PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi FATİH Projesi

polatinum
24.11.10, 01:47
Güzel Proje

polatinum
24.11.10, 01:51
'Fırsatları Artırma ve
Teknolojiyi İyileştirme Hareketi' (FATİH Projesi) imza töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (http://www.haberler.com/recep-tayyip-erdogan/), Milli Eğitim Bakanı (http://www.haberler.com/milli-egitim-bakani/) Çubukçu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım (http://www.haberler.com/binali-yildirim/)'ın katılımıyla Rixos Otel (http://www.haberler.com/rixos-otel/)'de gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan, Bakan Çubukçu ve Bakan Yıldırım, imzadan önce burada birer konuşma yaptılar. Geçmiş idareleri eleştiren Başbakan, ?Bizde eğitim metotları, eğitim teknolojileri, eğitimde fırsat eşitliği, imkanlar konuşulmaz. Varsa, yoksa şekil konuşulur varsa, yoksa şekil tartışılır. Öğrencinin neyi öğrendiği, neyi öğrenemediğinden ziyade, ne giydiği, ne okuduğu, hangi okulu tercih ettiği ya da etmesi gerektiği gündemi işgal eder,? değerlendirmesinde bulundu.

"ONYILLARCA, İDARE EDİLMESİ GEREKEN BİR HADİSE OLARAK BAKILDI"

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, on yıllar boyunca hükümetlerin, Milli Eğitime ?idare edilmesi gereken bir hadise? olarak baktıklarını ve sadece ?idare etmekle? yetindiklerini kaydetti. "Okullar olmasa Milli Eğitimi idare etmek ne kadar kolaydı!" şeklinde bir nükte bile ortaya çıktığını anımsatan Başbakan, şunları dile getirdi:

"BİZDE ÖĞRENCİNİN NEYİ ÖĞRENDİĞİ, NEYİ ÖĞRENEMEDİĞİNDEN ZİYADE NE GİYDİĞİ, NE OKUDUĞU GÜNDEMİ İŞGAL EDER"

"Bizde eğitim metotları, eğitim teknolojileri, eğitimde fırsat eşitliği, imkanlar konuşulmaz. Varsa, yoksa şekil konuşulur varsa, yoksa şekil tartışılır. Öğrencinin neyi öğrendiği, neyi öğrenemediğinden ziyade, ne giydiği, ne okuduğu, hangi okulu tercih ettiği ya da etmesi gerektiği gündemi işgal eder. Avrupa ülkelerindeki çocuklar sınıflarında bilgisayarla eğitim görürken, akıllı tahtalar kullanırken, yaşam boyu eğitimi tartışırken;bizde meslek liseleri, üniversite öğrencilerinin kılık kıyafeti, zorunlu eğitimin süresi konuşuldu."

BAKAN ÇUBUKÇU: ?EN FAZLA PAY EĞİTİME AYRILDI?

Bakan Çubukçu ise yaptığı konuşmada, projenin Türkiye'yi bilgi toplumuna ulaştırma konusunda büyük güç kazandıracağını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın eğitime yapılan her yatırımı Türkiye'nin aydınlık geleceğine yapılan bir yatırım olarak değerlendirdiğini ve buna yönelik önemli çalışmaların yapıldığını dile getiren Çubukçu, bu dönemde bütçeden en fazla payın eğitime ayrıldığını söyledi. Bu durumun yeni nesillere verilen önemi gösterdiğine işaret eden Çubukçu, Fatih (http://www.haberler.com/fatih/) Projesi'yle okulların bilişim teknolojileri laboratuarlarındaki bilgisayar, internet bağlantısı ve teknolojik donanımın daha ileri bir aşamaya taşınacağını ifade etti. (Doğan Haber Ajansı) 23.11.2010 00:5

polatinum
24.11.10, 02:07
Erdoğan Fatih projesini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Eğitimde Fatih Projesi İş Birliği Protokolü'nün imza töreninde konuştu. Erdoğan projenin ismiyle ilgili eleştirilere sert cevap vererek, "Bu proje başarıya ulaştığında onlara gerekli tokadı atacaktır" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasında satır başları:

