Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Camide Namaz kilarken öldü
Namazda kalp krizi geçirip öldü
Camide namaz kılarken kalbi duran 70 yaşındaki vatandaş, Cemaat namaz bitene kadar sağlık ekiplerini çağırılmeyğnve heyetını kaybetti.
ERZURUMdaki akıllara zarar olay Taşmağazalar semtinde bulunan Şafiler Camiinde meydana geldi. Öğle namazı için camiye gelen Hilmi Gürsoy (70), namaz esnasında yere yığıldı. Gürsoyun yere yığılmasına rağmen namazı terk etmeyen cemaat, 4üncü rekat bitip, selam verilmesinin ardından, sağlık ekiplerini camiye çağırdı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Gürsoy kurtarılamadı.
ALLAHIN TAKDİRİ
Cami imamı İsrafil Yılmaz ise yaşlı adama namaz bitmeden müdahale edilmediğini doğrulayarak 3üncü rekat esnasında düştüğünü fark ettik ama namazın son rekatını kılıncaya kadar bekledik. Allahın takdiri neyse o olur dedi.
Quelle
(http://www.8sutun.com/node/52474&1)
--------------------------------------------------------------------------
Was mich interessieren würde ist gibt es in der Türkei keine Unterlassene Hilfeleistung??????
Alevi_Playa
29.01.08, 23:35
Was mich interessieren würde ist gibt es in der Türkei keine Unterlassene Hilfeleistung??????
Doch gibt es auf jeden Fall
Doch gibt es auf jeden Fall
Wo ist dann die Staatsanwaltschaft ???? :buuh:
Ist bestimmt ne Ente.. kann ich mir nicht vorstellen
Böyle durumlarda namazi hemen terk edersin..Sonra tekrar kilarsin... Cok sacma....
Böyle durumlarda namazi hemen terk edersin..Sonra tekrar kilarsin... Cok sacma....
benim de bildigim kadar,böyle zor durumlarda namazi terk edip daha sonra kazasini kilabilirsin.
@kulah
maalesef haber dogru,görüntüleri vardi bir kac gün evvel, cami önünde ki tartisan cemaati gösteriyorlardi!
niye hemen müdahale edilmedi diye ........
Vor ein paar Jahren hat mir ein Christ erzählt, das bei einer Sonntagsmesse etwas ganz ähnliches passiert ist. Idiotie kennt wirklich kaum Grenzen. Die Geschichte vom "Barmherzigen Samariter" erzählen, wenn hinten jemand stirbt.
Das ist wirklich klasse!
kilaBILIRSIN diye birsey yok.... kilamazsin...
bu durumda namaz kilmak yapilabilecek en yanlis sey....
bir yanda adam ölürken, diyer yanda kilinan namaz kabul olurmu hic..!!!!!
kilaBILIRSIN diye birsey yok.... kilamazsin...
bu durumda namaz kilmak yapilabilecek en yanlis sey....
bir yanda adam ölürken, diyer yanda kilinan namaz kabul olurmu hic..!!!!!
Die Ausrede läuft auf "kader" und "Allah'in takdiri". Da lässt sich leider nur schwer gegenargumentieren. Den Christen kann man den barmherzigen Samariter entgegenwerfen, aber ich wüsste bei den Moslems nichts gleichwertiges.
Argumentativ stehe ich also leider auf dem Schlauch. :think:
Die Ausrede läuft auf "kader" und "Allah'in takdiri". Da lässt sich leider nur schwer gegenargumentieren. Den Christen kann man den barmherzigen Samariter entgegenwerfen, aber ich wüsste bei den Moslems nichts gleichwertiges.
"Menschenleben steht über alles" oder " Wer einen Menschen tötet, tötet die ganze Menschheit"
Kann man im Koran nachlesen.
Sowas gehört bestraft. Inanilir gibi degil ya!
"Menschenleben steht über alles" oder " Wer einen Menschen tötet, tötet die ganze Menschheit"
Kann man im Koran nachlesen.
Wärst Du so freundlich, mir die Stelle mitzuteilen? "Im Koran steht" ist immer ein bisschen einfach und nur schwer zu kontrollieren. Zumal der Imam selber ja anderer Meinung zu sein scheint.
Sowas gehört bestraft. Inanilir gibi degil ya!
Ich bin zwar der gleichen Meinung, wüsste aber nicht, wie ich das religiös begründen sollte.
evet.. haberlerde bende izledim.. ALLAHin takdiri filan dediler adamlar...
ama bu cok sacma...
kendi cocuklarinin basina birsey gelseydi onlar namazdayken acaba ne yaparlardi... gene böyle duyarsiz davranirlarmiydi..??
MAİDE 32 - Bunun içindir ki, İsrâiloğulları'na: "Kim, bir cana kıymayan veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir nefsi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir nefsin yaşamasına sebep olursa, bütün insanları yaşatmış gibi olur" hükmünü yazdık (farz kıldık). Şüphesiz ki onlara peygamberlerimiz açık delillerle geldiler. Yine de bundan sonra onların birçoğu yeryüzünde aşırı gitmektedirler.
MAİDE 32 - Bunun içindir ki, İsrâiloğulları'na: "Kim, bir cana kıymayan veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir nefsi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir nefsin yaşamasına sebep olursa, bütün insanları yaşatmış gibi olur" hükmünü yazdık (farz kıldık). Şüphesiz ki onlara peygamberlerimiz açık delillerle geldiler. Yine de bundan sonra onların birçoğu yeryüzünde aşırı gitmektedirler.
Danke, du warst schneller. Hier wird auch klar angedeutet, dass was für die Söhne Israels galt, für uns gilt.
Und ich habe wieder die Arschkarte gezogen! Ich bin zum Abschuss freigegeben! :buuh: Zavalli ben! Habe ich eigentlich das Recht auf Selbstverteidigung oder muss ich mich widerstandslos töten lassen? :think:
Und ich habe wieder die Arschkarte gezogen! Ich bin zum Abschuss freigegeben! :buuh: Zavalli ben! Habe ich eigentlich das Recht auf Selbstverteidigung oder muss ich mich widerstandslos töten lassen? :think:
Du bist doch Gesetzestreu und kein Unruhestifter.
