PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Nasıl vurdunuz o körpe yavrulara, vicdansizlar ?

kanki
26.10.05, 14:43
Nasıl vurdunuz o körpe yavrulara. Hiç mi vicdanınız sızlamadı? Malatya'daki çocuk yuvasındaki o dehşet görüntüler herkesi şok etti. İşte insanı donduran o kareler..
Dün akşam Star TV'deki 'Deşifre' programında yayınlanan kimsesiz çocuklara dayak ve şiddet görüntülerinin ardından Türkiye ayağa kalktı. Zalim bakıcılar minik yavruları acımasızca dövmesi büyükm tepki topladı. Bakıcıların fiziksel şiddeti kadar söyledikleri sözler de dehşet vericiydi. Kimi çocuklar yerden yere vurulurken kimileri de bir eşya gibi kanepelere fırlatılıyor.

Dehşet veren sözler ve fotoğraflar

Kes sesini!

Yemin ederim seni boğarın bana cinnet geçirttiniz

Çek kafanı çek! İ... soyları!

Acıyor başım acıyor!

Seni gebertirim sus sus diyorum sus kes kesini

-
-----------------------
Kimsesiz cocuklarin yurtlarinda dayak ve sidet kol geziyor ,cocuklari her gün döven vicdaiz bakicilar neden ceza almyor ? hic mi vicdani yok bu serefsizlerin ? arkadaslar rsim karelerini buraya koymuyorum cunu inanin icim eridi , sinirimden aglamak istyiorum bu kimsesiz ufak yavrulari gördükce
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=321724

kanki
26.10.05, 14:46
arkadaslar su vicdaniza bakin ,bunun cezasi nerde ? nerde devlet ?

http://www.sonsayfa.com/haber.php?haber_id=102232

Bilge Khan
26.10.05, 15:01
arkadaslar su vicdaniza bakin ,bunun cezasi nerde ? nerde devlet ?

http://www.sonsayfa.com/haber.php?haber_id=102232

nerede Dünya ! Die ganze Welt ist ungerecht! Jemadn tötet einen andern und kommt dann nach 5 Jahrne wieer heraus, während der Tote im Grab schn vergamelt und vergessen ist! Ist das Gerechtigkeit =?

Ay_Dogar
26.10.05, 16:44
Eh okullarde bile eti senin kemiği benim düşüncesi olursa,böyle vakalara şaşmamak gerek.Toplumda şiddetsiz büyün çocuk nadiren bulunur.
Ordaki bakıcı pisliklerde ayni gördüklerini uyguluyorlar.
Hem temizlik işçcilerinin yuvadaki cocuklar ile ne alakaları var onu anlamadım.
Ama Türkiyede herşey mümkün.

tralles
26.10.05, 19:04
Milliyet gazetesinin sitesinde gördüm.

Yaziklar olsun!

Telli Baba
26.10.05, 19:06
Hier ist ein Direktlink mit dem Video und ein Beispiel für Qualitätsarbeit.

http://www.milliyet.com.tr/2005/10/26/son/resim/yuva.wmv

Gök Türk
26.10.05, 19:34
KORKUNÇ İDDİA: ANKARA'DAN GELEN MÜFETTİŞLER AĞLAYARAK AYRILDI

''Ankara'ya şikayet etmiştik'' Malatya Çocuk Yuvası'nda kalan 0-6 yaş grubu çocukların ''bakıcı anneler'' tarafından terlik ve sopayla dövülmelerine ve hakaret ile işkence görmelerine, kentteki sivil toplum örgütleri büyük tepki gösterdi.

http://www.haberturk.com/foto/mansetmalatya261020052.jpg

Malatya Himayeye Muhtaç Yaşlılar ve Çocukları Koruma Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Ece Buldan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yuvaya sürekli yardım yaptıklarını belirterek, çocukların orada işkence gördüğüne ilişkin birçok kez ilgili makamlara şikayette bulunduklarını söyledi.

Şikayetleriyle ilgili sonuç alamadıklarını öne süren Buldan, ilgili bakanlığa yaptıkları müracaat neticesinde kente 2003 yılında Ankara'dan 4 müfettişin inceleme yapmak üzere geldiğini kaydetti.

''Türkiye'nin yeni öğrendiği bu olaya biz yıllardır tanıklık ediyoruz'' diyen Buldan, şöyle konuştu:

''6-7 yıl önce yanımda kalan bir kadının çocuğunu götürmüştük. Sonra sırtında sopa izleri tespit ettik. Ayrıca çocukların ruh halinden işkence gördüklerini anlıyorduk. Vatandaşlardan çok fazla ihbar geliyordu. Israrlı başvurularımız üzerine 2003'te Ankara'dan gelen müfettişlerden biri kentten ağlayarak gitti. Ama yaşananlar raporlarla belgelenemedi. Sonrasında idari değişiklikler oldu. Herhangi bir netice alamadık. Yaptığımız müracaatları, şikayetleri (şov yapıyor) diye değerlendirdiler. Hatta bizi oradan uzaklaştırmak için kendi bünyelerinde bir dernek kurdular.''

