PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Terörist annesinden yürek yakan çağrı !

kanki
24.09.05, 16:52
okat ve bölge kırsalında yasa dışı sol bir örgüt adına faaliyet gösterdiği bildirilen “Memo'' kod adlı Yurdal Yıldırım'ın anne ve babası, şehirde yayın yapan bir radyo istasyonundan oğullarına “evine dön'' çağrısı yapıyor.

Yıllardır radyo aracılığıyla oğluna ulaşmaya çalışan acılı anne, "Benim oğlum bunu yapmazdı. Herkes kendini devirir, devleti kimse deviremez '' diye seslendi. Yöre FM adlı radyo kanalı Tokat’ın kırsal kesimlerinde faaliyet gösteren terör örgütü üyelerine mesaj içerikli yayınlar yapıyor. Çocukları terör örgütünün tuzağına düşen aileler ise radyodan onlara ulaşmaya çalışıyor. Oğlunun teslim olması için çağrı yapan anne Yıldırım, “Ben oğlumu sekiz kızdan sonra buldum. Sen o kara yılanlarla nasıl gidersin? O kara lekeyi bize sürme. Sana vatanının insanı sahip çıkar. O kötü yollardan vazgeç. Seni kandıranların ocağı batsın.'' dedi. Radyodan oğluna çağrıda bulunan baba Yıldırım ise, “Annen iyice ihtiyarladı. Ben dizlerimden yürüyemiyorum. Oğlum, gel vazgeç gittiğin yoldan, evine dön. Ölümüzde cenazemizin salından tut oğlum'' diyerek çağrıda bulundu.
http://www.haber3.com/detay.haber3?id=60261
--------------------
yaziktir ya ana yüregi bu iste ..:(

karasevda75
24.09.05, 17:53
okat ve bölge kırsalında yasa dışı sol bir örgüt adına faaliyet gösterdiği bildirilen “Memo'' kod adlı Yurdal Yıldırım'ın anne ve babası, şehirde yayın yapan bir radyo istasyonundan oğullarına “evine dön'' çağrısı yapıyor.

Yıllardır radyo aracılığıyla oğluna ulaşmaya çalışan acılı anne, "Benim oğlum bunu yapmazdı. Herkes kendini devirir, devleti kimse deviremez '' diye seslendi. Yöre FM adlı radyo kanalı Tokat’ın kırsal kesimlerinde faaliyet gösteren terör örgütü üyelerine mesaj içerikli yayınlar yapıyor. Çocukları terör örgütünün tuzağına düşen aileler ise radyodan onlara ulaşmaya çalışıyor. Oğlunun teslim olması için çağrı yapan anne Yıldırım, “Ben oğlumu sekiz kızdan sonra buldum. Sen o kara yılanlarla nasıl gidersin? O kara lekeyi bize sürme. Sana vatanının insanı sahip çıkar. O kötü yollardan vazgeç. Seni kandıranların ocağı batsın.'' dedi. Radyodan oğluna çağrıda bulunan baba Yıldırım ise, “Annen iyice ihtiyarladı. Ben dizlerimden yürüyemiyorum. Oğlum, gel vazgeç gittiğin yoldan, evine dön. Ölümüzde cenazemizin salından tut oğlum'' diyerek çağrıda bulundu.

Kanki arkadasim bu yazin icin cok tesekkür ederim...
Bu olay dogulu insanimizin ne kadar devletine sadik oldunu gösteriyor bence, yasli insanlarimiz cogunlukta neyin ne oldugunu biliyor... gencler propagandaya uyup, kendilerinide bizi de üzüyorlar...
Ve her ana evladina yanar, sehit anasida, terörist anasida.
kargaya yavrusu sahan gelir hesabi...
Allah bu insanlarimiza sabir versin ve Allah bu genclerimize akil versin.

kanki
24.09.05, 19:03
Kanki arkadasim bu yazin icin cok tesekkür ederim...
Bu olay dogulu insanimizin ne kadar devletine sadik oldunu gösteriyor bence, yasli insanlarimiz cogunlukta neyin ne oldugunu biliyor... gencler propagandaya uyup, kendilerinide bizi de üzüyorlar...
Ve her ana evladina yanar, sehit anasida, terörist anasida.
kargaya yavrusu sahan gelir hesabi...
Allah bu insanlarimiza sabir versin ve Allah bu genclerimize akil versin.
ahhh be kara sevda , ana oldu mu hic bir sey dinlemiyor inan bana ....Yeni yetisen kürt kökenli nesil malesef türk dusmani yetisiyor

Detan
24.09.05, 19:46
ahhh be kara sevda , ana oldu mu hic bir sey dinlemiyor inan bana ....Yeni yetisen kürt kökenli nesil malesef türk dusmani yetisiyor

Malesef cogunluk öyle....artik "PKKyi destekleyen kesim bir azinlikdir" modasi gecti.
Üssteki yazida sadece bir istisna. Ve öbür terrörist yakinlarina örnek olsun diye sisirilmistir.

TOZKOPARAN
24.09.05, 20:00
Bence yukardaki olay medya sisirmesi. O terroristin ailesinin tek korkusu ogularin tabutda eve geri dönecegi.

TeTiK
26.09.05, 00:47
Ana yüregi...bu zamana kadar evlatlarinin bölücü faaliyetlerine "göz" yumanlarin "anneliginden" ve "yüreklerinden" süphe ederim.

Gökcen
26.09.05, 00:51
alles nur show..benim evladim pkkya girse(allah korusun) evlatlikdan red ederim!

dertli4u
26.09.05, 12:21
gökcen, detan, tozkoparan ve tetik

kardeslerim;

aranizda, bu tür olaylardan ötürü evinden, ailesinden ayri kalan yok diye düsünüyorum..insaallah ayri kalinmasini gerektirecek bir durumlada karsilasmazsiniz..

bu konuyu 3 noktadan incelemek lazim.

1-elbette, cocugunu iyi yetistirmeyen hatta terör örgütüne girmeye tesvik eden hatta bu konuda faaliyet yapanlar da vardir.

onlar zaten kendi belalarini bulmuslar demektir.

2-cocugu , herhangi bir örgüte girdigi icin, o örgüte sempati duymaya baslayan aileler vardir.bu sekilde hareket eden ailelerin üzerinde yogun bir örgüt propagandasi vardir...örgüt , devamli ziyaret eder...oglunun/kizinin nasil bir kahraman oldugunu, haksizliklara isyan ettigini vs. anlatireger aile fakirse, o aileye para yardimi yapar, evine doktor götürür, bulasigi camasiri yikamaya örgütten bacilar gider..

iste bu ailelere devlet, daha akilli davranmalidir..cocugunuz nerde baskisi yaparak degil.

3-iste bu bölümde yer alan aileler, büyük cogunlugu teskil eder..hicbir anne, cocugunun zarar görmesini istemez..tirnagi kirilsin istemez.ve bu aileler, hayatla olan baglarini keserler, umutlarini kaybetmeye baslarlar..üzüntüden hasta olurlar..örgüte lanet yagdirirlar..devlete baglidirlar.evlatlarinin dagda olacagina, cezaevinde olmasini tercih ederler..devletten af beklerler..abisi veya kardesi örgütte oldugu veya kacak oldugu icin evlenmeyen ve mutlu bir yuva kurmayi bile reddeden ablalar taniyorum..evladi yüzünden gözünün yasi dinmeyen anneler, hasta olup yataga düsen babalar taniyorum..

iste bu aileler, elleri öpülecek ailelerdir.

evladini cok iyi yetistirmeye caba gösterdigi halde, bunu basaramamistir..veya bu egitimi verebilecek bilgi ve deneyime sahip degildir...(unutmayin ki, örgüt ileri gelenleri, bir sosyolog, bir pedagog gibi davranmayi ögrenmis profesyonellerdir.)

Gökcen
26.09.05, 12:29
dertli abi

eger bir anne baba evladinin bile bile insan öldürdügünü, hele hele o devletin mehmetciklerini öldürdügün bildigi halde, hernekadar evladi olursa olsun o evladi nasil artik evladim diye yüregine basar?eline kan bulasmis,sehitlerin mehmetcigin kani bulasmis,bebek kadin demedne öldürmüs canii artik,evladi degil..nasil sevebilir??
evet benim ailemden hickimse bu sekilde öyle bir örgte kacmadi kacamazda..ama kacan ailelerin evlatlari yüzünden benim ailem sevdiklerinden cok uzak kaldi..o yüzden ne o terröistlere nede onlarin ne mal oldugunu bile bile katil olduklarini bile bile evladim diyen ailelere..bei sowas bin ich unausstehlich aber das ist mir egal..ich hab mit solchem gesindel kein mitleid..die hatten auch kein mitleid mit uns

karasevda75
28.09.05, 05:05
dertli abi

eger bir anne baba evladinin bile bile insan öldürdügünü, hele hele o devletin mehmetciklerini öldürdügün bildigi halde, hernekadar evladi olursa olsun o evladi nasil artik evladim diye yüregine basar?eline kan bulasmis,sehitlerin mehmetcigin kani bulasmis,bebek kadin demedne öldürmüs canii artik,evladi degil..nasil sevebilir??
evet benim ailemden hickimse bu sekilde öyle bir örgte kacmadi kacamazda..ama kacan ailelerin evlatlari yüzünden benim ailem sevdiklerinden cok uzak kaldi..o yüzden ne o terröistlere nede onlarin ne mal oldugunu bile bile katil olduklarini bile bile evladim diyen ailelere..bei sowas bin ich unausstehlich aber das ist mir egal..ich hab mit solchem gesindel kein mitleid..die hatten auch kein mitleid mit uns

:buuh: :buuh:
Ich kann deinen Schmerz zwar nachfühlen,aber ich finde die Art, wie Du ihn verarbeitest sehr schwierig... denn durch diese Art von Hass ist gar keine Flexibilität mehr in dir möglich, so dass Konflikte unlösbar werden müssen. Ich finde es sehr schade, dass ein offensichtlich intelligentes junges Mädchen wie Du diesen Weg wählt und nicht einen fruchtbareren und lösungsorientierteren.... Ich weiß nicht, ob Du jede andere Art des Umgangs mit diesen Erfahrungen als Verrat an deinen verstorbenen Verwandten empfindest... Wenn ja, wäre dies zwar aus deiner Sicht plausibel, aber meinem Empfinden nach, gerade nicht im Sinne deiner Verstorbenen( ALLAH rahmet eylesin)...

Denn deine Leute sind gestorben, um die Einheit unseres geliebten Landes zu wahren... Birlik icin Beraberlik icin canlarini verdiler...

Wenn Du, wie jetzt dich distanzierst und separierst von der ethnischen Minderheit der Kurden, die so untrennbar zu dem Mosaik unseres Landes gehören und wie die Moleküle meines Körpers eine Einheit sind... dann treibst Du, wenn auch nur gedanklich, einen Keil in eben diese untrennbare Einheit...

BU INSANLAR BIZIM (..)OKUYLA BAGIRSAGIYLA BIZIM.. unutma, ve eminim eger ailendeki sehitlerin sana simdi konusma firsati olsaydi, onlar da senden Türkiyeyi ve Türkiyelileri ayirman yerine kucaklamani isterdi... Onlar bunun icin Sehit oldu!!!
Bu fikri ayrimcilikda maddi ayrimcilik( yani teröristlerin yaptigi) kadar tehlikeli, bu tarz fikirlerle kendimizin olan, kendini Kürt olarak tanimlayan kardeslerimizi küstürür ve kendimizden uzaklastiririz, sonucta yine bize yazik olur...

Evlat konusuna gelince

Bilirmisin bilmem bir Atasözü "BEKARA KARI BOSAMAK KOLAY OLURMUS" der.
Sen simdi akli konusuyorsun... sen ve ben anneligi hissetmeden, bu tecrubeyi edinmeden bu konuda yetersiz kaliriz..
Ama asil olan Hissedilmis Tecrubelerdir, aklin cok teoriler gelistirebilir ve bunlar ilk bakista cok mantikli görünebilir, ama hissetmeden neyin ne oldugunu anlayamazsin... Gencligin atesiyle de olsa büyük konusma
Allah göstermesin ama kimin ne olacagi belli olmaz bu dünyada...
Biraz büyü istersen... ;)

Selamlar Sevda

Malhun
28.09.05, 09:05
"Türkiyelileri"

Bu terim de ayrimciligin ta kendisidir.... Dünya`da ki Türk varligini, Türkiyeli, Avrupali, Amerikali, diye ayirmiyor mu? Bölücülük degil mi? etnik azinlik dedigin grubu hem kardesimiz yaptin, biz birligiz dedin, hem de bir yandan Türkiyeli Türk ayrimciligini yaptin... bu ne kadar dogru? Geht es um Einheit wenn es speziell Minderheiten betrifft. Wieso separatierst du den Kern eines Landes, das Türkische Volk vom Türkischen VOlk?

Sacma....Cok sacma hemde....

Dogrusu Türk insani olmali... Türk Milleti olmali....

"Denn deine Leute sind gestorben, um die Einheit unseres geliebten Landes zu wahren... Birlik icin Beraberlik icin canlarini verdiler..."