Bilgisayarın bulunduğu okullarda dahi öğrenciler bu imkandan istifade edemiyor. Bilgisayar adeta seyirlik bir araç olarak görülüyor. Türkiye maalesef bu teknolojiyle çok geç tanıştı. KAYBOLAN YILLARI GERİ İSTİYORUZ

Bugün Türkiye’nin hangi bölgesine gitsek çocuklar artık oyuncak değil bilgisayar istiyor. Bizde eğitim yıllar yılı ihmal edildi. Müfredat değil, varsa yoksa şekil tartışıldı. Bu tartışmalarla yıllar kaybettik. Şimdi bu kaybolan yılları geri almak istiyoruz. Bugün dünyada en az bir dil bilmeyenin iş bulması neredeyse imkansız hale geldi. Eğitimi kendi haline bırakamayız. İdare-i maslahata başvurmayız. “EĞİTİMDE YENİ ADIM”

Eğitimin önünde hiçbir mazeret kabul etmiyoruz. Kız çocuklarına özel önem verdik. Şimdi yeni bir adım atıyoruz. Ortaöğretimde de taşımalı sisteme geçiyoruz. Kızlarınkini başlattık ikinci dönemde erkekleri de alıyoruz, onları da başlatacağız. 78 yeni üniversiteyi Türkiye’ye kazandırdık. Ulaştırma Bakanıma hatırlatıyorum, bu aynı zamanda bir talimattır, derslik konusunda bir eksiğimizin kalmaması gerekiyor. “30 ÖĞRENCİNİN ÜZERİNDE SINIF KALMAMALI”

Milli Eğitim Bakanımın talebi burada çok önemli. 30 öğrencinin üzerinde sınıf kalmaması için adım atmamız gerekiyor. Okul öncesi ve ortaöğretimde 300 bin yeter mi? Öğretmenler açısından açığımızın da kalmaması gerekiyor. Okul öncesi kültür ailelerde gelişmiş değil. Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Bunu görüyoruz. 4 yaşındaki kendi torunlarımızdan görüyoruz maşallah onlar bu konuları başarıyorlar. “PROJE, RAHATSIZ OLANLARA GEREKLİ TOKADI ATACAKTIR”

Birileri bu projeye Fatih adının konmasıyla dalgasını geçiyor ama bu proje başarıya ulaştığında onlara gerekli tokadı atacaktır. Bunu hazmedemeyenler o isme hazımsız olanlar böyle bir projeye bu adın konmasından rahatsızlar.

Onlar ne kadar rahatsız olursa olsun biz yolumuza devam edeceğiz. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet. 8 yılda bu vaatlerimizin arkasında durduk. Bugün belli kesimleri istismar etme çabasında olanlar önce kendilerini eleştiriye tabi tutsunlar.

Her şey pırıl pırıl çok güzeldir demiyorum. Bazı sıkıntılar bizi de dertlendiriyor. Ama devraldığımız yük kolay bir yük değildi.

Bütün bu yatırımlar arasında tabi en önemli görev sevgili öğretmenlerimizindir. Biz hayatta 3 kişinin elini öperiz. Annemizin, babamızın ve öğretmenimizin… hurriyet

polatinum
26.11.10, 01:20
@Lion

Schau mal die AKP schaufelt sich hier ihr eigenes Grab. Mehr gebildete Leute heisst das Ende der AKP

LION
26.11.10, 01:27
Yazik bu AKP bile bile kendi secmen tabanini bitiriyor.

polatinum
26.11.10, 01:36
Yazik bu AKP bile bile kendi secmen tabanini bitiriyor.

Bunu bile bile niye yapiyorlar?

LION
26.11.10, 01:45
Bunu bile bile niye yapiyorlar?

