PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : agbimin son sözleri.......

kadirpasa
10.07.07, 23:53
yine bir 10 temmuz geldi......yasamaz olsaydim o 10 temmmuz 2003 ü....

koskoca bir cinar, lakabiyla "koca kurt" menderes agbim göctü gitti yalan dünya dan....

agbim o illet hastaliga yakalanmis.... akut lösemi....

izmir den haber geldi, tez gel kadir gardas "koca kurt " gidiyor diye....

isi misi birakip ilk ucaga alip uctum vatana.....

ege hastanesi önü ana baba günü.....kilis den gelmis akraba ahbab...
agbilerim, bacilarim in gözyaslari firat gibi hircin akiyor.....

anam, ah anam.... kara yazma baglamis agidini yapiyor,,,,,

"deli kadir" oglum gelmis gurbet den diye kollarinin acmis sarilmami bekliyor....ah anam bu aciyi dami görecektin anam....

anam sarilip,"kadirim ogul,menderes agan gidiyooo gidiyooooo diye haykiriyor....

aglarmisin,,,,dislerini kirarcasina sIkarmisin......ben de sastim....
tugrul agam agliyo,serhat agam agliyo,yavuz agam agliyo.......

bir ben dislerimi SIKIyorum......ama "koca kurt" menderes agam gidiyoooor....

cikardilar beni "koca kurt" un yanina......
dag gibi adam....bitmis tükenmis....bu illet hastalik yiyip bitirmis....beni görünce gözleri doldu.....
ben menderes agami hic dolu gözle ve aglarken görmemistim.....

sarildim,mis kokusunu derin derin kokladim.....
agam hadi kalk dedim,kilise gidek bagimiza gidek dedim......mis kimin kara üzümün tadina bakak dedim.......

o sadece basini salladi.....
"gardas ,can gardas bu yol buraya kadarmis" dedi
herseyin farkindaydi,o olüm yataginda bile dürüst dü ve allahin emri diyordu.....

hemsire fazla kalamam dedigin de,kalin kaslarini yine "koca kurt" a yakisir sekilde catti ve "gurbet den gardasim gelmis,beni öldür daha iyi "dedi....

menderes agamin son sözleri sunlardi.....

"kadir gardasim,anamiz sana emanet, bayramlarda iki sefer elini öp hemi,bir kendin bir benim icin.....gitigin yoldan sasma,haram lokma yeme,yigenlerini boynu bükük koymayin,"........

evet "koca kurt" agam,anam i yanima aldim bayramlarda iki sefer elini öpüyorum...
soruyor neden ogul diye.....susuyorum....ama anam anliyor agam.....
bir sey demesem de anliyor...ve o bana sefer sariliyor ve gözleri doluyor....

gittigim yoldan sasmadim agam,haram lokma yemedim agam....
alperen yigenim itü yü bitirdi ve harita mühendisi oldu su an izmir de calisiyor,semiha yigenimi gecen yil evverdik...damat benim hanimin yigeni ve semiha da yanim da yani anliyacagin gurbet de, agam....
sen rahat uyu agam.....nur icinde yat agam......
mekanin cennet olsun agam........

allah kimseye genc yasta kardes acisi yasatmasin............
ve kimseye evlat acisi yasatmasin...düsmanima bile........

Önkuzu
11.07.07, 00:02
Koca kurtlarin "ölüsü"..yavru kurtlarin "dirilisine" mustudur Kadir agbi..

Kardes acisini kendim görmedim lakin babamda gördüm..kendinden kücük olan kardesini kaybedince..rahmetli amcamda hastaydi ve vefat haberini alinca "koca babamin" o günkü halini tarif edemem..halende öyle agbi..halen..ne zaman aklina getirse..ne zaman rahmetli amcanin cocuklugunu andiran bir cocuk görse "onu anar"..

Allah rahmet eylesin agbi..mekani cennet olsun...Nur icinde yatsin..fatihalar yoldasi olsun...

eyup_gokhan
11.07.07, 00:14
Allah mekanini cennet etsin.

dertli4u
11.07.07, 00:19
Kadir kardesim

Ölüm kötü olsaydi ölürmüydü Peygamber demis büyüklerimiz.