Du bist doch Gesetzestreu und kein Unruhestifter.
Und ob!Ich "predige" bekanntlich gegen des Islam. Unter anderem übrigens genau wegen diesem Ayet. :D Damit bin ich ein "bozguncu".
Und ob!Ich "predige" bekanntlich gegen des Islam. Unter anderem übrigens genau wegen diesem Ayet. :D Damit bin ich ein "bozguncu".
Hehe, wirklich schade um dich. :D
Ich muss mal nachgucken was mit Bozguncu genau gemeint wird.
Bende merakindan soruyor sandim:brüll:
Kasab et, koyun can derdine :brüll:
Sen bir Ilhan Arsel iki...!:D
Yangin ciksaydi hepsi kacardi.
ÜNLÜK HABERLER
CAMİDE KALP KRİZİ OLAYI SORUŞTURULUYOR
Erzurum'da dün namaz kıldığı sırada hayatını kaybeden Hilmi Ersoy'un ölümüyle ilgili idari soruşturma başlatıldı.
Pazartesi günü, Hilmi Ersoy isimli vatandaşın Tebrizkapı semtindeki Şafiler Camii'nde öğle namazını kıldığı sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi sonrasında olayın camide meydana gelmesi nedeniyle Erzurum Müftülüğü tarafından idari soruşturma başlatıldı.
MÜFTÜLÜK AÇIKLAMASI
Müftülük yetkilileri, soruşturmaya ilişkin olarak şunları söyledi: "Şafiler Camii'nin müezzini Mustafa Aras, burnundan ameliyat olduğu için raporluydu. İmam İsrafil Yılmaz ise 3'üncü rekatta bir düşme sesi duyduğunu söyledi. Ancak, önde bulunan imamın her sese kulak vererek namazı bozması mümkün değil. Öncelikle yanındaki cemaatin selam vererek namazını bozması ve durumun ciddiyetini görünce de imamı haberdar etmeleri gerekirdi. Biz yine de meydana gelen bu üzücü olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyoruz."
Güncel Haberler Ana Sayfası
MÜFTÜLÜK AÇIKLAMASI
Müftülük yetkilileri, soruşturmaya ilişkin olarak şunları söyledi: "Şafiler Camii'nin müezzini Mustafa Aras, burnundan ameliyat olduğu için raporluydu. İmam İsrafil Yılmaz ise 3'üncü rekatta bir düşme sesi duyduğunu söyledi. Ancak, önde bulunan imamın her sese kulak vererek namazı bozması mümkün değil. Öncelikle yanındaki cemaatin selam vererek namazını bozması ve durumun ciddiyetini görünce de imamı haberdar etmeleri gerekirdi. Biz yine de meydana gelen bu üzücü olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyoruz."
Güncel Haberler Ana Sayfası
Also da muss ich auch den Imam in Schutz nehmen.. für diejenigen die es vielleicht nicht wissen, manche kommen zu Spät und laufen nach Vorne.. meistens ist das ein gepolter in der Moschee.. der Imam kann wirklich nicht wegen jedem Geräusch das Gebet unterbrechen.
Aber die Personen neben ihm und hinter ihm..!
Also da muss ich auch den Imam in Schutz nehmen.. für diejenigen die es vielleicht nicht wissen, manche kommen zu Spät und laufen nach Vorne.. meistens ist das ein gepolter in der Moschee.. der Imam kann wirklich nicht wegen jedem Geräusch das Gebet unterbrechen.
Klingt plausibel. Der Pfarrer damals hat den Umkippenden ja GESEHEN (weil er zum Publikum steht). Der Imam hats da schwerer. Entbindet natürlich nicht die Betenden von ihrer Pflicht.
Freut mich dass du darin deinen Lebenssinn gefunden hast. :lach:
Ein blindes Huhn findet auch mal ein Korn :nurdinilu:
Aber die Personen neben ihm und hinter ihm..!
tamamen katiliyorum!
dedigin gibi her patirtiya IMAm namazi kesse,2 rekat namaz anca 1 saat te biter!evet, cemaat yanlis davranmis!
ancak imamlarimiz,bu konuda müminleri yeterince aydinlatiyor mu?tartisilir....
cumalari kacirmamayi özen gösteriyorum,fakat simdiye kadar hicbir vaazde böyle ciddi bir konuya degindiklerine sahit olmadim.
erzurum daki yasanan o kötü olayda da, cemaat belki teretüt icinde kalmis olabilir.
cuma günü bunu bizim camideki imama arz edecegim,insallah vaazinda bir iki cümle eder.
Freut mich dass du darin deinen Lebenssinn gefunden hast. :lach:
Unwahrscheinlich! So wichtig ist das nicht! :brüll:
Ein blindes Huhn findet auch mal ein Korn :nurdinilu:
Ist Dir mal aufgefallen, dass Du Phrasen und Sprichwörter in total sinnlosen Zusammenhängen bringst? Weißt Du eigentlich, was dieses Sprichwort bedeutet? :think:
Unwahrscheinlich! So wichtig ist das nicht! :brüll:
Jaja
so unwahrscheinlich, dass in jeder Thematik, was Religion, Glauben angeht der Wolf drinsteckt. :brüll:
ancak imamlarimiz,bu konuda müminleri yeterince aydinlatiyor mu?tartisilir....
cumalari kacirmamayi özen gösteriyorum,fakat simdiye kadar hicbir vaazde böyle ciddi bir konuya degindiklerine sahit olmadim.
erzurum daki yasanan o kötü olayda da, cemaat belki teretüt icinde kalmis olabilir.
cuma günü bunu bizim camideki imama arz edecegim,insallah vaazinda bir iki cümle eder.
Jupp, da hast du natürlich Recht...
umarim bu olaydan sonra bu konu biraz gündemde kallir ve Diyanet Imamlarina talimat yollar.