Es sind nicht nur ihre "Leute",... Sie waren unsere Menschen.. Bizim insanimizdi, ve bizim icin sehit oldular... ne demek "deine Leute"... Bu tüm sehitlere, sehit anlayisimiza aykiri ve büyük bir saygisizlikdir....Birlik Beraberlik herkes ister, ama sehitlerimiz, birligimizi beraberligimizi tehdit eden teröristlere karsi vatani müdafa ettiler... IST EIN RIESENGROßER UNTERSCHIED!!!!!!!!

Gökcen
28.09.05, 11:01
@sevda
das kann sein das mich hier KEINER versteht bzw verstehen kann..kann sein das es für euch super hart und unfair vorkommt wie ich über die pkk und ihre familien denke..seninde dedigin gibi bekara kari bosamak zordur..sen kücük yasda böyle pislikler yüzünden en cok sevdigin insnalardan birinin mezari basinda elinde türk bayragi ile durup gözyasi dökmeden zaten bunu anliyamazsin, ve insallah allah ne seni nede baskalarina böyle aci yasatir..
ja ich hasse die pkk und ich hasse jeden der die pkk unterstüzt.und was für einen lüsungsweg sevda ?was für ein lösungsweg?haben die türken es nicht versucht?genel af,dagdan inme yasasi falan filan ..eee ne gecti elimize?gene sehit verdik ve hala veriyoruz!ich habe den verlust verarbeitet und habe jetzt immernoch 3 cousins da oben in den bergen die für das recht in der türkei sorgen..evet birlik ve beraberlik icin canlarini verdiler ama pkk ile nasil bir birlik yapcaz?nasil???adamlarin gözlerini toprak bürümüs ne birligi?und wer zum kukuk hat gesagt das ich mich von den kurden distanziere so stimmt das doch garnicht!ich bin nur gegen die PKK und da skann mir keiner übel nehmen..benim ailemdeki sehitler pkkya imkan vermek icin degil vatan ve millet icin sehit oldu ve maalesef suan tüm sehitlerimizin kemikleri sizliyordur..onlar seneler önce canlaini verdiler ama hala bu pislik devam ediyo!ayrica ben hicbirzaman türk kürt ayrimi yapmadim lütfen kimsede demedigim savunmadigim biseyi benimle bagdastirmasin..benim tek derdim pkk kürtler degil..atalarimiz akil yasda degil basdadir derler..benim bazi seyleri anlamak icin büyümeme gerek yok 19 yasinda olabilirim am abu 25 30 35 yasindaki insanlardan daha bilgisiz ve aptal oldugum anlamina gelmez..benim hayatimda belirli yasam cizgim ve felsefem vardir..onun icin kimseyi burda sen kücüksün diye asaglamadan o insanin yasam felsefesini anlamasan bile saygi duyman lazim bu herkes icin gecerli..ben nasil burda ateistine,dincisine,vs saygi duyuyosam onlarda benim düsünceme saygi duymak zorunda..
ich finde es schade das du ohne mich zu kennen aufgrund meines alters mich einfach so abstempelst..

karasevda75
28.09.05, 15:10
@sevda
das kann sein das mich hier KEINER versteht bzw verstehen kann..kann sein das es für euch super hart und unfair vorkommt wie ich über die pkk und ihre familien denke..seninde dedigin gibi bekara kari bosamak zordur

Zor degil kolaydir, cünkü evliligin ne denli bir sorumluluk oldugunu bilmez..

..sen kücük yasda böyle pislikler yüzünden en cok sevdigin insnalardan birinin mezari basinda elinde türk bayragi ile durup gözyasi dökmeden zaten bunu anliyamazsin, ve insallah allah ne seni nede baskalarina böyle aci yasatir..

Das habe ich auch nicht behauptet, so etwas stünde mir nicht zu. Ama sende bir anne olmadan, anne gibi hissetmenin ne oldugunu anlayamazsin... benim Sehit verme konusunda ne kadar az tecruben varsa, ikimizin de Anne olmak konusunda o kadar tecrubemiz var... Bu yüzden bosuna kendini anne yerine koyup, sözde kararlar alma, bu kararlari ancak mantiginla almis olursun, annelik hislerinle degil... Istersen git bu konuyu daha tecrubeli biriyle tartis, mesela annenle. sor bakalim, annen bu kadar emek verdigi, gözü gibi baktigi evladini, böyle insanlik disi davranislarda bulunsa bile, red edebilirmiydi...!

ja ich hasse die pkk und ich hasse jeden der die pkk unterstüzt.und was für einen lüsungsweg sevda ?was für ein lösungsweg?haben die türken es nicht versucht?genel af,dagdan inme yasasi falan filan ..eee ne gecti elimize?gene sehit verdik ve hala veriyoruz!ich habe den verlust verarbeitet und habe jetzt immernoch 3 cousins da oben in den bergen die für das recht in der türkei sorgen..evet birlik ve beraberlik icin canlarini verdiler ama pkk ile nasil bir birlik yapcaz?nasil???adamlarin gözlerini toprak bürümüs ne birligi?und wer zum kukuk hat gesagt das ich mich von den kurden distanziere so stimmt das doch garnicht!ich bin nur gegen die PKK und da skann mir keiner übel nehmen..benim ailemdeki sehitler pkkya imkan vermek icin degil vatan ve millet icin sehit oldu ve maalesef suan tüm sehitlerimizin kemikleri sizliyordur..onlar seneler önce canlaini verdiler ama hala bu pislik devam ediyo!

PKK yi ve benzer organisasyonlari bende en az senin kadar siddetle kiniyorum, bunun icin sehit vermedigim halde. PKK yi kinamandan en ufak bir rahatsizlik da duymuyorum üstelik. Ama senin burda yaptigin farkli bir sey, birbirine karistirma lütfen... Sen bir anne nin cagirisini kücük görüp, onun yerinde ben olsaydim evlatliktan redederdim diyorsun...ve üstelik kadinin Devletine bagliligindan süphe ediyorsun... Peki bunlari nerden bilebiliyorsun, sende bir insanin düsüncelerini okuyacak kapasite mi var yoksa???
Eger varsa gel, bunu paraya cevirelim, iyi is yapariz seninle... hic de yüzünü kizartip alman devletinden Bafög filan isteme, bu yeteneginle nasil olsa fazlasini kazanirsin...Ama bu isin sakasi, daha olasilikli ihtimal, senin bu insanlara pesin hükümlü davrandigindir!!!
Sonucta kadin degil oglu dagda, ama sen Kadindan süphe ediyorsun.. ve bunu kadin niyetini acikca beyan ettigi halde yapiyorsun... Sence bu insan ayirmak degil de ne??? ha diyelim ki gercekten dedigin gibi ve sen yalniz PKK ya karsisin kürt kökenli insanlarimiza degil, o zaman bunu daha dikkatli bir dilde beyan et, ve bu tarz tartismalara meydan verme... bunun sorumlulugu biraz da sana ait..

ayrica ben hicbirzaman türk kürt ayrimi yapmadim lütfen kimsede demedigim savunmadigim biseyi benimle bagdastirmasin..benim tek derdim pkk kürtler degil..atalarimiz akil yasda degil basdadir derler..benim bazi seyleri anlamak icin büyümeme gerek yok 19 yasinda olabilirim am abu 25 30 35 yasindaki insanlardan daha bilgisiz ve aptal oldugum anlamina gelmez..benim hayatimda belirli yasam cizgim ve felsefem vardir..onun icin kimseyi burda sen kücüksün diye asaglamadan o insanin yasam felsefesini anlamasan bile saygi duyman lazim bu herkes icin gecerli..ben nasil burda ateistine,dincisine,vs saygi duyuyosam onlarda benim düsünceme saygi duymak zorunda..
ich finde es schade das du ohne mich zu kennen aufgrund meines alters mich einfach so abstempelst..

Ich finde es schade, dass du diese Auseinandersetzung, die ich als sehr positiv betrachte als Versuch meinerseits siehst, dich in die Kind Schublade zu stecken und dich so von mir erniedrigt fühlst. Ich hatte mir insgeheim damit eine Auseinandersetzung mit dir erhofft und bin eigentlich ganz glücklich drüber, das es funktioniert hat... :p

So nun zu deiner Kritik:

Kürt Türk ayrimciligi yapman icin insanlara bu denli süpheci bir yaklasim icinde olman ve bunu onlara sert bir dille beyan etmen de yeterlidir kimi zaman...
Birlesim korkudan, süpheden ve baskidan dogmaz... sevgiden dogar...
Sen bu da mi terörist düsünceli acaba süphesiyle, ne kadar ön yargisiz, ne kadar acik ve sevgiyle yaklasabiliyorsun dogu insanimiza... Kac tanesiyle bu konulari konustun gercekten? (Havadan sudan seyleri veyahut bu konulari kritik diye konusulmayan temaslarini sayma) Kac tanesinin evine gidip orda asili olan Atatürk resimlerini gördün ve agizlarindan Allah devlete zeval vermeye sözlerini duydun? Kac tanesinin derdini dinledin?(Korkularini, PKK nin burdaki dogulu insanimza yaptigi baskilari ve caresizliklerini) Nasil bu fikirlerinden bu kadar emin olabilirsin??? Bu kadar kolay, bu kadar siyah beyaz kulvarinda mi bu sorunlarimiz?... Sordun da kac tanesi gercekten Türkiyeden ayri bir devlet istedi... Bu istekler propagandayla gencler arasinda yaygin hale geldi, ailelerinde bundan eser yok.

Gelelim saygi konusuna,
ben seni kritize etmekle sana en büyük saygiyi gösteriyorum zaten.
Saygi Babatürk toplumumuzda oldugu gibi, herkesi sirayla konusturup, sende haklisin demekle olmuyo!!!
herkesin fikrine saygimiz var deyip, kendi kösemize cekilmekle hic olmuyo!!!
Asil saygi catir catir tartisarak, birbirimizin dedigine kafa yorarak kendimizi gelistirmekle oluyor... bundan büyük saygi olmaz!!!

Ha bir de Aptal lafini ortaya atmissin... bunu pek anlamis degilim. ben seni aptal degil tersine cok zeki ve kapasiteli buluyorum, bunu da beyan ettigimi düsünüyorum. Senin aptal görünmek gibi bir korkun varsa bu benim degil senin sorunun, beni ilgilendirmez...

Akil yasta degil basta dir elbette, ama bu dünyada var olmak sadece akildan ibaret degil... Sen zekisin diye, herseyi aklimla cözerim megalomanisine kapilma, cözemezsin! Evdeki hesap carsiya uymaz yanilma...
hayatta kalabilmek icin yasam tecrubesi belkide akildan cok daha önemli... Senden bir on yas büyüyüm diye bunu söylemiyorum...eger bu on yasi kendimce tecrubeyle dolduramasaydim, hic bir mana ifade etmezdi...
Ama yasadim ve gördüm ve büyüdüm... Seni kücümsedigimi düsündügün icin de gercekten cok üzüldüm, sen cagini yasiyorsun, bunda kötü birsey yok hakkin elbette...
Ama madem burda fikirlerini beyan ediyorsun, ben büyüdüm, benim de fikirlerim var ve degerliler diyorsun, ki bende bunun aksini iddia etmiyorum...
O ZAMAN BIR YETISKIN SEVIYESINDE, PERSPEKTIF DEGISIMINI YAPABILEN COK YÖNLÜ DÜSÜNEBILEN BIRI OLARAK ET...
Gel adam gibi tartisip birbirimize saygi gösterelim... ve yine birbirimizi zenginlestirelim...

