PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Haram mi Helal mi

Rizelikiz
14.01.08, 20:42
Türkiyede Milli Piyangoda 6 milyon YTL kazan Imam hatip lisesi ögrencisi 18 yasindanda kücük olan genc büyük Ikramiyeyi Haram diye almak istemiyormus.
Önce bir bilet alan ama bunu ailesi dayil hic kimseye söylemiyen genc simdi kazandigi Ikramiyeyi bu Haram para günaha girerim bilet almam bile günahdi diyerek parayi almak istemiyormus.
Habercilerin sokaktaki Vatandaslarada yöneltigi soruya cogu Vatandas niye haram olsun nesi günahmis diye yanit verdi.

Sizce milli piyango haram mi helalmi???
Ayni durumda olsaniz ne yapardiniz???

M4V3R!CK
14.01.08, 20:43
HARAM!!! alle glücksspiele sind haram.

ayyıldız66
14.01.08, 20:47
Kendin icin haram. Ben olsam yardima muhtac insanlara dagitirdim.
Ama bu kisi neden bastan milli piyango ceklisine katiliyor onu iste anlamadim ben.

Rizelikiz
14.01.08, 20:49
aldigina bile pisman olmus. bileti bile almam günahdi demis.

ayyıldız66
14.01.08, 20:57
aldigina bile pisman olmus. bileti bile almam günahdi demis.

Bu konuda ilahiyatcilarin düsünceleri de ikiye ayriliyor. Kimi kazanilan cekilisle yapilacak olan hayir islerinin de mesru olmayacagini söylüyor, kimiside caiz oldugunu acikliyor.

http://www.haber1.com/haber/20071231/Piyango-haram-mi-.php

KingTurek
14.01.08, 21:04
Ne yalan söyliyeyim, ben olsam parayi en cok faiz veren bankaya yatirirdim.

Wolf
14.01.08, 21:06
Ne yalan söyliyeyim, ben olsam parayi en cok faiz veren bankaya yatirirdim.

Seni pis Erbakanci seni! O da öyle yapmisti! :lach:

Haluk
14.01.08, 21:20
Kendin icin haram. Ben olsam yardima muhtac insanlara dagitirdim.
Ama bu kisi neden bastan milli piyango ceklisine katiliyor onu iste anlamadim ben.

Das geht auch net...

Haram parayi baskalarina yediremezsin

Rizelikiz
14.01.08, 21:24
haram para kendine harcarsan haram olur ama fakire fukaraya hibe edebilirsin

Wolf
14.01.08, 21:24
Das geht auch net...

Und wenn die das für "helal"-Sachen ausgeben? Irgendwann ist jeder Geldschein einmal in den Händen eines Verbrecher gewesen, geklaut worden oder über den Ladentisch eines Puffs oder einer Spielhalle gegangen. Jeder einzelne Geldschein.

Und wann hört das "haram" auf? Was ist die Halbwertszeit eines durchschnittlichen "harams" auf dem Geldschein?

KingTurek
14.01.08, 21:32
haram para kendine harcarsan haram olur ama fakire fukaraya hibe edebilirsin

Ein Hoca hatte mal zu mir gesagt das wenn man Zinsen nimmt, dieses Geld nicht für Essen oder für Gutes ausgeben darf, sondern für unwichtige Dinge verschleudern soll, weil das Geld Haram sei.

kadirpasa
14.01.08, 21:34
Und wenn die das für "helal"-Sachen ausgeben? Irgendwann ist jeder Geldschein einmal in den Händen eines Verbrecher gewesen, geklaut worden oder über den Ladentisch eines Puffs oder einer Spielhalle gegangen. Jeder einzelne Geldschein.

Und wann hört das "haram" auf? Was ist die Halbwertszeit eines durchschnittlichen "harams" auf dem Geldschein?

dedigin gibi yola cikarsan,herkes haram para yemistir veya yiyecek.
ama isin asli,hangi yolla o parayi elde ettigin degil mi?

theinsider
14.01.08, 21:37
Ein Hoca hatte mal zu mir gesagt das wenn man Zinsen nimmt, dieses Geld nicht für Essen oder für Gutes ausgeben darf, sondern für unwichtige Dinge verschleudern soll, weil das Geld Haram sei.

da fallen mir verdammt viele unwichtige dinge ein...