Ölene de Allahdan rahmet diliyorum... ölümlerden en güzeli nail olmus, umarim yakinlarina biraz teselli verir!
Jaja
so unwahrscheinlich, dass in jeder Thematik, was Religion, Glauben angeht der Wolf drinsteckt. :brüll:
Falsch! :D Bei vielen Themen, wo ich meine Meinung auch so vertreten sehe, schreibe ich nicht mit. ;) Ein Wunder, dass Dir das nicht aufgefallen ist. Könnte was mit Körnern zu tun haben! :p
Falsch! :D Bei vielen Themen, wo ich meine Meinung auch so vertreten sehe, schreibe ich nicht mit. ;) Ein Wunder, dass Dir das nicht aufgefallen ist. Könnte was mit Körnern zu tun haben! :p
Verzeih dass ich keine Gedanken lesen kann, sondern nur das Geschriebene. man braucht nur dein Benutzerbild anzugucken, dann weiß man bescheid. :rockon:
camide kilinan toplu namazin 3. rekatinda kalp krizi geciren ve müdahale etmeyen ey cemaat, siz müslümansaniz ben gavurum.
sorry, musste raus.
wunderbar..4 rekaati kildiniz ne oldu?bi ALLAHin kulu ölüp gitti ardindada dul bir es ve yetim cocuklarini birakti,geceleri rahat rahat yatarsiniz artik.
kusura bakmayin,bende elhamdülillah müslümanim ama bir insanin ölmesine göz yumacagima, 100.000 namazi bozarim yine yardim ederim..müslümanliktan gectim,insanliktami öldü ya?yaziklar olsun..
cuma namazindan sonra geceleri discoya, kariya kiza gitmesini bilirler ama bir rekaati bozup insan hayati kurtarmazlar..
Was ist wichtiger sein Gebet fort zuführen oder vielleicht eine Menschenleben zu retten ?
Einen Arbeitskollegen (Kraftfahrer) ist nach einem Unfall in Cihanbeyli/Konya,die erste Hilfe von einer Ärztin(Türbanli) verweigert worden.Gott sei Dank war es keine Lebensbedrohende Verletzung gewesen,es hat aber doch Spuren hinterlassen.
Allah rahmet etsin ...
70 yashina gelmish ve
namaz kilarken vefat etmish.
Demek ki Allahin sevgili kuluymush
Ne güzel ...
Gelelim cemaate ... sorumluluklari var mi?
Elbette var , ama sanirim ölen hakkini helal eder ...
Hem müdahalede 1-2 dakkikalik zaman farki neyi degishtirirdi.
Ambulans ne zaman geldi ki mesela?
Bu bilgiler eksik ...
Cemaatin 1-2 dakkalik gec müdahale etmesinden bu kadar sorumluluk cikartanlar , acaba neden yarim,bir,iki saatlik ambulans hazir olma süresinde susuyorlar?Gerci tek neden degil , ama son yillarda iyileshtiysede, ambulanslara hala hemen yol acilmiyor ya da acilamiyor ...
Ehh Cumhuriyetin yetishtirdigi insanlar demek ki ancak bu kadar olabiliyor ...
Falsch! Wenn einer ums Überleben kämpft sind 2 Minuten eine lange Zeit. Schliesslich würden, wenn plötzlich die Moschee anfängt zu brennen vermutlich alle rausrennen und keiner warten bis der Imam sein Fatiha zu Ende gesprochen hat. Namaz`in kazasi yapilabilir ama ein Mensch der Hilfe braucht hat oberste Priorität.
In Deutschland würde man die samt und sonders wegen Unterlassener Hilfeleistung packen....
Allah rahmet etsin ...
70 yashina gelmish ve
Ne güzel ...
Bu bilgiler eksik ...
Cemaatin 1-2 dakkalik gec müdahale etmesinden bu kadar sorumluluk cikartanlar , acaba neden yarim,bir,iki saatlik ambulans hazir olma süresinde susuyorlar?Gerci tek neden degil , ama son yillarda iyileshtiysede, ambulanslara hala hemen yol acilmiyor ya da acilamiyor ...
Öncelikle Allah rahmet eylesin.
Vallah benim dedem burada yasiyor, oda kalp krizi gecirmisti. Onun icinde ambülans gec geldi. (almanya gibi yerde)
Allahtan anneannem gereken müdahaleyi yapmasa, simdi dedem belki aramizda olmayacak, veya yine kötü bisey felc kalabilecekti.
Böyle durumlarda her dk. hatta her saniye bile önemlidir. Cünkü beyine oksijen gitmiyor. Tabiki müdaheleyide dogru yapmak lazim. Müdahale yapsan bile hayat garanti altinda diye bisey olmaz. Birazda sans lazim tabi.
"Allahin sevgili kuluymus, camide ölmüs..." deyip gecistirmek bana göre dogru degil. Bu kadar ucuz olmamali insanlarin hayati.
Birakin cemaati, cumhuriyet insanini vs. vs.
Orada müdahale etmek öncelikle vatandaslik görevidir, insanlik görevidir....
Einen Arbeitskollegen (Kraftfahrer) ist nach einem Unfall in Cihanbeyli/Konya,die erste Hilfe von einer Ärztin(Türbanli) verweigert worden.
Gabs nicht letztens noch eine Riesendebatte, dass es solche Fälle gar nicht gäbe und das alles pseudokemalistische Propaganda ist?
"Allahin sevgili kuluymus, camide ölmüs..." deyip gecistirmek bana göre dogru degil. Bu kadar ucuz olmamali insanlarin hayati.
Birakin cemaati, cumhuriyet insanini vs. vs.
Orada müdahale etmek öncelikle vatandaslik görevidir, insanlik görevidir....
Sonucda vefaat etmis, ve yardim etmeyenler kritise ediliyor...
Allah rahmet eylesin demekden baska ne gelir "benim" elimden?
