Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Türkler Almanlasiyorlarmi?
su son dönemlerde dikkatimi ceken birsey var..(tabii benden yasi daha büyük olanlar belki daha önce anlamislardir.. :D )
almanyada yasayan türk gencler zaman gectikce türk örf ve adetleri bir yana birakmaya basliyorlar.. Anneye babaya karsi olan saygi sanki daha azalmis gibi,Türk Kizlarin cogu (HEPSI DEGIL!!!!) otoban gibi olmaya basliyor...yani gelecek jenerasyonlardan hic ümidim yok acikcasi...Türk kimligini benimsemeyen bir toplum yetisiyor...
und was gedenkst du zu tun?
Örf ve adet derken tam olarak neyi kastediyorsun?
Ayrica:
Hepimiz niye Almanya`dayiz? Adamlar anlasilan herhangi birseyi dogru yapmislar ki burada calisan bir isci issiz olsa bile dönmeyi bile düsünmüyor. Almanya`nin durumu ne kadar kötüye gitse de, Türkiye`de ne "Sozialamt" ne de dogru dürüst bir saglik sistemi var.
Ona bakarsan ben de "almanlastim" ve Türkiye`ye calismaya gittigim zaman hem cok kavga ediyorum, ama cok takdir de topluyorum:
- Zamaninda gelirim (Türklerde hic olmayan bir olay)
- Yapmisken yapabildigimin en iyisini yapmaya calisiyorum (Almanya Mercedes üretiyor, Türkler Anadol`u bile üretemiyor artik)
- Sözüm sözdür, Carsamba gününe söz verdigim bir mali Carsamba günü teslim ederim (gelmedi yaaaaa, biz de bekliyoruz yaaa..... bugün git yarin gel yaaaaa, agabey, yaaaaaa, vallahi simdi gitti, ama bugün bir daha gelmez yaaaa......)
- Kendim yaptigim iste son ana kadar hata ariyorum ve buldugum zaman düzeltirim (agabey yaaaa, bu seni idare eder yaaaa..... sen bosver, olacagi varsa olur).
Almanlasmak simdi kötü birsey mi?
su son dönemlerde dikkatimi ceken birsey var..(tabii benden yasi daha büyük olanlar belki daha önce anlamislardir.. :D )
almanyada yasayan türk gencler zaman gectikce türk örf ve adetleri bir yana birakmaya basliyorlar.. Anneye babaya karsi olan saygi sanki daha azalmis gibi,Türk Kizlarin cogu (HEPSI DEGIL!!!!) otoban gibi olmaya basliyor...yani gelecek jenerasyonlardan hic ümidim yok acikcasi...Türk kimligini benimsemeyen bir toplum yetisiyor...
yok beee
bence almanlar türklesmeye basladi
kaytarmaci ve rüsvetci olmaya basladi onlarda:D
und was gedenkst du zu tun?
wie was gedenkst du zu tun? ich erschiesse natürlich alle die sich nicht fügen...
almanyada yasayan türk gencler zaman gectikce türk örf ve adetleri bir yana birakmaya basliyorlar.. Anneye babaya karsi olan saygi sanki daha azalmis gibi,Türk Kizlarin cogu (HEPSI DEGIL!!!!) otoban gibi olmaya basliyor.....
@türkkan
ayni degisim türkiye de daha negativ sekilde gelisiyor.
her toplumun hayatinda degisimler yasanir..ve toplumlar, bu degisimi bir daire cevresinde gerceklestirir..bir müddet sonra ilk bsaladiklari noktaya gelirler..önemli olan, bu seyahati!! en az zararla atlatmak.
ben 26 sene önce almanyaya geldigimde, burada toplum yasami simdiki gibi degildi mesela..almanlar arasinda da saygi ve görgü degisiklige ugradi..sor bakalim yasli almanlara, ne diyorlar..onlar da memnun degil.
- Zamaninda gelirim (Türklerde hic olmayan bir olay)
- Yapmisken yapabildigimin en iyisini yapmaya calisiyorum (Almanya Mercedes üretiyor, Türkler Anadol`u bile üretemiyor artik)
- Sözüm sözdür, Carsamba gününe söz verdigim bir mali Carsamba günü teslim ederim
- Kendim yaptigim iste son ana kadar hata ariyorum ve buldugum zaman düzeltirim
@wolf
bu bahsettiklerin ve daha bircok güzellikler ,20-30 sene önce, türkiye de vardi..ve toplum yapisi düzgündü.
simdilerde, bu saydigin özellikler , artik alman toplumunda da ortadan kalkiyor..
türkiyenin genc nüfusu cok akilli yetisecek ve düzgün yasam sartlari olusacak...buna inaniyorum..ben simdiki genclerimizden ümitliyim..
bu bahsettiklerin ve daha bircok güzellikler ,20-30 sene önce, türkiye de vardi..ve toplum yapisi düzgündü.
