PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : 8 milyar $'lık tanıtım

Gök Türk
22.08.05, 14:50
8 milyar $'lık tanıtım

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Park Pisti'nde gerçekleştirilen organizasyonu 50 bini yabancı olmak üzere 110 bin kişinin izlediğini söyledi.

[left]

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula 1 Türkiye Grand Prix'i ile dünyadaki en büyük ikinci spor organizasyonunun başarıyla tamamlandığını belirterek, ''Şimdi birinciyi gerçekleştirmemiz lazım, o da olimpiyatlar'' dedi.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Park Pisti'nde gerçekleştirilen organizasyonu 50 bini yabancı olmak üzere 110 bin kişinin izlediğini söyledi.
Bu 50 bin yabancı konuğun İstanbul'da harcadığı rakamın 100 milyon dolar olarak hesaplandığını aktaran Yalçıntaş, organizasyonun
1.5 saat boyunca 200'den fazla ülkede canlı olarak gösterildiğini bunun da 3.7 milyar dolarlık bir tanıtıma denk geldiğini aktardı.

Dünyada bir çok televizyonun yarışlardan önce İstanbul ve Türkiye'yi tanıtan yayınlar yaptığına dikkat çeken İTO Başkanı Yalçıntaş, bu yayınlarla birlikte Türkiye'nin 8 milyar dolarlık bir tanıtım yaptığını anlattı.

İlk gün 40 bin, ikinci gün 70 bin ve üçüncü gün 110 bin kişinin yar&räg an, wenn ich mit Spaghetiträger rumlaufe (in Kreuzberg schon)

Anstatt euch so demonstrativ aufzuregen, versucht lieber bei euren Landleuten was zu ändern (die die es natürlich nötig haben, wie die "Ey, isch kriege alle Frauen" Typen)[/QUOTE]

Sehe ich anders,
Das was du im Fernsehr über Istanbul siehst sind die von den verwestlichten nichtnutz Programmen die extra Stellen wie Taksim aussuchen um Europa davon zu überzeugen dass wir ach so "westlich" sind.
Geh mal z.B bei Eyüp oder Ikitelli spazieren.
Ausserdem gibt es die Art Türken ala Ey ish krieg alle Mädchen in der Türkei nicht.
Onlar tek burada yasiyan sonradangörme proleterler

P.s Welcher Typ läuft mit Spaghettiträgern rum ?

Yakamoz
22.08.05, 15:02
Herşey güzelde, beni rahatsız eden bir konu var. Oda bu yarışın Istanbul’da yapılmasıydi. Ben daha çok Iç Anadolu’da yapılmasını isterdi, zaten bu düşünülüyordu, fakat gerçekleştirilemedi. Önemli değil, Formula 1 sadece bir organizasyon. Fakat şimdi Olimpiyatlar isteniyor, ama onlarda Istanbul’da yapılacak. Biz bütün organizasyonları Istanbul’da mı yapacağız? Türkiye’de başka bir yer yok mu? Bizimkiler Avrupa Futbol Şampıyonalarını da istiyorlar. Ben en çok bunun gerçekleşmesini istiyorum, çünki onuda sadece Istanbul’da yapacak halleri yok ya….

Selam Göktürk

ben bu konuda tam görüsüne katilmiyorum. Bu Formula 1 yapmak icin gercekten müthis lojistik imkanlara sahip olmak gerekir. Ayrica gelen insanlarin konaklayabilmeleri icin Hotel vs. gibi altyapi olmasi lazim. Ayrica bu tür organizasyonlarda daima baska kentlerle cekisme icindesin. Yani yarisi yapacagin yerin, ayrica birde attraksyonlari olmasi lazim.

Onun icin bence Istanbul en iyi tercihdi. Motto`su da "F1 auf zwei Kontinenten" idi... bu da sadece Istanbul icin gecerli.
Baska sehirlerimizde organizasyonlar yapiyorlar, mesela Universiade icin Izmir tercih edildi.

Aslinda su bir gercek. Istanbul herzaman TR icin bir sembol olarak görülüyor yurt disinda ve imaji cok pozitif. Ancak biz Türkler biliyoruz ki, Istanbul kesinlikle bütün Türkiye`yi temsil etmiyor. Istanbul, Avrupalilarin görmek istedigi TR`yi simgeliyor.