70 yashina gelmish ve
Ne güzel ...
oldu,70 yasinda diye,namaz kilarken öldü diye,allahin sevgili kulu öylemi?yani cemaat ne mutlu namaz kilarken ölene diye davranmadi yani?allahim sen sabir ver, liest du das was du schreibst überhaupt noch oder bist du immer in so einem rauschzustand?würdest auch so reagieren wenn es dein vater oder dein opa gewesen wäre?dann wärst du der erste der ne bestrafung verlangen würde!bekara kari bosamak kolaymis!
Bu bilgiler eksik ...
ne alaka simdi ölenin hakkini helal edip etmemesiyle?ambulansin gelip gelmemesiyle?adamin gömlegini acip,cebinde belki bulunan kalp ilacini verip 2 3 dk kalp masaji yapsalar o adam belkide kurtulurdu!hangisi daha sevap 4 rekat namazmi,insan hayati kurtarmakmi??
ambulansin gec geldigini nerden biliyosun?ha yani ambulans nasil osa gec gelir birakalim hakki rahmetine kavussun demek daha kolay degilmi?
Ehh Cumhuriyetin yetishtirdigi insanlar demek ki ancak bu kadar olabiliyor
cumhuriyetin degil,senin gibi zihniyetlerin bulundugu ortamlardan ancak böyle adamlar cikar iste!
ayyıldız66
30.01.08, 15:28
Bu bilgiler eksik ...
Yaziklar olsun.
Yaziklar olsun.
aynen öyle, sonrada duadan,namazdan,sevaptan,ahire tten,cennetten,allahdan bahsederler..insanlik bu arada sifir ama ne fayda..
ayyıldız66
30.01.08, 15:34
aynen öyle, sonrada duadan,namazdan,sevaptan,ahire tten,cennetten,allahdan bahsederler..insanlik bu arada sifir ama ne fayda..
1-2 dakikada kalp masaji yapilabilinirdi. Tabii cemaat'in icinden bunu yapmasini bilen biri varidi ise.
1-2 dakikada kalp masaji yapilabilinirdi. Tabii cemaat'in icinden bunu yapmasini bilen biri varidi ise.
konu bilip bilmemek degil,tabiki bilmemek bu durumda bi cana maal olabiliyor ama en azindan bir caba gösterilse bir insan orda resmen pisi pisine gitti ben o adamin cocugu olsam o cemaati dagitirdim valla.ne demek orda namazi bölmemek yardim etmemek,o kildigi namaz simdi tam ters etki yarattmisdir insallah..neyse bunun hesabini öteki dünyada verirler artik
Tabiki, kalp masaji denen seyi herkes yapabiliyor diye bisey yok zaten. Ama bana sorarsaniz herkes yapabilmeli. Mesela burada ehliyet almadan önce "Erste Hilfe Kurs" yaparsin. Gitmeden önce, "ne kadar lüzumsuz bisey. zaman kaybi" diye düsünüyordum. Ama sonra, ne kadar önemli bisey oldugunu ögrendim.
Genede o kadar kisinin arasinda müdahale yapabilecek insan olmaliydi aslinda. Solidarite ve dayanisma aslinda bizim ülkemizde baska ülkelere daha cok olur diye düsünüyordum ben.
Allah rahmet etsin ...
70 yashina gelmish ve
Ne güzel ...
Bu bilgiler eksik ...
istanbuli kardes,bu konuyuda alip cumhuriyete getirebiliyorsun ya...
helal olsun vallah....
dindar bir kisi olarak,senle bazi konularda hemfikirim,ama burda baya irakiz.....baya....
allah korusun,diyelim ki babanla ayni saf ta namaz kiliyorsun ve baban birden fenalasip yere yigiliyor,"aninda" müdahale etmezmisin?
o "an" belki hayat kurtabilir....belki o ölen mümin de kurturabilirdi....
2 dakika degil,2 saniye bile faydali olabilirdi.
birak ambulansi ne bileyim,belki o ölen adama aninda su verilseydi veya bir samar atilsaydi.....
umut iste umut...
ama hic bir "anlik" müdahale göstermeden namazin bitmesini beklemek....sevap islerken günaha girmisler farkinda degiller.......allah islah eylesin.....
Mesela burada ehliyet almadan önce "Erste Hilfe Kurs" yaparsin. Gitmeden önce, "ne kadar lüzumsuz bisey. zaman kaybi" diye düsünüyordum.
Es geht noch schlimmer. In der Türkei muss man zum Thema "Erste Hilfe" einen Multiple-Choice-Test machen. Da musst Du wissen in welchem Jahr Penicillin entdeckt wurde. :kafa:
ayyıldız66
30.01.08, 15:42
Tabiki, kalp masaji denen seyi herkes yapabiliyor diye bisey yok zaten. Ama bana sorarsaniz herkes yapabilmeli. Mesela burada ehliyet almadan önce "Erste Hilfe Kurs" yaparsin. Gitmeden önce, "ne kadar lüzumsuz bisey. zaman kaybi" diye düsünüyordum. Ama sonra, ne kadar önemli bisey oldugunu ögrendim.
Genede o kadar kisinin arasinda müdahale yapabilecek insan olmaliydi aslinda. Solidarite ve dayanisma aslinda bizim ülkemizde baska ülkelere daha cok olur diye düsünüyordum ben.
Evet aynen. Bende ilk kez Erste-Hilfe Kurs'da ögrendim.
Bu bilgiler eksik ...
Babam 10 ayda Kalp Krizi gecirdi.. Müdahale yapan olmadi... Almanyada, sehir ortasinda, onlarca kisinin gözü önünde! Ambulans 10 dakkika icinde geldi... fakat gec kaldi.. Kalbi calistirdilar ama, beyinde cok büyük hasarlar meydana geldi. Bitkisel hayat dediler, Allah azab cekdirmedi.. 3 hafta icinde hastanede tekrar Kalb krizi gecirerek vefaat etti!
Demek istedigim, Doktorla konusurken bile, Kalb Krizi gecirmenin en "ideali" ellerinde cihazlari tutan bir Doktorun önünde olmasi oldugunu anlatti bize.
3 dakkika sonra hasarlar basliyor.. 180 Saniye yani.. Ardindan gecen her dakika icin %10 diye bir rakam verdi.. yani sansin her dakikda icinde %10 düsüyor..
