PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Für alle die, die in ihrer Kindheit schon Männer waren!

Wolf
25.06.07, 23:22
Ich habe es heute durch Zufall entdeckt und abgesehen davon, dass das Lied nicht das schlechteste ist, kamen doch warme Erinnerungen an meine Kindheit wieder........ :lach::lach::lach:

http://www.youtube.com/watch?v=nVJmwYKy7eM

Ich damals mit dem Wissen von heute...... die Welt ist soooo ungerecht!

kadirpasa
26.06.07, 00:50
wolf, konu disi birsey!

resimdeki türbanli cocukla ne mesaj vermek istiyorsun?

eger niyetin dalga gecmek veya elestirmek se bari o kutsal kitabi kullanmasan daha iyi olurdu!

dünyali
26.06.07, 00:54
sonucda o fotografi ceken kisi kullanmiyormu? ;)

Memphis
26.06.07, 01:01
LOL :brüll:. Das Video ist so genial!

:dans2::Bauchtanz::dans2:

Wolf
26.06.07, 01:03
wolf, konu disi birsey!

Bu konuda birkac tane pn aldim bile. Herkes baska mesaj cikariyor. Sen de kafana göre birseyler uydur.

eger niyetin dalga gecmek veya elestirmek se bari o kutsal kitabi kullanmasan daha iyi olurdu!O kutsal kitabi o resme koyan ben degildim, dikkatini cekiyorum. Büyük bir ihtimalle kendi istegi ile türban takan bayanin istegi ile olmustur.

kadirpasa
26.06.07, 01:07
ben kullanmasin diye dikte etmedim ki!

burda niyet ve amac önemli!bunu ögrensem kesin düsüncemi cekinmeden
yazarim.:think:

kadirpasa
26.06.07, 01:10
neden kafamdan bir sey uydurayim ki?
normal soru sordum ve bir varsayim dan görüsümü izah ettim!

Bu konuda birkac tane pn aldim bile. Herkes baska mesaj cikariyor. Sen de kafana göre birseyler uydur.

O kutsal kitabi o resme koyan ben degildim, dikkatini cekiyorum. Büyük bir ihtimalle kendi istegi ile türban takan bayanin istegi ile olmustur.

Wolf
26.06.07, 01:15

Zaten emirlerine uyma zorunlulugunu hissetmiyorum.

burda niyet ve amac önemli!bunu ögrensem kesin düsüncemi cekinmeden
yazarim.:think:Resmi gördügüm an icimden kusmak gelmisti ve bu forumdaki "özgürlük", "demokrasi", "insan haklari" ve "bacilarimiz kendi istekleriyle türban takiyorlar", "dinde zorlama asla yoktur, olamaz da" yazilari aklima geldi. Sanki beyin yikama denen sey yokmus......

Eminim ki bu resmi "iyi" bulup örnek edinen forum kullanicilari da vardir aramizda. Ama ben bu "beyi yikama yoktur" yazilarini bir daha cevapsiz birakmayacagim.....

Cevabim ve niyetim buydu. Seni tatmin etmis midir, orasini bilemeyecegim.

Wolf
26.06.07, 01:17
Hosuna gitmezse degistiririm tabii ki.

deryatulga
26.06.07, 01:30
Hosuna gitmezse degistiririm tabii ki.

Süper tatli bir cocuk, keyfine de diyecek yok, tam reklamlik resim aslinda!:hallo;

kadirpasa
26.06.07, 01:33
bir kere ben burada birilerine emir vercekte bir konumda degilim.
ben emri kisla da veriyordum,ama o mazide kaldi.

sen bu resim den dolayi kusman gerekiyorsa söleyecek cevap bile zor buluyorum!
bir bebegin nasil daha gelismemis beyni yikanir bunu anlamakta zorluk cekiyorum!
bende buna benzer resim cektirdim kizimin bebekliginde !
simdi beyin yikayan,yobaz ve gerici mi olduk??

Zaten emirlerine uyma zorunlulugunu hissetmiyorum.

Resmi gördügüm an icimden kusmak gelmisti ve bu forumdaki "özgürlük", "demokrasi", "insan haklari" ve "bacilarimiz kendi istekleriyle türban takiyorlar", "dinde zorlama asla yoktur, olamaz da" yazilari aklima geldi. Sanki beyin yikama denen sey yokmus......

Eminim ki bu resmi "iyi" bulup örnek edinen forum kullanicilari da vardir aramizda. Ama ben bu "beyi yikama yoktur" yazilarini bir daha cevapsiz birakmayacagim.....

Cevabim ve niyetim buydu. Seni tatmin etmis midir, orasini bilemeyecegim.

Wolf
26.06.07, 01:38
bir kere ben burada birilerine emir vercekte bir konumda degilim.

