Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Ah babam sag olsaydi!!
demokrat99
26.12.08, 12:22
leider hat kann ich über meine Eltern nichts gutes Schreiben, das ich lebe, habe ich viel mein Opa zu verdanken, ich bin in der türkei Krank geboren worden, und mein Opa hat mich nach Deutschland geholt, mein Vater war schon in BRD, aber er kamm nie in gedanken mich zu holen, das zum Thema, toller Vater....
ALLAH rahmet eylesin...
inan bende simdi cok duygulandim...
kolay degil, ama hersey insan icin öyle ya...
anne babamizin dualarini alabiliriz ins..
onlarsiz bir hayat düsünemiyorum...
ALLAH onlardan razi olsun...
Ah Kadirpaşa, ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Şu an çok duygulandım ve iki haftadan beri yine gözyaşları dökebiliyorum. Bu yazıları yazarken hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.
Babamın öleli daha 43 gün oldu ....
Onu çok, ama çok özlüyorum. Onun yokluğu bu güne kadar çektiğim en büyük acı oldu... Ah elimden gelsede onu yine canlandırabilsem ...
Allah rahmet eylesin ve geri kalanlara kuvvet versin ...
Seni çok iyi anlıyorum Kadirpaşa, ben babamı 10 yaşında keybettim, son kez telefonla aradığında onunla konuşmamıştım neden beni Türkiye'ye götürdü dedemin yanına bıraktı diye.
Nerden bileydim, aklıma gelince veya böye şeyler okuyunca baya kötü oluyor insan, boğazı düğmükleniyor.
Ah Kadirpaşa, ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Şu an çok duygulandım ve iki haftadan beri yine gözyaşları dökebiliyorum. Bu yazıları yazarken hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.
Onu çok, ama çok özlüyorum. Onun yokluğu bu güne kadar çektiğim en büyük acı oldu... Ah elimden gelsede onu yine canlandırabilsem ...
Zaman sana da ilac olacak Bal, aynen hep basimizda gecenler icin….
Yas tutmak, acimak üzülmek kötü sey degil. Belki an ve an yüregimize saplansada, bizleri zorlasada, agir gelsede bir anlami var.
Insan sevdigi bir insandan ölüm nedeniyle ayri olmasi bunun tüm bir ayrilik oldugunu ifade etmez. Bunu zor da olsa bilincimizde tutmaliyiz. Ölüm bir gün hepimizin kapisini calacak.
Cektigimiz hasret, duydugumuz özlem, aci veren duygular gecicidir.
Ölüm yok olmak degilidr. Ancak ölümü bir kiptap gibi okuyabilisren, var oldugunu anlayabilirsin. Ölümü sadece görmek degil anlamak da gerekir.
Sevdimiz insan elbette ölümden sonra yasamaya devam eder. Ama bizim akil yolu ile kavrayamadigimiz yasam…. Her ne de olsa yüregimizle sezebiliriz…Kalp kalbe karsi derler ya…iste o olsa gerek…
Vefat eden sevdiklerimiz icin cok sey yapabiliriz. Onu bizden daha kim iyi taniyacak ki zaten?
Vefat eden yakinlarimiz icin, onun bu hayatta yapmak istedigi ama yapamadigni veya baslatip da yarim kaldigi her sey bizler gönül rizasi ile tamamlamaya calisabiliriz.
Ölüm ve dogum ic ice gider.
Bunu bizzat ablamin vefatinda yasadim. Kendisi cocugunun dogumundan bir kac saat sonra Allahin rahmetine kavustu….Tam 3 bucuk sene oldu... Cocuklarin bir 3,5 biri de 12 yasinda. Ben bir vefat acisi cekmedim, kalan cocuklarinin acisi her gün önümde. Her ne kadar zorluklar olsada, o cocuklarin yaninda olmaya cailsiyorum. Belki ileride Allah nasip ederde onlara yetiksin akli basinda insan olmalarina benim de katkim olursa, o zaman benim icin önemli bir hayat görevi yerine gelmis olacak.
