Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Yumurtali Ekmek
Dilimlenmis ekmek (pide olmaz)
5 yumurta
tuz
zeytinyagi
yumurtalari bir tabakda cirpin icine tuz ilave edin ve ekmekleri cift tarafli yumurtaya bulayin, tavada zeytinyagin icinde iki tarafinida kizartin.
bu ekmeklerin üzerine salam, peynir, vs kahvalti sofrasinda süper oluyor
[/URL]
http://img507.imageshack.us/img507/535/balkekmek6yk.jpg
http://www.turkishcookbook.com/images/YumurtaliEkmek.jpg
http://www.beyazsofra.com/uploads/%5B1228684472756731%5DDSC00268 .JPG
[URL="http://www.beyazsofra.com/uploads/%5B1228684472756731%5DDSC00268 .JPG"] (http://www.beyazsofra.com/uploads/%5B1228684472756731%5DDSC00268 .JPG)
:aferin: als Kind habe ich das immer gerne gegessen...
:aferin: als Kind habe ich das immer gerne gegessen...
gabs bei uns immer samstags wenn wir alle gemeinsam gefrühstückt haben:D yaninda cay, peynir, zeytin..ohhh..cocukken bide ketchup sürüyorduk üstüne
gabs bei uns immer samstags wenn wir alle gemeinsam gefrühstückt haben:D yaninda cay, peynir, zeytin..ohhh..cocukken bide ketchup sürüyorduk üstüne
annem her savura kalktigimizda yapardi.....danke cnm, bana o günleri hatirlattin :)
Dilimlenmis ekmek (pide olmaz)
Oluyor, oluyor ;)
Notgedrungen, Pide cok kaliyor (Gastronomie), bizde degerlendiriyoruz. Valla Harika oluyor :D
Dün canim cekmisdi, kahvaltiya istedim, ama zaman yetmedi galiba, dafür gabs Ekmek üzeri Maydanoz-Beyazpenir karisimi. (Versuche mal an das rezept zu kommen, war auch lecker)
Wenn ich so recht überlege im nachhinein, müsste letzteres wohl aufwendiger gewesen sein. :think: Tüh, kaziklandik. :lach:
ama pide cok tuhaf oluyor sanki ya, ben dilim ekmekden daha cok hoslaniyorum:)
benim bide quark ve schmandi karistirip icine aci biber salcasi karistirip ekmege sürüp üstüne kasar peynir koyup firina sürmem var, acaip bisey oluyor:D
o maydanoz peynir dedigin dilim ekmegin üstüne koyup firina verilen tarif mi?
Dilim Ekmek
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı Beyaz Peynir
1 Su Bardağı Kıyılmış Maydanoz
1 Adet Yumurta
Kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
6 dilim ekmeği ortadan ikiye kesin. Üzerlerine 1 çorba kaşığı margarini sürün. 1 su bardağı beyaz peyniri, 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Kırmızıbiber ekleyin.
Hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika kızartıp, servis yapın
gökcen bacim,
bizde sIkca ekmek/pide kalir ve hanim 2-3 günde bir kahvaltiya yapar........
üstüne bir de halis kilis pekmezi..........hos oluyor vallah.........
gökcen bacim,
bizde sIkca ekmek/pide kalir ve hanim 2-3 günde bir kahvaltiya yapar........
üstüne bir de halis kilis pekmezi..........hos oluyor vallah.........
aman abi kurban olayim pekmez deme, cocukken malatyali can dostumun annesi ne zaman öksürsem tahta kasikla 3 kez pekmez verirdi fobim var..ben sade yemeyi tercih ediyorum:D
Dilim Ekmek
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı Beyaz Peynir
1 Su Bardağı Kıyılmış Maydanoz
1 Adet Yumurta
Kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
6 dilim ekmeği ortadan ikiye kesin. Üzerlerine 1 çorba kaşığı margarini sürün. 1 su bardağı beyaz peyniri, 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Kırmızıbiber ekleyin.
Hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika kızartıp, servis yapın
Aynen buydu valla :D
@Kadirpasa
Keine Ahnung woher, ama evde pekmez var, gecen ilk defa denedim kizartilmis ekmek ile.. dur ya.. acim zaten, bu saate bu sohbet iyi olmuyor. :)
aman abi kurban olayim pekmez deme, cocukken malatyali can dostumun annesi ne zaman öksürsem tahta kasikla 3 kez pekmez verirdi fobim var..ben sade yemeyi tercih ediyorum:D
vallah pekmezin hasi,bin derde derman dir........
bizim kilis te , her sabah kahvalti da bulunur......