O zaman su cümleni anlamakta güclük cekiyorum:

Yani.....

sen bu resim den dolayi kusman gerekiyorsa söleyecek cevap bile zor buluyorum!

O zaman vermezsen de olur.

bir bebegin nasil daha gelismemis beyni yikanir bunu anlamakta zorluk cekiyorum!

:brüll: Zaten gelismis beyinleri yikamak esas zor olandir..... her neyse.....

bende buna benzer resim cektirdim kizimin bebekliginde !
simdi beyin yikayan,yobaz ve gerici mi olduk??

Vallahi, bir de bomba kemerli bir erkek bebegin resmi var. Ayni sayfada bulmustum. Böyle resim de cektirdin mi? Meraktan sordum sadece.....

kadirpasa
26.06.07, 01:52
O zaman su cümleni anlamakta güclük cekiyorum:

Yani.....

O zaman vermezsen de olur.

:brüll: Zaten gelismis beyinleri yikamak esas zor olandir..... her neyse.....

Vallahi, bir de bomba kemerli bir erkek bebegin resmi var. Ayni sayfada bulmustum. Böyle resim de cektirdin mi? Meraktan sordum sadece.....

vallahi ne gelismis beyinler yikandigini bir bilsen, sen bile sasarsin......

bomba kemerli resim ile bu resimin ne alakasi var?
allaha sükür biz dinimizi samimiyet ve hosgörü ile yasamaya calisiyoruz.
ama sen bu insanlari nasil gördügünü belli ettin!
iste ülkemizi bu kaosa sürüklüyen iki zihniyet den biri de sende gibi.......
samimi dindar insanlari ve islam i kötüye kullanan teröristleri ayni kefeye koymak.............
kompleksli olmak kötü bir sey olmali..............

Wolf
26.06.07, 02:02
vallahi ne gelismis beyinler yikandigini bir bilsen, sen bile sasarsin......

Ustam, sen daha pek beyin yikamanin ne oldugunu anlamamissin ki. Esas cocuklarin beyinleri yikanir. Kalkip bana simdi ders vermeye calisma, önce kendin ögren istersen!

bomba kemerli resim ile bu resimin ne alakasi var?

Ayni sayfada bulmus olmam tesadüf sence yani.....

ama sen bu insanlari nasil gördügünü belli ettin!

Ne zaman sakladim ki?

kompleksli olmak kötü bir sey olmali..............

Orasini benden iyi bilirsin, sana sormali......

kadirpasa
26.06.07, 02:13
biz beyin yikamanin pratik halini gördük.
sana ders degil bu konuda kitabini bile yazarim istersen...............

ülkemizi 30 yildan beri kimler kan gölüne ceviriyor??
bu hainler bebek yasta mi beyinleri yikandi?

Ustam, sen daha pek beyin yikamanin ne oldugunu anlamamissin ki. Esas cocuklarin beyinleri yikanir. Kalkip bana simdi ders vermeye calisma, önce kendin ögren istersen!

Ayni sayfada bulmus olmam tesadüf sence yani.....

Ne zaman sakladim ki?

Orasini benden iyi bilirsin, sana sormali......

Wolf
26.06.07, 02:30
biz beyin yikamanin pratik halini gördük.
sana ders degil bu konuda kitabini bile yazarim istersen...............

Tabii.....

ülkemizi 30 yildan beri kimler kan gölüne ceviriyor??

Kime sorduguna bagli. Birileri PKK der, birileri TSK der, ben ise cehalet derim.

bu hainler bebek yasta mi beyinleri yikandi?

Vallahi, gecenlerde bir Kürt dügününü gördüm, bebeklerin kafalarinda PKK amblemli sac bantlari vardi. O bebek resimlerine bayilir bizim dangalaklar.... Ve benim icin bebege ha türban takmissin, ha PKK amblemi takmissin, ha "Ich bin stolz Deutscher zu sein" takmissin, ha üniforma giydirmissin, bence hepsi ayni mok.

Bebek yasindaki kendi cocugunu bile siyasi görüsleri icin kullanan insandan herseyi beklerim.

Iyi ki bütün bu sacmaliklar bana hicbir zaman uygulanmadi.....

kadirpasa
26.06.07, 13:20
Tabii.....

Kime sorduguna bagli. Birileri PKK der, birileri TSK der, ben ise cehalet derim.

Vallahi, gecenlerde bir Kürt dügününü gördüm, bebeklerin kafalarinda PKK amblemli sac bantlari vardi. O bebek resimlerine bayilir bizim dangalaklar.... Ve benim icin bebege ha türban takmissin, ha PKK amblemi takmissin, ha "Ich bin stolz Deutscher zu sein" takmissin, ha üniforma giydirmissin, bence hepsi ayni mok.

Bebek yasindaki kendi cocugunu bile siyasi görüsleri icin kullanan insandan herseyi beklerim.