KingTurek
14.01.08, 21:38
Seni pis Erbakanci seni! O da öyle yapmisti! :lach:

Zaten Türkiyede Erbakan gibilerinden korkacaksin.

Rizelikiz
14.01.08, 21:39
King türk

allah katinda belki kendi kazandigin parayla fakire yardim etmen kadar bir sevap degildir ama dinen o parayi fakirlere dagitman daha hayirli olur.
senin dedigin gibi yaparsan haydan gelen huya gider misali parayi huydu harcarken daha büyük günahlara gire bilirsin

Gökcen
14.01.08, 21:40
naja wenn ich mir so ein ticket kaufe dann wäre es von mir scho blöd des geld abzulehnen.entweder ganz oder garnicht..geld ist notwendig im leben und keiner kann mir sagen das er im falle das er paar mio euro gewinnt einfach sagt: nööööö nehm ich nettttt..
klar haram und so aber viele von uns würden es nehmen..ich würde es tun..würde meiner familie alle träume erfüllen und den rest spenden...dogruya dogru

Wolf
14.01.08, 21:41
dedigin gibi yola cikarsan,herkes haram para yemistir veya yiyecek.
ama isin asli,hangi yolla o parayi elde ettigin degil mi?

O zaman baskasinin haram parasini almak niye "olamazmis"?

Söyle dendi:

Hani? Hayirsever bir kurumun bu parayi almasinin ne kötülügü var? Karar verelim bir.....

KingTurek
14.01.08, 21:41

Als Beispiel hatte er Toilettenpapier angegeben, aber auf keinen Fall für Nigmet o.ä.

Wolf
14.01.08, 21:42

Oooooh JA! :D:D:D

ayyıldız66
14.01.08, 21:43
Zaten Türkiyede Erbakan gibilerinden korkacaksin.

Cok sevdigim bir insandir kendisi. :lach:*sarkasmus*

Haluk
14.01.08, 21:44

Du musst unterscheiden...

Wenn du deinen Lohn erhälst, ist es egal wo der Geldschein mal war, es ist dein Verdienst! Genauso wenn man dir Geld schenkt.

Klaust du das Geld.. ist es Haram.

Wenn du das geklaute verschenkst, z.B: an bedürftige und der beschenkte weiss davon nichts, ist es für den beschenkten Helal. Aber du haftest immernoch dafür...

Genauso sieht es bei Geld mit Glücksspielen aus.

Nicht das Geld ist Haram, sondern die Art wie es gewonnen/verdient wurde.

Deshalb kannst du nicht sagen, ich spiele Kumar und das verdiente spende ich. Das hebt nicht das Gesetz/Strafe auf, genauso wie das StGB. Mit EINEM Unterschied... Unwissenheit schützt vor Allahs Strafe, aber nicht vorm StGB. ;)

Ruh_Kiz
14.01.08, 21:45
Eger Milli Piyango Bileti "yesil" renkte, ve üzerinde kocaman "Al Baraka - faizsiz gelir getirisi bileti" yazsa idi, bu tartisma yine olur muydu kim acep:D

Saka bi yana asparagasdir bu haber ben inanmiyom...

Haluk
14.01.08, 21:46

Unvermeidliche Zinsen JA...

In der Regel werden mit diesen geldern öffentliche Toiletten gesponsert :D

KingTurek
14.01.08, 21:47
King türk

allah katinda belki kendi kazandigin parayla fakire yardim etmen kadar bir sevap degildir ama dinen o parayi fakirlere dagitman daha hayirli olur.
senin dedigin gibi yaparsan haydan gelen huya gider misali parayi huydu harcarken daha büyük günahlara gire bilirsin

Belkide haklisin, hocalar hep dogruyu söyler diye bir kayde yok. Zaten bazi konularda her Hoca baska birsey diyor.
Ama Hoca bir yönden hakliydi, eger bankadan faiz almazsan parayi bankaya vermis oluyorsun, o yüzden al ve sar sur et.
O cocuk icinde ayni sey gecerli. Acaba 6 Milyonu almazsa o para kime gidecek?