EĞİTİM-SEN DAVA AÇACAK
Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Erdoğan Canpolat ise çocuk yuvasında yaşananların üzücü ve acı olduğunu ifade etti.

Sendika olarak olayın sorumluları ile ilgili yargıya şikayette bulunacaklarını belirten Canpolat, bu tür olayların Türkiye'nin birçok yerinde yaşandığını ileri sürdü.

Canpolat, şunları kaydetti:

''Sorumlularla ilgili yapılan cezalandırmaların devamının gelmesi ve en şiddetli şekilde cezalandırılması gerekir. Ama önemli olan mantığı değiştirmek. Çocuk yuvalarındaki bu tablolar, orada hizmet veren personelin eğitimsizliğinden kaynaklanıyor.

'TÜYLERİMİZ DİKEN DİKEN OLDU'
Bir Damla Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı İlker Yasin Yiğit, televizyonda görüntüleri izlerken ''tüylerinin diken diken olduğunu'' söyledi. Çocuk yuvasına geçmişte bir gezi düzenlediklerini hatırlatan Yiğit, ''Yuvadan güzel izlenimlerle ayrıldık. Ancak akşam ekranlardan izlediğimiz dayak görüntüleri bizi çok üzmüştür.'' Öte yandan, çocuk yuvasının önünde toplanan bazı vatandaşlar olaya tepki gösterdiler.

'TBMM'DE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN...'
Bu arada, merkezi Elazığ'da bulunan Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YADER) Genel Başkanı Salih Çetin Malatya'da çocukların dövülmesi olayıyla ilgili TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya Çocuk Yuvası'nda kalan çocukların karşı karşıya kaldıkları şiddet ve işkenceyi üzüntüyle izlediklerini söyledi.

Devlet koruması altında kalan çocukların, şiddet ve işkenceye maruz kalmamaları için gerekli yasal düzenlemelerin ve denetimlerin hızla yapılmasını istediklerini belirten Çetin, ''Milletvekillerimizi bu olayla ilgili olarak araştırma komisyonu oluşturmak suretiyle olayın incelenmesini ve tekrarlanmaması için neden ve sonuçlarının ayrıntılı bir şekilde belirlenmesini istiyoruz'' dedi.

Kaynak: Haberturk.com

Gök Türk
26.10.05, 19:40
Çocuklara yapılan işkenceyi dün Deşifre adlı programda gördüm, gördüm ama gördüklerime inanamadım. “Hadi beni sev” diyen ve böylece sevgiye muhtaç olduğunu belirten küçük çocuklara verilen sevgi değil, dayak. Çocukları dövmekle yetinmeyip ayrıca kendi pisliğini yediren aşağılık hayvanlar, ömür boyu hapise mahkûm edilmelidir. Fakat Ankara’dan gelen ve gördüklerini raporlarda belgelemeyen sözde müffettişlere ne demeli? Bence onlarda Vatan’a ihnetten yargılanmalıdır.

O çocuklara işkenceyi çektiren o kanı bozuk parazitlerin Allah’tan belalarını bulmaları için dua ediyorum!

Telli Baba
26.10.05, 19:45
Çocuklara yapılan işkenceyi dün Deşifre adlı programda gördüm, gördüm ama gördüklerime inanamadım. “Hadi beni sev” diyen ve böylece sevgiye muhtaç olduğunu belirten küçük çocuklara verilen sevgi değil, dayak. Çocukları dövmekle yetinmeyip ayrıca kendi pisliğini yediren aşağılık hayvanlar, ömür boyu hapise mahkûm edilmelidir. Fakat Ankara’dan gelen ve gördüklerini raporlarda belgelemeyen sözde müffettişlere ne demeli? Bence onlarda Vatan’a ihnetten yargılanmalıdır.

O çocuklara işkenceyi çektiren o kanı bozuk parazitlerin Allah’tan belalarını bulmaları için dua ediyorum!

Allah'tan belalarını bulana kadar beklemeye tahammülüm yok, hukuki işlemler derhal başlatılması lazım. O çocuklar yuva sıcaklığına ven insan sevgisine muhtaç. İşkence her zaman için insanlık suçudur. Bunu da anlıyalım bu arada.

Gök Türk
26.10.05, 20:08
Allah'tan belalarını bulana kadar beklemeye tahammülüm yok, hukuki işlemler derhal başlatılması lazım. O çocuklar yuva sıcaklığına ven insan sevgisine muhtaç. İşkence her zaman için insanlık suçudur. Bunu da anlıyalım bu arada.

