Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Radikal: Vatan hainlerinin gazetesi!
Arkadaşlar internette farklı sitelerde gezerken Öztürkler sitesinin Forumunda ilginç bir habere rastladım! Önce Radikal gazetesinin haberini buraya ekliyim:
Askeri araca mayın tuzağı: İki subay öldü
(642 kişi okudu)
HAKKÂRİ - Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da süren PKK saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Hakkâri'de mayına çarpan askeri araçta bulunan iki subay öldü, bir asteğmen ile altı er yaralandı. Hakkâri Çukurca'da askeri araç, Hakantepe mevkiinde mayına çarptı. Patlama sonucu, bir üsteğmen ve bir asteğmen yaşamını yitirdi, bir asteğmen ile altı er ise yaralandı. Yaralı yedi asker, helikopterle Hakkâri Dağ Komando Tugay Komutanlığı'ndaki askeri hastaneye getirilip tedavi altına alındı. Olayla ilgili
olarak jandarma komutanlığı ekiplerinin bölgede geniş çaplı operasyon başlattığı bildirildi.
Öte yandan, Elazığ'ın Arıcak ilçesinde PKK tarafından yola döşenen mayının 3 Haziran'da uzaktan kumandayla patlaması sonucu ağır yaralanan jandarma onbaşı Zafer Konak, tedavi gördüğü Fırat Tıp Merkezi'nde dün yaşamını yitirdi.
9 terörist öldürüldü
Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda ise Maoist Komünist Partisi (MKP) üyesi dokuz terörist öldürüldü. Mercan Vadisi kesiminde 40-50 kişilik terörist grubunun örgütün kongresini yaptığı istihbaratını alan güvenlik güçleri, önceki gece operasyon başlattı. Dağlık araziye gece karanlığında helikopterlerle asker indirildi ve sabahın ilk ışıklarıyla teröristler kuşatıldı. Güvenlik güçlerinin 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 9 terörist öldürüldü. Güvenlik güçleri kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonu sürdürüyor. (aa, dha)
Kaynak (http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=156098)
Şerefsizlere bakın hele. Vatan uğrunda yaşamını yitiren Mehmetlerimize "Şehit düştü" demiyorlar, "öldü" diyorlar. Yani Şehitlerimizi Şehit olarak kabul etmiyorlar! Bu Vatan hainliğin daniskasıdır. Böyle Vatan hainlerine yakışır bir elektronik posta göndereceğim! Vatan uğrunda canlarını feda eden Mehmetlerimize yapılan bu saygısızlık kimi rahatsız ediyorsa Radikal adlı hain gazeteye e-posta göndersin! Küstahlara bak, meydanı boş buldular herhalde!
Istanbuler
28.06.05, 12:30
Biraz yavas! Sehit oldu yerine öldü denmesinde gocunacak taraf yoktur. Sehit olmak dini bir kavramdir. Herkes müslüman olmak zorunda degil!
Yazdiklarini tekrar gözden gecirirsen sevinecegim.
Ich verstehe deine Empörung nicht im Geringsten, Gök Türk.
"Sehit" ist ein religiöser Begriff und Radikal ist eine linke Zeitung, mit Journalisten die zum grössten Teil Atheisten sind, ich kenne zwei.
Kein Journalist ist dazu verpflichtet einen religiösen Begriff für "gestorben, ermordet, gefallen" zu benutzen.
Dass man zum Staatsfeind erklärt wird weil man ein anderes Wort benutzt als du es gerne hättest, ist anmassend.
Die Radikal ist eine sehr informative und relativ souveräne Zeitung, dann liess sie eben nicht.
Der Schakal
28.06.05, 12:40
Gök kardes,
benim'de kafam asicik karisdi...:D :confused:
@Istanbuler & Minosh
Radikal gazetesinin sol görüşlü bir gazete olup olmaması beni zerre kadar ilgilendirmez! Şehit sadece dini değil, Türk ulusu için ayrıca milli bir kavramdır, bunda yanılıyorsunuz! Vatani görevde yaşamını yitiren herkes Şehitdir, Şehit düşer, ölmez! Bunu sağcısıda kabul edecek, solcusuda! Burda art niyet var, çünki Şehit kelimesi solcular tarafından (hatta komünistler ve pkkcılar tarafından bile) kullanılan bir kavramdır. Yani Radikal gazetesindeki sözde gazeteciler eğer yaşamını yitiren Mehmetlere Şehit gözüyle baksaydı, zaten onlara Şehit derlerdi! Ama demiyorlar, öldü diyorlar! Burda art niyet var! Radikal gazetesi benim için bundan sonra Vatana ihanet etmiş bir gazetedir. Mehmetçiği Şehit olarak kabul etmeyen zihniyetin pkkdan ne farkı varki?
Istanbuler
28.06.05, 13:02
Gök Türk, sehit kutsal bir inanc ugruna ölen kisi anlamina gelir. Millet kutsaldir dersen, milleti icin ölen sehit olmus olur, komunizm kutsaldir dersen, komunizm icin ölen sehit olmus olur.
Simdi herkesin devlet ya da millet kutsaldir demesini mi bekliyorsun? Kutsal da tanrisal, dini saygi uyandiran, tapinalicak anlamlarindadir.
Sen sadece Radikal gazetesine degil, on binlerce okuyucuya da (internet okurlarini sayarsan daha da fazla) hakaret ediyorsun.
Radikal adlı sözde Türk gazetesine gönderdiğim kısa mektup:
18 Haziran 2005 tarihinde gazetenizin internet bölümünde okuduğum haberden sonra adeta şok oldum. Söz konusu: Türkiye Cumhuriyetinin güneydoğusunda bölücü terör örgütü pkk ile mücadele veren ve ŞEHIT düşen kahraman Mehmetçiklerimizden ve subaylarımızdan Şehit düştü kavramını kullanacağınız yerine öldü demeniz! Siz hangi hakla sizin kendi Vatanınız için savaşan, sizin Vatanınızın bütünlüğünü korumak isteyen ve sizin can sağlığınızı koruyan kahraman Türk askerleri hakkında öldü ifadesini kullanıyorsunuz? Bu ne demektir? Siz yani bu Vatan uğrunda yaşamını yitiren askerlerimizi Şehit olarak kabul etmiyormusunuz? Etmiyorsanız, sizin Vatan hainlerinden ne farkınız var? Ülkemi bölmek isteyen teröristlerden ne farkınız var?
Siz birilerinin aydını olabilirsiniz, fakat Türk aydını olamazsınız! Sizi şanlı Türk askerlerimize bulunduğunuz hakaretlerden dolayı tüm Türk ulusundan özür dilemeye davet ediyorum!
Istanbuler
28.06.05, 13:06
Gök Türk bence senin bir özür borcun var.
Benim kimseye özür borcum yok. Onları, bu hakaretleri yüzünden, açık birşekilde tüm Türk milletinden özür dilemeye davet ettim. Milletimizden özür dilesinler ve Vatan haini olmadıklarını kanıtlasınlar! Bu kadar basit! Benim için Radikal gazetesinin okuyucuları önemli değildir. Ben öldü kavramının kullanılmasına katılanları kastediyorum! Radikal gazetesini milliyetçiside okur, sosyalistide, bu ayrı bir konu! Zaten başlığı atarkende okuyucaları kastetmemiştim! Bu son sıralarda sistematik birşekilde yapılıyor. Durmadan Türk milletinin kutsallarına dokunuluyor. Şimdi (gerçek TÜRK gazetecisi ve araştırmacısı olan) Sayın Hulki Cevizoğlunun bir makalesi hakkında yeni konu açacağım. Konular apayrıda olsa, yapılan şey aynısı!
Istanbuler
28.06.05, 13:25
Öldü demenin hakaret oldugunu kim söyledi sana? Ola ki öyle bir durumda hayatimi kaybedersem, kendim icin de sehit oldu yerine hayatini kaybetti, ya da öldü denmesini tercih ederim. Vatan haini mi oldum simdi?
Sehit Allah yolunda ölendir, cünkü "Sehit" arapca islami bir terimdir!
Sehit Allah yolunda ölendir, cünkü "Sehit" arapca islami bir terimdir!
La havle vela kuvvete...
La havle vela kuvvete...
Wie bitte?:D :confused:
Sehit kavramini lügattan komple kaldirmak lazim
pkk ve sol örgütler sehit kavramini daha cok kullaniyor
sehitlerimiz ne yolunda öldü??pazar yolundami??
arkadaslar saptirmayin konuyu!!!
ne yani ozaman canakkalede, kurtulus savasinda ölen askerlerimiz sehit degilmi??
ben göktürke hak veriyorum!radikal gazetesinden büyük bir gafdir
ama gerci burda herseyi cok iyi bilenler cok, iyke hersey sizin isteginize göre olmuyo
ALLAH SEHITLERIMIZIN TOPRAGINI BOL MEKANLARINI CENNET EYLESIN!!!
ne yani ozaman canakkalede, kurtulus savasinda ölen askerlerimiz sehit degilmi??
ama gerci burda herseyi cok iyi bilenler cok, iyke hersey sizin isteginize göre olmuyo
TC nin topraklarini düsmanlardan korumak icin öldüler, Allah icin degil!
