Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Türkei macht Ernst
theodor werz
28.06.10, 14:57
http://www.20min.ch/dyim/ffbf08/B.M600,1000/images/content/1/7/5/17547325/5/topelement.jpg
Ab sofort Luftraum für Israel gesperrt!
http://www.20min.ch/news/ausland/story/Tuerkei-sperrt-Luftraum-fuer-Israel-17547325
KafaBinDünya
28.06.10, 15:06
dieses "POLITISCHE GENIE" stürzt die türkei von einer krise in die andere. warum avanciert er überhaupt zum propheten der isl. welt? soll er sich erst mal um sein eigenes volk kümmern, der gülen-sympathisant.
bu isin sonunda israel zararli cikmayacak. biz zararli cikacagiz!
ayi gibi dis siyaset ve diplomasi yapilmaz!
daha gecen hafta türk subaylari heron kullanimini ögrenmek icin israel'e gitti. iste bu hükümet o kadar iki yüzlü.
tayyip'in tek amaci var. medyada mümkün oldugu kadar ilgi cekmek ve islam dünyasinin koruyucusu rolüne üstlenmek.
akp bosuna secimleri öne almak istemiyor! secimler ne kadar erken yapilabilirse, akp o zaman o denli güclü secimlerden cikar. cünkü gün gectikce oy kaybediyor!
bol propaganda ile (israel fiyaskosu, ergenekon vs.) oy avina cikiyor, gülen-yandasimiz!
Adam gibi Adam Recep Tayyip Erdogan. Nach all diesen xxxxxxx haben wir endlich einen Mann als Staatschef
theodor werz
28.06.10, 15:17
dieser xxxxxx stürzt die türkei von einer krise in die andere. warum avanciert er überhaupt zum propheten der isl. welt? soll er sich erst mal um seinen eigenes volk kümmern, der gülen-sympathisant.
Die Türkei hat einen glaubwürdigen Handlungsbedarf, gegen unbelehrbare, permanente Krisenheraufbeschwörer Israels umgesetzt!
Bitte keine Kraftausdrücke.
Habe meins gelöscht war nur ne Antwort auf kafabirdünya
KafaBinDünya
28.06.10, 15:31
zamanla herkesin gercek menfaatleri ortaya cikacak. bir hafta bekleyelim bakalim. kader tayyip'imiz sayesinde bize ne eyleyecek?
Altmis yildir bu dünyanin güclü ülkelerine kuyruk sallayip kendi halkina haril haril havlayan bir diplomasinin ne getirdigini gördük, bir de böylesini deneyelim. RTE'yi ben de pek tutmam, ama Israil'in bagnazligina gösterilen her siyasi tepkiyi kutlarim ve batidan böyle bir tepki beklenemeyecegini onyillardir görüyoruz. Türkiye'nin batiyla ortadogu arasindaki konumuyla bu konuda sorumluluk üstlenip öncülük etmesini gerekli ve faydali buluyorum.
biraz da o yapsin. digerleri batinin kuklasi olmak icin, 60 sene iyi yaptilar.
Araplarin oylari da kesin simdi.
Hmm, öyle mi dersin? Hani Davos'u sadece ve sadece oy icin yapmisti ya, ondan yola cikarak düsüncemi belirttim.
KafaBinDünya
28.06.10, 15:58
Altmis yildir bu dünyanin güclü ülkelerine kuyruk sallayip kendi halkina haril haril havlayan bir diplomasinin ne getirdigini gördük, bir de böylesini deneyelim. RTE'yi ben de pek tutmam, ama Israil'in bagnazligina gösterilen her siyasi tepkiyi kutlarim ve batidan böyle bir tepki beklenemeyecegini onyillardir görüyoruz. Türkiye'nin batiyla ortadogu arasindaki konumuyla bu konuda sorumluluk üstlenip öncülük etmesini gerekli ve faydali buluyorum.
elbette dis ülkelerin menfaatlerine boyun eyilmez. ama bu konularda soguk kanli olmali ve bilincli adim atilmali! türkiye'nin menfaatlerini korumak simdi mi geldi tayyip beyin aklina? avrupa'yla gümrük antlasmasi imzalandiginda cit yoktu akp'den. özellestirme sayesinde tarlamiz bile kalmayacak. yine cit yok tayyip beyden. ama medyada boy ve pos göstermek icin tayyip beyimiz hep var!
dieser xxxxxxx stürzt die türkei von einer krise in die andere. warum avanciert er überhaupt zum propheten der isl. welt? soll er sich erst mal um sein eigenes volk kümmern, der gülen-sympathisant.
Soviel müll in ein so kurzen satz...bemerkenswert
Haklisin...israile gidip vatandaslarinin provokeleri icin özür dilemesi gerekirdi diymi...?
Bukadar cesaretli siyasetee aliskin olmayan insanlar olarak, aramizdan bazilarinin icinin korkularla dolup tasmasi dogaldir...sükürki sadece "BAZILARUIMIZ" icin gecerli bu...!
Buna benzer yazilarimin (bu derecede olmasada) silindigini hatirliyorum...modlarimiz görev basinda degillermi acaba...?
daha gecen hafta türk subaylari heron kullanimini ögrenmek icin israel'e gitti. iste bu hükümet o kadar iki yüzlü.
Sen tek yüzlü ol yeter bize...biz bu arada ödenegimizin karsiligini israile hediye etmemek üzere karsiligini almaya gidiyoruz...!
tayyip'in tek amaci var. medyada mümkün oldugu kadar ilgi cekmek
Sen onunkadar yakisikli olsaydin sende kamaralarin önünden kacmazdin...yoksa aynalara küsmüyüz...?
Bir siyasetcinin yaptiklari ne olursa olsun TV lerden yansimamasi mümkünsüz...bu bakimdan ist dein kommentar wertlos...
ve islam dünyasinin koruyucusu rolüne üstlenmek.
Öldürülene müslüman oldugu icin, öldürüldü dememesi gerekirdi diymi...hani islamci falan derler ya yoksa...diymi...?
Liderlik...cokmu korkuyorsun birilerinin veya birseylerin liderlik vasfini tasimakdan...?
akp bosuna secimleri öne almak istemiyor! secimler ne kadar erken yapilabilirse, akp o zaman o denli güclü secimlerden cikar. cünkü gün gectikce oy kaybediyor!
bol propaganda ile (israel fiyaskosu, ergenekon vs.) oy avina cikiyor, gülen-yandasimiz!
Immer die selbe leier...und am ende totenstille...:)
Kommt zeit kommt rat...
Bu RTE nin meselesi diyil, milli bir meseledir. Öldürülen 9 Vatandasimizin üzerinde, 30 kursun yarasi tespit edildi.
Ve Israel sadece uluslararsi medya baglantilariyla, karsi propaganda yaparak karsilik verdi. RTE diyil kim olura olsun, Türk Devleti olarak, Israele karsi ciddi yaptirimlarin yanisira, bu cinayetlerin sorumlulari, legal ve illegal olan her yolla cezalandirilmalidirlar.
KafaBinDünya
28.06.10, 16:30
elbette öldürülen kardeslerimizin hesaplari sorulacak. israel'le askeri ve ekonomik isbirlilikler hala yürümekte. yazmis oldugum gibi; daha gecen hafta türk subaylari heron kullanimini ögrenmek icin israel'e gitti. bu ne bicim iki yüzlülük? hürriyet gibi yandas ve hükümeti elestirel faaliyetleri sifir olan gazetelerde bu habere dogru dürüst yer ayirilmadi bile. bak göreceksiniz. israel'e bir kac gün icinde hava sagsi yine acilacak. ama türkiye'de bu vakanin psikolojik etkisi erken secimlere kadar sürecek ve sandiklara yansiyacak! sonuna kadar bu düsüncemin arkasinda duracagim! elbette karsi fikirlere saygim sonsuz.
saygilarla
elbette dis ülkelerin menfaatlerine boyun eyilmez. ama bu konularda soguk kanli olmali ve bilincli adim atilmali! türkiye'nin menfaatlerini korumak simdi mi geldi tayyip beyin aklina? avrupa'yla gümrük antlasmasi imzalandiginda cit yoktu akp'den. özellestirme sayesinde tarlamiz bile kalmayacak. yine cit yok tayyip beyden. ama medyada boy ve pos göstermek icin tayyip beyimiz hep var!
Gümrük birligi anlasmasi yapilirken AKP daha proteindi...
Gümrük birligi anlasmasi yapilirken AKP daha proteindi...
:)
KafaBinDünya
28.06.10, 17:08
evet. gümrük birligi antlasmasi 1963 senesinde yapilmistir. ama iki dönemdir iktidarda olan ve sürekli "istihdam" vaat eden bir parti, türkiye'nin ekonomisine ciddi maddi kayiplar veren bu uygulamaya karsi cikmiyor. beni yanlis anlamayin.
evet. gümrük birligi antlasmasi 1963 senesinde yapilmistir. ama iki dönemdir iktidarda olan ve sürekli "istihdam" vaat eden bir parti, türkiye'nin ekonomisine ciddi maddi kayiplar veren bu uygulamaya karsi cikmiyor. beni yanlis anlamayin.