Gelelim DINIMIZ bu konuda bize neler ögretiyor;
Namaz bozmayı mubah kılan özürler
Bir arkadaşım namazda iken, kapı çalınırsa dışarıdakini bekletmemek, telefon çalınırsa da önemli olabilir düşüncesi ile namazını bozduğunu söylüyor. Bu doğru bir hareket midir?
CEVAP
Dinimizde kafadan konuşmak haramdır. Kapı çalınınca dört rekat namaz kılacak kadar beklenir diyor kitaplarda. Beklenmezse hemen bekletmemek için kapı açılır denmiyor. Namazı bozmak haramdır. Telefon çalınca da namazı bozmak haramdır. Namazın bozulduğu yerler de vardır. Yani haramı mubah hale getirecek özürler vardır. Mesela: İmdât diye bağıran bir kimseyi kurtarmak için, kuyuya düşecek âmâyı, yanacak, boğulacak kimseyi kurtarmak, yangını söndürmek için namaz bozulur.
Ana, baba, dede, nine çağırınca, farz namazı bozmak vacip olmaz, caiz olur ise de, ihtiyaç yok ise, bozmamalıdır*. Nafile [sünnetler dahi] ise, bozulur. Bunlar, imdât isterse, farzları da bozmak lazım olur. Namaz kıldığını bilerek çağırıyorlarsa, nafileyi de bozmayabilir, bilmeyerek çağırdılarsa, bozması lazımdır.
Bir de namaz bozmayı mubah kılan özürler vardır:
1 -Sokmak ihtimali olan, yani yaklaşan yılanı ve akrebi öldürmek namazı bozmaz ve mekruh da olmaz.
2 -Kaçan hayvanı yakalamak için,
3 -Sürüyü kurttan kurtarmak için,
4 -Taşan tencereyi ateşten ayırmak için,
5 -Kendinin veya başkasının malını yok olmaktan korumak için
6 -Abdest ve yel sıkıştırmasından kurtulmak için.
*burasini acmak istedim;
Anne Baba cocugunun Namaz kilmasini hos görmüyor ise, Namaz aninda cagirmasi durumunda, Namazi terk etmesi Caiz olur. Anne baba hakki bu konuda Allah daha üstün kilmis! Sorun istigal etmiyorsa, devam edebilir, Namazdaydim kusurba bakmayin demekle özür diler. Yani tamamen ortama göre degerlendirilebilinir
Böyle bir düsünceye sahib olan dinimizde bu habere ben onun icin "acaba dogrumu" ihtiyaci duydum!
Kadirin de dedigi gibi, Imam bu konuda cemaate bilgi vermesi lazim!
@Kulah
Basin sagolsun, arkadasim, cok üzüldüm simdi. :( Allah rahmet eylesin.
siraladigin örneklerden bazilarini bende bilmiyordum,cünkü fazla önemsemedim simdiye denk.
ögrenmis olduk...tsk
Babam 10 ayda Kalp Krizi gecirdi.. Müdahale yapan olmadi... Almanyada, sehir ortasinda, onlarca kisinin gözü önünde! Ambulans 10 dakkika icinde geldi... fakat gec kaldi.. Kalbi calistirdilar ama, beyinde cok büyük hasarlar meydana geldi. Bitkisel hayat dediler, Allah azab cekdirmedi.. 3 hafta icinde hastanede tekrar Kalb krizi gecirerek vefaat etti!
Demek istedigim, Doktorla konusurken bile, Kalb Krizi gecirmenin en "ideali" ellerinde cihazlari tutan bir Doktorun önünde olmasi oldugunu anlatti bize.
3 dakkika sonra hasarlar basliyor.. 180 Saniye yani.. Ardindan gecen her dakika icin %10 diye bir rakam verdi.. yani sansin her dakikda icinde %10 düsüyor..
Basin sagolsun hocam. Dedigim gibi dedemdede ayni sey olacakti. Üstelik onunkisi evde oldu, sirf anneannem vardi. O gercektende yerinde ve dogru müdahaleyi yapmis. Yoksa dedeminde yasam sansi az olacakti. Buna ragmen hic bir zaman garanti olmaz böyle isler.
Dedigim gibi toplumla alakali bisey degil. Ha toplumun bilgi eksikligi diyebiliriz. Ama iste almanyadada oluyor böyle seyler. Ayrica bizim ülkemizde genelde dayanisma daha yüksek oranda vardir.
Not:
Ambülans bu ucak degil. Hemen olay yerinde olmayabilir. Türkiyede zaten hic olmayabilir. Adamlarda sonucta islerini yapiyorlar ve en iyi sekilde yapmaya calisiyorlar. Bundan kuskum yok.
Not:
Ambülans bu ucak degil. Hemen olay yerinde olmayabilir. Türkiyede zaten hic olmayabilir. Adamlarda sonucta islerini yapiyorlar ve en iyi sekilde yapmaya calisiyorlar. Bundan kuskum yok.
Sagol...
Elbete burda imkan fazlaligi var.. Mesela Aninda Helikopter gelmis, ve bir saat (solange soll die Reanimation gedauert haben bis sie ihn stabill hatten) havada beklemis.. Ama türkiyedede Ambulans ve calisanlari elllerinden geleni yapiyorlar.. ha bazen Ambulans sayisi yetmiyor, bazande trafik imkan saglamiyor.. Yol vermyen magandalar bence azdir.. istanbul trafiginde yol verecek kadar yer bile olmuyor bazi kavsaklarda
İmdât diye bağıran bir kimseyi kurtarmak için, kuyuya düşecek âmâyı, yanacak, boğulacak kimseyi kurtarmak, yangını söndürmek için namaz bozulur.
Bak konu burada aslinda. Dinimizi bilmeden, dindar gecinen, neyi savunacaklarini sasiranlar hem günaha giriyorlar hem Islam dininin imajinin bozulmasindan sorumluluar.
@Istanbuli: Burada elestiriye maaruz kalan Islam dinimiz degil, dinin geregini bilmeyene "mümin"ler.
