Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : 2011 Seçimi ve MHP Genel Başkanı Kim Olmalı ?
Arkadaşlar ,Ben bu Referandum sonuçlarından sonra 1997'den beri MHP Genel Başkanı olan Devlet Bahçeli'nin halk nezdindeki Prestijini ve itibarını büyük ölçüde kaybettiğine ve Türkiye genelinde MHP'nin büyük oy kaybına neden olduğuna inanıyorum.Kısaca bu Referandumun en büyük Mağlubu ve seçmen nezdinde siyasal zemin kaybeden Partisi Devlet Bahçeli Genel Başkanlığındaki MHP olmuştur.
Yani 2002 Genel Seçim başarısızlığından dolayı MHP Genel Başkanlığından istifa eden Devlet Bahçeli, Referandum sonrası Seçmen veya Halk nezdinde oldukça yıpranmıştır.
Artık bu saaten sonra Devlet Bahçeli ,MHP'nin önünü kapatan Lider konumundadır.
Bilindiği gibi 2009 Yerel Seçim'de
MHP,Osmaniye,Kastamonu,Gümüşha ne,Isparta,Karabük,B artın Belediyelerini kazandı.
Ama Referandum'da bu illerden Evet Oyları çıktı.
Bana göre yukarıda yazdığım illerde ve Türkiye Genelinde ,Devlet Bahçeli ile MHP düşüş trendine girmiştir.
Bence MHP'de Yeni bir Genel Başkan ile ,yeni bir yönetim ve yeni bir siyasi anlayış dönemi derhal başlamalıdır.
Eğer MHP ,2011 Hazirandaki Genel Seçime Devlet Bahçeli yerine başka bir Genel Başkan ile giderse,AK Partiyi Muhalefete gönderebilir.Aksi taktirde 2011 Hazirandaki Genel Seçimde ,Devlet Bahçeli'nin Genel Başkanlığı altındaki MHP'nin ,barajın altında kalma Tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.Tıpkı 3 Kasım 2002 Genel Seçiminde MHP'nin Yüzde 8,35 Oy alarak barajın altında kaldığı gibi.
2011 Hazirandaki Genel Seçimde Türkiye Genelinde MHP'den AKP'ye yönelecek Oyların olması durumunda ,bunun Baş Sorumlusu Devlet Bahçeli ve onun Ekibi olacaktır.Tıpkı Referandumdaki MHP'nin güçlü olduğu İllerde Osmaniye,Kastamonu,Gümüşhane,I sparta,Karabük,Bartı n gibi Şehirlerde kendi seçmenini AKP'ye kaybettiği gibi.
Kesinlikle MHP ,2011 Genel Seçimine Devlet Bahçeli yerine Yeni bir Genel Başkan ve Yeni bir Parti Yönetim ile girmelidir.Referandumda kendi Memleketi Osmaniye'de bile kaybeden Devlet Bahçeli siyasi ömrünü tamamlamıştır.
Yani Devlet Bahçeli ,Partinin Geleceği ve Menfaatleri açısından istifa ederek,Partiyi derhal Kongre'ye götürmelidir.
Bu sebeplerden dolayı ben Devlet Bahçeli'nin MHP Genel Başkanlığını tartışmaya açmak istiyorum.MHP'nin Yeni Genel Başkanı aşagıdaki isimlerden birisi olabilir;Mansur Yavaş veya Ümit Özdağ,Tuğrul Türkeş,Ramiz Ongun,Koray Aydın,Ahmet Reis Yılmaz,Oktay Öztürk,Oktay Vural,Yalçın Topçu,Faruk Bal,Yaşar Okuyan,Mustafa Cihan Paçacı,Sadi Somuncuoğlu,Vedat Bilgin,Mehmet Ekici,Metin Çobanoğlu,Tunca Toskay,Mehmet Şandır,Ahmet Deniz Bölükbaşı,
Sonuç İtibariyle 2011 Genel Seçimine MHP'de Genel Başkan değişikliği ve Parti Yönetimi değişikliği olması halinde ,MHP'nin Türkiye genelinde Oyları artacaktır. Ayrıca 2011 Genel Seçiminde MHP ,Yeni Genel Başkan ile ve Yeni Parti Yönetimi ile Türkiye genelinde AK Partiyi ciddi anlamda zorlayacak ve AKP'yi muhalefete gönderecektir.
Mansur Yavaş sollte an die Spitze.