Selamlar Sevda

Gökcen
28.09.05, 15:34
ben benim icin konusuyorum zaten,baskasi ne düsünür ne der onun bilecegi is, BEN sahsen o evlada katil olan bir evladi 9 ay karnimda tasiyip büyütdükden sonra bile o evlada karsi sevgi hisetsem bile gösteremem..so einfach ist die sache für MICH..glaub mir meine mutter würde keines ihrer kinder vereumden oder hassen egal was sie tun, deshalb habe ich auch nur für mich geredet und sonst garnix..was diese mutter angeht und andere die ihren kindern hinterher heulen und durch das radio aufrufen das sie zurückkommen sollen..empfinde ich es nur als augenmalerei und als duygusömürüsü..ne malum o kadinin samimi davrandigi...kannst du das beurteilen?

ich verdiene mein geld ruch ehrliche arbeit, halte nichts von falcilik und dergleichn..ayrica ben yüz kizartacak bisey yapmadim benim ailemden hickimse simdiye kadar 1 cent arbeitslosen yad asozialgeld almadan calisti almanyada also steht mir das bafög auch zu
insanklara pesin hükümlümü davraniyorum? peki bu kadin simdiye kadar nerdeydi?cocugu kimbilir kac yildoir dagda kac askerimizi öldürdü, simdiye kadar nerdeydi..o kadinin tek derdi ogluna sagsalim geri kavusmak BENCE!!sen ne düsünürsün o senin problemin benim degil..
ben burda yeterince belirtdim kürtlere hicbir problemim olmadigini nedense sen haric bunun herkes farkinda..aber du wirst es sicherlich auch noch bemerken und wenn nicht ist auch egal..

wenn du zu mir sagt istersen büyü vs wie soll ich es sonst auffassen?dann noch mit einem smiley dahinter?inanlarla dalga gecerekmi büyüklük gösterip tartisacaksin?ich bin offen fü jegliche diskussion aber ohne irgendwelchen spitzen bemerkungen..
benim enistem teyzem doguda (tuncelide) ögretmenlik yapiyor ben ordaki insanlarla konusmuslugum var izinden izine hertürlü konu hakkinda!nedense hicbirinin evinde atatürk resmi yokdu ve devlete karsida cok sitemkardilar..hakli haksiz orasi beni ilgilendirmez..atatürkü sever sevmez oda benim umrumda degilö,önemli olan terröre karsi durmakdir..ve ben terröre karsi duran cok kürt taniyorum ama terörü destekliyen kürtde taniyorum..ayrica insanlara karsi önyargili davransam aaa bu acaba pkkmi diye yaklassam benim cevremde hicbir kürt arkadasim olmazdi ve kürt olan aile dostlarimizada gidip gelmezdim..
madem ailelerde destek yok niye almanyada bicok kürt ailesinde( en azindan benim gördügüm kadariyla) oturma odasinda aponun resmi duruyor? ist es auch nur eine einbildung?ich denke kaum!
anscheinend bin ich hier die einzige die eines klar sieht: wenn die menschen in der türkei die pkk nicht unterstüzen würden, hätten sie nicht soviel kraft um soviele menschen weiterhin zu töten..50 100kisi pkk karsiti olmus kac yazar, 500 1000 kisi pkkyi destekliyosa?

istedigin kadar beni kritize edebilirsin,kein problem ich vertrage kritik, mir ging es um deinen letzten satz istersen azicik büyü vs..was hat es damit zutun?
benim aptal göründügümü hic zanetmiyorum ayrica bu herkesin kendi görüsü..ich habe genug selbstbewusstsein und weiss worin meine stärken liegen..ob es menschen im www nun sehne oder nicht ist mir gleichgültig ich brauche keine zustimmung o.ä um mein ego aufzustärken..habe ich und werde ich auch nie nötig haben

ben perspektifimi yeterince degistirebilen ve cok yönlü düsünebilen biriyim..ama pkkya ve onlari destekliyen ve belkide samimi olmiyarak duygu sömürüsü yapan insanlara karsi hicbir denli saygi veya anlayis göstermem,sen gsterebiliyorsan bu senin bilecegin istir..
ben zaten herkese saygi gösteriyorum burda, göstermeseydim insanlara karsi daha degisik davranirdim

herneyse benim kim oldugumu ve karakterimi beni taniyanlar biliyor yanlis anliyanlarinda cani sagolsun..
wenn ihr damit leben könnt das eure kinder zu einer terrororganisation gehören dann ist das ok..ich kann es bzw könnte es nicht..und jeder mensch sollte soviel selbsteinschätzung haben um das beurteilen zu können

karasevda75
28.09.05, 15:38
"Türkiyelileri"

Bu terim de ayrimciligin ta kendisidir.... Dünya`da ki Türk varligini, Türkiyeli, Avrupali, Amerikali, diye ayirmiyor mu? Bölücülük degil mi? etnik azinlik dedigin grubu hem kardesimiz yaptin, biz birligiz dedin, hem de bir yandan Türkiyeli Türk ayrimciligini yaptin... bu ne kadar dogru? Geht es um Einheit wenn es speziell Minderheiten betrifft. Wieso separatierst du den Kern eines Landes, das Türkische Volk vom Türkischen VOlk?

Sacma....Cok sacma hemde....

Dogrusu Türk insani olmali... Türk Milleti olmali....

"Denn deine Leute sind gestorben, um die Einheit unseres geliebten Landes zu wahren... Birlik icin Beraberlik icin canlarini verdiler..."

Es sind nicht nur ihre "Leute",... Sie waren unsere Menschen.. Bizim insanimizdi, ve bizim icin sehit oldular... ne demek "deine Leute"... Bu tüm sehitlere, sehit anlayisimiza aykiri ve büyük bir saygisizlikdir....Birlik Beraberlik herkes ister, ama sehitlerimiz, birligimizi beraberligimizi tehdit eden teröristlere karsi vatani müdafa ettiler... IST EIN RIESENGROßER UNTERSCHIED!!!!!!!!

Kelime stresi yapma Malhun!
Türkiyelileri sözcügünü Türkiyede yasayan bütün insanlarimiz anlaminda kullandim ben, ve benim icin bundan baska anlami yok!!! sen baska sey cikariyorsan ben napiyim???
Ben kullandigim terimle Dünya Türklerine karsi nasil bir ayrimcilik yaptigimi nasil da fark edememisim... Hay Allah!! :rolleyes:
Sen bununla suni bir tartisma yaratma pesinde olabilirsin, ama bence gerekli degil ve zaman kaybi...
Merak etme benim bu yazdiklarimdan herkes senin gibi yelden nem kapmaz, bu dünyada kendini Türk sayanlari ayirmaya bu sözlerde yeterli olmaz, zaten benim tarafimca da bu amacla kullanilmamisti... GÜLÜNC OLMA LÜTFEN!!
Milliyetciligin de bir ölcüsü olmali!!!

ikincisi, Sehitler tabiki hepimizin kaybi... Gökcen arkadasimiz kendi ailesinden verilmis Sehitlerden bahsettigi icin bu terimi kullanmayi uygun gördüm... bu konuda senin tarafinca saygisizklikla suclanmami da siddetle kiniyorum..
Bu yaptigin asil bana saygisizliktir ve senin tartafindan en azindan bir özür gerektirmektedir...
Kinamadan önce bi dahaki sefere biraz düsün!! Senin karsinda teröristleri savunan bi kimse yok!!!!

Detan
28.09.05, 15:55
Kelime stresi yapma Malhun!
Türkiyelileri sözcügünü Türkiyede yasayan bütün insanlarimiz anlaminda kullandim ben, ve benim icin bundan baska anlami yok!!! sen baska sey cikariyorsan ben napiyim???
Ben kullandigim terimle Dünya Türklerine karsi nasil bir ayrimcilik yaptigimi nasil da fark edememisim... Hay Allah!! :rolleyes:
Sen bununla suni bir tartisma yaratma pesinde olabilirsin, ama bence gerekli degil ve zaman kaybi...
Merak etme benim bu yazdiklarimdan herkes senin gibi yelden nem kapmaz, bu dünyada kendini Türk sayanlari ayirmaya bu sözlerde yeterli olmaz, zaten benim tarafimca da bu amacla kullanilmamisti... GÜLÜNC OLMA LÜTFEN!!
Milliyetciligin de bir ölcüsü olmali!!!

Not: 1923 den buyana "Türkiyeli" diye bir kelime yok. Madem bunu türkiyede yasayan tüm türk vatandaslarina kast ederek söyledin, "Türkiyeli" kelimesi bir imla hatasi olarak politikcity kayitlarina gecer.

@dertli abi
ben annalik duygularini elestirmedim. Deyindim nokta bu gibi durumlarin istisna olmasidir ve medyadan sisirilip bize empoze edilmesidir.
Ne varki memelketden aldigim duyumlar ve bize medya tarafindan gösterilen durumlar cok farkli.

karasevda75
28.09.05, 16:30
ben benim icin konusuyorum zaten,baskasi ne düsünür ne der onun bilecegi is, BEN sahsen o evlada katil olan bir evladi 9 ay karnimda tasiyip büyütdükden sonra bile o evlada karsi sevgi hisetsem bile gösteremem..so einfach ist die sache für MICH..glaub mir meine mutter würde keines ihrer kinder vereumden oder hassen egal was sie tun, deshalb habe ich auch nur für mich geredet und sonst garnix..was diese mutter angeht und andere die ihren kindern hinterher heulen und durch das radio aufrufen das sie zurückkommen sollen..empfinde ich es nur als augenmalerei und als duygusömürüsü..ne malum o kadinin samimi davrandigi...kannst du das beurteilen?

Yaa, demek annen yapmazdi...ilginc... sen anne oldugunda nasil düsündügünü simdiden nerden biliyorsun peki???
Peki samimi davranmadigi ne malum?? davranmadigina dair hangi ispati verebilirsin??? ispat edemedigine göre pesin hükümlü davranmaktan baska nedir bu yaptigin???

ich verdiene mein geld ruch ehrliche arbeit, halte nichts von falcilik und dergleichn..ayrica ben yüz kizartacak bisey yapmadim benim ailemden hickimse simdiye kadar 1 cent arbeitslosen yad asozialgeld almadan calisti almanyada also steht mir das bafög auch zu

Affedersin ama ben sana bu konular hakkinda herhangi bir ithamda bulundugumu hatirlamiyorum...bafög almanda bir sakinca gördügümü de söylemedim, baska yeteneklerin varsa, ki sen simdi yok diyorsun, bunlarla ugrasma dedim... Hele aileni hicbir sekilde kritize etmem, hem tanimadigimdan hem de ayip bulacagimdan...Niye bu kadar seyi birbirine karistiriyorsun ki - bi anlasam???

insanklara pesin hükümlümü davraniyorum? peki bu kadin simdiye kadar nerdeydi?cocugu kimbilir kac yildoir dagda kac askerimizi öldürdü, simdiye kadar nerdeydi..o kadinin tek derdi ogluna sagsalim geri kavusmak BENCE!!sen ne düsünürsün o senin problemin benim degil..

Nerden biliyorsun denemedigini??? belki zaptedemedi evladini, belki önce iyilikle denedi, belki bagrina tas basti kac sene oglum gün gelecek akillanacak diye...
Nerden biliyorsun...? Seni bilmem ama sen bu yetenek isini bence gene bi düsün.
Neler de görürmüssün masallah, masallah...

ben burda yeterince belirtdim kürtlere hicbir problemim olmadigini nedense sen haric bunun herkes farkinda..aber du wirst es sicherlich auch noch bemerken und wenn nicht ist auch egal..

Gercekten yok mu sence???

wenn du zu mir sagt istersen büyü vs wie soll ich es sonst auffassen?dann noch mit einem smiley dahinter?inanlarla dalga gecerekmi büyüklük gösterip tartisacaksin?ich bin offen fü jegliche diskussion aber ohne irgendwelchen spitzen bemerkungen..

Senle dalga gecmedim, cok ciddiyim... und was die spitzen Bemerkungen angeht, könntest du dir ohne weiteres erstmal an die eigene Nase fassen, wie ich dem Großteil deiner Beträge hier entnommen habe...
Ich finde Spitzen gar nicht so schlecht und werde sie daher ohne schlechtes Gewissen weiterbenutzen!

benim enistem teyzem doguda (tuncelide) ögretmenlik yapiyor ben ordaki insanlarla konusmuslugum var izinden izine hertürlü konu hakkinda!nedense hicbirinin evinde atatürk resmi yokdu ve devlete karsida cok sitemkardilar..hakli haksiz orasi beni ilgilendirmez..atatürkü sever sevmez oda benim umrumda degilö,önemli olan terröre karsi durmakdir..ve ben terröre karsi duran cok kürt taniyorum ama terörü destekliyen kürtde taniyorum..ayrica insanlara karsi önyargili davransam aaa bu acaba pkkmi diye yaklassam benim cevremde hicbir kürt arkadasim olmazdi ve kürt olan aile dostlarimizada gidip gelmezdim..
madem ailelerde destek yok niye almanyada bicok kürt ailesinde( en azindan benim gördügüm kadariyla) oturma odasinda aponun resmi duruyor? ist es auch nur eine einbildung?ich denke kaum!
anscheinend bin ich hier die einzige die eines klar sieht: wenn die menschen in der türkei die pkk nicht unterstüzen würden, hätten sie nicht soviel kraft um soviele menschen weiterhin zu töten..50 100kisi pkk karsiti olmus kac yazar, 500 1000 kisi pkkyi destekliyosa?

Birincisi Tunceli Halkini bütün kürt toplulugu ile bir tutulamaz, azami ölcüde yapilan Propaganda sonucu, bu ilimizin halki asiri derece politiktir ve gercektende PKK yi tutar, en azindan cogunlukta.. sen sadece Tunceli kürtlerinle tecrube edindiysen, tutumuna pek sasirmam dogrusu...
Türkiyedeki insanlarimizin PKK destegi daha cok korku mokuna yapiliyor(affedersin), sikiysa yapmasin, yapmayani orda yasatiyorlar mi zannediyorsun, ailelerini tehdit ediyorlar, daga kaciririz lafiyla... Ne destegi Allah askina ya...Ordaki insanimizin derdi huzurlu bir yasam, baska birsey degil...
Burda da propaganda faaliyetleri PKK tarafindan azami ölcüde sürdürülüyor, Üniversitede bunu daha iyi fark edeceksin, ve bundan dolayi da PKK ya destek en azindan Gencler tarafindan artiyor, bu bir gercek... ama bunu propagandaya ve insanlarin cehaletine mal edebilirsin ancak, kürt kökenli halkimizin tamamina degil!!!

istedigin kadar beni kritize edebilirsin,kein problem ich vertrage kritik, mir ging es um deinen letzten satz istersen azicik büyü vs..was hat es damit zutun?
benim aptal göründügümü hic zanetmiyorum ayrica bu herkesin kendi görüsü..ich habe genug selbstbewusstsein und weiss worin meine stärken liegen..ob es menschen im www nun sehne oder nicht ist mir gleichgültig ich brauche keine zustimmung o.ä um mein ego aufzustärken..habe ich und werde ich auch nie nötig haben
ben perspektifimi yeterince degistirebilen ve cok yönlü düsünebilen biriyim..

