Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : ermeni asilli türk politikacilar
arkadaslar
asagida isimleri yazili olanlarin disinda, daha bircok politikaci ve bürokrat var..
iste eremni yalanlarina kisa bir cevap..sözde soykirimi yapan türkiye, en önemli görevlerine ermeni asillilari getirmekten cekinmiyor..bu nasil soykirimi ise anlamak mümkün degil:confused:
Münib Boya
1872 Van dogumlu.
Osmanli meclisi mebusaninda 3.dönem hakkari ve 4.dönem van milletvekili.
Berk Türker Keresteci
1870 istanbul dogumlu.babsinin adi, migirdic nişan
1935 yilinda afyon mebusu olarak meclise girdi.
Zakar Tarver
1894 egin dogumlu
cumhuriyet döneminde istanbul milletvekili.
10 ve 11.dönem milletvekili
migirdic $ellefyan
1914 adapazari dogumlu
kirkor un oglu
ermeni cemaati merkez mütevelli heyeti baskani
11. dönem millet vekili
hermine agavni kalustyan
leon kizi
1914 istanbul dogumlu
1960 ihtilali sonrasi, devlet baskani temsilcisi
Berc Sahak Turan
1920 kahraman maras dogumlu
yervant oglu
1961-1964 yillari arasinda cumhuriyet senatoyu üyesi
ayrica
osmanli meclisi mebusani erzurum milletvekili
karakin pastirmaciyan
ermeni komitecilerinin önde gelenlerinden olmustur.
osmanli bankasi baskinina katilmis ve halkin üstüne bomba atmistir.
yakalanmis fakat rus elcisi maksimof un korumasi sayesinde
ceza almadan istanbulu terketmistir
Mesrutiyet hareketinden birkac ay sonra yapilan Meclis-i Mebusan secimleri sonucunda meclise secilenler(osmanli dönemi)
Istanbul- Krikor Zöhran ve Bedros Hallacyan
Tekirdag- Agop Babikyan ve Agop Boyaciyan
Halep- Artin Bosgezenyan
Sivas- Dr.Nazaret Dagavaryan
Izmir- Istepan Ispartaliyan
Kozan- Hamparsum Boyaciyan
Mus- Kegam dergarabedyan
Erzurum- Karakin Pastirmaciyan
Van- Vahan Papazyan
Ayan Meclisinde(Osmanli Dönemi)
Ohannes Kuyumcuyan
Abraham Eramyan
Manuk Azeryan
Gabriel Noradukyan
(altan deliorman-ermeni komitecileri.sah.91)
Dertli abi bunlarin simdiki adi ne??ona göre bilelim hangi partideler!
Sagol verda,ama torunlari vardir bunlarin mecliste muhakak!!
dertli abi dinliyoruz seni...http://www.politikcity.de/forum/images/icons/icon7.gif
Dertli abi bunlarin simdiki adi ne??ona göre bilelim hangi partideler!
Bilip ne yapacaksin?
Bu isimlerinj cogu, TC. kurulduktan sonra, resmi görevlerde bulunmuslardir. Mecliste ve cesitli kuruluslarda calismislardir.
Bizim, Türk Toplumu olarak, hicbir etnik grupla problemimiz yok ki.
Vatan haini olmayan ve Ülkesine bagli olan herkes, ismi, dini ve etnik gecmisi farkli farkli olsa da, bizim vatandasimizdir.
Ama, soy olarak cok daha gecmis tarihimize mensup oldugu halde, ülkemizin zararina hareket eden, vatan haini olan biri, vatandasimiz olsa ne olur olmasa ne olur.
SultanOfBytez
25.11.06, 01:28
Bilip ne yapacaksin?
Bu isimlerinj cogu, TC. kurulduktan sonra, resmi görevlerde bulunmuslardir. Mecliste ve cesitli kuruluslarda calismislardir.
Vatan haini olmayan ve Ülkesine bagli olan herkes, ismi, dini ve etnik gecmisi farkli farkli olsa da, bizim vatandasimizdir.
Ama, soy olarak cok daha gecmis tarihimize mensup oldugu halde, ülkemizin zararina hareket eden, vatan haini olan biri, vatandasimiz olsa ne olur olmasa ne olur.
tabiki haklisin cok dogru söylüyon vallahi ,,..???
bak ne güzel anlatiyon gözlerim yasardi ,,..
bizim soydan olsa ne olur ,,ne yazar..,,
bizi yönetecek türk soyundan saten birini
bulamiyoruz ,,.
siraya girmisler ,,.bak önlar bizi yönetmek icin,,.
allah onlarin tutgunu eksik etmesin,,.
gerci bir elleri balda bir elleri yagda,,.
ama olsun biz severiz öyle seyleri,,.anamiza
babamiza kilim dokutur göndereriz hediye,,.
gelsin siradaki,,.macir kardesimiz,,..
:brüll: :türkiye:
tabiki haklisin cok dogru söylüyon vallahi ,,..???
bak ne güzel anlatiyon gözlerim yasardi ,,..
bizim soydan olsa ne olur ,,ne yazar..,,
bizi yönetecek türk soyundan saten birini
bulamiyoruz ,,.
siraya girmisler ,,.bak önlar bizi yönetmek icin,,.
allah onlarin tutgunu eksik etmesin,,.
gerci bir elleri balda bir elleri yagda,,.
ama olsun biz severiz öyle seyleri,,.anamiza
babamiza kilim dokutur göndereriz hediye,,.
gelsin siradaki,,.macir kardesimiz,,..
:brüll: :türkiye:
sevgili kardesim
ironik/mecazi yazmissin belli. elbette senin fikrine saygim var yalniz bir bölümünü özellikle düzeltmek isterim.
macir kelimesi ile muhacirleri kasdediyorsun herhalde.
muhacir diye adlandirilan vatandaslarimizla ilgili, toplum olarak hata yapiyoruz.
muhacirler, kurtulus savasi sonrasi, elimizden cikan vatan topraklarindan anadoluya göc ettiler.daha dogrusu, göc etmek mecburiyetinde kaldilar.
yani, Türkiye Cumhuriyeti kuruldugunda, yapilan anlasmalar sonucu, mübadele yapildi. Türkiyedeki ortodokslar yunanistana göc ettirildi. ve yunanistandaki/balkanlardaki müslüman türkler de anadoluya göc ettirildi.
iste bu gelenlere muhacir/macir deniyor.
ama bunlar oralardaki osmanli vatandaslariydi. yani evladi fetihan dedigimiz ve fetihler yoluyla o bölgeye yerlesmis olan Türk evlatlariydi. ve onlar yerlestikleri bölgeleri terkederek, anadoluya gelmis oldular.
selamlar
SultanOfBytez
25.11.06, 02:10
aslinda onuda mecazi anlamda kullandim ,
demekki yanlis yapmisim
ben daha degisik algilanir zannettim,,.
özür dilerim .
Bilip ne yapacaksin?
Yapacak fazla seyim yok! Tek oyumu vermem o partiye okadar.
Dertli abi ben Türkiyede yasayan ermeni ve yahudi haric tüm etnik gruplari saygim var!!
Ermeni ve yahudilere zerre kadar bir sempati tasimiyorum cünkü buna kendileri neden oluyorlar.
Evet simdi diyeceksinki onlar Ermeni Lobisi onlar diaspora falan!! halklan iliskisi yok gibi falan!!hayir ben Ermenistan ve Israel halkinin sonuna kadar devletlerinin arkasinda olduklari kanatindayim.
Bu 2 ülke cok Uc bir Milletler! Ermeniler Ant icmis Türkiyenin Topragini alacagiz diye! Israel de dünyada Müslüman birakmama gayreti icinde!
Bu durumda ben nasil herhangi bir Ermeni vatandasinin samimiyetine inana biliirim ve samimiyetle yaklasa bilirim?
Mademki Ermeni halki Siyasetcileri ile ayni fikirde degil!neden ozaman ayaklanmiyorlar??Neden tam aksine destekliyıorlar??
Bosuna kendimizi iyilik melegi yerine koyup kendimizi kandirmayalim!!zaaten türkiye hep bu iyilk melegini oynamaktan kayip ediyor!!
Ben bir Türk olarak Topragimda gözü olanin gözünü cikartirim ona siginma hakki tanimam!
Osmanli Imparatorlugu neden cöktü? Bu en iyi örnegi degilmi??
Cünkü Osmanli her etnik gruplarin diline ve dinine saygi gösterdi ama genede yaranamadi!ne oldu? sirtindan vuruldu!
Yok dertli abi yok ben olmak istemiyorum iyilk ve hosgörü Melegi!
Hepimiz iyilk melegi olursak ozaman gercekten Türkiye Cumhuriyetinin bölünmesi imkansiz olmaktan cikar.
