Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Türkei: Viele Menschen sterben bei Explosion
31.01.2008
Eine Explosion bei Istanbul hat mehrere Menschen das Leben gekostet. Das Unglück ereignete sich in einem Industriegebiet. Einen terroristischen Anschlag schließen die Behörden aus.
http://img352.imageshack.us/img352/2928/patsz6.jpg
Wie der Fernsehsender NTV mitteilte, wurden 40 Menschen verletzt. Die Zahl der Toten steht noch nicht fest, über zehn wurden bisher tot gefunden. Die Explosion in der Vorstadt Davutpasa zerstörte ein dreistöckiges Gebäude.
Die Explosion hatte sich im Heizungsraum des Gebäudes ereignet. Deshalb war vermutet worden, dass ein defekter Heißwasserbereiter die Detonation ausgelöst hatte. Feuerwehrmänner hätten 15 Menschen gerettet, die unter den Trümmern eingeschlossen waren. Die Polizei sperrte die Region aus Sorge vor weiteren Explosionen ab.
Istanbuls Gouverneur Muammer Guler lehnte es ab, über die Gründe für die Explosion zu spekulieren, schloss aber einen terroristischen Hintergrund aus. (ut/AFP/dpa)
http://www.zeit.de/news/artikel/2008/01/31/2467210.xml
Cok üzücü hakketten. Bu ülkede insanlarin hayatlari cok ucuz. Yazik.
Bu arada patlayan fabrikada kacakmis. Allah allah, sasirdim dogrusu. Oysaki rüsvet ve kacaklik son 5 yilda ortadan kalkmis(mis[mis])....
Cok üzücü hakketten. Bu ülkede insanlarin hayatlari cok ucuz. Yazik.
Bu arada patlayan fabrikada kacakmis. Allah allah, sasirdim dogrusu. Oysaki rüsvet ve kacaklik son 5 yilda ortadan kalkmis(mis[mis])....
Zaten Tayyip'in marifetleri bunlar.Belkide yakinda kanun bile cikartir kacak isyeri sayisini azaltmak icin ruhsat dagitmaya.Gecenlerde kacak Huzurevi olayi,ardindanda bu.Kim bilir Türkiye'de kac tane ruhsatsiz is yeri var.Zaten cehennemi boylayan isyeri sahibi istese belkide ruhsat alabilirdi ama niye alsinki.Zaten denetim yok bir sey yok.
Zaten Tayyip'in marifetleri bunlar.Belkide yakinda kanun bile cikartir kacak isyeri sayisini azaltmak icin ruhsat dagitmaya.Gecenlerde kacak Huzurevi olayi,ardindanda bu.Kim bilir Türkiye'de kac tane ruhsatsiz is yeri var.Zaten cehennemi boylayan isyeri sahibi istese belkide ruhsat alabilirdi ama niye alsinki.Zaten denetim yok bir sey yok.
Bunu tayyibin marifetiyimis gibi göstermek bence yanlis. Herzaman bu tür ruhsatsiz isyerleri vardi. tayypiten öncede ve tayyipten sonrada olucak.Ha tabiki iktidarda olan parti olarak buna bi degisklik getirmesi gerekir.getiremiyorsa ondan sonraki getirir. Ama basbakan bilakiz Tayyip erdogan oldugu icin kendisinden cok fazla mucizeler yaratmasini beklemiyormuyuz.
Allah bu olayda hayatini kaybedenlere gani gani rahmet eglesin. Ailelerine sabir versin. sorumlu olanlarada hak ettigi cezayi.
deryatulga
01.02.08, 05:57
Serdar Akinan
Enkaz altında
SKYTURKün merkezi Davutpaşadadır...
Dünkü facianın yaşandığı bina bize oldukça yakın mesafedeydi.
Son 5 yıldır hep bu sanayi sitelerinin arasından geçerek işe gidiyorum.
Boyasız beton binalar, kirli camlar, paslı çelikler ve daima çamurlu yollardan oluşan bu cangılda yaşam süren bir türün varlığından bu süreçte haberdar oldum.
Yaz-kış asla değişmeyen; kasvetli, gri, sıkış sıkış, o ucube binalarda binlerce insan çalışır.
Bir kısmı sigortasız çalışan; çalışmak zorunda kalan çocuklar, bir kısmı da kaçak yabancı işçilerdir...
Bazen işyerinden öğle saatlerinde çıkar civardaki esnaf lokantalarında yemek yerim.