öff geldin geldin konuyu kendin cikardigin Aptal konusuna getirdin gene, bunun hakkinda yeterince aciklamada bulundugu düsünüyorum... Bu konuyu tekrarlamaya ihtiyac duyduguna göre, senin icin önemli olmali, oysa benim tarafimca ne acildi ne de devam etmek isteniliyor... bu konuyu kapatsak artik :confused:

ama pkkya ve onlari destekliyen ve belkide samimi olmiyarak duygu sömürüsü yapan insanlara karsi hicbir denli saygi veya anlayis göstermem,sen gsterebiliyorsan bu senin bilecegin istir..
ben zaten herkese saygi gösteriyorum burda, göstermeseydim insanlara karsi daha degisik davranirdim

:aferin: ilk defa "belki" kelimesini kullanarak, herkesi ayni kefeye koymadin, ve duygu sömürüsü adina yapilmayanlari da kaale almis oldun...seni gercekten cok tebrik ediyorum. Güzel bir baslangic bu... :)

herneyse benim kim oldugumu ve karakterimi beni taniyanlar biliyor yanlis anliyanlarinda cani sagolsun..
wenn ihr damit leben könnt das eure kinder zu einer terrororganisation gehören dann ist das ok..ich kann es bzw könnte es nicht..und jeder mensch sollte soviel selbsteinschätzung haben um das beurteilen zu können

Bende seni, sana sora sora, tanimaya calisiyorum...bunun sence bir sakincasi mi var??? umarim yoktur, cünkü devam edecegime eminim... ;)

Selamlar Sevda

karasevda75
28.09.05, 16:36
Not: 1923 den buyana "Türkiyeli" diye bir kelime yok. Madem bunu türkiyede yasayan tüm türk vatandaslarina kast ederek söyledin, "Türkiyeli" kelimesi bir imla hatasi olarak politikcity kayitlarina gecer.

Bence imla hatasi olarak gecebilir, mahsuru yok...
Peki sen Türkiyeli kelimesinden ne cikariyorsun, ben biraz cahil kaldim galiba, aydinlatirsan sevinirim..

Selamlar Sevda

Gökcen
28.09.05, 16:51
ich kenne mich selber und kann mich deswegen selber beurteilen deshalb bin ich mir so sichrt..wo liegt dein problem dabei?samimi davrandigi ne malum?davrandigina dair ne ispati verebilirsin?ispat edemedigne göre cok iyimser yaklasiyosun bu konuya..!

yüzkizartarak bafög almak ne demek peki ozaman daha acik yaz yanlis anlasilmalara yol acma..ben burda baska yetenegim yokmu dedim?ich habs nicht nötig mich hier zu loben und mich durch andere loben zu lassen..dogru falcilikda 3 kagitcilikda hic yetenegim yoktur, ama pek büyük bir kayip oldugunu zanetmiyorum!sen peki pkk konusundan benim bafögüme atladin bende onu bitürlü anliyamadim acikcasi..

sen denedigini, bagrina tas bastigini nerden biliyosun? hayret ediyorum vay be insanlari görmeden 2 gözyasi döktü diye nasilda onlari korumaya kalkiyosun..ummadik tas bas yararmis!

Senle dalga gecmedim, cok ciddiyim... und was die spitzen Bemerkungen angeht, könntest du dir ohne weiteres erstmal an die eigene Nase fassen, wie ich dem Großteil deiner Beträge hier entnommen habe...
Ich finde Spitzen gar nicht so schlecht und werde sie daher ohne schlechtes Gewissen weiterbenutzen!

ich betitel andere menschen bestimmt nicht als büyüde gel ,sicherlich nicht..du kannst es ruhig weiterbenutzen..ich werde diese spitzen und unnötigen bemerkungen von nun an überlesen, da es nicht in meinem interesse ist mich von jmd der mich nichtmal ansatzweise kennt nur irgendwie charakterisieren zu lassen!

du hast wohl für alles eine entschuldigung oder? dann entschuldige mal 30000leben (soldaten frauen und kinder) wurden diese terroristen auch gezwungen babys in den kopf zu schiessen?sind alle pkk freaks dazu genötigt wurden?wohl kaum! und man zieht den leuten auch gezwungenerweise das geld und zwingt sie dazu biji serok apo zu rufen mit sicherheit..fakt ist pkkyi destekliyen insan ama zorla ama istiyerek benim gözümde bir hicdir..eger bir insanin hayat felsefesinde dogru olmak ve vatan sevgisiyle yasamak varsa kimse tarafindan baska birsey icin zorlanamaz, zorlanan insanlarinda charakteri kisiligi zayif insanlardir..türkiye texasmi ya? polis armutmu topluyor jandarma armutmu topluyor?

yhau sen beni anlamiyomusun yoksa anlamakmi istemiyosun..bnen ne diyorum sen ne diyosun..ich widerhole mich nur ungern!!!ICH HABE NICHTS GEGEN KURDEN UND WERDE AUCH NICHTS GEGEN KURDEN HABEN SOLANGE SIE NICHT DIE PKK SYMPATISIEREN!!!

ist das deutlich genug?

beni tanimak icin yanlis yolu secmissin! böyle hassas oldugum konuda bana demedigim seyleri tekrar tekrar kafama atipmi taniyacaksin beni ( kürtlerin hepsini pkk yapmisimda bilmemnede bilmemne)

benim icin konu kapandi,dedigim gibi biseyi 10 defa söylemekden hoslanmam..herkesin kendi düsüncesi bende böyle düsünüyorum o yüzden sanirim beni tanimak icin baska topicde sohbet etmemiz gerek bu konu benim icin kapanmisdir..

karasevda75
28.09.05, 18:03
ich kenne mich selber und kann mich deswegen selber beurteilen deshalb bin ich mir so sichrt..wo liegt dein problem dabei?samimi davrandigi ne malum?davrandigina dair ne ispati verebilirsin?ispat edemedigne göre cok iyimser yaklasiyosun bu konuya..!

Meine Problem ist, dass du diese Erfahrung eben nicht gemacht hast und dass Du höchstwahrscheinlich, nicht mehr die auf diese Weise denkende Gökcen sein wirst, die du jetzt bist... Neyse, lassen wir das-müßige Diskussion, yasanip da görülecek seyler bunlar, zamani gelince konusulur...

yüzkizartarak bafög almak ne demek peki ozaman daha acik yaz yanlis anlasilmalara yol acma..ben burda baska yetenegim yokmu dedim?ich habs nicht nötig mich hier zu loben und mich durch andere loben zu lassen..dogru falcilikda 3 kagitcilikda hic yetenegim yoktur, ama pek büyük bir kayip oldugunu zanetmiyorum!sen peki pkk konusundan benim bafögüme atladin bende onu bitürlü anliyamadim acikcasi..

Kann ich dir Haarklein erklären... Sen o kadar pesin hükümlü yaklastin ki konuya ve hic bir ispatin olmadigi halde o kadar emin konustun ki(dedigim dedik bir edayla)... Bu tavir Fikirokumadan (Gedankenlesen) baska bir nedeni olamaz izlenimini uyandirdi bende...ve bende sana böyle bir öneri getirdim, sakayla karisik tabii... niye bu kadar sinirlendin buna???

sen denedigini, bagrina tas bastigini nerden biliyosun? hayret ediyorum vay be insanlari görmeden 2 gözyasi döktü diye nasilda onlari korumaya kalkiyosun..ummadik tas bas yararmis!

Ben biliyorum demiyorum , demem de cünkü bilemeyiz, cok iyiniyetli yaklastigimi da düsünmüyorum üstelik, sadece senin kadar süpheci yaklasmiyorum, yargisiz infaz yapmamaya caba harciyorum... Zaten bana göre aramizda asil fark da bu...Sen dediklerinde hakli da olabilirsin ama sucunu ispat edemedigin sürece sanik suclu degildir... Bu bir prensip meselesi, sadece bu konu icin gecerli degil... Sen hangi konuda olursa olsun hem, savci hem hakim olamazsin... ama bunu yapiyorsun iste, en azindan deniyorsun... und ja da bin ich klar dagegen und das lasse ich dich auch spüren...Ich denke, dass du dich hier nicht umsonst darüber aufgeregt hast...

ich betitel andere menschen bestimmt nicht als büyüde gel ,sicherlich nicht..du kannst es ruhig weiterbenutzen..ich werde diese spitzen und unnötigen bemerkungen von nun an überlesen, da es nicht in meinem interesse ist mich von jmd der mich nichtmal ansatzweise kennt nur irgendwie charakterisieren zu lassen!

Vielleicht sind diese Spitzen aber auch gerade nötig, um dir zu zeigen, was du tust... auch wenn es dir nicht passt und du mich deswegen kritisierst...
Das ist echte Auseinandersetzung und es würde eine deutliche Sprache über dich sprechen, wenn Du dich dem entziehst...insofern würde ich auch nicht sagen, dass du dich hier im Forum nicht zu erkennen gibst mit deinen Statements, wir zeigen uns hier letztlich alle und das ist gut so, denn sonst hätte die hier geführte Diskussion keinen Sinn.

du hast wohl für alles eine entschuldigung oder? dann entschuldige mal 30000leben (soldaten frauen und kinder) wurden diese terroristen auch gezwungen babys in den kopf zu schiessen?sind alle pkk freaks dazu genötigt wurden?wohl kaum! und man zieht den leuten auch gezwungenerweise das geld und zwingt sie dazu biji serok apo zu rufen mit sicherheit..fakt ist pkkyi destekliyen insan ama zorla ama istiyerek benim gözümde bir hicdir..eger bir insanin hayat felsefesinde dogru olmak ve vatan sevgisiyle yasamak varsa kimse tarafindan baska birsey icin zorlanamaz, zorlanan insanlarinda charakteri kisiligi zayif insanlardir..türkiye texasmi ya? polis armutmu topluyor jandarma armutmu topluyor?

Wieder so etwas, was wir nicht mit Sicherheit sagen können...Schön das du hinzugefügt hast:ama zorla, ama isteyerek... ich denke, das trifft es gut... und dennoch wüsste ich nicht, wie ich selbst reagieren würde, wenn man mir androhte, meine Familie zu töten... Polisin ne topladigina da maalesef bir aciklama getiremiyecegim... Wichtig ist, wir haben ein Problem, bei dem es leider keine schwarz/ weiß lösung geben wird und wir müssen uns wohl oder übel alle Aspekte anschauen...Und ich denke nicht, dass ich weniger betroffen bin über unsere Toten,( daha gecen aylarda bingöldeki tren bombalamasinda kuzenimin esi sehit oldu, gencecik adam 2 cocuk babasi, daha önce yazarken aklima gelmedi :confused: )... und ich würde den Terror in keiner Weise entschuldigen, da sind wir uns einig...Dass Du Sympathisanten als Nichts bezeichnest, finde ich für mich etwas hart, aber gut, es ist deine Meinung...

yhau sen beni anlamiyomusun yoksa anlamakmi istemiyosun..bnen ne diyorum sen ne diyosun..ich widerhole mich nur ungern!!!ICH HABE NICHTS GEGEN KURDEN UND WERDE AUCH NICHTS GEGEN KURDEN HABEN SOLANGE SIE NICHT DIE PKK SYMPATISIEREN!!!

ist das deutlich genug?

Ben seni anliyorum, ve dediklerinde samimi olduguna da eminim aslinda...ve seni cileden cikartmak icin senle bu tartismaya girmedim...

Eger yazdiklarimizi tekrar okuyacak olursan, kendi yazdiklarinda pesin hükümlülükten gelip, daha acik bir düsünce tarzina dogru yol aldigini anlayacaksin.. en azindan olasiliklardan bahseder oldun, bu tartismalar icinde olmazsa olmaz bir gereklilik..
Yoksa verimli tartisamazsin, herkes kendi fikrini savunur durur ve gelisim olmaz.

Gün gelir sadece sen gibi düsüneneler katilir bu foruma, ötekiler kendilerini anlasilmamis hissedip küsüp giderler buradan, cok fikirliligimizi kaybederiz, ve bu kaybin bedelini kendimizi yeni fikirlerle ölcememekle öderiz... bu cok yüksek bir bedel... bunu kaldiramayiz!!! Bilmem anlatabildim mi!!!

Sen bu tartismada kendini bana anlatamadigindan yakindin ve sonunda teslim bayragini cekip, beni protesto etmeye karar verdin...

demin yazdiklarimla bir benzerlik yakalayabiliyormusun???

Demin verdigim misalin bir örnegini kendin yasiyorsun simdi, ve senin böyle davrandiklarini da, eger sen dikkatli davranmazsan, bekledigi sey budur...

Sana HISSEDILMIS TECRUBELERIN ne anlama geldigini göstermisimdir umarim...
cünkü sen artik, böyle bir durumda bir insanin kendini nasil hissedebilecegini biliyorsun.

beni tanimak icin yanlis yolu secmissin! böyle hassas oldugum konuda bana demedigim seyleri tekrar tekrar kafama atipmi taniyacaksin beni

bana göre seni sana tanitmak icin bilakis dogru yolu secmisim..
Ne dersin????

Selamlar Sevda

Gök Türk
28.09.05, 21:30
Ich kann deinen Schmerz zwar nachfühlen,aber ich finde die Art, wie Du ihn verarbeitest sehr schwierig... denn durch diese Art von Hass ist gar keine Flexibilität mehr in dir möglich, so dass Konflikte unlösbar werden müssen.