Devlet Bahçeli istemediği sürece MHP genelbaşkanı ancak kasetle değişir. Bırakacağını düşünmüyorum.
Devlet Bahçeli istemediği sürece MHP genelbaşkanı ancak kasetle değişir. Bırakacağını düşünmüyorum.
Nasil bir kaset kardesbey?
Adiyamanli
03.10.10, 21:23
Arkadaşlar ,Ben bu Referandum sonuçlarından sonra 1997'den beri MHP Genel Başkanı olan Devlet Bahçeli'nin halk nezdindeki Prestijini ve itibarını büyük ölçüde kaybettiğine ve Türkiye genelinde MHP'nin büyük oy kaybına neden olduğuna inanıyorum.Kısaca bu
Referandumun en büyük Mağlubu ve seçmen nezdinde siyasal zemin kaybeden Partisi Devlet Bahçeli Genel Başkanlığındaki MHP olmuştur.
Yani 2002 Genel Seçim başarısızlığından dolayı MHP Genel Başkanlığından istifa eden Devlet Bahçeli, Referandum sonrası Seçmen veya Halk nezdinde oldukça yıpranmıştır.
Artık bu saaten sonra Devlet Bahçeli MHP'nin önünü kapatan Lider konumundadır.
Bilindiği gibi 2009 Yerel Seçim'de MHP,
Osmaniye,Kastamonu,Gümüşhane,I sparte,Karabük,Bartın Belediyelerini kazandı.
Bana göre yukarıda yazdığım illerde ve Türkiye Genelinde ,Devlet Bahçeli ile MHP düşüş trendine girmiştir.
Bence MHP'de Yeni bir Genel Başkan ile ,yeni bir yönetim ve yeni bir siyasi anlayış dönemi derhal başlamalıdır.
Eğer MHP ,2011 Hazirandaki Genel Seçime Devlet Bahçeli yerine başka bir Genel Başkan ile giderse,AK Partiyi Muhalefete gönderebilir.Aksi taktirde 2011 Hazirandaki Genel Seçimde ,Devlet Bahçeli'nin Genel Başkanlığı altındaki MHP'nin ,barajın altında kalma Tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.Tıpkı 3 Kasım 2002 Genel Seçiminde MHP'nin Yüzde 8,35 Oy alarak barajın altında kaldığı gibi.
2011 Hazirandaki Genel Seçimde Türkiye Genelinde MHP'den AKP'ye yönelecek Oyların olması durumunda ,bunun Baş Sorumlusu Devlet Bahçeli ve onun Ekibi olacaktır.Tıpkı Referandumdaki MHP'nin güçlü olduğu İllerde Osmaniye,Kastamonu,Gümüşhane,I sparte,Karabük,Bartın gibi Şehirlerde kendi seçmenini AKP'ye kaybettiği gibi.
Kesinlikle MHP ,2011 Genel Seçimine Devlet Bahçeli yerine Yeni bir Genel Başkan ve Yeni bir Parti Yönetim ile girmelidir.Referandumda kendi Memleketi Osmaniye'de bile kaybeden Devlet Bahçeli siyasi ömrünü tamamlamıştır.
Yani Devlet Bahçeli ,Partinin Geleceği ve Menfaatleri açısından istifa ederek,Partiyi derhal Kongre'ye götürmelidir.
Bu sebeplerden dolayı ben Devlet Bahçeli'nin MHP Genel Başkanlığını tartışmaya açmak istiyorum.MHP'nin Yeni Genel Başkanı aşagıdaki isimlerden birisi olabilir;Mansur Yavaş veya Ümit Özdağ,Tuğrul Türkeş,Ramiz Ongun,Koray Aydın,Ahmet Reis Yılmaz,Oktay Öztürk,Oktay Vural,Yalçın Topçu,Faruk Bal,Yaşar Okuyan,Mustafa Cihan Paçacı,Sadi Somuncuoğlu,Vedat Bilgin,Mehmet Ekici,Metin Çobanoğlu,Tunca Toskay,Mehmet Şandır,Ahmet Deniz Bölükbaşı,
Sonuç İtibariyle 2011 Genel Seçimine MHP'de Genel Başkan değişikliği ve Parti Yönetimi değişikliği olması halinde ,MHP'nin Türkiye genelinde Oyları artacaktır.Ayrıca 2011 Genel Seçiminde MHP Yeni Genel Başkan ile ve Yeni Parti Yönetimi ile Türkiye genelinde AK Partiyi ciddi anlamda zorlayacak ve AKP'yi muhalefete gönderecektir.
