Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Halkimizin sabri tasmak üzere....
Arkadaslar son aylarda yasanan olayalara baklirsa halkin sabri tasmak üzere.Her yasanan Terör olayindan sonra Kürtlere ve asiri solculara duyulan nefret ve kin artiyor .Böyle giderse halk patlayacak , cok kötü seyler olacak.
Bazi userler burda Kürtlerin her pkk olayinda suclanmasini istemiyorlar , bunu kiabul ediyorum .Her kürt terörist degildir ve öyle bir damga da vurlumaz kendisine .Ama her Pkk olayindan sonra kürtlere duyulan nefret , kin gün gectikce artiyor ve birgün patlaycak .......
Baska bir olayda bugun oldu , adalet bakanliginda öldürülen teröristin cenaze töreninde mezarina gidenler taslandi köylüler tarafindan, iste bu halkin sabrinin tasdiginin en acik örnegi .
Memleket kaynayan bir kazan ve patlaycak eninde sonunda ....Kimle konustuysan herkesde ayni dert , bu kürtler söyle böyle , hepsi iraka dönsün v.b deniliyor .
simdi gelelim forumdaki olaylara , bazi arkadaslarimizin da sabri tasmis , herkez bir olamaz farkli tepki gösterir.Iste ayni olayalr bu forumda oluyor , sonucta bu forum Türk halkinin bir nevi nabzini yansitmis oluyor arkadaslar
"Yasasin Halklarin Kradesligi" slogani öldü arkadaslar ......
evet az önce tv. de alt yazidan gectigine göre elazigdaki cenaze töreninde ise SHP baskani Murat Karayalcina linc girisiminde bulunulmus
Linc serisi devam ediyor, bakalim sirada kim var, biri ölecek bu linclerde ama kim hele.. millyietci gencligin damarindaki kan cosmusa, kabina sigmaza benziyor.
avrupa avrupa duy sesimizi
bu gelen türklerin ayak sesleri
:)
Und was schlägst du vor, kanki?
Allah belalarini versin. Ben simdi ZDF bir Protest Mail Gönderiyorum. 50 60 tane Pes Pese bakalim Haber Yapacaklarmi.
evet az önce tv. de alt yazidan gectigine göre elazigdaki cenaze töreninde ise SHP baskani Murat Karayalcina linc girisiminde bulunulmus
Linc serisi devam ediyor, bakalim sirada kim var, biri ölecek bu linclerde ama kim hele.. millyietci gencligin damarindaki kan cosmusa, kabina sigmaza benziyor.
Kimin cenazesiymiş bu piramses?
güzel soru, bunu cözümü yok halk kaynayan kazan kepceler de hazir zaten ..önce kan kacak 80 öncesi gibi sonra rajatlayacagiz .Ama bu seferki sag sol davasi degil Türk-Kürt catismasi olacak.....
Ha, olacagi buydu zaten.....her nekadar hükümet olaylari kücümsüyorsa millet okadar radikalasyior.
tabi ki ölye bazo sorunlari görmemezlikten gelemyiz su anda bunu yapiyoruz ama böyle giderse kürtlerle catisacagiz
tabi ki ölye bazo sorunlari görmemezlikten gelemyiz su anda bunu yapiyoruz ama böyle giderse kürtlerle catisacagiz
Allah korusun, böyle bir catisma ic savasa kadar bile gider. Bizim teslimliyetci hükümet sayesinde....adamlar kendi derdinde .
Ilk adim olarak mesela DEHAP gibi ark niyetli partilerin kapatilmasi olabilir.
Kanki Kardesim, ilk önce Selam.
Türk milletinin sopadan baska bir dilden anlamadigini biliyorsun. 1983ten beri sivil bir hükumetimiz var, ve o tarihten bu yana pkk-belasi var. Catisma olmayacak, catismanin icindeyiz.