Ich finde es sehr schade, dass ein offensichtlich intelligentes junges Mädchen wie Du diesen Weg wählt und nicht einen fruchtbareren und lösungsorientierteren....[/quote]

Hangi sorunlar çözülecek? Teröristler ve kin mevzusu mu? Bu sorunun nasıl çözüleceğini sana söyleyebilirim: Teröristlerin kafasına kurşun sıkılarak!

Ich weiß nicht, ob Du jede andere Art des Umgangs mit diesen Erfahrungen als Verrat an deinen verstorbenen Verwandten empfindest... Wenn ja, wäre dies zwar aus deiner Sicht plausibel, aber meinem Empfinden nach, gerade nicht im Sinne deiner Verstorbenen( ALLAH rahmet eylesin)...

Mevzu nasıl ele alınacak? Cisimlerin (teröristlerin) suçlu olup olmadığını mı soruşturacağız?

Denn deine Leute sind gestorben, um die Einheit unseres geliebten Landes zu wahren... Birlik icin Beraberlik icin canlarini verdiler...

O(nlar) ölmediler, vatanları, milletleri ve bayrakları için Şehit oldular.

Wenn Du, wie jetzt dich distanzierst und separierst von der ethnischen Minderheit der Kurden, die so untrennbar zu dem Mosaik unseres Landes gehören und wie die Moleküle meines Körpers eine Einheit sind... dann treibst Du, wenn auch nur gedanklich, einen Keil in eben diese untrennbare Einheit...

Türkiye’de Kürtler/Kürt halkı vardır, fakat bu halk Türk milletinin bir parçasıdır. Türkiye bir ulus devletidir ve kutsal sınırların içinde iki millet yaşamaz. Tek millet vardır.

BU INSANLAR BIZIM (..)OKUYLA BAGIRSAGIYLA BIZIM.. unutma, ve eminim eger ailendeki sehitlerin sana simdi konusma firsati olsaydi, onlar da senden Türkiyeyi ve Türkiyelileri ayirman yerine kucaklamani isterdi... Onlar bunun icin Sehit oldu!!!

O(nlar) şüphesiz “Türkiyelilik” için Şehit olmadı. Öyle birşey yoktur. Türk vardır.

[Uqote=karasevda]Bu fikri ayrimcilikda maddi ayrimcilik( yani teröristlerin yaptigi) kadar tehlikeli, bu tarz fikirlerle kendimizin olan, kendini Kürt olarak tanimlayan kardeslerimizi küstürür ve kendimizden uzaklastiririz, sonucta yine bize yazik olur...[/quote]

Kürt düşmanlığı yapan mı var? PKK ve terörist düşmanı olmamız Kürt düşmanı olduğumuz anlamına mı geliyor? Kürt düşmanlığı ile PKK düşmanlığı arasında “küçük” bir fark vardır.

Evlat konusuna gelince

Gelelim.

Bilirmisin bilmem bir Atasözü "BEKARA KARI BOSAMAK KOLAY OLURMUS" der.

Sen simdi akli konusuyorsun... sen ve ben anneligi hissetmeden, bu tecrubeyi edinmeden bu konuda yetersiz kaliriz..

Ama asil olan Hissedilmis Tecrubelerdir, aklin cok teoriler gelistirebilir ve bunlar ilk bakista cok mantikli görünebilir, ama hissetmeden neyin ne oldugunu anlayamazsin... Gencligin atesiyle de olsa büyük konusma

Allah göstermesin ama kimin ne olacagi belli olmaz bu dünyada...

Biraz büyü istersen...

Bilir misin bilmem, fakat “Akıl yaşta değildir, baştadır” diyede bir ata sözü vardır. Onun için verilen yorumların ve kararların yaşdan dolayı yanlış olduğu anlamına gelmez! Bana görede sizin yazdıklarınızında bir bölümü yanlış. Ben şimdi size “Biraz büyü istersen” desem bir işe yarar mı? Zaten siz bizden “daha çok büyümüşsünüz”.

Ama sende bir anne olmadan, anne gibi hissetmenin ne oldugunu anlayamazsin... benim Sehit verme konusunda ne kadar az tecruben varsa, ikimizin de Anne olmak konusunda o kadar tecrubemiz var... Bu yüzden bosuna kendini anne yerine koyup, sözde kararlar alma, bu kararlari ancak mantiginla almis olursun, annelik hislerinle degil... Istersen git bu konuyu daha tecrubeli biriyle tartis, mesela annenle. sor bakalim, annen bu kadar emek verdigi, gözü gibi baktigi evladini, böyle insanlik disi davranislarda bulunsa bile, red edebilirmiydi...!

O bir Türk olarak, Türk anası olarak düşünüyor. Elbette hiç bir anne evladının Vatan haini olmasını istemez, ama hiç bir ana oğlunun gencecik yaşta can vermesinide istemez. Ama buna rağmen TÜRK anası daima oğullarını Vatan uğruna feda etmiştir. Vatan uğruna savaşmayı oğullarına EMREDEN bir ana için oğlunun hain olmasından daha ne kötü birşey olabilir ki? Evladını Vatan’a feda eden bir ana için oğlunu evlatlıkdan reddetmek ne dirki? Biz belki bir ananın nasıl düşünndüğünü ögrenememişiz, fakat sizde bir Türk anası olarak düşünmesini öğrenememişsiniz. Öğrenebilmeniz için size Kınalı Ali’nin hikayesini okumanızı tavsiye ederim. IŞTE TÜRK ANASI BUDUR!

Sonra o ailenin he hissettiğini siz biliyor musunuz? Siz hiç TV’lerde “kızımı kandırıp terörist yaptılar. Şimdi öldü.” diyip ve yalandan iki göz yaşı döken ve SONRADAN kızını KIRMIZI – YEŞIL – SARI renklerine sarıp gömen bir baba gördünüz mü? Evlatlık duygularından önce samimiyet önemlidir.

PKK yi ve benzer organisasyonlari bende en az senin kadar siddetle kiniyorum, bunun icin sehit vermedigim halde. PKK yi kinamandan en ufak bir rahatsizlik da duymuyorum üstelik. Ama senin burda yaptigin farkli bir sey, birbirine karistirma lütfen... Sen bir anne nin cagirisini kücük görüp, onun yerinde ben olsaydim evlatliktan redederdim diyorsun...ve üstelik kadinin Devletine bagliligindan süphe ediyorsun... Peki bunlari nerden bilebiliyorsun, sende bir insanin düsüncelerini okuyacak kapasite mi var yoksa???

Insanların düşüncesini okuyacak kapasite değil, buna tecrübe denir. Ben her dökülen göz yaşina inanmam, çünki pkk mensubu ve sempatizanı insanların ne kadar iki yüzlü olduğunu iyi bilirim. Yukarda verdiğim misali okuyun, ne demek istediğimi anlarsınız. Bu insanlar dediklerinde samimi olamazlar mı? Olabilirler, fakat ben buna hemen inanmam; önce temkinli olurum.

Eger varsa gel, bunu paraya cevirelim, iyi is yapariz seninle... hic de yüzünü kizartip alman devletinden Bafög filan isteme, bu yeteneginle nasil olsa fazlasini kazanirsin...Ama bu isin sakasi, daha olasilikli ihtimal, senin bu insanlara pesin hükümlü davrandigindir!!!

Alaycı yazılarınızı bırakın lütfen, bunlarla diğer insanları değil, ancak kendinizi küçük düşürürsünüz. Alman devletinden Bafög istemek niye yüz kızartıcı olsunki? Siz Bafög isteyen öğrencilerin yanlış birşey mi yaptığını söylemek istiyorusunuz?

Kim peşin hükümlü davranıyor? Temkinli olan mı, yoksa hemen inanan mı?

Sonucta kadin degil oglu dagda, ama sen Kadindan süphe ediyorsun.. ve bunu kadin niyetini acikca beyan ettigi halde yapiyorsun... Sence bu insan ayirmak degil de ne??? ha diyelim ki gercekten dedigin gibi ve sen yalniz PKK ya karsisin kürt kökenli insanlarimiza degil, o zaman bunu daha dikkatli bir dilde beyan et, ve bu tarz tartismalara meydan verme... bunun sorumlulugu biraz da sana ait..

Eğer Forum’da herkesin burda Kürtlerin değilde hayvan benzeri yaratıkların kastedildiğini anlıyorsa, sorun nerdedir? Gökçen’de mi?

Ich finde es schade, dass du diese Auseinandersetzung, die ich als sehr positiv betrachte als Versuch meinerseits siehst, dich in die Kind Schublade zu stecken und dich so von mir erniedrigt fühlst. Ich hatte mir insgeheim damit eine Auseinandersetzung mit dir erhofft und bin eigentlich ganz glücklich drüber, das es funktioniert hat...

Siz ona yukardan aşağı bakarak hitap ederseniz, elbbete bu görünümü edinirsiniz. Öncelikle sizin diğer Forum katılımcıları ile aynı seviyede ve hizada olduğunuzu anlamanız gerekir.

Kürt Türk ayrimciligi yapman icin insanlara bu denli süpheci bir yaklasim icinde olman ve bunu onlara sert bir dille beyan etmen de yeterlidir kimi zaman...

Evet, biz Türkler zaten herkese sevgi gösteririz, fakat nedense kimse bize sevgi göstermez. Türk düşmanlığının ismi hümaniz olmuş, biz hala sevgiden ve kardeşlikden bahsederiz. Gerçeklerin yüzüne bakınız lütfen. Dünyada hümanizm maskesiyle Türk düşmanlığı yapılıyor.

Sen bu da mi terörist düsünceli acaba süphesiyle, ne kadar ön yargisiz, ne kadar acik ve sevgiyle yaklasabiliyorsun dogu insanimiza... Kac tanesiyle bu konulari konustun gercekten? (Havadan sudan seyleri veyahut bu konulari kritik diye konusulmayan temaslarini sayma) Kac tanesinin evine gidip orda asili olan Atatürk resimlerini gördün ve agizlarindan Allah devlete zeval vermeye sözlerini duydun? Kac tanesinin derdini dinledin?(Korkularini, PKK nin burdaki dogulu insanimza yaptigi baskilari ve caresizliklerini) Nasil bu fikirlerinden bu kadar emin olabilirsin??? Bu kadar kolay, bu kadar siyah beyaz kulvarinda mi bu sorunlarimiz?... Sordun da kac tanesi gercekten Türkiyeden ayri bir devlet istedi... Bu istekler propagandayla gencler arasinda yaygin hale geldi, ailelerinde bundan eser yok.

Yapmadığını ne biliyorsunuz? Ayrıca neden konuyu durmadan Türk-Kürt mevzusuna getiriyorsunuz? Gökçen açık açık Kürtleri değil teröristleri kastettiğini belirtiyor. Siz ise konuyu evirip çevirip Türk-Kürt mevzusuna getiriyorsunuz. Bizi Kürtlerle karşılaştırmanın ne alemi var? Bunu kasti olarak mı yapıyorsunuz?

Gelelim saygi konusuna,
ben seni kritize etmekle sana en büyük saygiyi gösteriyorum zaten.
Saygi Babatürk toplumumuzda oldugu gibi, herkesi sirayla konusturup, sende haklisin demekle olmuyo!!!
Asil saygi catir catir tartisarak, birbirimizin dedigine kafa yorarak kendimizi gelistirmekle oluyor... bundan büyük saygi olmaz!!!

Birçok konuda tartılaşılabileceği gibi tartışılmaz konularda vardır. Bunlardan biriside pkk ve teröristlerdir.

Ha bir de Aptal lafini ortaya atmissin... bunu pek anlamis degilim. ben seni aptal degil tersine cok zeki ve kapasiteli buluyorum, bunu da beyan ettigimi düsünüyorum. Senin aptal görünmek gibi bir korkun varsa bu benim degil senin sorunun, beni ilgilendirmez...

O zaman neden ona yukardan aşağıya bakıyorsunuz?

Gel adam gibi tartisip birbirimize saygi gösterelim... ve yine birbirimizi zenginlestirelim...

Saygı beklemek saygı göstermekle başlar. Ama karşınızdaki insana “önce büyü” ve “yüz kızartarak bafög isteme” gibi saçmasapan yaklaşımlar yaparak saygı gösterilmez.

Affedersin ama ben sana bu konular hakkinda herhangi bir ithamda bulundugumu hatirlamiyorum...bafög almanda bir sakinca gördügümü de söylemedim, baska yeteneklerin varsa, ki sen simdi yok diyorsun, bunlarla ugrasma dedim... Hele aileni hicbir sekilde kritize etmem, hem tanimadigimdan hem de ayip bulacagimdan...Niye bu kadar seyi birbirine karistiriyorsun ki - bi anlasam???

Siz neden durmadan mevzuları birbirine karıştırıyorsunuz, bende bunu bir anlasam...

Nerden biliyorsun denemedigini??? belki zaptedemedi evladini, belki önce iyilikle denedi, belki bagrina tas basti kac sene oglum gün gelecek akillanacak diye...
Nerden biliyorsun...? Seni bilmem ama sen bu yetenek isini bence gene bi düsün.
Neler de görürmüssün masallah, masallah...

Gercekten yok mu sence???