Fakat, genc yasta ölümler insana daha bir aci geliyor.

Cok sevdigin, hasretiyle yandigin belli oluyor. Ne mutlu o insana ki, senin gibi bir kardesi var.

Gözü arkada kalmamistir.

Annenin mübarek ellerinden bizim icinde öp.

Biraz önce üzüm yikadim, yanimda duruyor masada. Ilk önce bogazima dügümlendi ama devam ettim yemege.

Koca Kurt da sag olsa, sabirli davranirdi dedim kendi kendime.

Allah rahmetlinin mekanini cennet eylesin. Evlatlarina ve sizlere hayirli uzun ömürler nasib eylesin.

kadirpasa
11.07.07, 00:20
dostlar sagolsun gardaslar,

kusura bakmayin .....derdimizle bas agrittiysak....

ben bu konulari cevremle rahatca paylasamiyorum.....yapi meselesi...

böyle biraz anonim oluyor ve yalan degil baya rahatlatiyor.....

en azindan bu yazimi yazarken hüngür hüngür agladigimi kimse görmüyor....

Önkuzu
11.07.07, 00:29
dostlar sagolsun gardaslar,

kusura bakmayin .....derdimizle bas agrittiysak....

ben bu konulari cevremle rahatca paylasamiyorum.....yapi meselesi...

böyle biraz anonim oluyor ve yalan degil baya rahatlatiyor.....

en azindan bu yazimi yazarken hüngür hüngür agladigimi kimse görmüyor....

agbi..ruhlar aleminde bizler kol kola geziyorduk...ne cabuk unuttun güzel abicim, ne anonimi?...gönül "ufkunda" bir pirilti isik varsa..o´da bizlerin göz yasi agbi...sevinci bir, hüzünleri bir olanlara selam olsun agbi..selam..

kadirpasa
11.07.07, 00:49
Kadir kardesim

Ölüm kötü olsaydi ölürmüydü Peygamber demis büyüklerimiz.

Fakat, genc yasta ölümler insana daha bir aci geliyor.

Cok sevdigin, hasretiyle yandigin belli oluyor. Ne mutlu o insana ki, senin gibi bir kardesi var.

Gözü arkada kalmamistir.

Annenin mübarek ellerinden bizim icinde öp.

Biraz önce üzüm yikadim, yanimda duruyor masada. Ilk önce bogazima dügümlendi ama devam ettim yemege.

Koca Kurt da sag olsa, sabirli davranirdi dedim kendi kendime.

Allah rahmetlinin mekanini cennet eylesin. Evlatlarina ve sizlere hayirli uzun ömürler nasib eylesin.

allah razi olsun sag ol nazim agbey,haklisin tabi.....

zor vallahi zor,agbey....ama hayat devam ediyor......

kadirpasa
11.07.07, 00:56
Koca kurtlarin "ölüsü"..yavru kurtlarin "dirilisine" mustudur Kadir agbi..

Kardes acisini kendim görmedim lakin babamda gördüm..kendinden kücük olan kardesini kaybedince..rahmetli amcamda hastaydi ve vefat haberini alinca "koca babamin" o günkü halini tarif edemem..halende öyle agbi..halen..ne zaman aklina getirse..ne zaman rahmetli amcanin cocuklugunu andiran bir cocuk görse "onu anar"..

Allah rahmet eylesin agbi..mekani cennet olsun...Nur icinde yatsin..fatihalar yoldasi olsun...

önkuzu gardas,

senin de basin sag olsun....babani cok ama cok iyi anliyorum......

alin yazisi ve kader...ne diyelim....elden birsey gelmez.......
yeterki hayirli dualarimizi eksik etmiyelim........

dertli4u
11.07.07, 01:11
agbi..ruhlar aleminde bizler kol kola geziyorduk...ne cabuk unuttun güzel abicim, ne anonimi?...gönül "ufkunda" bir pirilti isik varsa..o´da bizlerin göz yasi agbi...sevinci bir, hüzünleri bir olanlara selam olsun agbi..selam..

Gönülleri birleşenler ölse de bir gün
Gök kubbede kalacaktır seslerinden ün.