O yemeklerde civar masalarda oto tamirhanelerinden gelen boyalı tulumlarıyla oturan, yüzleri ve ellerindeki o alacalı boya lekeleri hiç çıkmayacakmış gibi duran lise çağındaki çocukları izlerim.
Ustaları futboldan, hayatın zorluğundan, işlerin kesatlığından bağıra çağıra konuşurken, onlar usulca ezogelin çorbalarına kaşık sallar.
Bazen o çocukları Davutpaşanın labirent gibi arka sokaklarında arabamla kaybolduğumda iki kaldırım taşını kale yapmış top oynarken bulurum.
İnsanın ruhunu ezen; bedeninizi tozlu kalorifer petekleri arasında yaşayan bir hamamböceği gibi hissettiren o kasvetli dar sokaklarda, lastik bir topun peşinde mutlulukla koşuşan bu işçi çocuklara hüzünle bakarsınız.
Kafanızı kaldırdığınızda floresan ışıkların gölgesinde ayakkabı, çorap, kot, mendil, mont, düğme, maytap üreten bu atölyelerde çalışan bedenlerin gölgelerini görürsünüz.
O gölgeler küçük kirli camlara vurur.
Bazen o camlardan dışarıya; gökyüzüne bakan bir çift göz görürsünüz.
Göz göze gelmemeye çalışırsınız.
Dün patlamadan sonra duramadım olay yerine gittim. Etrafa koşturup duran yüzlerce polis, itfaiye memuru, belediye görevlisi dışında meraklı kalabalığının arasında anneler vardı.
Endişeli gözlerle yıkılan işhanına bakan...
Etrafta koşturan babalar, ağbiler, amcalar vardı...
Biri söyleniyordu, İki oğlum, bir yeğenim patlamadan sonra hastaneye götürülmüş. Kabul etmemişler. Özele yollamışlar. Çok şükür sadece kulakları duymuyor...
Cangıl patlama ile sarsıldı.
O yüzlerce ruhsatsız işyerinde çalışan binlerce insan adeta kaderlerini izlemek istercesine olay yerine koştu. Çöken binaya baktılar.
O gözlere baktım...
Yarınsız, çaresiz ve öfkeli...
Bu ülkede günlerdir türban tartışıyoruz.
Yoksulluğa ve işsizliğe dokunmak mı istiyorsunuz? Yarın Davutpaşaya gelin.
Bu ülkenin arka sokaklarında bir dolaşın.
O çocukları; yarınımızı görün...
İşyeri ruhsatsızmış...
Siz ruhsatsızsınız.
O iğrenç binalarda hamamböceği gibi yanan ve ezilen bu insanlar için sahte gözyaşları dökmeyin.
O insanların kanı hepimizin elinde.
O enkazın altında hepimiz kaldık.
O enkazın altında insanlık kaldı.
Bu gerçeği anlamazsak neyi anlayacağız?
01.02.2008
01.02.2008
20 TOTE BEI EXPLOSION IN ISTANBUL
Bei der Explosion eines illegalen Feuerwerksbetriebes in Istanbul sind gestern mindestens 20 Menschen ums Leben gekommen, etwa 110 weitere wurden verletzt. Es wird vermutet, dass ein kleiner Zwischenfall eine Kettenreaktion auslöste, die dann zur Explosion führte. Feuerwehr und Notfalldienste rückten mit zahlreichen Fahrzeugen an, Rettungstrupps fahndeten mit Suchhunden nach Verschütteten. (Hürriyet)
Yok ya abartmayalim. Olur böyle seyler. Zatende "ruhsatsiz is yeri yaninda oturmak, yan gelip yatma yeri degildir"...
Bunu tayyibin marifetiyimis gibi göstermek bence yanlis. Herzaman bu tür ruhsatsiz isyerleri vardi. tayypiten öncede ve tayyipten sonrada olucak.
Iste anahtar kelimeler. Her zaman ayni. "Olsun, öncdende böyleydi!" mantigi.
