PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Erdogan: "Atatürk bir dönemin ürünüydü, yasandi bitti!"

Ruh kiz
30.09.07, 01:27
Erdoğan;Atatürk Bir Dönemin Ürünüydü

29 Eylül 2007 23:18

Wall Street Journal Gazetesi, Erdoğan’ın Atatürk’le ilgili soruyu "Bir dönemin ürünüydü" diye cevapladığını yazdı
’Atatürk... Happened’
The Wall Street Journal gazetesi yazarlarından Robert L.Pollock New York’ta BM toplantıları dolayısıyla bulunan iki başbakanla yaptığı iki söyleşiyi “Haftasonu Söyleşileri” bölümünde yayınladı. BM toplantıları dolayısıyla Müslüman dünyasının en ilginç iki hükümetinin, Irak ve Türk hükümet başkanlarıyla röportaj olanağı bulduğunu kaydeden Pollock, Başbakan Erdoğan ile söyleşisine “Atatürk’ten Sonra” başlığını attı.

Erdoğan’ı “hareketli” gördüğünü anlatan Pollock, “Gerçekte, bir yıl önce Washington’da yaptığım röportajda gördüğümden daha genç görünüyordu. Belki seçim zaferi politikacıya böyle yansıyordu” dedi. Recep Tayyip Erdoğan’ın endişelenmesi için nadir görülen nedenler bulunduğu belirtilen yorum şöyle devam etti:

“Kendisi Türkiye’de benzeri görülmemiş bir ekonomik büyüme patlama dönemine başkanlık ederken -İstanbul’u herhangi bir Avrupa kentinden ayırmak giderek güçleşiyordu-, hükümetinin meşruluğu ve kalıcığına ilişkin sorular peşini bırakmıyordu.

Unutulmamalı ki, çağdaş Türkiye, kamu yaşamında İslamın etkisini bastıran, geleneksel giysiyi yasaklayan ve tüm toplumun Latin alfabesiyle okuyup yazması direktifini veren Mustafa Kemal Atatürk adındaki gayretli bir çağdaşlık yanlısının eşsiz eseridir. Ülkenin laik askeri kurumları ve aydın sınıflar AKP hükümetine yönelik eleştirilerini gizlememişlerdir.”
Vatan

Wall Street Journal’daki röportajda Pollock, Laik Türklerin, Başbakan Erdoğan’ın “Atatürk’e ilişkin hayranlık duyduğu bir konu var mıydı ve nasıl eleştirirdi?” biçimindeki son sorusuna verdiği yanıtı daha az güven verici bulabileceklerini belirtti.

’Atatürk... Happened’

Pollock’un röportajında Başbakan Erdoğan’ın Atatürk’le ilgili soruya İngilizce “happened-yaşandı” sözcüğüyle karşılık verdiğini belirtiyor. Pollack röportajını şöyle bitirdi:

Doğal bir şekilde yanıtlıyor, özetle: Atatürk ’yaşandı.’O ’döneminin bir ürünüydü’ diyor, ’Bugün sahip olduğumuz Türkiye, o yerleşmiş sütunların üzerine inşa ediliyordu.’

Bir kelimeye çok fazla takılmayın

Röportajı yapan gazeteci VATAN’a konuştu:
Wall Street Journal’daki yazının ardından röportajı yapan Robert Pollock’a ulaştık. Ve Erdoğan’ın Türkçe’ye “yaşandı” diye çevrilebilecek “Happened” kelimesiyle neyi kastetmek istediğini sorduk. Röportajda ses kaydı yapmadığını sadece Erdoğan’ın tercümanının sözlerini not aldığını söyleyen Pollock VATAN’a şu açıklamaları yaptı:

“Bence bu kelimeye çok fazla takılmak hata olur. Bence asıl dikkat edilmesi gereken şey, benim sorduğum bu soruya Erdoğan’ın Atatürk hakkında bir yanıt vermek yerine Atatürk’ün zamanıyla ilgili bir yanıt vermiş olmasıdır. Erdoğan Atatürk ile ilgili nötr yorumlarda bulundu. Yani benim vurgulamak istediğim şey şu: Ben Erdoğan’a Atatürk’ü sordum o bana Cumhuriyetin kuruluşundaki zamanı anlatan bir yanıt vermeyi tercih etti.

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=134245

deryatulga
30.09.07, 01:34
Sonunda adama Ingilizce de konusturdular ya, helal olsun. Pollock efendi eski tanidigimiz. Ama "happened" de ne mene bir söz? "has been" dese haydi neyse!

Ruh kiz
30.09.07, 01:42
HOcam bir huyum var, cok fena:D

Isterse agziyla kus tutsun, bir insandan gicik kaptiysam bi da illallah dedirtirim...Hic sasmaz:D

Kì Basbakan`i da maalesef sevemedim gitdi..:D ELimde degil...

Gökcen
30.09.07, 01:49
ja Atatürk war mal er war aber keine leere persönlichkeit und keine eintagsfliege, er hat uns ein land hinterlassen zu deren aktueller regierung man nur : shit happens sagen kann. madem inKilizce ozaman böyle yani

Ruh kiz
30.09.07, 01:53
shit happens

Besser könnte man es nicht formulieren...Danke Danke Danke....

Psila Vuna
30.09.07, 02:08
Das Volk verdient immer den Anführer das sie wert ist.
Siehe US of A, siehe die BRD siehe die T.I.C.(bald)
Die Aussagen klingen sich auch immer ähnlich.

Dass die Militärs alles schon regeln und die Köpfe rollen lassen werden, alles nur blah blah.

