Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Türkistan liderine Türkiye yasağı
Türkistan liderine Türkiye yasağı
Doğu Türkistan'ın sürgündeki Cumhurbaşkanı İgemberdi, Yalova Kültür Merkezi'nden bir davet aldı. Apar topar Türkiye'ye gelen İgemberdi acı bir sürprizle karşılaştı.
Yalova Kültür Merkezi'nin (YAFEM) davetlisi olarak İstanbul'a gelen Doğu Türkistan'ın sürgündeki Cumhurbaşkanı Ahmet İgemberdi'nin Türkiye'ye girişine izin verilmedi. İgemberdi, "Avustralya Hükümeti beni ülkesinde misafir ederken, Türkiye'ye sokulmamak ağırıma gidiyor" dedi.
Avustralya-Singapur-Bahreyn üzerinden İstanbul'a gelen Doğu Türkistan'ın sürgündeki Cumhurbaşkanı Ahmet İgemberdi, Atatürk Havalimanı'ndan geri çevrildi.
Pasaport kontrolü öncesi Dışişleri Bakanlığı'nın iki sayfalık "Türkiye'ye girişinin engellenmesi" yolundaki yazısını gören İgemberdi, 21 saatlik yolculuğunda verdiği yorgunlukla tansiyonu çakınca, doktor tarafından muayene edildi. İgemberdi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Burada kardeşlerimiz var. Türkiye kendi memleketimiz. Hem ziyaret hem toplantılar yapacağız. Kardeşlerimizi göreceğiz. Türkiye'de karşılaştığım bu muamele beni derinden yaraladı" dedi.
Pasaport ve biletlerini polisin aldığını söyleyen İgemberdi, şunları kaydetti:
"Ben Türkiye için suç işleyen biri değilim. Sadece Doğu Türkistan halkı için hizmet ettim. Başka bir suçum, günahım yok. Çin esaretinde 10 seneden fala hapis yattım. Halkımın demokrasisi için hapis yattım. Ondan önce 6 sene sürgün oldum. Türkiye kardeşimiz, dindaşımız neden böyle oluyor anlamıyorum. Bu siyasi bir mesele. Çin Hükümeti baskı yapıyor. Türk Hükümeti PKK yandaşlarına kırmızı pasaport veriyor. Biz kalbimizi, ruhumuzu Türk dünyası için adamışız, geri çevriliyoruz. Bu nasıl bir mantık anlamadım. Atatürk, Türk dünyasına çok destek verdi. Çok sahip çıktı. Nerede Atatürk fikirleri. Bu hareket çok ayıp bir şey. Bu durum herhalde Çin Hükümeti'nin Türkiye üzerindeki baskısından kaynaklanıyor. Bu yapılana, 30 milyonluk Doğu Türkistan Türkleri çok üzülecek."
Atatürk Havalimanı'nda "Sorunlu Yolcular Odası"na alınan İgemberdi'nin Türkiye'ye girişi için Doğu Türkistan'ın sürgündeki Meclis Başkanı Sultan Mahmut Kaşgarlı, Başbakan Yardımcısı Hızırbeg Gayretullah ve Ekonomi Bakanı Aydoğan Kubilay'ın girişimleri de sonuç vermedi. Ahmet İgemberdi, saat 23.00'de Avustralya'ya geri döndü.
Kaynak (http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=303716)
AKP hükümetinde bu beklenirdi zaten! Adamlar bir kere Türk değilki Doğu Türkistan liderini kabul etsinler! Doğu Türkistan hükümetine yobazların yaptığı için bir özür e-postası yazacağım!
Leyla Zana’ya yeşil pasaport veren ve Doğu Türkistan liderini Türkiye’ye kabul etmeyen AKP’yede artık diyeceğim tek şey var:
HAAAAAK TUUUUUUU!
Bilge Khan
12.07.05, 19:16
Arablar icin filistin neyse Türkistanda Türklerin filistini olmali.