Siyasi konulari dini konularla karistirmayalim lütfen!
Ja, jeder bedient sich an diesem Wort.
Der Krieger soll als etwas Heiliges dargestellt werden, dabei ist alles nur "dünya"!
Wie bitte?:D :confused:
Bir saatten beri anlatmak istediğimi anlamamışsın! Ben ne diyorum, sen ne diyorsun...
Seninkiler zaten kaldırmış baksana. Biz Türk milliyetçileri olarak Şehitlerimize sahip çıkarız, hiç merak etme!
Amin!
T.C topraklarini , hepimizin namusunu, vatan demek namus demekdir bunu unutma!
[gökcen..cok personlich olmus..affina siginarak sildim-dertli4u]
und die soldaten tun nix anderes als die staatliche!!!umma zu verteidigen!und sie sterben auf gottes wege!und sind für mich und millionen andere SEHIT!!!!
depremde ölenlerede sehit dediler!!
HEPIMIZ ALLAH YOLUNDA ÖLECEGIZ!!!
T.C topraklarini , hepimizin namusunu, vatan demek namus demekdir bunu unutma!
Sorry das ich das sagen muss, ah was wieso sorry ich sag doch die wahrheit, statt hier pc´s mufti zu spielen und jedem versuchen die eigene religion zu vermitteln, obwohl es andere besser wissen, solltest du dich an die eifachsten verbote im islam halten!!
und die soldaten tun nix anderes als die staatliche!!!umma zu verteidigen!und sie sterben auf gottes wege!und sind für mich und millionen andere SEHIT!!!!
depremde ölenlerede sehit dediler!!
HEPIMIZ ALLAH YOLUNDA ÖLECEGIZ!!!
TC yi Allah mi yaratti?:rolleyes:
Depremde ölen islama göre sehit, suda bogulan da!
Ama laik bir ülke icin savasan bir asker , Allah icin savasmadigini sende biliyorsun, günaha girme luzumsuz yere!
Gökcen, kannst du nicht sachlich diskutieren ohne beleidigend zu werden?
dünyadaki herseyi allahin yaratdigini bilmiyomusun minosh?
o topraklar anadan dogma türklerinmiydi?? elbetde allah yaratdi!!!
laik bir devlet icin senin benim hepimizin namusu icin savasiyolar!
iyi savasmasinlarda düsmanlar senin benim herkesin ailesini tek tek öldürsün öylemi?
ya yazdiklarinin farkindamisin allah icin????
sen bana benim günahlarimi sayacagina kendi günahlarin ile ilgilenirsen cok daha makbule gecer!ich muss mir von einer frau, die sich nicht an die leichtesten verbote des islames hällt, nicht sagen lassen was meine sünden sind und was nicht
minosh
sehitlerimizin kemiklerini sizlattiginin farkindamisin?
wo wurde ich denn beleidigend?
tja die wahrheit ist nicht immer sehr leicht zu akzeptieren
wie dem auch sei
Vatan ugruna ölenler, sehitdir okadar!
Çanakkale Şehitleri ne için canlarını verdiler? Aynı bugünkü torunları gibi Vatanlarının bütünlüğünü korumak için değilmi? Bak Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Şehitleri için ne diyor: "Bedr' in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi... "
Sen istiyorsan senin Vatanın uğrunda yaşamını yitiren Mehmetlerimizi Şehit olarak kabul etmeyebilirsin, o zaman sen Türk gibi düşünmüyorsun, yani Türkde değilsin! Böyle oldukdan sonra istiyorsan git "din" uğruna kendini havaya uçuran kahramanları savun! Beni zerre kadar alakadar etmez!
TC yi Allah mi yaratti?:rolleyes:
Depremde ölen islama göre sehit, suda bogulan da!
Ama laik bir ülke icin savasan bir asker , Allah icin savasmadigini sende biliyorsun, günaha girme luzumsuz yere!
minosh, hayirdir.:confused:
dünyadaki herseyi allahin yaratdigini bilmiyomusun minosh?
o topraklar anadan dogma türklerinmiydi?? elbetde allah yaratdi!!!
laik bir devlet icin senin benim hepimizin namusu icin savasiyolar!
iyi savasmasinlarda düsmanlar senin benim herkesin ailesini tek tek öldürsün öylemi?
ya yazdiklarinin farkindamisin allah icin????
sen bana benim günahlarimi sayacagina kendi günahlarin ile ilgilenirsen cok daha makbule gecer!ich muss mir von einer frau, die sich nicht an die leichtesten verbote des islames hällt, nicht sagen lassen was meine sünden sind und was nicht
:rolleyes:
Warum übertreibst du jetzt so?
Ich hatte dich nur gefragt ob Gott die Türkische Republik geschaffen hat und jeder Muslim würde die Frage mit "Nein,er hat die Erde erschaffen und alles was darauf ist" beantworten.
Ben senin günahini saymiyorum, sadece günaha girme dedim.
Cok mu agir geliyor bu laf sana.
Neler yazdiklarinin farkinda misin?
Terbiyesizlik ediyorsun!
haydaaaa
yani bir yasima daha girdim..beni yaslandiriyorsunuz:D
"allah yolunda ölenlere ölü demeyiniz, onlar diridirler"
arkadaslar, allah yolunda ölmek ne demektir..Allahin bir evi var da oraya giderken ölenler mi sehit oluyor?
vatan, memleket sinirlarini korumak denen bir sey var..""SINIRlarai koruyan gözlere cehennem atesi degmeyecektir.""
radikal gazetesi, dini bakimdan bakmiyor olabilir..onlarin problemi..
göktürk, elbette, kendi acisindan hakli ve protesto eder..bunda da yanlis bir taraf yok.
ama, sehit kelimesi arapca idr öyleyse, devlet icin ölen sehit sayilmaz vb..cümlelerinize üzüldüm..
vatanini, devletini savunan ve bu ugurda öldürülen herkes sehiddir.
hatta, coluk cocugunun rizkini temin etmek icin, gurbet elde, ailesinden ayri yasarken ölenlerin dahi sehid oldugu kabul edilir..
sehid olmak icin, illa öldürülmek gerekmez..o ugurda calisirken ölen de sehiddir...
yani, canakkalede ölenler ne icin öldüler..kendi keyifleri icin mi, yoksa, kendi mallari mülkleri icin mi..
mehmet akif, bizim kadar akilli degilmiydi de, "bedrin aslanlari" diye o askerleri övdü..
topragi siksan "SÜHEDA" fiskiracagini yazdi..
lütfen yazdikalrinizi bir daha gözden gecirin.
MURAT CELIKKAN- RADIKAL
Göktürk abi, reisim su asagidaki yazilari radikal gazetesine sen mi yazdin yoksa:confused: :D
Bu mektupla siz şerefsizleri, ABD ve Avrupa ajanlarını son kez uyarıyoruz. Türk milliyetçileri zamanı geldiğinde nasıl hareket etmesi gerektiğini bilir. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Aklınızı başınıza almadığınız takdirde sizin de sonunuz Akın Birdal'ın başına gelen gibi olur. Ama siz onun kadar şanslı olacak mısınız, onu bilmiyoruz. Tanrı Türk'ü Korusun." Bu mektup İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Başkanı avukat Eren Keskin, Marmara Bölge Temsilcisi Doğan Genç ve İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Şaban Dayanan'ın ev ve iş yeri adreslerine Bakırköy PTT'sinden yollandı. Altında Türk İntikam Tugayı'nın (TİT) imzası var. Başlığı da 'Son Uyarımızdır'. Bu üç kişiden sonra derneğin genel başkan yardımcısı Kiraz Biçiçi de aynı mektuptan aldı. Mektuplar dört kişinin hepsinin kamuya açık olmayan ev adreslerine gönderilmiş. Tabii, dernek yöneticisi oldukları için dördünün de ev adresi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Dernekler Masası'nda mevcut. İHD yöneticileri, ev adreslerinin nasıl bulunduğu sorusuna yanıt bekliyor. Başka sorular da soruyorlar: "İstanbul'da yaşayan yöneticilerimizin hedef seçilmesi, daha önce Akın Birdal suikastına karışan ve 2 ay önce CNN Türk'te yayımlanan 5N 1K programında açık bir şekilde 'Koşullar oluşursa aynı şeyi tekrar yaparız' diyen kişilerin İstanbul'u örgütlenme üssü olarak belirlenmesinin payı var mıdır?