Es ist natürlich ironisch. Die Regierung möchte eine moderne und starke Türkei. Die Grundlage dafür ist die höchste Bildung und die demokratische Freiheit des türkischen Volkes.

polatinum
26.11.10, 01:47
Es ist natürlich ironisch. Die Regierung möchte eine moderne und starke Türkei. Die Grundlage dafür ist die höchste Bildung und die demokratische Freiheit des türkischen Volkes.

Ich weiss dass es ironisch war, aber was denkst du was die "Alle AKPler=doof"-Sager dazu sagen?

Yigit Efe
26.11.10, 01:54
@Lion

Schau mal die AKP schaufelt sich hier ihr eigenes Grab. Mehr gebildete Leute heisst das Ende der AKP

Wo du recht hast, hast du recht.

polatinum
26.11.10, 02:02
Wo du recht hast, hast du recht.

Wieso tun die das?

ramazan7
06.02.11, 13:17
CHP de en azindan muhalefet iken söz sahibi olsun diye.

Aldiklari egitimle yaptiklari muhalefet ortada xD

Aydin Türk
06.02.11, 14:36
Was soll denn dieser Blödsinn?

ramazan7
06.02.11, 14:52
Was soll denn dieser Blödsinn?

Das frage ich mich schon seit 2003, so blöd kann man doch echt nicht sein... :D

Aydin Türk
06.02.11, 14:59
Eine Partei die Darwin und die Evolutionstheorie zensieren lässt, erzählt "einen larry" von wegen Entwicklung und Fortschritt kürzt aber gleichzeitig die Ausgaben für Forschung und Entwicklung immer weiter. Wie passt das zusammen? Und vor allem welche ........ schlucken diesen Blödsinn?

edit

gelöscht

omar
06.02.11, 15:09
ODTÜ bu yıl türkiye'de tek üniversite olarak dünyanın top 500 listesine girmeyi başarmış. Teknoloji'de üni'siz mok olur.

polatinum
06.02.11, 15:09
welche Hirnlosen

Schau mal Aydin, es sind solche Sachen die mich antworten lassen und am Ende bin ich dann der Schuldige. Denkt bitte an das Glasshaus, sonst gibt verbale Schläge bis ihr nicht mehr aufstehen und nicht einmal eure Frauen euch wieder erkennen können. Es wird sehr schmerzhaft.

Aydin Türk
06.02.11, 15:16
sorry. :-)

Aydin Türk
06.02.11, 15:17
Zurück zum Thema, @Polatinum bitte nenne doch in Prozent den Anteil der Ausgaben für Forschung und Entwicklung (AR-GE) am Türkischen BSP 2010 und den Schnitt der OECD Länder zum Vergleich, danke.

Aydin Türk
06.02.11, 15:23
ODTÜ bu yıl türkiye'de tek üniversite olarak dünyanın top 500 listesine girmeyi başarmış. Teknoloji'de üni'siz mok olur.

Aber die AKP hat doch so viele Universitäten gebaut? Fast in jedes Dorf eine Uni! Der Erdogan kann doch nichts dafür, wenn türkische Studenten nur faulenzen und protestieren anstatt fleisig Raketenmotoren aus Teilen vom Schrottplatz zu bauen!

polatinum
06.02.11, 15:25
Zurück zum Thema, @Polatinum bitte nenne doch in Prozent den Anteil der Ausgaben für Forschung und Entwicklung (AR-GE) am Türkischen BSP 2010 und den Schnitt der OECD Länder zum Vergleich, danke.