Benim Ablama karsi cok güzel duygularim var….ve onun vefat ettigi aksam da sokakta „tesadüfen“ bir kalp seklinde kirmizi renkte anahtarlik bulmustum…. benim icin bir sembol ki, ablamin gittige yere iyi ulastigina ve dünyaya getirdigi iki cocugunu da bana emanet ettigi…
Hani basta ifade etmistim ya, ölüm yok olmak degilidr ve ölümü sadece görmek degil anlamak da gerekir diye ya…Iste ben kendi kücük dünyamda bunu basarabildim…
Düsünsene gözlerimzde hic bir yas akmasa, kalbimiz hic sizlamasa, gülmenin oynamanin ne anlami kalirdi ki? Gülmek ve aglamak hayatin bir bütün parcasi…zaman ve dualar ilac…
Kalpden Kalbe giden bir yol vardir derler ya, iste o yol sadece bu dünya icin gecerli degil. vefat eden sevdiklerimize giden yoldur o yol.
Haytin bir güzelligi de özlemek be özlenmek…
Umarim belki bu satirlar bir damla olsa yanan yüregine su serper....
Herkese sabir diliyorum...
Sevgi ve Selam
Merva
Als mein Vater am 14.03.2001 starb wog er gerade mal 46 Kilo auf 1,78 m Körpergröße.
Er Litt an Starken Asthma und an Lungenschwund,er schlief friedlich ein.
Ein Luftzug hätte meinen Vater diesen alten Mann umgeworfen,aber für mich war er ein Starker Pfeiler.
Ein Pfeiler an der ich mich Orientieren und auch abstützen konnte,hatte dort mein Seelisches Gleichgewicht.
Mein Vater war Streng ,er war Militärisch streng,alle deren Väter länger beim Militär waren ,kennen das.
Diziplin und Pünktlichkeit,Vesprechen und das Vertrauen an sich selber standen immer im Vordergrund.
Mein Vater fehlt mir sehr,mir fehlen seine Ratschläge,mir fehlt seine ruhige Art.Am meisten fehlen mir die gemeinsamen angeltouren im weiten Golf von Edremit.
Ich weiß genau, eines Tages werden wir uns wieder begegnen.
ayyıldız66
26.12.08, 20:06
Benim annem-babam sag ama bazen annem-babami kaybedecegim gün nasil yikilacagimi düsünüyorum. Belki de ben onlardan önce ölürüm diyorum kendime. Pek iyi bir iliskim oldugunu söyleyemem, bir dargin bir barisik.
Ölümlü dünya, birgün hepimiz ölecegiz! Insanlar ölmek icin dogarlar. En kötü ihtimali insan hesap etmek zorunda, ölümü bile.
Bir kac gün önce Hz. Ali'nin su sözlerini buldum ve bunlarla teselli buluyorum:
"Ölüm cebimizde bize hep eşlik etmektedir, neden cahillerde feryadla karşılanır, ölüm neden böyle şaşkınlık yaratır?"
1 Sene oldu.. noch zu frisch.. :(
Eline saglik Kadir abi
ölüm allahin emri..hepmiz ölecegiz..aglarsin,üzülürsün ama yas tutmak iyi degil,ölenlerin ruhu rahat edemiyor derler yas tuttugun sürece.
benim halamin kizi 17.agustos depreminde öldügünde hepimiz icin dünylalar yikildi.gencecik bir kiz, daha 15 yasinda..ben ozamanlar12 yasinda..
daha yeni yanindaydik,ve otobüse binip hataya dgru yola ciktigimizda bana sarilip ilk kez HAKKINI HELAL ET CANIMIN ICI demisti..sarilip aglamistik..o ayriligin ebedi oldugunu bilseydim belki hic birakmazdim..
depremden 5 saat sonra artvine tasincaklardi, o yüzden amasinin evinde kuzenleriyle eglenmek icin onlara gitti..
o gece kendi evleri yikilmadi,catlak bile yok..ama amcasinin oturdugu bina yerle bir..babaannesi,amcasi,yengesi ,tüm bina sag cikti..bitek cousinem ve onun baba tarafindan kuzeni öldü..
herkese yalan gelcek ama o gece depremin oldugu saat ben yerimden firladim ve nefesim daraldi..su ictim..
ertesi sabah annemler isteyken o yikici telefon geldi..
dayimin kizi telefonda haykirarak: gökcen serap öldü..dedi..
ben yere cöktüm ve agladim.daha 12 yasindaydim ama onu asla görmicemi biliyordum..türkiyeye uctuk..enkazin basinda bekledim..cikarildi..paramparc a..keske onu öylegörmeseydim..cünki eski halini hatirliyamiyorum artik:buuh:gömüldügü gün de erkek arkadasi acisina dayanamayip intihar etti..
alip buz patenpistine götürdüler ve sonradan bi kac saat aradik onu..
hala her sene türkiyeye gittgimde..halam bize geldiginde kapida gözüm..ama serap ablam hic gelmiyor:(..simdi yasasaydi belki evliydi,doktor olmak istiyordu..
ama giden geri gelmiyor ve zamanla yaran kabukbaglaniyor gibi görünsede baglamiyor..her ismi gectiginde, her resmini gördügünde icin kan agliyor..
onlar icin yapabilecegimiz tek sey dua etmek..
allah tüm ölülerimizi ganigani rahmet eylesin..