Das die MHP in Osmaniye eine Niederlage erlitt ist eine Lüge.
Bei den Wahlen 2007 bekamen die MHP 45% und die AKP 39% der Stimmen. Bei der Volksabstimmung war es mit 53/47 sehr knapp.
Also wer sagt mir das die MHP in Osmaniye verloren hätte? Woher kommen denn die 47%? Doch nicht von der CHP die bei den Wahlen 10% erreichte. Selbst wenn, dann haben die absolute Mehrheit der MHP Wähler ebenfalls mit einem Nein gevotet.
Devlet Bahceli ist gut genug.
Besser wäre es da, wenn aus Kanada oder den USA Videomaterial über Bahceli geschickt wird. So gäbe eine reele Chance für 2011.
Bahçeli'nin Baykal vari işler çevirdiğini düşünmüyorum. Yani o açıdan demedim. Demek istediğim, kurultayda Bahçeli'ye karşı çıkacak olan olası adayın şansının olmadığını düşünüyorum.
Mac Oynarkene !
Bahçeli'nin Baykal vari işler çevirdiğini düşünmüyorum. Yani o açıdan demedim. Demek istediğim, kurultayda Bahçeli'ye karşı çıkacak olan olası adayın şansının olmadığını düşünüyorum.
Da hast du leider Recht... :/
dayak da yiyebilir ...
Ramazan7 arkadas, ciddi ciddi ugrasmis, düsünmüs, kafa yorumus ve gayet kapsamli bir yorum yazmis.
Emegine saygi gösterip, kendisine cevap vermek istiyorum.
Aslinda yazdiklarinin büyük cogunlugu meselenin özüne dokunamamistir.
Cünkü;
1-MHP ve Ülkücü kadrolarin siyasi yapisini bilmiyor.
2-Bu yoruma onu ulastiran saikler kendisinin yanlis informe edilmesi ile dogru kabul ettikleri olmustur.
Bazi arkadaslar ise, konuyu geyik muhabbetine döndürmüs. geyik muhabbeti yapmak isteyenlere cevap yazmayacagim.
Arkadaşlar ,Ben bu Referandum sonuçlarından sonra 1997'den beri MHP Genel Başkanı olan Devlet Bahçeli'nin halk nezdindeki Prestijini ve itibarını büyük ölçüde kaybettiğine ve Türkiye genelinde MHP'nin büyük oy kaybına neden olduğuna inanıyorum.Kısaca bu Referandumun en büyük Mağlubu ve seçmen nezdinde siyasal zemin kaybeden Partisi Devlet Bahçeli Genel Başkanlığındaki MHP olmuştur.
Bu tespitin yanlis. Ve gerekcelerini yazimda yeri geldigince belirtecegim.
Artık bu saaten sonra Devlet Bahçeli ,MHP'nin önünü kapatan Lider konumundadır.
2003 de bahceli liderliginde secimi kaybetmenin ve MHP nin meclis disinda kalmasi dolaysiyla Behcelinin basarisiz oldugu söylenecekse, daha sonra ki secimde Mecliste hic de yabana atilmayacak bir Milletvekili sayisi ile girilmis olmasini Bahcelinin basarisi olarak kabul etmek gerekmezmi?
Gerci Ülkücü hareket zafer ve yenilgi ile degerlendirmez secim sonuclarini. Önemli olan, secim propagandalarinda yalan söylememek ve daha fazla oy almak icin bazi seyleri istismar etmemektir. MHP her zaman dogrulari söylemistir. Oy kabedecegini bilse de dogrulari söylemistir.
Bilindiği gibi 2009 Yerel Seçim'de
MHP,Osmaniye,Kastamonu,Gümüşha ne,Isparta,Karabük,B artın Belediyelerini kazandı.
Sevgili Ramazan
Ya Türkiyede ki secim sistemini bilmiyorsun ya da secim bölgesi kavramini bilmiyorsun.
1-Mahalli secimler hicbir zaman icin ölcü degildir. Mahalli secimler yani Belediye baskanligi / Belediye meclisleri secimlerinde, oylar genellikle adaylara verilir. Partilerin listelerine aldiklari bir esnaf dernegi baskani ya da akrabalik baglari genis olan bir aday, o yörede , o adayin listede oldugu partiye secim kazandirir. Bazen de tersine olur.
