Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Bayrak koruma kanunu?
Kuvayi Milliye
24.07.05, 16:52
Arkadaşlar sizinle bir konuyu paylaşmak istiyorum. Geçende alışveriş de bir olay dikkatimi çekti. Havlu şeklinde Türk bayrakları satılıyordu. Ayrıca uzun formatta üretilmişler, yani sahilde üstünde (!!!) yatabilmek için. Bundan öncede başka bir dükkanda Ay-Yıldızlı kısa pantolonlara rastlamışdım. Bunlarda sanki daha çok mayo tipindeydi.
Ben burda Türk bayrağına açık açık bir hakaret görüyorum. Kendi bayraklariyla istediklerini yapsınlar, beni ilgilendirmez. (Zaten Amerikalilar ABD bayraklı affedersiniz- iç çamaşır bile üretiyor), fakat benim şanlı Türk bayrağıma böyle bir hakarette bulunmasını hazmedemiyorum. Bildiğim kadarıyla Türkiyede bayrak koruma kanunu var. Nasıl oluyorda bizim bayrağımız havluların ve mayoların üstüne basılıyor? Yoksa teslimiyetçi AKePe bunada mı göz yumuyor? Bunun sorumlusu kimdir, bir fikri olan varmı? Ve en önemlisi tepkimizi nereye bildirebiliriz?
Sayısız Şehitlerimizin uğrunda can verdiği bayrağımıza böyle hakaret edilmeisini izin vermeyelim!
Saygılarımla
Kuvayi Milliye
türk bayrakli havlu,sort,ayakabi,ceket,bikin i,ic camasiri vs vs hersey üretiliyor..ama bunu alan zaten cogunlukla türkler..mesela ben kendim gördüm türk aile 3 4 tane o dedigin havlulardan aldi..sence o türk ailenin kendi bayragina bir kastimi var??
bence yok, bence onlar bilincinde bile degil ne yaptiklarinin sadece bi nevi türk olduklarini göstermek icin aliyolar öyle seyleri..benimde türkiye ceketim var ve onu giyiyorum yani bu okadarda büyütlmesi gereken birsey degil bence..cogu bunu türk oldugunu göstermek icin aliyor öyle art niyetli oldugunu zanetmiyorum
Arkadaşlar sizinle bir konuyu paylaşmak istiyorum. Geçende alışveriş de bir olay dikkatimi çekti. Havlu şeklinde Türk bayrakları satılıyordu. Ayrıca uzun formatta üretilmişler, yani sahilde üstünde (!!!) yatabilmek için. Bundan öncede başka bir dükkanda Ay-Yıldızlı kısa pantolonlara rastlamışdım. Bunlarda sanki daha çok mayo tipindeydi.
Ben burda Türk bayrağına açık açık bir hakaret görüyorum. Kendi bayraklariyla istediklerini yapsınlar, beni ilgilendirmez. (Zaten Amerikalilar ABD bayraklı affedersiniz- iç çamaşır bile üretiyor), fakat benim şanlı Türk bayrağıma böyle bir hakarette bulunmasını hazmedemiyorum. Bildiğim kadarıyla Türkiyede bayrak koruma kanunu var. Nasıl oluyorda bizim bayrağımız havluların ve mayoların üstüne basılıyor? Yoksa teslimiyetçi AKePe bunada mı göz yumuyor? Bunun sorumlusu kimdir, bir fikri olan varmı? Ve en önemlisi tepkimizi nereye bildirebiliriz?
Sayısız Şehitlerimizin uğrunda can verdiği bayrağımıza böyle hakaret edilmeisini izin vermeyelim!
Saygılarımla
Kuvayi Milliye
Ayni havlulari bende gördüm. Babam alcakdi ben karsi cikmisdim.
Bu sefer her yüzmede Türk bayraginin üstüne basacaksin veya orani burani kurulayacaksin...
türk bayrakli havlu,sort,ayakabi,ceket,bikin i,ic camasiri vs vs hersey üretiliyor..ama bunu alan zaten cogunlukla türkler..mesela ben kendim gördüm türk aile 3 4 tane o dedigin havlulardan aldi..sence o türk ailenin kendi bayragina bir kastimi var??
bence yok, bence onlar bilincinde bile degil ne yaptiklarinin sadece bi nevi türk olduklarini göstermek icin aliyolar öyle seyleri..benimde türkiye ceketim var ve onu giyiyorum yani bu okadarda büyütlmesi gereken birsey degil bence..cogu bunu türk oldugunu göstermek icin aliyor öyle art niyetli oldugunu zanetmiyorum
Cketi belin altinda degilki. sapka, ceket, T-Schirt...