Bal kardesim,
öncellikle basin sag olsun ve insallah nur icinde yatar babaniz.
ben PC sitesine üye oldugumdan beri, 3-4 aci/duygusal konuda ki yasadiklarimi paylasmak istedim,ve belirli bir faydasini gördüm.
her nedense,yapi meselesi galiba,bu tür konularda en yakin oldugum insana bile acilamiyorum.cok denedim ama olmuyor iste.
ben degisik sebeplerden dolayi,7-8 yildir piskoloji tedavi gördüm(daha yeni bitti sayilir).
bu benim icin zor bir sürecti,ve bu esnada da en sevdigim ve yakin bildigim kisilerden vefat edenler oldu.
38 den gün aldik,ama bu bu genc(?) yasima ragmen kendimi cok yiprandigimi his ediyorum.
iki gözüm adeta cehenemi gördü,yüregim defalarca parcalandi.
kardes bildigim arkadaslarim gözümün önünde can verdi.
almanya gidelim dedik,hem yeni bir sayfa acalim dedik,canimdan da cok sevdigim bana babalik yapan agbeyim öldü ve anam felc oldu.
ama allahima sükürler olsun,tüm olumsuzluklara ragmen yine rabbim derman verdi.
üc cocugum ve dünyalar iyisi bir hanimim var,ve inan piskolokdan cok onlar bana kuvvet verdi.
onlarida kisa tatil dolaysiyla türkiyeye yollayinca,yine her aksam evde yalniz olunca efkar ve hüzün basiyor.o nedenle bir kac gün bu "tripten" gidebilirim,simdiden özür.....
neyse fazla kafa sisirmeyeyim.
rabbim tüm acili arkadaslara sabir versin.
her sey allah tan!
allah rahmet eylesin
allah sabir versin
nazimalemdar
28.12.08, 03:53
Arkadaslar
Duygularinizi yazmissiniz. Okurken her satirda sizinle hislendim, sizinle ayni duygu yogunlugunu yasadim.
Sagliginda kiymetini bilmeyiz ama yoklugunda özleriz büyüklerimizi. Her evlat babasiyla ayni düsüncede olmaz. Hele erkek evlatlar kendilerini cok akilli zanneder ve babalarindan fazla bilgi sahibi zannederler.
Ve erkek evlatlar babalarini daha cok üzer kiz evlatlara nazaran.
Ben de cok üzdüm babami. Yillarca üzdüm, aglattim. Sebebleri kendimce hakliydi ama karsimdaki insanin bir baba oldugunu ve evladinin huzurlu, mutlu ve rahat yasamasi icin cana ttigini anlamiyordum. Isime karismasini, siyasi faaliyetlerime karismasini istemiyordum.
Münakasa ediyordum. sesimi yükseltiyordum tartisirken. Kimseyi dinlemiyordum. Akrabalarim, dostlarimiz beni ikna etmeye calistikca, ikaz ettikce daha fazla kiziyordum babama.
Yillar gecti bu sekilde.
Gün geldi Türkiyeyi terketmek mecburiyetinde kaldim. Babam, beni görmek, evladini koklamak, hasret gidermek icin Almanyaya geldi.
Ve ben, burada da kendisi ile münakasa ettim. O büyük insani, o sevecen babayi 15 gün pesimden kosturdum Almanyada.
En son, Hannover havaalanindan ucaga binecegi zaman beni aradi. Telefonda agliyordu benimle vedalasirken.
"Oglum, insaallah bir gün evlenirsin ve senin cocuklarin, senin bana yaptigini yapmazlar sana" dedi.
Evlendim, cocugum daha bebekken bir kis günü Türkiyeye gönderdim.
Yatak odasinda yataginin kenarinda bebek yatagi kurulmus. Annem ve Babam sabahlara kadar torunlarini seyretmisler. Babam sevincini, mutlulugunu tüm arkadaslarina, cevresine anlatmis.
Ve o sevincle bana mektup yazmis.
Mektup "Oglum, sana olan bütün hakkimi helal ediyorum. Sen bu yavruyu buraya gönderdin, bizi mutlu ettin." diye sonuclanmisti.