Im Vergleich siehts nicht gut aus für die Türkei, allerdings gibts ein Erwachen und die Zukunft wird rosig. Ihr müsst aber mal mit anpacken und nicht nur im Weg stehen. Du kannst zb von allen "Biz kac kisiyiz" eine Spende fordern und damit entweder eine Schule gründen oder irgendeiner Schule der was fehlt (PCs?) helfen.

omar
06.02.11, 15:36
Aber die AKP hat doch so viele Universitäten gebaut? Fast in jedes Dorf eine Uni!
Das Problem ist die Qualität. Dennoch denkt man sich wohl lieber ein schlechter Uni-Abschluss als überhaupt keiner. Man bemüht sich aber schon. Ich erinnere mich, müsste letzen Dezember sein, zeigte die Regierung Bemühungen um gut ausgebildete, im Ausland studierte Wissenschaftler ins Land zu locken (Übergangsgeld etc.).
Eine grundlegende Reform des Bildungssystems ist aber zwingend notwendig.

Aydin Türk
06.02.11, 15:49
Im Vergleich siehts nicht gut aus für die Türkei, allerdings gibts ein Erwachen und die Zukunft wird rosig. Ihr müsst aber mal mit anpacken und nicht nur im Weg stehen. Du kannst zb von allen "Biz kac kisiyiz" eine Spende fordern und damit entweder eine Schule gründen oder irgendeiner Schule der was fehlt (PCs?) helfen.

Sind das nicht nur Durchhalteparolen einer gescheiterten Regierung ala Mubarak in Ägypten?

Die Investition in eine gesicherte Zukunft für unsere Kinder und Enkel ist doch Sache des türkischen Staates und der demokratisch gewählten AKP Regierung, da helfen solche populistischen Aktionen aber herzlich wenig. Es werden Investitionen und eine strukturierte Politik benötigt, keine leeren Versprechung und unsachlichen Anfeindungen von Herrn Erdogan.

Adiyamanli
06.02.11, 15:51
Es ist zu wenig was diese Regierung tut.
34 Mrd TL sollen für 2011 in die Bildung investiert werden. Das sind rund 3% der Wirtschaftskraft. In allen OECD Ländern müssten es über 5% sein. In manchen sogar über 7%.
Außerdem wird viel mit den Zahlen getrickst. Angeblich sollen beinahe 100% der türkischen Kinder zur Schule. Nur passt es irgendwie nicht, wenn man bedenkt das es nur sehr wenige, bzw mit den Fingern zählbare, Schulen für Schwerbehinderte Kinder gibt. Allein anhand dessen merkt man das die Zahl 99,.. % nicht stimmen kann.
Auch ist die Zahl der Schulabbrecher nach wie vor extrem hoch.
Das Fälschen haben sie bestimmt von Deutschland gelernt. Früher waren die Türken wenigstens ehrlich.

Aydin Türk
06.02.11, 15:52
Das Problem ist die Qualität. Dennoch denkt man sich wohl lieber ein schlechter Uni-Abschluss als überhaupt keiner. Man bemüht sich aber schon. Ich erinnere mich, müsste letzen Dezember sein, zeigte die Regierung Bemühungen um gut ausgebildete, im Ausland studierte Wissenschaftler ins Land zu locken (Übergangsgeld etc.).
Eine grundlegende Reform des Bildungssystems ist aber zwingend notwendig.

Wieso versucht Erdogan teure Spezialisten aus dem Ausland einzukaufen wenn gelichzeitig die Arbeitslosigkeit unter den studierten Akademikern in der Türkei zunimmt?

Will er nur kurzfristigen Erfolg für seine Wahl einkaufen und die Probleme der Türkei auf zukünftige Regierungen abwälzen? Das ist doch keine verantwortungsvolle Politik.

Keder
06.02.11, 16:09
Wieso versucht Erdogan teure Spezialisten aus dem Ausland einzukaufen wenn gelichzeitig die Arbeitslosigkeit unter den studierten Akademikern in der Türkei zunimmt?

