PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Kennenlernen...

Steppenwolf
22.03.11, 23:29
"Artık insanları tanımak için zaman kaybetmiyorum; nasıl olsa onlar zamanı gelince kendilerini tanıtıyorlar". [P. Auster]

"İnsanların birbirlerini tanımaları için en iyi zaman ayrılmalarına yakın zamandır." [F.Dostojevski]

Paul Auster und Dostojewski scheinen diese Erfahrungen gemacht zu haben...

Könnt ihr sie bestätigen? Was sind eure Prinzipien Und Strategien beim Kennelernen und der Einschätzung von Menschen? Worauf achtet ihr? Wann und wie löst ihr euch von ihnen?

ayyıldız66
22.03.11, 23:35
"Artık insanları tanımak için zaman kaybetmiyorum; nasıl olsa onlar zamanı gelince kendilerini tanıtıyorlar". [P. Auster]

"İnsanların birbirlerini tanımaları için en iyi zaman ayrılmalarına yakın zamandır." [F.Dostojevski]

Könnt ihr sie bestätigen? Was sind eure Prinzipien Und Strategien beim Kennelernen und der Einschätzung von Menschen? Worauf achtet ihr? Wann und wie löst ihr euch von ihnen?

Cok dogru söylemisler. Artik kimseye selam bile vermiyorum.

Mutlu
23.03.11, 00:07
Ich mag es nicht, wenn schon im Vorfeld, eine Voreingenommenheit besteht oder diese gar in ihrem Sinne (in der Regel, meistens keine gute), berechnend, einem etwas unterschwellig vorzumachen versuchen,

"durumuma" göre de tam terzine, terzlerim.
yada pancurlari kapatirim.

Karcicegi
23.03.11, 00:44
Geht es hier um Partnerschaft?

Haluk
23.03.11, 00:45
Meinst du Online oder im realem Leben?

Mutlu
23.03.11, 00:50
Ich mag es nicht, wenn schon im Vorfeld, eine Voreingenommenheit besteht oder diese gar in ihrem Sinne (in der Regel, meistens keine gute), berechnend, einem etwas unterschwellig vorzumachen versuchen,

"durumuma" göre de tam terzine, terzlerim.
yada pancurlari kapatirim.

yalnis söglemisim,

her zaman, daima duruma göre.
,
eigentlich, bin ich ganz "einfach" gestrickt

ps. ich mag mich auch nicht selbst beschreiben, weil ich mir selbst nicht sicher sein kann, wie ich auf was, wie reagieren würde.

wie oft habe ich mich jetzt widersprochen?

yau, nerden cikti bu konu

Mutlu
23.03.11, 00:52

wohl auch, benimde sonradan aklima geldi de, onun icin cevapimda gene acik biraktim.
cok kötüyüm demi :D

Steppenwolf
23.03.11, 00:53

auch...

Karcicegi
23.03.11, 00:56
wohl auch, benimde sonradan aklima geldi de, onun icin cevapimda gene acik biraktim.
cok kötüyüm demi :D

olabilebilür olmayabilebilürde....Bunu dilersen konunun sahibine soralim -- PS. cevap gelmis--

Ama Haluk'ta sormustu...

Steppenwolf
23.03.11, 00:58
Meinst du Online oder im realem Leben?

Ich glaube kaum, dass Paul Auster und Dostojewski sich online kennengelernt haben - oder dass sie sich überhaupt kennengelernt haben...;)

Vielleicht standen ihnen dabei ihre zwei Gedanken im Weg...

dertli4u
23.03.11, 03:35

Her ikisi de dogru. (desem ve bu konudan hemen cikiversem)

Hayat tecrübesi arttikca, bu soru cok kolay cevap verilir bir soru oluyor. Hele insanin yüregi, dalagi, kulagi vs. her tarafinda birbirinden degisik bircok kama ya da bicagin izi varken.

tugce6658
23.03.11, 11:03
Zamani geldikce insanlar kendini tanitiyorlar cok dogru söylemis.... iyi oldugun sürece herkes iyidir ve herkes kendin cok farkli tanitiyor ama birde kötü ol gercek yüzleri ozaman ortaya cikiyor...

Liva
23.03.11, 12:16
dogru olmasina dogru sözler ama bu sözlerden herkez kendine göre bir aciklama yapiyor. Cek cekmek istedigin yere, positiv veya negativ yöne.
Hayatta Insan kac yillik tanidigini sandigi kisiyi "ayirliga yakin bir zamanda " veya "zamani geldigindi" daha iyi taniyabiliyor.
Insanlari gercek anlamda tanimak mümkünmiki? Insan bazen bazi haler aliyor ve anlam veremiyor. Basda kendimiz olmak üzere. Insanlarla ugrasmak kolay deyil, fakat nefsini terbiye icin birebir. Bazen insan kendiyle bile basi belada olmuyor mu?
Birine kizdiginda kabuguna cekilirsin ve kafani dinlersin kolaydir ...ama o insanlarla gecinmeye calismak benim icin nefs terbiyesidir. Sabri ve bir cok baska ahlaki degerleri aktiv halde deneyim yapabilecegim bir konum. Evde yanliz odamda piskolojik, egitici kitaplari okumak zevkli keyf verici ama okudugumu haytima gecirmek zor!