Bak ermeniler 100 sene önceki olaylarin pesinde kosuyor birde haksiz yere yalan dolan ile,ama su günümüzde Hollanda da Türk kökenli Milletvekili adaylarina Soykirim tanima sarti koyuyorlar!!
Neden biz hep bunlara karsi boynu bükük kalalim?neden hep taviz üstüne tavis verelim?Nereye kadar bu Tavizler verilecek?
Nebahat Albayrak nasil bir Türk kadini ki? hemen Sözde ermeni Soykirimini tanidi!!Ben bu sahsin Türklügünden süphem var!Koltuk icin vatana ihanet tir bu!!
Benim demek istedigim,evet madem ermeni kökenli vatandaslar var Türkiyede ve onlar Siyasiler gibi düsünmüyor!ozaman bizde Türkiyede memur veya siyaset adami/kadini olmak isteyen Ermeni kökenlilere"Sözde Ermeni Soykirimi yoktur diye bir sart kosalim.
Ama yok biz yapamayiz cünkü bize yakismaz!biz büyük devletiz degilmi?
Böyle diye diye kendimizi zavalli durumnu dürüyoruz hatta düsürdük!!
Türkiye artik derin uykudan uyansin ve madalyonun öbür yüzünü artik görsün.
Herkese hayirli sabahlar.
Bilip ne yapacaksin?
Bu thread beni biraz düsündürdü diye bilirim. Cünkü milliyetcilik den bu ayrimi cikartmiyorum.
Daha hic aklima gelmemisti ki, siyasi partilerde "soy" konusunu arastirayayim.
Tabikii soy farkliliklarini biliyoruz. Ama artik Türkiyemizde bunun ayrimini yapmak mümkünmü ? Hadi iste yaptilar da gördük. Yok Türkiyeli, yok su yok bu. Hayir. Bunun tartismalarini yasamakta bir tuhaf. Türkiyeli degildir siyaset yapsin Türkiyede. Türkdür. Türk vatandasidir. Ben neden simdi tutup soyunu, sopunu sorayayim ? Eger Türkiyemizin aleyhine calisan insanlar varsa, bunlar her soydan gelebilir. Bazilari soy ayrimi, bazilari da dini konulara egilip, hangi tartismalara yol actigi ortada. Bir de kalkip sakin siyasetcilerimizin dinini ve mezhebini sormayalim demek geliyor icimden. Soruyormuyuz ? Dini siyasete eglimi varsa, o zaman tabiiki sorarim. Ama yoksa ? Neden sorayayim ? Inaniyormusun diye soruyormuyuz her siyasetciye ? Sormuyoruz. Cünkü öyle bir kanun yok. Inanmaya veya inanmamaya mecburmu ? Eger ama dini siyasetde konu edecekse, sorariz tabiiki. O zaman bakmisiz hepsine soruyoruz, yani konu acilmisken. Olurmu laik bir devletde ?
Sayin Büyükanit icin ne cirkin haberler ortaya atilmisti. Yok Musevi, yok su bu. Ne kadar cirkin degilmi ? Onun Türkiyemize bakis acisini görürsek, hic sorabilirmiyiz bu sorulari ? Kim yapti bu isleri ?
Mesela PKK var diye, mümkünmü simdi her Kürt asilli siyasetcimizi (vatana, bayraga, millete bagliysa) bunun ismini ortaya koymak ?
Eger Ermenilerle (ki cok ilgiliyimdir bu konuya) sorunlarimiz varsa, mümkünmüdür bu insanlari (vatana, millete, bayraga) bagli ise, kuskulu bakmak.
Kim bizi hep bu konulara itiyor da, huzurumuzu bozuyor ortada. Biz de bunlara karsilik herzman "Türkiye Türklerindir" deyip, soyunu sopunu sormasak ? Veya soyunu,sopunu konu edenlere ayni cevaba versek.
Leyla Zana da bunu denedi. Ama birdaha deneyemez. Yeterki cevap, milletce verilsin. Ama dürüstce ve insanca. Verilecek tek cevap da biliniyor zaten. Türkiye Türklerindir. Ve Türkiye´de Türk siyaseti yapilir.
Bizi disaridan rahatsiz eden insanlarada herzaman cevabimiz budur.
Bir de soyu, sopu, dini bizden olanlar da vatana hain olamazmi ? Bölemezmi ?
Türkiyeliyim diyenler kim ? Diyemez bunu. Hele, hele "Türk" siyasetine karismissa.
Evet, bunun ayrimi cok zor. Ama bunun savunmasini hep yapmiyormuyuz Bati´ya karsi ?