Will er nur kurzfristigen Erfolg für seine Wahl einkaufen und die Probleme der Türkei auf zukünftige Regierungen abwälzen? Das ist doch keine verantwortungsvolle Politik.
Er meinte glaube ich, dass sie türkische Wissenschaftler, die im Ausland tätig sind, zurückgeholt werden sollen. Daran sollte man auf jeden Fall arbeiten. In der ganzen Welt gibt es ein paar hochkarätige türkische Wissenschaftler, die auch gerne in der Türkei arbeiten würden. Doch einerseits müssen die Forschungsbedingungen stimmen und andererseits darf man sie nicht mit der Yobazmentalität vergraulen.

Aydin Türk
06.02.11, 16:25
Wo sollen die den untergebracht werden? Was sollen die arbeiten?

Ohne Labor nützt dir ein Nobelpreisträger auch herzlich wenig..

Keder
06.02.11, 17:06
Wo sollen die den untergebracht werden? Was sollen die arbeiten?

Ohne Labor nützt dir ein Nobelpreisträger auch herzlich wenig..
Das habe ich doch geschrieben: ...Doch einerseits müssen die Forschungsbedingungen stimmen...

Aydin Türk
06.02.11, 17:22
Die Forschungsausgaben 2010?

polatinum
06.02.11, 17:26
Aydin wie siehts aus mit deinem Projekt?

Aydin Türk
06.02.11, 17:29
Was fürn Projekt?

polatinum
06.02.11, 17:31
Was fürn Projekt?

http://www.politikcity.de/forum/t%FCrkei-land-und-leute-t%FCrkiye-toplum-ve-halk/34124-f-rsatlar-art-rma-ve-teknolojiyi-yile-tirme-hareketi-fat-h-projesi-2.html#post773715

Aydin Türk
06.02.11, 17:37
ich verstehe es nicht erkläre es mit eigenen worten.

eine kurze zusammenfassung, oder verstehst du es selber nicht?

Aydin Türk
06.02.11, 17:40
ich hab auch ein projekt

firsati degerlendirme ve teknolojiyi millilestirme projesi. es werden mit sicherheit einige leute angepisst sein aber die türkei wird profitieren!

so jetz kannst du nachgrübeln über diesen erguss..

Adiyamanli
06.02.11, 19:01
Etwa 99,8% aller türkischen Unternehmen bzw um die 3 Mio in der Produktion und im Gewerbe und weitere 3 Mio in der Landwirtschaft sind Klein-oder Mittelständische Betriebe. Etwa 80% aller Erwerbtätigen arbeiten dort. Nur, steigt zwar die Bevölkerung, aber die Erwerbstätigen nicht. Dann ist es kein Fortschritt, und von einer prosperierenden Mittelschicht oder einer Förderung der Mittelschicht sehe ich keine Spur. Auch nicht unter der AKP.

Zahlen aus 2004:

" Türkiye`de istihdam oranı 21.7 milyon kişiyle yüzde 44. AB ülkelerinde ise ortalama yüzde 65. Türkiye`nin AB hedefini yakalaması için 2010 yılına kadar 14 milyon kişiye istihdam yaratması gerekiyor "..

Es wurden so gut wie keine weiteren Arbeitsplätze geschaffen.

Ara (http://www.tumgazeteler.com/?a=2201039&cache=1)

Hier eine Tabelle woraus man es besser erkennen kann. In Jahren, also vom Krisenjahr 2002 bis 2009, kein einziger neuer Arbeitsplatz, trotz Bevölkerungsanstieg von rund 10 Mio.

6208

http://www.editorler.org/wp-content/uploads/2010/02/55.jpg

Wo sind denn die Anatolischen Tiger?

Aydin Türk
06.02.11, 19:15
Der klassische Papier Tiger

Keder
06.02.11, 20:56
Etwa 99,8% aller türkischen Unternehmen bzw um die 3 Mio in der Produktion und im Gewerbe und weitere 3 Mio in der Landwirtschaft sind Klein-oder Mittelständische Betriebe. Etwa 80% aller Erwerbtätigen arbeiten dort. Nur, steigt zwar die Bevölkerung, aber die Erwerbstätigen nicht. Dann ist es kein Fortschritt, und von einer prosperierenden Mittelschicht oder einer Förderung der Mittelschicht sehe ich keine Spur. Auch nicht unter der AKP.