özellikle bizim köylerde ki yas ortalamasi baya yüksek dir,cok kisi pekmeze baglar.......
hele hele bir de yaninda tahin olursa,acayip "pover" veriyor.......
sen okuyorsun galiba.....tavsiye ederim.......:lach:
özellikle bizim köylerde ki yas ortalamasi baya yüksek dir,cok kisi pekmeze baglar.......
hele hele bir de yaninda tahin olursa,aayip "pover" veriyor.......
ya abi bizim malatyali arkadasin annesi bide yumurta kiriyor pekmezin üstüne, acaip bisey oluyor.ama cig cig hic gitmiyor ya ben hatta annem arayip gökcen öksürüyor pekmez varmi demesin diye öksürmemeye calisirdim:D
tahini cooook severim ben ya kasik kasik yerim valla..power verdigi dogru acaip enerji hele bide kuru incir ile yedigin zaman off
hele hele bir de yaninda tahin olursa,acayip "pover" veriyor.......
Bizim Zile de iddiali bu pekmez konusunda *hust*
http://www.zile.bel.tr/index.php?page=meshur :rockon:
ya abi bizim malatyali arkadasin annesi bide yumurta kiriyor pekmezin üstüne, acaip bisey oluyor.ama cig cig hic gitmiyor ya ben hatta annem arayip gökcen öksürüyor pekmez varmi demesin diye öksürmemeye calisirdim:D
tahini cooook severim ben ya kasik kasik yerim valla..power verdigi dogru acaip enerji hele bide kuru incir ile yedigin zaman off
Das ist Hösmerim
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta
Malzemeler
4 su bardagi süt
4 yemek kasigi tereyagi
2 su bardagi misir unu
Tuz,
sivi yag, pekmez
Yapilis Tarifi
Süt ve tereyagini kaynatin. Kaynayan süte yavas yavas misir ununu katip karistirin. Diger tarafta yapismaz yüzeyli bir tavayi sivi yag ile yaglayin ve yagi kizdirin. Hazirladiginiz karisimi kizdirdiginiz yagda bekletmeden önce bir yüzünü sonra diger yüzünü, kizartin. Pekmezle servis yapin
:lach:
Ben begenmiyorum.. yani en azindan bir defa yedim, belki de Balikesirde yemek gerekir. Yani tekrar denemeye acigim, yolum düserse. Balikesirli "Yengemiz" var ne de olsa.
NOT: Rezil olacagim, demin linklerin arasinda Gökcenin tarifi de cikiverdi Google de, ama is isden gecdi.. Vergib mir Meister(in) ;)
Das ist Hösmerim
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta
Malzemeler
4 su bardagi süt
4 yemek kasigi tereyagi
2 su bardagi misir unu
Tuz,
sivi yag, pekmez
Yapilis Tarifi
Süt ve tereyagini kaynatin. Kaynayan süte yavas yavas misir ununu katip karistirin. Diger tarafta yapismaz yüzeyli bir tavayi sivi yag ile yaglayin ve yagi kizdirin. Hazirladiginiz karisimi kizdirdiginiz yagda bekletmeden önce bir yüzünü sonra diger yüzünü, kizartin. Pekmezle servis yapin
:lach:
Ben begenmiyorum.. yani en azindan bir defa yedim, belki de Balikesirde yemek gerekir. Yani tekrar denemeye acigim, yolum düserse. Balikesirli "Yengemiz" var ne de olsa.
