PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Namus cinayetleri

Telli Baba
16.09.05, 13:27
‘Ablamı açık giyindiği için öldürdüm’

Neşet KARADAĞ/ADANA, (DHA)

ADANA’da, ablası 28 yaşındaki Hilal Yardım’ı sopa ve bıçakla öldürdükten sonra cesedini 5 gün boyunca banyoda saklayan 23 yaşındaki Numan Yardım, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Yardım, “Ablamı açık giyindiği ve erkeklerle gezdiği için öldürdüm" diyerek suçunu itiraf etti. Yavuzlar Mahallesi 5'inci Sokak'ta oturan Numan Yardım, 2 ay önce tartıştığı ablası Numan Yardım'ı öldürdü ve cesedi banyoya sakladı. Cinayet, yaylada yaşayan baba 68 yaşındaki baba Hasan Yardım'ın 5 gün sonra eve gelmesiyle ortaya çıktı. Katil zanlısı kardeş sorgusunun ardından tutuklandı.

http://www.milliyet.com.tr/2005/09/16/son/resim/sontur22.jpg

Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis istemiyle yargılanmasına başlanan Numan Yardım ablasını öldürdüğüne pişman olduğunu söyledi. Tutuklandığı nöbetçi mahkemede verdiği ifadelerinin aynen geçerli olduğunu söyleyen Yardım, söyleyecek başka şeyi olmadığını belirtti. Abla katili Numan Yardım nöbetçi mahkemedeki ifadesinde babasının ve üvey annesinin yaylaya gittiğini, ağabeşinin ise İstanbul'da çalıştığını belirterek cinayeti şöyle anlatmıştı:“Ablamla evde kalıyordum. Çok açık giyindiği için tartıştık. Sık sık telefonla konuşmalar yapıyordu. Ablam o gün Mersin’e gideceğini ve 3 gün kalacağını söyledi. Mersin’de tanıdığımız kimse olmadığını söyleyince, ‘Bir arkadaşımın yanında kalacağım’ dedi. Ben de, [i]‘Ya birlikte yaylaya gideceğiz ya da İstanbul’a ağabeyimin yanına gidersin’ dedim. İzin vermeyince sinirlenip sopayla bana saldırdı. Sopayı elinden alıp kafasına vurdum. Kafası kanamaya başladı. Banyoya götürüp kafasını yıkarken yine tartıştık. Ağabeyim kendisine İstanbul’da iş bulmuştu oraya gitmesini söyledim. Bu kez, ‘Bir gecede 2- 3 bin YTL kazanırım’ deyince beynimden vurulmuşa döndüm. Sırtından bıçakladım. Öldüğünü anlayınca üzerini yorganla örttüm.''

http://www.milliyet.com.tr/2005/09/16/son/resim/abla.jpg

Yardım, akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi (http://www.milliyet.com.tr/2005/09/16/son/sontur22.html)

---

Bu da bir Türkiye gerçeği ve klasiği.

Gökcen
16.09.05, 13:31
:eek: yazik ya..millet iyce kafayi yemis..

Yakamoz
16.09.05, 13:36
Bu kez, ‘Bir gecede 2- 3 bin YTL kazanırım’

Pes yani...bir abla kardesine resmen "Ben oro***u olacam derse, bu da kasinmak gibi olur!!! NE OLUYOR INSANLARIMIZA?????? :mad: :mad:

Detan
16.09.05, 13:38
Hayret yinde pismanligini dile getirmis. Normalde böyle tipler namus belasina yaptiklari ile gurur duyar.

dertli4u
16.09.05, 15:06
bu konuya cevap yazmak cok zor.

cinayet isleyen katil icin, iki degisik suc türü ve cezasi vardir.

1-planli olarak , isteyerek cinayet isleyen.

2-ani olarak veya bir anlik sinirlerinin esiri olarak cinayet isleyen.

konuyu illa namus davasi olarak aldigimizda, bazen yanlis tespitlere gidebiliriz.

son dönemlerde, avrupa da "ehren mord" meselesi basinda cok yer buldugu icin, hemen toplu suclama veya toplu savunmaya geciliyor.

halbuki, dünya üzerinde ve avrupada, islenen cinayetlerin oranina baktigimizda, "namus cinayeti" olarak adlandirilanlarin sayisi cok azdir.

ama, medyayi takip ettiginizde, sanki islenen cinayetlerin cogu, namus cinayeti gibi anlasiliyor.

peki, para icin, kizdigi icin, rekabet icin, siyasi olaylarda, küfür ettigi icin, yanlis anladigi icin, affekt halinde, islenen yüzbinlerce cinayet var..onlari diye afise edip, engellemeye calismiyoruz.

kocasini öldüren kadin sayisini biliyormusunuz.

zaten bu konuyu "namus cinayeti" diye adlandiriken, en bastan yanlis yapiyoruz.insan öldürmek gibi feci bir suca, namus cinayeti dedigimizde yanlis yapiyoruz.

ben bu tür konularin kadin/erkek veya namus/ehre isimleri ile adlandirilmasina karsiyim...cinayet cinayettir...

katil katildir ve isledigi sucun cezasini ceker..yoksa cinayet konusunu birbirinden degisik sekillerde adlandirirsak, yanlis yapariz..o zaman kalkar birileri, namusu korumak adi altinda , kendini hakli görerek cinayet isler.