Zahlen aus 2004:

" Türkiye`de istihdam oranı 21.7 milyon kişiyle yüzde 44. AB ülkelerinde ise ortalama yüzde 65. Türkiye`nin AB hedefini yakalaması için 2010 yılına kadar 14 milyon kişiye istihdam yaratması gerekiyor "..

Es wurden so gut wie keine weiteren Arbeitsplätze geschaffen.

Ara (http://www.tumgazeteler.com/?a=2201039&cache=1)

Hier eine Tabelle woraus man es besser erkennen kann. In Jahren, also vom Krisenjahr 2002 bis 2009, kein einziger neuer Arbeitsplatz, trotz Bevölkerungsanstieg von rund 10 Mio.

6208

http://www.editorler.org/wp-content/uploads/2010/02/55.jpg

Wo sind denn die Anatolischen Tiger?

In Deutschland gibt es fast 40 Million Arbeitnehmer. Wenn man bedenkt, dass die Bevölkerung beider Staaten mehr oder weniger gleich hoch ist, dann sieht man, was für einen gewaltigen Weg die Türkei noch vor sich hat.
Man kann eben nicht für jeden Menschen eine Fabrik bauen, damit jeder Arbeitnehmer ein Industriearbeiter wird. Gerade deshalb braucht die Türkei viele eigene Ingenieure, Wissenschaftlicher u.s.w. die Jobs durch Innovation schaffen. Einen anderen Weg kann es langfristig gesehen nicht geben.

polatinum
25.02.11, 00:05
Sicak Para neler yapiyor ya.

Açıköğretim harçları yüzde 50 düşürüldü

Çubukçu, 'Açıköğretim hizmetlerinin harçları bugün itibariye yüzde 50 oranında indirilmiştir' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, açık ilköğretim okulu ile açık öğretim liselerinin harçlarının bugün itibariyle yüzde 50 oranında indirildiğini bildirdi.

Bakan Çubukçu, EĞİTEK'teki ''Uzaktan Eğitim Koordinasyon Merkezi ve Alo Eğitim'' hattının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ''Açık öğretim hizmetlerinin harçları bugün itibariyle yüzde 50 oranında indirilmiştir'' dedi.

durmak yok (http://www.samanyoluhaber.com/h_514138_acikogretim-hizmetlerinin-harclarina-yuzde-50-indirim.html)

polatinum
02.03.11, 09:11
Üniversitede okuyan sayısı yüzde 70 arttı

http://www.hasanyilmaz.org/wp-content/uploads/2011/02/canvas8-300x168.png (http://www.hasanyilmaz.org/wp-content/uploads/2011/02/canvas8.png)Yüksek öğrenimdeki öğrenci sayısı son 8 yılda yüzde 70,76, yurtların yatak kapasitesi ise yüzde 30,33 arttı.
Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe’nin yüksek öğrenimdeki öğrenci ve yurt sayılarına ilişkin soru önergesine yazılı yanıt verdi. Yüksek öğrenimde öğrenci sayısı arttı.
Yüksek öğrenimdeki öğrenci sayısı son 8 yılda yüzde 70,76, yurtların yatak kapasitesi ise yüzde 30,33 arttı.
Özak’ın verdiği bilgiye göre, 1 Ocak 2003 ile 23 Aralık 2010 tarihleri arasında YURTKUR tarafından işletilen yurtlarda yatak kapasitesi yüzde 30,83 arttı.

2002-2003 ile 2010-2011 eğitim-öğretim dönemleri arasında, yüksek öğrenim örgün eğitimde öğrenim gören öğrencilerde ise yüzde 70,67 artış görüldü.
YURTKUR’un 2003′deki yatak kapasitesi 188 bin 187, 2004′te 189 bin 747, 2005′te 192 bin 361, 2006′da 196 bin 329, 2007′de 200 bin 416, 2008′de 203 bin 731, 2009′da 209 bin 357, 1 Ocak 2010′da 225 bin 113, 23 Aralık 2010′da ise 246 bin 203 oldu.

Yüksek öğrenime devam eden öğrenci sayısı ise öğretim dönemlerine göre şöyle yansıdı:
2002-2003 öğretim dönemi 1 milyon 223 bin 330, 2003-2004 1 milyon 283 bin 616, 2004-2005 1 milyon 367 bin 305, 2005-2006 1 milyon 500 bin 434, 2006-2007 1 milyon 561 bin 919, 2007-2008 1 milyon 606 bin 822, 2008-2009 1 milyon 724 bin 762, 2009-2010 1 milyon 925 bin 865, 2010-211 2 milyon 87 bin 890.

devami (http://www.hasanyilmaz.org/universitede-okuyan-sayisi-yuzde-70-artti.html)

polatinum
16.04.11, 11:33
Bakan’dan öğretmen adaylarına müjde

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu öğretmen adaylarına müjdeyi verdi. 30 bin yeni öğretmen alınıyor...

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 2011 Haziran ayında 30 bin yeni öğretmen alınacağı müjdesini verdi.

Atama için bekleyen öğretmen adaylarına müjdeli haberi Milli Eğitim Bakanı verdi. 2009 veya 2010 KPSS'ye girmiş öğretmen adayları, 12 - 26 Mayıs tarihleri arasında açılacak olan kadrolara başvurabilecek. Başvuruların alınmasından sonra 4 gün içerisinde atamaların sonuçları ilan edilecek.

Uygulanacak usul ve esaslar ile atama yapılacak alanlar, alan bazında taban puanlar, atama çeşitlerine göre alan ve iller bazında kontenjanlar, iletişim adresleri gibi bilgilerin yer alacağı ''Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu'', gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra 11 Mayıs 2011 tarihine kadar Bakanlığın ''http://personel.meb.gov.tr'' adresinde yayımlanacak

1 Haziran'da ataması yapılacak olan 30 bin öğretmen 1 Eylül'de iş başı yapabilecek.

weiter (http://www.toplumsalhafiza.com/Haber/Egitim/15042011/Bakan-8217dan-ogretmen-adaylarina-mujde.php)

Aydin Türk
16.04.11, 16:05
40.000 emekliye ayrilan ögretmenden niye bahsetmiyorsun?

polatinum
21.04.11, 13:05
Hightech-Oase über dem Marmarameer

Im Marmara Research Center nahe Istanbul, dem größten Forschungszentrum der Türkei, mangelt es weder an Geld noch an Ausstattung - Der Staat will so den Entwicklungsboom weiter ankurbeln

Vögel zwitschern in den blühenden Bäumen, eine leichte Meeresbrise weht über Sportplätze und Wiesen. Die Laborgebäude mit ihrem blassgrünen Anstrich verschwinden fast in der parkähnlichen Umgebung. Wie eine üppige Oase liegt der mehr als 3200 Hektar umfassende Campus des Marmara Research Centers (MAM) über dem Marmarameer - just an der Stelle, an der Feldherr Hannibal Selbstmord beging, um den Römern zu entkommen. Sein Grab liegt unweit des Haupteingangs.

weiter (http://derstandard.at/1302745620249/Tuerkei-Hightech-Oase-ueber-dem-Marmarameer)

Manager
21.04.11, 15:10
40.000 emekliye ayrilan ögretmenden niye bahsetmiyorsun?

zum x-ten mal...
hinterleg ne quelle!

Genç Osman
21.04.11, 15:50
Üniversitede okuyan sayısı yüzde 70 arttı

http://www.hasanyilmaz.org/wp-content/uploads/2011/02/canvas8-300x168.png (http://www.hasanyilmaz.org/wp-content/uploads/2011/02/canvas8.png)Yüksek öğrenimdeki öğrenci sayısı son 8 yılda yüzde 70,76, yurtların yatak kapasitesi ise yüzde 30,33 arttı.
Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe’nin yüksek öğrenimdeki öğrenci ve yurt sayılarına ilişkin soru önergesine yazılı yanıt verdi. Yüksek öğrenimde öğrenci sayısı arttı.
Yüksek öğrenimdeki öğrenci sayısı son 8 yılda yüzde 70,76, yurtların yatak kapasitesi ise yüzde 30,33 arttı.
Özak’ın verdiği bilgiye göre, 1 Ocak 2003 ile 23 Aralık 2010 tarihleri arasında YURTKUR tarafından işletilen yurtlarda yatak kapasitesi yüzde 30,83 arttı.

2002-2003 ile 2010-2011 eğitim-öğretim dönemleri arasında, yüksek öğrenim örgün eğitimde öğrenim gören öğrencilerde ise yüzde 70,67 artış görüldü.
YURTKUR’un 2003′deki yatak kapasitesi 188 bin 187, 2004′te 189 bin 747, 2005′te 192 bin 361, 2006′da 196 bin 329, 2007′de 200 bin 416, 2008′de 203 bin 731, 2009′da 209 bin 357, 1 Ocak 2010′da 225 bin 113, 23 Aralık 2010′da ise 246 bin 203 oldu.

Yüksek öğrenime devam eden öğrenci sayısı ise öğretim dönemlerine göre şöyle yansıdı:
2002-2003 öğretim dönemi 1 milyon 223 bin 330, 2003-2004 1 milyon 283 bin 616, 2004-2005 1 milyon 367 bin 305, 2005-2006 1 milyon 500 bin 434, 2006-2007 1 milyon 561 bin 919, 2007-2008 1 milyon 606 bin 822, 2008-2009 1 milyon 724 bin 762, 2009-2010 1 milyon 925 bin 865, 2010-211 2 milyon 87 bin 890.

devami (http://www.hasanyilmaz.org/universitede-okuyan-sayisi-yuzde-70-artti.html)

Wozu noch studieren, wenn man sowieso keine keine Arbeit findet, außer man war auf einer Elite-Uni oder Papa/Onkel/Bekannte dir einen “torpil“ macht?

Sent from my LG-P990 using Tapatalk

emire
21.04.11, 19:13
zum x-ten mal...
hinterleg ne quelle!

Hinterlege wenigsten das es nicht stimmt.....

Aydin Türk
22.04.11, 16:04
Emire Abi, dein Avatar ist nicht Jugendfrei! :-)

Keder
28.06.11, 22:00
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=18082677&yazarid=308&tarih=2011-06-22

EĞİTİM alanında Türkiye'nin en önde gelen düşünce-araştırma kuruluşlarından biri olan Eğitim Reform Grubu'nun (ERG) dün açıkladığı dördüncü izleme raporu, ülkenin bu alandaki hal ve gidişinin son derece objektif bir fotoğrafını çekiyor.

1) EĞİTİM BÜTÇESİNDE SORUN VAR (-)
2) EĞİTİMİN KALİTESİ İYİ DEĞİL (-)
3) OKULÖNCESİ EĞİTİMDE BAŞARI (+)

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=18090417&yazarid=308&tarih=2011-06-23

EĞİTİM Reformu Grubu'nun açıkladığı son izleme raporuyla ilgili dünkü yazımızda, eğitim bütçesinin yetersizliği, eğitimin kalitesinin iyileşmemesi gibi başlıklardaki eleştirileri, buna karşılık okul öncesi okullulaşma hedefinde kaydedilen başarıya ilişkin övgüleri birlikte aktarmıştık.

İLKÖĞRETİMDE İŞLER İYİ (+)
ORTAÖĞRETİMDE KARIŞIK TABLO (+), (-)
ÖĞRETMENLER KONUSUNDA TEHLİKE ÇANLARI (-)

RAPORDAKİ ÖNERİLER