiyatı, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği, tarih, tarih öğretmenliği, coğrafya, coğrafya öğretmenliği, ilahiyat, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, işitme engelliler öğretmenliği, zihin engelliler öğretmenliği, Alman dili ve edebiyatı, Almanca öğretmenliği, Fransız dili ve edebiyatı, Fransızca öğretmenliği, İngiliz dili ve edebiyatı, İngilizce öğretmenliği, sınıf öğretmenliği, turizm işletmeciliği ve otelcilik, konaklama işletmeciliği, konaklama işletmeciliği öğretmenliği, seyahat işletmeciliği, seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği, seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenliği; radyo, sinema ve televizyon, gazetecilik, halkla ilişkiler ve tanıtım, sosyoloji, iktisat, işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, uluslararası ticaret, bankacılık ve finans.”

sen ösym yi ara ve oraya sor... burdaki siralamaya göre beden egitimi yok..
selametle

BirKul
07.02.08, 20:31
für die anderen....

grad im web gefunden...
http://munster.meb.gov.tr/2006YCSKILAVUZ.pdf

BirKul
07.02.08, 20:34

Darf ich dich fragen, welchen Abschluss du hast und wie du dich auf die Prüfung vorbereiten wirst?

enderkangal
08.02.08, 10:20
benim schulabschluss fachhochschulreife, Ben Uabislung yapmistim, ebraberinde Fachabitur yaptim, ycs ye haziorlanmiyacam öyle ce girecegim yaparsam yaparim yapamazsam zaten studiumda zorlanacagim kesin oldugu icin hic baslamam bile anliyon,

tesekkürler

BirKul
08.02.08, 14:49
benim schulabschluss fachhochschulreife, Ben Uabislung yapmistim, ebraberinde Fachabitur yaptim, ycs ye haziorlanmiyacam öyle ce girecegim yaparsam yaparim yapamazsam zaten studiumda zorlanacagim kesin oldugu icin hic baslamam bile anliyon,

tesekkürler

yes, anladim...
karne denkligi filan gerekliymis galiba... yaptirdinim?? evet se, ne kadar tuttu??

bir abla taniyorum.. oda ayni senin gibi Ausbildungdan sonra Fachhochschulreife yapmis... O Ilahiyata basladi ancak alman vatandasi oldugu icin hic bir sinava tabii tutulmadan alindi Üniversiteye... Su anda Istanbul Marmara Üniversitesi Ilahiyat 1. Sinif ta....

nur so nebenbei...

selametle

enderkangal
11.02.08, 13:03
arkadaslar osym ye ne gönderecez basvuru icin, yardimci olsaniz

was wollen die alles haben , arkadas lar

ycs sinvaina katilanlar lütfen söylesinler , tesekkürler

Idle
05.03.08, 23:42
arkadaslar osym ye ne gönderecez basvuru icin, yardimci olsaniz

was wollen die alles haben , arkadas lar

ycs sinvaina katilanlar lütfen söylesinler , tesekkürler

ne istedikleri basvuru kitapciginda ayrintili olarak yaziyor soruyu birazdaha acabilirsen belki yardimci olabilirim:)...

Mine85
30.03.08, 05:11
Selam arkadaslar,

bende eylülde TR de okumaya baslamak istiyorum..

2005 yilinda mittlere Reifemi yaptim ve suanda Berufsfachschule son siniftayim!

bu yasima kadar realschulabschlussun lise oldugunu zannediyordum :(

YCS de lise veya dengi diyor.. benim suana kadar aldigim egitim dengi oluyormu peki ??? Aranizdan biri msjinda mittlere reifeyle girdim sinava diyordu ilk sayfalarda kusura bakmayin kopyalayamiyacagim cünkü msji bidaha bulamadim :(

BOS berufsoberschuleye girebilme sansim cok düsük.. ama tanidiklardan cok SIK duymustumki hauptschulabschlussla bile tr de bi kac sinav sonucu üniv. okuyan olmus almancasi var diye.

bilgilendirirseniz sevinirim.. denk ise ozaman bu yilki kölndeki sinava basvurmak istiyorum..

artik tr de yasamak istiyorum.. ama mittlere reifenin trde hic biseye yaramadigini duydugumdan beri gözüme uyku girmiyor.. abiturada sansim yok cünkü bayernda ausbildungszeugnis degil mittlere reifenin not ortalamasi gecerliymis BOS e girebilmek icin yeni degismis kanun bu yüzden 2 sene ausbildung bosa gitti :(
bilseydim en azindan dogru dürüst pratikle bir ausbildung yapardim und nicht schulisch!!!!!!!!!!!!
simdide is bulmak icin erfahrunglu istiyoruz diyorlar

ben ne yapacagim :((

lütfen yardim!!!

p.tesi münihteki türk konsolosluguna gidecegim egitim atasesinden arastiracagim elbette ne yapabilirim diye ama sizde beni biraz rahatlatabilirseniz cok sevinirim ! TESEKKÜRLER SIMDIDEN

Saygilarimla

Mine

BirKul
03.04.08, 12:49
Selam arkadaslar,

bende eylülde TR de okumaya baslamak istiyorum..

2005 yilinda mittlere Reifemi yaptim ve suanda Berufsfachschule son siniftayim!

bu yasima kadar realschulabschlussun lise oldugunu zannediyordum

YCS de lise veya dengi diyor.. benim suana kadar aldigim egitim dengi oluyormu peki ??? Aranizdan biri msjinda mittlere reifeyle girdim sinava diyordu ilk sayfalarda kusura bakmayin kopyalayamiyacagim cünkü msji bidaha bulamadim

BOS berufsoberschuleye girebilme sansim cok düsük.. ama tanidiklardan cok SIK duymustumki hauptschulabschlussla bile tr de bi kac sinav sonucu üniv. okuyan olmus almancasi var diye.

bilgilendirirseniz sevinirim.. denk ise ozaman bu yilki kölndeki sinava basvurmak istiyorum..

artik tr de yasamak istiyorum.. ama mittlere reifenin trde hic biseye yaramadigini duydugumdan beri gözüme uyku girmiyor.. abiturada sansim yok cünkü bayernda ausbildungszeugnis degil mittlere reifenin not ortalamasi gecerliymis BOS e girebilmek icin yeni degismis kanun bu yüzden 2 sene ausbildung bosa gitti
bilseydim en azindan dogru dürüst pratikle bir ausbildung yapardim und nicht schulisch!!!!!!!!!!!!
simdide is bulmak icin erfahrunglu istiyoruz diyorlar

ben ne yapacagim

lütfen yardim!!!

p.tesi münihteki türk konsolosluguna gidecegim egitim atasesinden arastiracagim elbette ne yapabilirim diye ama sizde beni biraz rahatlatabilirseniz cok sevinirim ! TESEKKÜRLER SIMDIDEN

Saygilarimla

Mine

sa mine! :)

fachabitur yapabilme imkanin varmi??
ben mittlere reifemi aldim, simdi fachabitur bzw notlarim iyi olursa allg. abitur yapacagim ins..
ne okumak istiyorsun acaba? *neugierig*
istedigin alana göre aufnahmebedingunglar degisebiliyor cünkü..
ilahiyat icin fachabitur yeterliymis.. ycs sinavina tabii tutmuyorlarmis mesela (cok sükür)..

benim dayimin kizi realden sonra fachoberschuleye gidip schulische ausbildung yapti. fos a gitme imkanin varmi?

ayrica sen kimsenin dediklerine bakma.. ben baktim kafayi yiyeyazdim...
bir birsey diyor biri bisey diyor..
aldigin tüm belgleri al denklik yaptir..
liseye denk geliyorsa git oku..

bir abla taniyorum. kendisi bir senedir ist marmarada okuyor.
oda realden sonra ausbildung yapmit. sonra fachabitur yapmis.
ycs ye girmeden alindi uniye..
bilmiyorum belki alman vatandasi oldugundan ek kadroya almis olabilirler.. bilemicem orasini..

konsolosluktan aldigin bilgileri bizlerlede paylasirsan sevinirim

herseyin hayirlis.
BirKul

muslumce_lady
04.07.08, 11:04
bu pazar ycs´ye girecek olanlara bol sans ve Allahtan zihin acikligi diliyorum...

dualarinizi eksik etmeyin..

BirKul
04.07.08, 11:22
demek pazar günü ycs sinavi var haa...
bilmiyordum...
forumdan katilacak olan yok galiba ama varsada bende bol sans diliyorum...

zaten girenlerin 99,9999999999 % kazaniyorlar istedikleri bölümü...
bizler icin güzel bir firsat aslinda...