YAlniz birakmayalim, ama ellimiz kollumuz bagli cin güclü devlet, türkiye gibi hata yapmadi ve kazandi!
Arablar icin filistin neyse Türkistanda Türklerin filistini olmali.
YAlniz birakmayalim, ama ellimiz kollumuz bagli cin güclü devlet, türkiye gibi hata yapmadi ve kazandi!
Hayır hiçde elimiz kolumuz bağlı değil! AKP hükümetinin Türk düşkmanlığı yüzünden (hatırlarsınız Türk’lerin “Türk’üm” yerine “Türkiye’liyim” demelerinide istiyorlardı) bunlar başımıza geliyor. Amerika’ya rest çekerek Suriye’ye gitmesini biliyorlar (eee nede olsa onlar Arap, yani kutsal bir milletin mensupları – Tayyip Erdoğan Necmettin Erbakan’dan öğrendiklerini unutmamış), ama SAPINA KADAR TÜRK’LERE sira geldimi Türkiye’ye girmesini engelliyorlar! Lanet olsun Türk düşmanı ve Arap sevdalısı olan AKP’ye! Sadece ve sadece utanç verici! Başka diyecek birşey bulamıyorum!
Rezalet!!! bu kansiz hükümet ne mal oldugu iste yavas yavas belli oluyor!!!:mad:
dostlar,
bence biz bir email kampanyasi yapalim. hele bit düsünün tüm türk dünyasi anadolu türklerinden nasil bir hayal kirikligina ugramistir bu rezaleti okudukca.
bay igemberdinin örgütüne politikcity veya almanya türkleri olarak bir özür kampanyasi yapilmali. ben bu haber kopyalayip tüm arkadaslarima gönderecegim.
hele bir farz edinki alman hükümeti avusturya veya isvicre baskani memlekete birakmiyor... ozaman ne olur acaba.
fikirlerinizi bekliyorum dostlar... ve tüm uygur kardeslerimden en icden bu rezalet icin özür diliyorum. ve AKP kahpelerinin de sonucun baslangisi dir bu olay insallah
--------------------------------------------------------------------------
YASASIN TURAN VE TURANCILIK
Rezalet!!! bu kansiz hükümet ne mal oldug iste yavas yavas belli oluyor!!!:mad:
Bu tüm Türk milletine yapılmış en büyük ihanetlerden birisidir! Sitelerinde bir email adresi bulamadım, adamlara bak ya…
dostlar,
bence biz bir email kampanyasi yapalim. hele bit düsünün tüm türk dünyasi anadolu türklerinden nasil bir hayal kirikligina ugramistir bu rezaleti okudukca.
bay igemberdinin örgütüne politikcity veya almanya türkleri olarak bir özür kampanyasi yapilmali. ben bu haber kopyalayip tüm arkadaslarima gönderecegim.
hele bir farz edinki alman hükümeti avusturya veya isvicre baskani memlekete birakmiyor... ozaman ne olur acaba.
fikirlerinizi bekliyorum dostlar... ve tüm uygur kardeslerimden en icden bu rezalet icin özür diliyorum. ve AKP kahpelerinin de sonucun baslangisi dir bu olay insallah
--------------------------------------------------------------------------
YASASIN TURAN VE TURANCILIK
Ben http://www.uyghuramerican.org/ adlı siteye bir psota attım (tam doğru adresmi bilmiyorum), fakat fikrin güzel. Aslında topluca bir mektup hazırlayabiliriz.