"Kasım 2001'de derneğimize yönelik silahlı saldırıda bulanan Zeki Genç adlı kişinin cezaevinden 'yanlışlıkla' tahliye edilmesi ve bugüne kadar yakalanmamasındaki amaç, insan hakları savunucularını hedef alan kişilere cesaret vermek olabilir mi?"
Akrep gibi koyunsun kardeşim!
Mine G. Kırıkkanat (mine.gokce@wanadoo.fr)
(2872 kişi okudu)
MHP lideri Devlet Bahçeli, dünkü Milliyet'te Fikret Bila'ya: "Sokakta ülkücü istemiyorum," demiş. Ve devam etmiş: "Milliyetçi ülkücü gençlik, eline silah değil, bilgisayar almalıdır. İhtiyacı mermi değil, bilgidir!"
Kulağa ne kadar hoş gelen bir laf, değil mi? Ancak... Eskiden binicisine göre kişneyen atların yerini, şimdilerde aletler aldı; bilgisayar da bir alet ve kullanıcısına göre 'mail'liyor, sayın seyirciler. İşte size silah yerine bilgisayar kuşanan bir ülkücü (bozkuzu da diyebilirsiniz) melemesi: 'Mine hanım iyi günler, iyi çalışmalar. Radikal gazetesinde Milliyetçiler ile ilgili olarak yazmış olduğunuz yazıyı ibretle okudum. Sizler şehit kanları ile sulanmış bu mukaddes vatan toprağında yeşeren birer ayrık otusunuz. Aslında ayrık otundan kurtulmanın bilimsel metotları da vardır. Yani bu tür parazit canlılardan kurtulmanın yolları mevcuttur. Ancak ayrık otu da olsanız, bizler yaratılanı severiz yaratandan dolayı. Bu milletin değerlerine hakaret edemezsiniz. Ya seveceksiniz ya da terk edeceksiniz. Bunun başka yolu yoktur. Sizler için vatan, cüzdanınızın dolduğu yerdir. Sizler ABD veya AB bayrağını ay yıldızlı al bayrağa tercih eder, Vatikan'dan beslenirsiniz. Sizler mukaddes vatan toprağından beslenir sonra beslendiğiniz yere döner pislersiniz. Şunu asla unutmayınız ki öyle veya böyle, barbarlık sürüsü diye tanımladığınız bu insanlar Ne Mutlu Türk'üm diyebilmekte, belki ırkçlığı, dinciliği, faşizmi, komünizmi sizin kadar bilmemekte! Ancak bilinen bir şey var ki barbarlık sürüsü diye tanımladığınız bu insanların hiçbiri, birileri gibi PİÇ OLARAK DÜŞMEMİŞTİR OROSPU RAHMİNDEN. Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa VATAN'dır. Sevgilerimle, İsmail Hakkı AYAZ' (iayaz@epdk.org.tr)
Tahmin edebileceğiniz gibi, cuma günü yayımlanan 'Boz milliyetçiliğin kurtları' yazımdan sonra milliyetçi sağcı ve solculardan epeyce tepki aldım, ama en çok yukarıdaki 'meleme'yi tuttum, sayın seyirciler. İyilikler dilediği bir muhatabı, önce ortadan kaldırmak, ardından 'tehcir'le tehdit eden ve orospu çocuğu nitelediğine sevgiler sunabilen bu dengesiz, tutarsız (ve zaten zekâsız) kafa, bu zavallı olduğunca tehlikeli kişilik, adeta benim yazımdan fırlamış, bir Türk milliyetçisi prototipi, son tümcemi haklı çıkarmak için herkes olan bir yaratık! Nâzım Hikmet'in 'Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani', akrep gibi, koyun gibi dediği kardeşlerimizden biri...
minosh
sehitlerimizin kemiklerini sizlattiginin farkindamisin?
Ölmüs bir kemik islama göre sizlamaz bir insanin söyledigi laf ile!
Sehit olup olmadiklarini Allah bilir, ne sen ne ben ne de digerleri!
ich übertreibe??realität minosh, realität!
wenn gott die erde erschaffen hat dann hat er alles dadrauf erschaffen, dich mich uganda cualalumpur und die türkei! allah istemeseydi bizim sheitlerimiz dedelerimiz o topraklar icin savasirmiydi????hayir!
asil terbiyesizligi sen binlerce milyonlarca sehite karsi yapip, kemiklerini sizlatiyorsun!"
ben sana dogrulari diyorum, dogrulari demek terbiyesizlikse amenna!
ben neler yazdiklarimin farkindayim, hic merak etme sen, asil sen ne yazdiklarini fakretmiyorsun heralde!
sen ozaman allah adina kendini havaya ucurup sucsuz insnalarida öldüren insanlara sehit de, senin diyip dememenle olmuyo allahdan bu isler
ch hatte dich nur gefragt ob Gott die Türkische Republik geschaffen hat und jeder Muslim würde die Frage mit "Nein,er hat die Erde erschaffen und alles was darauf ist" beantworten.
was meinst du damit?jeder muslim? elhamdüllilah müslümanim!
was würde denn ein muslim bei einem deutschen grillfest antworten wenn man ihm bockwurst und bier anbietet?
ich würde antworten, nein danke ich darf dies nicht essen bzw trinken!
buda agir geldiyse, kaldirabilecegin, ilerde altindan kalkabilecegin sözler sarf et
benden bukadar
dertli,
Allah yolunda ölen bir insan ISLAMIN düsmanlariyla savasir.
Türk askerleri simdi islami mi koruyorlar.
Biraz mantikli düsünün lütfen ve su asiri milliyetciliginizi dinle karistirmayin!
Ölmüs bir kemik islama göre sizlamaz bir insanin söyledigi laf ile!
Sehit olup olmadiklarini Allah bilir, ne sen ne ben ne de digerleri!
kemik sizlamasinin ne demek oldugunu ve niye kullanildigini biliyorsun..simdi her cümleyi incelemeye baslamiyalim..senin yazdigin her yazida buna benzer mecazi anlamlar vardir elbette.:mad:
ama sen, kimin sehit olup olmadigini tespit etme bilirkisisi/gutachteri gibi calisiyorsun..
sana özel bir izin mi var?:D
ich übertreibe??realität minosh, realität!
wenn gott die erde erschaffen hat dann hat er alles dadrauf erschaffen, dich mich uganda cualalumpur und die türkei! allah istemeseydi bizim sheitlerimiz dedelerimiz o topraklar icin savasirmiydi????hayir!
asil terbiyesizligi sen binlerce milyonlarca sehite karsi yapip, kemiklerini sizlatiyorsun!"
ben sana dogrulari diyorum, dogrulari demek terbiyesizlikse amenna!
ben neler yazdiklarimin farkindayim, hic merak etme sen, asil sen ne yazdiklarini fakretmiyorsun heralde!
sen ozaman allah adina kendini havaya ucurup sucsuz insnalarida öldüren insanlara sehit de, senin diyip dememenle olmuyo allahdan bu isler
ch hatte dich nur gefragt ob Gott die Türkische Republik geschaffen hat und jeder Muslim würde die Frage mit "Nein,er hat die Erde erschaffen und alles was darauf ist" beantworten.
was meinst du damit?jeder muslim? elhamdüllilah müslümanim!
was würde denn ein muslim bei einem deutschen grillfest antworten wenn man ihm bockwurst und bier anbietet?
ich würde antworten, nein danke ich darf dies nicht essen bzw trinken!
buda agir geldiyse, kaldirabilecegin, ilerde altindan kalkabilecegin sözler sarf et
benden bukadar
Bana hic bir laf agir gelmez.Senden hele hic degil.
Sen kendi günahlarin ilgilen baska insanlarin günahlariyla ugrasma.
Sana tekrar soruyorum:
Allah mi yaratti TC yi?
kemik sizlamasinin ne demek oldugunu ve niye kullanildigini biliyorsun..simdi her cümleyi incelemeye baslamiyalim..senin yazdigin her yazida buna benzer mecazi anlamlar vardir elbette.:mad:
ama sen, kimin sehit olup olmadigini tespit etme bilirkisisi/gutachteri gibi calisiyorsun..
sana özel bir izin mi var?:D
Inceleyebilirsin istiyorsan!;)
Ben islami kurallara göre tespit ediyorum sadece.
Bir insanin sehit olmasi icin ilk önce müslüman olmasi lazim, her askerin müslüman oldugunu biliyormusun?
Mesela "asiri dincilere" karsi savasan ve ölen türk askerleri de mi Allah yolunda ölüyor?
dertli,
Allah yolunda ölen bir insan ISLAMIN düsmanlariyla savasir.