BirKul
04.07.08, 11:28
muslumce_lady, yoksa sen giriyormusun??

muslumce_lady
04.07.08, 11:29
muslumce_lady, yoksa sen giriyormusun??

evet... o kadar heycanliyim ki anlatamam :)

BirKul
04.07.08, 11:36
evet... o kadar heycanliyim ki anlatamam :)

achsooo... e o zaman sana basarilar diliyorum...
valla bir ara bende girmeyi düsünüyordum..
arastirmistim bu konu hakkinda..

girenlerin hepsi bana cok kolay, kitaptan ögrendinmi zorluk cekmessin demislerdi...
hatta bazilari hic ögrenmeden bile tutturmus biryerleri..
önemli olan tercihlerinmis...

sorabilirmiyim sectigin bölümleri ??

muslumce_lady
04.07.08, 11:39
achsooo... e o zaman sana basarilar diliyorum...
valla bir ara bende girmeyi düsünüyordum..
arastirmistim bu konu hakkinda..

girenlerin hepsi bana cok kolay, kitaptan ögrendinmi zorluk cekmessin demislerdi...
hatta bazilari hic ögrenmeden bile tutturmus biryerleri..
önemli olan tercihlerinmis...

sorabilirmiyim sectigin bölümleri ??

ja, das stimmt ben de öyle duydum önceden girmis ve kazanmis olan tanidiklarimdan.

1-istanbul ünv rehberlik ve psikolojik danismanlik
2-marmara ünv rehberlik ve psikolojik danismanlik
3-kocaeli ünv uluslarasi iliskiler
4-sakarya ünv mütercim tercümanlik almanca
5-sakarya ünv uluslarasi iliskiler
6-akdeniz ünv turizm ve otelcilik isletmeciligi

ama ben sahsen isimi sansa birakmamak icin baya bi lernen yaptim :)
ich hoffe dass es sich lohnen wird

BirKul
04.07.08, 12:52
ja, das stimmt ben de öyle duydum önceden girmis ve kazanmis olan tanidiklarimdan.

6-akdeniz ünv turizm ve otelcilik isletmeciligi

vaaayyy.... istanbul birinci sirada haa :D
ben olsam bende önce istanbuldan baslardim emin ol ;)

ama ben sahsen isimi sansa birakmamak icin baya bi lernen yaptim :)
ich hoffe dass es sich lohnen wird

o zaman karsiliginida alicaksin demektir..
peki dershaneye filanmi gittin yoksa kitaplardan kendinmi calistin??
ist das gut/leicht zu schaffen, ich mein die ganzen sachen selbstständig nachzulernen...
yani sira okula gidiyormuydun, zaman sIkintisina girmedinmi??

ins istedigin bölümü kazanirsin danisman hanim ;)

selamlar

Tuerk
04.07.08, 13:22
wie ist das eigentlich kann ich in der türkei ein Studium beginnen und dann in Deutschland zuende führen umso lange Wartezeiten oder Numerus Clausus zu umgehen?

muslumce_lady
06.07.08, 19:39
vaaayyy.... istanbul birinci sirada haa :D
ben olsam bende önce istanbuldan baslardim emin ol ;)

o zaman karsiliginida alicaksin demektir..
peki dershaneye filanmi gittin yoksa kitaplardan kendinmi calistin??
ist das gut/leicht zu schaffen, ich mein die ganzen sachen selbstständig nachzulernen...
yani sira okula gidiyormuydun, zaman sIkintisina girmedinmi??

ins istedigin bölümü kazanirsin danisman hanim

selamlar

ben dersaneye gitmedim,dersane yok bizim buralarda ayrica olsaydida gidemezdim bi yandan abitur yaptim cok stres olurdu.
kitaplardan calistim sadece.
bos vaktim oldukca calisiyordum hep, fazla problem olmadi zaten severek ve azimle calistim.

