PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Metalik Paranoyaklar ve Mehmetcik

kanki
26.02.05, 00:17
Ülkede bir paranoya rüzgarı esiyor.
Birileri sinekten yağ çıkarıp histerik paranoyak hikayeler yazıyor.
Amerikan aleyhtarlığı yapayım derken Amerika’nın reklamını yapıyor farkında değil.
Deprem, tsunami, yapan, uzaydan dinleyen, gözleyen istediğini satın alabilen Amerika!
İran’daki son depremi bile “Amerika yaptı†diye aklıevvel şizofrenik, paranoyak rahatsızılar var. Üstüne üstlük bir de “heavy metal fırtına†yarattılar herkes onu konuşuyor.
Bazılar da yaptıkları internet sitelerinde oluşturdukları mail gruplarında orduya hakarete varan
laflar ediyorlar. Cehalette, seviyesizlikte, gaflette, hatta “hıyanette†sınır yok…

Bakın beyler bayanlar bir gazeteci ve tv programcısı olarak bu ordunun içinde benden çok gezen yoktur. Bu ordu kimlerden oluşuyor? Benim oğlum, senin yeğenin, ötekinin dayısı yani biz! Çanakkale Savaşı’nda bizim ordumuzla saldırgan Batı’nın arasındaki teknolojik fark tam bir uçurumdu. Onlarınki zamanın en ağır en gelişmiş silahlarıydı. Sonuç ne oldu? Hepsi suyun dibini boyladılar. Ülkemizi işgal edenler de yine ayni teknolojik üstünlüğe sahipti ama ne oldu kimi öldü kimi defolup gitti. Doğru dürüst silahı mühimmatı olmayan Mehmetçik inancıyla direnciyle yiğitliğiyle hepsini kovdu.

Bugüne gelelim; artık ordumuzla kötü niyetli olabilecek “potansiyel düşman†orduları arasında o kadar büyük uçurum yok. Hamdolsun ki artık birçok savunma araçlarını kendimiz üretebiliyoruz. Temel araçlarda artık eskisi kadar bağımlı değiliz.
Bazı araçlarımız eski imiş falan filan bunlar bilinçsiz iddialar.
Aracın sayısı ve niteliğinden çok onu kullananın bilgisi eğitimi ve dahası yüreği önemli.
Ben dünyanın belli başlı ordularını da gördüm bazılarını da programım için çektim.

Bakın, bunu tamamen tarafsız söylüyorum; Mehmetçik gibisi yoktur.
İnanılmaz doğa koşullarında öyle yiğit savaşır, öyle çözümler üretir ki şaşar kalırsınız.

Seçkin askerlerden oluşan 4 komando tugayımız dünyanın her yerinde her hava koşulunda savaşır. İlaveten; Özel Kuvvetlerimiz iki tugay yani bir Tümen gücündedir. Bunlara deniz piyadelerimizi, SAS ve SAT deniz komandolarımızı da ilave edin. Piyadelerimiz hatta jandarmamız donanımıyla eğitimiyle NATO da ve bölgesinde en etkin donanımlı askerlerdir. Deniz Kuvvetlerimiz yine ayni şekilde kendi ürettiğimiz denizaltı, fırkateyn ve hücumbotlarıyla bölgenin en güçlü deniz kuvvetidir.

Hava Kuvvetlerimiz sadece bölgemizin değil Avrupa’nın da en etkili hava gücüdür.
750 savaş uçağımız her an servistedir; savaş pilotlarımız hava sahamıza giren her düşman uçağını anında önler. Üslerimiz çağın modern erken uyarı sistemleriyle donatılmıştır. Onların gözünden bir şey kaçmaz. Pilotlarımızın Yunanlılarla yaptığı dog-fight yani it dalaşlarını tam 8 kaset yani 240 dakika izledim. Yunan Hükümeti niye bas bas bağırıyor sebebini daha iyi anladım. Onların kabul ettirmeye çalıştığı hava sahalarını bizim pilotlar hiç sallamıyor burunlarının dibinde uçuyorlar. Ortada ihlal filan, yok bizimkiler sadece uluslararası hava sahasında uçuyor ve orda neler oluyor neler? Bu “it dalaşının†olmadığı gün yok gibi. Pilotlarımız seyretmeye doyum olmuyor Hollywood’un balon top gun ları
onları tarife yetmez. Uluslararası tatbikatlarda kendini kanıtlamış pilotlarımız bu milletin göz bebeğidir ve Türkiye Göklerine hiç kimse göz dikemez…

Kara Hava Kuvvetlerimiz ve Hava Kuvvetlerimiz bir gecede bir kolorduyu sınır ötesine istediği bölgeye indirir. Bunu yapabileceğini defalarca göstermiştir. Tabiî ki savaş araçlarının niteliği ve niceliği çok önemlidir. Ama aslolan elinizde olanları çok iyi, organize ve etkin biçimde kullanabilmektir. Ve Türk Ordusu bunu çok iyi yapabilecek güçtedir.

Yeri gelmişken; Kıbrıs’taki TSK orada yaşayan soydaşlarımızın yaşamı garanti altına alınmadan asla oradan çıkmaz. Ayni şekilde Kuzey Irak’tan da… Soydaşlarımızın yaşamı garanti edilmedikçe sınır güveliğimiz tam sağlanmadıkça askerlerimizi kimse çıkaramaz.

Bu arada Türkiye Cumhuriyeti Irak’ta her noktada tüm birimleriyle vardır.
Hiç kuşkunuz olmasın, MİT’i ile askeriyle ordadır. Birileri istiyor ki onların yaptıkları polisiye haber gibi her gün basında yer alsın. Olacak şey değil bazıları tatmin olsun diye operasyona savaşa gidilmez, yapılan her operasyon da açıklanamaz.

Bu arada bir şeyi hatırlatayım; TC Ordusu ani bir tehdit-saldırı olmadıkça kafadan operasyona girişemez. Siyasi irade yani hükümetin direktif vermesi gerekir. Bunu askerliğini yapan herkes bilir ama bazı yurdum stratejistleri bilmiyor demek ki…

Amerika yığınak yapıyormuş, ilk saldırı Irak’taki güçlerimize yapılacakmış falan filan.
Kürt pilot Huxley koca uçak gemisini vuruyormuş; bir yerde “batırıyor†bir yerde de “Aegis destroyeri tarafından çekiliyormuş.†VATAN da okudum malum kitabın özetinde böyle diyor. Tek uçakla bir uçak gemisini batıramazsın. Yaraladığını kabul et bir Aegis Destroyeriyle de dev gibi gemiyi çekemezsin. İstanbul vuruluyor, köprüler imha oluyor sanki burası TC değil bir Arap Ülkesi.

Bırakın bu safsataları bir milletin geçmişi geleceğinin aynasıdır. Türk Milleti 4000 senedir
Yaşamakta olup tam 16 imparatorluk kurmuş bir millettir. Öyle 300 senelik filan değil.
Birkaç çürük elmanın parazitlerine kulak asmayınız Mehmetcik sınırlarımızda görevinin başındadır. Milletlerin tarihinde beş-on tatsız yılın kıymet-i harbiyesi yoktur parazitlere kafayı takmayınız merak etmeyiniz...

Tuncer Bahcivan