Ve ben bu mektubu posta kutusundan alip eve ciktigimda, mektubu henüz okumustum ki evin zili caldi. Telgraflari dagitan postaciydi gelen. Elime bir telgraf tutusturdu.
"Nazim, ailemizin büyügü öldü, basimiz sagolsun"
Oturuvermisim oldugum yere. Ankarayi aradim telefonla. Haber dogruydu.
O anda ne siyaset, ne örgüt, ne mücadele, hicbirsey ama hicbirsey aklima gelmedi.
Önceleri hep düsünürdüm kendi kendime. "Babami üzdüm/üzüyorum ama birgün Türkiyeye dönebilirsem, babamin boynuna sarilir, özür dilerim, affetmesini dilerim." diyordum kendi kendime.
Ben özür dileyemedim ama O beni affetti.
Arkadaslar
Babalarinizi, annelerinizi, sevdikleriniz ve sevenlerinizi, onlar hayattayken kucaklayin, boyunlarina sarilin.
Onlari sevin.
Babam öldügünde henüz 3-4 aylik olan oglum simdi 26 yasinda.
Yillar ne cabuk geciyor.
Allah (cc) ölenlerimize rahmet geride kalanlara uzun ve hayirli ömürler nasip etsin.
Nazim
@ Merva:
Yazilarin her zamanki gibi beni hem duygulandirdi hemde bana huzur verdi.
Izin verirsen sana baska bir zaman ve baska bir yerde cevap vermek isterim.
Burada sana sadece tesekkürlerimi illetmek istiyorum.
Saygilarimla ...
@ Kadirpasa:
Önceden bassagligi ve diger dileklerin icin tesekkür ederim.
Aynen Merva´dan rica ettigim gibi sendenden de rica ediyorum: Bana, baska bir zaman ve baska bir yoldan (pn üzerinden) sana cevap yermeme izin verirsen, cok memnun olurum.
Simdilik sana ve ailene saygilarimi illetir, huzur dolu günler dilerim ...
@ Kadirpasa:
Önceden bassagligi ve diger dileklerin icin tesekkür ederim.
Aynen Merva´dan rica ettigim gibi sendenden de rica ediyorum: Bana, baska bir zaman ve baska bir yoldan (pn üzerinden) sana cevap yermeme izin verirsen, cok memnun olurum.
Simdilik sana ve ailene saygilarimi illetir, huzur dolu günler dilerim ...
Rica ederim Bal kardesim,izin ne demek.Ne zaman istersen iletini aktarabilirsin.
manali dileklerin icn tsk ederim.
saygilarla......
@ Nazimalemdar:
Bu satirlara her zamanki gibi söylenecek, duygularimi anlatabilecek kelimeler yoktur. Belkide ben yine cok duygulandigim icin sözler bulamiyorum.
Bu cok özel anilarini bizimle paylastigin icin sana cok, ama cok tesekkür ederim.
Her sey gönlünce olsun.
Saygilarimla ....
ayyıldız66
05.09.09, 23:31
Dayim vefaat etti. Cok üzgünüm. Evde kimseye söyleyemiyorum. 11 senedir hic göremedim. Tek dayimizdi, sevdigimiz biricik sisko dayimizdi. "Kuzum" demesi kulaklarimda cinliyor. Cok yikildim. Ama veren de Allah, alan da Allah. Yapacak birsey yok. Bu gurbet benden cok sey aldi, bir daha da geri vermedi. Ah dayim sag olsaydi diyecegim ama, artik dayim yok!
Basiniz sag olsun Ayyildiz :(
Basiniz sag olsun! Allah sabir versin! Dualarim Seninle!
Basiniz sag olsun. Allah rahmet eylesin. Niye kimseye söyleyemiyorsun?
ayyıldız66
05.09.09, 23:56
Basiniz sag olsun. Allah rahmet eylesin. Niye kimseye söyleyemiyorsun?
Kardeslerime ve anneme dayimin öldügünü nasil diyebilirim ki? Evde kiyamet kopar. Hep hayaline kurardik, Türkiye'ye gidecek olursak dayimi görmeye gidecektik. Telefonlari yoktu. Dayimin sesini en son ne zaman duydugunu hatirlamiyorum. Ama sesi kulaklarimda cinliyor hala....
KÖNIGSTIGER
05.09.09, 23:56
Basin sag olsun.
Basin sag olsun, ayyildiz! Hepimiz Allah'ın kullarıyız ve O'na döneceğiz.
Allah sizlere sabir, göcene rahmet eylesin.
arbeiterkind
06.09.09, 02:30
Basiniz sag olsun. Allah rahmet eylesin
basiniz sagolsun ayyildiz kardesim :(. Zamani geldignde herkes bu dünyayi terk edecek.
Allah rahmet eylesin..
basin sagolsun ayyildiz...
teselli etmek bir fayda etmez..
ama yinede güclü olmaya calisin...
Mekani cennet olsun dayinin ins..
:(
Kardeslerime ve anneme dayimin öldügünü nasil diyebilirim ki? Evde kiyamet kopar. Hep hayaline kurardik, Türkiye'ye gidecek olursak dayimi görmeye gidecektik. Telefonlari yoktu. Dayimin sesini en son ne zaman duydugunu hatirlamiyorum. Ama sesi kulaklarimda cinliyor hala....
Başınız sağolsun, allah sabır versin. Bana sorarsan, bu acı haberi ailemle paylaşmaktan geri kalmam. Ne olacaksa olsun derim. Çünkü bu haberi sır gibi içinde saklamak üzerindeki manevi yükü daha da ağırlaştıracaktır.
basiniz sagolsun ay,allah sabir versin...
Dayim vefaat etti. Cok üzgünüm. Evde kimseye söyleyemiyorum. 11 senedir hic göremedim. Tek dayimizdi, sevdigimiz biricik sisko dayimizdi. "Kuzum" demesi kulaklarimda cinliyor. Cok yikildim. Ama veren de Allah, alan da Allah. Yapacak birsey yok. Bu gurbet benden cok sey aldi, bir daha da geri vermedi. Ah dayim sag olsaydi diyecegim ama, artik dayim yok!
Basin sagolsun ay, mekani cennet olur insallah.
ayyıldız66
06.09.09, 11:25
Allah hepinizden razi olsun. Allah kimsenin sevdigini elinden almasin.
Kalp krizi gecirdigini ögrendigimde MSNde cocukluk arkadasimla dertlestim. Arkadas istemeyerek bana sürekli basin sag olsun dedi.
Yalvaririm, bana iki de bir basin sag olsun deme dedim. Ama arkadas sürekli bas sagligi diledi. Meger dayim krizden iki gün sonra vefaat etmis, halam üzülmesinler diye saklamis. Arkadasin demek ki icine dogmus, insan insana malum oluyor. Arkadasin öyle demesinden huylandim ama bir nebze de olsa ümidim vardi. Veren de Allah, alan da. Birgün dayimla bulusurum insallah.
Insana Allah Rahmet eylesin demekten baska birsey kalmiyor..
Sevdigin Insanlari teker teker kaybetmek cok Kötü oluyor,ama bir gün hepsini yine görecez
basin sag olsun cano:(topragi bol,mekani cennet olsun
basiniz sag olsun canim, Allah sizlere sabir versin....
Sevgili Ayyildiz,
basiniz sag olsun, mekani cennet olsun, Allah sizlere bol sabur versin
Selam
Merva
Tekrar basin sag olsun Ayyildiz...
Ölüm her an yanimizda, biz neden sasiriyoruz degil mi ablasinin gülü?:Dankeschön:
Gecen gün bir yakinim cok hastalandi... Kendisi cok cok yasli ve acile zor yetistirdik... Acile girer girmez, bir sedyeye yatirdim, ve acilin odasindan iceri aldim... "Yetisin, yardim edin", demeye kalmadi... Bir daha fenalasti... Kollarima aldim ve dua etmeye basladim... Acildeki hemsireler bakti ki, yakinim kollarimda can vermek üzere, diger hastalar sahit olmasin diye etrafimiza perde cekiverdiler... Ben ise bir yandan ciglik attim, bir yandan dua ettim.. ama birakmadim onu SIMSIKI sardim kollarimla... "Ölmeyeceksiiiiin", diye bagirdigimi hatirliyorum tekrar tekrar...
Hayatimda ilk defa oluyordu böyle birsey... Cok sükür o geceden sag kurtuldu; su an hala hasta ama, en azindan o gece kollarimda vefat etmedi...
Su an hic hazir olmadigim kadar hazirim "kendi" ölümüme... O kadar ki, ilk yakin zamanda kefenimi bile hazirlayip, herkese bildirecegim yerini...
Ölürsem, hazirda bulunsun, birde millet onun telasina düsmesin...:)
Hayat neler ögretiyor insana... Hayat nelere hazirliyor...
Üzülme canim benim... Hepimizin varacagi yer ayni...