Evet...artik ip tam koptu...komiklesme dönemimiz basladi...
devam et bakalim daha neler cikicak senden...:)
http://www.youtube.com/watch?v=Sb4G1c3TboI&NR=1
KafaBinDünya
28.06.10, 17:16
arka arkaya 3 amborgu yiyen bir ülkeden ne bekliyordun? umarim bu ambargolardan haberin vardir.
duymak istemedigin fikirlere hep böyle tepki gösteriyorsan, seninle daha cok isimiz var, ethem kardes!
ambargolardan sonra gelmis olan bütün hükümetler türkiye'nin maddi ve ekonomik kirintilarini toplamaya bakti. bir de darbeleri buna katsan, hükümetlerin faaliyetleri sifirlandi.
peki ilk darbe türkiye'nin yakin tarihinde ne zaman yapildi? 27 mayis 1960 cia eksenli cemal gürsel cuntasi tarafindan. tam o sirada, menderes sovyetlerden sanayilesme reformlari icin kredi talep etmisti ve büyük ihtimalle bu talebi onaylayacaklardi. zavalli menderes, yakin bir zaman icinde daragacindan sallanacagini hayal bile edemezdi! peki bu darbeden sonra gümrük antlasmasi ne zaman yapildi? üc sene sonra. amerikan üstleri daha bu darbeden bir kac oy önce insaat edilmeye baslanmisti!
bunlari derleyebilmek icin bir soru yeter: ama neden? cünkü ekonomik bagimsiz bir türkiye, amerika'nin usakligindan cikardi!
ve bugünkü gülen eksenli akp iktidari sadik bir amerikan usagi olmaya devam ediyor. gülen bosuna amerika'dan sinirsiz vize almadi! islam dünyasi'nin güya haklarini savunan bir lider, islam dünyasini katleden ülkenin göbeginde yasiyor. cok komik.
Hangi hükümet hangisinin karik dökügünü toparlamis anlatirmisin...
7,5 Yil öncesine kadar secimler koltuk davasiydi...basa gelen götürüyordu mali...götürlün mallar hani az buz biseler degildi...
Bu arada bari ülke icin faydali siyaset yapmis olsalardi susardim simdi...ama ülkenin cikarlari siyasi kadrolarda bulunan "KIMSEYI" ilgilendirmiyordu...bunu bu ciplakligi ile görmek gerekir...
Su iyiydi bu kötüydüye gerek yok...yararli kisiler ya darbelere kurban giderdi veya darbeler sonucu ülke yönetimine atilan askeri veya askeriyeden atanmis siyasiler tarafindan önlerine konulan engelleri asamamislardir...bugün bu engellere kendileri takiliyor ve engelleri yersiz gördüklerini belirterek kaldirma dileklerinde bulunuyorlar...
yazdiklarini okuyunca bunlarinda bilincinde oldugunu tahmin edebiliyorum...
Kisacasi: fikir farkliligindan ziyade, senin samimi olmadigindan eminim...
ona göre de yanitlarim olur....Birkac diger arkadaslarimiz gibi dayanaksiz olan fikirlerini burda "gercek" olarak göstermeye calisiyorsun...
Bunu da bütün diplomatik görünme cabalarina ragmen fikir farkliligi olarak kabul etmem...SAMIMIlikden bahsediyorum anliyormusun...?
Amerikan usakligi yapiyormus ve benzeri gibi sacmaliklari yazan kimsenin samimiyetine inanmam...gercegi hepimiz biliyoruzki, bugün dünyada nerdeyse bütün ülkeler amerika ile yakin diplamasi
baglantilarina özgü gösteriyordur...göstermekde mecburiyetindedir...bir müslüman ülkesi olarak bu mecburiyetin önemi dahada artmaktadir...ABD nin Ordusal siyasal ve en önemlisi medyasal gücüne kurban gitme tehlikesi kücümsenilmicek kadardir...Müslüman ülkesi olarak medyasal gücünü fazlada zorlatmadan türkiyenin dünyadaki algilanma seklini kisa sürede degistiricek güctedir...!
Örnek: Ikiz kulelerin yikilmasinin nedeni olarak gösterdikleri bin ladinin afghanistanda barindigi bilgisi üzere afganistani kisa süre sonra hedefleyerek siddet gücü ile saldirmislardir...
SORU: IRAK in bununla ne alakasi vardi...ve irak a saldirabilmek icin sivil destegi (nede olsa kendi askerlerindende kayip vermeyi göze alarak) nerden ve nasil almistir ABD...yani Irak i kisa sürede savas sürdürülmesi gerekicek kadar dünyaya nasil gösterebilmistir...?
5000 tane öldürülen kürtlerden olmasa gerek lakin o olay cok önce olmustu...daha önceki irak savaslarinda önce olmustu...
Olay acik ortada...bu gercekleri görememek mümkün degil...bunlara ragmen ABD usakligi yapiyormus gibi ifadeler senin inanirlik payini sifira düsürüyor arkadasim...
Bilmem anlatabildimmi...
Yardimsevenleri öldürdükten sonra israili koruma ugruna terrörist olarak göstericek kadar etken medyasi var...warmi daha sorularin...?
arka arkaya 3 amborgu yiyen bir ülkeden ne bekliyordun? umarim bu ambargolardan haberin vardir.
Kilifi uydurduk...
Hani daha önce cok süper yürüyordu ya ard arda gelen embargolar yikti zavalli EBY Koalisyonunu...:)
Daha önce 80%-120% enflasyonlarimiz yoktu ya diymi...:)
KafaBinDünya
28.06.10, 18:39
propaganda ve desenformasyon en büyük silahtir. bana ne ögretmeye calisiyorsun?
yazdiklarimi yalan olarak göstermen, kati bir ideolijiye sahip olmanin göstergesidir. wilson-ambargosun'dan sonra gelecek hükümetlerin en kücük sansi yerle bir edildi!
gelelim akp hükümetine. ortada bir gercek var: 7 senedir türkiye az cok rahat birakiliyor! türkiye'nin yakin tarih belgelerinde bunun kanitlari var!
gel simdi türkiye'nin suanki ekonomik durumunu irdeleyelim: akp eksenli ekonomik istitaklerin ne kadar gercekci oldugu bilenemiyor. ama tek bir sey apacik ortada; halkin öfkesi bagrina kadar geldi! TEKEL iscileri sokakta, maden ocaklari özellestiriliyor, ciftci tarlasini isletemez hale geldi, balikcilik artik neyine? bununla kalmadi. et ve bugday gibi temel maddeler ithalat edilmeye baslandi. bu forumda bazi kati arkadaslar, türkiye'nin bir "sanayilesme" dönemine girmis oldugunu ifade ediyor. af edersiniz ama; bugdayini bile ithalat eden bir devlet, nasil sanayilesmeye elverisli olabilir? benimle kafa mi geciyorsun?
akp sempatizanlarin, gece gündüz hürriyet ve zaman'i okumakla bütün mosaigi görmelerine olanak veremiyorum. ellerinize bir muhalif gazete alin! biraz evrensel düsünmeye calisin!
ayrica burada bir "samimiyet yarisi" söz konusu degil, gözünü sevidigim ethem kardes. bir siyasi platformda fikir degisimi isliyor burada.
saygilarla
KafaBinDünya
28.06.10, 18:42
Kilifi uydurduk...
Hani daha önce cok süper yürüyordu ya ard arda gelen embargolar yikti zavalli EBY Koalisyonunu...:)
Daha önce 80%-120% enflasyonlarimiz yoktu ya diymi...:)
enflasyon ecevit zamaninda boy gösterdi. ecevit döneminde 2. kibris baris harekati yapildi. http://www.turkcebilgi.com/amerikan_ambargosu/ansiklopedi#ansiklopedi
her ikisine de ambargo yedik. bu döneme "kuyruklar dönemi" adi verilmistir. ne bicim bilgiye sahipsin sen? kaynaklarini degistirmeye bak, ethem kardes.
enflasyon ecevit zamaninda boy gösterdi. ecevit döneminde 1. ve 2. kibris baris harekati yapildi. her ikisine de ambargo yedik. bu döneme "kuyruklar dönemi" adi verilmistir. ne bicim bilgiye sahipsin sen? kaynaklarini degistirmeye bak, ethem kardes.
Oha.. 70leri degil 2001 den bahsediliyor.. nebicim bilgiye sahipsin sen?
KafaBinDünya
28.06.10, 18:52
akp öncesi hükümetlerden bahsediyoruz. arkadasimiz bunlarin basarasizligini irdeliyor. ambargolar sayesinde olusmus olan enflasyon bugünlere kadar yansiyor.
bunu ifade etmek istedim.
gelmis gecmis hükümetlerden bahsediyoruz. arkadasimiz önceki hükümetlerin basarasizligini irdeliyor.
Arkadasin yolladigi Video AKP önceki hükümeti gösteriyor.. hadi 70 lerde Ambargo vardi, 2001 de Bahane neydi??