Elbette başlatılmalıdır. O hayvanlar sadece ve sadece ömür boyu hapiste kalmasını hak ediyor. Fakat iyürek parçalayan bir nokta daha var: Türkiye’de ki şu lanetolası denetim eksikliği. Bir kuruluş çocuk esirgeme kurumunda çocuklara işkence yapıldığını Ankara’ya bildiriyor. Ankara’da ki yetkililer önce “şov yapıyorlar” diye aldırmıyorlar ve sonradan oraya bir müfettiş gönderiyorlar. Müfettiş geliyor, herşeyi görüyor, ağlayarak Ankara’ya geri dönüyor? Peki, NEDEN BIRŞEY YAPILMIYOR?

Neden Malatya Emniyet Müdürlüğüne gidip yurttaki hayvanlara karşı suç duyurusunda bulunulmuyor? Neden Ankara’da bu işin peşine düşülmüyor? Neden? Neden? Neden?

kanki
26.10.05, 21:45
inanilmaz selyer bunlar , bu görüntüler tüm dunyd geciyor ....bun hayvanlarin hepsinin tutuklanmasi gerekiyor ?

Ruh kiz
26.10.05, 21:52
:kafa: Yahu bunu yapanlari Hayvanat bahcesine atmali. Bunlar insan olamaz....Hala shoktayim.

Gök Türk
26.10.05, 23:32
ŞOK! DAYAK VAKASINDA 2. DALGA! ÇOCUKLARA TECAVÜZ DE EDİLMİŞ Dayağın ardından tecavüz Malatya’daki kimsesizler yurdundaki dayak skandalına tecavüz de eklendi. Yurtta çocukları bulunan bir anne CNN Türk muhabirine verdiği röportajda şunları söyledi: http://www.haberturk.com/http://www.haberturk.com/htimgs/0.gif

http://www.haberturk.com/foto/mansettecavuz261020051.jpg

7 yaşındaki kız çocuğum tecavüze uğradığın söyledi. Ben müdüre söyledim. MÜDÜR AL EVINE GÖTÜR DEDI. Devlet bağış verirse evime götürürm dedim. Çocuğumu tecavüze uğradığını söylemekten utanıyorum.

Gece gündüz ağlıyordu. Yurttan çocuğumu almak istedim. Ancak durumum olmadığı için alamadım. Müdür istemiyorsanız alın dedi. Eşim 6 ay önce evden kaçtı. Ben annemle yaşıyorum. Ama annemin yanında yaşıyorum.

Küçük çocuğum tecavüze uğradı. Diğer çocuğumda dayak yedi.

Kaynak (http://www.haberturk.com/news/202787.html)

Gök Türk
26.10.05, 23:34
Inanamıyorum ya, insanlık ölmüş be kardeşim. Arkadaşlar, şu ahlaksızlığın, şerefsizliğin, onursuzluğun boyutlarına bakın. Bunları ipte sallandırmak gerekiyor.

Gökcen
26.10.05, 23:35
:buuh: :buuh:
Inanamıyorum ya, insanlık ölmüş be kardeşim. Arkadaşlar, şu ahlaksızlığın, şerefsizliğin, onursuzluğun boyutlarına bakın. Bunları ipte sallandırmak gerekiyor.
ALLAH tez elden belalarini versin mübarek ramazan hakki hürmetine..aaaaaaaaaa :kafa:

dertli4u
26.10.05, 23:54
arkadaslar

biz toplum olarak topluca siyasetle ugrasip, birbirimizi yerken, esas ilgilenmemiz gereken meseleleri göremiyoruz maalesef.

bu görmeye dayanamadigimiz hadiselerin benzerleri, akil hastanelerinde, diger illerdeki cocuk yuvalarinda, hapishanelerin sübyan koguslarinda, cocuk islah evlerinde de olyuor.

ve maalesef oluyor.

ben beklerdim ki, hükümet, sivil toplum örgütleri ve vatandaslar, aninda malatyaya hareket ederek, olayin sorumlularini tespit edip, yargiya intikal ettirmeliydiler.

ayrica, cocuk esirgeme kurumunun tüm yöneticilerini aninda görevden almaliydilar.

haberlerinin olmamasi onlari sorumluluktan kurtarmaz.

hatta, haberlerinin olmamasi bile basli basina bir suctur.