2 saat önce döndüm Kölnden, sinav cok zordu hala soktayim :)

türkce testi cok kolaydi ama genel basari testinde abartmislar gercekten.
Türkiyenin tarihinden cografyasindan nerdeyse hic soru yoktu, alle fragen waren sehr allgemein mesela bir soruda bir kac gebirge ismi vardi und die frage hat gelautet auf welcher halbkugel sich welches gebirge befindet.
yanli anliycan die ganze lernerei war umsonst
bir arkadasim 4. kez girdi sinava, son 3 girisinde her seferinde marmara ünv.den ilahiyat bölümünü kazaniyodu sinav cok kolay diyodu ama bu sefer kiz neye ugradigini sasirdi, ich ebenfalls tabi.
ich bin enttäuscht diyebilirim ama yinede Allahtan ümit kesilmez mal schauen sonuc ne olucak :)

BirKul
06.07.08, 22:03
2 saat önce döndüm Kölnden, sinav cok zordu hala soktayim :)
hadi bakalim gecmis olsun o zaman...
ins güzel bir sonuc alirsin :)

türkce testi cok kolaydi ama genel basari testinde abartmislar gercekten.
Türkiyenin tarihinden cografyasindan nerdeyse hic soru yoktu, alle fragen waren sehr allgemein mesela bir soruda bir kac gebirge ismi vardi und die frage hat gelautet auf welcher halbkugel sich welches gebirge befindet.
yanli anliycan die ganze lernerei war umsonst
türkce testinde neler soruyorlar mesela...
zaten en zor kisim genel basari bölümüymüs galiba?
diyer kisimlar mantikli oldugundan fazla calismasanda bilebilecegin tarzda sorularmis?!???

bir arkadasim 4. kez girdi sinava, son 3 girisinde her seferinde marmara ünv.den ilahiyat bölümünü kazaniyodu sinav cok kolay diyodu ama bu sefer kiz neye ugradigini sasirdi, ich ebenfalls tabi.
ich bin enttäuscht diyebilirim ama yinede Allahtan ümit kesilmez mal schauen sonuc ne olucak :)
aaa.. gercek???
peki neden gitmemis.. tercihi degilmiydi yoksa baska bir bölümmü istiyordu..
marmara ilahiyat, tr deki ilahiyatlarin en iyilerinden birtanesi...
ben ya marmarada yada ankara da ilahiyat okumak istiyorum..
eger bu diyanet isi olmazsa artik bende ycsyi denerim galiba...

neyse.. sen dinlen simdi o zaman...
:)

vesselam

muslumce_lady
06.07.08, 23:55
hadi bakalim gecmis olsun o zaman...
ins güzel bir sonuc alirsin :)

türkce testinde neler soruyorlar mesela...
zaten en zor kisim genel basari bölümüymüs galiba?
diyer kisimlar mantikli oldugundan fazla calismasanda bilebilecegin tarzda sorularmis?!???

aaa.. gercek???
peki neden gitmemis.. tercihi degilmiydi yoksa baska bir bölümmü istiyordu..
marmara ilahiyat, tr deki ilahiyatlarin en iyilerinden birtanesi...
ben ya marmarada yada ankara da ilahiyat okumak istiyorum..
eger bu diyanet isi olmazsa artik bende ycsyi denerim galiba...

neyse.. sen dinlen simdi o zaman...
:)

vesselam

üniversite basvurusunu kabul etmiyordu weil sie damals noch kein abitur hatte. ama bu sene acik ögretimden aldi lise diplomasini.

türkce testinde mesela bir cümle veriyor o cümlenin icinde bir bosluk birakiyolar und du musst das dann ausfüllen yani cok cok kolay seyler ve en zor bölüm dedigin gibi genel basari testi, cok zordu gercekten man braucht ein sehr gutes allgemeinwissen über die ganze welt,umarim seneye girenler icin daha kolay olur. birde biliyosundur yabanci dil testi var (deutsch-franzöisch-englisch), ama o da hic sorun degil kolay sorular, ah su genel basari testi olmasa :)

Tuerk
07.07.08, 00:42
Habe eine interessante Seite gefunden. Hier gibt es eine Übung für die YCS Prüfung. Es ist auch im Stil der Ycs Prüfung gehalten und enthält den gleichen schwierigkeitsgrad. Wer will kann es gerne mal versuchen:

http://www.drcetiner.org/course/view.php?id=44

man muss sich dort registrieren dann kann man an der prüfung online teilnehmen.

