Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Zypern erlebt brisanten Vergleich mit der Türkei
Die zweite Qualifikationsrunde der Fußball-Champions League bietet in dieser Woche ein ganz besonderes Duell. Beim Aufeinandertreffen zwischen Zyperns Meister Anorthosis Famagusta und dem türkischen Vize-Champion Trabzonspor kommt es zum ersten Europacup-Vergleich zwischen Klubs aus den beiden miteinander im politischen Ausnahmezustand lebenden Nationen.
Der nördliche Teil der Mittelmeerinsel Zypern ist seit dem Einmarsch der Türken im Jahr 1974 besetztes Gebiet und ausgerechnet Anorthosis Famagusta kommt aus einer Stadt, die unter "feindlicher" Herrschaft steht. Der Verein kann seine Heimspiele seit der Invasion nicht mehr in Famagusta austragen und bestreitet nun in Larnaka seine Heimpartien. Gegen Trabzonspor wird aber in Nikosia gespielt.
Die Hauptstadt selbst besteht ebenfalls aus einem zypriotischen (griechischen) und türkischen Teil. Kein Wunder, dass im Vorfeld des brisanten Aufeinandertreffens das Sicherheitsrisiko als hoch eingeschätzt wird. 1.200 Karten hätte Trabzonspor erhalten sollen, doch der Klub verzichtete. Es wird jedoch damit gerechnet, dass sich viele türkische Zyprioten den Hit nicht entgehen lassen. Rund 1.000 Polizeibeamte sollen dafür sorgen, dass alles ruhig bleibt. Politische Transparente sind schon im Vorfeld strengstens verboten.
1986 hatte die Europacup-Auslosung Apoel Nikosia und Besiktas zusammengeführt, doch der zypriotische Vertreter verzichtete auf die Teilnahme, weil von der UEFA zwei Spiele auf neutralem Boden abgelehnt worden waren.
http://www.fussball-bundesliga.at/news/index.php?sub1=&sub2=_11813
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yarin hepimiz Trabzonluyuz!:cool:
karadeniz firtinasi bunlari insallah hamsi gibi citir citir yer :D
Der Schakal
25.07.05, 17:09
Wo findet das Spiel statt? Zypern oder? :)
hamsi gibi citir citir yiyecekler Allahin izniyle :D
Bugüne kadar kac Müslüman ülke dünya sampiyonu oldu ki bu iste Allah`in parmagini bekliyorsun? :rolleyes: Bu isin kaderle alakasi yok, yoksa Suudi Arabistan/Iran (futbolda) olduklari yerde olmazdi! Her bir moka su Allahi karistirmazsak diyordum......
Bugüne kadar kac Müslüman ülke dünya sampiyonu oldu ki bu iste Allah`in parmagini bekliyorsun? :rolleyes: Bu isin kaderle alakasi yok, yoksa Suudi Arabistan/Iran (futbolda) olduklari yerde olmazdi! Her bir moka su Allahi karistirmazsak diyordum......
Kardesim beyenmiyorsan cek git.Burda senden baska huzursuzluk YALANCILIK yapan yok.
Arada bu Kibrisi Tanima oluyor RESMEN! KKTC den hic bir kulüp katilamiyor RESMEN. bunu bilmeniz lazim.
wolf ne diyorsun sen yaaa.... ne bicim adam bu ya? Konusma geregi bizler böyle konusuruz....Bizler Allahin parmagini beklemiyoruz sadce yardimini bekliyoruz o kadar ...ayrica bilmiyorum türkce örf ve adetlerin nasil ama bizde byöle konusulur ...
Kardesim beyenmiyorsan cek git.Burda senden baska huzursuzluk YALANCILIK yapan yok.
Für jede nachgewiesene Lüge von mir kriegst Du 100!
Aber ich würde an Deiner Stelle mit nichts anfangen, was mit Naturwissenschaften zu tun hat. Ich könnte auf einem Gegenangebot bestehen und das könnte für Dich sehr teuer werden! :D
wolf ne diyorsun sen yaaa.... ne bicim adam bu ya? Konusma geregi bizler böyle konusuruz....Bizler Allahin parmagini beklemiyoruz sadce yardimini bekliyoruz o kadar ...ayrica bilmiyorum türkce örf ve adetlerin nasil ama bizde byöle konusulur ...