KafaBinDünya
28.06.10, 19:06
Arkadasin yolladigi Video AKP önceki hükümeti gösteriyor.. hadi 70 lerde Ambargo vardi, 2001 de Bahane neydi??
bahane mi? bir ambargonun bir ülkeye ne kadar kalici zarar verdigini tahmin edebiliyor musun? bu uygulamalardan sonra vatanimizn ekonomisini bagimsizlarstirmaya hemen hemen olanagi kalmamisti! ve akp iktidari bununla övünüyor. ne kadar alcakca birsey!
kücük bir örnek: ambargolar ve bundan dogrulmus olan sonuclar olmasaydi, ankara'da kücük bir fabrika acilabilirdi 70'lerde. bu fabrika bu güne kadar kat kat genisleyebilirdi, belki binlere istihdam saglayabilirdi. isciler kazandigi maaslarini cocuklarin egitimine yatirabilirdi. daha cok mühendis vs. mezun olurdu. bu profesyonel elemanlar, sanayilesmeye adim atmis bir ülkede bütün potansiyelini kullanabilirdi. ve bu yine türkiye'nin gelecegine, yani bugünlere ve de 2001'lere yansirdi. zamaninda bir baslangic olmadigi icin, somut birsey yok bugünlerde. ;-) bunu görmek lazim.
Was für Heuchler. Und was war jetzt mit den Heron-Drohnen ? Heuchel Heuchel
KafaBinDünya
28.06.10, 19:09
Was für Heuchler. Und was war jetzt mit den Heron-Drohnen ? Heuchel Heuchel
dikkat et! bagimsiz fikirlerin icin seni taslayabilirler. gülen adaleti bu! :D
dikkat et! bagimsiz fikirlerin icin seni taslayabilirler. gülen adaleti bu! :D
Bo soviel Inkompetenz was du zu Tage legst, braucht man sich den Arm nicht verrenken..
KafaBinDünya
28.06.10, 19:20
bahane mi? bir ambargonun bir ülkeye ne kadar kalici zarar verdigini tahmin edebiliyor musun? bu uygulamalardan sonra vatanimizn ekonomisini bagimsizlarstirmaya hemen hemen olanagi kalmamisti! ve akp iktidari bununla övünüyor. ne kadar alcakca birsey!
kücük bir örnek: ambargolar ve bundan dogrulmus olan sonuclar olmasaydi, ankara'da kücük bir fabrika acilabilirdi 70'lerde. bu fabrika bu güne kadar kat kat genisleyebilirdi, belki binlere istihdam saglayabilirdi. isciler kazandigi maaslarini cocuklarin egitimine yatirabilirdi. daha cok mühendis vs. mezun olurdu. bu profesyonel elemanlar, sanayilesmeye adim atmis bir ülkede bütün potansiyelini kullanabilirdi. ve bu yine türkiye'nin gelecegine, yani bugünlere ve de 2001'lere yansirdi. zamaninda bir baslangic olmadigi icin, somut birsey yok bugünlerde. ;-) bunu görmek lazim.
KafaBinDünya
28.06.10, 19:21
Bo soviel Inkompetenz was du zu Tage legst, braucht man sich den Arm nicht verrenken..
simdi de küfür etmeye basladik :). böyle bir zihniyetten baska birsey beklemiyordum.
buna sadece "yuhhh, ayX diyebilirim"
simdi de küfür etmeye basladik :). böyle bir zihniyetten baska birsey beklemiyordum.
buna sadece "yuhhh, ayX diyebilirim"
Yalancilik senin kanina islemis galiba? Neyse.. yazim ortada..
delimidir nedir
KafaBinDünya
28.06.10, 19:28
Yalancilik senin kanina islemis galiba? Neyse.. yazim ortada..
delimidir nedir
senin bu tartismayi kisisel bir seviyeye indirgemenin, saaflarini acikca göstermektedir.
sözüm bu kadar.
Der heldenhafte Präsident hat nur gehustet, aber seine Untertanen liegen ihm wieder zu Fußen. Yasasin RTE.
KafaBinDünya
28.06.10, 19:42
Der heldenhafte Präsident hat nur gehustet, aber seine Untertanen liegen ihm wieder zu Fußen. Yasasin RTE.
langlebe die latente monarchie und seine propaganda in der türkei!
. Yasasin RTE.Bunun icin bir danke caktim altina
Selam ...
ambargo ile övünebiliriz, zira onlar bize batidan bagimsiz da bir$eylerin yapabilecegimizi gösterdi, mesela Petlas gibi bir $irket kurulmasina neden oldu amerikanin ambargosu.
Baktilar Türkler kafalarina takdi mi yapar, kaldirdi ambargoyu ve ortak silah üretimine bile girdiler bizim ile ... Türkiye gidip geliyorum, ve istense bizim müte$$ibis ve insan kaynaklarimizin kaldiramiyacak proje yoktur ... Gerekirse nükleer silah da yapariz, ve nükleer silaha sahip degilsek, ben hic bir $ey bilmiyorum ...
Sen sen ol, Israel ambargosundan o kadar korkma ...
HEronlarda oldugu gib. Önce "nazlandilar" vermek istemediler, sonra gördüler yapiyoruz, verelim dediler. Yüzüne, gözüne bula$tirdi her $eyi, ayri konu ... Yillar evel Mü$$eref miydi, Pakistanli biri, her neyse, dedi ki sizin (silahlar icin) Israilden 300 dolara aldiginiz kartlari size be$ dolara verebiliriz ... Aynen böyle diyordu ...
Dahasi gelecek, Israil nereye kadar ta$imak isterse, kaldiririz evel Allah ...
KafaBinDünya
28.06.10, 20:14
Selam ...
ambargo ile övünebiliriz, zira onlar bize batidan bagimsiz da bir$eylerin yapabilecegimizi gösterdi, mesela Petlas gibi bir $irket kurulmasina neden oldu amerikanin ambargosu.
Baktilar Türkler kafalarina takdi mi yapar, kaldirdi ambargoyu ve ortak silah üretimine bile girdiler bizim ile ... Türkiye gidip geliyorum, ve istense bizim müte$$ibis ve insan kaynaklarimizin kaldiramiyacak proje yoktur ... Gerekirse nükleer silah da yapariz, ve nükleer silaha sahip degilsek, ben hic bir $ey bilmiyorum ...
Sen sen ol, Israel ambargosundan o kadar korkma ...
HEronlarda oldugu gib. Önce "nazlandilar" vermek istemediler, sonra gördüler yapiyoruz, verelim dediler. Yüzüne, gözüne bula$tirdi her $eyi, ayri konu ... Yillar evel Mü$$eref miydi, Pakistanli biri, her neyse, dedi ki sizin (silahlar icin) Israilden 300 dolara aldiginiz kartlari size be$ dolara verebiliriz ... Aynen böyle diyordu ...
Dahasi gelecek, Israil nereye kadar ta$imak isterse, kaldiririz evel Allah ...
haklisin
ambargolara katlandik ve bununla birlikte milli idaremizi belirtik. israel ambargosundan korktugum filan yok.
kurtlar vadisi filistin'den sonra koltuk krisi geldi...ardindan "mavi marmara"ya yapilan baskin. kurtlar vadisi dizisi amerikan bir sirket tarafindan finanse edildigini biliyor muydun?
bunlarin tek amaci, türkiye'yi dünya medyasina radikal islamci olarak göstermektir. ve de bunu basariyorlar. ayni seyi irak'a yapmadilar mi? "irak eksen degistirdi, bir tehlike arz etmektedir" gibilerinden
ayni seyi bize yapiyorlar. ve bu ambargoyla bu kizil döngü hizlanacak...pusaya düsüyoruz bence. bir psikolojik alt yapi olusturmaya calisiyorlar. bunlarin tohumlari seneler sonra acacak. böyle hesaplar bir yüz yil icin yapiliyor, sinsi sinsi.
diese sperrung des luftraumes hätte man nach der erstürmung machen sollen und nicht einen monat später. wahrlich, da waren schnelldenker am werk:aferinbe:
oder, sollte diese sperrung eher ein innenpolitisches manöver sein um von gewissen vorkommissen abzulenken:think:
so oder so, die sache ist irgendwie nicht ganz koscher:lach:
KafaBinDünya
28.06.10, 20:24
diese sperrung des luftraumes hätte man nach der erstürmung machen sollen und nicht einen monat später. wahrlich, da waren schnelldenker am werk:aferinbe:
oder, sollte diese sperrung eher ein innenpolitisches manöver sein um von gewissen vorkommissen abzulenken:think:
katiliyorum sana. akp iktidari secimleri bosuna öne almak istemiyor. ayrica erken secime gitmeyi ambargodan önce acikladi. bir hafta gecmedi bile, israel'e hava sagsi kapatildi. elbette secmen'nin üzerinde, bu olayi gördügü ve okudugu mansetler sayesinde, büyük bir psikolojok etki yaratiliyor. yani kisacisi pro-akp propagandasi!
und wenn die wahlen vor der haustür stehen, gilt nur eines: MAN SOLL DAS EISEN (den wähler) SCHMIEDEN, SOLANGE ES HEIß IST!
und wenn die wahlen vor der haustür stehen, gilt nur eines: MAN SOLL DAS EISEN (den wähler) SCHMIEDEN, SOLANGE ES HEIß IST!
ja, ne is klar...
öfkeyle kalkan zararla oturur...
ve zarari sadece türkhalki görecek...RTE nin zamani bitince cekip gidecek baska yerlere...ki calip cirptigi paralari harcaya bilsin...