Wartet mal bis sie die Republik im Irak ausrufen, was dann alles auf uns türken zukommen wird. Ein Krieg gegeg die Kurden ist unafhaltbar sonst ist die existenz der Türkei bedroht.
pirim
buraya bir konuyu yazarken, haberin tamamini yaz yada yorumla lütfen.
karayalcina linc girisimi yapilmis degil..bizde haber takip ediyoruz herhalde.
karayalcin döneminde, leyla zanalarin meclise, karayalcinin basinda bulundugu parti sayesinde girdigini söyleyen halk, kendisini protesto etmis..konu budur..
pirim
karayalcin döneminde, leyla zanalarin meclise, karayalcinin basinda bulundugu parti sayesinde girdigini söyleyen halk, kendisini protesto etmis..konu budur..
cok dogru , SHP zamninda bunlar meclise girdi , oy ugruna yapildi bunlarin hepsi ama halk unutmaz ve cazasini verir. Bak Halk unutmamis ve untumazda
pirim
evet haklisin abim
ben ne yapim:confused: TGRT nin alt yazi haberinin kurbaniyim..:) yeni ögrendim protesto oldugunu
evet haklisin abim
ben ne yapim:confused: TGRT nin alt yazi haberinin kurbaniyim..:) yeni ögrendim protesto oldugunu
allah cok sükür, hicbir bir satelit programini seyredemiyorum...haberleri gazeteden takip etmek daha iyi..hic degilse, "son dakika" ve "alt yazi" muhabbeti yok:D
deryatulga
31.08.06, 06:10
Kürt işçilere linç girişimi Konya'da Kürt inşaat işçileriyle mermerciler arasında çıkan tartışma, yaklaşık 1000 kişinin katıldığı linç girişimine dönüştü. Kürt işçiler tek tek toplanıp ilçe dışına çıkarılarak kurtarılabildi
31/08/2006 (38 kişi okudu)
DHA - KONYA - Konya'nın Bozkır ilçesinde Kürt inşaat işçileri ile mermer işçileri arasında elektrik kullanım sırası yüzünden başlayan kavgaya, ilçeden yaklaşık 1000 kişinin katılmasıyla bir anda linç girişimine dönüştü.
Yaklaşık 1000 kişinin sokağa döküldüğü ilçede, 'Bozkır'da Kürt istemiyoruz' ve 'Apo'nun itleri yıldıramaz bizleri' sloganları atıldı. Kışkırtmaların da etkisiyle işçilere saldırmak üzere inşaata yürüyen topluluk, polis tarafından zorlukla engellendi. Topluluğun linç etmek isteği bir inşaat işçisini polis havaya ateş açarak zorlukla kurtardı. Polis daha sonra Kürt kökenli 25 işçiyi ilçe dışına çıkardı.
Geçen pazartesi akşamı meydana gelen olay, ilçede mermer kesim atölyesinde çalışan altı işçiyle özel bir yurdun inşaatında çalışan 25 inşaat işçisi arasında elektrik kullanma sırası nedeniyle tartışma çıkmasının ardından yaşandı. İnşaat işçileri banyo yapmak için elektriği ilk önce kendileri kullanmak isterken, mermercilerse mermer kesimi yapacakları için kendileri kullanmak istedi. Bunun üzerine başlayan kavgada kürek, keser ve sopalar kullanıldı. Kavganın ilçede duyulmasının hemen ardından gerginlik had safhaya ulaştı ve ilçe meydanında toplanarak yürüyüşe geçen yaklaşık 1000 kişi Kürtler aleyhinde sloganlar attı.
Bu sırada inşaat işçilerinden Salih Y., kendisini linç etmek isteyen kalabalığın elinden polis tarafından havaya ateş açılarak kurtarılabildi. Topluluk inşaatta kimseyi bulamayınca yeniden ilçe meydanına dönerek beklemeye başladı. Bu sırada kaldıkları değişik yerlerden toplanan Kürt inşaat işçileri, kalabalığın haberi olmadan ilçe dışına çıkarıldı. Bozkır ilçesindeki topluluk linç etmek istediği işçileri bulamayınca kendiliğinden dağıldı.
SimalYildizi
31.08.06, 06:32
Kürt işçilere linç girişimi Konya'da Kürt inşaat işçileriyle mermerciler arasında çıkan tartışma, yaklaşık 1000 kişinin katıldığı linç girişimine dönüştü. Kürt işçiler tek tek toplanıp ilçe dışına çıkarılarak kurtarılabildi
31/08/2006 (38 kişi okudu)
DHA - KONYA - Konya'nın Bozkır ilçesinde Kürt inşaat işçileri ile mermer işçileri arasında elektrik kullanım sırası yüzünden başlayan kavgaya, ilçeden yaklaşık 1000 kişinin katılmasıyla bir anda linç girişimine dönüştü.