Bizler ise maalesef böyle konusmayiz. Gözümüzü acar etrafa bakariz! Sadece ve sadece (genel olarak) dogaüstü kuvvetlerden yardim bekleyen insanlar genelde tembellesiyor. Strateji, antrenman, görüntülü kayit arastirmasi yerine "o yardim etsin" denip eninde sonunda kaybedenlerden olmak istemem.
O yüzden öyle düsünmem, haraket etmem ve en önemlisi: Konusmam!
Bilmem anlatabildim mi?
Für jede nachgewiesene Lüge von mir kriegst Du 100!
Aber ich würde an Deiner Stelle mit nichts anfangen, was mit Naturwissenschaften zu tun hat. Ich könnte auf einem Gegenangebot bestehen und das könnte für Dich sehr teuer werden! :D
Lies was ich geschrieben habe nochmal da ist die Antwort warum ich mit dir nicht Wette.
Bizler ise maalesef böyle konusmayiz. Gözümüzü acar etrafa bakariz! Sadece ve sadece (genel olarak) dogaüstü kuvvetlerden yardim bekleyen insanlar genelde tembellesiyor. Strateji, antrenman, görüntülü kayit arastirmasi yerine "o yardim etsin" denip eninde sonunda kaybedenlerden olmak istemem.
O yüzden öyle düsünmem, haraket etmem ve en önemlisi: Konusmam!
Bilmem anlatabildim mi?
bak kardesim , ben cok yollar gectim cok dag tas gördüm cok asker cok les gördüm...o yüzden bana masal okuma ..haydi git isine ..dunku cocuktan masal dinlecek degilim ...hadi yoluna pasa pasa
bak kardesim , ben cok yollar gectim cok dag tas gördüm cok asker cok les gördüm...
Ve bütün bunlarin sonucu olarak bunlar mi cikti yani?
o yüzden bana masal okuma
Bu isin "masal" kismi neresi acaba?
..haydi git isine ..dunku cocuktan masal dinlecek degilim ...hadi yoluna pasa pasa
"Dunku" simdi dünkü mü demek yoksa "cünkü" mü? Ayrica pec cocuk denecek yasta da degilim, ayol! :D Keske olsam! Sen kac yasindasin ki "büyügüm" imis gibi konusuyorsun?
Ve bütün bunlarin sonucu olarak bunlar mi cikti yani?
Bu isin "masal" kismi neresi acaba?
"Dunku" simdi dünkü mü demek yoksa "cünkü" mü? Ayrica pec cocuk denecek yasta da degilim, ayol! :D Keske olsam! Sen kac yasindasin ki "büyügüm" imis gibi konusuyorsun?
dosver sen benim yasimi , forumdakiler beni iyi tanir ,, haydi yoluna kardesim .hadi dedim ....
dosver sen benim yasimi , forumdakiler beni iyi tanir ,, haydi yoluna kardesim .hadi dedim ....
Ama chatboxta büyük konusursun! :rolleyes: Haydi oradan!
Ama chatboxta büyük konusursun! :rolleyes: Haydi oradan!
bak kardesim düzgün konus ...
Yahu, kendi yazdigini okumuyor musun? Kim basladi "haydi oradan", "haydi yoluna" demeye? Sen düzgün konus ki ben düzgün konusayim! :mad:
Wenn ihr Glauben reden wollt tut das bitte im religionsforum. Hier geht es um das Spiel morgen.
Yahu, kendi yazdigini okumuyor musun? Kim basladi "haydi oradan", "haydi yoluna" demeye? Sen düzgün konus ki ben düzgün konusayim! :mad:
ben sadece haydi yoluna dedim , o kadar benle ugrasma dedim yani bu konuyu kapa dedim ...herkes biiti sira bana mi geldi simdi takilacak
Wenn ihr Glauben reden wollt tut das bitte im religionsforum. Hier geht es um das Spiel morgen.
haklsin dostum , bir Allahin izniyle dedem nelere yol acti yaaa hayret bir sey neyse bu konu kapanmistir burda . King kardesim öyle istedi öyle oldu :)
@Wolf
können wir uns darauf einigen dass das Wort "insallah" meistens nur als Floske benutzt wird( z.b. wie Gottseidank oder hoffentlich)?
Ich kann dein Einwand ja verstehen weil ich ja selbst nicht viel von "kadercelik" halte, aber das sollte kein Grund zur Polemik sein.
mfg
Detan
@Wolf
können wir uns darauf einigen dass das Wort "insallah" meistens nur als Floske benutzt wird( z.b. wie Gottseidank oder hoffentlich)?