Bizi icimizden cürütmek isteyen, ve bunu yaparken ayri soyuna, ayri dinine, ayri mezhebine dayanan "Türkiye aleytari" vatandaslari, sadik vatandaslardan ayirmak güc olsada, baska hic bir alternatif gözükmüyor. Bu gerceklere tahammül edemeyen vatandaslarimiz gercekten baska diyarlara göcmeleri gerekir. Cünkü, Türkiye Türklerindir, ve Türk siyaseti yapilir. Dini özgürlükler ve sayginliklar muhafaza edilerek.
Türk Milletini ayirmak, soyuna ve dinine göre güc olsa gerek.
Ne toprak, ne millet bölünmez.
:türkiye:
SultanOfBytez
25.11.06, 13:17
TÜRKIYE YE sonradan yerlesmis on fransizin
yönetmesini tahamül edemem,...
ama benim aile bireylerimin arasina,.,bir fransiz
girmis idare ederim,,.ama o da fransiz oldugu icin
kan ceker.
Türkiye icindede ermeni soykirimi
yok diyene ,öyle bir yasayla ugrasacagi icin
gözümü dört acar yeri gelince gözünü oyarim
vatan icin bütün dünya göz oyuyor,,..
biz ise celik comak oynuyoruz,...
saygilar:türkiye:
TÜRKIYE YE sonradan yerlesmis on fransizin
yönetmesini tahamül edemem,...
ama benim aile bireylerimin arasina,.,bir fransiz
girmis idare ederim,,.ama o da fransiz oldugu icin
kan ceker.
Türkiye icindede ermeni soykirimi
yok diyene ,öyle bir yasayla ugrasacagi icin
gözümü dört acar yeri gelince gözünü oyarim
vatan icin bütün dünya göz oyuyor,,..
biz ise celik comak oynuyoruz,...
saygilar:türkiye:
Türk siyasetinde "Ermeni Soykirimi var diyen" bir siyasetciyi zaten icinde barindirmaz. Buna tahammül etmemizde mümkün degil tabiiki.
Peki neyapalim simdi ? Gercekten listelerle arastiralimmi bu siyasetcilerin soyunu ? Cok zor bir is degilmi ? Ve nereye götürür bizi bu gibi listeler.
SultanOfBytez
25.11.06, 13:29
Türk siyasetinde "Ermeni Soykirimi var diyen" bir siyasetciyi zaten icinde barindirmaz. Buna tahammül etmemizde mümkün degil tabiiki.
Peki neyapalim simdi ? Gercekten listelerle arastiralimmi bu siyasetcilerin soyunu ? Cok zor bir is degilmi ? Ve nereye götürür bizi bu gibi listeler.
tabiki var aramizda bal gibide barindiriyoruz,,.
onlar pusuya yatmis bekliyorlar,,..
listeleri arastirmaya kalksak ,,.belki kendi kapimizada,
calmak zorunda kalicagiz,,..en iyisi,,.
en iyisi nasil olur,,.inönün hesabi,,o soruyu
ben sana soruyorum,,??? lütfen
:cool:
tabiki var aramizda bal gibide barindiriyoruz,,.
onlar pusuya yatmis bekliyorlar,,..
listeleri arastirmaya kalksak ,,.belki kendi kapimizada,
calmak zorunda kalicagiz,,..en iyisi,,.
en iyisi nasil olur,,.inönün hesabi,,o soruyu
ben sana soruyorum,,??? lütfen
:cool:
En azindan iki liste cikartmamiz lazim olur.
Siyasetimizdeki Kürt ve Ermeni asillilar diye.
Bu gercekten mümkünmü ?
Ben ayri bir liste cikartirdim:
"Türk" degil ben "Türkiyelim" diyenler icin.
Soyunu sormazdim bile. Illa soyuyla ilgili olmaya bilir cünkü.
Ve onlari Türk siyasetinden ayrilmasi zorunlu
olurdu. Cünkü orasi Türk Devleti. Türkiyeli Devlet degil.
Ve ayrica laik devlet.
Ama "soy listelerine" kesinlikle karsiyim. Nasil olurki ?
Her Türk vatandasi secilir, secer ?
Kanunlar soya göre ayrilsinmi ?
Dertli Abi seni anlayan anladı! Ermeniler yüzyıllarca Halkımızın bir parçasaydı diyorsun ve haklısın!
Çıkardığın sonuc da çok doğru. Osmanlıda değer verilen ve önemli Mevkilere getirilen İnsanları birden bire yok etmeye karar vermek hangi mantığa sığar?