Gectigimiz mahalli secimlerde, urfa belediye baskanligi seciminde bunu gördük. AKP den istifa eden ve aday olan "faki baba" secimi kazandi. hem de AKP nin güclü adayi ve tüm imkanlarini urfaya yigmasina ragmen oldu bu. Ama o durum AKP nin kalesinin yikildigi manasina gelmez.
2-Mahalli secimler esnasinda ölcü alinacak rakam, il genel meclisi secimleridir. Zira o secimler il genelinde ve parti adayi üzerinden yapilir.
3-Gelelim senin yazdigin yazida verdigin örneklere. O örnekleri referandum sonrasi defalarca duyduk. Ama nedense o haberleri yayanlar, verilen cevaplari yayinlamak dürüstlügünü göstermediler.
su anda sehir sehir rakamlarla ugrasmiyayim ama su kadarini söyleyeyim ki, bu mantik ynalistir. Ve kelime oyunu vardir.
Bir sehrin Merkezinde Belediye baskanligini kazanmis olmak, o sehrin tamaminda kazanmis demek degildir.
Mesela örnek olarak Bartini alalim. Bartin ve ilcelerinde sadece Merkez de MHP li belediye baskani var. Ama diger ilcelerde baska partiler belediye baskanligi kazanmislardir. Yani diger ilcelerde MHP nin oylari fazla degildir.
Milletvekilligine baktigimizda, iki milletvekilliginin akp ve chp arasinda dagildigini görürüz.
Yılmaz TUNÇ - AK Parti
Muhammet Rıza YALÇINKAYA - CHP
peki simdi sormak isterim, Bartin niye MHP kalesi olark lanse ediliyor?
Gelelim Kastamonuya. Kastamonunun Milletvekili dagilimi 3 AKP, 1 MHP dir.
Gene sorayim, nasil oluyor da Kastamonu MHP nin kalesi oluyor?
Karabük de sadece bir Belediye baskanligi MHP lidir. Amma Karabükte üc milletvekilliginin üc ünü de AKP almistir.
Gene sorayim, nasil oluyor da Karabük MHP kalesi oluyor?
Referandum sonuclarini cok yanlis degerlendiriyorsun. Öyle yapinca da gelecekle ilgili yanlis kaniya variyorsun.
Yapilan oylama referandum idi. Siyasi partilerin secimi degildi.
Bircok sebebi var elbette ama bildigimiz o ki, MHP secmeninin %23 ü evet oyu vermistir.
Ne farkeder?
MHP millete hizmet etmek icin illa Mecliste ve de iktidarda olmak icin oy avciligina mi baslasin?
MHP kadrolari, her zeminde faaliyet yapar. Faaliyet yaparken de gönüllü olarak yapar. Devlet imkanlari, hazine parasi ile degil.
MHP yillarca 1 milletvekili ile mecliste temsil edilmistir. Daha sonra 3 milletvekili ile girdigi mecliste, MC koalisyonunun kurulmasina ön ayak olmus ve Cumhuriyet tarihinin en önemli faaliyetlerinden biri olan Toprak Reformunu baslatmistir. Toprak refaormu gecmiste önemliydi, bugün de önemli, yarinlarda da cok önemli olacaktir. Hatta , dogu yörelerimizdeki feodal/aga yapisini yikacak yegane önlemdir.
Cumhuriyet kuruldugunda, toprak reformu hazirliklari baslatilmisti. Atatürkün ölümünden sonra, Inönü hükümetleri vazgecti. Daha sonra Menderes/DP iktidarlari döneminde de engellendi. 27 mayis ihtialinde, bizzat Rahmetli Türkes tarafindan kurulan DPT(Devlet Planlama Teskilati), toprak reformu konusunda hazirliklar baslatti. Ama 14 ler olayi ile Türkes ve arkadaslari yurt disina gönderilince, Toprak reformu gene unutturuldu.
MC(Milliyetci Cephe) hükümeri esnasinda, Basbakan yardimcisi ve Devlet bakani olan Türkes, Cumhuriyet tarihinin ilk toprak reformunu Urfada baslatti. Topraksiz köylüye tapularini dagitmak üzere diyarbakir havaalanina inildiginde, sehirde PUK cu ve Apocularin olaylar cikarttiklari, polisle catistiklari haberi geldi. Buna ragmen, Türkes ve yanindakiler, tas, kursun, molotof kokteylerinin havada ucustugu sehrin ana caddesinde araba ile gecerek, urfaya gittiler. Tapu dagittilar.