Ich kann dein Einwand ja verstehen weil ich ja selbst nicht viel von "kadercelik" halte, aber das sollte kein Grund zur Polemik sein.
mfg
Detan
valla bende anlamadim ya, bir Insallah dedik adamin bizi yemedigi kaldi :D
Ich muss dazu jetzt nichts weiter sagen, oder? :rolleyes:
Arkadaslar,
als Trabzonspor gestern verloren hat, hab ich mich echt geschämt. Rumlar bu olayi milli mesele yapip cikiyor, bizimkiler sanki panayirda gezmeye cikmislar. Yaziklar olsun size!
Benden söylemesi....Türk takimlari bu senede Avrupa`da bir mok beceremeyeckler!! Maalesef
Selam
Meric
Arkadaslar,
als Trabzonspor gestern verloren hat, hab ich mich echt geschämt. Rumlar bu olayi milli mesele yapip cikiyor, bizimkiler sanki panayirda gezmeye cikmislar. Yaziklar olsun size!
Benden söylemesi....Türk takimlari bu senede Avrupa`da bir mok beceremeyeckler!! Maalesef
Selam
Meric
Umudunu itirme GS Uefada insallah biseyler yapacak ;)
Arkadaslar,
Selam
Meric
Ich hatte mich nicht mal soviel geschämt als Galatasaray gegen Ezikbahce 6:0 verlor:(
@Admin du hast recht. Galatasaray en kötü zamaninda bile avrupada basarili ve diger takimlar en iyi zamaninda bile kötü.
Ich hatte mich nicht mal soviel geschämt als Galatasaray gegen Ezikbahce 6:0 verlor:(
@Admin du hast recht. Galatasaray en kötü zamaninda bile avrupada basarili ve diger takimlar en iyi zamaninda bile kötü.
allso ich habe wirklich gestern von Trabzonspor eine 4 : 0 oder 5:0 ergebniss erwartet.
Wie kann mann nur gegen so eine mannschaft verlieren:rolleyes:
Yok arkadaslar, olacak cocuk bokundan belli olurmus....sahsen benim Cimbom`dan beklentim her sene en az yari finale kadar kalmasidir. Ama kac senedir maalesef.
Bana sorarsan, ki futbol uzmani degilim, Türk maclarinda en büyük hatalr bunlar:
- Isabetsiz pas
- Topu kaptiran pesinden kosmuyor
- Pas veren adam bosa kacmiyor ki, kendi adami kiskaca alindiginda pas verecek yer bulsun
- Bakmadan ceza sahasina yapilan ortalar...yüzde 80´i rakibe gidiyor
Hatta Daum baslamis Fener`de her hatali pasa 50 Dollar ceza var. Bu gidisle adamlara verdikleri milyonlari geri alacaklar..
Selam
meric
Der Schakal
27.07.05, 13:47
Als Trabzonspor Fan war das das schlimmste was einem wohl passieren kann...ich hoffe nur das die in Trabzon nicht so spielen...:)
Als Trabzonspor Fan war das das schlimmste was einem wohl passieren kann...ich hoffe nur das die in Trabzon nicht so spielen...:)
Trabzonspor muss zuhause min. 2:0 gewinnen um weiterzukommen.
Es ist Trabzonspor allemale zuzutrauen mit 2 :0 zu gewinnen.
Aber das was egstern passiert ist ist eine beschämende situation für den Türkischen Fussball.
Der Gökdeniz hat so schlecht gespielet, und wurde nicht ausgewechselt.
Der Schakal
27.07.05, 13:55
ich weiss, das kriegen die schon hin...mein Dayi meinte...Birdaha yanima gelip trabzonspor etc. deme yoksa ...:D :o :)
Es ist Trabzonspor allemale zuzutrauen mit 2 :0 zu gewinnen.
Aber das was egstern passiert ist ist eine beschämende situation für den Türkischen Fussball.
Der Gökdeniz hat so schlecht gespielet, und wurde nicht ausgewechselt.
Na das ist doch immer so...der spielt 85 Minuten im Spiel scheisse..die Hoffnung ist, dass er 5 Minuten gut ist, dann kommen die Tore. Wäre ja gestern auch beinahe so gewesen...einen Moment aufgepasst und fast das Tor gemacht. Ansonsten die meiste Zeit falsches Zuspiel...
ich weiss, das kriegen die schon hin...mein Dayi meinte...Birdaha yanima gelip trabzonspor etc. deme yoksa ...:D :o :)
so wei dein Dayi habe ich mich gestern auch gefühlt :p
Na das ist doch immer so...der spielt 85 Minuten im Spiel scheisse..die Hoffnung ist, dass er 5 Minuten gut ist, dann kommen die Tore. Wäre ja gestern auch beinahe so gewesen...einen Moment aufgepasst und fast das Tor gemacht. Ansonsten die meiste Zeit falsches Zuspiel...