TSfalcon
27.10.05, 00:39
tv lerde videolara baktim.ilginc olan bazi hemsireler basörtülü,ben böyle yalandan dine saklanan basörtü takan insanin icine ederim. :kafa:

gelelim konuya.
arkadaslar lütfen cevaplayin.
türkiyede MIT var bilirsiniz,peki türkiyede cocuk yuvasi ve yaslilar yurdu icin
ayni MIT gibi gizli istihbarat varmi?kimin neyapdigi anlasilir!

neden bu olaylari gizli istihbarat gibi bir sey ortaya cikaramiyor.
böyle bir istihbarat olsa doktor ve hemsirelerin pislikleri ortaya cikmaz mi?

ya bizde bu tür istihbarat yok,yada türkiyedeki görevlilerin cogu serefsiz.
bunlardan ikisi olmali,yoksa yaniliyormuyum :confused:

tv de görmüstüm,türkiyede hirstiyanlarin yaslilar yurdu var,okadar temiz ki
hemsireleri bile serefli is yapar.

millet olarak cok duyarsizsik.
hiristiyanlar bizden daha merahmetli.

Ay_Dogar
27.10.05, 00:46
Müdürün arkasi saglam demek yoksa coktan olay ortaya cikardi.Ne olacak simdi?Kendimizi kandirmayalim.Müdür ve yardimcilara baska kentlere tayin edilecekler ve yerine gelenler eskilerine aratmicak.Bu devran böyle dönüyor türkiyede.

Telli Baba
27.10.05, 00:48
Hicbir olmiyacak.Müdürün arkasi saglam demek yoksa coktan olay ortaya cikardi.Ne olacak simdi?Kendimizi kandirmayalim.Müdür ve yardimcilara baska kentlere tayin edilecekler ve yerine gelenler eskilerine aratmicak.Bu devran böyle dönüyor türkiyede.

Türkiye'nin ne olduğunu bu 5 satırla anlatmış oldun. Maalesef öyle. Hukuk doğru dürüst işlemedikçe yargımız tam bağımsız (kuvvetler ayrımı ) hareket edemedikçe Türkiye'de adil düzeni aramak çok zor birşey olacak.

Gök Türk
27.10.05, 00:50
Türkiye'nin ne olduğunu bu 5 satırla anlatmış oldun. Maalesef öyle. Hukuk doğru dürüst işlemedikçe yargımız tam bağımsız (kuvvetler ayrımı ) hareket edemedikçe Türkiye'de adil düzeni aramak çok zor birşey olacak.

Peki bu sorunlar nasıl çözülecek? Müzekareler en azından bu konuda bize fayda getirecek mi?

Telli Baba
27.10.05, 01:05
Peki bu sorunlar nasıl çözülecek? Müzekareler en azından bu konuda bize fayda getirecek mi?

Soru işareti yerine nokta koyabilirsin. Evet Müzakereler bize kuvvetler ayırımı konusunda daha adil bir düzen getirecek ve daha fazla şeyler getirecek. Zaten sırf bunun için AB taraftarıyım.

Carlito
27.10.05, 02:39
arkadaslar

biz toplum olarak topluca siyasetle ugrasip, birbirimizi yerken, esas ilgilenmemiz gereken meseleleri göremiyoruz maalesef.

bu görmeye dayanamadigimiz hadiselerin benzerleri, akil hastanelerinde, diger illerdeki cocuk yuvalarinda, hapishanelerin sübyan koguslarinda, cocuk islah evlerinde de olyuor.

ve maalesef oluyor.

ben beklerdim ki, hükümet, sivil toplum örgütleri ve vatandaslar, aninda malatyaya hareket ederek, olayin sorumlularini tespit edip, yargiya intikal ettirmeliydiler.

ayrica, cocuk esirgeme kurumunun tüm yöneticilerini aninda görevden almaliydilar.

haberlerinin olmamasi onlari sorumluluktan kurtarmaz.

hatta, haberlerinin olmamasi bile basli basina bir suctur.

Evet ufaktan basliyan hatalar büyüdükce büyor. Bunlara dur demenin bir yolu var, durdurmak! Burda onca okumus Insan var elimiz varipta en azindan Protesto Maileri göndere biliriz. Ama icinde cözüm önerileriyle. Ahlaksiz bir sekilde degil. bakin sizin su su Probleminiz var, bizde bunun üzerine düsündük ve sunlar sunlar isinizi kolaylastirir.
Haketen birbirimizi yemkden baska bir ise yaradigimiz yok. Artik su kani sakinlestirmenin zamani geldi.

Beni birsey bozuyorsa oda Gazetecilik ve Televizyonlar. Acayip hasta ediyor beni. Ya kardesim siz Marslimisinz ne siniz. Motvation ne bize aktarmak istedikleriniz ne. Gazete ve TV Insan icin ne anlama geliyor. Haber nedir gereyi nedir. Yazilanlar TVlerde yayinanlanan Programmlar bunlar nedir?

Göbek yarismalari sayesinde bizim millet dünyada en güzel köbek atan halk oldu TSK :aferin: anlayana dovul zurna saz

kanki
27.10.05, 05:53
o cocuklar , ufak yavrular bizim gelcegimiz .Onlari dövünce sanki daha iyi mi insan oluyor ? hayir asi oluyorar suca itiliyorlar ...hala icim sizliyor o tokalari gördükce ...ama iki tanesi tututladilar , iceri attilar.Bugun halk galyane geldi yine , bayagi bir kalabalik toplandi binanin önünde

kanki
27.10.05, 06:11
Malatya’daki yuvada dayak skandalına şimdi de tecavüz iddiaları karıştı !

Malatya’daki kimsesizler yurdundaki dayak skandalına tecavüz de eklendi. Yurtta çocukları bulunan bir anne CNN Türk muhabirine verdiği röportajda şunları söyledi:

7 yaşındaki kız çocuğum tecavüze uğradığın söyledi. Ben müdüre söyledim. Müdür al evine götür dedi. Devlet bağış verirse evime götürürm dedim. Çocuğumu tecavüze uğradığını söylemekten utanıyorum.

Gece gündüz ağlıyordu. Yurttan çocuğumu almak istedim. Ancak durumum olmadığı için alamadım. Müdür istemiyorsanız alın dedi. Eşim 6 ay önce evden kaçtı. Ben annemle yaşıyorum. Ama annemin yanında yaşıyorum.

Küçük çocuğum tecavüze uğradı. Diğer çocuğumda dayak yedi.

http://www.haber3.com/detay.haber3?ID=66879
------------------
eger ki böyle bir sey varsa ,halk orasini yikar tas üzerinde tas birakmaz bakin söylyürum size

kanki
27.10.05, 06:19
0-6 yaş Nazi kampı

Mikail PELİT-Şeyhmus ÇAKAN MALATYA, DHA

Devletin şefkatine sığınan kimsesiz çocuklara bakıcının yaptığı akıl almaz işkencelerin görüntüleri izleyenlerin kanını dondurdu. ‘Sev beni’ diye çığlık atan çocukların işkenceyle cezalandırıldığı yurdun 2 görevlisi tutuklandı.

STAR TV’de önceki gece yayınlanan ‘Deşifre’ programında, 0-6 yaş grubundaki 46 çocuğun barındığı Malatya Çocuk Yuvası’ndaki bakıcıların devlet koruması altındaki çocuklara yaptıkları korkunç işkence görüntüleri, Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Olayın geçtiği Malatya’da galeyana gelen bazı vatandaşlar gece yarısı Çocuk Yuvası önüne akın etti. Saat 01.00’de sayıları 150’yi bulan grup, uzun süre protesto gösterisi yapıp sorumluların cezalandırılmasını istedi.

5 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Yuvadaki işkence ve dayak görüntülerinin yayınlanmasından sonra aralarında Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler ve Yuva Müdürü Niyazi Yıldız, yuva hemşireleri Sıtkıya Boran, Zerrin Kara ile adı açıklanmayan 1 hizmetli açığa alındı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Malatya Cumhuriyet Savcısı, dün sabah Malatya Çocuk Yuvası’na gelerek soruşturma başlattı.

İKİ KADINA TUTUKLAMA

Bu soruşturmanın ardından çocukları terlik ve sopayla dövdükleri, onlara hakaret ettikleri görüntülerden belirlenen ‘bakıcı anne’ Naciye Tutal, yuvanın temizlik işini üstlenen Gülba Temizlik Şirketi çalışanları Nezamet Demirtaş, Şefika Solmazgül, Elif Binatlı gözaltına alındı. 4 kadından, Şefika Solmazgül ve Elif Binatlı tutuklandı. Olayı ‘insanlık dışı’ diyen iteleyen Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, ‘Bunu yapanlar insan olamaz’ dedi.

8-15 YIL HAPİS

Malatya Baro Başkanı Mehmet Görgeç, yeni TCK’ya göre, çocuklara işkence ve dayak atan kadınların, işkence ve eziyet suçundan yargılanabileceklerini belirterek, çocuğa karşı işlenen işkence ve eziyet suçunun yasaya göre 8-15 yıl hapis cezası gerektirdiğini söyledi.

Psikolojik tedavi şart

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/620713.jpgİNÖNÜ Üniversitesi’nde görevli Çocuk Psikiyatrı Doktor Özlem Özel Özcan, yuvada şiddete maruz kalan çocukların acilen psikolojik tedavi altına alınması gerektiğini söyledi. Özcan, yuvada uygulanan şiddet ve işkencenin uzun bir süredir yapıldığı yönünde izlenimler edinildiğini belirterek, çocukların şu anda ciddi bir psikolojik travma yaşadıklarını ifade etti.