Ve daha sonra "günes motel" toplantisi ile Hükümetten istifa ettirilen 10 dan fazla milletvekili ile, o hükümet de yikildi.
Toprak reformu gene ertelendi.
sevgili Ramazan
Bir örnek üzerinden anlattigim gibi, MHP nin illa mecliste olmasi, iktidarda olmasi gerekmez. MHP her hal ve sartta ülke icin calisir.
Partinin gelecegi ve menfaatleri degil, ülkenin gelecegi önemlidir.
sevgili ramazan1
referandum boyunca, MHP üzerinde oynanan oyunlarin neler oldugunu epey ce bilen biriyim. Biraz sonra asagida ki isimler ile ilgili de birseyler yazacagim ama pesinen söylemek isterim ki, senin üzerinde tartismak istedigin konu, MHP kadrolari arasinda, senin bahsettigin sekilde tartisilmaz.
MHP muz cumhuriyeti partisi degildir.
MHP'nin Yeni Genel Başkanı aşagıdaki isimlerden birisi olabilir;Mansur Yavaş veya Ümit Özdağ,
Tuğrul Türkeş,Ramiz Ongun,Koray Aydın,Ahmet Reis Yılmaz,Oktay Öztürk,Oktay Vural,Yalçın Topçu,Faruk Bal,Yaşar Okuyan,Mustafa Cihan Paçacı,Sadi Somuncuoğlu,Vedat Bilgin,Mehmet Ekici,Metin Çobanoğlu,Tunca Toskay,Mehmet Şandır,Ahmet Deniz Bölükbaşı,
tek tek isimlerden bahsedip, sahsiyet , beceri ve liderlik vasiflarini anlatacak degilim. Ikisi haric geri kalanini yakindan tanirim.Ayni dönemlerde bize abilik yapmis ya da omuz omuza oldugum insanlar var aralarinda.
Fakat isim listesine baktigimda, senin MHP yi fazla tanimadigini anliyorum. Bu isimler arasinda 5-6 parti degistirmis olanlar var. MHP ile ilgili aleyhte faaliyet yapmis iki kisiyi bile sen listeye alivermissin.
Cok degerli isimler de var.
Eh benim de gönlümde yatan bir iki isim var, keske dedigim.
Ama, Türkiyedeki bütün siyasi partilerde, genel baskani degistirmek zor hatta imkansizdir. Cünkü genel baskan isterse, MYK dan bir karar cikartir ve bütün üye kayitlarini siler. ya da il ve ilce yönetimlerini görevden alir.
Genel baskana karsi kongre yapabilmek icin ise, noter tastikli 200-300 delege imzasi gereklidir.
MHP de ise, genel baskan ve yönetim, istisare ile degisir.
Sevgili Ramazan1
aklimin yettigi kadariyla cevap verdim.
selamlar
Ne diyormuş bu ülkücüler bakalım:
MHP'ye yönelik seslerini yükseltenlere bir bakın. Bütün eleştirilerin içerisinde en mantıksızı "MHP'li Belediyelerde hüsran" yorumu(!).
MHP'den aday olan Belediye başkanlarının göreve seçenlerin MHP'li olduğunu veya Ülkücü taban olduğunu iddia etmek irrasyoneldir. Öyle olsa dahi bu belediyeler ezici bir oy oranı ile MHP'li Belediye başkanı tarafından kazanılmadı. O yüzden "MHP'li Belediyeler bile Evet dedi" tarzı kasıtlı dezenformasyondur.
Gelelim 1980 öncesine dayalı MHP'nin kalelerine. MHP'nin kalesi görünümü şu sebeblerden dolayı sağlandı. O dönemin genç ülkücülerin önderleri ağırlıklı olarak o bölgenin çocukları olması bu bölgelere ağırlık verildi.
Referandumda çıkan "Hayır" oylarının önde olan şehirlere bir bakın: Adana, Hatay, Kilis, Mersin. Bu şehirler aynı zamanda 1980 önceside Ülkücülerin aktiviteleri ve ülkücü teşkilatlanmanın yoğun olduğu vilayetlerdi. Bugün "Ülkücü kaleler sallanıyor" diye manşet atanlar bu şehirleri gündeme taşımıyorlar? Bu soruyu her ülküdaşım sormalı ve ardından gitmeli.