Wenn ein Spieler in der ersten hälfte zu 100 % nur fehlpässe verursacht muss er ausgewechselt werden.:rolleyes:
Gökdeniz und dieser Brasilaner haben das Spiel total kaput gemacht.
Wenn ein Spieler in der ersten hälfte zu 100 % nur fehlpässe verursacht muss er ausgewechselt werden.:rolleyes:
Gökdeniz und dieser Brasilaner haben das Spiel total kaput gemacht.
Dieser Brasilianer! Beide Aktionen waren sowas von unnötig! Er hat seine Mannschaft voll in Stich gelassen!:rolleyes:
Dieser Brasilianer! Beide Aktionen waren sowas von unnötig! Er hat seine Mannschaft voll in Stich gelassen!:rolleyes:
Ich dachte der Typ kommt aus Afrika....Ibrahim Yattara..naja, man lernt halt nie aus! Übrigens alles ein Zeichen von mangelnder Disziplin.
Ich dachte der Typ kommt aus Afrika....Ibrahim Yattara..naja, man lernt halt nie aus! Übrigens alles ein Zeichen von mangelnder Disziplin.
Das kann sein das er aus Afrika kommt..:p bin kein Trabzonspor kenner.
Wie kann mann nur gegen so eine mannschaft verlieren:rolleyes:
Das ist relativ einfach. Man muss sich einfach hinsetzen und:
- Bunlar cantada keklik, aaaagabey yaaaaa.....
- Bu ecnebiler bir mok berecemez yaaaaaaaa.....
- O maci bosver de, bundan sonraki kurada kim cikacak acabaaaaaaa.....
- Sence 5:0 mi 10:0 mi kazanacagiz, agabey yaaaaaa.............
- Gavurlara ilk golü 5. mi 7. dakkada mi atacagiz acabaaaa.............
- Cig cig yiyecegiz bunlari yaaaaaaa...........
Und um diesem Schwachsinn die Krone aufzusetzen hilft auch noch immer ein:
"Allah gavurlara karsi zaten bizden yana!"
O zaman cikarsin maca plansiz programsiz, dogru dürüst antrenman yapmadan ve ZÜKE ZÜKE kaybedersin! Arroganz, Dummheit und blindes Gottvertrauen!
Gibt natürlich noch ne andere Möglichkeit! :D Yunan-ortodoxlar sansli ve "dogru din" onlarinki (das behaupten die nämlich auch immer) ve tanri bize degil ONLARA izin vermis bizimkileri "ciitir citir" yemeye.
Dann bereitet Euch schon mal auf die Hölle vor! :p :p :p
Überlegt mal wie langweilig das Rückspiel gewesen wäre hätte Trabzon das hinspiel 5:0 gewonnen.Jetzt erst ist es doch richtig Interresant geworden.Ein 2:0 gegen diese Rum Gurken ist doch wohl Locker hinzu kriegen.Ich hätte das Spiel niemals geguckt weil der Sieger für mich schon Feststandt.Aber jetzt werde ich auf jedenfall das Spiel gucken.Wer überträgt das Rückspiel?
Aber es hat auch richtig Spaß gemacht die Freunde aus Trabzon aufzuziehen.Die fühlen sich wie die Versager der Nation.
Bos verin Trabzonda maci alacaz!
Ein 2:0 gegen diese Rum Gurken ist doch wohl Locker hinzu kriegen.
Bos verin Trabzonda maci alacaz!
Leute, merkt Ihr was? :D :D :D
Was man?
Wenn du meine Überheblichkeit meinst, so ist es normal als Fan. Ich werde nicht nächste oder über nächste Woche auf dem Platz stehen.
Das ist relativ einfach. Man muss sich einfach hinsetzen und:
- Bunlar cantada keklik, aaaagabey yaaaaa.....
- Bu ecnebiler bir mok berecemez yaaaaaaaa.....
- O maci bosver de, bundan sonraki kurada kim cikacak acabaaaaaaa.....
- Sence 5:0 mi 10:0 mi kazanacagiz, agabey yaaaaaa.............