O zaman Tayip ve ampülleri "Ruhsatsiz isciligi, kacakciligi, rüsveti ve dolandiricigi ortadan kaldirdik" demesinler. Nerede ortadan kalkmis? Su anda kapkaccilar en verimli ve altin yillarini yasiyorlar.
bu patlamanin meydana gelen isyeri,simdiye kadar 4kere mühürlenmis!
ancak sahipleri,her seferinde mühürü sökerek,yine ruhsatsiz olarak faaliyette bulunmuslar.patlamanin oldugu güne kadar!
simdi sormak lazim!
suc,belediyenin kararini hice sayarak aldirmadan calismaya devam eden,isyeri sahiplerinde mi?
yoksa,isyerinin 3kere mühürlenmenin caydirici olmadigini göremeyen ve daha caydirici cezalari uygulamayan belediye yetkililerinde mi?
türkiye nin bir gercegi vardir!ruhsatsiz calistirilan isyerlerinin sayisi, türkiye de bir hayli fazla!büyük ölcüde, rüsvetle gerceklesiyor bu kanunsuzluk!
o nedenle,bir cok aileyi perisan eden bu facia,genis kapsamli olarak arastirilmasi ve asil suclular ortaya cikarilmasi lazim !
bu patlamanin meydana gelen isyeri,simdiye kadar 4kere mühürlenmis!
ancak sahipleri,her seferinde mühürü sökerek,yine ruhsatsiz olarak faaliyette bulunmuslar.patlamanin oldugu güne kadar!
simdi sormak lazim!
suc,belediyenin kararini hice sayarak aldirmadan calismaya devam eden,isyeri sahiplerinde mi?
yoksa,isyerinin 3kere mühürlenmenin caydirici olmadigini göremeyen ve daha caydirici cezalari uygulamayan belediye yetkililerinde mi?
türkiye nin bir gercegi vardir!ruhsatsiz calistirilan isyerlerinin sayisi, türkiye de bir hayli fazla!büyük ölcüde, rüsvetle gerceklesiyor bu kanunsuzluk!
o nedenle,bir cok aileyi perisan eden bu facia,genis kapsamli olarak arastirilmasi ve asil suclular ortaya cikarilmasi lazim !
Cok güzel bi analiz!
Avrupada olsa böyle bisey, gerekli kisiler alirlardi sepetlerini eline giderlerdi...istifa ederlerdi....
Alinti: Kadir Topbas hakkinda:
31 ocak 2008'de davutpaşa'da meydana gelen patlamanın sebebinin ruhsatsız maytap atölyesi olduğu anlaşıldıktan sonra utanıp kızaracağına, "ihbar olmazsa biz ne bilelim" diyerek aslında büyük şehir belediye başkanı değil aile reisi bile olamayacağını göstermiştir. yarın bigün bunun kızını, karısını bi yerde bi yerde sıkıştırsalar (efendim öldürseler) "insan önceden haber verir" diyeceğinden korkuyorum.
Katiliyorum bu yoruma....
Cok güzel bi analiz!
Avrupada olsa böyle bisey, gerekli kisiler alirlardi sepetlerini eline giderlerdi...istifa ederlerdi....
Alinti: Kadir Topbas hakkinda:
Katiliyorum bu yoruma....
dedigin gibi, avrupada ilk istifalar yasanmisti.
birde, avrupa da ,en azindan almanya da,bir mühürlenmis dükkani gizlice devam calistir bakalim, ne oluyor.
bundan 3-4 yil bir tanidik mühürlenmis kahveyi gizlice devam calistirdi.
adam hala cezasini cekiyor.......maddi acidan.........
ama maalesef türkiye de bazi seyler daha "oturmadi"!
o nedenle,bu tip konularda,ülkemizi almanya ile kiyaslamak haksizlik olur ...
dedigin gibi, avrupada ilk istifalar yasanmisti.
birde, avrupa da ,en azindan almanya da,bir mühürlenmis dükkani gizlice devam calistir bakalim, ne oluyor.
bundan 3-4 yil bir tanidik mühürlenmis kahveyi gizlice devam calistirdi.
adam hala cezasini cekiyor.......maddi acidan.........
ama maalesef türkiye de bazi seyler daha "oturmadi"!
o nedenle,bu tip konularda,ülkemizi almanya ile kiyaslamak haksizlik olur ...
Her konuda tamam, kiyaslamak dogru olmayabilir. Ama burada söz konusu insan hayatiysa, kiyaslamak zorundayiz ama.
Tamam Türkiyede insanlarin birbirine bi kere saygisi yok....trafik olsun, hastane olsun..ve hatta ve hatta tribünde bile..vs. vs.
Hatta rüsvet var, hatta kacakcilik var, hatta dolandiricilik var...tamam bunlarin hepsini gectim. Ama söz konusu "insan hayati" ise, bi kere daha düsünmek lazim bence, es gecicek konu degil bunlar.