Der Schakal
24.07.05, 17:00
TÜRK BAYRAĞI KANUNU
http://www.ttk.gov.tr/yayinlar/fulltext/bayrakkanunu.htm (http://www.ttk.gov.tr/yayinlar/fulltext/bayrakkanunu.htm)
Hier könnt ihr alles nachlesen...
Cketi belin altinda degilki. sapka, ceket, T-Schirt...
king ich weiss was du meinst..ich würde auch nie einen türkei bikini shorts oder badetuch kaufen..aber ich dneke das die leute das unbewusst tun und nicht extra machen deswegen sollte man sie nicht direkt als menschen bezeichnen die ein land eleidigen wollen, weil es eh meistens türken sind die es kaufen
bakim arkadaslar bu konuya candan katiliyorum ama olayi söyle dusunun ....Bu tip olaylar neden yapiliyor Rant cikarli sadece...maksat para kazanmak .
Kuvayi Milliye
24.07.05, 17:04
@Gökçen
Konunun Türkler tarafından satın alınıp alınmaması değil. Bende o havlularadn birtane aldım ve Türk insanınında kendi bayrağına bile bile hakaret edeceğini sanmıyorum. Fakat maalesef o kısa pantolonlardan Türk gençleride aliyor ve bilmeyerek Ay-Yıldızı bel altında taşıyarak bir nevi ona hakaret etmiş oluyorlar. Başka bir noktada var: Ya o havluları sadece Türkler almazsa? Bir gayri-Türk de bir Türk kadar saygı gösterecekmi? Albayrak kutsaldır ve bizim sayısız Şehitlerimizin ve Gazilerimizin onun korunmasında hakkı vardır.
@Gökçen
Konunun Türkler tarafından satın alınıp alınmaması değil. Bende o havlularadn birtane aldım ve Türk insanınında kendi bayrağına bile bile hakaret edeceğini sanmıyorum. Fakat maalesef o kısa pantolonlardan Türk gençleride aliyor ve bilmeyerek Ay-Yıldızı bel altında taşıyarak bir nevi ona hakaret etmiş oluyorlar. Başka bir noktada var: Ya o havluları sadece Türkler almazsa? Bir gayri-Türk de bir Türk kadar saygı gösterecekmi? Albayrak kutsaldır ve bizim sayısız Şehitlerimizin ve Gazilerimizin onun korunmasında hakkı vardır.
haklisin ama bence gercekden art niyetleri yokdur ve onlara söylersen eminim anliycaklardir o yüzden denmenschne erklären das sie was falsch machen:)die merken es nichtmal die wollen einfach nur ihr türke sein zeigen:D
king ich weiss was du meinst..ich würde auch nie einen türkei bikini shorts oder badetuch kaufen..aber ich dneke das die leute das unbewusst tun und nicht extra machen deswegen sollte man sie nicht direkt als menschen bezeichnen die ein land eleidigen wollen, weil es eh meistens türken sind die es kaufen
Ben zaten suclamiyorumki alanlar. Bilmemezliktende olabilir. ben satana kiziyorum ve satanlar Türk degil. Alman firmalari yapiyor Türklein nekadar düskün olduklarini bildikleri icin bayraklarina. Ayni firma alman bayraklariylada yapiyor ama bunlarda farkinda degil hakaret etikleinin.
Kuvayi Milliye
24.07.05, 17:12
@Der Schakal
Teşekkürler!
Madde 7 - Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez.
Hiçbir siyasî parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.
Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.
Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.
Ben en azından Başbakanlığa bu konuda bir e-mail yazacağım!
Ben zaten suclamiyorumki alanlar. Bilmemezliktende olabilir. ben satana kiziyorum ve satanlar Türk degil. Alman firmalari yapiyor Türklein nekadar düskün olduklarini bildikleri icin bayraklarina. Ayni firma alman bayraklariylada yapiyor ama bunlarda farkinda degil hakaret etikleinin.
so ist es, es ist einfach nur das die menschen dne patriotismus der türken ausnutzen und dabei nicht wissen das sie damit die flagge bezeichnen..aber die haben erfolg damit..
Demek türk bayragini Külotta görseniz cildirirsiniz desene :)
donlarina koyacak baska desen yokmu:)
Galiba o yüzden Sinan Samil Sam artik ayyildizli donunu giymiyor. Belki sikayetler vardi.