Türk askerleri simdi islami mi koruyorlar.
Biraz mantikli düsünün lütfen ve su asiri milliyetciliginizi dinle karistirmayin!
minosh
Türkiyre Cumhuriyet, 1923 de kuruldugunda, dini islamdir yazildi anayasasina.
ayrica, meclisin ilk acildigi gün, hacibayram camiinde namaz kilindi, ve meclisin önünde dua edildi..
yeni senin TC diye adlandirdigin devlet, su anda, adinda müslüman yada islam yazisi olup, ingilizlerin, fransizlarin cizdigi sinirlarla kurulmus "islam devletlerine " benzemez.
daha sonra, seriat isteriz avaneleriyle, kubilayin bogazini kesen ve sirigin tepesinde gezdiren dervis vahdeti ve benzerleri yüzünden devletin niteliginde degisiklik oldu ise, askerlerimizin sucu ne bunda..:confused:
tamda adami söylüyo ya hahahaha komik duruma düsüyosun ya
sen degilmiydin demin bana günaha girme diyen;)
sne kim oluyosun bur muftilik ypaip millete dininiögretmeye kalkiyorsun, hadi kendin dinine göre yasasan neyse diyecegim, ama wie kann es sein das du 5mal am tag betest aber schweinefleisch isstz und alkohol trinkst??paradox? ja sehr!
bak minosh
dünyadaki cicegi böcegi seni hayvanlari herseyi allah yaratdi, topragi dogayi havayi
ve bu topraklarida allah sayesinde allahin istegi üzerine kazandik!!!
allah istemeseydi olurmuydu bunlar
olmazdi?
also tu nicht so und versuch ja nicht mich hier bloßzustellen
klappt vielleich tbei anderen menschen, bei mir sicherlich nicht
sne diyosun iste allah ugrunda allahicin savasmadi falan
ugruna savasdigimiz vatan topraklarini kim yaratdi?
fatih sultan mehmetmi????tevbe tevbe ya
Radikal yazisinda yalnislik yapmis olabilir, Göktürk gazeteyi bu yolda uyarmis zaten. Ama bukadar da büyütülmezki..
Allah rahmet eylesin, mekanlari cennet topraklari bol olsun.
Istanbuler
28.06.05, 14:40
haydaaaa
yani bir yasima daha girdim..beni yaslandiriyorsunuz:D
"allah yolunda ölenlere ölü demeyiniz, onlar diridirler"
arkadaslar, allah yolunda ölmek ne demektir..Allahin bir evi var da oraya giderken ölenler mi sehit oluyor?
vatan, memleket sinirlarini korumak denen bir sey var..""SINIRlarai koruyan gözlere cehennem atesi degmeyecektir.""
Askerlerimiz Allah yolunda degil ülkemiz icin ölüyorlar. Daha da ayrintisina inilirse sevdikleri insanlar icin ölüyorlar. Aileleri, cocuklari, ilerideki torunlari, akrabalari ve diger sevdiklerinin gelecegi icin.
radikal gazetesi, dini bakimdan bakmiyor olabilir..onlarin problemi..
göktürk, elbette, kendi acisindan hakli ve protesto eder..bunda da yanlis bir taraf yok.
Protesto etmek herkesin hakki, ama bunu yaparken ona buna hakarete baslanirsa bunun düsünce özgürlügüyle ilgisi kalmaz.
ama, sehit kelimesi arapca idr öyleyse, devlet icin ölen sehit sayilmaz vb..cümlelerinize üzüldüm..
vatanini, devletini savunan ve bu ugurda öldürülen herkes sehiddir.
hatta, coluk cocugunun rizkini temin etmek icin, gurbet elde, ailesinden ayri yasarken ölenlerin dahi sehid oldugu kabul edilir..
sehid olmak icin, illa öldürülmek gerekmez..o ugurda calisirken ölen de sehiddir...
Sehit olmak kutsallik kavrami olmadan olmaz. Ugruna ölünen seyin kutsal olmasi gerekir sehit olmak icin. Devlet icin ölen sehittir denirse, devlet kutsaldir anlamina gelir. Bir cok asker devletin kutsalligina inandigi icin degil, yukarda anlattigim sebeblerden ölmeye hazirdirlar. (Tekrar hakaret etmene gerek yok Gök Türk, simdiden tahmin ediyorum ne düsündügünü!).
yani, canakkalede ölenler ne icin öldüler..kendi keyifleri icin mi, yoksa, kendi mallari mülkleri icin mi..
mehmet akif, bizim kadar akilli degilmiydi de, "bedrin aslanlari" diye o askerleri övdü..
topragi siksan "SÜHEDA" fiskiracagini yazdi..
lütfen yazdikalrinizi bir daha gözden gecirin.
Bak simdi sen de Canakkale'de ölenler yazmissin sehit oldular diyecegine. Gök Türk'ün anlayisina göre vatan haini oldun bile!
Türkiye Cumhuriyeti laiktir. Askeri de Islam icin degil Türkiye icin savasir. Tekrar tekrar söylüyorum, Türkiye kutsaldir denirse sehit oldu demek dogrudur tabi. Ama kimsenin kimseyi bir seylerin kutsalligini kabul ettirmeye hakki yoktur. Ben de sahsen Türkiye'ye ya da devlete tapmiyorum, ülkemi seviyorum.
minosh
Türkiyre Cumhuriyet, 1923 de kuruldugunda, dini islamdir yazildi anayasasina.
ayrica, meclisin ilk acildigi gün, hacibayram camiinde namaz kilindi, ve meclisin önünde dua edildi..
yeni senin TC diye adlandirdigin devlet, su anda, adinda müslüman yada islam yazisi olup, ingilizlerin, fransizlarin cizdigi sinirlarla kurulmus "islam devletlerine " benzemez.
daha sonra, seriat isteriz avaneleriyle, kubilayin bogazini kesen ve sirigin tepesinde gezdiren dervis vahdeti ve benzerleri yüzünden devletin niteliginde degisiklik oldu ise, askerlerimizin sucu ne bunda..:confused:
du hast meine frage nicht beantwortet und weichst aus!
Inceleyebilirsin istiyorsan!;)
Ben islami kurallara göre tespit ediyorum sadece.
Bir insanin sehit olmasi icin ilk önce müslüman olmasi lazim, her askerin müslüman oldugunu biliyormusun?
Mesela "asiri dincilere" karsi savasan ve ölen türk askerleri de mi Allah yolunda ölüyor?
peki askerlerin müslüman olup olmadikalrini sen mi tespit edeceksin.
asiri dinci dedigin insanlar, dini mi savunuyorlar yoksa???
sen islami kurallara göre tespit ettigine göre, fas ve cezayirde, fransizlara karsi savasirken ölen insanlar acama sehit degiller mi?
onlar sehit se, canakkalede ölenler ne oluyor..:mad:
Minosh bu sözlerinden sonra seni birdaha muhatap almamaya karar verdim!
millet bi soru takildi kafama yaw:
az önce dvd de Troya filmini izledim..
savaslar biliyorsunuz yunan güzeli helena yüzünden oldu
hangi taraf cennete gitti aceba?
troyalilar mi, kartacalilarmi?
yada ikisi?
bu sehit konusu derin mevzu gercekten:)
tamda adami söylüyo ya hahahaha komik duruma düsüyosun ya
sen degilmiydin demin bana günaha girme diyen;)
sne kim oluyosun bur muftilik ypaip millete dininiögretmeye kalkiyorsun, hadi kendin dinine göre yasasan neyse diyecegim, ama wie kann es sein das du 5mal am tag betest aber schweinefleisch isstz und alkohol trinkst??paradox? ja sehr!
bak minosh
dünyadaki cicegi böcegi seni hayvanlari herseyi allah yaratdi, topragi dogayi havayi
ve bu topraklarida allah sayesinde allahin istegi üzerine kazandik!!!
allah istemeseydi olurmuydu bunlar
olmazdi?
also tu nicht so und versuch ja nicht mich hier bloßzustellen
klappt vielleich tbei anderen menschen, bei mir sicherlich nicht
sne diyosun iste allah ugrunda allahicin savasmadi falan
ugruna savasdigimiz vatan topraklarini kim yaratdi?
fatih sultan mehmetmi????tevbe tevbe ya
Hala terbiyesizligine devam ediyorsun.
Ben müftülük filan yapmiyorum, islam hakkinda bildiklerimi söylüyorum, her dedigim icin kaynak da verebilirim.
Der Mensch hat einen freien Willen und die Menschen die die türkische Republik gegründet haben haben sich dazu entschieden nicht nach Gottes Gesetzen(Koran /Sunnah) zu leben, d.h. den Staat danach aufzubauen.