Die Explosion hatte sich im Heizungsraum des Gebäudes ereignet. Deshalb war vermutet worden, dass ein defekter Heißwasserbereiter die Detonation ausgelöst hatte.
Das Problem ist nicht neu!
Wenn man die Kessel chemisch falsch behandelt und der Dampf korrosive Eigenschaften entwickelt, kann das ganz schön knallen. Da gibts durchaus ab und zu mal Tote. Deswegen ist Kesselwasserbehandlung absolut nichts für "Freizeitwasserpanscher".
Ich kann mir gut vorstellen, was für Deppen das in der Türkei glauben aus Kostengründen selbermachen zu können.
Akşener: Yöneticilerin suçu
02 Subat 2008 19:34
Akşener, Zeytinburnu'nda patlamanın meydana geldiği yerde incelemede bulundu.
TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Zeytinburnu'nda patlamanın meydana geldiği iş yerinin bulunduğu alanda incelemede bulundu.
Patlamanın meydana geldiği alanda incelemede bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Meral Akşener, bir gazetecinin ''Neler gözlemlediniz?'' sorusu üzerine, olayın basından izlediğinden çok daha büyük bir olay olduğunu gördüğünü söyledi.
Olayda yaşanan insan kayıplarına değinen Akşener, ''Bütün ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum Allah'tan'' dedi.
İşletme sahiplerinin durumunun da çok vahim olduğunu belirten Akşener, bir an evvel bu yaraların sarılması gerektiğini kaydetti.
Akşener, hem Meclis'teki görevi, hem de mensup olduğu parti açısından, meydana gelen zarar ve kaybedilen insanların ailelerine yönelik yapılabilecekler için olay yerini kendi gözüyle görmek istediğini söyledi.
Olayda yaralananların büyük çoğunluğunun sigortasının bulunmadığına dair bilgi aldığını anlatan Akşener, bu kişilerin durumlarının iyileştirilmesiyle ilgili olarak elden ne geliyorsa yasal çerçevede yapılmasının takipçisi olacağını ifade etti.
Meral Akşener, olay yerine ilişkin ise ''Gerçekten şaşkınım. Sanki bir kitle imha silahı patlamış gibi'' diye konuştu.
Akşener, ''Bir çözüm öneriniz var mı?'' sorusu üzerine de şunları kaydetti:
''Kurallara uyulsa, yöneticiler kuralları uygulasa, var olan cari kanunların denetim yükümlülüğünü yöneticiler yerine getirse, buradaki sanki bir kitle imha silahı patlamış gibi olan bu görüntü olmazdı. Yöneticilerimiz, 'vatandaş ihbar etsin' diyor. Doğrudur, vatandaş ihbar etsin, ancak vatandaş ihbar ettiği zaman bu denetim mekanizmasının yöneticilere verdiği hem yükümlülük, hem sorumluluk, hem de bir görev var. Bu alanın yerine getirilmiş olmaması, buradaki ihmali gösteriyor bana göre. Dolayısıyla bu konunun takipçisi olacağım.''
Bir gazetecinin, ''Birinci derecede suçlu kim sizce?'' sorusu üzerine Akşener, Belediye ve İller İdaresi kanunlarının açık olduğunu, yöneticilere verilen sorumluluk ve zorunluluklar bulunduğunu ifade etti. Yöneticilerin beyanlarına göre ve hukuki zeminde bakıldığında, denetim faaliyetinin ihmale uğramış gibi görüldüğünü dile getiren Akşener, şöyle devam etti:
''Yani birkaç defa gelinip mühürlenen bir kot yıkama alanı var orada. Bir işletme var. Üç kere mühürlenmiş, mühürü sökülmüş. Mühür söküldü de sonra niye böyle oldu? Bir takip eksikliği var. Maytap üreten, patlayıcıdan herhangi bir mamul üreten bir işletmenin en üst katında, bir denetim elemanı gelse, o işletmeye baksa ne ürettiğini görür. Yani bunun görülmemiş olması, demek ki denetim faaliyetlerinde bir eksiklik olduğu anlamı taşır.''
''Gerçekten çok üzüldüm'' diyen Akşener, bundan sonra bu tür acıların yaşanmaması için üzerine düşen takip görevini yerine getireceğini kaydetti.
takip eksikligimi?
sn.aksener,sanki baska birseyler var........