Yaklaşık 1000 kişinin sokağa döküldüğü ilçede, 'Bozkır'da Kürt istemiyoruz' ve 'Apo'nun itleri yıldıramaz bizleri' sloganları atıldı. Kışkırtmaların da etkisiyle işçilere saldırmak üzere inşaata yürüyen topluluk, polis tarafından zorlukla engellendi. Topluluğun linç etmek isteği bir inşaat işçisini polis havaya ateş açarak zorlukla kurtardı. Polis daha sonra Kürt kökenli 25 işçiyi ilçe dışına çıkardı.
Geçen pazartesi akşamı meydana gelen olay, ilçede mermer kesim atölyesinde çalışan altı işçiyle özel bir yurdun inşaatında çalışan 25 inşaat işçisi arasında elektrik kullanma sırası nedeniyle tartışma çıkmasının ardından yaşandı. İnşaat işçileri banyo yapmak için elektriği ilk önce kendileri kullanmak isterken, mermercilerse mermer kesimi yapacakları için kendileri kullanmak istedi. Bunun üzerine başlayan kavgada kürek, keser ve sopalar kullanıldı. Kavganın ilçede duyulmasının hemen ardından gerginlik had safhaya ulaştı ve ilçe meydanında toplanarak yürüyüşe geçen yaklaşık 1000 kişi Kürtler aleyhinde sloganlar attı.
Bu sırada inşaat işçilerinden Salih Y., kendisini linç etmek isteyen kalabalığın elinden polis tarafından havaya ateş açılarak kurtarılabildi. Topluluk inşaatta kimseyi bulamayınca yeniden ilçe meydanına dönerek beklemeye başladı. Bu sırada kaldıkları değişik yerlerden toplanan Kürt inşaat işçileri, kalabalığın haberi olmadan ilçe dışına çıkarıldı. Bozkır ilçesindeki topluluk linç etmek istediği işçileri bulamayınca kendiliğinden dağıldı.
Derya Hocam, burada bir noktayı açıklamak istiyorum müsaadenizle;
Bozkır, Konya nın dağlık bölgesinde olan bir ilçedir. Halkı önceden beridir, yaklaşık 40-50 yıldır kürtlere karşı hüsümetlidir. Nedenini de biraz aralamakta fayda var, aslında bu lokal olay bir yerde tüm il ve ilçelerin sıkıntısını ortaya koymuş oluyor.
Bozkır tabiatı itibari ile dağlık bir yerleşim yeridir. Çam ormanları içinde sarp dağlarla çevrili bir doğa harikası ilçemizdir. Burada tarım ve hayvancılık yapmak arazi koşullarından dolayı çok kısıtlıdır. Bu nedenle büyük şehirlere çok fazla göç vardır. Doğudan gelen insanlarla Bozkır lı vatandaşlar hem göçmen hemde mesleksiz oldukları için aynı işi paylaşmak durumunda kalmaktadırlar. Bu nedenle de sürekli gerginlik içindedirler. Buna benzer haziseler İstanbul da da yaşanmaktadır. Ancak, olay daha çok işçi yada hamal kavgası olarak lanse edilmektedir.
Zorunlu göç, bunun getirdiği işsizlik, kaybedilen onca can ve gündemde show yapan olaylar halkın nefretini ve kinini artırmıştır.
Son dönemde resmen ırk ayrımı yapılmaya da başlanmıştır.
Ve maalesef tüm kirli işlerde ve ayak işlerinde doğu kökenli vatandaşlarımızın olması da öfkeyi daha çok artırmaktadır.
Önemli not; Bozkır ilçesi benim bildiğim kadarıyla daima MHP ağırlıklı bir siyasi görüşe sahiptir. Ayrıca, bir Bozkır lı ile dalaşmaktansa trenin altına atlamayı yeğlerim! Tecrübemle sabittir.....
Saygılar
deryatulga
31.08.06, 06:48
Önemli not; Bozkır ilçesi benim bildiğim kadarıyla daima MHP ağırlıklı bir siyasi görüşe sahiptir. Ayrıca, bir Bozkır lı ile dalaşmaktansa trenin altına atlamayı yeğlerim! Tecrübemle sabittir.....
Saygılar
Öyle, onun icin de Istiklal Harbinde Bozkir Isyancilarini Demirci Mehmet Efe ile Kasap Osman'a havale etmisler. Ama anlamadigim bir sey var, maddi olnaklari güc bela kendisine yeten bir ilce neden disaridan göc aliyor?
Mersin'de bayrak skandalı
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, Mersin'deki bir okul müdürünün okula bayrak astırmadığı ileri sürüldü.