Nichts wird passieren. Was soll der Mann noch tun?? Drauf spucken??

emire
30.09.07, 02:46
Das aus dem Mund eines Knackis,der auch den Staat führt,aber wohin ?

hami yildiz
30.09.07, 02:49
Kendisi Yasarken bitti.
Atatürk nerede Erdogan nerede, Kürdan'i bile olamaz Atatürkün.

deryatulga
30.09.07, 02:55
Robert L.Pollock Neo-Con/Sag Siyonist ittifakinin ABD basinindaki en azgin temsilcilerinden biri. Türkiye'yi karistirmak amaci ile kaleme aldigi ilk yazisi da bu degil. Sevgilisi Asli Aydintasbas'in gecenlerde Sabah'in Ankara temsilciliginden kovulmasi da saldirganligini pekistirmis olabilir. Evet our boys darbelerini yapsin, memleketin cocuklari Iran ve Suriye karsisinda kanlarini döksün, Pollock gibilerin basi da göge ersin! Bu kadar bilincsizlik ve cehalete ragmen Türkiye hala batmiyorsa, gercekten de cok saglam temelleri var demektir!

Ruh kiz
30.09.07, 03:09
Robert L.Pollock Neo-Con/Sag Siyonist ittifakinin ABD basinindaki en azgin temsilcilerinden biri. Türkiye'yi karistirmak amaci ile kaleme aldigi ilk yazisi da bu degil. Sevgilisi Asli Aydintasbas'in gecenlerde Sabah'in Ankara temsilciliginden kovulmasi da saldirganligini pekistirmis olabilir. Evet our boys darbelerini yapsin, memleketin cocuklari Iran ve Suriye karsisinda kanlarini döksün, Pollock gibilerin basi da göge ersin! Bu kadar bilincsizlik ve cehalete ragmen Türkiye hala batmiyorsa, gercekten de cok saglam temelleri var demektir!

Hocam, Erdogan`da bu adama Atatürk ile ilgili bir soruyu cevapliyorsa yine hata Basbakan`da kusura bakmayin....
Insan kendini zor durumda birakacak konulari, kendisinden haz etmeyenlerin eline koz olarak vermez dimi ama?

deryatulga
30.09.07, 03:21
Hocam, Erdogan`da bu adama Atatürk ile ilgili bir soruyu cevapliyorsa yine hata Basbakan`da kusura bakmayin....
Insan kendini zor durumda birakacak konulari, kendisinden haz etmeyenlerin eline koz olarak vermez dimi ama?

Basbakan yabanci dil bilmiyor, birikimi de danismanlarinin kendisine aktardigi kadar. Aslinda devletin istihbaratinin bu tür röportajlara ambargo koymasi lazim ama.............. gerisini de sen anlayiver!:motz:

polatinum
30.09.07, 03:24

Basbakanimiz demek istemistirki....yeni bir dönem basliyor.......1920lerde yasamiyoruzki, dünya deyisiyor. Kann man nicht behaupten dass die TR sich extrem verändert hat, von eher nach innengerichtet, mit einem hauch von ostblock-flair zu.......... zu..... irgendwas anderem (henüz belli degil)

Ruh kiz
30.09.07, 03:24
Basbakan yabanci dil bilmiyor, birikimi de danismanlarinin kendisine aktardigi kadar. Aslinda devletin istihbaratinin bu tür röportajlara ambargo koymasi lazim ama.............. gerisini de sen anlayiver!:motz:

Kiiiiim? Istihbarat mi Basbakan`in röpörtajlarina ambargo koyacak?;)

Ruh kiz
30.09.07, 03:28
Basbakanimiz demek istestirki.....yeni bir dönem bassliyor.......1920lerde yasamiyoruzki, dünya deyisiyo. Kann man nicht behaupten dass die TR sich extrem verändert hat, von eher nach innengerichtet, mit einem hauch von ostblock-flair zu.......... zu..... irgendwas anderem (henüz belli degil)

Eger, her söyledigi cümle icin "Acaba ne demek istedi? Hmmmmm! Icinde biraz Goethe biraz Schiller...Hmmm" diye düsünmemizi saglayacak olaylara ve röpörtajlara imza atacak idiyse kusura bakma, Türkiye Cumhuriyeti`ni yönetecek Basbakan konumunda degil, Sair, romanci veya ne bilim baska bir konumda olmaliydi. Basbakan, kesin ve net olmak ve her söyledigi sözün medya tarafindan parca parca lime lime edilecegini bilmek zorunda....!

deryatulga
30.09.07, 03:32
Kiiiiim? Istihbarat mi Basbakan`in röpörtajlarina ambargo koyacak?;)

Basbakan'in ettigi her laf, devletin bir dairesinde kotarilarak kendisine ögretilen sözlerdir. Ara sira kendi düsüncelerine öncelik tanidigi zaman bu hemen ortaya cikiyor zaten! Devletin istihbarati siradan vatandasin beyninin kivrimlarinin arasina girsin diye kurulmus degil. Pollock takimi hakkinda dogru dürüst bir rapor hazirlasalar Basbakan o röportaja hic kalkismazdi. Tercümanligi da yine Egemen Bagis yapmissa, spekülasyona tam gaz devam denebilir.

deryatulga
30.09.07, 03:33
Atatürk yaşandı sözüne yalanlama
ABD'nin Wall Street Journal Gazetesi'nde çıkan bir yazıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a atfen, ''Atatürk yaşandı'' biçiminde yansıtılan sözlerin Başbakan
Erdoğan'a ait olmadığı bildirildi.

Başbakanlık yetkilileri, Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'ta Wall Street
Journal Gazetesi yazarlarından Robert L. Pollock'a verdiği ve dün yayımlanan
röportajda, ''Atatürk'ün Cumhuriyet'in kurucusu olduğu ve savaş
koşullarından, çok başka koşullar altından Türkiye'yi çıkarıp modern Türkiye'nin
temelini attığını'' söylediğini bildirdiler.