O ailenin Kürt olup olmamasının ne önemi var? Türkiye’de hiç Türk uyruklu terörist yok mu? Biz onlarıda aynen Kürt uyruklu teröristler gibi lanetliyoruz. Siz ama Vatan hainlerine duyduğumuz nefreti ve kini Kürtlere ilave ediyoruz. Bundan bahseden yokki. Siz Gökçen’i zorla Kürt düşmanı mı yapmaya çalışıyorsunuz?

Ne destegi Allah askina ya...

O zaman efsanevi Osman Pamukoğlu Paşa’nın söyledikleride yalan yani? Bütün Kürt halkın ın derdi pkk’yı desteklemek olmadığı gibi, tüm Kürt halkının derdide rahat bir yaşam sürdürmek değildir.

bana göre seni sana tanitmak icin bilakis dogru yolu secmisim..
Ne dersin????

Kendisini iyi tanıyan bir insanı kendisine tanıtamazsınız. Siz onun Kürtler hakkındaki düşüncelerinide değiştiremezsiniz, çünki ortada bir Kürt düşmanlığı yok. Siz ama işi yokuşa vuruyorsunuz, illa ortada bir Kürt düşmanlığının mevcut olduğunu iddia ediyosunuz. Asıl siz hata yapıyorsunuz. O aile hakkındaki yorum nefret değil, tecrübe meselesidir. Zaten şüphesini belirtende sadece Gökçen değil, başka üyelerde aynı fikiri belirtmiş. Demekki Gökçen bu düşüncesiyle yanlız değil, aynı fikirde olan başka şahıslarda var. Acaba onlarda mı nefretlerinden dolayı böyle düşünüyor, yoksa onlarda mı bazı şeylerin farkındalar?

Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin!

Kök Türük

dertli4u
29.09.05, 00:04
arkadaslar

bir iki gündür, server problemleri yüzünden bu konuya bulasamadim..ama artik bulasayim müsadenizle.

daha önce, terörist annesi olan insan türlerini 3 bölümde anlatmaya calismistim..okumussunuzdur.

peygamberimizin veda hutbesini okudugumuzda, görürüz ki, "kin tutmamaliyiz"

mücadele verirken, yilmadan, en önde mücadele vermek iyidir..ama mücadele sadece silahla olmuyor ki.

peygamberimiz, zaferle dönülen bir savastan sonra, sevinenlere, "esas cihad simdi basliyor" demistir..kendisine sorduklarinda, "savas meydaninda yaptigimiz cihad, ufak cihaddir, esas büyük cihad, insanin kendi nefsine karsi verdigi cihaddir" demistir(mealen)

hz.ali, savasta yere yiktigi düsman askeri, yüzüne tükürünce, onu öldürmemistir..soranlara "o hareketi ile, benim sahsi düsmanim olmustur..artik onu öldüremezdim" demistir.

hz.ali, kendisine suikast yapan sahsin yakalandigini görünce de, "onu öldürmeyin" demistir.

annelerden bahsediyoruz..onlarin gercekten ne düsündüklerini kararlastirmaya ve tespit etmeye calisiyoruz.ama, ne dereceye kadar basarili olabiliriz.

mücadele vermek sadece silahla olmuyor..insanlari kazanmaya da calismak lazim...yillarca pkk propagandasinin elinde esir ettigimiz insanlari suclarken, biraz daha düsünelim.

750 bin kisilik orduya sahipken ve her türlü silaha sahipken, daglardaki 5 bin militanla basedememis veya basetmemissek, o köylüleri niye sucluyoruz.

fazla uzatmak istemiyorum.son birseyi belirtmek istiyorum.karasevda75 isimli arkadas, bircok konuda güzel yorumlar getirmis.o yorumlar üzerinde tartismak ve birbirimizden faydalanmak dururken,niye bir kac kelimeye takilip, o kelimeler üzerinde tartismayi yogunlastiriyoruz.

karasevda arkadasimiz, bizim arkadasimiz..buraya gelip yazi yazmak icin ugrasiyor..hatta, diger bazi threadlerde, yabanci düsmanligi yapan bazi userlere cok güzel cevaplar veriyor..ve bu konulari akademik olarak biliyor..

ama bakiyorum, onun bir iki kelimesine karsi hemen savunmaya geciyoruz.bu yanlis..

biz herkese ulasmaliyiz, kaldi ki, bu arkadas zaten "biz" kavraminin icinde.

Gök Türk
29.09.05, 00:20
Dertli abi
Ben Karasevda’nın art niyetli olduğuna inanmıyorum, fakat hem Gökçen’i “yanlış anlaşılmaması için açık açık yazmadığını” eleştiriyor hemde “önce büyü” gibi kavramlar kullanıyor. Bunlar kolayca yanlış anlaşabilecek kavramlar değil mi? IHD’nin bile pkk yandaşı olduğu şu Türkiye’de ben artık her gördüğüme inanmıyorum, temkinliyim. Çünki bizim yüzümüze gülen insanlar, bizi arkamızdan hançerliyor. Yukardaki yazımda bir misal verdim. Bu kin ve nefretten değil, tecrübeden kaynaklanıyor. Bu iş bu kadar basit...
Gökçen’de bunu kastediyor. Bunu Kürt düşmanlığına yüklemek, ne kadar doğru?

Gökcen
29.09.05, 00:22
Dertli abi
Ben Karasevda’nın art niyetli olduğuna inanmıyorum, fakat hem Gökçen’i “yanlış anlaşılmaması için açık açık yazmadığını” eleştiriyor hemde “önce büyü” gibi kavramlar kullanıyor. Bunlar kolayca yanlış anlaşabilecek kavramlar değil mi? IHD’nin bile pkk yandaşı olduğu şu Türkiye’de ben artık her gördüğüme inanmıyorum, temkinliyim. Çünki bizim yüzümüze gülen insanlar, bizi arkamızdan hançerliyor. Yukardaki yazımda bir misal verdim. Bu kin ve nefretten değil, tecrübeden kaynaklanıyor. Bu iş bu kadar basit...
Gökçen’de bunu kastediyor. Bunu Kürt düşmanlığına yüklemek, ne kadar doğru?

beni savunmana gerek yok..benim icin konu bitmistir..yazacaksan lütfen kendin icin yaz beni daha fazla karistirmayin bu konuya..

Gök Türk
29.09.05, 00:29
beni savunmana gerek yok..benim icin konu bitmistir..yazacaksan lütfen kendin icin yaz beni daha fazla karistirmayin bu konuya..

Konu seni savunmak veya savunmamak değil. Bu düşünceyi savunmak; bu düşüncede sadece sen ve ben hemfikir değiliz. Detan, Tetik ve Tozkoparan’da nerdeyse aynı düşüncede olduklarını belirtmişler. Ama herhalde bugün pek şanslı olmadığından bu düşüncenin savunucusu (kurbani) olarak sen seçilmişsin. Vatan sağolsun :D

Gökcen
29.09.05, 00:31
Konu seni savunmak veya savunmamak değil. Bu düşünceyi savunmak; bu düşüncede sadece sen ve ben hemfikir değiliz. Detan, Tetik ve Tozkoparan’da nerdeyse aynı düşüncede olduklarını belirtmişler. Ama herhalde bugün pek şanslı olmadığından bu düşüncenin savunucusu (kurbani) olarak sen seçilmişsin. Vatan sağolsun :D

ben hicbir zaman kurban olmam..das solltest du langsam wissen ;)

Gök Türk
29.09.05, 00:32
ben hicbir zaman kurban olmam..das solltest du langsam wissen ;)

Achtung: Smiley :D

;) :D

dertli4u
29.09.05, 00:48
Yukardaki yazımda bir misal verdim. Bu kin ve nefretten değil, tecrübeden kaynaklanıyor. Bu iş bu kadar basit...

gök

iste benim esas anlatmak istedigim bu nokta..tecrübemizi bilelim..tecrübemizi yerinde kullanacagimiz zamani bekliyelim.

dikkat ederseniz, ben sabirla ve hatta bazen dislerimi disleyerek, usanmadan birseyler yaziyorum..bazen kendi kendime bile kiziyorum niye bu kadar sabirli olduguma..

ama buna mecburuz..her insan bir degerdir...ama bazen öyle insan vardir ki, olumsuzluklari degerlendirebilmek icin ona ihtiyaciniz olur..o tür insani da degerlendirmek gerekir.

gelelim konumuza..oglu terörist olan bir anneye karsi bu kadar hircin olursak, bu yazilari okuyan baska bir anne, bizi anne düsmani olarak görür.cünkü o anne icin, terörist kelimesi kiymetini kaybeder sadece anne kelimesi yer bulur.

bir konuda cok insanin ayni fikirde olmasi, o konunun dogru oldugunun ispati degildir.

diyelim ki, bircok insan, bölünmeyi istiyor..cok insan bunu dogru buluyorsa, dogru demekmidir bu durum?

karasevda75
29.09.05, 07:38
Gökcen arkadasinizin sizin tarafinizca korunmaya ihtiyaci oldugunu zannetmiyorum, ve bana göre onun hakkinda sizinle konusmak cok yersiz ve ayip birsey, ama beyan ettiginiz fikirleri sizinle tartismaktan kendimi alamadigim icin, öncellikle Gökcenden, bu konuda taviz verdigim icin, özür dileyerek, konuya bir yorum getirecegim...

Hangi sorunlar çözülecek? Teröristler ve kin mevzusu mu? Bu sorunun nasıl çözüleceğini sana söyleyebilirim: Teröristlerin kafasına kurşun sıkılarak!
Mevzu nasıl ele alınacak? Cisimlerin (teröristlerin) suçlu olup olmadığını mı soruşturacağız?

O(nlar) ölmediler, vatanları, milletleri ve bayrakları için Şehit oldular.
Türkiye’de Kürtler/Kürt halkı vardır, fakat bu halk Türk milletinin bir parçasıdır. Türkiye bir ulus devletidir ve kutsal sınırların içinde iki millet yaşamaz. Tek millet vardır.

O(nlar) şüphesiz “Türkiyelilik” için Şehit olmadı. Öyle birşey yoktur. Türk vardır.

Bu kelime tartismasini Malhun da baslatmak istemisti, ben ona kendimce bir yorum getirdim, tekrarlamak istemiyorum, ilgileniyorsaniz, orda okursunuz...

Kirmizi yazdiklariniza gelince, her ne kadar onlar bize ölüm ve aci getirdiyse de, siz buna bir Türk devleti olarak ayni sekilde karsilik veremezsiniz...ve eger sizin icin salt bu tarz cözüm mevcutsa, sizin icin üzülürüm...

Siyah yazdiklariniza zaten katiliyorum ve bana göre bende bunun savunmasini yapiyorum kendime göre, Gökcen arkadasinizi koruma cabasi yerine threadi dikkatli okumus olsaydiniz, yani bu konuda tüm verdigim demecleri, bunu anlamak sizin icin pek de zor olmazdi...neyse.

Kürt düşmanlığı yapan mı var? PKK ve terörist düşmanı olmamız Kürt düşmanı olduğumuz anlamına mı geliyor? Kürt düşmanlığı ile PKK düşmanlığı arasında “küçük” bir fark vardır.

maalesef sizde arkadasiniz gibi kücük bir detayi gözden kacirmissiniz...
Arkadasiniz dagdaki terörist oguldan degil, acikca kendini Türk Devletine bagli sayan Kürt anneden süphe etme cüretinde bulundu...Bunun arasindaki fark kücük degil BÜYÜKTÜR!

Bilir misin bilmem, fakat [/font][font=Verdana]“Akıl yaşta değildir, baştadır” diyede bir ata sözü vardır. Onun için verilen yorumların ve kararların yaşdan dolayı yanlış olduğu anlamına gelmez! Bana görede sizin yazdıklarınızında bir bölümü yanlış. Ben şimdi size “Biraz büyü istersen” desem bir işe yarar mı? Zaten siz bizden “daha çok büyümüşsünüz”.

Atasözüne bir itirazim yok benim...
Verilen yorumun asli bana göre yanlis, demin belirttigim sebepten dolayi...
Ve arkadasinizi bu yanlisdan dolayi koruma ihtiyaci duydugum icin, sorunu yas a indirgedim, ben bunu yaparken iyiniyetli ve her ne kadar siz ihtiyac duymasanizda koruyucu davrandim..
Cok fazla kritize etmegi istemedim, cünkü tartisma platformunun bundan zarar göreceginden endise duydum... bunu kücük görmek adina yapmadim, arkasindaki smiley bile fazla morali bozulmasin diye konuldu benim tarafimca...

O bir Türk olarak, Türk anası olarak düşünüyor. Elbette hiç bir anne evladının Vatan haini olmasını istemez, ama hiç bir ana oğlunun gencecik yaşta can vermesinide istemez. Ama buna rağmen TÜRK anası daima oğullarını Vatan uğruna feda etmiştir. Vatan uğruna savaşmayı oğullarına EMREDEN bir ana için oğlunun hain olmasından daha ne kötü birşey olabilir ki? Evladını Vatan’a feda eden bir ana için oğlunu evlatlıkdan reddetmek ne dirki? Biz belki bir ananın nasıl düşünndüğünü ögrenememişiz, fakat sizde bir Türk anası olarak düşünmesini öğrenememişsiniz. Öğrenebilmeniz için size Kınalı Ali’nin hikayesini okumanızı tavsiye ederim. IŞTE TÜRK ANASI BUDUR!

