PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Kazim Karabekir-Ermeni Dosyasi

Gökcen
29.06.05, 15:00
Ermeniler, bir komsu realitesi..
bu realite bilinmezse ,huzur icinde yasanamaz.
bu kitap ermenileri ilk kez yenmis bir osmanli pasasinin,bu millet üzerindeki gözlermleri ve birikimleri..
bir osmanli pasasinin düsmanina nasil baktigini, nasil degerlendirdigini göreceksiniz...düsmaninizi, kücümseyerek de yenemezsiniz önemsemeyerekde..
TANIYACAKSINIZ!!!kazim karabekir pasa, tanimis, yenmis..sizedede tanitiyor:yenilmeyesiniz diye..bu kitabi türk vatandaslarimiz kadar belki onlardanda cok kürt vatandaslarimiz okumali..cok uzun yillar, ermeni yönetiminde yasadiklari icin, asil tehlikenin nerede birikip cig gibi döküldüügnü görüp, uzun uzun düüsnmeleri, ver gercek düsmanlarini tanimalari icin..

süper bir kitap, ben suan okuyorum ve insan bu sorunun nasil balsadigini ve nereye kadar gitdigini ve gidebilecegini görüyor
tavsiye ederim

dertli4u
29.06.05, 15:11
bu kitap cok degerli bilgilere sahip..önemli gördügün bölümlerini, özetleyip buraya yazsan da, diger arkadaslarda faydalansa iyi olur.

Gökcen
29.06.05, 15:15
bu kitap cok degerli bilgilere sahip..önemli gördügün bölümlerini, özetleyip buraya yazsan da, diger arkadaslarda faydalansa iyi olur.

elbetde yazarim dertli abi bitireyim kitabi..zaten önemli yerleri kursun kalemle altini ciziyorum

Der Schakal
29.06.05, 23:15
Ermeniler, bir komsu realitesi..
bu realite bilinmezse ,huzur icinde yasanamaz.
bu kitap ermenileri ilk kez yenmis bir osmanli pasasinin,bu millet üzerindeki gözlermleri ve birikimleri..
bir osmanli pasasinin düsmanina nasil baktigini, nasil degerlendirdigini göreceksiniz...düsmaninizi, kücümseyerek de yenemezsiniz önemsemeyerekde..
TANIYACAKSINIZ!!!kazim karabekir pasa, tanimis, yenmis..sizedede tanitiyor:yenilmeyesiniz diye..bu kitabi türk vatandaslarimiz kadar belki onlardanda cok kürt vatandaslarimiz okumali..cok uzun yillar, ermeni yönetiminde yasadiklari icin, asil tehlikenin nerede birikip cig gibi döküldüügnü görüp, uzun uzun düüsnmeleri, ver gercek düsmanlarini tanimalari icin..

süper bir kitap, ben suan okuyorum ve insan bu sorunun nasil balsadigini ve nereye kadar gitdigini ve gidebilecegini görüyor
tavsiye ederim

Nerden aldin bu kitabi?:confused:

Gökcen
30.06.05, 10:29
büyükbabam türkiyeye gitmisdi ordan bisürü kitap getirmis bana icinde buda vardi ama

ffmdeki turkkitap evindende ismarliyabilirsin

turkkitap.de oder so

dertli4u
30.06.05, 10:35
ffmdeki turkkitap evindende ismarliyabilirsin

turkkitap.de oder so

tel:069 / 25 05 06

ödemeli isterseniz posta parasi cok tutar..bir zarfin icine para veya pul koyup gönderin, ucuza gelir.

önceden tel.acip fiyatini sorun..ermeni meselesi ile ilgili baska kitaplarda var orada..

Gök Türk
30.06.05, 10:37
Ihr könnt das Buch hier (http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=40236&session=45321603319593601215&LogID=) bestellen!