Bu arada AKP’ye kınama mektubu göndermek istiyorum, fakat sitelerinde bir türlü posta adresi bulamadım....
gök türk, malesef bende bulamadim. ama belki türkiye, avrupa ve almanyadaki uigur derneklerine bir özür email yaza biliriz. ne dersin?
internetde tesadüfen su kaynaga rastladim:
http://www.uygurie.com/marx.mp3
tam bilmem simdi, ama belki uigurlarin milli marsi gibi bir seye benziyor :D
birde bu var http://www.uygur.org/adres/etic_office.htm orada bu adresi buldum
E.T.I.C - Eastern Turkistan Information Center
President Mr. Abduljelil Qarkash
Landwehrstr. 8 App 5
80336 München, GERMANY
Vice President Ertekin
Cheaf of News Agency
Tel: 0049-89 1276 2659 - Fax:0046 89 1276 2657
Mobil: 0049/-179 966 21 45
Internet: www.uygur.org
E-Mail: etic@uygur.org
simdi tek basima fasafiso yapmak istemiyorum. özür olarak en iyisi burada hangi sekilde onlara dayanmak uygunsa tartisalim. tamam? bence politikcity veya TIC olarak bir imza kampanyasi gibi benzer seyler yapmali
yorumlarinizi bekliyorum
not: benim emailadresimde tüm türklere bu rezaletin internetkaynaklarini yolladim. aynisini sizlerede tavsiye ederim
birde baska bir sey... simdi bu uygurlarin almanyada bile dernegi oldugunu ben bilmiyordum. buna benzer konularda zayifimiz cok. hic bir turan/ türkistan toplantisi gibi faaliyetler olmadimi bu güne kadar?
yani her türk milletin kendi dernegi varsa var, ama bir turan kültür söleni felan oldumu hic?
bilgisi olan buraya yazsin
selamlar hezarfen
Da wollte Erdogan noch vor einem Monat Palästinensern helfen...was für ein Volk sind wir wenn wir nicht unseren nahesten Verwandten helfen?:(
@hezarfen
E-mail’i Türkçe’mi yoksa Ingilizce/Almanca’mı yazalım?
Da wollte Erdogan noch vor einem Monat Palästinensern helfen...was für ein Volk sind wir wenn wir nicht unseren nahesten Verwandten helfen?:(
LAZ, yazdığım gibi, bu Tayyip Erdoğan ve AKP’nin Arap hayranlığından kaynaklanıyor. Tayyip Erdoğan’ın hanımı Kürt olmasına rağmen Arap olarak tanıtıyor. Şu zihniyete bak…
Ben Türkiye’nin başına Türk sevdalısı olan milliyetçi ve Vatansever bir Başbakan istiyorum, Avrupa ve Arap sevdalısı olan değil…
@hezarfen
E-mail’i Türkçe’mi yoksa Ingilizce/Almanca’mı yazalım?
naja eigentlich sollten wir sie erstmal auf türkisch machen. ich meine deutsch oder englisch wäre auch gut, aber nur wenn wir die betreffenden leute damit erreichen ;)
arkadaslar
habere konu olan olay ile ilgili, biraz aciklama yapmak istiyorum.
1-cin devleti icinde, dogu türkistan özerk devleti vardi..su anda, dogu türkistan devleti halen var ama cok kisitli haklara sahipler.
2-türkiyeye girmesine izin verilmeyen sahis, bu devletin eski baskani ve su anda avustralyada yasiyor.türkiyenin,cin devleti ile olan ticari ve siyasi anlasma ve faaliyetleri dolaysiyla, bu sahsa girme yasagi koyulmus oldugunu tahmin ediyorum.
3-kendisine, bir haftalik vize verildi ve türkiyeye girdi su anda.
4-amerikalilar, amerika da, "sürgünde uygur hükümeti" kurdurdular..ama benim kanaatimce, sadece cin devletine karsi birseyler yapmis olmak ve cin de ic karisikliklar cikartmak icin bu konuyu destekliyorlar..yoksa dogu türkistanlilarin iyiligi icin degil.!
5-1950 li yillarda, isa yusuf alptekin ve yanindaki insanlar, cini terkedip, aylarca ´süren bir yolculuktan sonra, türkiyeye gelebildiler..bir kismi, dogu anadoluya yerlesen uygur kardeslerimiz, halen, türkiyede, dogu türkistamn icin mücadele vermektedirler.