Gönülleri birleşenler! Selam sizlere!
Uzaklarda dertleşenler! Selam sizlere!

H.N.A.

Önkuzu
11.07.07, 01:19
önkuzu gardas,

senin de basin sag olsun....babani cok ama cok iyi anliyorum......

alin yazisi ve kader...ne diyelim....elden birsey gelmez.......
yeterki hayirli dualarimizi eksik etmiyelim........

Tanrının "gel" buyruğu tatlılıkla erince
Ona doğru can kuşu nice uçmasın, nice?
Ne yaşamak tasası, ne dünyanın yasası,
Ne de bir kaygı kalır can yükünü derince.

H.N.A

aslanpence
11.07.07, 01:32
Aksam aksam bizi de aglattin be kadir kardes... Allah Rahmet eylesin taksiratini affetsin...

ayyıldız66
11.07.07, 01:33
Biz nasil ölecegiz kim bilir. Allah hayirli ölüm versin.

Önkuzu
11.07.07, 01:37
Biz nasil ölecegiz kim bilir. Allah hayirli ölüm versin.

Amin kardesim amin...nasil ölecegimizden ziyade..nasil yasayacagimiza bakalim

ayyıldız66
11.07.07, 01:38
Amin kardesim amin...nasil ölecegimizden ziyade..nasil yasayacagimiza bakalim
Abi
kötü zaman da yasiyoruz. Hergün burada haberleri okumak bazen hic ama hic ic acici olmuyor. Dedigin gibi, herseyin hayirlisi.

kadirpasa
11.07.07, 01:40
Aksam aksam bizi de aglattin be kadir kardes... Allah Rahmet eylesin taksiratini affetsin...

aslanpence kardes dostlar sag olsun,sag olasin......

niyetim sizleri de üzmek degildi vallahi!

aslanpence
11.07.07, 01:50
aslanpence kardes dostlar sag olsun,sag olasin......

niyetim sizleri de üzmek degildi vallahi!

Ölüm nekadar Aci ise, okadar da bir nigmet dir. Ucunda ölüm olmasa zaten bu hayat cekilmez. Ölümü hatirlamak Insani dizginler birde bunun öbür tarafini düsündürür. Ölümü hatirlattigin icin tesekkürler Kadir Kardes. Insan hayat mesgalesinde bazen unutabiliyor... Allah hepimize hayirli ölümler versin.

Önkuzu
11.07.07, 01:51
Abi
kötü zaman da yasiyoruz. Hergün burada haberleri okumak bazen hic ama hic ic acici olmuyor. Dedigin gibi, herseyin hayirlisi.

Verecegim örnek "olaylari" resimlestirmek icin...Her devrin firavunu varsa, unutma o devrin musasida var..

O günden bugüne cile, mücadele, sevgi ayni..degisen sadece "zemin"...zemin´e hazirlik olabilmek icinde "zamanin" avucunda "SIKISIP" kalmak ile degil..zaman´i "avucundan" kacirmamakla olur...

Moe
11.07.07, 02:11
Yapma abi ya, sözlerin beni tam candamarimdan vurdu...:-(

Allah rahmet eylesin, abinin mekani cennet olsun.

Gök Türk
11.07.07, 08:45
Allah rahmet eylesin, mekani Cennet olsun!

Gökcen
11.07.07, 10:20
Allah rahmet eylesin, mekani cennet, topragi bol olsun.allah ailesine sabirlar versin..genc yasta birini kaybetmek atesten gömlek, allah kimseye yasatmasin..

artik ölümün bile hayirlisini dileyecek hale geldik,,allah cektirmesin

BirKul
11.07.07, 13:47
kadir abi... demekki 'koca kurt' abimiz ALLAHin sevdigi kullardanmis ki RABBIM onu erkenden yanina cagirmis...

mekani cennet olur insaALLAH
politikcity benim gözüm de kücük bir aile gibi
senin üzüntün hepimizin üzüntüsü
senin kayibin hepimizin kayibi
abimizin ruhuna herkesden bir FATIHA.........

selametle

deryatulga
11.07.07, 14:20
Böyle durumlarda benim o hic kabina sigmayan dilim kilitleniverir nedense. Cünkü bilirim ki ne dersem diyeyim, ates düstügü yeri yakar. Cok zorlu bir sinav, Allah düsman basina vermesin!

dertli4u
11.07.07, 15:08
Ölüm insanlar icin ibret vesilesidir.