Erdoğan'ın, sözkonusu röportajda 1924 Anayasası'nı ileri bulduğunu
belirttiği de kaydedildi. Gazetede, Erdoğan'a atfen ''Atatürk yaşandı''
biçimindeki sözlerin Erdoğan'a ait olmadığı, Erdoğan'ın ne Türkçe ne de İngilizce
böyle bir ifade kullanmadığı vurgulandı.
Kaynak: http://www.sonsayfa.com//images/source/30.jpg

Gökcen
30.09.07, 03:35
ingilizce bilmemesi bile büyük ayip. cobanlar bile ingilizce biliyor, basbakanimiz bilmiyor..hey allahim hey..allah rizasi icin bari tercümani ben olayim

polatinum
30.09.07, 03:38
ingilizce bilmemesi bile büyük ayip. cobanlar bile ingilizce biliyor, basbakanimiz bilmiyor..hey allahim hey..allah rizasi icin bari tercümani ben olayim

Google amca ile ugrasmayayim simdi, sezer biliyormuydu? Gercekten bilmiyorum,merak ediyorum

Ruh kiz
30.09.07, 03:40
Basbakan'in ettigi her laf, devletin bir dairesinde kotarilarak kendisine ögretilen sözlerdir. Ara sira kendi düsüncelerine öncelik tanidigi zaman bu hemen ortaya cikiyor zaten! Devletin istihbarati siradan vatandasin beyninin kivrimlarinin arasina girsin diye kurulmus degil. Pollock takimi hakkinda dogru dürüst bir rapor hazirlasalar Basbakan o röportaja hic kalkismazdi. Tercümanligi da yine Egemen Bagis yapmissa, spekülasyona tam gaz devam denebilir.

En acisi da bu ya! Esasen ben Basbakan`in o "egitime" de karsi geldigi kanaatindeyim...

deryatulga
30.09.07, 03:42

Helmut Kohl ve Hans Dietrich Gencher bir kelime yabanci dil bilmeden Almanya'yi 16 yil idare ettiler. Ekibin saglam olunca sana kusdili bile yeter.

Gökcen
30.09.07, 03:42
Google amca ile ugrasmayayim simdi, sezer biliyormuydu? Gercekten bilmiyorum,merak ediyorum

bu saatde cis caristirmasimi yapalim?ahmet necdet sezer biliyor mu dedim?dedigimi hatirlamiyorum yani

Gökcen
30.09.07, 03:44
Helmuth Kohl ve Hans Dietrich Gencher bir kelime yabanci dil bilmeden Almanya'yi 16 yil idare ettiler. Ekibin saglam olunca sana kusdili bile yeter.
helmut kohl hans dieter gencher yi bizim erdoganla kiyaslamak olmuyo hocam..onlarin hic biri lan lun anani diye konusmuyolardi yani.

deryatulga
30.09.07, 03:47

Bosuna ugrasma bilmiyordu. Ayrica yasalarini neredeyse tamamen baska ülkelerden kopya etmis bir ülkenin Anayasa Mahkemesi baskanligini yabanci dil bilgisi olmadan nasil idare etti, o da ayri mesele. Ama sen Türkiye'de bilim adami gecinen kac ünlünün sadece Aganiki dilini konustugunu bilsen, moralin bin beter bozulurdu.

deryatulga
30.09.07, 03:51
helmut kohl hans dieter gencher yi bizim erdoganla kiyaslamak olmuyo hocam..onlarin hic biri lan lun anani diye konusmuyolardi yani.

Helmut Kohl amcanin Dogu Almanya'daki göstericilere yumruk tekme saldirdigini unuttun galiba! Gazetecilere "Schmeissfliegen!" iltifatini yapan Franz Josef Strauss'lar da gelip gecti, o bakimdan sikintim yok benim.:lach:

deryatulga
30.09.07, 03:55
Marktplatz Halle/Saale - Eier auf Helmut Kohl

von Rainer Leurs

Was ist schlimmer - ein pöbelnder Mob, der den Bundeskanzler mit Eiern, faulem Obst und Farbbeuteln beschmeißt? Oder ein Bundeskanzler, der in blinder Wut auf Demonstranten eindrischt und von den eigenen Sicherheitsleuten zurückgehalten werden muss?

Solche Fragen mussten beantwortet werden nach dem 11. Mai 1991 - dem Tag des Eierwurfs von Halle. Wer möchte, kann sich heute in die Lage des beglibberten Staatsmanns hineinversetzen. Dazu muss man den Marktplatz der Stadt Halle in Sachsen-Anhalt besuchen, eine lichte, großzügige Fläche mit hellgrauen Bodenplatten und einigen sehr alten Gebäuden; mittendurch schneiden die Schienen der Straßenbahn. Es gibt einen Kaufhof, einen kleinen Saturn, einen Deichmann und ein Miederwarenfachgeschäft namens "Hautnah". Auf der einen Seite des Marktes steht das Händel-Denkmal mit Blumenkübeln, auf der anderen Seite blubbert ein moderner Springbrunnen, der ein bisschen so aussieht wie ein Wasserrohrbruch am Berliner Holocaustmahnmal. Auf den Stufen des Ratshofs am Ostende des Platzes sitzen junge Hallenser und essen Hot-Dogs oder Eiscreme.

Man kann sich leicht erschließen, wo es auf diesem Platz zum historischen Handgemenge kam: Dazu muss man ein Foto der Keilerei zur Hand nehmen und die Stellung der Gebäude zueinander vergleichen. Die vier Türme in der Bildmitte zum Beispiel gehören zur über 450 Jahre alten Marktkirche "Unser lieben Frauen". Das dunkle Gemäuer am rechten Rand des Fotos ist der sogenannte "Rote Turm" - ein freistehendes, 84 Meter hohes Gemäuer der Spätgotik mit großem Glockenspiel darin. Es steht mitten auf dem Marktplatz. Als Tatort ergibt sich die Stelle zwischen den Straßenbahnschienen und der Eisdiele "Rialto": Von hier aus wären es bis ins sichere Stadthaus nur noch wenige Meter für den Kanzler gewesen.