Und du willst immer noch behaupten, dass Gott die Türkei gegründet hat und die Türkei gottgewollt ist.
Tövbe Tövbe!:rolleyes:
Ich esse kein Schweinefleisch mehr und trinke auch keinen Alkohol mehr, ich versuche so wenig Sünden wie möglich zu begehen, versuchst du das auch oder versuchst du dich lieber an den Sünden anderer aufzugeilen?
Sen önce kendine bak, senin bu son 5 yazinda okuduklarimi bir müslüman baska müslümana yazmaz!
Terbiyesizligi birak ve insan gibi konus!
MURAT CELIKKAN- RADIKAL
Göktürk abi, reisim su asagidaki yazilari radikal gazetesine sen mi yazdin yoksa:confused: :D
pirim
mine hanim, radikalde hergün , "digerlerini" sinirlendiren ve digerlerine hakaret eden yazilar yaziyor..
"digerleri", isin teknigini bilmemis ve ironik yazi yazmayi becerememisler..aradaki fark bu.
ben de mine hanima, cok kereler yazdim, onlari yayinlasa ya..
ama, insanlar, bakiyor ki, yazdiklarinin yayinlanmasi icin, illa hakeret etmek gerekiyor, belki böyle bir düsünceyle yaziyorlar..bilemiyecegim.
diger mektuba gelince.
türkiyede belli bir oyun gene sahneye konmaya basladi..bu filmi önceden kac defa gördük..
maalesef, gelecek dönemde, gene bazi öldürme olaylari olacak gibi..derin mi cukur mu neyse ne , iste o merciler epeydir issiz kalmisti..
maalesef....
[/size][/font]
Minosh bu sözlerinden sonra seni birdaha muhatap almamaya karar verdim!
Cevap bulamadigin icin mi?
maalesef, gelecek dönemde, gene bazi öldürme olaylari olacak gibi..derin mi cukur mu neyse ne , iste o merciler epeydir issiz kalmisti..
maalesef....
vatanseverler Teskilatindan kulagina haber mi geldi yoksa?:)
ya kaynak maynak sne ilk önce en basit seyleri yerine getir, kaynak bende diz boyu.
ahsooooo und warum ist dann im anayasa der türkei islam als religion geankert?auch nur einbildung?ja jetzt umschweifen minosh klar:9
weisst du mir ist egal was du machst von mir aus kannst du dich mit schweinefleisch vollfressenm, dann hör auf hier den bekehrer zu spielen!
ich hab noch nie alkohol getrunken zina begangen oder schwein gegessen und auch andere sünden nicht begangen die im koran verboten sind !
ya tam adami söylüyo
dela müslüman oldugu halde sen burda delayi gayrimüslüman gibi ortaya sundun burda herkese hocalik tasliyosun ama kendin söylediklerini yerine getirmekden acizsin
du kannst froh sein das ich dir überhaupt so höflich schreibe
wie göktürk sagte
muhataba deger bir yönün yok
deswegen
masalam
peki askerlerin müslüman olup olmadikalrini sen mi tespit edeceksin.
asiri dinci dedigin insanlar, dini mi savunuyorlar yoksa???
sen islami kurallara göre tespit ettigine göre, fas ve cezayirde, fransizlara karsi savasirken ölen insanlar acama sehit degiller mi?
onlar sehit se, canakkalede ölenler ne oluyor..:mad:
Yooo, ben tespit etmiyorum, ama bunu bilmedigim icin "sehit" kelimesini de kullanmam ölmüs askerler icin!
Asiri dince Allah inanan ve o yüzdenAllahin kurallarina göre bir devlet kurmak isteyen bir insan( es gibt mit sicherheit auch ausnahmen, die die religion missbrauchen, aber die kämpfer zum grösstenteil nicht)
Allah icin ölenler sehittir, kimin sehit olup olmadigini sadece Allah bilir!
Cevap bulamadigin icin mi?
Sen öyle kabul et!
pirim
mine hanim, radikalde hergün , "digerlerini" sinirlendiren ve digerlerine hakaret eden yazilar yaziyor..
....
Radikalde baskasini sinirlendirmek icin yazi yazilmiyor..
liberal-sol dünya görüsüne sahip zati muhteremler kendi fikirleri dogrultusunda -demokratik bir devlette son derece normal olan- görüslerini ve analizlerini yaziyorlar..
bunlari okuyunca sinirlenen, ve vatani kuru kuru sevmek disinda hic bir vasfi olmayan kisiler onlari tehdit edip hakaret ediyor..
olayi ve tespiti dogru koyalim dertli baba
.
bu konu, meseleye bakis acisi ve durus noktasi ile ilgili..su anda tartismak istemiyorum.
isteyen istedigine inanir.
zaten dini meseleleri tartismayi sevmiyorum..bazen bulasmis oluyorum..pisman oluyorum..simdi oldugu gibi.:(
MURAT CELIKKAN- RADIKAL
Bu mektupla siz şerefsizleri, ABD ve Avrupa ajanlarını son kez uyarıyoruz. Türk milliyetçileri zamanı geldiğinde nasıl hareket etmesi gerektiğini bilir. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Aklınızı başınıza almadığınız takdirde sizin de sonunuz Akın Birdal'ın başına gelen gibi olur. Ama siz onun kadar şanslı olacak mısınız, onu bilmiyoruz. Tanrı Türk'ü Korusun." Bu mektup İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Başkanı avukat Eren Keskin, Marmara Bölge Temsilcisi Doğan Genç ve İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Şaban Dayanan'ın ev ve iş yeri adreslerine Bakırköy PTT'sinden yollandı. Altında Türk İntikam Tugayı'nın (TİT) imzası var. Başlığı da 'Son Uyarımızdır'. Bu üç kişiden sonra derneğin genel başkan yardımcısı Kiraz Biçiçi de aynı mektuptan aldı. Mektuplar dört kişinin hepsinin kamuya açık olmayan ev adreslerine gönderilmiş. Tabii, dernek yöneticisi oldukları için dördünün de ev adresi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Dernekler Masası'nda mevcut. İHD yöneticileri, ev adreslerinin nasıl bulunduğu sorusuna yanıt bekliyor. Başka sorular da soruyorlar: "İstanbul'da yaşayan yöneticilerimizin hedef seçilmesi, daha önce Akın Birdal suikastına karışan ve 2 ay önce CNN Türk'te yayımlanan 5N 1K programında açık bir şekilde 'Koşullar oluşursa aynı şeyi tekrar yaparız' diyen kişilerin İstanbul'u örgütlenme üssü olarak belirlenmesinin payı var mıdır?
"Kasım 2001'de derneğimize yönelik silahlı saldırıda bulanan Zeki Genç adlı kişinin cezaevinden 'yanlışlıkla' tahliye edilmesi ve bugüne kadar yakalanmamasındaki amaç, insan hakları savunucularını hedef alan kişilere cesaret vermek olabilir mi?"
Akrep gibi koyunsun kardeşim!
Mine G. Kırıkkanat (mine.gokce@wanadoo.fr)
(2872 kişi okudu)
MHP lideri Devlet Bahçeli, dünkü Milliyet'te Fikret Bila'ya: "Sokakta ülkücü istemiyorum," demiş. Ve devam etmiş: "Milliyetçi ülkücü gençlik, eline silah değil, bilgisayar almalıdır. İhtiyacı mermi değil, bilgidir!"