Iyi ya, demek ki bu kürt kökenli ana icin de olabilecegin en kötüsü mevzu bahis.. Cünkü oda kendini Vatana Millete sadik olarak tanimliyor verdigi demecte...
Arkadasinizin bir Türk anasi gibi düsünebilmesi icin, öncelikle annelik hissini tatmasi lazim, anne olmadan ne bu türlü bir demec verebilir, ne de evladini red etmekten bahsedebilir... yani konustuklari ancak teoride kalir...
Ama yinede demec vermeyi seciyorsa, benim gibiler tarafindan bu denli kritize edilmeyi de göze almalidir... bunda ben bir yanlis göremiyorum ve bana göre hakli olarak büyük konusmasin diyorum... eger yinede konusursa, bu onun bilecegi istir...

Sonra o ailenin he hissettiğini siz biliyor musunuz? Siz hiç TV’lerde “kızımı kandırıp terörist yaptılar. Şimdi öldü.” diyip ve yalandan iki göz yaşı döken ve SONRADAN kızını KIRMIZI – YEŞIL – SARI renklerine sarıp gömen bir baba gördünüz mü? Evlatlık duygularından önce samimiyet önemlidir.
Insanların düşüncesini okuyacak kapasite değil, buna tecrübe denir. Ben her dökülen göz yaşina inanmam, çünki pkk mensubu ve sempatizanı insanların ne kadar iki yüzlü olduğunu iyi bilirim. Yukarda verdiğim misali okuyun, ne demek istediğimi anlarsınız. Bu insanlar dediklerinde samimi olamazlar mı? Olabilirler, fakat ben buna hemen inanmam; önce temkinli olurum.Kim peşin hükümlü davranıyor? Temkinli olan mı, yoksa hemen inanan mı?

Ben bildigimi iddia etmedim, etmem de, ama gercekte o aileden baska kimse bilmez... ve bilmedigim icin sorguladim, bana göre hakli olarak...
Bilmedigimiz seyler hakkinda pesin hükümlü konusmak, beni son derece rahatsiz ediyor...tecrubelerinize gelince, bunlari da kalip gibi herkese uyarlayamazsiniz, denemeniz de yanlis olur zaten...
Maalesef böyle kolayliklara göz yumamiyorum, eger üzerinde konustugumuz unsur insansa, hic bir insani bir baskasiyla bir tutma hakki ne sizde, ne de her hangi, bir baskasinda mevcut degildir. herkesi teker teker gözden gecirip, onlarla tartisip, kararinizi öyle verirsiniz eger elinizdeyse...
bunu yapamiyormusunuz? o zaman tanimadiginiz insanlari, baska, belki tanidiginiz, insanlarla ayni kefeye koyamazsiniz.

Alaycı yazılarınızı bırakın lütfen, bunlarla diğer insanları değil, ancak kendinizi küçük düşürürsünüz. Alman devletinden Bafög istemek niye yüz kızartıcı olsunki? Siz Bafög isteyen öğrencilerin yanlış birşey mi yaptığını söylemek istiyorusunuz?

inceden inceye espirili sekilde alay etmek bence sinirlerine hakim olamayip patlamaktan cok daha verimlidir tartismalarda... hele karsinizdakinle anlasma sorununuz varsa(üstte bellirttigim gibi)

Ve Bafög,
bu konuda belkide ben kendimden yola cikarak bir demecte bulundum..
Ben, beni benimsemeyen Alman devletinden, para almak zorunda olsam, bundan acaip rahatsizlik duyardim, gururumu incinmis hissederdim... Bu hak hukuk meselesi degil benim icin..elbette haklari var, bu devlet icin calisip, burda vergilerimizi ödüyoruz biz
ama diyorum ya benim zoruma giderdi, kendimi belkide dilenci gibi hissederdim, ve buna dayanabilirmiydim bilmiyorum...
Ama haklisiniz,genede bu konuda genelleme yapmam yanlisti, bunlar benim kisisel fantazilerim, kimseyi baglamamali... Ama ilginc olan: arkadasinizin bu konuya tepkisi cok asiri oldu, belkide bilmeyerek onun da rahatsizlik duydugu bir konuya dokundum ve onu böylece asiri savunmaya gecmesine zorladim, bilmiyorum...

Evet, biz Türkler zaten herkese sevgi gösteririz, fakat nedense kimse bize sevgi göstermez. Türk düşmanlığının ismi hümaniz olmuş, biz hala sevgiden ve kardeşlikden bahsederiz. Gerçeklerin yüzüne bakınız lütfen. Dünyada hümanizm maskesiyle Türk düşmanlığı yapılıyor.
Yapmadığını ne biliyorsunuz? Ayrıca neden konuyu durmadan Türk-Kürt mevzusuna getiriyorsunuz? Gökçen açık açık Kürtleri değil teröristleri kastettiğini belirtiyor. Siz ise konuyu evirip çevirip Türk-Kürt mevzusuna getiriyorsunuz. Bizi Kürtlerle karşılaştırmanın ne alemi var? Bunu kasti olarak mı yapıyorsunuz?
Birçok konuda tartılaşılabileceği gibi tartışılmaz konularda vardır. Bunlardan biriside pkk ve teröristlerdir.

Yukaridada bellirttigim gibi, bildigimi iddia etmiyorum, tersine kimsenin bilemeyecegini iddia ediyorum...Gökcen acik acik kürt annesini bilip bilmeden duygu sömürüsünle itham ediyor ve bende bunu kritize ediyorum. Ne var bunda? o zaman arkadasiniz kürtlere karsi olmadigina göre, bu anneyi de suclamamali, güvenir güvenmez o ayri konu.. ama yinede suclamamali...PKK ve teröristler konusunda hemfikir oldugumuzu önceden bellirtmistim zaten.

Siz ona yukardan aşağı bakarak hitap ederseniz, elbbete bu görünümü edinirsiniz. Öncelikle sizin diğer Forum katılımcıları ile aynı seviyede ve hizada olduğunuzu anlamanız gerekir.O zaman neden ona yukardan aşağıya bakıyorsunuz?
Saygı beklemek saygı göstermekle başlar. Ama karşınızdaki insana “önce büyü” ve “yüz kızartarak bafög isteme” gibi saçmasapan yaklaşımlar yaparak saygı gösterilmez

herkesin fikri degerli bana göre ve herkesle tartisirim... ama herkesin egitimsel, bilimsel ve kültürel birikimleri farklidir, birbirinden daha az degerli ve daha az saygin degil-farklidir ve bana göre birbiriyle kiyaslanamaz. Ayni seviyede, ayni hizada tartismak demek, bana yanlis ve olanakdisi gelen fikirleri kabul etmek degildir...
Ve ben eger bunlarin sebeplerine(bana göre yasina ve hayat tecrubesine) deginip, buna kendimce bir aciklama getiriyorsam, bunun yanlis bir tavir oldugunu düsünmem. Benim fikrimdir sadece ve bunu beyan etmemde bir sakinca yoktur, ve bu yüzden de tartistigim arkadasima saygisizlik yaptigim da söylenemez bence, bu konuda asiri hassasiyet gösterdiginizi düsünüyorum...
Öteki demeclere cevap vermistim..

O ailenin Kürt olup olmamasının ne önemi var? Türkiye’de hiç Türk uyruklu terörist yok mu? Biz onlarıda aynen Kürt uyruklu teröristler gibi lanetliyoruz. Siz ama Vatan hainlerine duyduğumuz nefreti ve kini Kürtlere ilave ediyoruz. Bundan bahseden yokki. Siz Gökçen’i zorla Kürt düşmanı mı yapmaya çalışıyorsunuz?

Cevap vermemi beklemiyorsunuz umarim, bu konuyu yeterince irdeledik.

O zaman efsanevi Osman Pamukoğlu Paşa’nın söyledikleride yalan yani? Bütün Kürt halkın ın derdi pkk’yı desteklemek olmadığı gibi, tüm Kürt halkının derdide rahat bir yaşam sürdürmek değildir.

haklisiniz...bende bunun savunmasini yapmaya calistim..

Kendisini iyi tanıyan bir insanı kendisine tanıtamazsınız. Siz onun Kürtler hakkındaki düşüncelerinide değiştiremezsiniz, çünki ortada bir Kürt düşmanlığı yok. Siz ama işi yokuşa vuruyorsunuz, illa ortada bir Kürt düşmanlığının mevcut olduğunu iddia ediyosunuz. Asıl siz hata yapıyorsunuz. O aile hakkındaki yorum nefret değil, tecrübe meselesidir. Zaten şüphesini belirtende sadece Gökçen değil, başka üyelerde aynı fikiri belirtmiş. Demekki Gökçen bu düşüncesiyle yanlız değil, aynı fikirde olan başka şahıslarda var. Acaba onlarda mı nefretlerinden dolayı böyle düşünüyor, yoksa onlarda mı bazı şeylerin farkındalar?

Bilmem farkina varabildiniz mi? Arkadasiniz bu tartismada anlasilamama tecrubesini edindi... Eger o hakkinda demec verilen Anne Gökcenin demeclerine sahit olsaydi, muhtemelen ayni anlasilamama hissine kapilirdi...

Ve Gökcen buna fazla dayanamayip gitmeyi tercih etti...
Hakkinda bu tarz demecler duyan Anne de aynisini yapardi... ve onu kaybederdik, kendini ait hissetigi türk toplumundan soyutlardi büyük bir ihtimal ile, tipki Gökceni bu tartismada kaybettigimiz gibi...
Arkadasiniz cok önemli bir hissi tecrube edindi, belki bi daha sefere böyle bir demecte bulunmadan önce, bu hissi hatirlayip, daha dikkatli bir demec verir...
Ortada bir kürt düsmanliginin söz konusu olup olmadigi aslinda cok önemli degil, demeclerde dikkatli davranmak önemli... bilmem anlatabildim mi???

Bana göre tecrubelerinizi paylastiginiz cerceve, bir annenin duygulari ve acisi olmamali, bence bunun icin yanlis yer secmissiniz...bunu tasvip etmemi benden beklemeyin...

ötekilere (diger ismini verdiginiz userler) gelince, onlara deginmemem, onlarla hem fikir oldugum anlamina gelmez... ve bir fikrin dogrulugunu cogunlukca alinan bir karar belirliyemez..
Onlar da bence arkadasiniz gibi yanlis düsünüyorlar, bunu hepsine ayri ayri yazmama gerek yok, zaten okuyan okumustur ve dileyen savunma yapabilir, simdi sizin yaptiginiz gibi..

Peki niye Gökcen???
Arkadasinizin onu digerlerden ayiran bir demeci var... evlatliktan red etmekten bahsediyor... ve ben bunu, anne olmayan birinin agzindan, daha önce de bellirttigim gibi, gülünc ve son derece sacma buluyorum... bu bende bardagi tasiran damla oldu... iste bu yüzden Gökcen....

Umarim konuya yeterince aciklama getirmisimdir...

Selamlar Sevda

piramses
29.09.05, 19:22
wie wär"s, wenn wir hier die entscheidende frage in den Raum werfen, worauf sich im Grunde die ganze Diskussion konzentriert:

"Türklük/vatan/devlet duygusu mu kuvvetli ve kutsaldir, yoksa analik duygusu mu"?

dertli4u
29.09.05, 19:34
wie wär"s, wenn wir hier die entscheidende frage in den Raum werfen, worauf sich im Grunde die ganze Diskussion konzentriert:

"Türklük/vatan/devlet duygusu mu kuvvetli ve kutsaldir, yoksa analik duygusu mu"?

uygun bir soru olarak görmüyorum.

tipki, annenimi yoksa babanimi daha cok seversin gibi veya cocuklarindan hangisini daha cok seversin sorusu gibi.

piramses
29.09.05, 20:23
uygun bir soru olarak görmüyorum.

tipki, annenimi yoksa babanimi daha cok seversin gibi veya cocuklarindan hangisini daha cok seversin sorusu gibi.

wieso nicht?
es kann sein,dass der Sohn Kriegs/Militärdienst verweigert..

karasevda75
29.09.05, 20:49

ich finde so eine Frage eher kontraproduktiv, denn sie führt zu einer entweder / oder Entscheidung.... die meines Erachtens ins Nichts führt...
Wichtig ist mir aber der achtsame Umgang miteinander, wichtig ist sich detailliert mit einem Thema zu befassen und so gut es geht objektiv und dennoch menschlich zu bleiben auch und gerade zur Gegenseite, die von uns gewonnen werden will...

Wenn du nur dies als entscheidende Frage heraus ziehen konntest aus der gesamten Diskussion, hast du meiner Meinung nach leider das Thema verfehlt...Schade eigentlich... :o

Selamlar Sevda

Gök Türk
29.09.05, 20:50
Karasevda,

aynı nokta etrafında dönüp duruyoruz. Eğer Gökçen’in cevap veremeyeceğinden dolayı tartışmadan çıktiğını zannediyorsanız, yanılıyorsunuz. Fakat bende bu tartışmadan çekiliyorum, çünki bir noktanın etrafında dönmesini sevmiyorum. Inşallah bu iyimserliğinizle birgün kötü tecrübe edinmezsiniz.

piramses
29.09.05, 21:17
ich finde so eine Frage eher kontraproduktiv, denn sie führt zu einer entweder / oder Entscheidung.... die meines Erachtens ins Nichts führt...
Wichtig ist mir aber der achtsame Umgang miteinander, wichtig ist sich detailliert mit einem Thema zu befassen und so gut es geht objektiv und dennoch menschlich zu bleiben auch und gerade zur Gegenseite, die von uns gewonnen werden will...