Ne zaman bir tanidigimin ölüm haberi ile karsilassam, aklima gelen ilk sey "acaba kendisne karsi bir yanlisim, haksizligim oldumu?" sorusudur.

Yasadigim sehirde uzun yillar boyunca bir cok insanla bire bir tanismis oldum. bir cogu benim müsterim. Veya beraber is münasebetimiz olan biri.

Ve bunlardan birkac tanesi yanliz baslarina vefat ettiler.

Bir abimiz vardi. Cok hos sohbet ve insancil. Hanimindan ayrildi. Tek basina yasadigi evinde bir gün ölü bulundu. Yillar gecti aradan. Halen araba kullanirken aklima gelen bir tavsiyesi vardir. "Yokus asagi agir yükle giderken motor frenini degil normal freni kullan. balatayi degistirirsin ama motoru bozarsan daha masrafli olur" demisti. Ne zaman yokus asagi rampa insem aklima gelir ve rahmet okurum.

Bir Ali Aktas vardi. efendi, kibar, dürüst. yillarca benden mal aldi. hep dost olarak gördü beni ve cevresini.

bir sabah hanimina, "ben kahvaltiyi hazirlarken sen de taze bagett ekmek alsan iyi olur" diyor ve kahvaltiyi hazirlamaya basliyor. hanimi eve dönüyor, kapiyi aciyor. Ali yerde. Kalp krizi gecirmis ve vefat etmis.

Oglu simdi onun isini devraldi. Gene benden mal aliyorlar. Oglunu her gördügümde sanki babasini görüyor gibi oluyorum.

Rahmetli babasi cok iyi insandi cok.

Getigimiz günlerde gazetede bir haber okudum. Epey yasli bir amca. Evinde ölü bulunmus ve cocuklari sahip cikmadigi icin, kimsesizler mezarligina gömülmüs. basina da bir hac dikilmis.

Haberi okuyunca mahfoldum. Adamcagiz benim müsterimdi. Devamli gelir ve illa ki pazarlik ederdi. Bazen icimden kizardim, "ulan emekli olmus, kimbilir ne kadar parasi bankada yatiyordur ama benimle üc kurus icin pazarlik yapiyor" derdim kendi kendime.

Megersem bütün parasini ailesine harcamis ve kiyida kösede parasi yokmus. Ama o haliyle bile muhakkak her ay bir iki defa gelir ve CD alirdi.

Bir defasinda cok kizdirmisti beni ve hic yapmadigim birseyi yaparak, dükkandan kovmustum kendisini. Yazik adamcagiz üc dört ay sonra gene geldi ve gene CD alabilirmiyim diye sormustu.

Öldügünü okuyunca bir tuhaf oldum. Ben bu insanin kalbini kirmistim ve artik özür dilemek, helallik almak imkanim da yoktu.

Sonradan, mezarligin yakinindaki caminin ve basinin konuyu ele almasi sayesinde, mezareindaki hac kaldirildi ve cenazenin Türkiyeye nakledilmesi icin calisma baslatildi.

Ölüm ibret alma vesilesidir geride kalanlara. Kimin nerede, ne zaman fani dünyayi terkedecegi belli degildir.

Kimseyi kirmamak ve etrafimiza sevgi ile bakmaga calismaliyiz.

Eger ahiret günü, olmak istersen gülen.
Bir damla tevbe olsun, ALLAH için dudaklarından dökülen!!!

leser
11.07.07, 16:29
(...) Kimseyi kirmamak ve etrafimiza sevgi ile bakmaga calismaliyiz.
(...)