Hepimizin varacagi yer ayni...
...evet haklisin. Ama önemli olan nasil varacagimiz. Allah imansiz birakmasin.
...evet haklisin. Ama önemli olan nasil varacagimiz. Allah imansiz birakmasin.
Birde ALLAH hayirli ölüm nasip etsin... Insallah...
ayyıldız66
11.09.09, 11:35
Die Zeit heilt keine Wunden, man gewöhnt sich nur an den Schmerz.
Istesek de istemesek de normal hayata geri döndük. Gecen son 10 yil benden cok sey aldi. Ama kaybettiklerime aglayacak durumum bile olmadi bazen. Acilari icimize gömdük ve akima karsi savasmaya devam ettik. Böyle böyle yillar boyu biriktikler ve bezgin bir insan yarattilar.
Evet, ölümüze bile aglayamadik. Sildik süpürdük ve olanlari unutmaya calistik. Insanoglu ne acilara dayanmiyor ki gercekten. Canindan can gitse de belli etmemeye calisiyor, sirf kadere inat yikilmadim ayaktayim diyebilmek icin icinden gelmesede gülümsüyor. Gülüyorsun, gülümsüyorsun ve herseye kaldiginiz yerden devam ediyorsunuz. Sevdiklerim ölmediler ki, onlar benim yüregimde bir yerde yasamaya devam ediyorlar. Semalarda bulusuruz birgün.
Evet, ölümüze bile aglayamadik. Sildik süpürdük ve olanlari unutmaya calistik. Insanoglu ne acilara dayanmiyor ki gercekten. Canindan can gitse de belli etmemeye calisiyor, sirf kadere inat yikilmadim ayaktayim diyebilmek icin icinden gelmesede gülümsüyor. Gülüyorsun, gülümsüyorsun ve herseye kaldiginiz yerden devam ediyorsunuz. Sevdiklerim ölmediler ki, onlar benim yüregimde bir yerde yasamaya devam ediyorlar. Semalarda bulusuruz birgün.
Kelimelerin yetmedigi, lafin bittigi yerdir ölüm.
Sevgili Ayyildiz. basiniz sag olsun. Allah geride biraktiklarina sabir ve metanet versin.
Ölüm hakkinda bir iki satir yaziyorum asagiya. Ve okuyan arkadaslarin dua ve salavatlarinin dayinin ruhuna ulasmasini temenni ediyorum.
Allah merhuma gani gani rahmet eylesin. cennet bahcelerinde Peygamber efendimize komsu eylesin.(amin)
*
Al-i Imran suresi / ayet 185 Her canli ölümü tadacaktir. Kiyamet günü ecirleriniz size eksiksiz olarak verilecektir. Kim cehennemden uzaklastirilip cennete konursa, o gercekten kurtulusa ermistir. Dünya hayati, aldatici zevkten baska birsey degildir.
Her canli ölümü tadacaktir dendigine göre, insan vücudu dünyada ki yasantisi bitince, insanin ruhu yasamaya devam edecek demektir. "tadacaktir" kelimesi, yasam boyunca ruhun karsilasacagi durumlardan biri demektir. yani, ölümden sonra da bir hayat var. iste ahiret hayati dedigimiz o hayat, bizim fani dünyadan esas hayata, ahiret hayatina gecmemizle yeni bir devreye girmis oluyoruz.
Ölen bir insanin ardindan ancak dua edebiliriz. baskaca yapabilecegimiz birsey yoktur.
zaten, insan öldügünde amel defteri kapanir. ama sagliginda iyi ameller yapmis, insanlara faydali olacak eserler birakmis sahislar ve kendisinden sonra kendisi icin dua edecek evlatlar birakmis olan sahislar, öldüklerinde de amel defterleri kapanmaz ve sevap yazilmaya devam eder.
Ölen birinin ardindan edilebilecek en güzel dualardan biri>>
"bismillahi ve ala milleti resulih Allahümme yessir aleyhi emrahu ve sehhil aleyhi ma ba`dehü ve es`idhu bi liaike vec`al ma harace ileyhi hayran mimma harace anhu"
yani, "Allah`in ismiyle ve Resulullah`in dini üzerinde olsun. Allahim, onun isini kolaylastir, bundan sonrasini ona kolay eyle, onu seni görmekle mutlu eyle. Dünyadan kendisi icin cikani, kendisinin ciktigi seylerden hayirli eyle"
http://www.youtube.com/watch?v=yg202S8eZAA
cok güzel parca