Kuvayi Milliye
24.07.05, 19:44
Galiba o yüzden Sinan Samil Sam artik ayyildizli donunu giymiyor. Belki sikayetler vardi.
Ja, das stimmt. Das ist auch verdammt gut so!
Trabzonmuydu erzurummuydu bir yerde bir tören kutlama vardi..
üzerinde türk ve alman bayraklari olan pasta kesiliyor, tam bicakla türk bayraginin oldugu yer kesilecekken savci durun deyip pastayi kestirmemisti :) :D
Trabzonmuydu erzurummuydu bir yerde bir tören kutlama vardi..
üzerinde türk ve alman bayraklari olan pasta kesiliyor, tam bicakla türk bayraginin oldugu yer kesilecekken savci durun deyip pastayi kestirmemisti :) :D
Onu bende duymustum :D Acaba o pastayi ne yaptilar???:p
Onu bende duymustum Acaba o pastayi ne yaptilar???:p
vielleicht wurde für Strafverfahren beschlagnahmt:confused: :D :D
vielleicht wurde für Strafverfahren beschlagnahmt:confused: :D :D
ben yedim pastayi ama üstündeki türk ayragini kesip müzeye koyduk:D
TOZKOPARAN
24.07.05, 19:58
Benim bildigime göre new york da yasayan bir türk modacisi koleksiyonunda türk bayraklari kullandigi diye cezalandirildi. Bence bu kanun cok sacma.
Istiyorsa Tisört veya bir havlu olsun. Sonunda havlu benim icin bir bez parcasi ve benim vatana bagliligimi göstermez. Demek istedigim ben türk bayrak motivli bir esya alirsam bu benim vatanimi sevdigimi gösterir. Diyemlimki sinirden türk bayrakli kahve tasimi duvara atdim simdi ben vatan haini mi oldum.
Ingilterede Reebok ingiliz bayragini her ayakkabida motiv olarak kullanir.
Amerikada aynisi.
Türkiye bayragina karsi hicbir hakaret teskil etmez böyle durumlar. Sanki bir tapinak gibi davraniliyor bayragimiza. Ben türk bayragi motivli tisört giyerim ve ürün yelpazenin genislemesini isterim.
ben yedim pastayi ama üstündeki türk ayragini kesip müzeye koyduk:D
Pastayi kuru kuru yedin demek:o
Hilal kremaydi, yildiz ise cilek :p ;)
Pastayi kuru kuru yedin demek:o
Hilal kremaydi, yildiz ise cilek :p ;)
ben kendime sprühsahne aldim yaninada cola turka yag gibi indi vallah:D
Türk Bayrağı'nı yakan Alman'a sınır dışı
Antalya'da eline geçirdiği Türk bayrağını yakan Alman sınır dışı edildi.
http://image.haber3.com/haber/56870.jpg
27 Şubat 2007 10:06
TATİLE geldiği Antalya'da konakladığı pansiyonun odasındaki Almanya bayrağının çalındığını öne sürerek eline geçirdiği Türk Bayrağı'nı yaktığı için tutuklanan Alman serbest yazar 46 yaşındaki Harald Fisch, çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı. Alman yazar, sınır dışı edildi.
Antalya'nın tarihi Yenikapı Semti'ndeki bir pansiyonda kalan Harald Fisch, aşırı derecede alkol aldı. Gecesi kaldığı pansiyondaki odasında bulunan AB amblemli Almanya bayrağının çalındığını öne süren Fisch, pansiyon görevlilerinden bayrağını istedi. Pansiyon işletmecisinin, Almanya bayrağından haberdar olmadıklarını söylemesine rağmen ikna olmayan Harald Fisch, pansiyon girişinde eline geçirdiği Türk Bayrağı'nı çakmakla tutuşturdu. Çevrede bulunanlar, Türk Bayrağı'nı yakarken gördükleri Harald Fisch'i dövmek istedi. Gelen polisler, Alman yazarı gözaltına alırken, çevredekiler de güçlükle sakinleştirdi.
Bayrak Kanunu'na muhalefet suçundan tutuklanan ve 1 ay cezaevinde kalan Alman yazar, önceki gün çıkarıldığı 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 5 bin YTL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Fisch, amacının Türk Bayrağı'na hakaret etmek olmadığını, alkolün de etkisiyle böyle bir eylemi gerekçekleştirdiğini belirterek, Ayrıca bunun ağır bir suç olduğunu da bilmiyordum'' dedi.
Fisch, ülkemizde suça karışmış yabancılara uygulanan yasa gereği, tahliyesinden 8 saat sonra da sınır dışı edildi.
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=211277