Bak konu burada aslinda. Dinimizi bilmeden, dindar gecinen, neyi savunacaklarini sasiranlar hem günaha giriyorlar hem Islam dininin imajinin bozulmasindan sorumluluar.
@Istanbuli: Burada elestiriye maaruz kalan Islam dinimiz degil, dinin geregini bilmeyene "mümin"ler.
evet.. aynen öyle... hersey bilmek/ögrenmekte biliyor.... cahiliyet kadar kötü bir sey yoktur su dünyada...
bosuna ilk emir 'IKRA' olmamis, öyle ya!!!
burdaki 'OKU' emri, sadece dini ilimi degil, dünyalik vs, tüm alanlari kapliyor...
yeni birsey ögrenmek icin sadece hocalarin ögretmenlerin agzina bakmamak gerekiyor... kendimizi elimizdeki imkanlarla gelistirmemiz sart!!
Bu haberi okuyunca hatirladim da... Simdi anlatayim... henüz kuran kursuna giderken birgün diger cocuklarla namaz a durduk... Secdeye vardik, ben gitmisim.. Bayilmisim sanirim.. Öylece secde de kalakalmisim...Tam da hatirlamiyorum o ani... Yanimda dikilen "Cocuk", yani arkadasim... hemen yere egiliyor bana bakmak icin... Ve "korkudan" geri kalkiyor... Korkusu "namazi bozmus" olmak...:)
Hicbisey olmamis gibi namazi devam kiliyor...Bitince de, hepsi birlikte egiliyor beni kaldirmak icin... Kendime geldikten sonra anlattilar...
Yani bir anligina dahi olsa "cocugun" gösterdigi "refleks"i bu adamlar niye gösteremedi bilmiyorum... Aklim almiyor...Cok üzücü bir olay, geride kalanlar icin... Acaba "cemaat"den tanidiklarinin yüzlerine birdaha dostca bakabilecekler mi?
Bu haberi okuyunca hatirladim da... Simdi anlatayim... henüz kuran kursuna giderken birgün diger cocuklarla namaz a durduk... Secdeye vardik, ben gitmisim.. Bayilmisim sanirim.. Öylece secde de kalakalmisim...Tam da hatirlamiyorum o ani... Yanimda dikilen "Cocuk", yani arkadasim... hemen yere egiliyor bana bakmak icin... Ve "korkudan" geri kalkiyor... Korkusu "namazi bozmus" olmak...:)
Hicbisey olmamis gibi namazi devam kiliyor...Bitince de, hepsi birlikte egiliyor beni kaldirmak icin... Kendime geldikten sonra anlattilar...
Yani bir anligina dahi olsa "cocugun" gösterdigi "refleks"i bu adamlar niye gösteremedi bilmiyorum... Aklim almiyor...Cok üzücü bir olay, geride kalanlar icin... Acaba "cemaat"den tanidiklarinin yüzlerine birdaha dostca bakabilecekler mi?
Ilginc.. peki Hocaniz ne dedi bu konuda.. yani anlatmadimi, böyle durumlarda müdahale edin diye?
Ilginc.. peki Hocaniz ne dedi bu konuda.. yani anlatmadimi, böyle durumlarda müdahale edin diye?
Hocanin "h" sini agzima almak istemiyorum artik... Ona kalsa secdede ölmem daha iyiydi!! O`nun yüzünden 20 yil bir daha bir camiye ayak basmadim ben... Cok egoist, cok diktatör, cok kendini begenmis, cok zalim ve cok da dayakci bir cami hocasi idi... Her camiye girisimde basimdan asagiya kaynar sular akiyor hala... Zaten cocugun korkusu yari yariya Hoca`dan dayak yemek korkusu...O yüzden hemen geri kalkmis... SIKIYORSA Hoca`ya söyleseydik! Herkes sustu, en basta ben korkudan bisey diyemedim...Hic bisey yokmus gibi oturduk tekrar siralarimiza...
hocayi"übermensch" olarak görmeniz kendi sucunuz, gerektiginden cok saygi duymaniz, kendinizi dövdürtmeniz..hoca kuran kursunda bana bi kez el kaldirdi babama söyledim babam agzini burnunu yerle bir etti.bukadar basit..hoca benim ne anam ne babam onun tek görevi bana dini sevdirmek,ögretmek..gitsin kendi cocuklarini dövsün..bizim insanlarin sucu iste aman hocadir sesini cikarma falan filan..hocaysa hocaligini bilsin kendini allah sinifina koymasin.. tövbe tövbe
Hocanin "h" sini agzima almak istemiyorum artik... Ona kalsa secdede ölmem daha iyiydi!! O`nun yüzünden 20 yil bir daha bir camiye ayak basmadim ben... Cok egoist, cok diktatör, cok kendini begenmis, cok zalim ve cok da dayakci bir cami hocasi idi... Her camiye girisimde basimdan asagiya kaynar sular akiyor hala... Zaten cocugun korkusu yari yariya Hoca`dan dayak yemek korkusu...O yüzden hemen geri kalkmis... SIKIYORSA Hoca`ya söyleseydik! Herkes sustu, en basta ben korkudan bisey diyemedim...Hic bisey yokmus gibi oturduk tekrar siralarimiza...
Klasik degilmi bu zaten? :D
hocayi"übermensch" olarak görmeniz kendi sucunuz, gerektiginden cok saygi duymaniz, kendinizi dövdürtmeniz..hoca kuran kursunda bana bi kez el kaldirdi babama söyledim babam agzini burnunu yerle bir etti.bukadar basit..hoca benim ne anam ne babam onun tek görevi bana dini sevdirmek,ögretmek..gitsin kendi cocuklarini dövsün..bizim insanlarin sucu iste aman hocadir sesini cikarma falan filan..hocaysa hocaligini bilsin kendini allah sinifina koymasin.. tövbe tövbe
daha okula yeni baslamistik...Yani birinci ikinci sinif diyelim... Hoca`yi mahallede o kadar "yüceltiyorlardi" ki, kimse gikini cikartmiyordu... Artik camiye gidecegim zamanlar piskolojik olarak brechanfälle basliyordu.. Babamin gec haberi oldu... Sonra hoca ile yumruklasmaya kadar vurusmuslar... Biz bir daha gitmedik... o oldu bir daha camiye ayak basmadim.. Hatta bir dönem ateizme de sempati duymaya basladim... Taaki kendim Kuran`i Türkce/ Almanca tekrar okuyup bilimsel arastirmasini yapincaya kadar...! Orda kendi kendime ögrendim gercek Islamiyeti... Ondan sonra zaten hicbir Hoca`ya soru da sormayacak seviyeye gelmistim...