Gökcen
14.01.08, 21:49
sorry ama asil bu "ben faiz yemem" ayaklarina gidenleden korkacaksin..zamaninda jetpalara, yimpaslara tonla para yatirip faiz yemeyi planliyan cooook haci komsu, tanidik vs. var etrafimizda..tamam o insanlarin dini duygulari suistimar edildi ama yani sonra bana kimse faiz cart curt demesin..

burda hacilardan fazla para alip paranin yüzde bilmem kacini cebe indiren cooooooooook sözde hoca takimini görüyoruz..eger müslümanlik bundan ibaret olsaydi..wenn ich in die hölle komme dann mit dem guten gewissen das einige "Hocas"mit mir dort schmoren werden..

piyango oynuyosan ozaman bastan "günaha" giriyosun...madem haram ne diye bilet aliyosun git camiiye bagis yap..sonra para vurunca yok haram almam.. amaaaaannnn

KingTurek
14.01.08, 21:54
sorry ama asil bu "ben faiz yemem" ayaklarina gidenleden korkacaksin..zamaninda jetpalara, yimpaslara tonla para yatirip faiz yemeyi planliyan cooook haci komsu, tanidik vs. var etrafimizda..tamam o insanlarin dini duygulari suistimar edildi ama yani sonra bana kimse faiz cart curt demesin..

burda hacilardan fazla para alip paranin yüzde bilmem kacini cebe indiren cooooooooook sözde hoca takimini görüyoruz..eger müslümanlik bundan ibaret olsaydi..wenn ich in die hölle komme dann mit dem guten gewissen das einige "Hocas"mit mir dort schmoren werden..

piyango oynuyosan ozaman bastan "günaha" giriyosun...madem haram ne diye bilet aliyosun git camiiye bagis yap..sonra para vurunca yok haram almam.. amaaaaannnn

Naja das mit Jet Fadil und co war ja nicht Faiz sondern "kar payı":D
Also Gewinnbeteiligung. Da besteht das Risiko auch Verluste zu machen.
So hat man jedenfalls die "armen" Gläubigen reingelegt.

ayyıldız66
14.01.08, 21:55
Hayatim boyunca hep emekten yana oldum. Calistim, aldigim sonuclar da beni hep mutlu etti. Kolaylik ve kopya'nin ne oldugunu bilmedigin icin bana getirebilecekleri büyük avantaj aklimdan gecmedi. Insallah kendi alin terimle birgün hayir islerinde bulunacagim. Ben Lotto oyanayip da para kazansam bu sefer o paranin hayrini görmem. Bos sevinc olur, basima bela getirir. Baskasina versem bu sefer o insanlara hayirsiz gelmesinden korkarim, cünkü benim elimden cikacak. En iyisi benim icin piyangodan kumardan uzak durmaktir.

erkoo
14.01.08, 21:55
x

Gökcen
14.01.08, 21:56
Naja das mit Jet Fadil und co war ja nicht Faiz sondern "kar payı":D
Also Gewinnbeteiligung. Da besteht das Risiko auch Verluste zu machen.
So hat man jedenfalls die "armen" Gläubigen reingelegt.

ha hasan kel ha kel hasan ikiside ayni is, sonucta yine haydan gelen para..bizim millet isine geldigi gibi cevirmesine bayiliyo zaten:D
kar payiymis loooooooooooooooool..valla ben harcarim hemde catir catir..raki icende ölmüssss su icende

Haluk
14.01.08, 21:57

Piyangoda haklisin ama JETPA isinde söyle bir duracaksin....

Jetpa hicbirzaman Faiz veriyorum demedi.. tam aksine, Faiz degil, Kar Payi veriyoruz! Paranizi alacagiz, yatririm yapacagiz, Kar payi dagitacagiz dediler!

Kesinlike bu insanlar Faiz yiyecegim diye paralarini vermediler.... Hem Magdur hem suclu yapmamiz yanlis olur. Suclari varsa, akillarini biraz az calistirdilar.. aber wieviele von denen wissen was ein "Schneeballefekt" ist? Wieviele können hier kaufmännisch soweit nachdenken, das ein Gewinnanteil von 40% unrealistisch ist? Cahiliklerinin kurbani oldular!