Kulağa ne kadar hoş gelen bir laf, değil mi? Ancak... Eskiden binicisine göre kişneyen atların yerini, şimdilerde aletler aldı; bilgisayar da bir alet ve kullanıcısına göre 'mail'liyor, sayın seyirciler. İşte size silah yerine bilgisayar kuşanan bir ülkücü (bozkuzu da diyebilirsiniz) melemesi: 'Mine hanım iyi günler, iyi çalışmalar. Radikal gazetesinde Milliyetçiler ile ilgili olarak yazmış olduğunuz yazıyı ibretle okudum. Sizler şehit kanları ile sulanmış bu mukaddes vatan toprağında yeşeren birer ayrık otusunuz. Aslında ayrık otundan kurtulmanın bilimsel metotları da vardır. Yani bu tür parazit canlılardan kurtulmanın yolları mevcuttur. Ancak ayrık otu da olsanız, bizler yaratılanı severiz yaratandan dolayı. Bu milletin değerlerine hakaret edemezsiniz. Ya seveceksiniz ya da terk edeceksiniz. Bunun başka yolu yoktur. Sizler için vatan, cüzdanınızın dolduğu yerdir. Sizler ABD veya AB bayrağını ay yıldızlı al bayrağa tercih eder, Vatikan'dan beslenirsiniz. Sizler mukaddes vatan toprağından beslenir sonra beslendiğiniz yere döner pislersiniz. Şunu asla unutmayınız ki öyle veya böyle, barbarlık sürüsü diye tanımladığınız bu insanlar Ne Mutlu Türk'üm diyebilmekte, belki ırkçlığı, dinciliği, faşizmi, komünizmi sizin kadar bilmemekte! Ancak bilinen bir şey var ki barbarlık sürüsü diye tanımladığınız bu insanların hiçbiri, birileri gibi PİÇ OLARAK DÜŞMEMİŞTİR OROSPU RAHMİNDEN. Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa VATAN'dır. Sevgilerimle, İsmail Hakkı AYAZ' (iayaz@epdk.org.tr)
Tahmin edebileceğiniz gibi, cuma günü yayımlanan 'Boz milliyetçiliğin kurtları' yazımdan sonra milliyetçi sağcı ve solculardan epeyce tepki aldım, ama en çok yukarıdaki 'meleme'yi tuttum, sayın seyirciler. İyilikler dilediği bir muhatabı, önce ortadan kaldırmak, ardından 'tehcir'le tehdit eden ve orospu çocuğu nitelediğine sevgiler sunabilen bu dengesiz, tutarsız (ve zaten zekâsız) kafa, bu zavallı olduğunca tehlikeli kişilik, adeta benim yazımdan fırlamış, bir Türk milliyetçisi prototipi, son tümcemi haklı çıkarmak için herkes olan bir yaratık! Nâzım Hikmet'in 'Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani', akrep gibi, koyun gibi dediği kardeşlerimizden biri...
Hayır benim yazdığım e-postayı yukarıda yayınladım.
ya kaynak maynak sne ilk önce en basit seyleri yerine getir, kaynak bende diz boyu.
ahsooooo und warum ist dann im anayasa der türkei islam als religion geankert?auch nur einbildung?ja jetzt umschweifen minosh klar:9
weisst du mir ist egal was du machst von mir aus kannst du dich mit schweinefleisch vollfressenm, dann hör auf hier den bekehrer zu spielen!
ich hab noch nie alkohol getrunken zina begangen oder schwein gegessen und auch andere sünden nicht begangen die im koran verboten sind !
ya tam adami söylüyo
dela müslüman oldugu halde sen burda delayi gayrimüslüman gibi ortaya sundun burda herkese hocalik tasliyosun ama kendin söylediklerini yerine getirmekden acizsin
du kannst froh sein das ich dir überhaupt so höflich schreibe
wie göktürk sagte
muhataba deger bir yönün yok
deswegen
masalam
Du willst Quellen:
http://www.enfal.de/mes08.htm
Islam kann überall verankert sein, die meisten Türken sind ja auch Muslime, aber das heisst nicht, dass sie für den Islam kämpfen, warum begreifst du den Unterschied nicht.
Ich esse kein Schweinefleisch, was sollen diese Unterstellungen.
Ich empfehle dir eine Lektüre über den Umgang mit Muslimen zu lesen, da hast du Nachholbedarf.
Euer verletzter Nationalstolz bringt euch wohl soweit einen Menschen nicht mehr ernst zu nehmen, wenn er die islamische Sicht vorträgt.
Wen will ich denn bekehren? Warum unterstellst du mir ständig solchen Mist?
Langsam gehst du mir wirklich auf den Senkel!
du hast keine Sünden begangen?:rolleyes: Du hast heute schon mehrere begangen.
Du solltest dich einwenig mehr mit deinem Glauben beschäftigen und den Koran lesen, anstatt solche Behauptungen aufzustellen "Ich bin Prophet, ich begehe keine Sünden, ich bin der Übermensch"*kopfschüttel*
Zeig mir mal die Stelle wo ich Delahoya sowas gesagt hätte.
Wer sagt dass der Muslim ist ist für mich ein Muslim!
Warum soll ich froh darüber sein, dass du mir höflich schreibst.
Bist du sonst ein unhöflicher Mensch?
Ich denke dass es in diesem Forum normal sein sollte, dass man höflich zueinander ist.
Und du bist es nicht!
[QUOTE=dertli4u]pirim
QUOTE]
Radikalde baskasini sinirlendirmek icin yazi yazilmiyor..
liberal-sol dünya görüsüne sahip zati muhteremler kendi fikirleri dogrultusunda demokratik bir devlette son derece normal olan görüsler analizler yaziyorlar..
bunlari okuyunca sinirlenen, ve vatani kuru kuru sevmek disinda hic bir vasfi olmayan kisiler onlari tehdit edip hakaret ediyor..
olayi ve tespiti dogro koyalim dertli baba
pirim
yazdigimi bir daha oku.
benim hatam iyi, senin ki kötü olmaz.
ayrica, bana söyleme bu tür seyleri..ben mine hanimi da okuyan birisiyim..hatta, sövalyelerle ve vatikanla ilgili yazdigi kitap ve bircok yazilari, referans olarak kullandigim yazilardir..
üc bes kisinin dedikleri beni ilgilendirmiyor..kac defa söyleyecem.:(
Sen öyle kabul et!
dann antworte doch.
schließlich ist das ein diskussionsforum.
Yooo, ben tespit etmiyorum, ama bunu bilmedigim icin "sehit" kelimesini de kullanmam ölmüs askerler icin!
Asiri dince Allah inanan ve o yüzdenAllahin kurallarina göre bir devlet kurmak isteyen bir insan( es gibt mit sicherheit auch ausnahmen, die die religion missbrauchen, aber die kämpfer zum grösstenteil nicht)
Allah icin ölenler sehittir, kimin sehit olup olmadigini sadece Allah bilir!
minosh
devletimizin, milletimizin bekasi icin, vatanimizi korumak icin ve dolaysiyla, bu vatanda yasayan müslümanlari korumak icin sehid olmus insanlara hakaret olarak kabul ediyorum yazdiklarini.
kelimlerin arkasina saklanmaya gerek yok..saklanmak da istemyiorum.
ölen askerlerimize, firsat olsa da sorsan bir..ne icin öldüler..hangi dine inaniyorlardi.
veya, gazi olmus askerlerimiz var..sakin ola, o insanlarin karsisinda bugün yazdiklarina benzer seyler söyleme..cok üzersin onlari.
allahtan korkmak lazim..o insanlar, hayatlarinin baharinda, doguda daglarda ellerini, ayaklarini, gözlerini, canlarini kaybettiler.
simdi sen onlari, sehid olarak saymiyorsun.
ve bunu din adina yaptigini savunuyorsun.:mad:
bu tartismadan cikiyorum..cevap vermene gerek yoktur.
Istanbuler
28.06.05, 15:14
...
ahsooooo und warum ist dann im anayasa der türkei islam als religion geankert?auch nur einbildung?
...
T.C. Anayasasinda Islam'a gönderme yoktur. 1928'de bu madde kaldirilmistir. Maddenin baslangicta anayasada yer almasi hilafet düzenini kafalarinda henüz geride birakamamis meclis üyelerini yatistirmak icindir. 1921'deki anayasada "Türkiye Devleti'nin dini Islamdir." ibaresi vardir. 1924'te hilafet kaldirilmistir. 1928'de de bu madde dogal olarak kaldirilmistir.
minosh
devletimizin, milletimizin bekasi icin, vatanimizi korumak icin ve dolaysiyla, bu vatanda yasayan müslümanlari korumak icin sehid olmus insanlara hakaret olarak kabul ediyorum yazdiklarini.
kelimlerin arkasina saklanmaya gerek yok..saklanmak da istemyiorum.
ölen askerlerimize, firsat olsa da sorsan bir..ne icin öldüler..hangi dine inaniyorlardi.
veya, gazi olmus askerlerimiz var..sakin ola, o insanlarin karsisinda bugün yazdiklarina benzer seyler söyleme..cok üzersin onlari.
allahtan korkmak lazim..o insanlar, hayatlarinin baharinda, doguda daglarda ellerini, ayaklarini, gözlerini, canlarini kaybettiler.
simdi sen onlari, sehid olarak saymiyorsun.
ve bunu din adina yaptigini savunuyorsun.:mad:
bu tartismadan cikiyorum..cevap vermene gerek yoktur.
Duygu sömürüsü yapmana gerek yok dertli..
tartisma kimin daha cok vatanini sevdigi tartismasi degil..tartisma SEHITLIK kavrami.. Sehitlik DINI bir kavramdir..ve adam gibi tartisilacaksa onu anlami ve kontexi icinde tartisirsin..sehitlik dinin disina cikararak baska bir anlam yükleyemezsin. yükledigin anda kendi ölü militanlarini sehit olarak gören DHKPC ve PKK dan farkin olmaz.. ve vatan milletle alakasi yoktur.. evet anliyorum pek kulaga jos gelmiyor ama gercek bu..