Iyi ki bütün bu sacmaliklar bana hicbir zaman uygulanmadi.....

anamizin bacimizin da taktigi türbani ,bölücü örgütün simgesiyle es degerde görmen ve üstelik "ayni mok" olarak nitelendirmen senin entel beyin hücrelerin de ne kadar tahribat olustugunu göstermektedir!
bu husus te senin her kelimen önyargili ve provoke edici.
avatar da ki resim ile vermek istedigin mesaj ayni zamanda kurani kerime bir saygisizliktir.
zaten islam dinine karsi birazcik saygin olsa bu mesajini illetmek icin kutsal kitabi kullanmazdin!
seni bu davranisindan dolayi iffetle kiniyorum ve allaha havale ediyorum....................

Wolf
26.06.07, 13:27
anamizin bacimizin da taktigi türbani ,bölücü örgütün simgesiyle es degerde görmen ve üstelik "ayni mok" olarak nitelendirmen senin entel beyin hücrelerin de ne kadar tahribat olustugunu göstermektedir!

Acaba....

bu husus te senin her kelimen önyargili ve provoke edici.

En azindan kimsenin girtlagini kesmiyorum, sagda solda bomba patlatmiyorum ve en önemlisi: Bunu gizli bile olsa iyi da bulmuyorum.

avatar da ki resim ile vermek istedigin mesaj ayni zamanda kurani kerime bir saygisizliktir.

Yahu, ne laf anlamaz adamsin? O kurani ben oraya koymadim ki! Bunu resmi cekene söyle, bana degil! Fotomontaj degil ki!

zaten islam dinine karsi birazcik saygin olsa bu mesajini illetmek icin kutsal kitabi kullanmazdin!

Ben kullanmiyorum, resmi ceken kullanmis!

seni bu davranisindan dolayi iffetle kiniyorum ve allaha havale ediyorum....................

Hic umurumda degil acikcasi! Ben de seni keske dünya görüsünün hakim oldugu yere havale edebilseydim de görseydin uygulamasi nasilmis, ama ne care......

Wolf
26.06.07, 13:32
@Kadir

Ama seni mi kiracagim? Seni kiracagima kemiklerimi kirayim. Resmi degistiriyorum.

Önkuzu
26.06.07, 13:32
Wolf konu ile bölüm ayni frekansda olmasa bile ama madem acilmisken konu, neden olayi "girtlak kesmeyi, bombali kemer vb." mevzusuna getiriyorsun?

kadirpasa
26.06.07, 13:36
Acaba....

En azindan kimsenin girtlagini kesmiyorum, sagda solda bomba patlatmiyorum ve en önemlisi: Bunu gizli bile olsa iyi da bulmuyorum.

Yahu, ne laf anlamaz adamsin? O kurani ben oraya koymadim ki! Bunu resmi cekene söyle, bana degil! Fotomontaj degil ki!

Ben kullanmiyorum, resmi ceken kullanmis!

Hic umurumda degil acikcasi! Ben de seni keske dünya görüsünün hakim oldugu yere havale edebilseydim de görseydin uygulamasi nasilmis, ama ne care......

bak adami hasta etme tamam mi??nedir o laf anlamaz ayaklari.......
sen kurani kerimi oraya koymadigini biliyoruz!
fakat senin vermek istedigin igrenc mesaj icin kullaniyorsun!
ya anlamiyorsun veya anlamak icin o entel beyin hücrelerin müsayit degil!

senin gibi provoke eden ve islam dinini asagliyan insanlar oldukca daha cok
benimsemedigimiz olaylar olur............

Wolf
26.06.07, 13:37
Wolf konu ile bölüm ayni frekansda olmasa bile ama madem acilmisken konu, neden olayi "girtlak kesmeyi, bombali kemer vb." mevzusuna getiriyorsun?

Thread'i bastan oku, bir yerde su sözler karsina cikacaktir:

wolf, konu disi birsey!

Olan ondan sonra oldu. Yoksa video ile alakasi olmadigini ben de biliyorum. Off topic yazmaya baslayanlara sorman gerek.

Wolf
26.06.07, 13:41
bak adami hasta etme tamam mi??nedir o laf anlamaz ayaklari.......
sen kurani kerimi oraya koymadigini biliyoruz!

Niye sucluyorsun o zaman?

fakat senin vermek istedigin igrenc mesaj icin kullaniyorsun!

Hani sen bu resmi "iyi" buluyordun? Benim mesajimdan düsüncemden sana ne? Resim üzerinde ne degisiklik yaptim ne de birseyi eksik biraktim! Ne istiyorsun yani? "Güzel, hos" dedigin resme bak ve sevin benimle ugrasacagina!

senin gibi provoke eden ve islam dinini asagliyan insanlar oldukca daha cok benimsemedigimiz olaylar olur............