KafaBinDünya
28.06.10, 20:48
ja, ne is klar...
öfkeyle kalkan zararla oturur...
ve zarari sadece türkhalki görecek...RTE nin zamani bitince cekip gidecek baska yerlere...ki calip cirptigi paralari harcaya bilsin...
saltanat TBMM tarafindan resmen kaldirildiktan sonra, ikinci abdülhamit de ingiliz gemisiyle sessiz sedasiz cekip gitti ingiltere'ye.
bekleyelim. hayirlisi insallah. burda türkiye'nin gelecegi ve güvenligi söz konusudur. bize resmen "radikal islamci" damgasini vurduklarinda ayvayi yedik. benden söylemesi. ve akp kosar adim bu yöne dogru gidiyor. bugüne kadar "cumhuriyet ilkeleri" bize kanat gerdi. bu kanatlar kirildiginda, vay halimize!
Ich will ja deine Verschwörungstheorien nicht in den Sand setzten.. aber der Beschluss wurde schon vor Wochen gefasst.. Der Verbot kam halt erst durch die erste Anfrage zustande, und die war nunmal gestern.. hier sind die Israelis die schuldigen.. hätten sie halt früher gefagt ob sie unser Luftraum benutzen dürfen :D
ayrica erken secime gitmeyi ambargodan önce acikladi.
Sen habire ambargodan bahsediyorsun.. hayirdir? Türkiyeye nezaman Ambargo konuldu.. hab ich was verpasst?
KafaBinDünya
28.06.10, 21:03
Sen habire ambargodan bahsediyorsun.. hayirdir? Türkiyeye nezaman Ambargo konuldu.. hab ich was verpasst?
estagfurallah.
yok canim, kacirmis oldugun birsey yok.
estagfurallah.
yok canim, kacirmis oldugun birsey yok.
Ay sen arkasipis (götü bohlu demeyim simdi ayip olur) Israelli birkac densizin ambargosunu(!) mu ciddiye aliyorsun yoksa? muhahahaha
Nicht dein Ernst? oO
Peki neden Heron kullanmayi ögrenmeye subay yolladik biz oraya?
KafaBinDünya
28.06.10, 21:12
Ay sen arkasipis (götü bohlu demeyim simdi ayip olur) Israelli birkac densizin ambargosunu(!) mu ciddiye aliyorsun yoksa? muhahahaha
Nicht dein Ernst? oO
Peki neden Heron kullanmayi ögrenmeye subay yolladik biz oraya?
israel bize ambargo uygulamadi, gözünü sevdigim haluk benim :D. allahim yarapim. ayilasma!
al canim. üc ambargodan son ambargo http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:OyABhdrOlR4J:ww w.kudusyolu.net/ambargolar-dunyasi-ve-turkiye+t%C3%BCrkiye+yapilan+a mbargo&cd=2&hl=de&ct=clnk&gl=de&client=firefox-a
bu ambargonun zararlari bugüne kadar yansiyor.
KafaBinDünya
28.06.10, 21:15
la', dünyayi akp gözleriyle görmek lazim. bu gözlerle herseye ragmen gece rahat uyursun yataginda. ;-)
israel bize ambargo uygulamadi, gözünü sevdigim haluk benim :D. allahim yarapim. ayilasma!
al canim. üc ambargodan son ambargo http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:OyABhdrOlR4J:ww w.kudusyolu.net/ambargolar-dunyasi-ve-turkiye+t%C3%BCrkiye+yapilan+a mbargo&cd=2&hl=de&ct=clnk&gl=de&client=firefox-a
bu ambargonun zararlari bugüne kadar yansiyor.
Belliydi.. sen takilmissin 1974lere :D 4 senelik ambargo desene 30 yilda telafi edememissiz.. Allahdan RTE gelmisde, su 7 yilda bi 30 yil mesafe katetmisiz.. yat kalk dua et sen RTEye ozaman
Artik 2010 yilina dönsen? Nasil olur??
KafaBinDünya
28.06.10, 21:21
Belliydi.. sen takilmissin 1974lere :D 4 senelik ambargo desene 30 yilda telafi edememissiz.. Allahdan RTE gelmisde, su 7 yilda bi 30 yil mesafe katetmisiz.. yat kalk dua et sen RTEye ozaman
Artik 2010 yilina dönsen? Nasil olur??
arkadasim, bak. akp'nin ekonomik alaninda somut bir basarisi yok. türkiye bu zamanlar az cok rahat birakildigi icin, akp'ye övgüler yagiyor. af edersin, ama bu yipratici dis etkiler sayesinde önceki hükümetlerin ciddi reformlar icin pek sansi yoktu.
tayyip'imiz iste bu kederli tarihimizin icinde günesleniyor.
daha düne kadar cüzdanimizi actimigizda milyonlar görüyorduk :D enflasyon 1974 basladi ve yeni türk lirasi gelene kadar bu durum böyle kaldi. fakat enflasyon sadece kagit üstünde yok oldu bu "reformla". demek ki, bir ambargonun zarari "30 sene" icinde telafi edilemiyor.
simdi sana, senin bile anlayabilecegin, pratik bir örnek vereyim ifademi pekistirebilmek icin:
ambargolar ve bundan dogrulmus olan sonuclar olmasaydi, ankara'da 70lerde kücük bir fabrika acilabilirdi. bu fabrika bu güne kadar kat kat genisleyebilirdi, belki binlere istihdam saglayabilirdi. isciler kazandigi maaslarini cocuklarin egitimine yatirabilirlerdi. ve bu fidanlar da mühendis (ve sayre) olarak mezun olabilirlerdi. bu profesyonel elemanlar, sanayilesmeye adim atmis bir ülkede bütün potansiyelini kullanabilirlerdi. ve bu yine türkiye'nin gelecegine, yani bugünlere ve de 2001'lere yansirdi. zamaninda bir baslangic olmadigi icin, somut birsey yok bugünlerde. ;-) bunu görmek lazim.
bunun icin akp'yi en ufak kipirtida ekonomi ilahi yapmaya gerek yok. :D
arkadasim, bak. akp'nin ekonomik alaninda somut bir basarisi yok. türkiye bu zamanlar az cok rahat birakildigi icin, akp'ye övgüler yagiyor. af edersin, ama bu yipratici dis etkiler sayesinde önceki hükümetlerin ciddi reformlar icin pek sansi yoktu.
tayyip'imiz iste bu kederli tarihimizin icinde günesleniyor.
daha düne kadar cüzdanimizi actimigizda milyonlar görüyorduk :D enflasyon 1974 basladi ve yeni türk lirasi gelene kadar bu durum böyle kaldi. fakat enflasyon sadece kagit üstünde yok oldu bu "reformla". demek ki, bir ambargonun zarari "30 sene" icinde telafi edilemiyor.
simdi sana, senin bile anlayabilecegin, pratik bir örnek vereyim ifademi pekistirebilmek icin:
ambargolar ve bundan dogrulmus olan sonuclar olmasaydi, ankara'da 70lerde kücük bir fabrika acilabilirdi 70'lerde. bu fabrika bu güne kadar kat kat genisleyebilirdi, belki binlere istihdam saglayabilirdi. isciler kazandigi maaslarini cocuklarin egitimine yatirabilirlerdi. ve bu fidanlar da mühendis (ve sayre) olarak mezun olabilirlerdi. bu profesyonel elemanlar, sanayilesmeye adim atmis bir ülkede bütün potansiyelini kullanabilirlerdi. ve bu yine türkiye'nin gelecegine, yani bugünlere ve de 2001'lere yansirdi. zamaninda bir baslangic olmadigi icin, somut birsey yok bugünlerde. ;-) bunu görmek lazim.
Simdi "seninde anlayabilecegin" kücük bir örnek;
Bizim Ucak fabrikamizda olabilirdi..
hadi simdi arastir, bakalim BUNA da hangi ambargo engel olmus!!
Gelelim 2001 deki DSP-MHP-ANAP üclüsü becerisizlige.. simdi bana somut bilgilerle 1974 deki Ambargonun Piyasayi NASIL etkiledigini kanitla... öyle varmislarla (Fabrikaymis) falan degil!!
theodor werz
28.06.10, 21:48
:
Auf eine unvorhergesehene hereinstürmende aggressive kriegerische todbringende Aktion war die politische Führung der Türkei gut beraten, nicht mit derselben unüberlegten Geschwindigkeit eine unangemessene härtere Maßnahme als den zunächst völlig richtigen klassischen diplomatischen scharfen Protest zu ergreifen!
In der Folge wieherte Israel in alle Welt wie gefährlich private Hilfe aus privaten Schiffen einherging, die geschweige noch nicht einmal direkt Israel ansteuerten!
Mit allen Ernstes bekräftigte Israel weiterhin die türkischen Passagiere zu Recht exekutiert zu haben, um noch scheinheilig nach dem Gemetzel gefühlskälter geht es kaum mehr, sich dafür durch den Außenminister entschuldigen zu lassen!