- Gavurlara ilk golü 5. mi 7. dakkada mi atacagiz acabaaaa.............
- Cig cig yiyecegiz bunlari yaaaaaaa...........
Und um diesem Schwachsinn die Krone aufzusetzen hilft auch noch immer ein:
"Allah gavurlara karsi zaten bizden yana!"
O zaman cikarsin maca plansiz programsiz, dogru dürüst antrenman yapmadan ve ZÜKE ZÜKE kaybedersin! Arroganz, Dummheit und blindes Gottvertrauen!
Also nur weil man in den Interviews Kommentare wie "insallah turu gecen taraf biz oluruz" gibt heisst das noch lange nicht, das man nach dem Motto: "Der lieb Gott wird es schon richten". handelt. Ich meine auch Stefan Kuntz benutzte damals bei Besiktas regelmäßig das Wort "insallah"!
Ansonsten kann ich mich anschließen. Der Gegner wurde gnadenlos unterschätzt. Wenn ich so an die Interviews von Senol Günes denke, der hatte sich ja schon mehr mit dem Gegner in der 3.Runde beschäftigt.*kotz*
Das war eine peinliche Vorstellung von Trabzon. Das Abwehrverhalten erinnerte mich an die Zeiten, als wir noch regelmäßig mit 8:0 von den Engländern abgefertigt wurden. Ein auch dir bekannter Grieche gab gestern folgenden Kommentar: "Das war ein Sieg über die Repräsentanten der Besatzer!"
Ansonsten kann ich mich anschließen. Der Gegner wurde gnadenlos unterschätzt. Wenn ich so an die Interviews von Senol Günes denke, der hatte sich ja schon mehr mit dem Gegner in der 3.Runde beschäftigt.*kotz*
Das war bei mir als Punkt Nr. 3 aufgeführt. :D Ich habe das Interview zwar weder gehört noch gelesen, aber das Phänomen ist nicht neu.
Ein auch dir bekannter Grieche gab gestern folgenden Kommentar: "Das war ein Sieg über die Repräsentanten der Besatzer!"
Günün birinde karsima cikacak, bunu hissediyorum. Dogduguna pisman edecegim bu ipnatörü! Hoffentlich geht die Mannschaft jetzt realistischer an die Sache als unser neuer Forumskasper. Die sollen trainieren bis zum umfallen und sich eine vernünftige Strategie zurechtlegen.
Das war bei mir als Punkt Nr. 3 aufgeführt. :D Ich habe das Interview zwar weder gehört noch gelesen, aber das Phänomen ist nicht neu.
Günün birinde karsima cikacak, bunu hissediyorum. Dogduguna pisman edecegim bu ipnatörü! Hoffentlich geht die Mannschaft jetzt realistischer an die Sache als unser neuer Forumskasper. Die sollen trainieren bis zum umfallen und sich eine vernünftige Strategie zurechtlegen.
Sen onu haklarsin bende "Klausi" denilen o serefsizi.:D Bir kac gündür beni cileden cikariyor ibne. O kadar uzakta degil aslinda. Duisburg 'a tükürük atsam ulasir.
Also nur weil man in den Interviews Kommentare wie "insallah turu gecen taraf biz oluruz" gibt heisst das noch lange nicht, das man nach dem Motto: "Der lieb Gott wird es schon richten". handelt.
Das denke ich aber doch. Dafür gibts zuviele "Olacagi varsa olur!" und "Sakinan göze cöp batar!"-Sprüche in unserer Kultur. Die Leute schnallen sich im Auto nicht einmal an.
"Olacagi varsa olur!" So ein Scheissdreck!
Ausserdem: Was wäre, wenn Nord-Zypern gewonnen hätte? Dann hätte doch Allah geholfen. ;)
Die Sprüche werden im Nachhinein immer zurechtgebogen.
"Allah bizleri korusun!"
und wenn dann bei einem Erdbeben 40.000 Menschen sterben.......
"Allah bir daha göstermesin!"
Ilk defasinda neden gösterdigini sormuyor kimse, kimse de onu "sorumlu" kilmiyor. Da sehe ich eine "leichte" Inkonsequenz. :D
Naja ich würde trotzdem nicht alles so wörtlich nehmen. Gänzlich Vermeiden lässt sich das sowieso kaum. Das wäre genauso zum Scheitern verurteilt, wie der Versuch sämtliche arabischen Begriffe aus dem türkischen zu entfernen.
