PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Canlı kalkanlar Kandil dağında

kanki
13.09.05, 17:22
Canlı kalkan olarak bir ay önce Türkiye'den Irak'ta bulunan Kandil Dağı'na gidenlere destek amacıyla Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne gelen anneleri de, Kandil Dağı'na gitmek üzere Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçti.

Diyarbakır'dan Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne dün gece geç saatlerde gelen yaklaşık 25 kişilik grup, DEHAP ilçe binasında çok sayıda DEHAP'lı tarafından karşılandı. Diyarbakır'dan gelen canlı kalkanları, DEHAP İlçe Başkanı Hacı Üzen ağırladı. Hacı Üzen, gelen canlı kalkanların yol yorgunu olduğunu söyleyerek, karşılamaya gelen yaklaşık 100 kişilik grubun dağılmasını istedi.

Canlı kalkanlarla beraber gelen grup temsilcisi Diyarbakır DEHAP İl Teşkilatı'nda görevli Lezgin Ördek, yaptığı konuşmada, "Biz buraya diğer kardeşlerimizi anneleriyle beraber desteklemeye geldik. Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'na, canlı kalkan olarak oradakilere destek vermek üzere sınırda yapılan operasyonların durdurulması, barış ve kardeşliğin sağlanması için gidiyoruz.

Şu anda yanımızda 8 grup heyeti ve 2 Türk dostumuz da var. Biz buraya DEHAP, Göç-Der, ESP, Emekçi Kadınlar Birliği, Barış Anneleri İnsiyatifi, Yakay-Der, Tuhad ve bunların yanı sıra, 8 kişilik canlı kalkan anneleri ve bizleri destekleyen kurumlardan SDP, SGD, Antikapitalist Demokratik Kadın Hareketi destekçilerimizdir.

Amacımız, 222 kişilik genç ve canlı kalkanlara yardımcı ve destek olmak için onların talep ve isteklerini Türkiye'deki Türk ve Kürt kamuoyuna sunmaktır" diye konuştu. Canlı kalkan grubu, sabah erken saatlerde Kandil Dağı'na gitmek üzere Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçti.
www.internethaber.com (http://www.internethaber.com)
-------------------------------------------
Simdi benim anlamadigim canli kalkan nedir ? Operasyonlarda askerin önünde mi duracaklar ? Bu nasil mantik , bu nasil bir ihanet dir ?

Detan
13.09.05, 17:29
Bana kalirsa bunlarin ordaki terrörist maymunlardan bir farklari yok. Onlarida vururdum.....

Bunlar er yada gec geri gelecekler, en iysi vatandisklidan cikarilip Türkiyeye sokmamak.

dertli4u
13.09.05, 17:45
Bana kalirsa bunlarin ordaki terrörist maymunlardan bir farklari yok. Onlarida vururdum.....

Bunlar er yada gec geri gelecekler, en iysi vatandisklidan cikarilip Türkiyeye sokmamak.

benim baska bir teklifim var.

bu canli kalkanlar, pkk lilar tarafindan, türk askerine karsi yapilan saldirilari engellemek icin, askeri karakollarin önüne gitsinler..

birazda askerleri korumak icin "canli kalkanlik" yapsinlar.

izne giderken saldiri olmasin diye, izne giden askerlerin yaninda bulunsunlar ve canli kalkanlik yapsinlar.

okullardaki ögretmenlere yapilan saldirilari engellemek icin canli kalkanlik yapsinlar.

Detan
13.09.05, 18:02

bu canli kalkanlar, pkk lilar tarafindan, türk askerine karsi yapilan saldirilari engellemek icin, askeri karakollarin önüne gitsinler..

izne giderken saldiri olmasin diye, izne giden askerlerin yaninda bulunsunlar ve canli kalkanlik yapsinlar.

okullardaki ögretmenlere yapilan saldirilari engellemek icin canli kalkanlik yapsinlar.

dertli abicim, bu teklifinde bölücülük nerde kaldi?:D

Saka bir yana, benim burama gelmistir artik. Bir millet ancak bukadar asanalabilir, hemde kendi topraklarimizda.

kanki
13.09.05, 20:18

cok dogru , neden pkk nin önünde sivil halki korumuyorlar ?

kanki
13.09.05, 20:18
dertli abicim, bu teklifinde bölücülük nerde kaldi?:D

Saka bir yana, benim burama gelmistir artik. Bir millet ancak bukadar asanalabilir, hemde kendi topraklarimizda.
detan herseyin bence bir zamani var , bekleyelim ve görelim .;)

TSfalcon
14.09.05, 02:15
benim anlamadigim bizim sinir kapisindan kimin gecip gecmedigi bilinmiyormu?
bu üstekileri neden uyaran yok iraka gecerseler?
ve yine türkiyeye neden sokuyorlar bu sahisleri?

kanki
14.09.05, 05:50
benim anlamadigim bizim sinir kapisindan kimin gecip gecmedigi bilinmiyormu?
bu üstekileri neden uyaran yok iraka gecerseler?
ve yine türkiyeye neden sokuyorlar bu sahisleri?

dostum , su Avrupa birligi maceramizdan sonra pek cok sey degisti gibi.Almazsak bizi sikayet ederler , sonra da avrupali abilerimiz bize kizar ...hmmmmmmmmmm sizi almayiz avrupa ya derler :D

TSfalcon
14.09.05, 15:18
dostum , su Avrupa birligi maceramizdan sonra pek cok sey degisti gibi.Almazsak bizi sikayet ederler , sonra da avrupali abilerimiz bize kizar ...hmmmmmmmmmm sizi almayiz avrupa ya derler :D
madem öyle ozaman desene türkiye acik artirmayla satiliyor.

kanki
14.09.05, 15:20
madem öyle ozaman desene türkiye acik artirmayla satiliyor.
malesef canim kardesim , tavizlerimiz cok fazla su anda

TSfalcon
14.09.05, 15:24
malesef canim kardesim , tavizlerimiz cok fazla su anda
bende korkmaya basladim. :mad: