Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Kus Gribi
Gardaslar, anlamadigim bisey var. Hurriyet`in anasayfasinda iki kus maset resim olarak verilmis. Bu kuslarin gözleri inanilmaz kötü gözüküyor. Bu normald de böyle mi? Yoksa hastalik nedeni ile mi? Bu Kus gribi felaket bisey olmali....
http://www.hurriyet.com.tr/anasayfa/
kuslarin gözleri biraz tuhaf gösüküyor ama normal, bence.
peki bunun asli varmi
LAHEY (İHA) - Hollanda Sağlık Bakanı Hans Hoogervorst'in, Türkiye'de ortaya çıkan kuş gribinin insan sağlığı açısından bir risk oluşturmadığını ifade ettiği bildirildi.
Sağlık Bakanı Hans Hoogervorst, Türkiye'de ortaya çıkan kuş gribinin insan sağlığı açısından bir risk oluşturmadığını belirterek, tatil için Türkiye'ye gidilmesinde bir sakınca bulunmadığını kaydetti.
www.mynet.com
namik kardesim , kus gribi bizim yillarca gördpgpmpz bir hastalik .Simdi bana nerden biliyorsun diye soracaksin ,Bnede manyasa kus gribinin oldugu yerden geliyorum .Türkiye de ailem de büyük tavuk yumurtacisi ...yani ben devamli tavukhanelerdeydim.
Fakat bu seferki diger gripler gibi degil en tehlikeli olani yani insana gecme risli olan arkdaki fark sadece bu.
ALLAH yardimciniz olsun. Cok zarar görmüs olmalisiniz simdi! Olsun. Yeterki insanlara gecmesin de maddi zarar karsilanir. Öyle degil mi?
namik kardesim , kus gribi bizim yillarca gördpgpmpz bir hastalik .Simdi bana nerden biliyorsun diye soracaksin ,Bnede manyasa kus gribinin oldugu yerden geliyorum .Türkiye de ailem de büyük tavuk yumurtacisi ...yani ben devamli tavukhanelerdeydim.
Fakat bu seferki diger gripler gibi degil en tehlikeli olani yani insana gecme risli olan arkdaki fark sadece bu.
dedigini okudum yillarca beri var.
baykaldan alinti :cool: . internet haber
baykal diyorki.
Daha önce radyasyonlu çay vakasına benzemiyor. Çünkü o zaman çayda radyasyon vardı.
Ancak şu anda herhangi bir virüs tespit edilmiş değil. CHP heyetinin bölgede yaptığı incelemeler sonucunda geçen sene de buna benzer kuş gribi salgını meydana geldiği öğrenildi.
Kimse farkında olmamış o zaman. O zaman da aynı çiftliklerde kanatlı hayvanlar yaşamlarını kaybetmişler. Geçen sene de binin üzerinde hayvan telef olmuş. Türkiye göçmen kuşların geçiş yolu üstündedir. Çok kolay bir şekilde kuşlar ülke üzerinden geçebilmektedir. Bunlara karşı etkin önlemlerin alınması gerekmektedir. Olaylara büyük bir panik havası verilmemesi lazım. Panik ve telaşa gerek yok. Soğukkanlı davranılması lazım. Ciddi tedbirler almak lazım. Tedbirlerin sadece Manyas bölgesiyle sınırlandırılmaması lazım. Göçmen kuşların geçtiği diğer yerler noktasında tedbirler almak lazım. Başbakan tavuk eti yemesinde bir sakınca yok başka başka şeylerine bakmak lazım."
**
kanki AGA,
manyas halkina gecmis olsun.
dedigini okudum yillarca beri var.
baykaldan alinti :cool: . internet haber
baykal diyorki.
Daha önce radyasyonlu çay vakasına benzemiyor. Çünkü o zaman çayda radyasyon vardı.
Ancak şu anda herhangi bir virüs tespit edilmiş değil. CHP heyetinin bölgede yaptığı incelemeler sonucunda geçen sene de buna benzer kuş gribi salgını meydana geldiği öğrenildi.
Kimse farkında olmamış o zaman. O zaman da aynı çiftliklerde kanatlı hayvanlar yaşamlarını kaybetmişler. Geçen sene de binin üzerinde hayvan telef olmuş. Türkiye göçmen kuşların geçiş yolu üstündedir. Çok kolay bir şekilde kuşlar ülke üzerinden geçebilmektedir. Bunlara karşı etkin önlemlerin alınması gerekmektedir. Olaylara büyük bir panik havası verilmemesi lazım. Panik ve telaşa gerek yok. Soğukkanlı davranılması lazım. Ciddi tedbirler almak lazım. Tedbirlerin sadece Manyas bölgesiyle sınırlandırılmaması lazım. Göçmen kuşların geçtiği diğer yerler noktasında tedbirler almak lazım. Başbakan tavuk eti yemesinde bir sakınca yok başka başka şeylerine bakmak lazım."
**
kanki AGA,gecmis olsun.
tabi ki bizim bölgede yaklasik 30milyona yakin tavuk yasiyor , her sene binlerce ölü olur biler tavuk vebasi derdik ...simdi ögrendik kus gribi oldugunu...BU 30 milyon tavuk yumurta ve besi tavuklari ..Banvit , seker pilic gibi dev firmalar da bizim bölgemizde.Dun konustum bizimkilerle Allaha sukur kümeslerde bir sey yok ..hersey normal seyrinde
tabi ki bizim bölgede yaklasik 30milyona yakin tavuk yasiyor , her sene binlerce ölü olur biler tavuk vebasi derdik ...simdi ögrendik kus gribi oldugunu...BU 30 milyon tavuk yumurta ve besi tavuklari ..Banvit , seker pilic gibi dev firmalar da bizim bölgemizde.Dun konustum bizimkilerle Allaha sukur kümeslerde bir sey yok ..hersey normal seyrinde
her sene binlerce olü olurken neden kimse incelemeye almadi?
galiba uzmanimiz yok.bu cok önemli degilmi.
Birde arada sirada Türk ekonomisine zarar vermek amaciyla böyle haberler yayiyorlar. Mesela Türk cayina zarar vermek amaciyla yillarca radyasyonlu dediler. Halbuki gecen bi adam cikti TV`ye dedi, bu cok sacma. Caylarimizda su an hicbir zararli etkisi yok. Mesela Türk Bakkallarinda Ceylon satiliyor. Bu yaprak caylardanmis. Onlar ingiliz ürünüymüs. Türk Ürünü gibi pazarliyorlar. Adamlardaki zekaya bak. Karadeniz cayi duruken biz de ingilizleri zengin ettik.
her sene binlerce olü olurken neden kimse incelemeye almadi?
galiba uzmanimiz yok.bu cok önemli degilmi.
dostum yumurtacilik hala cok ilkel metodlarla yapiliyor hala . incelendi ve tavuk vebasi dendi ....gercekten de tavuk vebasi kus gribinin bir versiyonu diyelim .Insana bir zarari yok .....her sene oluyor böyle selyer .Bu seferki ama farkli ...
Birde arada sirada Türk ekonomisine zarar vermek amaciyla böyle haberler yayiyorlar. Mesela Türk cayina zarar vermek amaciyla yillarca radyasyonlu dediler. Halbuki gecen bi adam cikti TV`ye dedi, bu cok sacma. Caylarimizda su an hicbir zararli etkisi yok. Mesela Türk Bakkallarinda Ceylon satiliyor. Bu yaprak caylardanmis. Onlar ingiliz ürünüymüs. Türk Ürünü gibi pazarliyorlar. Adamlardaki zekaya bak. Karadeniz cayi duruken biz de ingilizleri zengin ettik.
tabi ki bandirma 100.000 kisilik bir sehir , cok zengin bir yerkesim merkezi halki tavukcu yada ciftci oldugu icin ..su anda yumurtacilarin durumu iyi degil .gecen hafta yumurta borsaninda 105.000 olan yumurta 40.000 dusmus durumda .Bir tek yumurtanin maliyeti nerdeyse 40.000 civarinda
dostum yumurtacilik hala cok ilkel metodlarla yapiliyor hala . incelendi ve tavuk vebasi dendi ....gercekten de tavuk vebasi kus gribinin bir versiyonu diyelim .Insana bir zarari yok .....her sene oluyor böyle selyer .Bu seferki ama farkli ...
kanki AGA:
okudum gazetelerde ölümcü virus mus.
manyasdaki durum nasil?
namik haklisin cay konusunda cogu vatandasda kanser var.
Ya aslinda simdi böyle bir konuda zamani mi bilmem ama biraz gülelim istedim.
Simdi üc tavuk pazara cikiyorlar. Geze geze geliyorlar yumurta standina. Birinci tavuk diyor ki: "Bakin su yumurtalar benden. Tanesini 1 Dolara satiyorlar." Kendince övünüyor. Ikinci tavuk söyle bir bakiyor arkadasina, ve diyor ki: "Bak su yanindakilerde benden...tanesini iki dolara satiyorlar." O da havasini atiyor kendince. Ücüncü tavuk söyle bir bakiyor arkadaslarina. Kabariyor, kabariyor ve sunu diyor: "Valla, bende yumurtlayip satacaktim ama kocam üc kurus icin kicini yirtmaya degmez dedi." diyor.