Ama sana cok hak veriyorum... Simdi olsa, ya da hadi diyelim ki 13 14 yasimda olsa idim... O bana vursa bende ona geri vururdum... Hic acimazdim da korkmazdim da...
valla ben 6 7 yasindaydim,el kaldirdi..babam bana kücüklügümden beri söyler,baban bile olsa kendini dövdürtme!bence bizim insanlarinimizda bu hata var..cocuklarin gözünü korkutmak..hoca büyüktür, saygi göster , kendini savunma, cizzzz, carpilirsin falan..sacma sapan olaylar..baktin hoca sana kötü davraniyor ozaman hakkini ariyacaksin. o hoca benim cocuguma vursaydi ben onu polise bile sikayet ederdim..zaten cocuklari göndericeksen diyanetin kuran kurslarina gönderceksin,baska bisey bilmem ben
valla ben 6 7 yasindaydim,el kaldirdi..babam bana kücüklügümden beri söyler,baban bile olsa kendini dövdürtme!bence bizim insanlarinimizda bu hata var..cocuklarin gözünü korkutmak..hoca büyüktür, saygi göster , kendini savunma, cizzzz, carpilirsin falan..sacma sapan olaylar..baktin hoca sana kötü davraniyor ozaman hakkini ariyacaksin. o hoca benim cocuguma vursaydi ben onu polise bile sikayet ederdim..zaten cocuklari göndericeksen diyanetin kuran kurslarina gönderceksin,baska bisey bilmem ben
Bu Hoca diyanetin hocasi...! Hatta arada bir TV ye cikip "dini ders ve vaaz" bile veriyormus!!
Bugün karsima ciksa naparim bilmiyorum...Schon der Gedanke an die Zeit macht mich Wahnsinnig...
Haklisin... O yanlis saygi tüm ailelerimizde var...
Ben birazda "vefat" edenin boyutundan bakacagim olayi..Belki namazda vefat etmesini cok isteyen birisiydi...en azindan ben öyle isterim..Ibadet sirasinda veya hizmette Hakk´in rahmetine kavusmak en büyük arzum...
ottoman1299
30.01.08, 17:20
Klasik degilmi bu zaten? :D
Evet bizim bu Türkiye klasigimiz!
Askerde ".. pat küt!"
Mektepte ".. pat küt!"
...
eeee.. hocalar da ne diye geri kalsin ki!
Türkiye'de 6 ay ortaokul birinci sinif okudum. Alti ayda yedigim dayagi, belki de 3-4 yil gittigim kuran kursunda yemedim.
Tükiye klasigi bu! Tartismasini konusmasini beceremiyoruz. Elimiz hemen kalkiyor. Burada bile bazi hassas konulari normal insan gibi yürütmekten aciziz! Yani biryerede hepimiz ayniyiz!...
ottoman,
Ben burada büyüdügüm icin, buradan bahsediyim. Buradaki hocalarda böyle ama. Yani okullar degilde, kuran kurslari, yatili okullar vs..vs..
Tükiye klasigi bu! Tartismasini konusmasini beceremiyoruz. Elimiz hemen kalkiyor. Burada bile bazi hassas konulari normal insan gibi yürütmekten aciziz! Yani biryerede hepimiz ayniyiz!...
Und ich denke trotdzem wir werden besser! ;)
Genauso wir Du und ich zusammen einen Tee trinken können und ich und Dertli uns über Religion streiten können ohne dass die Sache ausartet, denke ich, dass das Potential auch bei uns vorhanden ist. Wir müssen es halt alle WOLLEN und daran arbeiten. :)
Evet bizim bu Türkiye klasigimiz!
Askerde ".. pat küt!"
Mektepte ".. pat küt!"
...
eeee.. hocalar da ne diye geri kalsin ki!
Türkiye'de 6 ay ortaokul birinci sinif okudum. Alti ayda yedigim dayagi, belki de 3-4 yil gittigim kuran kursunda yemedim.
Hacc ibadetini yerine getiren bir muhterem büyüyügüm ile sohbet ederken sunu söyledi: Eger imanin tam degilse, orada gördüklerin belki seni "islam´dan" uzaklastirabilir...
Simdi hangi kurumda "kimin daha fazla küfür ettigi, kimin daha fazla dayak attigi" yarisina girmeyelim diye düsünüyorum.
Su konuda bir "nokta" koyalim...herkes olaylarin "boyutunu" kendi edinmis tecrübelere göre "genelliyor"...bununda bir "sosyolojik" hata oldugunu itiraf edelim..
Gabs nicht letztens noch eine Riesendebatte, dass es solche Fälle gar nicht gäbe und das alles pseudokemalistische Propaganda ist?
Meine früheren Meinungen mußte ich leider immer wieder Revidieren,das heißt man müßte eigentlich mit dem Schlimmsten rechnen.
Türkiyede Insanin bir diyeri yok....Bizim Insanlar cümbür Cemat vur Duymazdir,ancak kendi Basi yandigi zaman.Peki o zaman Akli basina geliyor mu ?
Benim Huyum kurusun,birileri Allah Askina ve fazlalikla Allah rizasi kullanmaklan cekinmeyenlere,otomatik Alarm zillerim caliyor.