Genç Osman
14.01.08, 21:57
Am besten gleich verbrennen:D

Rizelikiz
14.01.08, 21:59
Belkide haklisin, hocalar hep dogruyu söyler diye bir kayde yok. Zaten bazi konularda her Hoca baska birsey diyor.
Ama Hoca bir yönden hakliydi, eger bankadan faiz almazsan parayi bankaya vermis oluyorsun, o yüzden al ve sar sur et.
O cocuk icinde ayni sey gecerli. Acaba 6 Milyonu almazsa o para kime gidecek?

hoca parayi car cur et demekler ne gibi car cur onu merka ettim yani nerde car cur ede bilrsin daha büyük günaha girmeden

kime gidiyor olmasi önemli degilki
ben haram parayi kabul etmesem kime gidicek diyede düsünmem nereye giderse gittsin

ayyıldız66
14.01.08, 22:00
valla ben harcarim hemde catir catir

:brüll::brüll:

erkoo
14.01.08, 22:01
x

Haluk
14.01.08, 22:02
ben haram parayi kabul etmesem kime gidicek diyede düsünmem nereye giderse gittsin

Bei Lotterien kommen nicht abgeholte Gewinnsummen wieder in den Topf soweit ich weiss.

Oynamasi hataydi.. madem oynadi simdi pisman ve durumu biliyor, parayi almamasi gerekir!

ayyıldız66
14.01.08, 22:04
Erbakan ne demis:

Nefret ediyorum bu insandan.

omar
14.01.08, 22:05
Ich respektiere und bewundere diese Person. Schließlich ist es eine Seltenheit, dass jemandem ein Wert (Religion) wichtiger ist als Geld.

KingTurek
14.01.08, 22:07
hoca parayi car cur et demekler ne gibi car cur onu merka ettim yani nerde car cur ede bilrsin daha büyük günaha girmeden

kulaH'in dedigi gibi, öffentliche Toiletten sponsern o.ä:D

Rahmetli Kemal Sunal ne diyordu Milli Piyangoda kazandiginda "ben zamansız gelen paranın ta icine sı***":D
Aynen o misal sadece Zamansiz yerine Haram bu sefer.

Haluk
14.01.08, 22:08
Erbakan ne demis:

Ab Minute 2:00 :brüll:

wU5FO33MCm0

:lach::lach:

al_sancagim
14.01.08, 22:15
Bana kalirsa bir yardim-dayanisma kurulusuna veya vakfina versin o parayi, madem ki kendisi için istemiyor... Ben böyle yapardim galiba.

erkoo
14.01.08, 22:17
x

Wolf
14.01.08, 22:18
Ich respektiere und bewundere diese Person. Schließlich ist es eine Seltenheit, dass jemandem ein Wert (Religion) wichtiger ist als Geld.

Was auch erklärt, warum er den Lotterieschein überhaupt gekauft hat....

nilu
Ab Minute 2:00 :brüll:

wU5FO33MCm0

:lach:

"Peki ya halk ne düsünüyor?"
"Onlarda kiralin gelecegini düsünüyor!"

erkoo
x

al_sancagim
14.01.08, 22:23
galibaaaaaaaa????

Yani öngörü de bulundugumdan "galiba" yazdim.. daha henüz bu yönde kosullar olusmadi onun için : )

omar
14.01.08, 22:28
Was auch erklärt, warum er den Lotterieschein überhaupt gekauft hat....

Er ist in meinen Augen trotzdem bewundernswert.

juanito
14.01.08, 22:33
bizim yalanimiz yok, hayatta daha bes kere kumar ( yani lotto, toto ve diger seyler!) oynamamissimdir, kesinlikle haramdir, ama oynayip, ikramiye yi kazansam, allah nimeti berekti diye ( o kadar kolaysa sende kazan !) , bal gibi yerim ....:lach:

Haluk
14.01.08, 22:46
"Peki ya halk ne düsünüyor?"
"Onlarda kiralin gelecegini düsünüyor!"

20 Yil önce oynanmis bir kabare ve HALA günümüze uyuyor... yazik bize ama gülmeden de gecemiyor insan ;)