Mesela? Naaparsin? Anlat bakayim, merak ettim simdi. Neymis olacak olan benimsemedigin olay? Gercekten, acik konus, kendine saklama! Ne olur mesela?

Atahan
26.06.07, 13:45
Arkadaslar siz Wolfden ne istiyorsunuz ??

Suc burdaki site yöneticilerinde !

bu cocuga bukadar yüz veriliyorsa... onun sucu ne ??

Wolf
26.06.07, 13:48

Ortada "suc" mu var ki?

Önkuzu
26.06.07, 13:49
Thread'i bastan oku, bir yerde su sözler karsina cikacaktir:

Olan ondan sonra oldu. Yoksa video ile alakasi olmadigini ben de biliyorum. Off topic yazmaya baslayanlara sorman gerek.

Wolf onu anladimda..neden söz konusu "türban vb." olunca..meseleye "girtlak kesmeye, bombali kemere" getiriyorsun? Onu bilmek istiyorum sadece..

Wolf
26.06.07, 13:50
Wolf onu anladimda..neden söz konusu "türban vb." olunca..meseleye "girtlak kesmeye, bombali kemere" getiriyorsun? O bilmek istiyorum sadece..

Ach soo.... :)

Su anki kullanici resmime bir bak. Meshur bir resimdir. Ve sana sunu garanti edebilirim: PÖHSE Ateistler tarafindan cekilmedi.....

Önkuzu
26.06.07, 13:56

bu cocuga bukadar yüz veriliyorsa... onun sucu ne ??

Atahan olayi yanlis yerden tutuyorsun...Normal bir sohbet ortami, baska yöne cekmeye gerek yok..Herkesin bir fikri ve düsüncesi olabilir..bunu zorlamaya gerek yok..

kadirpasa
26.06.07, 13:56
Niye sucluyorsun o zaman?

Hani sen bu resmi "iyi" buluyordun? Benim mesajimdan düsüncemden sana ne? Resim üzerinde ne degisiklik yaptim ne de birseyi eksik biraktim! Ne istiyorsun yani? "Güzel, hos" dedigin resme bak ve sevin benimle ugrasacagina!

Mesela? Naaparsin? Anlat bakayim, merak ettim simdi. Neymis olacak olan benimsemedigin olay? Gercekten, acik konus, kendine saklama! Ne olur mesela?

ya wolf sen ne gicik adammissin öyle ya!yoksa fenerlimisin...:lach:

isine gelmeyince konuyu carpitiyorsun ,yoksa gercekten anlamakta mi zorlaniyorsun?

bakiyorum da sen baya merakli birisiymisin.......

"ne olur mesela"..........diyorsun.......
insanlarin degerlerine asiri derecede saldiran ve suclayan bir kisiye herkes hosgörü ile bakmaz.... benimsemidigimiz olaylar bu yüzden olmadimi zaten??
burda ne kadar cinayete kadar varan suclulari kiniyorsam bu insanlari tahrik edip bu olaylara yiten zihniyeti de kiniyorum ....kapisch......

Türkgermane
26.06.07, 14:04
Ben bu genc yasda cocuklara türban zorlayan aileleri kinarim, ve etrafimdaki tanidiklarim, dindar insanlar olsalar bile, kinarlar!
Bu durumu göstermekle Wolf hicbir suc islememistir bence, sirf gercekleri gösteriyor! Madem türban takacak cocuk 18 yasdan itibaren taksin, veya evlilikden sonra ... her nebicim miladii kurala uyarak takacaksa. Yani dindarligin da kurallari var, bir cocugun beyni bu sekilde yikaniyor.

Bence tepki Wolfa karsi degil, bu resmi yapan ve cocuklarini böyle giydiren insanlara karsi gösterilmesi lagzimdir.

Atahan
önkuzu

Herkesin bir fikri ve düsüncesi olabilir...

Herseyin bir siniri vardir !!!

Wolf
ya wolf sen ne gicik adammissin öyle ya!yoksa fenerlimisin...:lach:

Yanlis maalesef. ;)

isine gelmeyince konuyu carpitiyorsun ,yoksa gercekten anlamakta mi zorlaniyorsun?

Konuyu nerede carpitiyorum ki?

bakiyorum da sen baya merakli birisiymisin.......

Neye "merakli" imisim? Nedense senin sözlerinin arkasinda hafif bir tehdit seziyor gibiyim. "Istemedigimiz olaylar"..... "meraklilik".... Sen yoksa Kurtlar Vadisi izleyeni misin?

insanlarin degerlerine asiri derecede saldiran ve suclayan bir kisiye herkes hosgörü ile bakmaz....

Hayret! Senin BEGENDIGIN bir resmi koydum avatar olarak. Sen BEGENIYORSUN bu resmi. Bir de beni asiri derecede saldirmakla sucluyorsun! Akil var mantik var!