"Wie ein wütender Elefant"

Ruh kiz
30.09.07, 04:09
Marktplatz Halle/Saale - Eier auf Helmut Kohl

von Rainer Leurs

Was ist schlimmer - ein pöbelnder Mob, der den Bundeskanzler mit Eiern, faulem Obst und Farbbeuteln beschmeißt? Oder ein Bundeskanzler, der in blinder Wut auf Demonstranten eindrischt und von den eigenen Sicherheitsleuten zurückgehalten werden muss?

Solche Fragen mussten beantwortet werden nach dem 11. Mai 1991 - dem Tag des Eierwurfs von Halle. Wer möchte, kann sich heute in die Lage des beglibberten Staatsmanns hineinversetzen. Dazu muss man den Marktplatz der Stadt Halle in Sachsen-Anhalt besuchen, eine lichte, großzügige Fläche mit hellgrauen Bodenplatten und einigen sehr alten Gebäuden; mittendurch schneiden die Schienen der Straßenbahn. Es gibt einen Kaufhof, einen kleinen Saturn, einen Deichmann und ein Miederwarenfachgeschäft namens "Hautnah". Auf der einen Seite des Marktes steht das Händel-Denkmal mit Blumenkübeln, auf der anderen Seite blubbert ein moderner Springbrunnen, der ein bisschen so aussieht wie ein Wasserrohrbruch am Berliner Holocaustmahnmal. Auf den Stufen des Ratshofs am Ostende des Platzes sitzen junge Hallenser und essen Hot-Dogs oder Eiscreme.

Man kann sich leicht erschließen, wo es auf diesem Platz zum historischen Handgemenge kam: Dazu muss man ein Foto der Keilerei zur Hand nehmen und die Stellung der Gebäude zueinander vergleichen. Die vier Türme in der Bildmitte zum Beispiel gehören zur über 450 Jahre alten Marktkirche "Unser lieben Frauen". Das dunkle Gemäuer am rechten Rand des Fotos ist der sogenannte "Rote Turm" - ein freistehendes, 84 Meter hohes Gemäuer der Spätgotik mit großem Glockenspiel darin. Es steht mitten auf dem Marktplatz. Als Tatort ergibt sich die Stelle zwischen den Straßenbahnschienen und der Eisdiele "Rialto": Von hier aus wären es bis ins sichere Stadthaus nur noch wenige Meter für den Kanzler gewesen.

"Wie ein wütender Elefant"

Hahahahaha, sogar ich erinnere mich an den Vorfall:D

polatinum
30.09.07, 04:24
Helmut Kohl amcanin Dogu Almanya'daki göstericilere yumruk tekme saldirdigini unuttun galiba! Gazetecilere "Schmeissfliegen!" iltifatini yapan Franz Josef Strauss'lar da gelip gecti, o bakimdan sikintim yok benim.:lach:

Bunlar yetmiyormus gibi simdide yari-türk torunlari olcak.....occhhhhhh

http://www.geo-trotter.com/afrique/images/haha.gif

_PaShA_
30.09.07, 04:24

Neyapalim Bati Türkce konussun !!!!

polatinum
30.09.07, 04:27
bu saatde cis caristirmasimi yapalim?ahmet necdet sezer biliyor mu dedim?dedigimi hatirlamiyorum yani

sen dedin demedimki zaten, merak ediyorum dedim, ama derya hocamiza sorsam daha iyi olcakmis belli, tak diye cevabi gelmis bile

TomBac
30.09.07, 10:36
Manchmal bin ich über einige User hier erstaunt und zweifle an ihrem Denkvermögen.

Da schreibt einer eine Zeitungs-Ente (oder eigentlich: eine Provokation!).
Ein anderer sucht im Netz und findet diese offensichtliche Provokation und postet sie hier.
Andere User regen sich über diese Meldung auf - obgleich sie nach 5-cm-Nachdenken selber draufkommen könnten, dass es sich hierbier eindeutig um eine Falsch-Meldung handelt.
Nachdem geklärt wird, dass es sich um eine Falsch-Meldung handelt, werden nun andere "Argumente" ins Feld geführt: Er kann nicht Englisch sprechen, jeder Hirte kann Englisch sprechen, Wieso kann er nicht wie jeder Bauer auch Englisch sprechen (sinngemäß).
Nachdem auch hier geklärt wird, dass es nicht untypisch ist, dass man als Vertreter eines Landes auch die Sprache dieses Landes auf internationalen Konferenzen etc. spricht (es hat nämlich eine symbolische Funktion), bin ich mal gespannt, was nun kommt.Ich würde mir wünschen, dass einige User sich Gedanken machen, bevor sie hier posten. Das ständige "Aus-der-Hüfte-Schießen" ist manchmal unerträglich - zumindest für mich.

ottoman1299
30.09.07, 11:22
Bu tür haberler olmasaydi, bugün meclis aritmetigi cok daha farkli olacakti. Akp'yi ve Erdogani, BOP'un bir parcasi görüp, bunlara oy verenleri isbirlikci ilan edenler.... "Akp bedava kömür dagitarak, secimlerde %47 oy aldi" diyerek, kendilerini kandirmasinlar!

Akp sahiden BOP'un bir parcasi ise?..
Akp'ye oy verenler de, bu tür yalan haberleri piyasaya sürenler de, ayni adrese hizmet ediyor!

Laik bir ülkenin başbakanıyım

Erdoğan kendisine "Müslüman ülkenin Başbakanı” olarak hitabeden Musevi örgüt liderini düzeltti
(...)

