PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : En güvenilen kurumlar ...

Ervan
16.08.10, 14:47
... eskiden gercekten sürekli haber olurdu. Tabi ki ordu, darbe ve sonrasinda her zaman birinci sira ve %90nin cok üstünde cikiyordu güvenirlik bakimindan ...

Gülay Göktürkün konu hakkinda yazdi :

"Araştırma şirketi eskiden çok popüler olan ama son zamanlardaki araştırmalarda pek yer almayan şu malum "en güvenilen kurum" sorusunu sormuş.

Ne çıksa beğenirsiniz: Bu soru sorulmayalı beri, toplumun güven sıralaması tepetaklak olmuş. Güvenilen kurumlar sıralamasında başta polis yer alıyor. Ardından Cumhurbaşkanı ve Meclis geliyor. Sonra da Başbakanlık ve hükümet... En altta ise üç kurum yer almış: Genelkurmay,Anayasa Mahkemesi ve yargı.

Gördüğünüz gibi, halkımız, geçirdiği üç darbe döneminde bile "en çok güveniler kurum" tahtından indirmediği ordusunu artık gönlündeki tahttan indirmiş. Tabii onun yanı sıra, hukuku bir yana itip vesayet rejimini korumayı misyon edinen Anayasa Mahkemesi de sıralamada hakettiği yeri almış. Yıllardır haksız yere güven sıralamasının en altlarına koyduğu siyaset ise güven ve itibar kazanmış.(...)

Tabii, bu sonuçların Genelkurmay ya da vesayetçi çevreler tarafından nasıl okunacağını biliyoruz. Vatan hainlerinin, bölücülerin, ordu düşmanlarının orduya karşı giriştikleri psikolojik yıpratma harekatının (Ya da ne diyorlardı; asimetrik savaş mı) amacına ulaştığını, orduyu halkın gözünden düşürmeyi başardıklarını söyleyecekler.

Ama bu açıklama ne sıralamayı yapanlar için ne de ordu içinde olup da yaşanan güven erozyonundan fena halde rahatsız olan kesim için hiçbir şey ifade etmeyecek...

Çünkü şimdi daha iyi anlaşılıyor ki geçmişte duyulan güven, suçların, kabahatlerin ve zaafların bilinmemesi "sayesinde" duyulan kör bir güvendi. Son dönemde olan şey yalnızca bilinmeyenlerin üzerindeki örtünün kaldırılması oldu. Psikolojik savaş denilen bu; "hainlik" denilen bu...

Eğer Genelkurmay, örtü aralanmaya başlar başlamaz farklı bir tutum alabilseydi, değişmesi gerektiğini fark edip halkına karşı açık ve dürüst davranabilseydi, bu kadar travmatik bir güven erozyonu yaşanmayabilirdi.

Ama tam tersini yaptı. Kazanılmış mevzilerine sıkı sıkı sarılıp gözü kara bir iktidar savaşına girişti. Ve hâlâ da aynı şeyi yapıyor.

Nitekim, Heronlar hakkında hâlâ bir açıklama yok.

Nitekim, kimse bize hâlâ Balyoz Planı gibi hain bir planın nasıl olup da hazırlanabildiğini anlatmadı. Çukurca'da Dağlıca'da olup bitenleri hâlâ açıklamadı. Genelkurmay hâlâ darbe zanlılarını terfi ettirmek için uğraşıyor." http://bugun.com.tr/default.htm

Askere, yargiclara güven kalmamis milletde ... Nasil kalsin ki. I$lerini yapmazlar ikiside. TSK vatan savunmasiyla ilgilenecegine, milleti sekillendirmekle mesgul oldu. Yargi ve yargiclar bunlarin emrine teredüt etmeden girdiler.

Yargi ancak öngürlen anayasa degisikligi ile itibarini geri kazanabilir.

Aslan4000
16.08.10, 15:00
Türk olan icin herzaman Türk Silahli Kuvvetleri en güvenilirdir. Tersi mümkün degil.

Polis cikmasindan belli sadece hangi kesime sorduklari.

Haluk
16.08.10, 15:38
Polis cikmasindan belli sadece hangi kesime sorduklari.

Kannst du lesen?? Orda ne yaziyor??

TSK mi yaziyor, Genelkurmay mi yaziyor?

Ayrica bak sana cevab da vermis hemen

Tabii, bu sonuçların Genelkurmay ya da vesayetçi çevreler tarafından nasıl okunacağını biliyoruz. Vatan hainlerinin, bölücülerin, ordu düşmanlarının orduya karşı giriştikleri psikolojik yıpratma harekatının (Ya da ne diyorlardı; asimetrik savaş mı) amacına ulaştığını, orduyu halkın gözünden düşürmeyi başardıklarını söyleyecekler

Ne o.. sence bu ülkede Polise güven yersizmi? Hepsi Gülencimi yani sence?

Aslan4000
16.08.10, 16:28
Polislerin hepsi degil elbete ama polisin üst kademesini ele gecirdikleri kesin. Simdi burda cahil ayagina yatma. Sanki "isik evlerinde" bunlarin konusuldugunu bilmiyoruz.

Tekrarliyorum Türk Ordu´sunu sevmeyeni ben türk kabul etmem.

Türk ordusu geldi mi maalesef solculari ezer, aleviler islamo fasolar tarafindan kiyima ugradiginda, kolamaz alevileri. Ama bu kesimler yinede ordusunu sever.
Dua eder ordusunun kilici keskin olsun diye.
Memleketin her zaman balini yiyenler bugün orduya saldiriyor, anlasilir gibi degil.
Umarim bu saldirilar, Ordunun Atatürkcü ve tam bagimsizci olamasina sebep olur.