Ben "asiri derecede" saldirmak istesem Muhammed karikatürü koyardim. Ama koymuyorum, senin BEGENDIGIN bir resmi koyuyorum..... HALA Sikayetcisin, yahu!

burda ne kadar cinayete kadar varan suclulari kiniyorsam bu insanlari tahrik edip bu olaylara yiten zihniyeti de kiniyorum ....kapisch......

Ama bir yere kadar da anlamiyor degilsin demek...... ;)

Bilmek istedigim buydu.

@Önkuzu

Cevabini aldin mi simdi? ;)

kadirpasa
26.06.07, 14:20
Yanlis maalesef. ;)

Konuyu nerede carpitiyorum ki?

Neye "merakli" imisim? Nedense senin sözlerinin arkasinda hafif bir tehdit seziyor gibiyim. "Istemedigimiz olaylar"..... "meraklilik".... Sen yoksa Kurtlar Vadisi izleyeni misin?

Hayret! Senin BEGENDIGIN bir resmi koydum avatar olarak. Sen BEGENIYORSUN bu resmi. Bir de beni asiri derecede saldirmakla sucluyorsun! Akil var mantik var!

Ben "asiri derecede" saldirmak istesem Muhammed karikatürü koyardim. Ama koymuyorum, senin BEGENDIGIN bir resmi koyuyorum..... HALA Sikayetcisin, yahu!

Ama bir yere kadar da anlamiyor degilsin demek...... ;)

Bilmek istedigim buydu.

@Önkuzu

Cevabini aldin mi simdi? ;)

bak istedigin gibi carpitiyorsun.....sen az degilsin vallah...senden siyasetci olabilir bu arada.....:lach:
evet resim hos..... cocuk tatli bir sey.....itiraz yok!
fakat SEN resim hos diye güzel diye kullanmiyorsun!
sen burda tepkini dile getiriyorsun!

ayrica benim tehdit le filan isim olmaz bunu bil.....

burda bir elestirimiz oldu ve fikir alis verisi yaptik............
seninle ayni telden calmiyoruz ... o da tamam ,gayet normal......
ama allah askina ben seni nasil tehdit ettim? aciklarmisin sezgini....

Önkuzu
26.06.07, 14:28
Ben bu genc yasda cocuklara türban zorlayan aileleri kinarim, ve etrafimdaki tanidiklarim, dindar insanlar olsalar bile, kinarlar!
Bu durumu göstermekle Wolf hicbir suc islememistir bence, sirf gercekleri gösteriyor! Madem türban takacak cocuk 18 yasdan itibaren taksin, veya evlilikden sonra ... her nebicim miladii kurala uyarak takacaksa. Yani dindarligin da kurallari var, bir cocugun beyni bu sekilde yikaniyor.

Bence tepki Wolfa karsi degil, bu resmi yapan ve cocuklarini böyle giydiren insanlara karsi gösterilmesi lagzimdir.

Simdi fazla sag sola catmadan sunu bilmemiz gerekiyor. Islamda, kurallarin bir insan üzerinde farz olabilmesi icin "ergenlik cagina" erismeli. Akil sahibi olmali.

Öyle 18 yasinda olsun, evlensin..yapsin etsin ile olmuyor..

Wolf
26.06.07, 14:28
bak istedigin gibi carpitiyorsun.....sen az degilsin vallah...senden siyasetci olabilir bu arada.....:lach:

Allah korusun! ;) Isim gücüm var! Siyasetci olsam sIkIlIrIm.

evet resim hos..... cocuk tatli bir sey.....itiraz yok!
fakat SEN resim hos diye güzel diye kullanmiyorsun!
sen burda tepkini dile getiriyorsun!

Ama bundan sana ne ki? Fotomontaj yapmadim, caprazlamadim, bir mok yaptigim yok. "Der Schakal" mesela simdi bir Atatürk portresi kullanirsa hic senin verdigin gibi tepki vermem. Güler gecerim.

Aramizda bir fark var, görüyor musun? Begendigin bir resmi BEN kullaniyorum diye buna hemen "siddetle saldirmak" diyorsun. Bu pek anlamli bir davranis degil.

ayrica benim tehdit le filan isim olmaz bunu bil.....

O zaman ben de özür dileyerek sözümü geri aliyorum.

ama allah askina ben seni nasil tehdit ettim? aciklarmisin sezgini....

Bak, lafimi geri aldim ve özür diledim.

Beni biraz düsündüren kesin konusmamandi. Hani Türkiye'de "bazi cevreler zarar görebilir" gibi tehdit ederler ya....

Sen de "istemedigimiz olaylar"dan bahsettin (ne oldugunu söylemeden), bazi durumlarda katil kadar da kurbani kinadigini söyledin (ki bu bence olacak sey degil ve medeni hukuk kurallarina TAMAMEN aykiri!)......