‘Türkiye laiktir’

Erdoğan’ın giriş konuşmasının ardından söz alan bir Yahudi kuruluş temsilcisi, Ortadoğu sorununa değinerek, Türkiye’nin sorunun çözümü konusunda rol oynayabileceğini söyledi. Temsilci, “Siz, Müslüman bir ülkenin Başbakanı olarak, Arap ülkeleri üzerinde etkinizi kullanarak, ABD yönetiminin Washington’da yapacağı Ortadoğu barış konferansında çözüme yönelmelerini sağlayabilirsiniz” dedi. Temsilci sözlerini tamamlar tamamlamaz Erdoğan düzeltme yaptı ve “Hayır, Türkiye laik ülke” dedi. Erdoğan soruyu yanıtlarken de, Türkiye’nin gerek İsrail-Filistin sorununun çözümü, gerekse Ortadoğu’daki diğer anlaşmazlıkların aşılması için aktif rol oynamakta olduğunu, buna devam edeceğini söyledi.
(...)

http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=28.09.200 7&Newsid=139015&Categoryid=1

theinsider
30.09.07, 13:34
Manchmal bin ich über einige User hier erstaunt und zweifle an ihrem Denkvermögen.
Da schreibt einer eine Zeitungs-Ente (oder eigentlich: eine Provokation!).
Ein anderer sucht im Netz und findet diese offensichtliche Provokation und postet sie hier.
Andere User regen sich über diese Meldung auf - obgleich sie nach 5-cm-Nachdenken selber draufkommen könnten, dass es sich hierbier eindeutig um eine Falsch-Meldung handelt.
Nachdem geklärt wird, dass es sich um eine Falsch-Meldung handelt, werden nun andere "Argumente" ins Feld geführt: Er kann nicht Englisch sprechen, jeder Hirte kann Englisch sprechen, Wieso kann er nicht wie jeder Bauer auch Englisch sprechen (sinngemäß).
Nachdem auch hier geklärt wird, dass es nicht untypisch ist, dass man als Vertreter eines Landes auch die Sprache dieses Landes auf internationalen Konferenzen etc. spricht (es hat nämlich eine symbolische Funktion), bin ich mal gespannt, was nun kommt.Ich würde mir wünschen, dass einige User sich Gedanken machen, bevor sie hier posten. Das ständige "Aus-der-Hüfte-Schießen" ist manchmal unerträglich - zumindest für mich.

entschuldige tombac, aber du sprichst hier andersdenkenden menschen das denkvermögen ab. das oben genannte szenario kann man auch anders formulieren (beides ist spekulativ)

nehmen wir an rte hat wieder mal seine "ofizielle denkweise" verlassen und versucht wieder mal sein gedankengut "einzubringen"

nehmen wir an pollock, von niederen zielen geleitet, nutzt diese äusserungen von rte oder dessen übersetzers zu dem bericht

was bleibt dem regierungskreis anderes übrig als ein dementi auszusprechen.
wo sind die glasklaren beweise, das die pollock-meldung falsch ist und nicht vielleicht das dementi?

selbst wenn dieses szenario völlig an den haaren herbei gezogen ist; darf ich, aufgrund meiner einschätzung von rte, nicht meine persönliche meinung äussern?

es haben doch 53% der türkischen bevölkerung nicht die akp gewählt; dürfen diese leute nicht ihren unmut ausdrücken. mir ist klar, das unter den gegnern auch leute "hausen", die alles andere als eine demokratische türkei wollen, aber muss man alle gegner der akp unter general-bann stellen?

mir wurde in diesem forum schon gedroht, mich wie einen fliegenschiss an der wand zu zerdrücken, nur weil ich vielleicht zu schnell aus der hüfte geschossen habe. fehler macht jeder, fehler von andersdenkenden zu verzeihen zeugt dann von wahrer reife.....diese reife traue ich dir zu (mehr als manchem anderen).....sei einfach ein wenig geduldiger mit den menschen....

Öz-Türk
30.09.07, 14:32
herzamanki durum, erdogan bi laf atiyor, millet birbirine giriyor! :D

Wolf
30.09.07, 14:58

Passiert mir hier jeden Tag, aber zum Glück sind es nur "einige" und nicht die Masse. In einer Demokratie muss man wohl damit fertigwerden, dass jeder zu jedem Thema eine feste Meinung hat..... unabhängig vom Wissensstand.

Andere User regen sich über diese Meldung auf - obgleich sie nach 5-cm-Nachdenken selber draufkommen könnten, dass es sich hierbier eindeutig um eine Falsch-Meldung handelt.Das scheint in vielen Fällen offenbar nicht ganz so einafch zu sein.

Das ständige "Aus-der-Hüfte-Schießen" ist manchmal unerträglich - zumindest für mich.

Why doesn't that surprise me? ;)

Önkuzu
30.09.07, 14:58
Bu tür haberler olmasaydi, bugün meclis aritmetigi cok daha farkli olacakti. Akp'yi ve Erdogani, BOP'un bir parcasi görüp, bunlara oy verenleri isbirlikci ilan edenler.... "Akp bedava kömür dagitarak, secimlerde %47 oy aldi" diyerek, kendilerini kandirmasinlar!

Akp sahiden BOP'un bir parcasi ise?..
Akp'ye oy verenler de, bu tür yalan haberleri piyasaya sürenler de, ayni adrese hizmet ediyor!

Ottoman agbi,

AKP´nin BOP ile anilmasi gayet dogal ve suan icin gercekci. Basbakanin Canli yayinlarda ve mitinglerde "Diyarbakirin" bu projede "merkez" olacagini ve kendisininde bu Projenin icinde "Esbaskani" oldugunu söylemedimi? Yani bu "komplo teorisi" degilki..bizzat Basbakanin söyledikleri.

Basbakan ettigi bu "koca(!)" laflarin hesabini vermedi..Bunu vermedikce, o tür haberler cok "dogal" ve "abartisiz"..cünkü birbirine örtüsüyor..