Kusura bakma, ama 20 sene önce yoktu. O kadar da genc degiliz artik! Bizde genel olarak su Araplardan aldigimiz "Bugün gelmezsem yarin gelirim.... veya haftaya!"-zihniyeti hakim. Bunun tersini pek idda edemezsin. Bu 20 sene önce olsa olsa daha kötüydü....
simdilerde, bu saydigin özellikler , artik alman toplumunda da ortadan kalkiyor..
Evet, maalesef....
türkiyenin genc nüfusu cok akilli yetisecek ve düzgün yasam sartlari olusacak...buna inaniyorum..ben simdiki genclerimizden ümitliyim..
PISA-arastirmasinda 40 ülkeden 36`inciymisiz..... daha gecenlerde Milliyet gazetesinde meslek okullarin seviyesi ile alakali genis capli bir arastirma yayinlanmisti. O arastirmanin sonuclari hic de pozitif degildi..... sen bu iyimserligi nereden aliyorsun bilmiyorum.
Yanlis anlama, ben de ISTERDIM iyi olmasini, ama hele hele bu siyasetcilerle......
Kusura bakma, ama 20 sene önce yoktu. O kadar da genc degiliz artik! Bizde genel olarak su Araplardan aldigimiz "Bugün gelmezsem yarin gelirim.... veya haftaya!"-zihniyeti hakim. Bunun tersini pek idda edemezsin. Bu 20 sene önce olsa olsa daha kötüydü....
beni yasim 47..17 yasimdan beri türkiyede esnaf bir ailenin icindeyim..toplum, gecmiste, cok iyiydi.
hatta, türk toplumu almanlari niye severdi bilirmisin.."ayni bizim gibi disiplinli ve dürüst bu almanlar" denirdi...:D ...son 30 senede, türkiye cok kötü yönetildi, maalesef.
PISA-arastirmasinda 40 ülkeden 36`inciymisiz..... daha gecenlerde Milliyet gazetesinde meslek okullarin seviyesi ile alakali genis capli bir arastirma yayinlanmisti. O arastirmanin sonuclari hic de pozitif degildi..... sen bu iyimserligi nereden aliyorsun bilmiyorum.
ben okulda ögretilenlere fazla önem vermiyorum...
gördügüm birsey var..su anda yeni yetisen nesil, cok akilli, arastirmaci ve zeki...göreceksiniz ve tespit edeceksiniz..belki hosumuza gitmeyen bazi tavirlari var ama diger özellikleri bunu affettirecektir:D
ayrica, sosyolojik bir olay bu durum..biz adam olmayiz diye diye 30 senedir bizi ters yöne yönlendirdiler..hergün, sen adam olmassin lafíni duyan gencten ne bekleyebilirsin.
köseyi dönmek, isi bitirmek, gemisini yürütmek cümleleri ile beyni yikanmis genclerden ne bekleyebilirdik..iste, gectigimiz 30 senenin ürünlerini simdi politika ve bürokraside görüyoruz...
benim bu kadar ümidli olmamin sebebi, yeni neslin, bu "cemberi" kiracak kapasite ve niyette oldugunu görmemdir.
selamlar
Bu konuda Wolf hakli malesef.
Benim, eger hariciye sorunlarimizi asarsak, dahiliye'de en büyük problemlerin bizi bekleyeceginden adim gibi eminim.
Türkiye'nin ortalama yasi 24,83
Türkiye'nin toplam nüfusu 2000 yili nüfus sayimina göre 67.8 milyon.
0-30 yas arasi grup nüfusu ise 44,8 milyon.
Bu da toplumun % 66 sinin 30 yas alti, yani genc oldugunu gösteriyor. Türkiye'de 6 yas alti grubu saymazsak, 60 Milyon insan yasiyor. Bu 60 Milyon insanimizin 7,5 Milyonu okuma yazma bilmiyor. Bu da % 12,5 demektir.
Bu genclerimize % 70'ine ise yüksek egitim imkani verilmiyor, verilenler ise Wolf'un belirttigi gibi Piza'da alt siralarda, Türkiye'deki hicbir üniversite'de dünyanin saygin ünileri arasinda yer edinememis.
Bu verileri ele alirsak, Türkiye'nin icindeki asil soyal patlamalar ancak yüz üstüne cikacak... Asil sorunlar ancak baskalayacak. Malesef insanlarimiza iyi egitim verme konusunda devletmimiz sinifta kalmis bulunuyor.
Gecenlerde cok güzel bir laf duydum, orjinali Almanca oldugu icin almanca vercegim.
Ordadaki bir Türke sormuslar: Wie ist das denn so? Sie sitzen zwischen zwei Stühlen, auf der einen Seite die türkische Kultur, auf der anderen Seite die Lebensart in Deutschland.
Seine Antwort: Ach Wissen Sie, ich sitze gar nicht zwischen zwei Stühlen sondern ich hab die Stühle zusammen geschoben, jetzt habe ich eine richtig breite Sitzfläche, ich sitze quasi auf beiden ein bisschen. Und da ich den Luxus hab mich aus zwei Kulturen zu bedienen, hab ich mir einfach die besten Eigentschaften beider seiten rausgepickt.