6-avrupada, degisik turani toplumlarin dernekleri var..fakat bu konu cok zor bir konu..bir kismi, amerikan makamlarinin kontrolunda , diger bir kismi fransizlarin kontrolunda..hatta almanlar bile bu konuya el atmis durumdalar...bunlarin yanisira, türkiye cumhuruiyeti devletinin, bu konu ile ilgili faaliyetleri oldugunu biliyorum.
7-türkiyede, türki devletler ile ilgiliepey faaliyet yapiliyor..ama cok zor ve kapsamli bir konu.
siyasetin gözü kör olsun..TC.devleti, maalesef bu konuda yeterli olamiyor.
ve türki ülkelerde ki muhalif hareketlere yeteri kadar destek olamiyor.
güclü devlet olmak lazim..
Hmm, demek Cumhurbaşkanı Türkiye’ye giriş yapabildi yani? Yinede maktup göndersekmi Uygur kardeşlerimize acaba? Dertli abi sen ne diyorsun?
Hmm, demek Cumhurbaşkanı Türkiye’ye giriş yapabildi yani? Yinede maktup göndersekmi Uygur kardeşlerimize acaba? Dertli abi sen ne diyorsun?
bence, türkiyedeki Uygur cemiyetlerini bulup, onlara mektup göndermek iyi olur..istanbulda dogu türkistan kültür dernegi veya vakfi var bildigim kadariyla.
almanyadaki ler, genellikle DW ve münihteki amerikan radyo kurulusunun cevresindeler..yani daha cok bati ve amerikan destekli bir hareket..
ama, TC basbakanligina hitaben, bu konuyu protesto etmek gerekir...en azindan, protesto edildigi bilinsin..
"sahipsiz vatanin batmasi haktir, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktir"
Dertli abi, cumhurbaşkanının Türkiye’ye alınmasına Dışişleri Bakanlığı karşı geldi, yani bence mektubumuzu şu adrese postalıyalım :
webmaster@mfa.gov.tr
Mektubu yazmak isteyenler; öneriler ?
Dertli abi, cumhurbaşkanının Türkiye’ye alınmasına Dışişleri Bakanlığı karşı geldi, yani bence mektubumuzu şu adrese postalıyalım :
webmaster@mfa.gov.tr
Mektubu yazmak isteyenler; öneriler ?
valla, hic o kadar düsünmeye gerek yok..gazete haberini kisaltip yazsak yeter..adamcagiz zaten söylenmesi gereken herseyi söylemis.
bence, herkes, bu durumu protesto ettigini yazsin..degisik mektuplar olsun...kimseyi yönlendirmeyelim..
ben su anda basliyorum..
Peki bende kendi adıma bir mektup göndereceğim o zaman. Hadi kolay gelsin bakalım...
dostlar,
internethaber sitesindeki yorumlari okudunuzmu? orada su yorum "güzel bir gelisme" diye bir yorum var. ben fazla önem vermedim, ama bir arkadas beni bu konuda uyardi
(kopyasi)
Güzel Bir Gelişme
Benim ailem üç kuşak önceden Kaşgarlı. Gerçekten zamanında büyük acılar çekilmiş; ancak halkımın katlanamayacağı bir şey varsa o da bu acıların sömürülmesidir.
Bugün Çin'de insanlarımızın kendi dillerini öğrenmeleri ve ibadetlerini yapabilmeleri tamamen serbest. Üstelik bölge sanayi ve ticaret açısından sürekli bir gelişme içinde. Bir Çinli ülkenin üretiminden ne kadar pay alıyorsa bir Türk de o kadar pay alıyor. Sözün özü bölgede böyle bir sosyal refah ve barış ortamı doğmuş, yüzyılların getirdiği yaralar sarılıyorken Doğu Türkistan'da yeni bir karışıklık acaba kimin yararına? Çinlilerin mi, Türklerin mi? Bildiniz. ABD'nin!