Ne yapılıyor? Ermeni Meselesine Orta Avrupa ve Shoa gözlüğünden bakılıyor!
Yani Mantık şu, 'biz kendi Vatandaşlarımızı topluca yok etik ve bunun sebebi Irkcılık ve Jahudi düşmanlığı idi. Biz domuzluğa gelince her halkı en az bizim kadar alçak olduğunu düşündüğümüz için sizinde en az bizim kadar iğrenç bir şekilde mahsum Ermenlileri cinayet iştahınızı gidermek için topluca katletiğinize inaniyoruz!İnsanın Ermeni Meselesine bakmasına bile gerek yok. Jahudilerin başına gelenlere Soykırım denir! Bu kelimeyi duyunca zaten herkesin kafasında belirli ve istenen bir Tablo oluşuyor. Bunlar Davamız için yeter ve artar bile, Tarihcilere ne lüzüm var? Kabulenin bitsin bu olay!'
Benim yukarıdakı Mantıkdan daha fazla tuhafıma giden başka bir şey var! Şu kök,ırk,dil ve din meselesi!
Ermeniler saygıdeğer bilim Adamları tarafından Hint Alman Dil Aylesine koyulmakdadır.
Bu Dil Aylesinin bir özeliği sana Avrupa kimliği vermesi! Yani Ermeniler Avrupalinin Öz Kardeşi Türklerle ise çok farklı dünyaların İnsanı! Türk Dilleri çünkü tah dünyanın öbür ucundan gelme! Bu Bilgilerin bana faydası ne?
Fazla uzatmadan ' Buraya biz daha önce geldik, burasi bizim Tarihi Mekan. Çekin gidin geldiğiniz yere ' Mantığı!
Bazı kesimler cepden Ata çıkararak bunu Malvarlığına Hak sayibi oldukalrına dahil gerekçe gözteriyorlar!
Bunun örnekleri çok! Son zamandır bir 'syroaramaer' andında vatandaş buna benzer şeyler yazınca aklıma geldi
Die Türkei passt mit ihrer Politik nicht wegen Menschenrechtsverletzungen, ermordung von Völkern (Griechen, Armenier, Aramäer, Kurden, Yeziden, usw.), vertreibung der Völker aus ihrer Heimat [Armenien, Kurdistan, Tur Abdin (Aram)].
Europa soll eher dafür sorgen das Anatolien wieder christanisiert werden soll wie es schon immer war und die Türkei muss aufgelöst werden und das gebiet an die rechtmäßigen und historischen Besitzer (Aramäer, Armenier, Griechen) dieses gebietes zurück gegeben werden.
Und die türkischen Völker dahin gehen wo sie her kammen und zwar nach Mongolei.
Doğal çünkü bu konuda citti 'Teoriler' ve gerçekler var, ona dayanıyor arkadaş!
:Bauchtanz:
Ve şimdi şu Ermeni çocukların yüzüne bakın ve ne gördüğünüze kendiniz karar verin!
http://www.torezurwelt.de/uploads/pics/armenien.jpg
Umarım şimdi batının bu konuda üretiği Teorilerin nekadar saçma ve ucuz olduğunun farkına varırsınız!
'Neresi 'Alman' be kardeşim , bunlar bal gibi Türk!' demek geliyor İnsanın içinden!
peki..., ermenileri yok etmek isteyen bir devlet, neden 1 dünya savasindan sonra halen yahudiler yüksek yerlere ataniyorlar, irkcilik, nationalizm varken, neden ermeniler bu hesabin icindede yahudiler degil? Akil mantik var:
http://www.isfsp.org/sages/haham.html
peki..., ermenileri yok etmek isteyen bir devlet, neden 1 dünya savasindan sonra halen yahudiler yüksek yerlere ataniyorlar, irkcilik, nationalizm varken, neden ermeniler bu hesabin icindede yahudiler degil? Akil mantik var:
http://www.isfsp.org/sages/haham.html
Mantık kelimesinin ne anlama geldiğini bildiklerinden şüphe ediyorum!
Avrupalı Hiristyanlık ne olduğunun yeni öğrendikleri çağlarda Ermeniler için Türk Hiristiyanları diyorlarmış! Niye? Çünkü gözle görünen bir fark yok, farklı olan inançları!
Ben olsam bu Avrupa Biliminde gecen Kök araştırmalarına fazla kapılmam!