Finde ich eine super Einstellung!
her toplumun iyi ve kötü yönleri var. Almanlarin begendigim yanlari var mesela: caliskan olmalari, disiplinli olmalari, kurallara uymalari vs. ama iyi bulmadigim yönleride var. mesela insanlar arasi iliski gibi, Aile yapilari gibi.
Türklerin herzaman böyle olmadigi 15-17 yüzyilda Osmanli imp. dolasan batili diplomatlar ve gezginler yazilarinda anlatiyorlar. Zamaninda Türklerin disiplini, temizligini ve güvenirligini onlar bile yazilarinda övmüsler. (Inanmayanlar varsa bildirsinlar, onlara Kaynak verebilirim)
Maslesef dürüstlük, disiplin, temizlik gibi degerlerimiz cok erimis. Sahsen beni cok üzüyor, basimdan cok olay gecti ama nasil düzelecegiz bende bilmiyorum.
(bir örnek daha vereyim Kullanilmis araba alirken bir yapancidan (Türk dahil) almaktansa Almandan almayi tercih ediyorum!)
Yinede Türk olmakten gurur duyarim.
Gecenlerde cok güzel bir laf duydum, orjinali Almanca oldugu icin almanca vercegim.
Ordadaki bir Türke sormuslar: Wie ist das denn so? Sie sitzen zwischen zwei Stühlen, auf der einen Seite die türkische Kultur, auf der anderen Seite die Lebensart in Deutschland.
Seine Antwort: Ach Wissen Sie, ich sitze gar nicht zwischen zwei Stühlen sondern ich hab die Stühle zusammen geschoben, jetzt habe ich eine richtig breite Sitzfläche, ich sitze quasi auf beiden ein bisschen. Und da ich den Luxus hab mich aus zwei Kulturen zu bedienen, hab ich mir einfach die besten Eigentschaften beider seiten rausgepickt.
Finde ich eine super Einstellung!
Ja, genau das finde ich auch. Wir sind hier geboren (ich rede mal für mich:) ) und aufgewachsen. Wir gingen hier zur Schule und wir werden hier satt. Unsere Wurzeln sind in der Türkei, wir fahren jedes Jahr zum Urlaub hin, aber nicht mehr. Ich hatte das Glück dort zu wohnen und zu arbeiten, es war wunderschön, aber Wolf hat leider recht! Es gibt dort kein diszipliniertes und termingerechtes Arbeiten, nur dann, wenn man mehr Geld anbietet, schwarz versteht sich!
Ich frage mich, warum gehen die Leute nicht für immer in die Türkei, die hier groß herumreden und Deutschland und Deutsche verhöhnen. Na weil es ihnen hier gut gefällt! Sie geben es nur nicht zu!
Sevgili Türkkan!
Biz Müslüman olarak hiristiyan bir ülkede yasiyoruz, o yüzden örf ve adetlerimizin cogunu bir kenara birakmak zorundayiz! Cünkü tamamen kendi memleketimizdeymis gibi hareket etmek dogru olmaz, bence zaten almanlar bizim bir cok adetlerimizi onayliyor.
Insan ister istemez de uyum sagliyor, ne yazikki kötü huylari da kapa biliyoruz. Ama kendi inancimizi, ibadetimizi ve ahlakimizi hepten kayip etmemek icin dikkatli olmamiz gerek!
Su konuda sana kesinlikle katilmiyorum: Bence türklerin anne ve babaya karsi gelmeleri, türk örf ve adetleri unutmalari almanlardan kaynaklanmiyor! Onlar sadece bir toplum olarak kendilerine göre yasiyorlar! Biz kaparsak onlardan kapiyoruz o huylari!
Ama fark ettigseniz artik almanlarda bize uyum sagliyor! Cünkü bizim bir cok güzel huyumuzu, cani yakinligimizi, misafir perverligimizi...görüyorlar, düsünüyorlar, özeniyorlar ve sonra kendileride uyguluyor.
Aslinda bu ne kadar güzel birsey...
@Melez
Ama fark ettigseniz artik almanlarda bize uyum sagliyor!
Çok güzel bir uyum sağlıyorlar... bugün bir kaç Alman gene döner sohbeti ettiler... yok peynirli daha güzelmiş vz.
Ayrıca şu Erkan & Stefan ve diğer 'komik' sanatçılar da var.
Her şey ne çok kötü ne de çok iyi... yarı pizza işte.
DelaHoya
Senin verdigin "peynir" misalinin uyumla ilgisi yok, o basit bir zevk meselesi!!
Mesela almanlar candan olmayi, eve ayakkabiyla girmemeyi, misafirperver olmayi, eli acik olmayi...bizlerden gördüler! (Natürlich sind dabei Ausnahmen immer vorausgesetzt).
DelaHoya
Senin verdigin "peynir" misalinin uyumla ilgisi yok, o basit bir zevk meselesi!!
Mesela almanlar candan olmayi, eve ayakkabiyla girmemeyi, misafirperver olmayi, eli acik olmayi...bizlerden gördüler! (Natürlich sind dabei Ausnahmen immer vorausgesetzt).
Yazdigin sözleri Almancaya tercüme edip bir Almanya söylermisin?