Yürekleri dağlayan sözcük: Sev beni

MALATYA’da 0-6 Yaş Çocuk Yuvası’nda gizli kamera ile çekilen görüntülerde bakıcı kadın kızlı erkekli çocukları çırılçıplak soymuş ve banyoya sokmuş. Hepsi tir tir titriyor; çığlık çığlığa ağlıyorlar. Sanki bir Nazi Kampı. Bir gaz odası eksik. Çocuklara ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunan görevli, çırılçıplak çocukların üzerine sıcak su dökerken, ‘huysuzlananların’ başlarına ellerindeki tasla vuruyor. Minik çocuklardan biri, kendilerini her fırsatta azarlayan, elle, terlikle, sopayla dayak atan, yere, duvara, koltuğa fırlatan görevliye ‘Haydi beni sev’ diyor. Sevgiye duyduğu özlemi dile getiren çocuğun aldığı yanıt, bir kenara itilmek oldu.

Dramın içinden

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/620746.jpgYuvada kalan bir çok çocuğun yüzlerinde darp izleri ve çizikler vardı. Bir yetkili, ‘Çocukların tırnakları uzamış. Birbirlerinin yüzlerini çizmişler. Bize böyle söylendi’ diyor. CNN Türk muhabirinin mikrofon uzattığı işkenceye maruz kalan bir çocuk, ‘Bizi Şefika, Naciye, Elif, Nezamet anneler dövdü’ diyor. Bazı çocuklar da gazetecilerin etrafını sarıp, ‘Bizi de götürün’ diye yalvarıyor.

Görevliler AKP’li

ANAVATAN Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler’in AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt’un kirvesi, işe alınan kadınların da AKP Kadın Kolları üyesi olduğunu iddia etti. Sarıbaş, ‘Ehli insanları görevden uzaklaştırıp yandaşlarını göreve alanların sorumluluğu vardır. Çocuk bakımı konusunda en ufak bilgisi olmayan kadınlar, sırf AKP kadın kollarına mensup diye işe alınmıştır. Çocuk bakımı konusunda yetişen bir çok üniversite öğrencisi ise işsiz gezmektedir.’

Çocuklarını pencereden görebildihttp://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/620714.jpg

ÇOCUKLARIN aileleri yuvaya akın etti. Zekiye Sandık, ‘Üç çocuğumu bakamadığımız için yuvaya vermiştik. Geri alacağım’ dedi. Yuvada 6 yaşında kızı bulunan Tülay Bayram geçen yıl da çocuğunun dövüldüğünü, ancak utandığı ve maddi imkanı olmadığı için alamadığını söyledi.

Rezalet biliniyordu

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Malatya Çocuk Yuvası’nda yaşanan ‘İnsanlık dışı uygulamaların’ aylar öncesinden bilindiğini iddia etti. Ağar, ‘Kentteki sivil toplum örgütleri, Malatyalı hemşehrilerimizce de malum olan bu konuyu aylar önce Ankara’ya bildirmiş. Gelen müfettişlerin ağlayarak geri dönmesine rağmen bir sonuç alınamadığı görülmüştür’ dedi.

ÖFKE YAĞDI

MALATYA’da yaşananlara Hürriyet okurları da ağır tepki gösterdi. www.hurriyet.com.tr’ye (http://www.hurriyet.com.tr’ye/) dün saat 18.00 itibariyle rekor sayıda 1400 tepki mesajı geldi. İşte bu mesajlardan bazıları:

Kızıma sarıldım

Nuray Uygur Sırf psikolojim bozulmasın diye bütün görüntüleri izleyemedim bile. Görüntülerden sonra uyuyamadım, kızıma sarılıp kaldım sadece.

Bunun adı cinayet

Cevdet Maraş İnsanları öldürmek nedir, bilir misiniz? Kimisini silahla, kimisini de böylece psikolojik hasta edip hayatı zehir ederek.

Krizler geçirdik

Cengiz Bektaş Eşimle izlerken krizler geçirdik. O çocuklar gelecekte bir katil olmakta haklı olacaklar.

Depremden beter bu

Çetin Aydınyılmaz İzmir’i 5.9’luk deprem salladı, asıl bu olay tüm Türkiye’yi 7,5 şiddetinde sallamalı.

Bakan istifa etsin

Nilüfer Akgül Devlet Bakanı Sayın Nimet Çubukçu, olaylar kendi sorumluluğunda bir yuvada yaşandığı için siyasi sorumluluğu üstlenerek derhal istifa etsin.

Hürriyet, unutturma

Mehmet Tuğrul Sevgili Hürriyet, seni 4 kuşak okuduk. Bize borcun var. Şimdi ödeme sırası. Malatya olayını gündeminden düşürme.

Bakıcı değiller ki

Ahmet Kurt Avrupa’da yaşayan Sosyal Hizmetler mezunu bir kişiyim. Burada çocuk yuvalarında temizlik işçilerini bakıcı olarak çalıştırmıyorlar.