Ich finde das auch nicht in Ordnung wenn die Sprüche immer zurechtgebogenn werden, aber die passende Übersetzung für insallah z.b. ist in meinen Augen schlicht "hoffentlich" und nicht etwa "so Allah will" auch wenn das die korrekte wörtliche Übersetzung ist.
Es gibt auch so Gestalten, die jeden zweiten Satz mit "bismilllahirrahmanirrahim" beginnen, so das einem nicht selten vor staunen die Kinnlade herunterfällt und man denkt sich: "Mein Gott muss der religiös sein." Tatsächlich handelt es sich aber nur um einen jämmerlichen verzweifelten Alkoholiker ohne jeglichen Realitätsbezug.:D
Ich finde das auch nicht in Ordnung wenn die Sprüche immer zurechtgebogenn werden, aber die passende Übersetzung für insallah z.b. ist in meinen Augen schlicht "hoffentlich" und nicht etwa "so Allah will" auch wenn das die korrekte wörtliche Übersetzung ist.
Aus genau diesem Grund + der Alternativlosigkeit verwende sogar ich dieses Wort. :)
Es gibt auch so Gestalten, die jeden zweiten Satz mit "bismilllahirrahmanirrahim" beginnen, so das einem nicht selten vor staunen die Kinnlade herunterfällt und man denkt sich: "Mein Gott muss der religiös sein." Tatsächlich handelt es sich aber nur um einen jämmerlichen verzweifelten Alkoholiker ohne jeglichen Realitätsbezug.:D
So hatte ich das noch gar nicht betrachtet, aber bei genauerem Hinsehen könnte ich fast...... :D :D
Trabzon'da ilk futbolun Rumlar tarafından oynandığı belirtiliyor.
Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anorthosis Famagusta takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor'un resmi internet sitesinde, Trabzon'da futbol tarihi hakkında bilgilere yer veriliyor.
Sitede kuruluşundan itibaren ''Trabzon'da futbol'' başlığı altında yer alan açıklamada, Trabzon'da futbolun başlangıcının Birinci Dünya Savaşı öncesine dayandığı belirtilerek, şu ifadelere yer veriliyor:
''O tarihlerde şehrin en kalabalık mahallesi olan bugünkü Ortahisar Mahallesi'nde ilk kez Rumlar tarafından futbolun oynandığı bilinmektedir. Trabzonlu gençler şehrin dört bir yanından Ortahisar Mahallesi'ne gelerek Rumların futbolunu seyrediyorlardı. Sonraları Rumlar, Trabzonlu gençleri de aralarına alarak o daracık sokaklarda futbolu yaygınlaştırıyorlardı. Futbol tutkusu her geçen gün bir çığ gibi büyüyordu. Tıpkı horon gibi Trabzon insanının bünyesine uygun bir oyundu. Bu nedenle kısa sürede büyük ilgi
TRABZONLU GENÇLERE YASAKLAMA
Bir gün sadece Trabzonlu gençlerin futbol oynadığı sırada topun hemen karşıdaki Rum evinin açık penceresinden içeriye girdiğinin anlatıldığı sitede, şöyle devam ediliyor:
''Elindeki topla dışarı çıkan yaşlı bir Rum, Trabzonlu gençleri azarlayarak kovmuştu. Bu olaydan sonra Rumların ileri gelenleri Ortahisar Mahallesi'nde futbol oynanmasını yasakladılar. Özellikle Trabzonlu gençlere. Çünkü Rum gençleri zaten fazla oynamıyordu. Ara sıra oyunlarına da izin veriliyordu.
Trabzonlu gençler için büyük bir tutku haline gelen ve yeni yeni doğmakta olan futbola vurulmuş bir darbeydi yasaklama olayı. Bir kere kaptırmışlardı futbola kendilerini bu gençler. Yapacak başka bir işleri de yoktu. Ortahisar Mahallesi dışında da futbol oynamaya elverişli saha pek yoktu. Olsa bile oralarda Rumların baskıları daha fazla idi. Bütün tehlikelere ve baskılara rağmen, gençler kaçamak yaparak futbol oynamaya devam ettiler. Ta ki Birinci Dünya Savaşı'na kadar. Savaş tüm ülkede olduğu gibi Trabzon'da da birçok genci futbol sahalarından alıp savaş meydanlarına sürüklemişti. Gençler artık top yerine silaha sarılmışlardı.''