abi yau benim bildigim hösmerim kocaeline ait ve peynir ile yapilir
http://www.politikcity.de/forum/showthread.php?t=13275&highlight=h%F6smerim
p.s estagfurullah ne meisterini ne vergebeni :D
Tamam, Peynir ile, pekmez ilavesiydi ;)
Ama Balikesir de israrliyim, Yengemiz var oradan dedikya ;)
Yegenimi Balikesirde ziyaret ettigimizde (Asker) önümüze de konulan ilk sey, Hösmerimdi. Ne yazikki, hazir olanindan. Made in Türkey, ama nix Balikesir. Yol kenari Bakkaldan alinma.. :D
Bizim Zile de iddiali bu pekmez konusunda *hust*
http://www.zile.bel.tr/index.php?page=meshur :rockon:
zile/turhal :lach: zamanla turhal/tokatlilar cogaliyor hayirdir :rockon:
ayyıldız66
15.07.07, 23:55
Simdi pekmez olmaliydi. *grins*
iki kokmus keskeginiz var hava atiyosunuz:D ikiydiniz üc oldunuz
üc silahsörler
turhalli nilu
zileli haluk
resadiyeli göktürk :D
Simdi pekmez olmaliydi. *grins*
brrrrrr igitt:( ama das teufelszeug hilft echt gegen husten:D
iki kokmus keskeginiz var hava atiyosunuz:D ikiydiniz üc oldunuz
üc silahsörler
turhalli nilu
zileli haluk
resadiyeli göktürk :D
peeeeeeh keskege sen gurban ola :lach:
peeeeeeh keskege sen gurban ola :lach:
nediyon laaaa nediyon laaaa deme laaaaaaa:brüll:
ayyıldız66
15.07.07, 23:57
brrrrrr igitt:( ama das teufelszeug hilft echt gegen husten:D
Yaninda da yogurt. *grins*
nediyon laaaa nediyon laaaa deme laaaaaaa:brüll:
aman be gökcen, agizinin tadini bilseydin burun b** yerdin tseee :brüll:
aman be gökcen, agizinin tadini bilseydin burun b** yerdin tseee :brüll:
aso bende dislerinin arasindaki nesneyi maydanoz sanmisdim iiiii pissss :D
aso bende dislerinin arasindaki nesneyi maydanoz sanmisdim iiiii pissss :D
AAAAA uyuz seni :motz: görcez seni de anacum görcez...sen bi evlende :brüll:
AAAAA uyuz seni :motz: görcez seni de anacum görcez...sen bi evlende :brüll:
mauahahaha ben keskek pisirmem yiycekse kaynanamgile giderük:D
mauahahaha ben keskek pisirmem yiycekse kaynanamgile giderük:D
:naugthy: Allah büyükdür.....böyük gonuschma :lach:
Allah büyükdür.....böyük gonuschma :lach:
ben konusurum:D mehr kompromisse geh ich net ein! az acili yapmaya söz verdim artik isim yokda keskek yapcam bide eyüü.hem gök sevmiyo keskek:D sen misafirlige gelirsen yaparim belki:P
ben konusurum:D mehr kompromisse geh ich net ein! az acili yapmaya söz verdim artik isim yokda keskek yapcam bide eyüü.hem gök sevmiyo keskek:D sen misafirlige gelirsen yaparim belki:P
:confused: bide kovsaydin bari.......
:confused: bide kovsaydin bari.......
ne kovmasi ayollll sen yeterki gel ben sana kendi ellerimle domatesli salata bile yaparim:brüll:
ne kovmasi ayollll sen yeterki gel ben sana kendi ellerimle domatesli salata bile yaparim:brüll:
sey....ist echt lieb danke canim...kalsin ben evde yemisdim zaten....:spam:
sey....ist echt lieb danke canim...kalsin ben evde yemisdim zaten....:spam:
:hos:
:hos:
du weisst ja canim, keskek muss ein tag ruhen :lach: also simdiden kolay gelsin *hosbulduk*
Zile nikis.. TURHAL, Turhal!!! :D
Nirede hemserilerim? Keskege bayilirim ;)
Zile nikis.. TURHAL, Turhal!!! :D
Nirede hemserilerim? Keskege bayilirim ;)
yücel abi, göktürk und meine wenigkeit :lach: wer noch gökcen heri??
yücel abi, göktürk und meine wenigkeit :lach: wer noch gökcen heri??
Harika ya.. :)
Iki hafta sonra insallah ordayim, hepinizden selam götürürüm. Hep bir halli Turhalliyiz ;)
ayyıldız66
13.11.09, 00:02
Canim cekti....
vielen dank habs mir gerade eben gemacht. leeeecker:lach:
Bizim orda cici papa derler, bayat tost ekmeğinle güzel oluyor, bana yumurta yasağı geldiğinden beri seyirci kalıyorum, eskiden çok severdim :(