Bir şey değişmez

Kokut Kolerkılıç Suçluları assanız ne değişir ki? Potansiyel suçluyu böyle yetiştirip, hapse tıkıp, sonra da salmıyor muyuz?

sunx1569
27.10.05, 13:52
Duyduguma göre, gazatecinin teki 3 Gün o bakimevinde saklanip filimleri cekmis.
Eger bu dogru ise, daha kötü seyleri görmedigimize sasiyorum. :confused:
siz dayak yiyen cocuk görmediniz herhalde.

Yakamoz
27.10.05, 14:32
o cocuklar , ufak yavrular bizim gelcegimiz .Onlari dövünce sanki daha iyi mi insan oluyor ? hayir asi oluyorar suca itiliyorlar ...hala icim sizliyor o tokalari gördükce ...ama iki tanesi tututladilar , iceri attilar.Bugun halk galyane geldi yine , bayagi bir kalabalik toplandi binanin önünde

Hakilisin o yurdda böyle siddete maruz kalan cocuklar gelecgin hirsizi, teröristi katili oluyorlar.

Dev-Sag[C*]
28.10.05, 22:57
Nasıl vurdunuz o körpe yavrulara. Hiç mi vicdanınız sızlamadı? Malatya'daki çocuk yuvasındaki o dehşet görüntüler herkesi şok etti. İşte insanı donduran o kareler..
Dün akşam Star TV'deki 'Deşifre' programında yayınlanan kimsesiz çocuklara dayak ve şiddet görüntülerinin ardından Türkiye ayağa kalktı. Zalim bakıcılar minik yavruları acımasızca dövmesi büyükm tepki topladı. Bakıcıların fiziksel şiddeti kadar söyledikleri sözler de dehşet vericiydi. Kimi çocuklar yerden yere vurulurken kimileri de bir eşya gibi kanepelere fırlatılıyor.

Dehşet veren sözler ve fotoğraflar

Kes sesini!

Yemin ederim seni boğarın bana cinnet geçirttiniz

Çek kafanı çek! İ... soyları!

Acıyor başım acıyor!

Seni gebertirim sus sus diyorum sus kes kesini

-
-----------------------
Kimsesiz cocuklarin yurtlarinda dayak ve sidet kol geziyor ,cocuklari her gün döven vicdaiz bakicilar neden ceza almyor ? hic mi vicdani yok bu serefsizlerin ? arkadaslar rsim karelerini buraya koymuyorum cunu inanin icim eridi , sinirimden aglamak istyiorum bu kimsesiz ufak yavrulari gördükce
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=321724

Bu Millette hic insanlik ve Allah korkusu kalmadimi be :motz:

Dev-Sag[C*]
28.10.05, 23:02
Bir Sorum olacakti bir Yetimi evlat edipte Türkiyeden almanyaya getirmek zormu ?

dertli4u
29.10.05, 00:41
']Bir Sorum olacakti bir Yetimi evlat edipte Türkiyeden almanyaya getirmek zormu ?

hayir zor degil ama belli sartlari var.

belli bir yasin altinda ve üstünde olmayacaksin.

yeterli evin ve maddiyatin olacak.

bunlari linklerden ögrenebilirsin.

http://www.bnotk.de/notartaetigkeiten/ehe_partnerschaft_familie_kind erundadoption.htm

http://www.zukunftfuerkinder.de/auslandad.htm

kanki
29.10.05, 06:03
bu cocuklarin zaten psikoloji bozuk , ana baba sevgisi ariyorlar .Baksaniza ufaklik bakicisina hadi sev beni diyor ya ..sevgiye ihtiyaci var yavrularin ama sevgi yerine suratinin ortasina tokat aliyor.Bu ufaklik nasil bir toplum dusmani olarak yetismesin ?

LAZ
29.10.05, 12:02
In einem staatlichen Kinderheim in der osttürkischen Stadt Malatya haben Angestellte Fernsehberichten zufolge ihre teilweise erst zwei Jahre alten Schützlinge mit Pantoffeln und Stöcken geschlagen, sie getreten und mit heißem Wasser gequält. Nachdem die Misshandlungen im Heim für Kinder bis sechs Jahren durch Filmaufnahmen publik gemacht wurden, kündigte der Gouverneur von Malatya, Osman Derya Kadioglu, die Bestrafung der Verantwortlichen an.

Drei tatverdächtige Frauen wurden nach Angaben des Nachrichtensenders CNN-Türk festgenommen. Insgesamt acht Angestellte, darunter auch der Heimleiter und für die Reinigung des Heims verantwortliche Frauen, wurden ihrer Posten enthoben.