TomBac
30.09.07, 15:04
entschuldige tombac, aber du sprichst hier andersdenkenden menschen das denkvermögen ab. das oben genannte szenario kann man auch anders formulieren (beides ist spekulativ)

nehmen wir an rte hat wieder mal seine "ofizielle denkweise" verlassen und versucht wieder mal sein gedankengut "einzubringen"

nehmen wir an pollock, von niederen zielen geleitet, nutzt diese äusserungen von rte oder dessen übersetzers zu dem bericht

was bleibt dem regierungskreis anderes übrig als ein dementi auszusprechen.
wo sind die glasklaren beweise, das die pollock-meldung falsch ist und nicht vielleicht das dementi?

selbst wenn dieses szenario völlig an den haaren herbei gezogen ist; darf ich, aufgrund meiner einschätzung von rte, nicht meine persönliche meinung äussern?

es haben doch 53% der türkischen bevölkerung nicht die akp gewählt; dürfen diese leute nicht ihren unmut ausdrücken. mir ist klar, das unter den gegnern auch leute "hausen", die alles andere als eine demokratische türkei wollen, aber muss man alle gegner der akp unter general-bann stellen?

mir wurde in diesem forum schon gedroht, mich wie einen fliegenschiss an der wand zu zerdrücken, nur weil ich vielleicht zu schnell aus der hüfte geschossen habe. fehler macht jeder, fehler von andersdenkenden zu verzeihen zeugt dann von wahrer reife.....diese reife traue ich dir zu (mehr als manchem anderen).....sei einfach ein wenig geduldiger mit den menschen....

Vorab: Ich gelobe Besserung und werde versuchen, etwas mehr Geduld an den Tag zu legen.

Auf deine Kritik werde ich heute intensiver Abend eingehen. Bis denne...

taycunist
30.09.07, 23:48
Erdoğan;Atatürk Bir Dönemin Ürünüydü

29 Eylül 2007 23:18

Wall Street Journal Gazetesi, Erdoğan’ın Atatürk’le ilgili soruyu "Bir dönemin ürünüydü" diye cevapladığını yazdı

Gün gelecek Tayyip efendi de tarihi karisacak. Ama kendisini Türk milleti lehine yaptigi icratlatdan dolayi; anacak, hatirlayacak kimseler cikarmi? Orasi oldukca süpheli.

Gök Türk
01.10.07, 00:04
Ottoman agbi,

AKP´nin BOP ile anilmasi gayet dogal ve suan icin gercekci. Basbakanin Canli yayinlarda ve mitinglerde "Diyarbakirin" bu projede "merkez" olacagini ve kendisininde bu Projenin icinde "Esbaskani" oldugunu söylemedimi? Yani bu "komplo teorisi" degilki..bizzat Basbakanin söyledikleri.

Basbakan ettigi bu "koca(!)" laflarin hesabini vermedi..Bunu vermedikce, o tür haberler cok "dogal" ve "abartisiz"..cünkü birbirine örtüsüyor..

Dogru, ama o lafi ettikden sonra baya süre gecti ve kendisinin agzindan o kavrami bir daha duymadik. RTE'yi birak, conilerin bile o kavrami en son ne zaman kullandiklarina bakmak lazim. Biz bazi olaylarin ic yüzünü bilmiyoruz ama artik neoconlarin ve AKP'nin birbirine pek sempati duymadigini görmemek imkansiz. Yoksa hükümet Iran'la gaz antlasmasi yapar miydi?

Önkuzu
01.10.07, 00:10
Dogru, ama o lafi ettikden sonra baya süre gecti ve kendisinin agzindan o kavrami bir daha duymadik. RTE'yi birak, conilerin bile o kavrami en son ne zaman kullandiklarina bakmak lazim. Biz bazi olaylarin ic yüzünü bilmiyoruz ama artik neoconlarin ve AKP'nin birbirine pek sempati duymadigini görmemek imkansiz. Yoksa hükümet Iran'la gaz antlasmasi yapar miydi?

Ilki dört yil evvel, digerini bir yil evvel söyledi...hem Devlet geleneginide söyledigim bu "zaman sürecinin" ne degeri varki?

Beni ilgilendiren konu AKP´nin tarih sahnesine cikarken kimilerin "Projelerinin" temsilligi ile cikmasi...sonra ters düsmüs, sevmemis falan filan bunlar "degersiz"...

AKPnin tabani muhafazakardir. Ve tabanin agzina bir "yalanci meme" verilmeli...iste arada bir "ABD" ile "ters" düsmenin, Ortadogu ülkeleriyle "antlasmalarda" bulunamanin geregi budur...

Evet tavani muhafazakar ama AKPnin dogusu ve sahneye cikisi hicte öyle degil...BOP Esbaskanligin hesabi verilmedikce...isterse Bushun yakasindan tutsun bay Esbaskani Erdogan..

Gök Türk
01.10.07, 00:50
Ilki dört yil evvel, digerini bir yil evvel söyledi...hem Devlet geleneginide söyledigim bu "zaman sürecinin" ne degeri varki?

Beni ilgilendiren konu AKP´nin tarih sahnesine cikarken kimilerin "Projelerinin" temsilligi ile cikmasi...sonra ters düsmüs, sevmemis falan filan bunlar "degersiz"...

AKPnin tavani muhafazakardir. Ve tavanin agzina bir "yalanci meme" verilmeli...iste arada bir "ABD" ile "ters" düsmenin, Ortadogu ülkeleriyle "antlasmalarda" bulunamanin geregi budur...

Evet tavani muhafazakar ama AKPnin dogusu ve sahneye cikisi hicte öyle degil...BOP Esbaskanligin hesabi verilmedikce...isterse Bushun yakasindan tutsun bay Esbaskani Erdogan..