Hiç '10 Emirler ve eski Türkçe' diye bir buluntu hakında birşey okudunuzmu? Buluntular Turfan ve Hami adında orta Asya Kentleri, bulunanlar kitap parçaları!
Bu on emir siradan değil ha, kutsal kitapdada geçen ve anlatılan on emirin bir benzeri!
1. Töten von Lebewesen (özlüg ölürmäk),
2. Stehlen von Dingen, die anderen gehören (adınagu tavarın ogurlamak) und
3. Sexuelle Beziehungen zur Frau eines anderen (ävio yutuzıoa yazınmak): dies sind die 3
Taten-Wege, die den Körper betreffen. Zu vermeiden sind weiterhin:
4. Lügen (äzüg yalgan sav sözlämäk),
5. Verleumdung (ˇcašurmak),
6. Harte, rohe Worte (äyrig sarsıg sav sözlämäk) und
7. Das Verspotten anderer (askanˇculamak): dies sind die 4 Taten-Wege, die die "Rede"
betreffen. Bei den 3 Karmapathas, die das "Denken" betreffen, handelt es sich schließlich um:
8. Gier (küni sakınˇc),
9. Haß und Zorn (övkä öz buz köoül) und
10. Falsche Sicht, d.h. das Befolgen nichtbuddhistischer Lehren (tärs körüm).
Onoğuzlar diye Atalarmız varmışmış! Bunlar sonra dokuz oğuz olmuş! Evet, son emir geçerliliğini yitirmiş!
Konuyu şuraya getirmek istiyorum. Belirli bir coğrafyanın Tarihine benim gibi Türk 'gözüyle' bakarsan herşey aydınlanıyor, Avrupa bakışı ise karanlığa sürüklüyor! Akşam Dünyasıyla Gündüz Dünyasının farkı bu!
Bu buluntu ne anlama geliyor? Bu 10 Emirin Türklere öz bir İnanç ve Kanunun var olduğunu kanıtlaması ve Üç büyük dinin özünü ve temelini oluşturan 10 emire çok benzemesi veya hemen hemen aynısı olması!
Bu nedemek? Orta Asyada Türk dillinde harika bir güzel el yazısıyla yazılmiş kitap parçaları(es sind rollen,türkçe sıfır) bulunuyor ve bazılarının içeriyi On Emirler ! Biçimi ve Şekili İncil,Kuran ve Tanachdan farklı, yani bunların kopyası olması kesinlikle mümkün değil! Artık bunun arkasını ve anlamının boyutlarını düşünmek size kalmış.
Benim için kesin olan bir şey varsa oda şudur: Einsteinın izafiyet Teorisinin burdada geçerliği olduğu ve bizim Gündüz gözüyle daha net görebileceğimiz!
Umarım mesaj yerini bulmuşdur!
deryatulga
25.11.06, 16:44
Ben hikayeyi daha kisa anlatayim. Hristiyanlik Türk dünyasina müslümanliktan cok daha önce girmis, Naymanlar, Kerayitler gibi güclü Mogol uruklarini etkisine almis ama sonunda basarili olamamistir. Uygurlarin dini olan Manihaizm Hristiyanliktan cok sey kapmis bir dindi. Onun icin bazi bulgulara fazla sasmam gerekmez.
aslinda onuda mecazi anlamda kullandim ,
demekki yanlis yapmisim
ben daha degisik algilanir zannettim,,.
özür dilerim .
merak etme, ben tam anladim.
ama, o kadar güzel bir firsat verdin ki, bende bu sayede macir/muhacir konusunu izah etmeye calistim.:hallo;
Ben hikayeyi daha kisa anlatayim. Hristiyanlik Türk dünyasina müslümanliktan cok daha önce girmis, Naymanlar, Kerayitler gibi güclü Mogol uruklarini etkisine almis ama sonunda basarili olamamistir. Uygurlarin dini olan Manihaizm Hristiyanliktan cok sey kapmis bir dindi. Onun icin bazi bulgulara fazla sasmam gerekmez.
Hocam benim bahsetiğim araştırma farklı görünüyor!
Es geht doch darum das die Quelle des Christentums bereits als eine Sammlung orientalischer Texte anerkannt wird!
Man ist in der Forschung auf der Suche nach den ältesten Abschriften um ungereimtheiten zu klären und vorhandene Lücken zu schließen!