Ha Ha Ha Ha
Valla fikra böyle kusuruma bakmayin.
kanki AGA:
okudum gazetelerde ölümcü virus mus.
manyasdaki durum nasil?
namik haklisin cay konusunda cogu vatandasda kanser var.
dostum manyasda ne kadar kanatli varsa her türden imha edildi malesef buna ne yazik ki kedi ve köpeklerde dahil oldu ..toptan temizlik yani ..ögrendigim kadar giris ve cikislar jandarma tarafindan karantina da , zaten pek büyük bir yer degil orasi .Kamyon ve arabalr konrol ediliyor ve cikarken dezenfekte ediliyor .Bakma devlet baba iyi önlem aldi bu sefer ...Allaha sukur kulucka devri bitti hastaligin bir sey yok simdilikkk.
Bábam anlatti bursa da tavukculara büyük bir seminer verilmis ku sgiribi ve korunma hakkinda
dostum manyasda ne kadar kanatli varsa her türden imha edildi malesef buna ne yazik ki kedi ve köpeklerde dahil oldu ..toptan temizlik yani ..ögrendigim kadar giris ve cikislar jandarma tarafindan karantina da , zaten pek büyük bir yer degil orasi .Kamyon ve arabalr konrol ediliyor ve cikarken dezenfekte ediliyor .Bakma devlet baba iyi önlem aldi bu sefer ...Allaha sukur kulucka devri bitti hastaligin bir sey yok simdilikkk.
Bábam anlatti bursa da tavukculara büyük bir seminer verilmis ku sgiribi ve korunma hakkinda
AGA.
senin dedigin gibiyse ozaman manyasin ekonomisine büyük bir darbemi oldu?
AB raporu korkutmustur devleti.
bursada cok sayida akrabam vardir.
insallah hükümet cifcilere ekonomi yardimi eder aksi taktirde batmis sayilir
tavukcular.
AGA.
senin dedigin gibiyse ozaman manyasin ekonomisine büyük bir darbemi oldu?
AB raporu korkutmustur devleti.
bursada cok sayida akrabam vardir.
insallah hükümet cifcilere ekonomi yardimi eder aksi taktirde batmis sayilir
tavukcular.
dostum yoksa tavukcunun yani bizlerin hali harabdir ...fazla dayanamayiz cunku Türkiyede isler pesin para ile dönmez , vadeli alip cekle ödersin .cek cikmazsa alana kadar zaten ceker bir kac ay...yani anlayacagin isler cok sakat bu anda
dostum yoksa tavukcunun yani bizlerin hali harabdir ...fazla dayanamayiz cunku Türkiyede isler pesin para ile dönmez , vadeli alip cekle ödersin .cek cikmazsa alana kadar zaten ceker bir kac ay...yani anlayacagin isler cok sakat bu anda
AGA.
simdi anladim manyasi,demek tavukculuk cok önemlidir.
asil mesele tekrar okadar tavuga veya kanatli hayvana sahip olmak degilmi?
suan senin ailen cok zarar gördümü?
AGA.
simdi anladim manyasi,demek tavukculuk cok önemlidir.
asil mesele tekrar okadar tavuga veya kanatli hayvana sahip olmak degilmi?
suan senin ailen cok zarar gördümü?
dostum esas Manyas degil , manyas sadece kucuk bir bölge cok kucuk .Esas merkez manyasa 12-13 km uzalikla olan Bandirma ve Edincik dir .Esas tavukculuk bölgeleri orasidir.Bizim tesisler de edincikte .Su anda Edincikte bir sey yok dostum hersey normal sadece yumurta fiyatlari cok dusuk ...
dostum esas Manyas degil , manyas sadece kucuk bir bölge cok kucuk .Esas merkez manyasa 12-13 km uzalikla olan Bandirma ve Edincik dir .Esas tavukculuk bölgeleri orasidir.Bizim tesisler de edincikte .Su anda Edincikte bir sey yok dostum hersey normal sadece yumurta fiyatlari cok dusuk ...
AGA.
beni bilgilendirdigin icin sagol,bende anneme devamli dedim aman anne
türk bakalindan tavuk alma,türklerin isine belli olmaz.her alte gazetelerden etkilendim.
insallah her sey yakinda düzelir,tekrar gecmis olsun.
AGA biraz yemek yiyip yatmaliyim oruc tutmaliyim.
kentine iyi bak görüsrüz.oki$
Not:Namik fikra icin sagol
AGA.
beni bilgilendirdigin icin sagol,bende anneme devamli dedim aman anne
türk bakalindan tavuk alma,türklerin isine belli olmaz.her alte gazetelerden etkilendim.
insallah her sey yakinda düzelir,tekrar gecmis olsun.
AGA biraz yemek yiyip yatmaliyim oruc tutmaliyim.
kentine iyi bak görüsrüz.oki$
Not:Namik fikra icin sagol
sagol dostum kendine iyi bakkkk