Der türkische Geheimdienst, musste kurz darauf mit erheblichem Zweifel zu ebenso hereinstürmende mehrere heimtückische
Anschlägen unterscheiden, wie viel Misstrauen über den erhabenen Verdacht der israelischen Anteilnahme zu diesen weiteren Exekutionen ihrer türkischer Bürger auslesbar sein kann.
Zur Luftraumsperrung sind auch taktische präventive Überlegungen, Aufklärung
Israelischer Luftbewegungen einen Riegel vorzuschieben, deren strategische sowie technologische Ausrüstung im Partisanenmilieu nicht gerade perfekt zu sein scheint.
Die türkische Führung, auch in Anbetracht der Gefahr in Verzug, weitere bösartige Anschläge
aus einer und derselben Richtung befürchten zu müssen, wenn sie während des Gipfeltreffens nichts getan hätte, wäre in den Augen anderer Staatsführer, hinter vorgehaltener Hand, belächelt worden.
Die Sperrung des nationalen Luftraumes für einen undurchschaubar gewordenen Freund ist gemessen am Blutzoll türkischer Bürger, ein annehmbarer Umstand!
KafaBinDünya
28.06.10, 21:48
Simdi "seninde anlayabilecegin" kücük bir örnek;
Bizim Ucak fabrikamizda olabilirdi..
hadi simdi arastir, bakalim BUNA da hangi ambargo engel olmus!!
Gelelim 2001 deki DSP-MHP-ANAP üclüsü becerisizlige.. simdi bana somut bilgilerle 1974 deki Ambargonun Piyasayi NASIL etkiledigini kanitla... öyle varmislarla (Fabrikaymis) falan degil!!
kardesim, görmek istediklerini görüyorsun. daha simdiye kadar türkiye arka arkaya üc ambargo yedigini bilmiyordun ve benimle sidik yarisina kalkisiyorsun. yakistiramadim sana. türkiye'nin ekonomik istitastiklerine bakabilirisn. orda somut bir sekilde yazdiklarimi görebilirsin. bu da olmadi, anadolu'yu gez.
benden bu kadar.
die sperrung des luftraums wurde bereits nach dem angriff auf gaza verhängt, aber erst jetzt umgesetzt ...
die sperrung des luftraums wurde bereits nach dem angriff auf gaza verhängt, aber erst jetzt umgesetzt ...
Was bedeutet das nun für die schadenfrohen Zweifler?
Ervan Abi,
sivil ucuslar icin her hangi bir kisitlama söz konusu olmadigi aciklanmis
Ulastirma bakanligi tarafindan.
Israil den de bir yalanlama geldi bu Haberle ilgili.
Bilimiyorum bir bilgi kirliligi var sanki.
KafaBinDünya
28.06.10, 22:30
haberlerde de ambargo hakkinda hic birsey duyamadim simdiye kadar.
kardesim, görmek istediklerini görüyorsun. daha simdiye kadar türkiye arka arkaya üc ambargo yedigini bilmiyordun ve benimle sidik yarisina kalkisiyorsun. yakistiramadim sana. türkiye'nin ekonomik istitastiklerine bakabilirisn. orda somut bir sekilde yazdiklarimi görebilirsin. bu da olmadi, anadolu'yu gez.
benden bu kadar.
Valla sidik yarisi marisi bilmem.. yasim kadar ambargodan bahsediyorsun.. hadi gecdim bunlari.. iskembeden sallamak kolay.. 1974 de konulmus 4 yillik ambargo nasil olurda 2001 kadar etkisini gösterebilir.. olsa olsa PEK ACIZ bir hükümetin bahanesi olur KI onlar bile agizina almiyor...
Herneyse.. sonucda 35 yillik ambargoyu demekki AKP asabilmis, Türkiyemizi bu günlere sag salim getirmis.. herhalde bunu demek istiyorsun sen?
Haa pardon.. yanlis anladim yine.. 35 yillik ambargo SADECE 2001 e kadar etkisini göstermis, AKP secildikden sonra zaten etkisi olmadigindan, AKP simdi buna benim basarim diyormus..
Gülmek istiyorum aslinda, ama aglanacak halin var
haberlerde de ambargo hakkinda hic birsey duyamadim simdiye kadar.
Günaydin... :D
Arsivlerde 1974 - 1978 arasi gazeteler MUTLAKA mervcuttur... benden söylemesi ;)
KafaBinDünya
28.06.10, 22:40
nein, ehrlich. bis jetzt hab ich nur alles von hier mitbekommen. daha simdi haberlere baktim, bir satir bile yok. in den amerikanischen und deutschen medien ist auch nichts.
Ervan Abi,
Abi haberde sanki zivilleri tasiyan askeri ucakdan bahsediliyor gibi...
KafaBinDünya
28.06.10, 22:43
Valla sidik yarisi marisi bilmem.. yasim kadar ambargodan bahsediyorsun.. hadi gecdim bunlari.. iskembeden sallamak kolay.. 1974 de konulmus 4 yillik ambargo nasil olurda 2001 kadar etkisini gösterebilir.. olsa olsa PEK ACIZ bir hükümetin bahanesi olur KI onlar bile agizina almiyor...
Herneyse.. sonucda 35 yillik ambargoyu demekki AKP asabilmis, Türkiyemizi bu günlere sag salim getirmis.. herhalde bunu demek istiyorsun sen?
Haa pardon.. yanlis anladim yine.. 35 yillik ambargo SADECE 2001 e kadar etkisini göstermis, AKP secildikden sonra zaten etkisi olmadigindan, AKP simdi buna benim basarim diyormus..
Gülmek istiyorum aslinda, ama aglanacak halin var
SADECE 2001'e KADAR DEGIL! BUGÜN BILE ETKISI VAR! ANADOLU'YU GEZ, GÖR!
asabilmis mi? hani nerde asabilmis? bana gözlüklerini versene. ben de senin gibi vatanimi görmek isterdim. issizler ordusu büyümekte, bugday ve et ithalat edilmeye baslandi, hayvancilik öldü, balikcilik neyine.....ve herif bana "akp ekonomik zararlari asmis" diyor. kafa mi geciyorsun benimle?
Bunun icin bir danke caktim altina
Damit es auch die deutschsprachigen Leser verstehen: Heil RTE, Heil AKP
asabilmis mi? hani nerde asabilmis? bana gözlüklerini versene. ben de senin gibi vatanimi görmek isterdim. issizler ordusu büyümekte, bugday ve et ithalat edilmeye baslandi, hayvancilik öldü, balikcilik neyine.....ve herif bana "akp ekonomik zararlari asmis" diyor. kafa mi geciyorsun benimle?
Simdi bu "herif" sana hersey güllük gülistanlik mi dedi?
AMA AKP öncesi ve sonrasi kiyaslarsak... 3. Muz devleti ve DÜnya ekonomik krizi ile calkalanan ama yinede basarili bir Türkiye görüyorum ben bu dün kulpu kirilan gözlüklerimle.. simdi sana ödünc veririm ama, sen sekundenkleberin etkisi ile haberlerde habire ambargo okursun.. bosver sen..
KafaBinDünya
28.06.10, 22:53
Simdi bu "herif" sana hersey güllük gülistanlik mi dedi?
AMA AKP öncesi ve sonrasi kiyaslarsak... 3. Muz devleti ve DÜnya ekonomik krizi ile calkalanan ama yinede basarili bir Türkiye görüyorum ben bu dün kulpu kirilan gözlüklerimle.. simdi sana ödünc veririm ama, sen sekundenkleberin etkisi ile haberlerde habire ambargo okursun.. bosver sen..
bak, yine yazdiklarimi yanlis anliyorsun. ekonominin birazcik büyümesi akp'nin beceresinden degildir. 10 senedir türkiye az cok rahat birakiliyor. onun sayesinde kücük bir adim atabildik.
Kafabirdünya,
dünya medyalarindaki yazilara ne diyorsun? Hepsi yalanmi? Yoksa onlar bu isleri anlamiyormu? Ama financial timeslar falan var aralarinda biraz olsun anliyorlardir
Haluk kardesim,
TRT kaynakli haberde,ulastirma ve disisleri bakanligindan gelen yanit,sivil ucuslara her hangi
bir engelleme yok ancak askeri ucuslar tek tek degerlendiriliyormus.
bak, yine yazdiklarimi yanlis anliyorsun. ekonominin birazcik büyümesi akp'nin beceresinden degildir. 10 senedir türkiye az cok rahat birakiliyor. onun sayesinde kücük bir adim atabildik.
Peki bu rahat birakilmanin sebebi nedir? Azili düsmanlarimiz neden rahat biraksinki bizi? Yoksa onlari artik fazla takmiyormuyuz? Biraz da bu yönden olaya baksan?
Bide su 2001/2002 krizindeki "faydalananlari" tanisan süper olur.. bak bakalim hepsi "dis gücler" miymis
Haluk kardesim,
TRT kaynakli haberde,ulastirma ve disisleri bakanligindan gelen yanit,sivil ucuslara her hangi
bir engelleme yok ancak askeri ucuslar tek tek degerlendiriliyormus.
abi bende onu demek istedim, Hürriyetin iddiasina göre, zivil tasiyan askeri ucaga izin verilmemis...