İLK KULÜP KURULUYOR
Sitede, Birinci Dünya Savaşı sonrası yeniden yapılanmaya giren gençlerin, futbolu yaşatma ve geliştirme gayretine girdiği belirtilerek, şunlar kaydediliyor:
''Gençler, şehrin dört bir yanında boş buldukları arsalarda topun peşinden koşmaya devam ettiler. Bu arada Lise Fransızca öğretmeni Burhanettin Kahyaoğlu, Beden Terbiyesi öğretmeni Sami Bey, Hifzirrahman Raşit Oymen, Tevfik Yunusoğlu, Kemal Özsubaşi ve Ali Yusufoğlu'nun başını çektiği bir grup genç Trabzon'da ilk kulübü kurma gayretine girdiler. Bu gençlerin gayretleri şehrin bütün semtlerinde büyük destek görüyordu. Bütün gayretler 20 Ocak 1921 günü mutlu sonla noktalanıyor ve Trabzon'un ilk kulübü kuruluyordu. Sarı-kırmızı renkleri seçtikleri kulübe İdmanocağı adını verdiler. İki yıl süreyle Trabzon'un tek kulübü olan İdmanocağı, aynı zamanda Trabzon futbolunun da temelini teşkil ediyordu.''
:D :D
Trabzon'daki ilk futbolun Rumlar tarafindan oynandigi bence mümkün. "Sakalli Celal"i kaciniz bilir bilmiyorum. Galatasaray Lisesi mezunu, cumhuriyetin kuruldugu dönem - 1960li yillarda yasamis. Osmanlinin son döneminde de kensisi ögretmenlik yapiyor Kastamonu'da. Cocuklara futbol oynatiyor, ki bunu halkin esrafi Sakalli Celal'i Kastamonu'dan kovdurtma nedeni oluyor. Gerekceleri: "Genclerimize ayni Yezid'lerin Imam Hasan ile Hüseyin'in kellelerini kestikten sonra ayaklariyla vurmalari gibi bir adeti genclerimize asiladigi..."
Futbolun Türkiye'de 1 numarali spor olmasi pek kolay olmamis...
naja,
ich hoffe trabzonspor erholt sich nicht mehr von diesem schock, und wir (galatasaray) haben dadurch einen gegner weniger als im vorjahr ;)
Yunan-ortodoks tanrisinin izniyle onlar bizleri citir citir yemisler! :mad: :mad: :mad:
Ülke puanimizda düsüyor. Yakinda Ermenistan bile bizden daha fazla takim ile avrupa kupalarinda mücadele eder.:rolleyes: Sampiyonlar ligine giremeyeceginiz zaten belliydi. Bari su maci alamadiniz rezil herifler.:mad:
Yunan-ortodox tanrisi tam is yapmis o zaman. Bunlari da bilmiyordum.
Vallahi, ne deyim? Bundan sonra anlasilan "Theos-hu-ekber!" demesi gerekecek bazilarin! :mad: :mad: :mad:
Osmanisches Reich
03.08.05, 22:36
So eine Schande für den türkischen Fussball, auch noch gegen die Zyprioten!!!
Noch eine Schlacht verloren :( :(
arkadaslar bügün acayip morelim bozuldu.
inat ettim 5hafta daha trabzonspor macina bakmam.
bana morel verin eger moreliniz varsa :D
LazFalcon,
gercekci olayim, ama bir Trabzonspor taraftarina bugün nasil moral verebilecegimi hic bilmiyorum! Belki bu sezon UEFA'ya katilabilirsiniz, kim bilir? Ancak hedef Sampiyonlar Liginda oynamak diyen bir kulüp bu kadar oyun zekasindan yoksun ve bu kadar beceriksiz oynuyorsa, ki rakip takim 3. sinif bir takimsa, ben bu takimdan bu sezon icin pek ümitli olmam. Kaldi ki, bu iki mactan sonra aslinda sevdigim Trabzonspor'a da bu sezon basariyi dilemem. Verebilecegim tek moral, Senol Günes'den belki umdugunuzdan daha cabuk kurtulmanizdir ;-)
Maca bakarken aklimdan hep "Nerede o eski Trabzon, nerde Hami? nerede Orhan, Ünal, Ogün, Abdullah, Lemi, nerde Arcil ve Sota" diye düsünmüstüm buruk buruk. Aklima Lyon, Aston Villa maclari geldi... Eh, naapalim, belki baska bir dönemde Trabzon yine belini dogrultabilir.