Tesekkürler - ne güzel ve dogru sözler!:aferin:

BirKul
11.07.07, 20:12
düsünüyorum da benim ailemden biri vefat etse...
ben ne olurdum acaba??
kac zamanda kendime gelebilirdima caba??

su resimdeki afacan varya... benim herseyim diyebilirim...
3 yasinda ama ablasiyla - yani benimle - nasil inatlasiyor...
bazen bu inatlasmalarini, tatli tatli konusup gülmesinin yok oldugunu düsünüyorum da simdi bile kendimi tutamayip agliyorum... RABBIM ömrünü uzun kilsin, hayirli kul, hayirli ümmet, hayirli evlat olmaya hepimize nasip etsin...

vesselam...

yücel
11.07.07, 20:44
iki sene oluyor. Aklim erdiginden beri, her Türkiye ziyaretimizde, Peder bizi Hami amcaya götürürdü. Sabah aksam orada otururduk. Hami amca, Peder´in hala oglu, en samimi, kardesden daha yakin olan birisi idi. Nedense o sicakligi, ne amcamlarla nede baska sülale arasinda fark ederdim. Hami amcanin dükkani vardi, kendi ailesini gecindirmeye yetiyordu, hatta Peder o dükkani bir ara beraber kurmus, alaman markiyla depoyu o doldurmus, fakat hic parasinin hesabini sormamis. Hatta o dükkan Peder´in mirasdan kalan 4/5 payi olarak onunmus, kira anlasilmasi varmis, ödenmesi gerekirmis (Hala, amcalar istiyor) Peder onu karsilarmis. Her gittigimizde, her allahin günü dükkani girer girmez Hami amcamiz bize "rejondan ne isterseniz" alin derdi, biz de o zaman ufagiz, alirdik, sevinirdik. Peder her seferinde "yapmayin keratalar" derdi, biz dinlemezdik babayi, o an Hami amca bize destek olurdu hatta. 30 günmü kalirdik memlekette, 30 günün icindende 4 saat orda otururduk, ne usanirdik nede yaramazlik yapardik. Dükkanda yaklasik 15metre kare, 3 erkek cocuk, bir Hami amca ve birde Peder. Haa, o müsterileride unutmayalim tabikii. Kimler gelmezdiki? Kambur Halit, Martin (almanyadan gelen bir Türk), Faytoncu Ismet ve daha neler neler.
Her neyse, biraz kisadan aliyim, bu amcayla her seyi yapardik, hatta 26 yasima kadar cocuk gibi oynardik, her yere götürürdü, her yerede onu götürürdük. Iki sene önce baba izine gidiyor, yaklasik 4ay kaldiktan sonra, telefon aciyor. Bizlere, yani erkeklere degilde, kiz kardesimi ariyor, ölüm haberini veriyor. Kiz kardesim sesinden iyi olmadigini anliyor, beni ariyor. Ben hangisine üzülecegimi sasirmis halde kiz kardesimden ölüm haberini aldim. Hamam´a gitmisler, hamamda Hami amcamiz fenalik geciriyor. Babam yardim ederek disari cikariyor, fakat o an elinde ölüp gidiyor. Babam o zamandan beri, her Türkiye gidisinden geri dönerken, sanki bos bos gitmis, bos bos gelmis. En kötü durumda, Hami amcamizin hanimi, babama feryatlarla suclu oldugunu söylemesi. Belkide o en cok kalbini kiran bir durum. Ondan beride agzina bir kere olsun, Hamiyi andirdigini duydum. Bilirimki, kücük yastan beri en iyi arkadasi oldugu, delikanlilik zamaninda birbirlerini koruduklarini, almanyaya gelmesinde onun yaninda olmasini istedigini. Bilirimki, her allahan günü, "mezarliga ugrayacagim" demesinde, o mezar´ada ugradigini. Babam 35 dogumlu, sihati yerinde, iyi görünüyorda, iki sene icinde degisiklikleride fark ettim. Allah yardimcisi olsun, herkesin yardimcisi olsun.

kadirpasa
01.09.07, 02:09
siz hic tokat yemeyi özlediniz mi?

bu aksam yine efkarlandim,yine özledim yine aradim........

aklima ,cocukluguma geri gitmisken,rahmetli agbim den yedigim ilk ve son tokadi yedigim geldi.......

yasim 10 veya 11.....traktöre yeni yeni hakim oluyorum.....
bir gün köyde tozluyorum,biraz da cesme de ki kizlara hava atacam ya.:lach:
toprak yolda,cesmeye yakin,kör olasica o cukur vardi.
kizlara bakayim diye, o cukuru unuttuk.....:kafa:
bir anda rodeo yapmis oldum,tabi direksyonu da kayip ettik......
traktör, ilk okulun duvarina tosladi.ben 4-5 metre ucmustum galiba....

ama allah tan bir sey olmadi,ama panikledim ve tabi korku basti......
kendi kendime"ne mok yiyecem" diye durdum........