Kayseri ve Yozgat gibi vilayetlerin sosyopolitik yapısını bilenler bilir. Ağırlık olarak dindar kesimdir. Ülkücülerin kalesi olarak bilinir, lakin buradaki kale konumu ülkücülerin sayı olarak üstünlük sağladıklarından dolayı değil; az sayıyla etki gücüne sahip oldukları içindi.
Kayseride 100 kişi yaşamış olsa. Bu 100 kişinin 80 muhafazakar veya dindar diyelim. Geri kalan 20 sosyalist veya devrimci harekete mensup. Bu 20 kişilik devrimci grup karşısına 80 kişilik gruptan 10 kişilik ülkücü grup çıkmıştı. Bu 10 kişilik ülkücü grubun etkisi ve caydırıcılığı sanki Kayseride yaşayan 100 kişi ülkücüymüş görüntüsü verdi.
Halbuki filli mücadele içerisinde olan devrimcisiyle ülkücüsüyle 30 kişiyedi geriye kalan 70 kişilik grup tabiri caiz ise "balkondan seyrediyordu". İşte bugünkü iktidar sahipleri dün balkondan seyrediyorlardı.
Referandumu fırsat bilen o malum "eski ülkücüler" geçmişte Türkeşle kavgası olanlar, MHP'den ayrılıp başka parti kuranlar, Avrupadaki Ülkücü teşkilatlardan ayrılıp ayrı kuruluşların kuruculuğunu ve öncülüğünü yapanlardır. Veya kendi ego tatminliğini doyasıya tadamayanlardır.
Hamd olsun, Ramiz Ongun'u, Recep Küçükizsiz'i, Mustafa Çalık'ı, Musa Serdar Çelebi'yi, Arif Şirin'i bilenlerden ve tanıyanlardanız. Yalçın Topçu'yu ve "Plaza kaygısını"da biliriz.
Yıllar evvel ayıranlar, ayrıştıranlar MHP adına konuşamazlar. Ha, bir vatandaş olarak, bir siyaset yorumcusu olarak, başka bir partinin müdavimi olarak MHP'yi eleştirebilir, yönetimini ve uygulamalarını beğenmeyebilir. Ama bunu MHP ve Ülkücü kimliği adı altında yapamaz.
Ülkücülük, hem tüzel olarak hem de rahmetli Başbuğdan ötürü özel olarak MHP'nin himayesinde.
CHP'nin eski Genel Başkanı bir kasetle devirdiler. ABD projesi gereği, aynı ümitle ve aynı şeytani çirkeflikle MHP'ye yönelik devirme operasyonlarına giriştiler.
Siyasi fuhuş içerisinde olan bu zatlar AKP ile mut'a nikahı kıyarak "ideolojik zinalarını" meşru kalıba sokmaya çalışıyorlar.. Yazık!
Bilmiyorlar veya biliyorlar; mut'a nikahı sırasında onlardan doyasıya zevklerini aldıklarında "boş ol, boş ol, boş ol" diyerek köşeye kullanılmış mendil gibi atılacaklar.
Yılmaz DAĞCI
MHP kim AKP'yi zorlamak kim. Yüzde 10'u geçerlerse bir başarı elde etmiş olurlar. CHP ve MHP ile, daha doğrusu Kılıçdaroğlu ve Bahçeli siyaset yaptığı müddetçe, Erdoğan daha yirmi sene, oğlu bir kaç asır hatta torunları bile Başbakanlık yapar. CHP ve MHP sağolsun.
MHP kim AKP'yi zorlamak kim. Yüzde 10'u geçerlerse bir başarı elde etmiş olurlar. CHP ve MHP ile, daha doğrusu Kılıçdaroğlu ve Bahçeli siyaset yaptığı müddetçe, Erdoğan daha yirmi sene, oğlu bir kaç asır hatta torunları bile Başbakanlık yapar. CHP ve MHP sağolsun.
olsun, ne var bunda.
vatandas oy veriyorsa....
sevgili serdengecti
MHP üzerinde yapilmakta olan toplum mühendisligini anliyabilecek tecrübeye sahibiz cok sükür.
Nedir bu bazi odaklarin MHP sevgisindeki artis. herkes sözbirligi etmiscesine, MHP yi düzeltmeye!!!! calisiyor. MHP ye elbise dikmeye calisiyor.
MHP kadrolari attiklari adimlari bilerek atiyorlar ve cok sükür bunu yaparken de baska mihraklarin emir, taktik ve yönlendirmeleri ile yapmiyorlar.
Selamlar