Asil üzücü olay, Trabzonsporun tüm emeklerinin bosa gitmesi. Sen tut gecen sezon Lig'de inatla ikinci ol, sonra Rum takimina elen, ve UEFA'ya bile katilama. Verilen emege ayip yahu!
Bir Galatasarayli olarak ama ben kabahati yine Galatasaray'da buluyorum, cünkü eminim ki, Galatasaray Rum takimina oynasaydi, bu turu rahatlikla gececekti. Kaldi ki Galatasaray herhalde 2. turdan elemelere degil, 3. turdan katilacakti. Ve Galatasaray simdiye dek hicbir zaman elemelerden elenmemistir. O yüzden ülke puanina ihantetten dolayi gecen yil Trabon'a bu yil ise Galatasaray'a kiziyorum.
Elimizden Fenerbahce, Galatasaray ve Besiktas'a bol sans dilemekten baska birsey gelmiyecek.
LazFalcon,
yeni bir Kopenhag destani, yani olasi bir "2006 UEFA Kupasi Sampiyonu Galatasaray" sana ne kadar moral verir, bilemiyorum ;) Belki UEFA'da Trabzonun öcünü Anorthosis ile karsilasarak aliriz ;)
LazFalcon,
gercekci olayim, ama bir Trabzonspor taraftarina bugün nasil moral verebilecegimi hic bilmiyorum! Belki bu sezon UEFA'ya katilabilirsiniz, kim bilir? Ancak hedef Sampiyonlar Liginda oynamak diyen bir kulüp bu kadar oyun zekasindan yoksun ve bu kadar beceriksiz oynuyorsa, ki rakip takim 3. sinif bir takimsa, ben bu takimdan bu sezon icin pek ümitli olmam. Kaldi ki, bu iki mactan sonra aslinda sevdigim Trabzonspor'a da bu sezon basariyi dilemem. Verebilecegim tek moral, Senol Günes'den belki umdugunuzdan daha cabuk kurtulmanizdir ;-)
Maca bakarken aklimdan hep "Nerede o eski Trabzon, nerde Hami? nerede Orhan, Ünal, Ogün, Abdullah, Lemi, nerde Arcil ve Sota" diye düsünmüstüm buruk buruk. Aklima Lyon, Aston Villa maclari geldi... Eh, naapalim, belki baska bir dönemde Trabzon yine belini dogrultabilir.
Asil üzücü olay, Trabzonsporun tüm emeklerinin bosa gitmesi. Sen tut gecen sezon Lig'de inatla ikinci ol, sonra Rum takimina elen, ve UEFA'ya bile katilama. Verilen emege ayip yahu!
Bir Galatasarayli olarak ama ben kabahati yine Galatasaray'da buluyorum, cünkü eminim ki, Galatasaray Rum takimina oynasaydi, bu turu rahatlikla gececekti. Kaldi ki Galatasaray herhalde 2. turdan elemelere degil, 3. turdan katilacakti. Ve Galatasaray simdiye dek hicbir zaman elemelerden elenmemistir. O yüzden ülke puanina ihantetten dolayi gecen yil Trabon'a bu yil ise Galatasaray'a kiziyorum.
Elimizden Fenerbahce, Galatasaray ve Besiktas'a bol sans dilemekten baska birsey gelmiyecek.
LazFalcon,
yeni bir Kopenhag destani, yani olasi bir "2006 UEFA Kupasi Sampiyonu Galatasaray" sana ne kadar moral verir, bilemiyorum ;) Belki UEFA'da Trabzonun öcünü Anorthosis ile karsilasarak aliriz ;)
evet anliyorum seni.
bak senol günesi ailece privat taniriz.
onu cok sevdigim halte saklamiyorum acikliyorum bu is senol güneslen olmuor.
yönetim dersen yanlis yoldadir.
yattara gibi futbolcuya cok az para veriyorlar tapi futbolcunun moreli
bozulur ve kirmizi kart görür.
bak görürsun yattaraya cok para versinler nasil futbol oynar heralde sen bilirsin.
galatasarayi besiktas ve fenerde rakibimiz.
sana diyorum avrupadan galatasaraydan haric kimse kupa gediremez.
yönetime giziyorum cok gec tranfer ettiler.
yönetim bu maci rumlara hetiye etti.
1nci macta golcumüz yoktu 2nci macta f.tekke sakat.
m.yilmaz isi beceremedi.
yani gol atan futbolcu yoktu yönetimin beceriksizligin yüzünden.