Bir yanlışı da düzeltelim. Ahmet İgemberdi denilen zat, oradaki Türklerin hiçbirşeyi değildir! Sözde cumhurbaşkanı sıfatının başındaki sürgünde ibaresini göremediniz mi? Tıpkı bir zamanın sözde sürgündeki Kürt parlamentosu gibi yetkisiz. Bir de Avusturalya'da ağırlandığını ve Türkiye'de ağırlanmadığına içerlediğini söylüyor utanmadan. İngitere'nin uşağı, ABD'nin Atlantikçi müttefiki elbet seni destekleyecek. Mühim olan Türkiye'nin aynı hataya düşmemesi ki, sevinçle görüyorum düşmemiş.
İgemberdi'nin diline doladığı ulu önder Mustafa Kemal, kendi insanını ve Türkiye'yi emperyalistlerin kucağına itmeye kalkan onun gibileri ancak lanetlerdi. Artık kimse Doğu Türkistan halkına PKK'lılar gibi Barzaniler gibi bölücülük yaptıramaz. Bu saaten sonra bu hainlik olur.
bencede herkez kendisi mektub yazmasi iyi bir fikir. en iyisi almayada veya her hangi bir yerde olan uygur kandaslarda buraya üye olsa cok iyi olurdu.
selamlar hezarfen :-)
@herzarfen
Kopyaladığın yazı gerçektende çol ilginç. Açıkcası bu şahsın anlattıklarının doğru olmasını isterim, fakat ona onanamıyorum. Ne yani? Şu an Doğu Türkistan’da yasayan kardeşlerimize hiç baskı uygulanmıyormu? Bu bana pek gerçekci gelmiyor!
göktürk, vallah artik gercekmi yoksa adam ortaligi karistirmak icinmi yazdi bende bilemiyecegim.
ama baska bir sitede bu olaylara ülkücülerden sert tepki oldugunu göre biliris. ist bu gercekden GÜZEL GELISME ;)
kaynagi burda
http://www.yalniz-kurt.com/
göktürk, vallah artik gercekmi yoksa adam ortaligi karistirmak icinmi yazdi bende bilemiyecegim.
ama baska bir sitede bu olaylara ülkücülerden sert tepki oldugunu göre biliris. ist bu gercekden GÜZEL GELISME ;)
kaynagi burda
http://www.yalniz-kurt.com/
Bu Ülkü Ocaklarının resmi bir açıklaması:
Doğu Türkistan
Yıllarca Çin'de cezaevinde yattıktan sonra Avustralya'nın Sidney kentinde yaşayan Doğu Türkistan'ın sürgündeki Cumhurbaşkanı Ahmet İgemberdi Türkiye'ye sokulmamasını Türk milliyetçileri olarak büyük bir şiddetle kınamaktayız.
Hayatını Doğu Türkistan'ın geleceği için adayan, yıllarca bu uğurda
cezaevinde yatan büyük Türk milliyetçisi Ahmet İgemberdi'nin, ikinci vatanım dediği Türkiye'de böyle kötü bir muameleyle karşılaması bu ülkenin gerçek sahipleri olan Türk milliyetçilerini derinden üzmüş ve yaralamıştır.
Her konuda olduğu gibi AKP iktidarı bu konuda da, milli bir hassasiyet gösterememiştir. Türk milliyetçileri olarak; hükümetimizden derhal Ahmed İgemberdi Beyefendi'den özür dilemesini beklemekte ve Türkiye'de hak ettiği şekilde misafir edilmesini istemekteyiz. Çünkü bu ülke, Türk milletinin ve bu uğurda mücadele edenlerin vatanıdır. Türklük mücadelesinde emeği geçen herkes, bu ülkede baş tacı yapılmalı ve hak ettiği saygıyı görmelidir.
Tanrı Türkü korusun ve yüceltsin....
Kaynak (http://www.ulkuocaklari.org.tr/basinyeni/14-07-05.htm)
amerikanin cindeki dogu türkistanlilarla ilgili faaliyet yaptigi dogru..bunu daha öncede belirtmistim...
burada aklini basina almasi gereken, türk hükümetleridir..eger biz sahip cikmazsak, baskalari sahip cikar meselelerimize...