KafaBinDünya
28.06.10, 23:02
Kafabirdünya,
dünya medyalarindaki yazilara ne diyorsun? Hepsi yalanmi? Yoksa onlar bu isleri anlamiyormu? Ama financial timeslar falan var aralarinda biraz olsun anliyorlardir
önemli olan bütün kaynaklari kullanmaktir. bu alemde iki kutuplu medya var.
önemli olan bütün kaynaklari kullanmaktir. bu alemde iki kutuplu medya var.
Tamam, bende onu yaptim iste, hem türkiyenin hem enternasyonal medyalarin yazilarini okudum.
Senin yaptigin analizleri sirf türkiyedeki ak parti karsitlarindan duydum.
KafaBinDünya
28.06.10, 23:15
Tamam, bende onu yaptim iste, hem türkiyenin hem enternasyonal medyalarin yazilarini okudum.
Senin yaptigin analizleri sirf türkiyedeki ak parti karsitlarindan duydum.
birincisi: ne okudugumu, hangi kaynaklar kullandigimi bilmiyorsun. zaten bilmek de istemiyorsun bence.
ikincisi: akp'yi elistirmeye hakkim yok mu? mantiginiza göre akp'ye sadece övgüler mi yagacak?
ücüncüsü: bir tartismanin en temel ilkesini ögrenin: karsindakinin fikrine saygi duymak!
ayrica ben chp ve mhp'nin savunucusu degilim. bir bireyim ve elestirel gözle tabloya bakarim. ideolojimi bir partiden ibaret yapmam.
saygilarla.
birincisi: ne okudugumu, hangi kaynaklar kullandigimi bilmiyorsun. zaten de bilmek istemiyorsun bence.
ikincisi: akp'yi elistirmeye hakkim yok mu? mantiginiza göre, akp'ye sadece övgüler mi yagacak?
ücüncüsü: bir tartismanin en temel ilkesini ögrenin: karsindakinin fikrine saygi duymak!
1. bidefa sen önce saygi göster, ondan sonra saygi bekle.. baliklama ana avrat (temsili misali) dalarsan akpye biraz sertce de cevab alirsin
2. elestirilerinde hakli yerler bulsam, mutlaka katilirim.. kimse gözü kör bir sekilde akp ci degil burda.. sempati duyuluyor, bukadar atilan yalan ve camura sadece pes deniliyor.. okadar
3. kaynaklarini bilmiyoruz cünkü iskembeni tanimiyoruz.. bence sen biraz kaynak kullansan daha iyi olur.. tavsiye
Als ich die Überschrift gelesen habe "Türkei macht Ernst" dachte ich. Endlich greifen die, die piskaka an. Ama nerdeeeee
KafaBinDünya
28.06.10, 23:30
1. bidefa sen önce saygi göster, ondan sonra saygi bekle.. baliklama ana avrat (temsili misali) dalarsan akpye biraz sertce de cevab alirsin
2. elestirilerinde hakli yerler bulsam, mutlaka katilirim.. kimse gözü kör bir sekilde akp ci degil burda.. sempati duyuluyor, bukadar atilan yalan ve camura sadece pes deniliyor.. okadar
3. kaynaklarini bilmiyoruz cünkü iskembeni tanimiyoruz.. bence sen biraz kaynak kullansan daha iyi olur.. tavsiye
sertce cevap mi? :D burasi tartisma platformu, haluk kardes. elbette sertce tartismalar olacak. ve istedigim kadar akp'yi elestiririm.
ve bunu da söylemek lazim, sizin yandas mantiginizi anlamakla zorluk cekiyorum.
Oy icin yapiyodur...
Yapiyor degil. Yapti bile. Van Minitini. Haydi Pamukeller Cebe.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs089.snc4/35832_443396828131_29625250313 1_6016266_6418796_n.jpg
burasi tartisma platformu, haluk kardes. elbette sertce tartismalar olacak. ve istedigim kadar akp'yi elestiririm.
Dann darfst du aber nicht sofort flennen, wenn mal Gegenwind kommt. :)
GIRGIRIN Fiyati niye artik 1,5 milyon degil?
...
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs089.snc4/35832_443396828131_29625250313 1_6016266_6418796_n.jpg
He valla, oglunun "gemicigi" gitsin en iyisi
GIRGIRIN Fiyati niye artik 1,5 milyon degil?
1,5 Milyon TL ye Girgir i komple satin alir, üstüne bide pengueni verirler sana :D
1 lira elli kurus onun fiyati ;)
1,5 Milyon TL ye Girgir i komple satin alir, üstüne bide pengueni verirler sana :D
1 lira elli kurus onun fiyati ;)
Nasil olur, benim hatirladigimda 1,5 milyon lirami neydi.
Nasil olur, benim hatirladigimda 1,5 milyon lirami neydi.
AKP sagolsun, artik kuruslarla alisveris yapiyoruz.. milyonlar ile degil... hahaha Alemsin Polat.. illa bastiracaksin üzerine :D
KafaBinDünya
28.06.10, 23:57
Dann darfst du aber nicht sofort flennen, wenn mal Gegenwind kommt. :)
flennen tue ich nur dann, wenn mein land in flammen steht ;-) aber nicht wegen ein paar daher gelaufenen akp-sympathisanten, die nach ihrem pferdeblick argumentieren.
flennen tue ich nur dann, wenn mein land in flammen steht ;-) aber nicht wegen ein paar daher gelaufenen akp-sympathisanten, die nach ihrem pferdeblick argumentieren.
Biz kac kisiyiz mitingi organize et istersen sen ;) ölcü alirsin :D
KafaBinDünya
29.06.10, 00:01
Biz kac kisiyiz mitingi organize et istersen sen ;) ölcü alirsin :D
:D gördügüm kadariyla bu forum kutuplara ayrilmis. ic savasin dösegindeyiz. :D
AKP sagolsun, artik kuruslarla alisveris yapiyoruz.. milyonlar ile degil... hahaha Alemsin Polat.. illa bastiracaksin üzerine :D
Kardesim nasil bastirmayim manyak suratli laptopum var artik, roket gib mashallah cemaat sag olsun.
He valla, oglunun "gemicigi" gitsin en iyisi
Devlet malli varkene niye oglunun gemisinlen gitsin adam ?! Sorna arkasindan yine yalan konusurlar.
Karsi taraf basladi
"Biz" herzaman adam gibi masaya oturmaya haziriz ;)
enflasyon ecevit zamaninda boy gösterdi. ecevit döneminde 2. kibris baris harekati yapildi. http://www.turkcebilgi.com/amerikan_ambargosu/ansiklopedi#ansiklopedi
her ikisine de ambargo yedik. bu döneme "kuyruklar dönemi" adi verilmistir. ne bicim bilgiye sahipsin sen? kaynaklarini degistirmeye bak, ethem kardes.
Anlamadim...yani o dönemden önce enflasyon yokmuydu...?
ha natürlisch.. yoksa körler sagirlar birbirlerini agirlari oynariz burda.. sowas macht doch keinen spass.. oder nicht??
düsünsene.. bi yazi yaziyorsun, altina 76 dankeschön.. und seitenweise "agizina saglik" falan filan.. valla üc gün durmam öyle bir forumda.. zumindest nicht in einem politischen.. im GS Forum wäre das natürlich völlig OK :D
KafaBinDünya
29.06.10, 00:12
ha natürlisch.. yoksa körler sagirlar birbirlerini agirlari oynariz burda.. sowas macht doch keinen spass.. oder nicht??
düsünsene.. bi yazi yaziyorsun, altina 76 dankeschön.. und seitenweise "agizina saglik" falan filan.. valla üc gün durmam öyle bir forumda.. zumindest nicht in einem politischen.. im GS Forum wäre das natürlich völlig OK :D
eine diskussion hätte keinen sinn, wenn es darin keine meinungsverschiedenheiten und kontoversen gäbe.
Saga sola ziplama...AKP den önceki hükümet döneminden bahsediyoruz...kibrisa ne harekati yapilmis burda...ufacik kibrisin rum askerleri türkiyeyi tek basina feth edicek kadar parasizdik o zamanlar...
Ondan önceki hükümetler zamanindada durum cok daha farkli degildi...samimitten bahsediyorum...sen her neden bahsedersen et...senin yazdifgin herseyde amacin acikca belli oluyor...
Ideolojiler ugruna hareket edicek yastan cikali baya oluyor...dogru ile kötü yü rahatlikla ayira bilicek kadarda olgun yastayim...kaynak dedigin yazilarda bu iyidi bu yanlsdi icerikli yazismalardan yola cikiyorsun anlasilan...ben ise o tür aciklamalari olan yazilardan uzak kaliyorum...olayi anlatan yanitini saklayan kaynaklardan bahsediyorum...
Ayrica konusu olan dönemleri LIVE ve olgun yaslarda yasadim ben...o bakimdan bu yazdigin kaynak ikilemine düsmem sözkonusu olamaz...
inanirli ol biraz...bizde saygi ile yanasalim
KafaBinDünya
29.06.10, 00:25
tamam, öyle olsun. ben yazicagimi yazdim.
bir ampüle odaklanarak bundan ötesini görmemek istemiyorum.