Benim hedefim ve kismen hayatima gecirdigim ama hermazaman basaramadigim...
proaktiv yasamak isterdim...yani kendi yasadiklarimi, kendimden sorumlu tutmak...benim hayatimi belirleryen dis etkenler deyil benim secimlerimdir. Olumsuz iliskilerde olaylarda kendimi sorgulamak kendimi suclamak ve basklarini suclamayi birakmak isterim. gelecekde birdaha o hatalari yapmaya gayret göstermek isterim. Aama insanlara olan inancimi yitirmemek, küsmemek. Yani tamamen beni baglar benim sorumlulugumdur.saglikli iliski icinde belirledigim ve bir deyil 10 kere daha gözden gecirmem gereken noktlarim var herkezin kendine göre oldugu gibi... Ve belki her defasinda yenilemem gereken.
birde su var...
Bu Dünyada bin bir cesit Insan oldugu gibi bin bir ceist de Imtihan olduguna inanirim. Kimin neyle imtihan olundugu bilinmez. Biri hastalikla, biri evladiyla, biri annasiyla......Insanlarla gecinmekde bir imtihan olarak kabul ediyorum kendim icin. ve bunlardan cok seyler ögrenebilecegime inaniyorum. Karsimdakinin tepkisiyle ugrasmak yerine kendi yapdiklarimla, düsündüklerimle, niyetlerimle ugrasmayi tercih etmek isterdim. Benim selamimi aldimi,? deyil ben karsimdakine selam verdimi?! gibi..

Bugüne kadar küsdügüm hicbir insan olmadi...
kontaktimi tamamen kesdigim hemen hemen hic denilebilecek kadar az oldu....
yanliz doz konusunda ayar yaparim- birincide tuturamasam ikincisinde tutururum :-)
yani mesafe koyarim hafta da bir görüsüyorduysam ayda bir olur iki ayda bri olur. sirlarimi anlatmam, paylasabilecegim baska birsey bulurum. kisiye göre degerler deyisir. Fakat yapamadigim birsey varsa oda bir insan zor diye kontakti kesmekdir! hep aklima su gelir: bugün neyim deyil yarin ne olacagim! ne malum ben yarin onun konumunda olmiyacagim ozamanda herkez benden kacabilir.
Ve her insandan birseyler ögrenebilecegime inaniyorum......ama her insandan!

umarim yazilarimla konun disina cikmadim!

Mutlu
23.03.11, 15:46
dünkü anlamsiz sözlerimin üzerine bunuda ekligim,
ben aslinda, tembel ve pasakli biriyim.

dertli4u
24.03.11, 01:47
Benim hedefim ve kismen hayatima gecirdigim ama hermazaman basaramadigim...
proaktiv yasamak isterdim...yani kendi yasadiklarimi, kendimden sorumlu tutmak...benim hayatimi belirleryen dis etkenler deyil benim secimlerimdir. Olumsuz iliskilerde olaylarda kendimi sorgulamak kendimi suclamak ve basklarini suclamayi birakmak isterim. gelecekde birdaha o hatalari yapmaya gayret göstermek isterim. Aama insanlara olan inancimi yitirmemek, küsmemek. Yani tamamen beni baglar benim sorumlulugumdur.saglikli iliski icinde belirledigim ve bir deyil 10 kere daha gözden gecirmem gereken noktlarim var herkezin kendine göre oldugu gibi... Ve belki her defasinda yenilemem gereken.

Samimi bir nefis muhasebesi yapmissin. Tebrik ediyorum.

Yazdiklarinin tamamini okudum ama bir kelimene itirazim var.

Diyorsun ki "kendimi suclamak, baskalarini suclamayi birakmak isterim"

Elbette baskalarini suclamamak lazim amma kendini de suclaman dogru olmaz.

Biz "an" lari yasariz. Anlar toplanir ve "zaman" dedigimiz mevhum meydana gelir. Yasadigimiz "an" larda yaptigimiz yanlistan dolayi kendimizi veya baskasini suclamak, o yanlislari geri dönüp "yok" haline getirmez.

Kimseyi ve elbette kendimizi de suclamadan, gelecekte ayni yanlislari/hatalari yapmamaga calismaliyiz.

Gecmiste yaptigimiz yanlislari/hatalari, gelecekte de yapmiyacagimiz ile ilgili garantimiz yoktur ama buna cabalamamiz gerekir.

Selamlar

Liva
24.03.11, 09:52
Samimi bir nefis muhasebesi yapmissin. Tebrik ediyorum.

Yazdiklarinin tamamini okudum ama bir kelimene itirazim var.

Diyorsun ki "kendimi suclamak, baskalarini suclamayi birakmak isterim"

Elbette baskalarini suclamamak lazim amma kendini de suclaman dogru olmaz.

Biz "an" lari yasariz. Anlar toplanir ve "zaman" dedigimiz mevhum meydana gelir. Yasadigimiz "an" larda yaptigimiz yanlistan dolayi kendimizi veya baskasini suclamak, o yanlislari geri dönüp "yok" haline getirmez.

Kimseyi ve elbette kendimizi de suclamadan, gelecekte ayni yanlislari/hatalari yapmamaga calismaliyiz.

Gecmiste yaptigimiz yanlislari/hatalari, gelecekte de yapmiyacagimiz ile ilgili garantimiz yoktur ama buna cabalamamiz gerekir.

Selamlar

malesef.....
ve böyleside gerekli belkide ....

Insan yanlis yapinca birdakine daha iyisini, daha dogrusunu yapmaya gayret gösteriyor ...ve suclamak/suclanmak o hatayi yok haline getirmiyor, hakiliniz!
Ve herseyin bedeli oldugu gibi bir hatanin bedelide vicdan azabi olsa gerek! bunun üzerine birde suclamak/suclanmak gelince bazen kaldiramiyor insan....getirisi yok -olan olmus zaten ...

suclamak yerine sorgulamak olsa ?