"kara haber" tez duyulur ya.......kahve den ,cesme den,evler den ve cami avlusun dan kosuyorlar bana dogru......

hele hele menderes agam bi geliyo ki.....abooooo......

vallahi gelir gelmez,bakti ki saglamiz, hem "saydi" hem de okkali tokadi birpatlat ti ki......o bicim....rahmetlinin kürek gibi eli vardi......
herhalde bi 4-5 metre yine ucmustum....
allah tan anam yetis ti ,sonkestiyim ya kiyamaz bana,kurtardi beni......

iste o okkali tokat geldi aklima.......
keske sag olsaydi da o tokatlari bugün de yeseydik.........yeter yanimizda olsaydi........

o yüzden "degerlerimizin" degerini bilelim ve bu fani dünya da onlarla "doyasiya" yasayalim.......doyasiya...... ......

nur icinde yatsin ,cok seviyordum ve ölesiye sevip özleyecegim.......

selametle.......

nazimalemdar
01.09.07, 02:19
siz hic tokat yemeyi özlediniz mi?

bu aksam yine efkarlandim,yine özledim yine aradim........

aklima ,cocukluguma geri gitmisken,rahmetli agbim den yedigim ilk ve son tokadi yedigim geldi....... o yüzden "degerlerimizin" degerini bilelim ve bu fani dünya da onlarla "doyasiya" yasayalim.......doyasiya...... ......

nur icinde yatsin ,cok seviyordum ve ölesiye sevip özleyecegim.......

selametle.......

kadir kardesim

ne mutlu rahmetli abine, arkasindan dua edecek, onu hayirla anacak bir kardesi var.

Allah cümlemize, ardindan dua edecek dostlari, sevenleri olmasini nasib etsin.

Allah (cc) gani gani rahmet eylesin.(amin)

Haluk
01.09.07, 02:21
Agbilerini kaybedenler icin bir Allah rahmet eylesin... :(

Bana nasib olmamis agbimi tanimak.. Mehmet agbimi.. Ufak yasda yummus gözlerini.. belki sefaatci olur kardesine öbür dünyada.

Cok isterdim Agbi demeyi, korkdugum anlarda yanimda olmasini... ama olmadi, olamadi.

nazimalemdar
01.09.07, 02:29
Agbilerini kaybedenler icin bir Allah rahmet eylesin... :(

Bana nasib olmamis agbimi tanimak.. Mehmet agbimi.. Ufak yasda yummus gözlerini.. belki sefaatci olur kardesine öbür dünyada.

Cok isterdim Agbi demeyi, korkdugum anlarda yanimda olmasini... ama olmadi, olamadi.

bazen abileri ile kavga eden, küsen birilerini görünce cok kiziyorum.

yahu, benim bir abim olmadi. ne kadar isterdim bana kizacak, beni ikaz edecek, beni koruyacak bir abim olmasini.kimseyle konusamadigim dertlerimi onunla konusmak isterdim. o yürüken onu seyretmek, attigi adimlari takip etmek isterdim.

imrendim hep, abisi olanlara.

ama son yillarda benim de bir abim var artik.

derya hoca, benim abim. gerci iyi ki uzakta oturuyor. yakinda oturuyor olsaydi, herhalde hergün firca yerdim yaptigim yanlislardan dolayi.

kadirpasa
01.09.07, 02:31
allah razi olsun agbey.......

insanoglu bir tuhaf.......

kayip edince,ah keske sunu yapsaydim böyle yapsaydim diyor.......

misal rahmetli,benim almanya ya gitmemi istemiyordu ama kararima saygi gösterdi.
onunda hakli gerekceleri vardi.ama isin icine gönül isi girdi mi,insanin gözü kolay kolay baska bir sey görmüyor.