Wenn du nur dies als entscheidende Frage heraus ziehen konntest aus der gesamten Diskussion, hast du meiner Meinung nach leider das Thema verfehlt...Schade eigentlich... :o

Selamlar Sevda

ja klar, mann kan selbstvärständlich die ganze Diskussion nicht auf diese Frage reduzieren..die Frage sollte nur auf einiges hinweisen:

es ist kein Geheimnis,dass bei uns Türken viele auch Lebenswichtige Gefühle bei dominante Vatan/Devlet aski "zweitrangig" bleiben..

Schon der Begriff, "terörist Annesi" assoziert einen Vorwurf gegen Mutter..bewusst oder unbewusst tendieren wir dazu, den Mütter eine nicht unerhebliche Schuld zuzuweisen..(terörist dogurmus ya!!) und obwohl in den fast allen Fällen diese Mütter keine Ahnung von Politik/Pkk/Mgk haben...

Jeder Verbrechen/Straftat betrifft NUR den Täter..jede Erweiterung/Übertragung-auch Deutungweise- ist ein schwerer Verstoß.. wenn diese eine Mutter ist, ist das noch schwerwiegender:mad:

karasevda75
29.09.05, 21:21
Karasevda,

aynı nokta etrafında dönüp duruyoruz. Eğer Gökçen’in cevap veremeyeceğinden dolayı tartışmadan çıktiğını zannediyorsanız, yanılıyorsunuz. Fakat bende bu tartışmadan çekiliyorum, çünki bir noktanın etrafında dönmesini sevmiyorum. Inşallah bu iyimserliğinizle birgün kötü tecrübe edinmezsiniz.

konumuzu iyimserlik olarak görmek istemeniz belkide daha rahat bir cözümdür sizin icin, bu tartismadan cekilmekte öyle....
Bana göre dünden beri tartistigimiz konu bu degil...
Biz tartismalarda uygun sekilde muameleyi tartisiyoruz aslinda, yani detaylari atlamadan, kirici olmadan, insanligimizi yitirmeden...
Size temkinli olmayin diyen yok, ama demec verirken dikkatli olun, tam olarak bilemeyeceginiz seyler hakkinda katti konusmayin diyen var...
Size dün bu tavirlarinizdan dolayi sadece bir sinir konuldu, buraya kadar denildi.
Herkes gibi sizinde bu gibi sinirlardan hoslanmayacaginiz normal ve elbette bunlar üzerinde tartisacaksiniz...
Siz eger bu tartismadan cekilmeyi uygun görüyorsaniz, bir sebebiniz vardir elbette, siz bilirsiniz..
Arkadasiniz cevap verebilir tabii, ama cevabin da bir adabi olmali, her ne kadar kizsanizda, yetiskin bir birey olmanin getirdigi sartlardan biri de bu, her akliniza geleni filtre etmeden konusamazsiniz, konusursanizda tepkiyi kaldirmaniz gerekir.

Kötü tecrubelere gelince, iyilerinide kötülerini de yapiyorum... ve belki daha cok canim aciyacak bu yüzden...
Ama eger kendime sadik kalamazsam, cok daha fazla acir...

Siz benden iyi bilirsiniz malum Canakkale Savasinda bizim culsuz silahsiz askerimiz, karsilarindaki düsman askerlerini, vatanindan uzak diye acidiklari icin, kendilerini tehlikeye atarak, cogunu kesin ölümden kurtarmislardir...
Biz iste bu kadar Insan bir Milletin evlatlariyiz, bizim yüregimiz düsmanimizi bile sevecek kadar büyük olmali, yoksa biz yeni nesil olarak, bu insanlik icinde, bu millete sahip cikan Sehitlerimize, Gazilerimize ve hatta belkide(kurtulus savasina deginerek)en fazla savasin bedelini alin terleriyle ödeyen Analarimiza ve Kadinlarimiza borclu kaliriz..
Türk olmak o kadar kolay degil bence,
Adil olmayi, akil olmayi, cesur olmayi, sagduyulu olayim ama en fazla sevmeyi gerektir... Bizi sevselerde sevmeselerde, arkadan vursalarda vurmasalarda
baska devletlerde hic rastlamadigim ve benim Türklük askimi gelistiren, Türkün bu insani vasiflaridir...
Ve bunlari gerekirse size karsi bile savunurum, cünkü siz Türksünüz, size bu tavirlari yakistirmiyorum...
Onlar da yapiyor diye, siz yapamazsiniz, ister iyiniyet deyin buna ister aptallik, ama asil olan insan özelliklerimizi unutmayalim, bu bizim özümüzdür...

Selamlar Sevda

dertli4u
29.09.05, 21:34
wieso nicht?
es kann sein,dass der Sohn Kriegs/Militärdienst verweigert..

pirim

benim annem ve babam, devletini seven, milli mücadelede sehit vermis bir aile.

ermeni daschnak cetecileri tarafindan katledilmis bir dedeye sahip ve ermeniler tarafindan yakilan bir eve sahip bir aile..

ama tüm bunlara ragmen, annem ve babam, benim icin endise ederlerdi..her sabah okula gitmek icin evden ciktigimda, annem dualar ederdir..babam, benim okulu birakmami ve yurt disina giderek okumami isterdi.kavgaya karisma derdi.

simdi, bu durumda, benim ailem hangi kategoriye giriyor.

ailem icin , devlet ve milli yapimiz mi önemli yoksa evlatlari mi?

evlatlari icin endise etmeleri ve evladini savunmak istemeleri, ´vatanlarini sevmediklerini mi gösteriyor?

pirim

bu isler zor isler..iki kelime ile anlatilmasi zor be pirim.

karasevda75
29.09.05, 21:38
ja klar, mann kan selbstvärständlich die ganze Diskussion nicht auf diese Frage reduzieren..die Frage sollte nur auf einiges hinweisen:

es ist kein Geheimnis,dass bei uns Türken viele auch Lebenswichtige Gefühle bei dominante Vatan/Devlet aski "zweitrangig" bleiben..

Schon der Begriff, "terörist Annesi" assoziert einen Vorwurf gegen Mutter..bewusst oder unbewusst tendieren wir dazu, den Mütter eine nicht unerhebliche Schuld zuzuweisen..(terörist dogurmus ya!!) und obwohl in den fast allen Fällen diese Mütter keine Ahnung von Politik/Pkk/Mgk haben...

Jeder Verbrechen/Straftat betrifft NUR den Täter..jede Erweiterung/Übertragung-auch Deutungweise- ist ein schwerer Verstoß.. wenn diese eine Mutter ist, ist das noch schwerwiegender:mad:

das sehe ich genauso und genau deswegen sollten wir vorsichtig miteinander umgehen...
Schön gesagt... :)

TSfalcon
08.10.05, 02:31
alles nur show..benim evladim pkkya girse(allah korusun) evlatlikdan red ederim!
aslinda konu eskimisti.

gökcen senin dedigin evlatlikdan red ederim dikkatimi cekti.

burada acik isim vermek istemem.
istersen sana pn üzere link verim bizim akraba, babasi evlatliktan red etti nedenmi
dev solcu örgütüne katildi ve evinde cok sayida bomba bulundu.
su an cezaevinde insan haklarindan cikacak karari bekliyor.
babasi sahip cikmiyor ona diyorki akli basindaydi neden yapti o isi.

Malhun
08.10.05, 02:36
Büyük konusmak istemem, sonucta evlat...Fakat Devlete isyan eden oglum olsa bende affetmem....

karasevda75
09.10.05, 07:28
aslinda konu eskimisti.

gökcen senin dedigin evlatlikdan red ederim dikkatimi cekti.

burada acik isim vermek istemem.
istersen sana pn üzere link verim bizim akraba, babasi evlatliktan red etti nedenmi
dev solcu örgütüne katildi ve evinde cok sayida bomba bulundu.
su an cezaevinde insan haklarindan cikacak karari bekliyor.
babasi sahip cikmiyor ona diyorki akli basindaydi neden yapti o isi.

Sence bunda baba olarak dogru mu davrandi???
Dogru olan iki sevgi arasinda bir secim mi yapmaktir illede???
Niye hem vatanini sevip hemde hatalidir ama benim oglumdur diye ikisine de sahip cikamiyor???
Niye böyle olmasinda acaba benim de payim var mi diye kendini sorgulamiyor??? Böylesi sorumlu bir evlat babasi icin daha gerekli degilmidir??
Niye ???
Cünkü belkide bunu yapabilecek güclü ve sorumlu kisilige sahip degil??
Red ederek sorumlulugu da red etmis oluyor, ne dersin? Ve eger öyleyse bana göre kolaya kacmanin ta kendisi!!!
Ha unutmadan, anneside ayni sekilde red ediyor mu?

Selamlar

TSfalcon
09.10.05, 16:33
yazilarini kirmizi olarak cevaplandirmaya calisim.

Sence bunda baba olarak dogru mu davrandi???
onun görüsüne bakilirsa dogru davranmistir.

Dogru olan iki sevgi arasinda bir secim mi yapmaktir illede???
Niye hem vatanini sevip hemde hatalidir ama benim oglumdur diye ikisine de sahip cikamiyor???
sahip cikmiyor en büyük nedeni defalarca uyardi oglunu.
cünkü babasi görürdü oglunun durumunu hosuna gitmezdi durumu.

Niye böyle olmasinda acaba benim de payim var mi diye kendini sorgulamiyor??? Böylesi sorumlu bir evlat babasi icin daha gerekli degilmidir??
Niye ???
iste bu düsüncen yanlistir,o cocugun babasi oglunu cok iyi yetistirdi.
cocugun üniversitedeki arkadaslari aklini almistir.o cocugun babasi akcabaatda
söförler baskaniydi.

Cünkü belkide bunu yapabilecek güclü ve sorumlu kisilige sahip degil??
Red ederek sorumlulugu da red etmis oluyor, ne dersin? Ve eger öyleyse bana göre kolaya kacmanin ta kendisi!!!
her insanin ayri bir düsüncesi vardir.o adaminda düsüncesi yalvardim yakardim
olmadi sonunda bunun olacagi belliydi.kentisi kacmiyor inat etti.

Ha unutmadan, anneside ayni sekilde red ediyor mu?
annesi daha cok merahmetli oglunun durumuna üzülüyor.her anne öyledir.

Selamlar
aleyküm selam

karasevda75
09.10.05, 17:54
yazilarini kirmizi olarak cevaplandirmaya calisim.

aleyküm selam

Cevap icin tesekkürler, aydinlatici oldu...
Kafama takilan 2 unsur var
1- sorumlulugu red etmedi -inat etti!
Cok iyi yetistirdigi halde üniversitede solcu gruplardan etkilenmesini engelleyemedi...yalvardi yakardi, yinede olmadi... uzaktan bakarak analiz ne kadar dogru yapilabilir bilmiyorum ama bi deneyelim isterseniz...
Bildiginiz üzere cocugun ilk egitimi aile ici egitimdir... bu cocugun iyi bir temel egitim aldigi halde, (ailenin maddi manevi sikintisi yok varsayalim), bu tarz grup ve fikirlerden bu denli etkilenmesi sasirtici degilmi sizce... niye bu kadar cabuk etkileniyor eger öyleyse??? Icindeki temel saglamsa dis faktörlerden etkilenme olasiligi aslinda cok azdir.... peki ideal sartlarda cocugunuzu büyüttünüz diyelim, niye cocugunuz sizden Identifikasyon yoluyla vatana sadakati ögrenmedi??? Bunu huyla vesaire aciklamaya düsünebilirseniz belki, ama unutmayin hic bir sey ve hic bir huy öylesine gelismez!!!
Herseyin bir sebebi var...ve eger bu insan ailesinden kopup, baska bir aileye(sol gruba) dahil olmayi seciyorsa, bunun da aile ici, bizim bilemiyecegimiz, sebepleri olmali...( mesela baba ile Konflikt, kardesler arasinda sorun, ilgisizlik, ciddiye alinmama vesaire).... cocuk yetistirmek cok zor ve ince bir alaka isteyen istir... ve siz "ben evladima herseyi verdim o hayirsiz cikti" dersiniz...
Evladiniz "ben hic ciddiye alinmadim ki, sadece babamin hirslarini yerine getirmek icin dogurulmusum" diyebilir....
Ne yazik ki biz cocuklarimizla yeterince konusup iliski kurmakta zorlanan belkide biraz geleneksel bir toplum yapisina sahibiz... ve bu gibi olaylarda bunun bedelini cok agir ödüyoruz... inat etmek ne kadar dogru bilemiyorum, diyorum ya ben olsam, kendimi acimasizca sorgularim...
2-Annenin tutumu: daha merhametli diyorsunuz, bana göre annenin bu durumda sergiledigi tutum merhamet degildir... o sadece cocugunu herseyi ile,
(.)oku ve bagirsagi ile seven ve kabul eden bir annedir, her gercek annenin olmasi gerektigi gibi...

Selamlar