Ondan oldu.

Ama eger sen benim seni yanlis anladigimi söylüyorsan sana inanmamam icin herhangi bir sebep yok. Dedigim gibi, özür dilerim lafimi geri aldim.

Önkuzu
26.06.07, 14:31
Allah bagislasin...... (deniyor galiba)

O zaman niye alindin ki?

1.) Senede bir kere "karnaval" yapmak oyun bence.

2.) Örümcek adamin bence anayasaya aykiri siyasi fikirleri yoktu..... filmi seyretmedim gerci...... benden daha iyi bilirsin. Ama cocuklar "Hristiyan savascisi", "Hacli seferci", "Tamil Tiger" veya "RAF komandosu" olarak karnavala gönderilse cevre onu da hos karsilamayacaktir, ben de onu burada konu ederim. Merak etme.

3.) Kovboylar hatirladigim kadariyla intihar etmiyorlardi.

Allah razi olsun..Mevlam herkese evlatlarini, kardeslerini, ailelerini bagislasin..

Alindigim bir nokta yok..sadece bu resim ile ilgili "girtlak kesme ve bombali kemere" baglamanin nedenini ögrenmek istedim.

Adam belki senin karneval icin dedigin gibi senede bir kere olsun kiz cocugunu böyle giydirmis..

Kovboylar intihar komandolari degil ama cok iyi kizildere avcilariydi..

kadirpasa
26.06.07, 14:33

türkgermane,

wolf, cocuklara türban giydiren ve cocuklara bölücü örgütün sembollerini taktiran insanlari ayni kefeye tikiyor!
konuya bu cerceveden bakarsan resimdeki kuran a acaba nasil bir gözle bakiyor?

bende kizim bebek iken 2-3 basörtülü resim cektirmistim!
simdi ben beyin yikamaya mi kalkitim?yoksa el-kaida ya yakinmiyimi simdi?

ayrica kizim 7 yasinda ve basörtüsü filan giymiyor ve giydirmiyoruz.......

Wolf
26.06.07, 14:37
Adam belki senin karneval icin dedigin gibi senede bir kere olsun kiz cocugunu böyle giydirmis..

O zaman hata bende. Ama o resmin ismi "The Beauty of Hijab". Sanki pek bir defalik olay gibime gelmiyor.

Kovboylar intihar komandolari degil ama cok iyi kizildere avcilariydi..

Ister inan ister inanma, bunu ben de düsündüm ve o yüzden kovboy kiyafetini de biraz yadirgamiyor degilim. Kendi cocuguma istemedigi sürece de giydirmeyecegim..... aynen senin söyledigin sebepten dolayi.

theinsider
26.06.07, 14:44
ein kleines kind als selbstmord-attentäter zu verkleiden und ein baby zu verschleiern sollte für einen gläubigen moslem genauso befremdlich wirken, wie für einen andersgläubigen oder atheisten. wenn wir uns auf den punkt einigen können, ist allen geholfen...oder?

Wolf
26.06.07, 14:47
ein kleines kind als selbstmord-attentäter zu verkleiden und ein baby zu verschleiern sollte für einen gläubigen moslem genauso befremdlich wirken, wie für einen andersgläubigen oder atheisten. wenn wir uns auf den punkt einigen können, ist allen geholfen...oder?

Gut, da würde ich Dir sofort zustimmen. Offenbar sehen das aber einige hier anders. Kadirpasa sagt selber, dass es ähnliche Aufnahmen auch von seiner Tochter gibt. Gut oder schlecht sei jetzt dahingestellt.

ABER:
So ganz "befremdlich" kann es dann ja nicht sein, oder?

BTW: HAT EIGENTLICH JEMAND MAL DAS VIDEO GESEHEN??????? :gewalt:

kadirpasa
26.06.07, 14:47
Allah korusun! ;) Isim gücüm var! Siyasetci olsam sIkIlIrIm.

Ama bundan sana ne ki? Fotomontaj yapmadim, caprazlamadim, bir mok yaptigim yok. "Der Schakal" mesela simdi bir Atatürk portresi kullanirsa hic senin verdigin gibi tepki vermem. Güler gecerim.

Aramizda bir fark var, görüyor musun? Begendigin bir resmi BEN kullaniyorum diye buna hemen "siddetle saldirmak" diyorsun. Bu pek anlamli bir davranis degil.

O zaman ben de özür dileyerek sözümü geri aliyorum.

Bak, lafimi geri aldim ve özür diledim.

Beni biraz düsündüren kesin konusmamandi. Hani Türkiye'de "bazi cevreler zarar görebilir" gibi tehdit ederler ya....