Der Schakal
30.06.05, 15:52
Wie viel hat das Buch gekostet?:confused:

Gökcen
30.06.05, 20:33
dedem trden 5milyona almis burda heralde 12 euro oder so bei turkkitap.de

Gökcen
01.07.05, 18:43
arkadaslar kitabi henüz devam okumaya zamanim olmadi bazi olaylardan dolayi ama arkasinda bir istatistik var bu kitabin orginalin kopisi zannedersem

da gehts darum wieviele menschen bis 1917 gestorben sind

also

moslems insgesamt 577,150
armenier-142.232
russen-27,706
griechen-36.172
georgier-14.963
deutsche/polen-925

und da steht auch noch wieviele in welchen städten wie z.b kars, ardahan, artvin etc

Der Schakal
18.07.05, 23:37
Hat jemand von euch folgende Bücher von Kazim Karabekir gelesen...

1. Tarih Boyunca Türk-Alman Iliskileri
2. Tarihte Almanlar ve Alman Ordusu

...?

deryatulga
11.12.06, 01:57
Gökcen ne oldu kitabin tanitimi?:hallo;

Greyson
11.12.06, 02:53
von ihm kann man auch bei dertli abi eins bestellen.
sehr zu empfehlen:

kazim karabekir:ermeni mezalimi.

kadirpasa
25.01.08, 16:07
kazim karabekir pasanin ölümün 60.yildönümü bugün!
saygiyla aniyor ve ariyoruz sizi pasam!

nur icinde yatsin!

kadirpasa
25.01.08, 16:19
ben "pasalarin kavgasi" eserini zevkle okudum.
bugünde tekrar basliyacagim okumaya.
tavsiye ederim arkadaslara.........

kurtulus mücadelimizin öncesinden ve sonrasindan bir cok "kirilma noktalarina" yer veriliyor.

deryatulga
26.01.08, 03:15
ben "pasalarin kavgasi" eserini zevkle okudum.
bugünde tekrar basliyacagim okumaya.
tavsiye ederim arkadaslara.........

kurtulus mücadelimizin öncesinden ve sonrasindan bir cok "kirilma noktalarina" yer veriliyor.

Öyle kitaplar sansürsüz ve tarafsiz olarak yazilmislarsa bir ise yarar. "Pasalarin kavgasi" tabiri caizse Peygamberin ölümünden sonra Eshab-i Kiramin birbirine girmesine cok benzer. Burada ise ölen bir Peygamber yok, kurtarilmak istenirken batan bir Imparatorluk var. Ondan sonra ne yapilacagini bir türlü ortaklasa kararlastiramamalari Türkiye'nin bugüne kadar süregelen kara talihi olmustur. Bu arada insanlarin niteliginin ivemeli olarak kaybolmasinda bu Pasalar Kavgasinin islevi sanildigindan cok büyüktür. Kendine "Kuvvaci" adini takarak saga sola saldiran tiplerden onun icin ne köy oluyor, ne de kasaba!

kadirpasa
26.01.08, 03:23
hocam,

bu kitaba sansür uygulanmismidir?
bugün orjinalini mi okuyoruz,yoksa "makaslanmis" satirlar olmusmudur?

deryatulga
26.01.08, 03:38
hocam,

bu kitaba sansür uygulanmismidir?
bugün orjinalini mi okuyoruz,yoksa "makaslanmis" satirlar olmusmudur?

Tanzimattan bu yana Türk tarihi hakkinda yazilip da bir sekilde makaslanmamis bir kitap esyanin tabiatina aykiri. Makaslamanin o kadar cok yol ve yordami var ki!

Ama arsivlerde tozlanan degil, basinda büyük gürültü cikarttigi halde sizin neslin haberi bile olmayan seyler de var. Bu da benim deyimimle birilerini toplumu kasten aptallastirmasi. Kazim Karabekir 1926-1938 arasi son derece üzücü günler gecirdi, vatan haini muamelesi gördü. Atatürk'ün ölümüyle Inönü bu kalpleri kirilmis insanlari rejimle baristirarak bazi geri zekalilarin karsi-devrim adini verdigi büyük bir seye imza atti. Bunlarin arasinda Rauf Orbay basinda yayinlanan son derece agir bir mektupla Istiklal Mahkemelerinin yargiclarini rezil etti. Kazim Karabekir ise hizini alamayarak dogrudan Atatürk'e saldirdi. Yüksek ögrenim gencligi daha cesedi bile sogumayan Gazi'ye yapilan bu hakareti hazmedemedi, ortalik karisti, Inönü araci oldu falan. Onun icin diyorum ya bu Peygamberin ölümünden sonra olanlara benziyor diye. Bizim bakis ve inceleme acimizdan! "Herkesin ictihadi muhteremdir!" diyerek susup pusuyoruz!

