PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : PolitikCity Tahamülsüzlügün Odagi mi?

TomBac
07.08.10, 19:11
Değerlerimizin farklı olduğunu ve doğrularımızın farklılığını görmezlikten duymazlıktan mi geliyoruz?

Sorunlarımızı çözmekte konuşma faslından pek faydalanmaktan hoşlanmıyormuyuz?

Her sohbetimize siyaset sokabilecek kapasitedemiyiz?

Her konuda hemen tarafımızı seçermiyiz?

Hoşgörü eksikliği, bencillik, anlaşmazlık, güvensizlik, tartışma, kavga ve olumsuzluk adına her şeyi PolitikCity'de görebilmek mümkün mü? PolitikCity tahamülsüzlüğün odağı mı?

polatinum
07.08.10, 21:09
Nicht ein Spiegel der Gesellschaft?

kadirpasa
07.08.10, 21:32
Tombac,

önemli bir meseleye deginmissin.
Özellikle siyasi icerikli tartismalarda ,maalesef tahamülsüzlügü acik sekilde
görüyoruz.Hosgörüden yoksun diyaloglar sonunda dogal olarak kisisellesiyor ve karsilikli
agir ithamlara kadar varabiliyor.
Fakat PCde ki tartisma kültürü genel olarak böylemi?
Bence hayir.
Saygi cercevesinde , zit fikirlerin tartisabildigini de görebiliyoruz burda.
Daher denke ich sogar,das PC insgesamt ein gutes Bild abgibt.

karakartalci
08.08.10, 02:48
Benim inadina AKP'cilerde en cok gicigima giden sey, bazi konularda AKP'nin haksiz oldugunu bile bile ve göz göre göre - "öbürleri de (zamanindaki hükümetleri kastederek) zamaninda sunu bunu yapmadilarmi" diye karsit argümanlari. Alo, tartisma bu günden ibaret ise her konuya gecmisi katmak konulari resmen sulandirmak, sisirmektir. Bu arada ben ne inadina CHP'ci, nede inadina MHP'ci olmamami belirtmekte fayda var diye düsünüyorum. Gerci Hepar'ciyim fakat buna ragmen genede (söz gelisi) kicim iki kanat degil. Herkes tuttugu partisini gerektigi zaman elestirmesi ve tutmadigi partisini yapici adimlari dolayindan desteklemesi lazim. Buradaki tartisma kültürünü anca böyle yüksek seviyeye tasiyabiliriz. Yeterki su iki kanat meselesini mezara gömelim artik.

polatinum
08.08.10, 13:39
AKP karsitlarin istekleri gercekten ülkenin sorunlarini cözmek olsa hadi neyse, ama genel olarak öyle degil. Degisik sebepler dolayisiyla (zaman aboneligi? seriat korkusu? hatta Islam korkusu?) AKPye karsi nefretleri var onun icinde cözümde mümkün degil. Bir istekleri var oda AKPyi bitirmek o kadar basit. AKPnin icaraatlarini öven karsit gördünüzmü burda hic? Ben degil.

Detan
08.08.10, 14:22
Benim inadina AKP'cilerde en cok gicigima giden sey, bazi konularda AKP'nin haksiz oldugunu bile bile ve göz göre göre - "öbürleri de (zamanindaki hükümetleri kastederek) zamaninda sunu bunu yapmadilarmi" diye karsit argümanlari. Alo, tartisma bu günden ibaret ise her konuya gecmisi katmak konulari resmen sulandirmak, sisirmektir. Bu arada ben ne inadina CHP'ci, nede inadina MHP'ci olmamami belirtmekte fayda var diye düsünüyorum. Gerci Hepar'ciyim fakat buna ragmen genede (söz gelisi) kicim iki kanat degil. Herkes tuttugu partisini gerektigi zaman elestirmesi ve tutmadigi partisini yapici adimlari dolayindan desteklemesi lazim. Buradaki tartisma kültürünü anca böyle yüksek seviyeye tasiyabiliriz. Yeterki su iki kanat meselesini mezara gömelim artik.

AKPlilerel tartismak artik nerdeyse imkansiz hale geldi. Kendilerini okadar kaptirmislarki artik idiolojik boyutlara tasinmis onlardaki bu fanatizm.

Birde bu sacma sapan argümentasyonlari yokmu, "tansu ciller zamaninda böyleydi", "mesut yilmaz zamaninda söyleydi gibi", sanki burda akp elestiren anapli, yada dypli falan.... evet tahamül kalmadi, iki tarafdada. Sen gidip birisine din düsmani dersen, oda gelir sana hain der. Türkiyedeki kutuplasma burayada yansimis anlasilan. Umarim akp giderki, herkesin begendi bir hükümet gelir.

Zerd
08.08.10, 14:48
Değerlerimizin farklı olduğunu ve doğrularımızın farklılığını görmezlikten duymazlıktan mi geliyoruz?

Sorunlarımızı çözmekte konuşma faslından pek faydalanmaktan hoşlanmıyormuyuz?

Her sohbetimize siyaset sokabilecek kapasitedemiyiz?

Her konuda hemen tarafımızı seçermiyiz?

Hoşgörü eksikliği, bencillik, anlaşmazlık, güvensizlik, tartışma, kavga ve olumsuzluk adına her şeyi PolitikCity'de görebilmek mümkün mü? PolitikCity tahamülsüzlüğün odağı mı?

Den Deinen verwandte Fragen hatte ich vor einiger Zeit hier (http://www.politikcity.de/forum/showthread.php?19436-zwischenfragen)auch schon einmal thematisiert, aber die Bereitschaft zur Selbstreflexion hielt sich doch in sehr engen Grenzen....