PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : ne yapalim

semada
25.06.05, 12:12
türk toplumuna acik mektup

kardeslerim, ben ailesinin yarisi kürt asilli olan bir türk vatandasiyim.

avrupanin, memleketimizin aleyhinde takindigi tavir, hepiniz gibi, beni de üzmektedir.

sadece ah vah demekle olmaz..tavrimizi göstermeliyiz.

kendi cahil kafamla, kendime göre, birseyler düsündüm..sizlerle paylasmak istiyorum.

dünya üzerinde, güclü toplumlar kendi ayaklari üzerinde durabilir..toplumlarin güclü olabilmeleri icin, kültürel ve ekonomik alanda da güclü olmalari gerekir.

önümüzdeki günler, tatil dönemidir.

türkiyeye giden her kardesimiz, asgidaki yazdiklarimi düsünerek davranmalidir.

a-cocuklarimizin türk kültürü ile tanismalari, kendilerini gelistirmeleri icin, cocuk kitaplari, gelisme cagi kitaplari satin alin..belki hemen okumasalar bile, en azindan, evlerinizde bulunsun.

b-kaliteli türkce müzik CD leri ve cocuk masallari, cocuk sarkilari satin alin..cocuklariniza kültürümüzü asilamanin en kolay yollarindan birisi müziktir.

c-almanyada günlük hayatinizda kullanmakta oldugunuz tüketim mallarini, türkiyeden satin alarak, ekonomimize katkida bulunun..bir örnek vereyim..her birimiz dis fircasi yada macunu kullaniyoruz.almanyaya dönerken, türkiyeden satin alacaginiz birkac dis fircasi ve macunu, tras malzemesi, mutfak malzemesi, türkiyenin ihracati demektir..

bulguru, salcayi vs. zaten buradaki türk marketlerinde buluyoruz..burada bulamadigimiz esyalari , türkiyede satin alalim, buraya getirelim.

d-tatil yörelerindeki alman turistlerle tanisin..almanya adreslerini, e-mail adreslerini alin..daha sonra, onlara göndereceginiz yazi, bildiri, aciklamalar etkili olur..insan, sahsen tanidigi birisinden kendisine ulasan bilgiye daha cok güvenir.

e-ermeni meselesi, etnik bölücülük, türk kültürel yasami hakkinda, kitapcilardan kitaplar satin alin..kendimizi bilgi sahibi yaptigimiz gibi, memleketimize de hizmet etmis oluruz.

ben kendimce birseyler yazdim,sizlerinde önerilerini bekliyorum..

herkese iyi tatiller diliyorum

kanki
25.06.05, 23:54
okuyan cocuk var, bu ailenin yetistirmesine bagli
benim kardeslerim günde 1saatden fazla tv bakamiyo! bakincada sadece cocuklara ait programlara
gece yatincada 30dk kitap okuyolar kendi baslarina

azicikda yetistirme tarzina bagli bu

gökcen bu konuda osn derece hakli , yataga yatinca yarim saat kitap okuma aliskanligi cocuklara vermek lazim , benim aliem bana bunu verdi .Otobüste, ucakta nerde olursa olsun okuma aliskanligi

dertli4u
26.06.05, 03:47
Almanya'da hangi Türk çocuğu Türkçe kitap okuyor.

Çoğu da MTV/VIVA vz. izliyor.

Ben ümidi kestim...

bu soruyu hangi anne baba cocuguna kitap aliyor diye sorsan daha dogru olur.

frankfurttaki türk kitap evinde devamli dikkat ederim..ailesi ile gelen cocuklar, orada masal , hikaye kitaplarina bakar, almak isterler, anneleri susturur.."ne yapacaksin? sonra alirsin.."

ama kendileri fal, rüya tabirleri, nasil zayifalnir vs. kitaplarini alirlar.

demezlerki, ne iyi , cocugumuz kitap almak istedi.....

ayni sey, müziktede oluyor..kendileri bir cuval kaset alir, ama cocuklarina bir masal kaseti almazlar...