Bu yeni birsey degil. Usaklik ne AKP ile basladi ne AKP ile bitecek. Bu AKP'nin iyi oldugu anlamina gelmez, ama meselenin olaganüstü olmadigi anlamina gelir. Bundan öncekilere hesap verdirtebildik mi, mesela darbe yapanlara?
Iran'la antlasma "yalanci meme" türünden degil.

Önkuzu
01.10.07, 00:57
Bu yeni birsey degil. Usaklik ne AKP ile basladi ne AKP ile bitecek. Bu AKP'nin iyi oldugu anlamina gelmez, ama meselenin olaganüstü olmadigi anlamina gelir. Bundan öncekilere hesap verdirtebildik mi, mesela darbe yapanlara?
Iran'la antlasma "yalanci meme" türünden degil.

Bakin olayi yokusa vuruyorsunuz..bundan öncekileri "sunu yaptimi" türü "kapaklamalari" kenarda birakin...Dün öyle oldu diye, bugün de öyle olacak degil. Ben dünümü sorgularim ama bugünümüde yargilarim! ve bugün RTE ve ekibi apacik bu Projenin icindeler. Öylese benim dogal hakkimdir bu. Hesap sormak demiyorum...Hesap verdimi diyorum!...RTE onun hesabini versin bakalim...Ciksin güzelce böyle "efelenerek" bu BOP mevzusunu bir anlatsin...

Eeee Iran ile dogalgaz antlasmasi dolayli yönden ABDninde isine geliyor. Esbaskani, asilbaskanin olmadigi yerde bütün isleri yürürlüge koyan demektir...Iki tarafta memnun. Hem ABD hem muhafazakar taban. ABDnin bu "antlasma" icin gösterdigi tepki "resmi" ve "diplomasi" bir tepki idi..Ayni herkesin "terörü" lanetleyip, masa altindan destek sagladigi gibi...

Istanbuli
01.10.07, 02:46
Gün gelecek Tayyip efendi de tarihi karisacak. Ama kendisini Türk milleti lehine yaptigi icratlatdan dolayi; anacak, hatirlayacak kimseler cikarmi? Orasi oldukca süpheli.

Sen hatirlar ve hatirlatirsin , bundan shühem yok :lach:

Yakamoz
01.10.07, 10:52
Pollock: Erdoğan 'happened' demedi, ben yazdım...
NEW YORK (ANKA) /Can Kamiloğlu bildiriyor

Wall Street Journal Gazetesi kıdemli editörlerlerinden Robert Pollock, Başbakan Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğu röportajının yer aldığı son yazısının Türkiye’de yanlış anlaşılmaya yol açmasından duyduğu üzüntü ve rahatsızlığı dile getirerek "Yanlış anlaşıldım" dedi.
ANKA’ya açıklama yapan Pollock, Başbakan Erdoğan’la röportajında "Başbakan bana ’Happened’(yaşandı, oldu) diye bir kelime kullanmadı. Ben ’Happened’’ kelimesinini Başbakan Erdoğan’ın bana anlattıklarının özetlemek için kullandım" dedi.

"BAŞBAKAN ATATÜRK’Ü ELEŞTİRMEDİ"
Robert Pollock şöyle konuştu:
"Ben Başbakan Erdoğan’ın Atatürk ile ilgili görüşlerini almak istedim. Eleştirisel veya onun takdir ettiği yönlerini sordum. Başbakan, Atatürk’ü ne eleştirdi, ne de takdir eden sözcükler kullandı. Bana sorduğum sorunun yerine 1924 Anayasası’nın tarihini anlattı. Bende yazımda, onun bana aktardığı tarihi olayla ilgili bilginin içeriğini tamamiyle yazmaktan ziyade tarihte böyle bir sivil anayasa örneği var anlamında geçmişte böyle bir anayasa yapıldığını belirtmek üzere tırnak içinde ’happened’ diyerek belirttim.
Bu ’happened’ kelimesi Başbakandan gelmedi. O benim kullandığım bir kelime ve bu kelime ile ben 1924 Anayası hakkında bir fikir yürütmüyorum. Başbakan da söz konusu Anayasa hakkında bir fikir yürütmedi yanlızca tarihteki bir dönemi bana anlattıö Pollock, 1924 Anayasası hakkında Başbakanın ve kendisinin herhangi bir fikir yürütmediklerini, Başbakanın sadece tarihi bir süreci kendisine bilgi olarak aktardığını ve de kendisinin yazısında “happened" kelimesi ile 1924’te böyle bir anayasa yapılmıştı demek istediğini söyledi.

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/01/son/sondun16.asp

Simdi bir soru sorabilirmiyim? Acaba kim "oturdu" simdi bu haberi okuyunca. Güya her Anti-Erdogan haberine apis acarak atlayanlar mi yoksa bazi konularda en azindan bir iki gün bekleyip de yorum getirenler mi?

Insallah ders olur!

deryatulga
01.10.07, 12:43
Osmanli ordusu Balkan Harbinde sipere ilk olarak Catalca'da yerlesti ve onu oradan söküp atmak mümkün olmadi. Daha önce ise Kirkkilise ve Lüleburgaz meydan savaslarini kaybetmisti.

Ahmet Altan'in hic bir lafina güven olmaz da, askeri tarih konusunda ettigi sözlere sadece kulak tikanir. Üstad Türk milletini aptallastirmak ve özellikle de Islamcilari ehlilestirmek planinin önemli parcalarindan biri. Yazdigi gazetenin adi da onun icin "Hürriyet"!

TomBac
02.10.07, 22:47
Hiermit entschuldige ich mich expressis verbis für meine Ungeduld. Ebenso werde ich in Zukunft versuchen, die Gefühlswelt und die Motivationslage der jeweils Postenden bei meinen Antworten zu berücksichtigen.