Im Fall der 10 Gebote in alltürkisch lässt sich doch follgendes feststellen:
Die Gebote in alttürkisch sind ein Teil der Hamischriften das Erzählungen beinhaltet und weisen einen logischen Aufbau nach, wie die Gliederung in Handeln,Reden und Denken.Desweiterin ist die besonderheit der Da´sakarmapath¯avad¯anam¯al¯a (DKPAM) (die Bezeichnung für die Hamischriften) , das die Erzählungen unter dem jeweiligen Gebot gesammelt sind die das jeweilige Thema betreffen!
Das heißt das unter: 1.Töten von Lebewesen (özlüg ölürmäk) Erzählungen vorzufinden sind die die Grausamkeit des töten veranschauilichen sollen und den Grund liefern warum man es unterlassen soll!
Die 10 Gebote im alten Testament(Hz.Musa) sind ganz anders gegliedert wenn ich mich nicht irre! Ich meine welcher umstand bezeugt, das die Grundlage für die Hamischriften das Christentum und biblische Schriften waren? Die Bibel selbst ist ja eine Sammlung vieler Überlieferungen die übernommen wurden. Die Erzählungen Moses und die 10 Gebote dienten dem Judentum als Vorlage der laut der Bibel als Begründer der Mosaischen Religion gilt.
Wie man deutlich erkennen kann, ist das Juden und Christentum eine weiter Entwicklung und nicht die Urquelle! Sie berufen sich alle auf Überlieferungen aus dem "Orient" das bis zu Abraham(hz.ibrahim) und Sumer zurückgeht!
Auch im detail sehen sie anders aus:
Ich bin der Herr dein Gott, der ich dich aus Ägyptenland, aus der Knechtschaft, geführt habe.
3 Du sollst keine anderen Götter haben neben mir. 4 Du sollst dir kein Bildnis noch irgendein Gleichnis machen, weder von dem, was oben im Himmel, noch von dem, was unten auf Erden, noch von dem, was im Wasser unter der Erde ist: 5 Bete sie nicht an und diene ihnen nicht! Denn ich, der Herr, dein Gott, bin ein eifernder Gott, der die Missetat der Väter heimsucht bis ins dritte und vierte Glied an den Kindern derer, die mich hassen, 6 aber Barmherzigkeit erweist an vielen Tausenden, die mich lieben und meine Gebote halten. 7 Du sollst den Namen des Herrn, deines Gottes, nicht missbrauchen; denn der Herr wird den nicht ungestraft lassen, der seinen Namen missbraucht. 8 Gedenke des Sabbattages, dass du ihn heiligst. 9 Sechs Tage sollst du arbeiten und alle deine Werke tun. 10 Aber am siebenten Tage ist der Sabbat des Herrn, deines Gottes. Da sollst du keine Arbeit tun, auch nicht dein Sohn, deine Tochter, dein Knecht, deine Magd, dein Vieh, auch nicht dein Fremdling, der in deiner Stadt lebt. 11 Denn in sechs Tagen hat der Herr Himmel und Erde gemacht und das Meer und alles, was darinnen ist, und ruhte am siebenten Tage. Darum segnete der Herr den Sabbattag und heiligte ihn. 12 Du sollst deinen Vater und deine Mutter ehren, auf dass du lange lebst in dem Lande, das dir der Herr, dein Gott, geben wird. 13 Du sollst nicht töten. 14 Du sollst nicht ehebrechen. 15 Du sollst nicht stehlen. 16 Du sollst nicht falsch Zeugnis reden wider deinen Nächsten. 17 Du sollst nicht begehren deines Nächsten Haus. Du sollst nicht begehren deines Nächsten Weib, Knecht, Magd, Rind, Esel noch alles, was dein Nächster hat.
Hocam, ich denke vieles spricht gegen die These das die Hamischriften durch den einfluss des Christentums entstanden sind.
Mann muss zudem erwähnen das die 10 Gebote auch der bestandteil des islamischen Glaubens sind und man daraus schlußfolgern kann das sie einen Universellen Wert haben und man sie nicht dem Christentum allein zurechnen kann!
Es gibt viele Anhaltspunkte die eine andere These bestärken aber das hängt wie gesagt vom Beobachter ab.
Wenn ich mich mit einer Geographie befasse, muss ich auch die Menschen berücksichtigen um die es dabei geht!
Wenn man sich allein am Inhalt "orient"iert ohne Raum(wo),Zeit(wann) und Mensch(wer) richtig zu definieren wird man weiter im dunklen tappen!
Dertli abi ben Türkiyede yasayan ermeni ve yahudi haric tüm etnik gruplari saygim var!!