BirKul
07.07.08, 09:00
Habe eine interessante Seite gefunden. Hier gibt es eine Übung für die YCS Prüfung. Es ist auch im Stil der Ycs Prüfung gehalten und enthält den gleichen schwierigkeitsgrad. Wer will kann es gerne mal versuchen:

http://www.drcetiner.org/course/view.php?id=44

man muss sich dort registrieren dann kann man an der prüfung online teilnehmen.

hey cool.. danke...
wenn ich mal zeit werde ich mir das mal anschauen!

turqishgirl
07.07.08, 11:42
bisey sormak istiorum zur finanzierung.....
wenn ich in der türkei studieren würde muss ich alles privat bezahlen oder bekomme ich bafög??
wenn ich ein auslandsstudium machen würde hätte ich glaube ich anspruch darauf und wenn ich für immer in der türkei studieren würde müsste ich alles selber bezahlen oder??
herkes baska sölüo neye inanicagimi bilmiorum artik :motz:

würde mich auf eine antowrt freuen :)

BirKul
07.07.08, 13:31
bisey sormak istiorum zur finanzierung.....
wenn ich in der türkei studieren würde muss ich alles privat bezahlen oder bekomme ich bafög??
wenn ich ein auslandsstudium machen würde hätte ich glaube ich anspruch darauf und wenn ich für immer in der türkei studieren würde müsste ich alles selber bezahlen oder??
herkes baska sölüo neye inanicagimi bilmiorum artik :motz:

würde mich auf eine antowrt freuen :)

bursdan bursa fark var galiba...
bazen tüm masraflarini karsiliyorlar, bazende tek bir kismini..
bazilari ileride bir gelirin olunca bursu geri ödemeni istiyorlar, digerleri ise böyle bir sart koymuyorlar..
musst du halt mal recherchieren...

bafög konusuna gelince bir bilgim yok maalesef...
ama en dogru cevabi gene yetkili yerlerden ögrenebilirsin...
ara sor istersen.. um ganz sicherzugehen..

turqishgirl
07.07.08, 13:41
dankeschön war mir dennoch eine große hilfe :)

jeder sagt was anderes da kommt man durcheinander...natürlich kann ich dort anrufen und fragen um sicherer zu sein aber da hier schon ein thread am laufen war habe ich gedacht dass ich auch hier fragen kann :lach:

naja herkese basarilar dilerim yinede :nurdinilu:

tugce6658
07.07.08, 13:56
Gecen Türkiyeden yengem geldi, die meinte dass wenn man in Deutschland sein Abitur mit mind. 2,5 besteht kann man ohne irgendwelche Prüfungen sich direkt an irgendeiner Uni anmelden.

muslumce_lady
07.07.08, 14:23
Gecen Türkiyeden yengem geldi, die meinte dass wenn man in Deutschland sein Abitur mit mind. 2,5 besteht kann man ohne irgendwelche Prüfungen sich direkt an irgendeiner Uni anmelden.

eger alman vatandasligin varsa yengenin dedigi gibi direk basvuru yapabiliyoruz üniversiteye mit abitur, ama eger türk vatandasiysan ycsye girmemiz gerekiyor malesef

BirKul
07.07.08, 14:23

evet.. banada söylediler...
ama bana not ortalamasinin en kötü 4,0 olmasi gerektigini söylediler..
belki uniden uniye fark vardir?

bir abla ankara üniversitesine basvurdu, hukuk bölümüne, fachabituru varmis, ve basvurusu kabul edilmisti.. ama kendisi sonra ilahiyati tercih etti.. simdi istanbulda..
galiba birazda uninin kontenjanina bagli... eger hic talep yoksa o zaman biraz kötü karnende olsada kabul edebiliyorlar..
türklerin isine hic belli olmaz... :)

BirKul
07.07.08, 14:29
eger alman vatandasligin varsa yengenin dedigi gibi direk basvuru yapabiliyoruz üniversiteye mit abitur, ama eger türk vatandasiysan ycsye girmemiz gerekiyor malesef

aslinda istemiyorum ama galiba alman vatandasligina gecmek benim icin daha avantajli olacak... egitim acisindan...

tugce6658
07.07.08, 14:32

bir abla ankara üniversitesine basvurdu, hukuk bölümüne, fachabituru varmis, ve basvurusu kabul edilmisti.. ama kendisi sonra ilahiyati tercih etti.. simdi istanbulda..
galiba birazda uninin kontenjanina bagli... eger hic talep yoksa o zaman biraz kötü karnende olsada kabul edebiliyorlar..