Sen de "istemedigimiz olaylar"dan bahsettin (ne oldugunu söylemeden), bazi durumlarda katil kadar da kurbani kinadigini söyledin (ki bu bence olacak sey degil ve medeni hukuk kurallarina TAMAMEN aykiri!)......

Ondan oldu.

Ama eger sen benim seni yanlis anladigimi söylüyorsan sana inanmamam icin herhangi bir sebep yok. Dedigim gibi, özür dilerim lafimi geri aldim.

wolf,
estafurullah.....
gercekten yazimdan dolayi tehdit edildigini his ettiysen ben de özür dilerim.
samimi olarak söylüyorum,öyle bir sey aklimin ucundan bile gecmedi........
sonucta tartisabiliriz,görüslerimiz ayri kutuplarda olabilir ...bunlar gayet dogal seyler........
belki ben de bir seyleri yanlis algilamis olabilirim....insanlik halidir.........

Türkgermane
26.06.07, 15:08
türkgermane,

wolf, cocuklara türban giydiren ve cocuklara bölücü örgütün sembollerini taktiran insanlari ayni kefeye tikiyor!
konuya bu cerceveden bakarsan resimdeki kuran a acaba nasil bir gözle bakiyor?

bende kizim bebek iken 2-3 basörtülü resim cektirmistim!
simdi ben beyin yikamaya mi kalkitim?yoksa el-kaida ya yakinmiyimi simdi?

ayrica kizim 7 yasinda ve basörtüsü filan giymiyor ve giydirmiyoruz.......

kadirpasa,

Wolfun ateist oldugunu hepimiz biliyoruz, yani Kuran'a fazla manali, yas gözlü, sevgi dolu bakmayabilir :D

Beyin yikama konusunda ha türban, ha pkk-emblemi ha RAF-sembolü, fark etmiyor. Her cocugun beyni ayni sekilde yikaniyor. Bu demek degildirki "türbanli insanlar" esittir "PKK-teröristi". PKKnin tamamen degisik bir hedefi vardir.
Cocugnu istedigin kiyafette resmini cektirebilirsin, bence bu gayet normal. Fakat böyle genc yaslardi basörtülü gezdirmek tamamen bizim türk müslümanliga zit bir olay, ve sadece tepki yaratmak icin ortaya koyulan bir resimdir. Yani: "Bakin biz gercek müslümaniz, kizimizin sadece yüzü gözükiyor", gibi. Ne alaka?
Müslümanlik bir bez parcasina bagli bir dinmi? Degil.

Müslümalikda zorlama yoktur. Bir cocuga sürekli basörtüyü giydirmek bir zorlamadir. Birak cocuk önce büyüsün ve sonra istedigi gibi takilsin, isterse taliban olsun, ama basdan damgani vurmaya calisma.

Ve senin 7 yasindaki kizina basörtüyü zorlamadigini cok iyi ve cagdas buliyorum, keske vatandaslarimizin hepsi bu sekilde ileri görüslü olsaydi. Ama belki senin yardimiynan yavas yavas basörtülü bebeklerde ortadan kalkar. :)

herneyse konuyu ammada uzattik...

@Wolf
Video cok komikdi :)

Yakamoz
26.06.07, 15:12
kadirpasa,

Wolfun ateist oldugunu hepimiz biliyoruz, yani Kuran'a fazla manali, yas gözlü, sevgi dolu bakmayabilir :D

Beyin yikama konusunda ha türban, ha pkk-emblemi ha RAF-sembolü, fark etmiyor. Her cocugun beyni ayni sekilde yikaniyor. Bu demek degildirki "türbanli insanlar" esittir "PKK-teröristi". PKKnin tamamen degisik bir hedefi vardir.
Cocugnu istedigin kiyafette resmini cektirebilirsin, bence bu gayet normal. Fakat böyle genc yaslardi basörtülü gezdirmek tamamen bizim türk müslümanliga zit bir olay, ve sadece tepki yaratmak icin ortaya koyulan bir resimdir. Yani: "Bakin biz gercek müslümaniz, kizimizin sadece yüzü gözükiyor", gibi. Ne alaka?

Müslümalikda zorlama yoktur. Bir cocuga sürekli basörtüyü giydirmek bir zorlamadir. Birak cocuk önce büyüsün ve sonra istedigi gibi takilsin, isterse taliban olsun, ama basdan damgani vurmaya calisma.

Ve senin 7 yasindaki kizina basörtüyü zorlamadigini cok iyi ve cagdas buliyorum, keske vatandaslarimizin hepsi bu sekilde ileri görüslü olsaydi. Ama belki senin yardimiynan yavas yavas basörtülü bebeklerde ortadan kalkar. :)

@Wolf

Senin mantigina göre Namaz kilmaya giden insanlarin da isi gücü sadece provokasyon..bak, ben Namaz kiliyorum, ben gercek müslümanim, siz degilsiniz...

yada Oruc tutanlar.....yani her ibadetini yerine getirmeye calisana, git ordan, numara yapma bize diyebilirsin.