kadirpasa
26.01.08, 09:31
hocam,
sözlerinize katilmamak mümkün degil!

sizin deyiminizle "toplumu aptallastirmak",bugünde tüm teknolojik imkanlara ragmen birileri basarili bir sekilde yürütmüyor mu?

ben kendi acimdan yola cikacak olursam,bazi konularda ki fikrim son 8-10 yilda degismis oldu.
teknolojonin gelismesiyle ve dogru bir sekilde kullanmasiyla,bazi "ezbere edebiyatlarin" ne kadar yanlis oldugunu ögrendik.
gec mi olmustur?
benim acimdan hayir,hani derler ya "zararin neresinden dönersen kardir" diye.....

verda
18.05.09, 17:12
Ermeniler Türkler'i kazığa oturtmuş
18 Mayıs 2009

Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı'nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek Özel programında Ermeni soykırımıyla ilgili gerçekleri anlattı. Babasının Türkler'e yapılan mezalime gözleriyle tanık olduğunu söyledi.

Timsal Karabekir, babasının hayatıyla ilgili en küçük detayı bile not aldığını ve Kazım Karabekir'in günlüğünün çok yakında piyasaya çıkacağını da müjdeledi. Türkiye tarihine ışık tutacak Ermeni mezalimine ilişkin bilgileri onun anı defterinden aktarırken "Allah hiçbir göze göstermesin" diye konuştu.

ERMENİLER CANLI CANLI KAZIĞA OTURTMUŞLAR

Karabekir Erzurum'da Ermenilerin yaptığı zülmü şöyle yazmış: "Artık Erzurum'a çok yaklaştım ki artık insanların dişlerini görecek kadar yakınlarındayım. Biraz daha yaklaştığımda ortada bir gayri tabiilik hissettim. Bu insanlar hiç kımıldamıyordu. Daha yaklaştığım zaman ızdırapla gördüm ki her biri canlı canlı kazığa oturtulmuşlardı. Izdıraptan kasılmıştı yüzleri, gülmüyorlardı. Allah benim gözümün gördüklerini dünya üzerinde hiçbir göze göstermesin"

ALTAYLI'NIN AİLESİNİ DE ERMENİLER YOK ETMİŞ

Timsal Karabekir "Bu zülümlerin sadece bir tanesi... Gelin görün ki bugün bir özür kampanyası ortalıkta dolaşıyor. Bizim özür dilemeye gerçekten ihtiyacımız var ama size layık olamadık diye ecdadımızdan, Ermenilerden değil. Çünkü bizim vatanımızda bu zulme uğrayan bizim ecdadımız..." dedi.

Bu sözlerin üzerine Fatih Altaylı da "Benim de ailemin büyük bir bölümü o dönemde öldürüldü." diyerek kendi hakkındaki bir gerçeği de açıklamış oldu.

RUS GENERAL DE TANIK

Timsal Karabekir o döneme ait belgelerin çok yakında basılacağını söyledi: "Babam o dönemde Osmanlı'nın son paşası olarak gidiyor ve o zülmü gözleriyle görüyor. Ve bunları İstanbul'a gönderiyor. "İstanbul'a geldiğim zaman Harbiye Nazırı Abdullah Paşa'ya çıktım" diyor. "Paşam ben size Ermeni mezalimini anlatan bir sürü vesika göndermiştim. Neden bunları bir risale halinde çıkarmadınız." diye soruyor. Abdullah Paşa'nın cevabı; 'Hiç bunlardan haberim yok. Sağda solda gönderdiklerini buldurdum, bir risale halinde çıkarttım. Fakat Fransızca'ya çevrilmesi lazımdı. Devletin ödeneği yoktu. 15 altın kimsede yoktu.Kendi cebimden bastırdım. İleride Ermeniler bunun tersini iddia edecek, bize fatura edecekler. O belgelerin içinde de üçüncü bir gözün tanıklığı var. Bir Rus general de Ermenilerin Türkler'e yaptıklarını yazıyor."

KAZIM KARABEKİR ATATÜRK'Ü TUTUKLATTI MI?
devami (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=192584&interstitial=true)