Bencede öyle.Bunlardan iyi kukla gelmedi Türkiyenin başına, rahat bırakıyorlar o yüzden, çünkü Uncle Sam in her isteğini yerine getiriyorlar. Şu an Türkiyedeyim, bir kangal sucuk 6 TL.Almanyada bir kilosu o fiyata.Yazık ya insanlara, et yemek lükse giriyor, eskisi gibi hayvancılık ta yok. Millet dağıtılan sadaka aylıkların yüzünden ses çıkarmıyor, onuda vermeseler Almanyadan ağrı Türkiyede herşey güllük güllistanlık diyenler görür gülü, çiçeği.
Madem o kadar kötü durum hala niye calismak istemiyorlar?
Genelleme yapmak iyi degildir tabii ama zamaninda is veren olarak ordaydik ve az cok ögrendik gördük.
Daha 1 ay önce annemin yanina bir yardimci geldi, evi satis icin hazirlamak istiyorlar.
Bodruma girmek istemedi orda "Böcek vardir" diye, annem girdi temizledi.
Böyle okadar örnek varki o kadar durumla karsilastikki son 10-15 senedir.
KafaBinDünya
29.06.10, 00:53
Bencede öyle.Bunlardan iyi kukla gelmedi Türkiyenin başına, rahat bırakıyorlar o yüzden, çünkü Uncle Sam in her isteğini yerine getiriyorlar. Şu an Türkiyedeyim, bir kangal sucuk 6 TL.Almanyada bir kilosu o fiyata.Yazık ya insanlara, et yemek lükse giriyor, eskisi gibi hayvancılık ta yok. Millet dağıtılan sadaka aylıkların yüzünden ses çıkarmıyor, onuda vermeseler Almanyadan ağrı Türkiyede herşey güllük güllistanlık diyenler görür gülü, çiçeği.
sadakalardan ziyade bir sosyal patlamayi ve halkin bir bas gösterisini önleyebilmek icin, uyutulmanin da büyük etkisi var: http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1006818
uyumak aci cekmekten daha tatlidir :)
bu da olmadi dogan-grubunun gazetelerine ve haber kanallarina dalarim ve kendime "ekonomik krizi teyit gecen" bir türkiye hayal ederim.
bundan ne tatli olabilir ki, arkadaslar?
sadakalardan ziyade bir sosyal patlamayi ve halkin bir bas gösterisini önleyebilmek icin, uyutulmanin da büyük etkisi var: http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1006818
uyumak aci cekmekten daha tatlidir :)
bu da olmadi dogan-grubunun gazetelerine ve haber kanallarina dalarim ve kendime "ekonomik krizi teyit gecen" bir türkiye hayal ederim.
bundan ne tatli olabilir ki, arkadaslar?
Tabii o da çok önemli bir etken. Memlekette neler oluyor, herkes bana Aşk ı Menu nun finalini izledinmi diye soruyor.Bir yandan sadaka, öte yandan uyku ilacı medya. Es ist echt zum verrücktwerden.Bazılarıda hala Doğan grubunu AKP ye muhalif sanıyor, ama hepsi işbirlikçi, sadece değişik kitlelere hitap ediyorlar.At gözlüğü takanlar tabii bunu göremez.
KafaBinDünya
29.06.10, 01:36
Tabii o da çok önemli bir etken. Memlekette neler oluyor, herkes bana Aşk ı Menu nun finalini izledinmi diye soruyor.Bir yandan sadaka, öte yandan uyku ilacı medya. Es ist echt zum verrücktwerden.Bazılarıda hala Doğan grubunu AKP ye muhalif sanıyor, ama hepsi işbirlikçi, sadece değişik kitlelere hitap ediyorlar.At gözlüğü takanlar tabii bunu göremez.
mali bakanlik dogan-grubuna astronomik bir vergi cezasi kestikten irtibaren, ona bagli kanallar ve gazeteler tipis tipis ampülün pesinden gitmeye basladi.
BU HAMLEYLE medya kontrol altina alindi ve iktidar menfaatleri icin arac edildi. sonrasinda ne geldi? ERGENEKON.
bugün ergenekon ve balyoz darbe planinin reklamini yapan dogan-grubuna bagimli olan (bakin, bagli yazmiyorum) gazeteler ve haber kanallaridir!
gercek bagimsiz gazetelerden birisi cumhuriyet. http://www.youtube.com/watch?v=nJb7aBSGZZQ&feature=related
cumhuriyet'in köse yazari mustafa balbay ergenekon sanigi olarak her ikinci gün silivri'de yargilaniyor. 300 gündür! ve hala ortada birsey yok!
bi daha ifade ediyorum! adam bir mahkeme tarafindan cezalandirilmadi. hala sanik durumunda ve 300 gündür hapiste yatiyor. arada bir cikiyor. daha yeni cocugu olmus. bu kiymetli günlerinde cocugunun büyümesine tanik olamiyor. ne kadar aci birsey.
saygilarla.
Die gesamte Welt wird von fünf Familien kontrolliert. Eine davon sind die Rothschilds. Medien, Wirtschaft, die UNO und sogar die Amerikanische Zentralbank ist unter deren Kontrolle. Das ganze geht hunderte Jahre zurück manche behaupten bis zu den Ritterorden.
Zwei Pesonen sind durch ein cleveres System auf deren Schliche gekommen und haben das gesamte "Werk" nennen wir das mal, entschlüsselt.
Bilge80 und kafabirdünya.
Nur durch eine enge Zusammenarbeit der Welt-Geheimdienste konnte man herausfinden dass es sich dabei um diese zwei Personen handelt, diese zwei User aus Politikcity. Die Geheimdienste operierten unter dem Namen IMES PROJEKT
KafaBinDünya
29.06.10, 02:14
Die gesamte Welt wird von fünf Familien kontrolliert. Eine davon sind die Rothschilds. Medien, Wirtschaft, die UNO und sogar die Amerikanische Zentralbank ist unter deren Kontrolle. Das ganze geht hunderte Jahre zurück manche behaupten bis zu den Ritterorden.
Zwei Pesonen sind durch ein cleveres System auf deren Schliche gekommen und haben das gesamte "Werk" nennen wir das mal, entschlüsselt.
Bilge80 und kafabirdünya.
Nur durch eine enge Zusammenarbeit der Welt-Geheimdienste konnte man herausfinden dass es sich dabei um diese zwei Personen handelt, diese zwei User aus Politikcity. Die Geheimdienste operierten unter dem Namen IMES PROJEKT
noldu? satirlarimiz YÜCE AMPÜL HAZRETLERIMIZE hosuna gitmedi galiba.
noldu? satirlarimiz YÜCE AMPÜL HAZRETLERIMIZE hosuna gitmedi galiba.
Yazdiklarim yalanmi yani? Rothschildsler dünyayi kontrol etmiyormu?
Hadi söyle bakalim federal reserve kimin elinde?
KafaBinDünya
29.06.10, 02:24
Yazdiklarim yalanmi yani? Rothschildsler dünyayi kontrol etmiyormu?
Hadi söyle bakalim federal reserve kimin elinde?
*Ausfälle nicht von Belang* Mod ben kendim yazmis oldugum satirlardan bahsediyorum. yazdiklarin hepsi dogru. bir avuc eliter, ekonomik alanda bir yüzyildir bir dev olan, köklü aileler (rockefellers, rothschilds, de beers gibi) feodal bir sekilde bu dünyayi yönetiyor. elbette menfaatlerini kirbacla gerceklestirmeye ihmal etmiyorlar.
, ben kendim yazmis oldugum satirlardan bahsediyorum. yazdiklarin hepsi dogru. bu dünyayi bir avuc eliter, ekonomik alanda, bir yüzyildir dev olan ve köklü aileler (rockfellers, rothschilds, de beers gibi) feodal bir sekilde yönetiyor. elbette menfaatlerini kirbacla gerceklestirmeye ihmal etmiyorlarEee, siz "Hilalcocuklari" AK Partinin elinden alirsaniz hükümeti bunlara (5 aileler) karsi nasil saf tutacaksiniz?
KafaBinDünya
29.06.10, 02:31
Eee, siz "Hilalcocuklari" AK Partinin elinden alirsaniz hükümeti bunlara (5 aileler) karsi nasil saf alacaksiniz?
bir avuc insan birsey yapamaz. ama 72 milyon insan daglari titretir!
bir avuc insan birsey yapamaz. ama 72 milyon insan daglari titretir!
Kuzey Korenin nüfüsü kac?
Bekle, ben bir bakayim.
25 milyon. Daglari titretiyormu?
Iran? 75 milyon
Irak? Bitmistir bile
Nasil titretcekmisiniz gercekten cok merak ediyorum. Ilk önce bir ambargoyu yersiniz gene. Ama öyle 74te gibi soft-ambargo degil, gercek ambargo. Sonra Askeri yardimi güzelce bir keserler. Baska neler yapabilirler acaba bir fikrin varmi?
KafaBinDünya
29.06.10, 02:42
:) biz türküz
bu iki kelime yeter
ve lütfen konudan konuya atlama. bilge80 ile dogan-medya grubu ve yandas medya hakkinda tartisiyorduk.