Ermeni ve yahudilere zerre kadar bir sempati tasimiyorum cünkü buna kendileri neden oluyorlar.
sempati duymak veya duymamak konsunda, elbette insan gecmiste yasananlari ve simdilerde karsi karsiya bulundugumuz sartlari düsünmeden edemiyor, ama biz güclü ve serefli bir tarihe sahibiz.
tarihimiz ve kültürümüz, kimseyi dislamak ihtiyaci hissetmez. Cünkü, tarihimiz ve kültürümüz, baskalarinin hayranlik ve takdirini kazanmistir.
arada cikan bir miktar ayrik otunu problem etmeyiz. Türk tarihinin tarlasinda yetisen ve Türk kültürü ile yogrulmus, tohumlanmis cicekler, agaclar, tahillar o kadar güclüdür ve köklüdür ki... Kök salmis olan bu güclü kültür/bitki ürünü, aradaki ayrik otlarindan etkilenmez bile.
Bizim dikkat etmemiz gereken esas nokta, bize ait, bizim olan, ürünlerin kalitesini düsürmemek olmalidir. Kökümüze, ürünümüze musallat olan/olacak ayrik otlarini dert etme kendine. ayrik otlari sadece mevsimliktir. kök birakmazlar.
Evet simdi diyeceksinki onlar Ermeni Lobisi onlar diaspora falan!! halklan iliskisi yok gibi falan!!hayir ben Ermenistan ve Israel halkinin sonuna kadar devletlerinin arkasinda olduklari kanatindayim.
dogru. ama bize ne.
onlarin ne oldugu veya ne yaptigi degil, bizim ne yapmamiz gerektigi önemlidir.
Bu 2 ülke cok Uc bir Milletler! Ermeniler Ant icmis Türkiyenin Topragini alacagiz diye! Israel de dünyada Müslüman birakmama gayreti icinde!
kendileri bilir. simdiye kadar ayni düsüncede olan baska devletler de olmustu. tarihimiz, o tür devletlere verilen -uygun-cevaplarla doludur.:hallo;
Bu durumda ben nasil herhangi bir Ermeni vatandasinin samimiyetine inana biliirim ve samimiyetle yaklasa bilirim?
Samimi iseler, basimizin üstünde yerleri vardir. samimi degillerse, devletimizin kanunlari vardir.ülkemize zarar vermek isterlerse, kanunlar uygulanir, mahkemelerimiz gereken cezayi verir.
Osmanli Imparatorlugu neden cöktü? Bu en iyi örnegi degilmi??
Cünkü Osmanli her etnik gruplarin diline ve dinine saygi gösterdi ama genede yaranamadi!ne oldu? sirtindan vuruldu!
ama ayni osmanli, tüm etnik ve dini gruplar ile beraberken, dünya imparatorlugu kurmus. üc kitada hüküm sürmüs.
osmanlinin yikilmasinin sebebi tek bir tane degil. bircok sebebi var.
Hepimiz iyilk melegi olursak ozaman gercekten Türkiye Cumhuriyetinin bölünmesi imkansiz olmaktan cikar.
iyilik melegi olmamiz veya olmamamizla ilgili degil bu isler.
egitimimize, ögretimimize önem verirsek. ülkeye faydali isler yapan toplum olursak, ilimde ve teknikte ilerlersek, kültürümüze sahip cikarsak, uzatmiyayim, kisacasi Vatandas olarak vatandaslik görevlerimizi yaparsak, ülkemiz bölünmez.
Bak ermeniler 100 sene önceki olaylarin pesinde kosuyor birde haksiz yere yalan dolan ile,ama su günümüzde Hollanda da Türk kökenli Milletvekili adaylarina Soykirim tanima sarti koyuyorlar!!
45 seneyi geride biraktik göcmenlikte. halen, yasadigimiz avrupa ülkelerinde kendimizi anlatamamis ve tanitamamisiz demekki.
avrupa ülkelerinde 4-5 milyon Türk kökenli var.
amma, bir avuc ermeni kökenli kendi propagandasini yapiyor, parlementolardan kararlar cikarttiriyor ama biz icinde oldugumuz partide bile (hollanda örneginde oldugu gibi) sözümüzü dinletemiyorsak, hatayi kendimizde arayalim.
ps: avrupa devletleri onlari destekliyor bahanesi arkasina saklanmayalim. aklin yolu birdir ve eger hakli oldugumuz kesin olan bu davada, kendimizi anlatabilirsek, meseleyi cözebiliriz.