Maalesef.

Yakamoz
22.08.05, 15:24
Fakat Universiade Formula 1 veya Olimpiyatlar gibi büyük bir organizasyon değil. Zaten bizden başkasınıda pek ilgilendirmedi. Hadi Formula 1 Istanbul’da yapılsın, fakat ben Olimpiyatları Istanbul’da değil Ankara’da görmek isterim. Yeterince alt yapın mı yok? Yapacaksın kardeşim. Almanya boşboşuna mı Leipzig’i aday olarak gösteriyordu? Hayır bu vesile ile Leipzig kentini kalkındıracaklardı. Osmanlı’da yapılan hataların tekrarlanmasından, yani bütün yatırımı Istanbul’a yapıpda Anadolu’nun unutulmasından endişe ediyorum. Onun için Avrupa Şampiyonasını Olimpiyatlara tercih ederim, çünki o zaman mecburen Istanbul dışına çıkacaklar.

Haklisin, ama gene de yatirimlari yapacaksin, olimpiyatlar olsa da olmasa da. Bu arada Leipzig konusuna degindin. Olimpiyatlarin Leipzige gitmemesindeki ana neden, kimsenin Leipzigi tanimadigidir. Orada Paris, Londra gibi sehirlerle rekabet ediyorsun, adi sani olan bir sehir olmasi lazim.

Ama tabiki, ülkemizin heryerinde yatirim yapacaksin. Ama bunu birazda yerel yönetimlerin yapmasi gerekiyor. Hersey hükümette degil.

Erkan
22.08.05, 19:57
meiner meinung nach sollten wir die finger von der Olympiade lassen,

da die letzte Olympiade die Griechen finanziell fast in den ruin getrieben hat ,
alle neuen stadien die gebaut worden sind stehen jetzt leer genauso wie die Grichischen kassen.

KingTurek
22.08.05, 20:04
meiner meinung nach sollten wir die finger von der Olympiade lassen,

da die letzte Olympiade die Griechen finanziell fast in den ruin getrieben hat ,
alle neuen stadien die gebaut worden sind stehen jetzt leer genauso wie die Grichischen kassen.

Die Stadien wurden doch schon gebaut in Istanbul.

KingTurek
22.08.05, 20:11
Herşey güzelde, beni rahatsız eden bir konu var. Oda bu yarışın Istanbul’da yapılmasıydi. Ben daha çok Iç Anadolu’da yapılmasını isterdi, zaten bu düşünülüyordu, fakat gerçekleştirilemedi. Önemli değil, Formula 1 sadece bir organizasyon. Fakat şimdi Olimpiyatlar isteniyor, ama onlarda Istanbul’da yapılacak. Biz bütün organizasyonları Istanbul’da mı yapacağız? Türkiye’de başka bir yer yok mu? Bizimkiler Avrupa Futbol Şampıyonalarını da istiyorlar. Ben en çok bunun gerçekleşmesini istiyorum, çünki onuda sadece Istanbul’da yapacak halleri yok ya….

Gök Türk, man versucht aus Istanbul eine Weltmetropole wie vergleichsweise New York zu machen. Du wirst sehen, man wird versuchen alle möglichen Organisationen nach Istanbul holen.
Istanbul soll für jeden bekannt sein wie Paris oder Rom.
Zur zeit ist Istanbul nur bekannt, aber viele haben die Stadt noch nicht besucht, aber dies alles soll sich ändern und da helfen neben riesigen Bauprojekten, historischen Gebäuden und der Geschichte hauptsächlich Organisationen wie Eurovision, CL-Finale, Formel1...
Ankara und co. ziehen keine Touristen aus dem Ausland und wäre nur Verschwendung der Gelegenheiten mit denen man eigentlich in Istanbul Millionen Touristen ziehen würde.

Erkan
22.08.05, 20:22
mann kann sich bei so einer Olympiade nicht auf Istanbul beschränken ,
auserdem kostet die Organisation Miliarden was hat es Grichenland gebracht,
ich sage gar nichts die sollen das Geld lieber in den Osten stecken für Schulen und den Menschen helfen die haben das nötiger,die Türkei ist bekannt genug wir haben es nicht nötig uns jemanden zu beweisen die sollen sich die Geschichte mal durchlesen, da wird unser bekanntheitsgrad eher steigen.