Babam benide birdefasinda camiiye gitmeyi zorladi.. yatili kalacakdik iki hafta... Zar zor ikna etti.. gidersen sunu alirim filan.. iki gün icin ikna oldum.. Hafta sonu yani... Pazar gelmesine birkac saat kala eve telefon ettim; Baba ben sonuna kadar kalmak istiyorum izin veriyormusun" diye.
Sebebi malum.. Hoca hoca olursa sevdirir kendisini.. Hala gördügüm yerde eline sarilir, oda beni hemen tanir.
Benden hayir duasi alir, sen nalet okuyorsun. Kaybeden kendisinin de oldugunu bir anlasa Hoca...
Ich fasse es immernoch nicht es wurde in allen sendern gezeigt und die Staatsanwaltschaft hat immernoch nicht reagiert!!!!!!
Allahin verdigi cani bir yasli adami müdafa etmekden büyük ibadet mi olur sevab mi olur ya inanamiyorum...bu cahilligin bir cezasi olmali.....
Camide namaz kılarken öldü 30 Ocak 2008
A.A
İzmir'in Buca ilçesinde camide öğle namazını kılan 64 yaşındaki emekli, fenalaşarak öldü.
Buca ilçesi Gediz Mahallesi'ndeki Fırat Merkez Camisinde cemaatle birlikte öğle namazını kılan Nusret Balcı fenalaştı. Balcı'nın yere düşmesi üzerine imam ve cemaat, ambulans çağırdı. Camiye gelen 112 Hızır Acil Servis ambulansında görevli doktorun yaptığı kontrolde, Balcı'nın öldüğü belirlendi. Balcı'nın daha önce 2 kez kalp krizi geçirdiği öğrenildi.
Caminin imamı Mehmet Ali Turan, olayın sünnet ile farz arasındaki bölümde yaşandığını belirterek, Selam verdikten sonra arkadan bir inilti geldi. Vatandaşın yanına gittik, yardım etmeye çalıştık ama olmadı. Olay namaz sırasında da olsaydı, bırakıp müdahale ederdik.Bizim için vatandaşın canı önemli dedi.
Eine gute Bekannte von uns ist auch vor ein paar Jahren in einer Moschee gestorben. Aber nicht direkt beim beten, sondern beim zuhören der Predigt.
Sie war an einen Holzbalken gelehnt und hatte die Augen zugemacht.
Nach der Predigt, stand sie nicht mehr auf. Möge sie in Frieden ruhen.
Zum Thema:
Wenn es so der Fall ist, wie es einige Nachrichtenagenturen beschreiben, ist es schon grob fahrlässige Tötung.
Aber ich behaupte auch mal, wenn in 10000 Moscheen jeweils einer einen Herzinfarkt bekommt, diesem würde in 9999 Fällen geholfen werden.
Aber natürlich ist das keine Entschuldigung, sondern ganz einfach Dummheit.
Camide namaz kılarken öldü 30 Ocak 2008
A.A
İzmir'in Buca ilçesinde camide öğle namazını kılan 64 yaşındaki emekli, fenalaşarak öldü.
Buca ilçesi Gediz Mahallesi'ndeki Fırat Merkez Camisinde cemaatle birlikte öğle namazını kılan Nusret Balcı fenalaştı. Balcı'nın yere düşmesi üzerine imam ve cemaat, ambulans çağırdı. Camiye gelen 112 Hızır Acil Servis ambulansında görevli doktorun yaptığı kontrolde, Balcı'nın öldüğü belirlendi. Balcı'nın daha önce 2 kez kalp krizi geçirdiği öğrenildi.
Caminin imamı Mehmet Ali Turan, olayın sünnet ile farz arasındaki bölümde yaşandığını belirterek, Selam verdikten sonra arkadan bir inilti geldi. Vatandaşın yanına gittik, yardım etmeye çalıştık ama olmadı. Olay namaz sırasında da olsaydı, bırakıp müdahale ederdik.Bizim için vatandaşın canı önemli dedi.
Hört sich schonmal ganz anders an!!!!
@Rizelikiz
Bitte Quelle angeben, danke.
Hört sich schonmal ganz anders an!!!!
Stimmt.
Ist das der aktuelle Stand dieser Nachricht?
Allah (c.c) herkese böyle hayirli ölümler nasip etsin. dilegimiz budur.
Fakat böyle bir durumda kimsenin müdahale etmemesi bencede yanlis. Namazi terk etmenin mazuretleri vardir. Böyle bir olay bu mazuretlerdendir diye düsünüyorum.
Allah rahmet eglesin.
Stimmt.
Ist das der aktuelle Stand dieser Nachricht?
bu baska bir olay
Babam benide birdefasinda camiiye gitmeyi zorladi.. yatili kalacakdik iki hafta... Zar zor ikna etti.. gidersen sunu alirim filan.. iki gün icin ikna oldum.. Hafta sonu yani... Pazar gelmesine birkac saat kala eve telefon ettim; Baba ben sonuna kadar kalmak istiyorum izin veriyormusun" diye.
Sebebi malum.. Hoca hoca olursa sevdirir kendisini.. Hala gördügüm yerde eline sarilir, oda beni hemen tanir.
Benden hayir duasi alir, sen nalet okuyorsun. Kaybeden kendisinin de oldugunu bir anlasa Hoca...
Simdiki cami hocasinin haberlerini aliyorum da... Cocuklar camiye gitmek icin can atiyor......Benimde kendisiyle görüsme imkanim oldu... Bazi dini terimleri öyle bilimsel bir sekilde anlatti ki.... Hayran kaldim... Sanirim bu aciklamam, bu konuda genelleme yapmak ve tartismak arzusunda olmadigimin bir kaniti olarak görülür... Ben sansizmisim ki, piskopat bir din hocasiyla karsilasmisim... Hepsi ayni degil, ve bu beni mutlu kiliyor... Gerisi fasa fiso...
Simdiki cami hocasinin haberlerini aliyorum da... Cocuklar camiye gitmek icin can atiyor.....
Sanki luna park ya! :D
Zaten siddetle otorite saglanmaz, sadece korku saglanir. Korku dolu bi cocuktanda seni otoriter görmesini bekleyemezsin sonra.