Der Skandal ist erst ans Tageslicht gekommen, nach dem ein Fernsehsender heimlich aufgenommenes Bildmaterial publik gemacht hat. Die Filmaufnahmen zeigten unter anderem, wie eine Betreuerin zwei kleine Kinder mit den Köpfen zusammenschlägt. Bei 21 von 44 Kindern wurden im Rahmen von medizinischen Untersuchungen Verletzungen festgestellt, die auf eine äußere Gewalteinwirkung hinweisen.

Laut türkischen Medienberichten hatte eine Heimangestellte vor mehreren Monaten auf die Misshandlungen im Kinderheim aufmerksam machen wollen. Nachdem sie sich darüber beschwert hat, wurde sie ihres Postens enthoben. Für einen weiteren Skandal sorgte auch, dass die Gewerkschaft für Gesundheitsberufe Türk Saglik Sendikasi vor vier Monaten einen umfassenden Bericht über die Misshandlungen im Heim an die für Frauen- und Familienfragen zuständige AKP-Ministerin Nimet Cubukcu leitete. Es wurden jedoch keine Ermittlungen eingeleitet.

Wie der Anavatan-Abgeordnete Süleyman Saribas äußerte, soll es sich bei den Betreuerinnen und dem Reinigungspersonal um Mitglieder eines AKP-Frauenflügels handeln. Den zuvor im Kinderheim tätigen ausgebildeten Betreuerinnen wurde gekündigt, nachdem der AKP-Politiker Ali Osman Baskurt seinem Familienfreund Yakup Güler den Posten des Zuständigen Leiters für Gesundheitsfragen in Malatya zuschob. Güler wiederum wechselte das Betreuer- und Reinigungsteam unter anderem gegen Angestellte aus einer Reinigungsfirma eines Freundes aus. Bei den neuangestellten Frauen handelt es sich laut Saribas um Analphabetinnen und Grundschulabsolventinnen, die sich während des Wahlkampfes als Wahlhelferinnen für die AK-Partisi engagierten.

LAZ
29.10.05, 12:04
Bei der EU die Türkei wegen Laizismus verklagen, aber selbst die einfachsten Menschenrechte mit den Füßen treten, so sind diese heuchlerischen AKP-Frauen:kafa:

Yakamoz
29.10.05, 13:16
@LAZ Bitte Quellenangabe machen!

Danke

Wolfsblut
29.10.05, 13:42
Schrecklich,Unfassbar !!!

Wie kann man nur solche gestörte Menschen in den Kinderheimen arbeiten lassen,für immer wegsperren :motz: !!!!.

Warum haben die Kameraleute nichts unternommen , sie müssten sofort einschreiten aber nein es wird weiter aufgenommen und weiter zugeschaut wie die Kinder geprügelt werden :motz: .

Ich hasse es über alles wenn man Kinder leid zufügt, die auch noch Waisenkinder sind :buuh:

Dev-Sag[C*]
15.11.05, 02:09
Bei der EU die Türkei wegen Laizismus verklagen, aber selbst die einfachsten Menschenrechte mit den Füßen treten, so sind diese heuchlerischen AKP-Frauen:kafa:

Und zur welchen Gesinnung gehören die Frauen die sich auf den Straßen Istanbuls verkaufen ?

Wolf
15.11.05, 07:20
']Und zur welchen Gesinnung gehören die Frauen die sich auf den Straßen Istanbuls verkaufen ?

Tss, tss, tss..... diese Unwissenheit.

Auf den "Strassen" verkaufen sich i.a. Männer, die nur wie Frauen aussehen. Wenn Du das bis dato nicht gemerkt hast, hast Du ein ernsthaftes Problem. :lach:

CanPolat
26.12.05, 23:11
Elbette -.- Wie es mein Cousin "Gök Türk" schon sagt xD

TSfalcon
27.12.05, 02:03
kim suclu?
40tane yetim cocugu eytimsiz birine emanet etip pskolojisi bozulan bu kadin mi?
yoksa bu kadini suclayan 80milyon vatandas mi?
nihat genc canli yayinda dedi.

arkadaslar sizce kim suclu?

ebruli25
13.09.08, 01:19
arkadaslar bu sitede yeniyim ve ilk okudugum konu maalesef bu oldu :( cok kötü oldum benimde bir oglum var 3yasinda ve beni bazen cok sinirlendiriyo bende bagiriyorum ama sonra ona bagirdigim icin oturup agliyorum.dövmek ise bana cok uzak bir kavram her zaman sunu söylerim eger evladimi birgün dövecek olursam allah iki elimide kirsin.cocuklar melektir ne günahlari varki savunmasiz yavrular onlar.inanin o kadar doluyumki elimde olsa hepsini sahiplenmek isterim allah o meleklere el kaldiranlari islah etsin söylicek söz bulamiyorum............elimden de maalesef aglamaktan baska bisey gelmiyor:((