Not ortalamasi 2,5 olmasi gerekiyormus ama dedigin gibi Türklerin isi belli olmuyor :D...ve sirf Alman Vatandasi olanlar icin gecerli yani Hollanda Vatandasi vs. olanlara gecerli degilmis,

muslumce_lady
07.07.08, 14:32

evet uniden uniye farki vardir tabi, ich kann mir nicht vorstellen dass bogaz ici ünv leute mit 3,5 abi-durchschnitt aufnimmt ama tabi belli olmaz Türkiye bu :) z.b. marmara ünv burs veriyo wenn du nen 2er durchschnitt oder besser hast aber das alles nur mit deutscher staatsbürgerschaft.. eger ycsyle bi yer kazanamazsam alman vatandasligina gecmeyi düsünüyorum ama insallah gerek olmaz..

muslumce_lady
07.07.08, 14:35
aslinda istemiyorum ama galiba alman vatandasligina gecmek benim icin daha avantajli olacak... egitim acisindan...

ben de hic ama hic istemiyorum ama herkes basimin etini yiyo alman vatandasligina gec daha iyi olur felanda filan es ist zum kotzen :)

BirKul
07.07.08, 14:46
ben de hic ama hic istemiyorum ama herkes basimin etini yiyo alman vatandasligina gec daha iyi olur felanda filan es ist zum kotzen :)

ben düsünüyorumda.. sayet ileride tr de resmi bir yerde calisacak olsam, yada türk vatandasligini gerektirecek bir iste calisacaksam, yine türk vatandasligina gecme sansim var... tabi biraz zaman alir, zahmetli olur ama...

bilmiyorum.. aklima öylesine geldi iste.. :)

muslumce_lady
07.07.08, 14:51
ben düsünüyorumda.. sayet ileride tr de resmi bir yerde calisacak olsam, yada türk vatandasligini gerektirecek bir iste calisacaksam, yine türk vatandasligina gecme sansim var... tabi biraz zaman alir, zahmetli olur ama...

bilmiyorum.. aklima öylesine geldi iste.. :)

echttt kann man das? ich hab gedacht geri dönüs yok, birdaha tr vatandasligina gecilemiyo sanmistim

tugce6658
07.07.08, 14:52
Iki sene arkadasimda girdi bu sinava ama tuhaf olan alman vatandasiydi zaten neden ozaman bu sinava girmek zorundaydi??

Oder ist das erst neu eingeführt worden??

muslumce_lady
07.07.08, 14:56
Iki sene arkadasimda girdi bu sinava ama tuhaf olan alman vatandasiydi zaten neden ozaman bu sinava girmek zorundaydi??

Oder ist das erst neu eingeführt worden??

bist du dir sicher, dass es ycs sinavi var? yös sinavi olmus olmasin? o da ycsnin aynisi nur dass es für deutsche staatsbürger ist

BirKul
07.07.08, 14:56
echttt kann man das? ich hab gedacht geri dönüs yok, birdaha tr vatandasligina gecilemiyo sanmistim

bende öyle biliyordum... ama bir tanidik anlatti.. onun yakin arkadasi yunanistan vatandasligina gecmis is icabi.. simdi tr den teklif almis ve türk vatandasligina geri müracaat etmis.. daha bekliyorlarmis....

tugce6658
07.07.08, 15:06
bist du dir sicher, dass es ycs sinavi var? yös sinavi olmus olmasin? o da ycsnin aynisi nur dass es für deutsche staatsbürger ist

Dogruyu söylemek gerekirse hic bilmiyorum :D

nazli87
11.07.08, 03:47
eee arkadaslar nasil gecti sinav???

tercihleriniz nereler??

muslumce_lady
11.07.08, 09:44
eee arkadaslar nasil gecti sinav???

tercihleriniz nereler??

naja orta seker :) bei dir?

6-akdeniz ünv turizm ve otelcilik

nazli87
11.07.08, 13:14
bei mir auch so lalaaa...deutsch u türkisch war zwar sehr leicht..tut aber nicht viel zur sache...leider:(

benim tercihlerim:
1.ankara uni-pdr
2.gazi-pdr
3.kocaeli-uluslararasi iliskiler
4.ankara uni-radyo sinema tv
5.eskisehir anadolu uni-zihin engelliler ögretmenligi
6.hacettepe-alman dili ve edebiyati.....

genel basari testi nasil gecti sende?? msn´e eklesene benii...daha detayli konusuruz oki=?
guzum@hotmail.de

Nikbinlik
15.07.08, 15:16
Sinava girenlere gecmis olsun :)

Türk vatandasiyim , ama YÖS sinavina girmek istedigim icin Alman vatandasi olcam sanirim.