Duygu sömürüsü yapmana gerek yok dertli..
tartisma kimin daha cok vatanini sevdigi tartismasi degil..tartisma SEHITLIK kavrami.. Sehitlik DINI bir kavramdir..ve adam gibi tartisilacaksa onu anlami ve kontexi icinde tartisirsin..sehitlik dinin disina cikararak baska bir anlam yükleyemezsin. yükledigin anda kendi ölü militanlarini sehit olarak gören DHKPC ve PKK dan farkin olmaz.. ve vatan milletle alakasi yoktur.. evet anliyorum pek kulaga jos gelmiyor ama gercek bu..
pirim
dinin disina cikip mana yüklemiyorum, merak etme ne dedigimi biliyorum.
duygu sömürüsü yaptigim yok..kendi kendine yorum yapip durma lütfen.
banane baskasi(pkk falan) ne diyorsa..onlarin bilecegi sey.
allah yolunda ölen sehiddir..o kadar.
allah yolunda ölmek her zaman savas ta ölmek degildir ayrica..
yol demek savas demek degil.
eger sabah evinden besmele ile cikip gurbete gidiyorsan ve evinin rizkini temin etmek icin calisirken ölüyorsan da sehidsin..
ayrica, islamda ulul emre itaat denilen birsey var..yani, devletin, islami bir devlet olmayabilir..hatta, devlet yönetiminde müslümanlar olmayabilir, ama itaat edersin, etmelisin.
ama, vatanini koruyorsun, yada ailenin topraklarini koruyorsun..eger bunu yaparken, allah rizasi icin yaparsan ve ölürsen, sehidsin..o kadar.
ama, eger "kabenin arkasindaki hurma bahcen icin savasirsan"(hadis meali) ve o esnada allah rizasini düsünmezsen, sehid olmazsin.
ayrica, sehid olmak ve sehadete inanmak, müslümanlari ilgilendirir.
islam dinini kabul etmeyenlerin, bu konuyu tartismasina zaten gerek yoktur..
Istanbuler
28.06.05, 15:31
pirim
dinin disina cikip mana yüklemiyorum, merak etme ne dedigimi biliyorum.
duygu sömürüsü yaptigim yok..kendi kendine yorum yapip durma lütfen.
banane baskasi(pkk falan) ne diyorsa..onlarin bilecegi sey.
allah yolunda ölen sehiddir..o kadar.
allah yolunda ölmek her zaman savas ta ölmek degildir ayrica..
yol demek savas demek degil.
eger sabah evinden besmele ile cikip gurbete gidiyorsan ve evinin rizkini temin etmek icin calisirken ölüyorsan da sehidsin..
ayrica, islamda ulul emre itaat denilen birsey var..yani, devletin, islami bir devlet olmayabilir..hatta, devlet yönetiminde müslümanlar olmayabilir, ama itaat edersin, etmelisin.
ama, vatanini koruyorsun, yada ailenin topraklarini koruyorsun..eger bunu yaparken, allah rizasi icin yaparsan ve ölürsen, sehidsin..o kadar.
ama, eger "kabenin arkasindaki hurma bahcen icin savasirsan"(hadis meali) ve o esnada allah rizasini düsünmezsen, sehid olmazsin.
ayrica, sehid olmak ve sehadete inanmak, müslümanlari ilgilendirir.
islam dinini kabul etmeyenlerin, bu konuyu tartismasina zaten gerek yoktur..
Isteyen sehit der tabi, en dogal haktir. Problem sehit oldu degil de öldü diyene hakaret edildiginde, böyle diyenler vatan hainligiyle suclandiginda basliyor. Yani bu konuyu tartismaya gerek yoktur denecek bir durum yok ortada.
T.C. Anayasasinda Islam'a gönderme yoktur. 1928'de bu madde kaldirilmistir. Maddenin baslangicta anayasada yer almasi hilafet düzenini kafalarinda henüz geride birakamamis meclis üyelerini yatistirmak icindir. 1921'deki anayasada "Türkiye Devleti'nin dini Islamdir." ibaresi vardir. 1924'te hilafet kaldirilmistir. 1928'de de bu madde dogal olarak kaldirilmistir.
istanbuler, o maddenin kaldirilmasinin sebebi ve gerekceleri tartisilabilir ama simdi yeri degil.
sadece su kadarini söyleyeim..islami bilmeyen insanlarin, kendi cahil ve cahiliye bilgileri ile, atatürk ve TC devletini kafir ilan etmeye baslamalari.
kubilay hadisesi.
hilafeti devam ettirecegini zanneden o günkü halife nin ve etrafinin bilgisizligi.
vs.vs.
yani, atatürk ve silah arkadaslarinin yerinde kim olsa aynisini yapardi..
ve atatürk, din düsmani bir insan degildi..zaten ilk yaptirdigi islerden birisi, din islerini arastiracak makami kurmasi ve islami gercek yönleri ile anlatacak ilmihalin hazirlatilmasi, kuranin tefsirinin yazdirilmasi olmustur.
ama dedim ya, konumuzun disinda su anda..
Isteyen sehit der tabi, en dogal haktir. Problem sehit oldu degil de öldü diyene hakaret edildiginde, böyle diyenler vatan hainligiyle suclandiginda basliyor. Yani bu konuyu tartismaya gerek yoktur denecek bir durum yok ortada.
arkadasimizin heyecanini ve tepkisini de normal karsilamak gerekir..
ayni tepkiyi , bende icimde hissediyorum, ama, kimseyi suclamak istemem.
Istanbuler
28.06.05, 15:35
istanbuler, o maddenin kaldirilmasinin sebebi ve gerekceleri tartisilabilir ama simdi yeri degil.
sadece su kadarini söyleyeim..islami bilmeyen insanlarin, kendi cahil ve cahiliye bilgileri ile, atatürk ve TC devletini kafir ilan etmeye baslamalari.
kubilay hadisesi.
hilafeti devam ettirecegini zanneden o günkü halife nin ve etrafinin bilgisizligi.
vs.vs.
yani, atatürk ve silah arkadaslarinin yerinde kim olsa aynisini yapardi..
ve atatürk, din düsmani bir insan degildi..zaten ilk yaptirdigi islerden birisi, din islerini arastiracak makami kurmasi ve islami gercek yönleri ile anlatacak ilmihalin hazirlatilmasi, kuranin tefsirinin yazdirilmasi olmustur.
ama dedim ya, konumuzun disinda su anda..
Türkiye'nin laikligi konusunda anayasada süpheye düsülecek bir durum yoktur. Bunu aciklamak istedim. Laiklik din düsmanligi degildir, anayasadan bu maddenin kalkmasi üzülecek bir sey degildir.
sehit edebiyati lazim her zaman, yoksa savasacak adam nerden bulacan:confused:
Türkiye'nin laikligi konusunda anayasada süpheye düsülecek bir durum yoktur. Bunu aciklamak istedim. Laiklik din düsmanligi degildir, anayasadan bu maddenin kalkmasi üzülecek bir sey degildir.
laiklik elbette din düsmanligi degildir.
laiklige karsi cikanlar, eger türkiye laik olmasaydi, simdi ya bodrumlarda domuz bagiyla öldürülenlerle karislasirdi, yada, hür olmayan bir devlette yasadiklari icin, cuma namazi kilma hakkina sahip olamzlardi.
kisa kisa geciyorum,ne demek istedigim anlasilmistir umarim.
Istanbuler
28.06.05, 15:43
arkadasimizin heyecanini ve tepkisini de normal karsilamak gerekir..
ayni tepkiyi , bende icimde hissediyorum, ama, kimseyi suclamak istemem.
Ayni tepkiyi sen de hissediyorsan tabi kolay olur hakaretlerini normal karsilaman. Tepkiyi göstermenin de bir adabi, usulü vardir.
sehit edebiyati lazim her zaman, yoksa savasacak adam nerden bulacan:confused:
pirim
savas elbette iyi birsey degil..allah bize bir daha savas yasatmasin.
insan hayati kadar önemli ve kutsal cok az sey vardir.
sehit edebiyati derdinde degilim.
ama, müsaade et de, insan neye nasil inaniyorsa inansin.
kendi fikrimi söylemek kadar olagan bir sey olamaz..ama, benim duygumla ilgili hakarete varacak kelimeleri de duymak istemem.
pirim
savas elbette iyi birsey degil..allah bize bir daha savas yasatmasin.
insan hayati kadar önemli ve kutsal cok az sey vardir.
sehit edebiyati derdinde degilim.
ama, müsaade et de, insan neye nasil inaniyorsa inansin.
kendi fikrimi söylemek kadar olagan bir sey olamaz..ama, benim duygumla ilgili hakarete varacak kelimeleri de duymak istemem.