Wolf
26.06.07, 15:14
Senin mantigina göre Namaz kilmaya giden insanlarin da isi gücü sadece provokasyon..bak, ben Namaz kiliyorum, ben gercek müslümanim, siz degilsiniz...

Eger resimdeki gibi daha ayakta durmasini bilmeyen bebege kildirsan, evet. Aynen öyle.

Türkgermane
26.06.07, 15:19

yada Oruc tutanlar.....yani her ibadetini yerine getirmeye calisana, git ordan, numara yapma bize diyebilirsin.

Ben namaz kilmayi müslümaliga uygun buliyorum. Tabiiki sadece hava atmaya namaza gidenlerde var. :D Sence bebegine carsaf, basörtüsü, türban gibi seyleri siradan ibadet göriyorsan... ozaman bu konuda ayni fikirden degiliz :)

Önkuzu
26.06.07, 15:40
kadirpasa,

@Wolf

Bir insan cocuk yasta kizina basörtü bagliyorsa bu onun "asiri" yaklasimina ait. Bu insan asiri bir yapiya sahiptir ama terörist degildir. Ayni bir baba henüz dogan cocuguna fenerbahce formasi giydirdigi gibi. O baba asiri "fenerbahcelidir" ama terörist degildir.

Sizin PKK veya RAF kiyasiniz tamamiyle "yan cebe" kayiyor...

theinsider
26.06.07, 15:50
Gut, da würde ich Dir sofort zustimmen. Offenbar sehen das aber einige hier anders. Kadirpasa sagt selber, dass es ähnliche Aufnahmen auch von seiner Tochter gibt. Gut oder schlecht sei jetzt dahingestellt.

ABER:
So ganz "befremdlich" kann es dann ja nicht sein, oder?

BTW: HAT EIGENTLICH JEMAND MAL DAS VIDEO GESEHEN??????? :gewalt:

alle eltern auf der welt haben die pflicht ihre kinder wohlbehütet aufwachsen zu lassen, ihnen schutz zu gewähren und auch die notwendige liebe zu vermitteln....dazu gehört nicht das vermummen von baby´s.
wer so etwas macht ist und bleibt für mich jemand mit dem falschen verständnis für seinen glauben.

ich entbinde eltern damit nicht von der aufgabe, ihrem kind werte und auch einen glauben nahe zu bringen, aber alles mit der zeit und mit der nötigen entscheidungsfreiheit für das individuum.

p.s.: das video habe ich natürlich gesehen und spontan wollte ich eigentlich schreiben "wolf, du böser finger", aber da war der thread schon offtopic:motz:

kadirpasa
26.06.07, 16:00
kadirpasa,

@Wolf

öncellikle wolf un ateist oldugunu bilmiyordum.
dinimiz de basörtüsü farz dir.
fakat 7 yasindaki kizimi simdiden basörtüsüne "zorlamak" yanlis buldugum icin su an takmiyor.
biz ailecek dinimize bagli olan insanlariz.fakat kesinlikle zorlama ve dayatma ailemizde yoktur.ben ve esim kendi ailemizden türk-islam terbiyesini ve aile egitimini nasil gördüysek cocuklarimiza da ayni sekilde vermeye calisiyoruz.
benim esim misal, iskadini ve basörtüsü takmaz.ne babasi zorlamistir ne de evlendikten sonra ben dayatmistirim.ama imanini ictenlikle yasar misal kadir gecelerin de saatlerce kurani kerimi okur ve dua eder.
kizima gelince, ergenlik cahinda kendi karar verebilecek kapasiteye sahip olacagina inaniyorum.karari ne olursa olsun veli olarak kabul edecegiz.
müslümanlikta cocuguna zorlama ve dayatma yoktur fakat dini bilgilerini ögretmek velilerin bir görevidir.
ben kizimiz bebek iken 2- 3 defa basörtülü resim cekdirdim ve türkiye ye babaannesine yolladim.burda bir sorun olmadigini düsünüyorum.

cocuklarin öyle taliban gibi asiri uclara kaymamasi icin velilere büyük görev düsüyor.islamin hosgörüsünü,merhametini ve insan sevgisini ögretirseniz bu tehlikeyi cok büyük capta engelemis olursunuz.
dogru bu konu baya uzadi......
selametle kadir........

Yakamoz
27.06.07, 16:03
Her konuda oldugu gibi, cocuguna din degerleri veya kültürel degerleri hicbir zaman zorlama yolu ile degil, örnek olma ve sevdirme yolu ile asilanir. Zorla basörtüsü takan, namaz kilan bir insanin ibadetinin degeri olmaz.