Gökcen
26.06.05, 11:40
aynen öyle dertli abi
bizim burda ben kücüken diyanet camisiinde cocuklara özel dini kitaplar satiliyodu , ve beni dedem hep götürüyodu babam gitmedigi icin ve bana bisürü dini kitap aliyodu resimli falan daha 5 6 yasindaydim

agac yasken egilirmis
bi cocuga ögretmezsen üstüne düsmezsen cocuk kendiligindne yapmaz

EFE1987
26.06.05, 13:04
Almanyada
Baba Ve Analar Cocuklarina Söz Geciremez Oldu
Bakinin Bi Etrafa Birisinin Ayi Kadar Küpesi Var Kulaginda
Birisi Sigrara Kullaniyor Babasinin Önunde
Öbürü Discothekden Cikmiyor
Belli Oluyor Ki Memleketden Buraya Tek Görmemisler Gelmis Zamaninda
Iste Böylelerinde Sonradangörme Effekti Basliyor

yanlizkurt
26.06.05, 17:18
arkadaslar madem öyle bir kampanya basladip para toplayip cockularmiza genclerimize kitap dagitsak?

dertli4u
26.06.05, 17:32
arkadaslar

ben cocukken, bana alindigini hatirladigim ilk hediyelerden birisi, kitapti..ismini halen hatirlarim..kurt ve 7 kuzu...

yasgünlerinde, bayramlarda vs..her bahaneyle, cevrenizdeki dostalriniza kitap hediye edin...en güzel hediyedir..hediye ettiginiz insan okumasa bile, onun evindeki veya cevresindeki birisi, bir zaman okur o kitabi.

kitap gönderilmesini uygun gördügünüz kisilerin veya kendinizin adresini bana PN olarak yazin, kitap göndereyim.(yas grubunuda belirtin)...

kitaplara cok ucuz olarak ulasma imkanim var..

T a r k a n
27.06.05, 02:03
harte Erziehung wäre hilfreich.

BATTAL
27.06.05, 18:09
Seien wir doch ehrlich. Die meisten Kinder wissen doch nicht mehr ihre "muttersprache" zu sprechen geschweige denn die Geschichte des Landes. Ich glaub schuldig sind hier allermeisten die Eltern. Ich kann mich an eine Sendung auf tgrt erinnern wo den türkischen passanten die Hauptstadt der Türkei gefragt worden ist.Wollt Ihr wissen welche Antworten kamen. Haltet euch fest ADANA :D :D
Eigentlich ist das eher traurig sowas hören zu müssen.

Jedem der das Bewusstsein den Stolz die Herkunft die Entstehung seiner türkischen Sprache interessiert empfehle ich das Buch von
ZIYA GÖKALP / TÜRKCÜLÜGÜN ESASALARI

ayyıldız66
21.07.08, 23:26
Evet arkadaslar.....Wie sieht es aus?

dertli4u
22.07.08, 17:42
Evet arkadaslar.....Wie sieht es aus?

dito!

Kurucay
08.08.08, 19:56
mein vater hat mir mal gesagt, Vatan sevgi Bayrak göstermeklen olmas, Vatan sevgi icinden gelmeli.

was er damit sagen wollte ist schlicht, bildung.

ben Türk Tarihin baslamindan simdiye kadar hepsini biliyorum, gelmis gecmisini. zb. Osmanli sultan söyleyin, hemen yapdiklarini söyliyebilirim usw.
nur die sichtweiße ist halt anders, der eine sieht Menderes, Erbakan, T. Özal, Erbakan als schlecht an und andere gut (nur als beispiel).

einziges problem bei mir ist, ich spreche "lower class Turkish", daglarda böyle ögrendik :lach:

meine kinder (ALLAH Nasip ederse), werde ich sehr Türkisch erziehen. Edebli, Ahlaqli, saygili usw usw.. Kultur, Traditionen und bräuche sind ganz ganz wichtig (bir Türk cimri degildir vs) alles was halt dazu gehört. simarik soll er oder sie (ok wenn es ein mädchen ist kann sie simarik sein haha) auf keinen fall sein.