Hakaret degil, sadece hadisenin öyle basit olmadigini vurgulamak istiyorum.. kim sehit, kim gazi bunlar cetrefil konular dertlicigim..
Yaser Arafatin tanklaraa lastikle tas atan cocuk askerleri mi? yoksa arap toplumu icinde sikisip kalmis ve bir kendini bombalama olayanindan sonra yaptiklari operasyonda ölen israel askerimi?
Putin amcanin askerlerimi? yoksa seyh samilin evlatlarimi?
junior buschun adamlarimi? busca posta koymaya calisan bin ladin amcanin taseron örgütlerimi?
keske mesele o kadar basit olsa..
Hakaret degil, sadece hadisenin öyle basit olmadigini vurgulamak istiyorum.. kim sehit, kim gazi bunlar cetrefil konular dertlicigim..
Yaser Arafatin tanklaraa lastikle tas atan cocuk askerleri mi? yoksa arap toplumu icinde sikisip kalmis ve bir kendini bombalama olayanindan sonra yaptiklari operasyonda ölen israel askerimi?
Putin amcanin askerlerimi? yoksa seyh samilin evlatlarimi?
junior buschun adamlarimi? busca posta koymaya calisan bin ladin amcanin taseron örgütlerimi?
keske mesele o kadar basit olsa..
e burada anlatmak istedigim ney.
kimin sehid olup olmadigini allah bilir(inananlar acisindan).
sehitlige inanmayan icin zaten konu kapanmistir.
benim sahsi kanaatim, tanklara tas atan cocuklar da, bin ladenin yönlendirdigi taliban üyeleri de, samimi olarak davraniyorlarsa, sehiddir.
ama, arafat ve bin laden GÜNAHKARDIR...
bilmeden kendisini canli bomba yapan sehiddir..ama onu canli bomba olarak gönderen zarkavi veya kimse, iste o günahkardir..cünkü, islamda intihar eylemi günahtir..cocuklari savasa sokmak günahtir...yaptigi hareketle diger müslümanlara zarar vermek günahtir..savas sirasinda sucsuz insanlari, cocuklari, kadinlari öldürmek, korumamak günahtir.vs.vs.
tabi, gene islama göre, "ameller niyete göredir"
tabii cahil olmak ve cahil kalmak, insani kurtarmaz..ögrenmesi gerekir..yaptigi isin dogru yada yanli soldugunu arastirmasi gerekir.
pirim,
bütün bunlar cok uzun konular..temeli olmayan binayi kurmaya gücümüz yetmez..kime ve nasil anlatacagiz, bilemiyorum.
e burada anlatmak istedigim ney.
kimin sehid olup olmadigini allah bilir(inananlar acisindan).
sehitlige inanmayan icin zaten konu kapanmistir.
benim sahsi kanaatim, tanklara tas atan cocuklar da, bin ladenin yönlendirdigi taliban üyeleri de, samimi olarak davraniyorlarsa, sehiddir.
ama, arafat ve bin laden GÜNAHKARDIR...
bilmeden kendisini canli bomba yapan sehiddir..ama onu canli bomba olarak gönderen zarkavi veya kimse, iste o günahkardir..cünkü, islamda intihar eylemi günahtir..cocuklari savasa sokmak günahtir...yaptigi hareketle diger müslümanlara zarar vermek günahtir..savas sirasinda sucsuz insanlari, cocuklari, kadinlari öldürmek, korumamak günahtir.vs.vs.
tabi, gene islama göre, "ameller niyete göredir"
tabii cahil olmak ve cahil kalmak, insani kurtarmaz..ögrenmesi gerekir..yaptigi isin dogru yada yanli soldugunu arastirmasi gerekir.
pirim,
bütün bunlar cok uzun konular..temeli olmayan binayi kurmaya gücümüz yetmez..kime ve nasil anlatacagiz, bilemiyorum.
pekiii söyle bi sey olabilirmi;
PKK ile o ic catismanin yogun oldugu günlerde catismadan ölen bir albayin karisindan tut da, cesitli yazarlara, aydinlara kadar bu isin sade askeri metodla cözümümünün mümkün olmadigi, catisma-savas olmadan siyasi-kültürel politik acilimlar yoluyla cözümünün mümkün oldugunu onca söyleyen oldu........ TOBB ve TÜSIAD gibi örgütler sosyolojik arastirmalar yapirdilar, kürt problemi denen fenomeninin cözüm yollari üzerine prof. dogu ergilin hazirladigi onca rapor yazildi.. ama hic birine uyulmadi ve malümun basbugumuz Türkes: "Sakup aga, sakip aga! haddini bil!!ne mozaigi ulann"" diye bozkurtlar gibi kükreyip ulumaya basladi..
Hatta Cem boyner bir parti kurmustu ve türkiyenin neden durmadan kendi topragini bombaladigini söylemisti.. turgut özal keza siyasi cözüme inanmaya baslamis ve bu konuda nabiz yokluyordu..
ama malümun özal süpheli bir ölümle gümbürtüye gitti..bütün muhalifler susturuldu, muhalif gazeteciler atildi gazetelerinden ve vatan haini ilan edildiler..
ama Generaller ve milliyetci basbug tek cözümü savasarak terörün kökünü kazimakta buldu... ve askerleri gönderdik cepheye dügün zurna ile..
simdi mesela, tabii kesin biklemeyecez ama meslela, diyelim ki Generallerin degil de bu muhaliflerin hakli oldugunu bir sekilde tarih bize gösterirse, askeri cözümün aslinda sorunu daha kötü yaptigini bir sekilde anlarsak bu gün veya ilerde, ne olacak o zaman..
Generaller ve türkes cehenneme, askerler cennete mi? tabii o zaman öte dünyadaki yerlerini degistirmek lazim ama:D
üff abi bu cennetlik sehitlik tartismalari da baya ilginc oldu yani
kürt problemi denen fenomeninin cözüm yollari üzerine prof. dogu ergilin hazirladigi onca rapor yazildi.. ama hic birine uyulmadi ve malümun basbugumuz Türkes: "Sakup aga, sakip aga! haddini bil!!ne mozaigi ulann"" diye bozkurtlar gibi kükreyip ulumaya basladi..
güzel kardesim..o cümlenin birde gerisi var..niye onu yazmazlar analamiyorum..Türkes, ne mozaigi ulan dedikten sonra.."mozaik kolayca birbirinden ayrilir, düser tek tek..ama türkiye, uzun tarihi boyunca mermer haline dönüsmüstür..mermerdir bu anlatilan" demisti..bazi seyleri eksik hatirlamak iyi degil.
üff abi bu cennetlik sehitlik tartismalari da baya ilginc oldu yani
bana sorarsan da, konu dügüm haline geldi..
cözüm meselesinde, yazdiklarinda haklisin..yürüttügün mantikda da haklisin..ama unutma ki, türkiyede cözümün engellenmesi sadece ic güclerle degil, disardan da yapilan birseyler var..
bu konu degisik bir konu..doguda ne yapilmak istendigi hakkinda anlatmaya baslamiyalim birde.:D
@Istanbuler & Minosh
Radikal gazetesinin sol görüşlü bir gazete olup olmaması beni zerre kadar ilgilendirmez! Şehit sadece dini değil, Türk ulusu için ayrıca milli bir kavramdır, bunda yanılıyorsunuz! Vatani görevde yaşamını yitiren herkes Şehitdir, Şehit düşer, ölmez! Bunu sağcısıda kabul edecek, solcusuda! Burda art niyet var, çünki Şehit kelimesi solcular tarafından (hatta komünistler ve pkkcılar tarafından bile) kullanılan bir kavramdır. Yani Radikal gazetesindeki sözde gazeteciler eğer yaşamını yitiren Mehmetlere Şehit gözüyle baksaydı, zaten onlara Şehit derlerdi! Ama demiyorlar, öldü diyorlar! Burda art niyet var! Radikal gazetesi benim için bundan sonra Vatana ihanet etmiş bir gazetedir. Mehmetçiği Şehit olarak kabul etmeyen zihniyetin pkkdan ne farkı varki?
hast recht,, sehit sagen auch die deutschen hat mit religion im geringsten´nicht zu tun,,
so viel zu deinem wiesen
hast recht,, sehit sagen auch die deutschen hat mit religion im geringsten´nicht zu tun,,
so viel zu deinem wiesen
Bevor wir weiter über mein Wissen diskutieren: Wie wäre es mal hiermit?
http://www.europa-kolleg.de/images/plakat2.jpg
Dann wirst du auch merken, dass es "Sehit" gar nicht auf Deutsch gibt. :eek: Stattdessen sagen die Deutschen "gefallen".
PS: Es ist mir eigentlich auch ziemlich egal was die Deutschen sagen!