Yigit Efe
16.08.10, 17:15
Peki nerede bu anketin detayli sonuclari ve nebicim, netür anket bu? Güvenilirmi degilmi, kac kisiye soruldu, yandas medyami, hükumetmi finanse etti yoksa ABmi?

Cünkü daha tam iki yil önce 2008de EUROBAROMETER 2008de ORDU (!) birinci siradaydi.

Türkiye’de en güvenilir kurum yüzde 82 oranla ordu seçildi. Ordudan sonra en güvenilen kurumlarsa sırasıyla polis, yargı, meclis ve hükümet ile basın olarak belirlendi.

Ervan
16.08.10, 19:22
Cünkü daha tam iki yil önce 2008de EUROBAROMETER 2008de ORDU (!) birinci siradaydi.

O iki yil eveldi ... Anlasilan bazi seyler degisti ...

GKB kim güvenir? Valla ben güvenmiyorum ... Becereksiz ve veya hain bir cogu bunlarin ... Otuz yilda bir PKK ile basedemediler yada bas etmek istemediler. Sec begen hangisini seversen ...

99 depreminde, 28 Subat hizini henüz kesmemisti, bunlar dört, bes gün kendilerine gelemediler. Donup kalmislardi ... Ufak, ufak kendine geldiklerine ilk icraatlari Adapazarina Refah/Fazilet belediyelerin, özellikle Ankaradan gelen, yardimlarini engellemek oldu ...

Hala daha Heronlar hk bir aciklama yok, hala "yüzlerce kisiyi tespit ettik, coban sandik" mazereti! masaya yatirilmadi ... GKB icinde hala hainler var. O kadar basit. Onun icin güvenilecek bir kurum degil ... Kadrolasmayi dikkate alarak, bu daha uzun seneler böyle.

Aslan4000
16.08.10, 19:29
Fetullahcilar zaten güvenmesin.

polatinum
16.08.10, 19:34
Bir Özbekle görüstüm 3-4 hafta evel. Bizim orduya güvenmiyorumus.

Senden Türk olmaz o zaman dedim. ben zaten Türk degilim ki Özbekim dedi.

AlGhazali
16.08.10, 19:45
Güven devlete karsi olmasi lazim milet kendine güvenmesini ögrenmeli.
TSK icinde cuntalara cetelere güvenmek nasil olur? Onlar ile mücedele eden vatansever demokrat subay ve generallerimize cok sey borcluyuz. Ergenekonculara destek olanin herseyinden sübhelenmek yerindedir.

Yigit Efe
16.08.10, 21:32
Bir sirketin yaptigi ankete pek kafa takmiyalim. Böyle anketleri iyi biliriz. Hükumet yaptirdimi, hükumet partisini secenler cok olur, kücük partiler yaptirdimi, birden yüzde 10lara, 20lere firlarlar, ama Parlamentoya bile giremezler. Hem yüzde oranlari bile söylenmemis. Bakmayin hükumetin siyasetin TSK sözde daha güvenilir göründügüne. Her ülkede siyasetciler böyle anketlerde az pay alir, yani siyasetcilere güvenenler yüzde 20lerdedir. Ama bizim hükumetimiz gecerli oylan yüzde 47sini aldigina göre, bu ankette güvenilirligide en az yüzde 47 olmali ;-)

Neyse bakalim bir dahaki Eurobarometer ne diyecek.

Önkuzu
16.08.10, 22:31
İnanmış, kararlı, bağnaz olmayan ama tavrı, duruşu net olan bir Milliyetçi Hareket Partili, ülkücüyüm. "Baban mı ülkücülük mü?" diye sorsalar "Ülkücülük" derim. Lakin bana kurum olarak "TSK mı MHP mi?" diye sorsalar "TSK" derim.

Nedeni şundan: Partiler siyasi kanunlara göre kapanır, yeni açılır, isim değiştirir, parti programı çağın gereği göre yeniden yorumlanır. Yani siyasi partilerin varlığı komite ve teşkilatçılık çalışmalarına endekslidir. Türk Silahlı Kuvvetleri ise daha farklı bir alan. Kendi atmosferine sahip bir alan. Bu yüzden her Türk hükümdarı ilk etapta ordusuyla ilgilenmiştir. Ordusunun moralini dinç tutmaya bakmıştır. Ordu bir milletin fiziki olarak kas kuvvetidir.

Türkiye sosyopolitik ve sosyoekonomik bir çalkantı içerisine düşmüş olsa bile, partiler mezarlığına dönüştürülmüş olsa bile, yönetim ve rejim sıkıntısı yaşasabile bunu zamanıyla giderebilir. Lakin ordu ve askeri gücünü kaybettiği veya pasife ettiği bir süreçte bunun toparlanması ve yeniden en yetkli erk haline getirmesi sadece ve sadece yeni devletin kuruluşunu işaretleyen kurtuluş savaşı vermekle olur. Yeni bir kurtuluş savaşı istiyor muyuz? İstiklalimizi sembolize eden şiir hakkında ne demişti ulu Akif? "Allah bana bir daha yazdırtmasın". Bir daha yazılmasını mı istiyoruz?

Türkiye'nin üzerinde bulunduğu "Araf (bir adım cennet bir adım cehennem)" coğrafyasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin en zayıf halini bile diğer kurumlara değişmem!

Detan
16.08.10, 22:32
Kannst du lesen?? Orda ne yaziyor??

TSK mi yaziyor, Genelkurmay mi yaziyor?

Ayrica bak sana cevab da vermis hemen

Ne o.. sence bu ülkede Polise güven yersizmi? Hepsi Gülencimi yani sence?

Gülay Göktürkün kim oldugnu biliyormusun, yoksa sirf fetoshun gazetesinde köse buldugu icinmi irtibar gösteriyorsun?