YCS bölümlerden memnunmusunuz ?
Ben begenmiyorum, sözel agirlikli olduklari icin.

Schade, dass man Uluslararasi Iliskiler usw sehr begrenzt studieren kann.Kocaeli Üniversitesini kücümsemek istemem ama bir Kocaelili olarak bile pek gitmek istemedigim bir Üniversite. Yabanci dili cok iyi bilenler bile zor is buluyor. Immer als erstes Istanbul wählen.
Üniversite tercihlerimi söyle kullanirdim
1. Bogazici
2. ODTÜ
Üniversitenin belirli bir adi olmasi cok önemli Türkiyede.

nazli87
15.07.08, 22:02
valla bencede hic kücümsememek lazim kocaeli üniversitesini.
iktisat ve idari bilimler fakültesi türkiyenin en iyi fakültelerinden birisi.
80 tavan puansa,kocaeline 65le giriosun..ankara uniye bile 57le giriosun(pdr´ye)

Serden
09.08.08, 14:58
slm arkadaşlar

ich besuche zurzeit die 12.Klasse an einem gymnasium
und strebe ein studium in der türkei an

ich bin deutscher und türkischer staatsbürger (allerdings müsste ich nachstes jahr eine staatsbürgerschaft abgeben, welches voraussichtlich die deutsche sein wird)

nun zu meinen fragen:

kann ich mit einem fachabitur am yçs teilnehmen?
und wenn ja, muss man dazu ein praktikum gemacht haben oder
ist auch nur der schulische teil gültig?

gibt es irgendeine altersgrenze? ab wievielen jahren kann man teilnehmen?

muslumce_lady
12.08.08, 00:47
sonuclariniz ne zaman aciklaniyor :)

ben türkiyede okuyupta tecrübelerini anlatan birini ariyorum. yani bu sinavlarla oraya gidip okuyan birisini. artik sizlere danisirim insallah :)

sonuçlar bir kaç gün önce açıklandı :)

henüz başlamadım okula ama tecrübe edindikten sonra paylaşırım seninle:)

muslumce_lady
12.08.08, 00:51
slm arkadaşlar

ich besuche zurzeit die 12.Klasse an einem gymnasium
und strebe ein studium in der türkei an

ich bin deutscher und türkischer staatsbürger (allerdings müsste ich nachstes jahr eine staatsbürgerschaft abgeben, welches voraussichtlich die deutsche sein wird)

nun zu meinen fragen:

kann ich mit einem fachabitur am yçs teilnehmen?
und wenn ja, muss man dazu ein praktikum gemacht haben oder
ist auch nur der schulische teil gültig?

gibt es irgendeine altersgrenze? ab wievielen jahren kann man teilnehmen?

fachabiyle girebilirsin yçsye. altersgrenzeden felan haberim yok ama 18 yaşında isen bi sorun olamaz

Serden
15.08.08, 18:26
fachabiyle girebilirsin yçsye. altersgrenzeden felan haberim yok ama 18 yaşında isen bi sorun olamaz

tamam yaş falan problem değil ama fachabinin iki kısmı var

1. schulischer teil der fachhochschulreife
2. volle fachhochschulreife (+praktikum)

stajı olmayanları kabul ediyorlar mı?

muslumce_lady
19.08.08, 23:31
tamam yaş falan problem değil ama fachabinin iki kısmı var

1. schulischer teil der fachhochschulreife
2. volle fachhochschulreife (+praktikum)

stajı olmayanları kabul ediyorlar mı?

YÇS SINAVINA KATILMA KOŞULLARI

F. Almanya:

Anne veya babası, işi veya görevi nedeniyle yurtdışında bulunduğu sırada, ortaöğrenimlerinin tamamını bu ülkelerin lise veya dengi meslek okullarında yapan ve Türkiye’de bir dönem dahi lise okumamış olanlar YÇS Sınavına katılabilirler.

- Allgemeine Hochschulschreife veya Fachhochschulreife (Schulischer ve Praktischer teil - staj) almış olanlar

- Gymnasium’un son sınıfında (13. sınıf) bulunanlar

- Fachabitur’unu almış ve stajının son aylarında olanlar

- Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa İrtibat Bürosunun Liseyi dışarıdan bitirme sınavlarına katılmış ve liseyi bitirmiş olanlar veya lisenin son sınıfında bulunanlar

http://www.globalacademia.com/modules/xfguestbook/index.php?op=show_one&msg_id=867