Das liegt daran, dass die Türkei Fleisch importieren muss !!! Wir sind nicht mehr in der Lage genug Fleisch zu produzieren. Früher gab es sogar im Osten Schlachtereien, die 10.000 Rinder in kürzester Zeit schlachten konnten... das war mal! Diese Zeiten sind vorbei. Lieber produzieren wir weniger und importieren es halt. Die Preise sind echt teuer, man traut sich nicht einmal als Deutschländer etwas davon zu kaufen. Wie sollen es sich dann Mindestlohnempfänger (~300 Euro) leisten? Wenn die Regierung mal etwas sinnvolles tun möchte, dann soll sie die Wirtschaftszweige ankurbeln, die dem Volke nutzen und nicht den Ausländern/Investoren/Westen.
KafaBinDünya
29.06.10, 02:53
Das liegt daran, dass die Türkei Fleisch importieren muss !!! Wir sind nicht mehr in der Lage genug Fleisch zu produzieren. Früher gab es sogar im Osten Schlachtereien, die 10.000 Rinder in kürzester Zeit schlachten konnten... das war mal! Diese Zeiten sind vorbei. Lieber produzieren wir weniger und importieren es halt. Die Preise sind echt teuer, man traut sich nicht einmal als Deutschländer etwas davon zu kaufen. Wie sollen es sich dann Mindestlohnempfänger (~300 Euro) leisten? Wenn die Regierung mal etwas sinnvolles tun möchte, dann soll sie die Wirtschaftszweige ankurbeln, die dem Volke nutzen und nicht den Ausländern/Investoren/Westen.
scheiße. dann ist wohl die türkei doch nicht "auf den akp-zug" aufgesprungen. :(
:) biz türküz
bu iki kelime yeter
ve lütfen konudan konuya atlama. bilge80 ile dogan-medya grubu ve yandas medya hakkinda tartisiyorduk.
ee siz devam edin ben tartismayinmi dedim?
yazdiklarinizi anladik, yani bilgenin dedigi hepsi ayni sahislar icin calisiyor ( 5 aileler) doganda ak partide
scheiße. dann ist wohl die türkei doch nicht "auf den akp-zug" aufgesprungen. :(
Das erste mal dass mir einer was von der schlechter werdenden Nahrungsmittelindustrie erzählt hat war 1995 oder 96, irgendwas von genmanipulierten Tomaten usw. Gab es da schon eine AKP?? Wieso hattest du dich damals nicht gemeldet? WAS genau hast du damals gemacht??
KafaBinDünya
29.06.10, 03:16
Das erste mal dass mir einer was von der schlechter werdenden Nahrungsmittelindustrie erzählt hat war 1995 oder 96, irgendwas von genmanipulierten Tomaten usw. Gab es da schon eine AKP?? Wieso hattest du dich damals nicht gemeldet? WAS genau hast du damals gemacht??
http://www.youtube.com/watch?v=wrZzeM21Q3Y&feature=related :)
Und jetzt bleibt die große Frage, warum muss die Türkei Fleisch importieren... (Ein Tipp, die AKP wars nicht)
Das liegt daran, dass die Türkei Fleisch importieren muss !!! Wir sind nicht mehr in der Lage genug Fleisch zu produzieren. Früher gab es sogar im Osten Schlachtereien, die 10.000 Rinder in kürzester Zeit schlachten konnten... das war mal! Diese Zeiten sind vorbei. Lieber produzieren wir weniger und importieren es halt.
Canli hayvan ve et ithalati 90larin ba$indan beri tarti$mali, cünkü taa o zamanlar korumaya aldik, belki de daha evel ... Benim bildigim Ciller basbakan iken benzeri tarti$malar ya$adik, "deli dana" yüzünden ithalat yasaklandi ...
Bu bir .... Iki :
Diese Zeiten sind vorbei. Lieber produzieren wir weniger und importieren es halt. Die Preise sind echt teuer, man traut sich nicht einmal als Deutschländer etwas davon zu kaufen. Wie sollen es sich dann Mindestlohnempfänger (~300 Euro) leisten? Wenn die Regierung mal etwas sinnvolles tun möchte, dann soll sie die Wirtschaftszweige ankurbeln, die dem Volke nutzen und nicht den Ausländern/Investoren/Westen.Das Fleisch ist so teuer weil nichts importiert wird und die INLÄNDISCHEN Investoren die Preise monopolartig hoch halten. Durch den Import sind zwar die Preise leicht zurückgegangen, aber sie steigen nun bereits wieder ...
Eure Kritiken kommen mir wie "panik atak" vor ... "panik kritik atak" ... Ich sagte es bereits, das eure maßlosen Kritiken an RTE/AKP wirkungslos sind, wenn sie nichts substanzielles enthalten. Vollendens ein Reinfall wird es, wenn offensichtliche Unwahrheiten zum kritisieren eingestzt werden ...
Zurück zum Thema :
Evet biraz var ve normal bir yerde, ama kesin olan yüz civari israilli subay ta$iyan ucak Avrupaya gitmek icin Türkiyenin hava sahasini kullanamadi. Hava sahasinin kapatilmasi karari Gaze soykirimdan sonra alinmis olsa da, ancak dün uygulamaya koyuldu, ve anladigim kadar Erdoganin bundan haberi yoktu. Gelecek günlerde bu netle$ir sanirim ...
Türkiye gittikce sertle$iyor Israile kar$i, bazilarin akli b*ka kari$sa da, cok da korkulacak bir $ey yok. Ambargo yada tecrit korkusu yersiz bence. 50-90 arasi dünya yok artik.
Erdoganin yaptigi batinin sözde degerlerine özde sahip cikmak olarak tarif edilebilir. SIkInti da burada bati devletleri ve icerimizdeki baticilar icin.
Bunu yalniz oy kaygisi ile yaptigini da sanmiyorum. Erdogan benimsenen devlet siyasetini
sInIrlara kadar götürerek yürütüyor ... Kontrollü bir gerginlik ya$iyoruz ... bakalim Israilin deli danalari ne yapacak ...
Ich will ja deine Verschwörungstheorien nicht in den Sand setzten.. aber der Beschluss wurde schon vor Wochen gefasst.. Der Verbot kam halt erst durch die erste Anfrage zustande, und die war nunmal gestern.. hier sind die Israelis die schuldigen.. hätten sie halt früher gefagt ob sie unser Luftraum benutzen dürfen :D
ach und wiso verkündet man dieses nicht schon viel früher? die russen haben der swiss auch die überflugsrechte gestrichen und dieses wurde auch nicht erst bekannt als eine swiss maschine in den russischen luftraum eindringen wollte. was ist mit den landerechten für die israelis? dürfen die noch türkische flughäfen anfliegen? dürfen israelische schiffe türkische häfen anlaufen? wurde dementsprechend schon was vermeldet oder wartete man auf den tag an dem ein schiffchen am horizont erscheind?
so oder so, das man erst nach einer weile über gewisse "massnahmen" informiert wird verströmt einen merkwürdigen geruch
wurde nicht erst kürzlich von der akp-bürokratie das anbauen von genmanipulierten landwirtschaftlichen produkten erlaubt?
Was bedeutet das nun für die schadenfrohen Zweifler?
das man recht lange braucht um einen beschluss auch zusetzen.
Und jetzt bleibt die große Frage, warum muss die Türkei Fleisch importieren... (Ein Tipp, die AKP wars nicht)
der kapitalismus.
es lohnte sich eher schafe für die wollproduktion zu züchten als rinder zu halten die man eh kaum auf den märkten loswurde weil die meisten eh kein geld für ein rind hatte.
deshalb hat auch mein onkel damals von der rinderhaltung umgesattelt auf die schafszucht, weniger arbeit, mehr profit. nun ist aber der wollepreis im keller und man hat nicht die nötigen finanziellen reserven um wieder von der schafszucht umzusatteln. aber vielleicht wird unser grosser führer da auch dem kleinen mann zuhilfe eilen und nicht nur mit kühlschränken und kohle
KafaBinDünya
29.06.10, 12:34
der kapitalismus.
es lohnte sich eher schafe für die wollproduktion zu züchten als rinder zu halten die man eh kaum auf den märkten loswurde weil die meisten eh kein geld für ein rind hatte.
deshalb hat auch mein onkel damals von der rinderhaltung umgesattelt auf die schafszucht, weniger arbeit, mehr profit. nun ist aber der wollepreis im keller und man hat nicht die nötigen finanziellen reserven um wieder von der schafszucht umzusatteln. aber vielleicht wird unser grosser führer da auch dem kleinen mann zuhilfe eilen und nicht nur mit kühlschränken und kohle
YÜCE AMPÜL HAZRETLERINE (RTE) saygi duy!
4180
Dogangüzel
29.06.10, 15:09
zuckerbrot und peitsche
nach all den schlimmen sachen muss ja auch was gutes von der Partei kommen ;)
YÜCE AMPÜL HAZRETLERINE (RTE) saygi duy!
4180
Eyvallah! Hataları ve sevapları ile saygiliyiz turk milletinin basbakanina.
Sizin gibi zihniyet asagiladikca, adam yuceliyor. Türkiye yetmiyor birde yabancılar bile... sizlerin düşman gosterdikleriniz komşularımız bile saygı duyuyorlar.
Yılmak yok! Yola devam "Musa'nın cocukları" İsrail düşmanları!