Mersin'de tüm okullar, resmi daireler ve iş yerleri 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 84. yıldönümü dolayısıyla Türk bayraklarıyla dontalırken, Akbelen Mahallesi'nde bulunan Nihal Erdem Ticaret, Anadolu Ticaret ve Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nin duvarları boş kaldı. Okul görevlileri, Müdür Hikmet Atalay'ın bu bayramı kabul etmediğini belirterek, okula bayrak astırmadığını ileri sürdü. Okulun muhasebe ve evrak işlerinden sorumlu memuru Mehmet Kılınç, dün saat 15.10'da Müdür Hikmet Atalay'ın müstahdem Mehmet Keskin ile görüştüğü sırada odasına gittiğini belirterek, "Müdür beye 'Sayın Müdürüm, okul hizmetlisi Mehmet Keskin bugün sevk alıyor, okulda olmayacaktır, okula bayrak asmayacak mıyız?' diye sordum. Bana, 'Hayır, ben doğuluyum, bu bayramı kabul etliyorum. Bu okula da bayrak astırmıyorum, bütün bayraklar benim odamda kilitli. Yiğitsen astır' dedi.
Kürtler'in de bu vatanın evlatları olduğunu dile getiren Kılınç, "Kürtler bizim kardeşimiz, canlarımız, ciğerlerimiz. Biz ırk, din, dil ayrımı yapmıyoruz. Kürtler de Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Malazgirt'te gövdeleri üst üste düşerek şehit verdiler. Ama böyle bir okul müdürü, bu cüreti gösterebiliyor, ırk ayrımı yapabiliyor" diye konuştu.
Yaşanan diyaloğun bir diğer şahidi müstahdem Mehmet Keskin de olayı doğrulayarak, "O sırada ben annemin rahatsızlığı için müdür beyden izin istemiştim. İzin vermediği için sevk istedim. Mehmet Kılınç Bey bana sevk yazdı. Sonra ben müdür beyin odasında iken Mehmet Bey yanımıza geldi. Müdür Hikmet Atalay'a 'Müdür bey, Mehmet Bey sevk aldı, bugün bayrağı benim asmam gerekiyor' dedi. Müdür Atalay da ona 'Ben doğuluyum, Bayraklar kilitli, asmıyorum' diye yanıt verdi. Benim duyduklarım bunlar" şeklinde konuştu.
Müstahdem Keskin, daha önce de okulda benzer olaylar yaşandığını ifade ederek, "Bu tür milli bayramlarda her zaman bizim zorumuzla asıyor. Her zaman söylemek zorunda kalıyorduk. Bahaneler buluyordu, ama bizim zorumuzla asıyorduk. Kendi isteği ile daha bir kez bayrak astığını görmedim" dedi.
Bu arada, tüm aramalara rağmen okul müdürüne ulaşılamazken, Mersin Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, konuyla ilgili araştırma yapılacağını söyledi.
Bu bayramın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun temel taşı olduğunu belirten Ersoy, "Atatürk'ün milli mücadelesinin en son noktasını koyduğu bir bayramdır. O nedenle bayramlarda, milli bayramlarda kamu kurumları bayraklarla donatılır. Atatürk posterleri asılır. Eğer bu okulumuzda böyle bir hadise varsa gerekli tespiti yaptıracağız. Böyle bir lakayıtlık gösterilmiş ise gerekli işlemler yapılacaktır. Arkadaşımızın böyle bir söz sarfedeceği kanaatinde değilim. Böyle bir söz sarfedeceğini zannetmiyorum. Ama tabi insanoğludur ne zaman ne diyeceği belli değildir. Böyle bir şey sarfetmiş ise gereği yapılır. Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını bozacak hiçbir şeye müsaade etmeyiz. Atatürk posteri ve bayrak asılmaması kabul edilecek bir davranış değildir" diye konuştu.
Ersoy, daha önce de bu okulda bu tip sorunların yaşandığını, kısa süre önce Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin incelemede bulunduğunu ifade ederek, "Dosyayı tamamladık, bakanlığa gönderdik. Bakanlık müfettişlerinin gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.
Aziz Ersoy, Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerine de okulda bayrak asılmadığına dair tespit yaptırdı.
Mersin'de bayrak skandalı
Hep Mersin! :rolleyes:
Bilge Khan
31.08.06, 15:04
O Okul Müdürü, müdürlükten cikarilmali !