Gök Türk
02.10.07, 23:06
Bakin olayi yokusa vuruyorsunuz..bundan öncekileri "sunu yaptimi" türü "kapaklamalari" kenarda birakin...Dün öyle oldu diye, bugün de öyle olacak degil. Ben dünümü sorgularim ama bugünümüde yargilarim! ve bugün RTE ve ekibi apacik bu Projenin icindeler. Öylese benim dogal hakkimdir bu. Hesap sormak demiyorum...Hesap verdimi diyorum!...RTE onun hesabini versin bakalim...Ciksin güzelce böyle "efelenerek" bu BOP mevzusunu bir anlatsin...

Dedigim gibi, ben su an AKP'nin öyle bir projede (eger öyle bir proje hala mevcut ise) olduguna inanmiyorum. Izledigi siyaset buna uymuyor cünki. Derya hocanin fikri, AKP'nin daha cok küresel sermaye ile "iyi" olmasi, bana daha mantikli geliyor. Iran'la olan antlasma da onlarin isine geliyor zaten, Amerikan devletinin veya neoconlarin isine degil.

Eeee Iran ile dogalgaz antlasmasi dolayli yönden ABDninde isine geliyor. Esbaskani, asilbaskanin olmadigi yerde bütün isleri yürürlüge koyan demektir...Iki tarafta memnun. Hem ABD hem muhafazakar taban. ABDnin bu "antlasma" icin gösterdigi tepki "resmi" ve "diplomasi" bir tepki idi..Ayni herkesin "terörü" lanetleyip, masa altindan destek sagladigi gibi...

Belirli bir yörüngeden baktigin icin böyle düsünüyorsun. AKP Iran'in teklifini red etseydi "ABD'den korktuklari icin kabul etmediler" diyecektin, veya bu antlasmayi MHP yapsaydi ülkenin cikarlarinin düsünüldügünü söyleyecektin.

Önkuzu
03.10.07, 23:49
Yok,tam degil ... Bop konusunda RTE´yi sorguluyorsun ... Tabii ki bu hakkin ... Amenna ... Amma Amerika, Iran ile yapilan andlashmaya koydugu tepkiyi "resmi" ve "diplomatik" olarak degerlendirirken, RTE yada AKPnin BOP konusundaki tavrinda veya calishmasinda böyle bir shey olamaz mi? Yani "resmi ve diplomasi"den ibaret ...

Ayni Göktürk´ün "ben su an AKP'nin öyle bir projede (eger öyle bir proje hala mevcut ise) olduguna inanmiyorum. Izledigi siyaset buna uymuyor" tespiti gibi...

Göktürkün tespitine verdigim cevabida okudun mu?

deryatulga
20.05.11, 21:18
Bakın bir zamanlar ne tatlı sohbetler varmış burada!

Alp Arslan
21.05.11, 00:01
tabiri caizse Atatürk ebediyetin ürünüdür. Türk yasadikca Atamizin anisi da yasayacaktir. Erdoganin kendisi bir dönemin ürünü olacak, süphesiz.

Aslinda yaptigi islerden memnunum lakin böyle söylesilerle degerini düsürüyor, yazik.

Yakamoz
21.05.11, 00:10
tabiri caizse Atatürk ebediyetin ürünüdür. Türk yasadikca Atamizin anisi da yasayacaktir. Erdoganin kendisi bir dönemin ürünü olacak, süphesiz.

Aslinda yaptigi islerden memnunum lakin böyle söylesilerle degerini düsürüyor, yazik.
Taraftarlara bakarsan, Erdogan, Atatürk`ü asmis bile....oder Polat?

Alp Arslan
21.05.11, 00:26
Taraftarlara bakarsan, Erdogan, Atatürk`ü asmis bile....oder Polat?

Erdogan bugün var, yarin yok. Bu cirkin kiyaslama ziyadesiyle yanlis. Birisi ATA, Diyeri Atanin KURDUGU devletin basbakani, simdilik.

Zaten bu dincilerin ATA'ya antipatileri nerden geliyor anlamis degilim. Müslümanlik Türkiyedeki kadar nerde özgürce yasanabiliyor? Herkes özel hayatinda dinini yasayamiyor mu? Haa bas örtülü devlet dayirelerine giremiyorlarmis, ne elsem, ne zaruri konu.

Acikca söylüyorum Türkiyenin düzeni bu, herkes istedigi sekilde yasamakta serbest, onun icin dinini 1000 sene öncesindeki gibi yasamak isteyen, Suudi Arabistana gidebilir.

Anlamiyorum Türkiyede yeni bir din anlayisi türedi. Kadinlarin basi kapali ama yüzlerinde bir ton boya. Bu bas kapatmak erkeklere cekici gelmemek icin degil mi? bu ne Pehriz, ne lahana tursusu?

Manager
21.05.11, 15:19
Acikca söylüyorum Türkiyenin düzeni bu, herkes istedigi sekilde yasamakta serbest, onun icin dinini 1000 sene öncesindeki gibi yasamak isteyen, Suudi Arabistana gidebilir.

lass sie doch ihre religion so ausleben,wie sie es möchten.du widersprichst dir selbst in deinem satz...warum sollen staatsbürger jetzt nach saudi arabien?sinn?

Anlamiyorum Türkiyede yeni bir din anlayisi türedi. Kadinlarin basi kapali ama yüzlerinde bir ton boya. Bu bas kapatmak erkeklere cekici gelmemek icin degil mi? bu ne Pehriz, ne lahana tursusu?

wie gesagt,die frauen wissen bestimmt besser,was zu ihnen passt und was nicht...

deryatulga
21.05.11, 15:28
Suratının kemiklerini haşat ettirerek botox sıktırmak veya Süleymaniye Külliyesinde taş gibi oğlanları etrafına toplayıp da nargile çekmek de mi bu fasıldan?