PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Direnişçiler neden sustunuz?/Sünni solcular

DeLaHoya
05.03.05, 01:30
Mehmet Ali BİRAND: DirenişÃ§iler neden sustunuz?
...
Bir aralar çok popüler bir söylem vardı. Amerikalı’ların Irak’ta soykırım yaptıkları ileri sürülür, Felluce olayları direnişin simgesi olarak nitelenirdi.
...
Bir baktık ki, direnişÃ§i diye başımıza çıkarttığımız insanlar tam bir katliama, hatta bir soykırıma kalkışmışlar.
...
Türkiye’deki “direnişâ€ bayraktarlarına bakıyorum, hiç sesleri çıkmıyor.
...
Amerikalıların hatalarını suratlarına vuralım ve karşı çıkalım, kabul. Ancak, Sunni cinayetleri karşısında suskunluğu ben anlayamıyorum. Bu adamlar, iktidar hırsıyla Irak’ı mahvediyorlar... Buna mı direniş diyeceğiz?

Ucuz kahramanlık kolaydır.

Amerika aleyhine atıp tutmakta çok kolaydır.
...

http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~69@sid~9@nvid~5449 36,00.asp

Ertuğrul ÖZKÖK: Sünni solcular
...
Bir sağlık kuruluşunun önünde rapor almak için kuyrukta bekleyen insanların bulunduğu yerde bombalar patladı.

115 kişi öldü.
...
Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kınama bekledim.

Gelmedi.

Felluce’de öldürülen insanlar için ‘Şehit’ kelimesini kullanan liderlerimizden küçük bir başsağlığı mesajı bekledim.

Tıs çıkmadı.

Amerikan ordusunun yaptığını ‘soykırım’ olarak niteleyen parti yöneticilerimizden, birkaç cümle gelir diye umutlandım.

Umudum boşa çıktı.

Neden?

Oradaki insanlar, Irak polisine katılmak için rapor almak isteyen gençler olduğu için mi?

Yani onları ‘Amerikan işbirlikçisi’ olarak kabul ettiğimiz için mi sessiz kaldık?
...
‘Yoksa ölen o çocuklar Şii olduğu için mi?’

İyi ama bu Irak seçimlerini yapmadı mı?

Sünniler terör baskısı yüzünden seçime katılmadığı halde, katılım oranı yüzde 60’ları bulmadı mı?
...
Irak’ta, Iraklıların kurduğu bir hükümetin işbaşına geçmesini istemiyor muyduk?

Durum böyleyse, o hükümetin iç güvenliğini kimler sağlayacak?

Polis olmak için hastane önünde rapor kuyruğuna giren o genç insanlar değil mi?

Ama bakın Felluce’de, aralarında Türk şoförlerin kafasını kesen kişilerin de bulunduğu insanlar öldürüldüğü zaman ağıt yakıyoruz, ötekiler için taş kesiliyoruz.
...
Hadi AKP Hükümeti’nin Sünni hassasiyeti var deyip geçelim.

Ya belediye sınırlarındaki yolların üzerine ‘Biz Felluce’yiz’ pankartları asan CHP’li belediye başkanları?

Onlardan da tek kelime tepki gelmiyor.

İnsan Hakları dernekleri ‘Ben duymadım, ben görmedim’ havasında.

Irak’ta olup bitenle ilgili her gün ‘Biz dememiş miydik’ diye afra tafra atan solcu köşe yazarları ağızlarına fermuar çekmiş.
...
Bizim insaniyetimiz Sünniliğin hudutlarında bitiyor mu?

AKP’den sonra şimdi solcularımız da mı ruhlarını Sünniliğin duvarları içine hapsediyor?

Galiba solculuğun enternasyonal duyguları da 90’larda yıkılan duvarların altında kalmış.
...
http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~10@sid~9@nvid~5449 94,00.asp

DeLaHoya
05.03.05, 01:31
Ucuz kahramanlik, ikiyüzlülük iste..

Caution
05.03.05, 12:00
Mehmet Ali BİRAND: DirenişÃ§iler neden sustunuz?
...
Bir aralar çok popüler bir söylem vardı. Amerikalı’ların Irak’ta soykırım yaptıkları ileri sürülür, Felluce olayları direnişin simgesi olarak nitelenirdi.
...
Bir baktık ki, direnişÃ§i diye başımıza çıkarttığımız insanlar tam bir katliama, hatta bir soykırıma kalkışmışlar.
...
Türkiye’deki “direnişâ€ bayraktarlarına bakıyorum, hiç sesleri çıkmıyor.
...
Amerikalıların hatalarını suratlarına vuralım ve karşı çıkalım, kabul. Ancak, Sunni cinayetleri karşısında suskunluğu ben anlayamıyorum. Bu adamlar, iktidar hırsıyla Irak’ı mahvediyorlar... Buna mı direniş diyeceğiz?

Ucuz kahramanlık kolaydır.

Amerika aleyhine atıp tutmakta çok kolaydır.
...

http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~69@sid~9@nvid~5449 36,00.asp

Ertuğrul ÖZKÖK: Sünni solcular
...
Bir sağlık kuruluşunun önünde rapor almak için kuyrukta bekleyen insanların bulunduğu yerde bombalar patladı.

115 kişi öldü.
...
Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kınama bekledim.

Gelmedi.

Felluce’de öldürülen insanlar için ‘Şehit’ kelimesini kullanan liderlerimizden küçük bir başsağlığı mesajı bekledim.

Tıs çıkmadı.

Amerikan ordusunun yaptığını ‘soykırım’ olarak niteleyen parti yöneticilerimizden, birkaç cümle gelir diye umutlandım.

Umudum boşa çıktı.

Neden?

Oradaki insanlar, Irak polisine katılmak için rapor almak isteyen gençler olduğu için mi?

Yani onları ‘Amerikan işbirlikçisi’ olarak kabul ettiğimiz için mi sessiz kaldık?
...
‘Yoksa ölen o çocuklar Şii olduğu için mi?’

İyi ama bu Irak seçimlerini yapmadı mı?

Sünniler terör baskısı yüzünden seçime katılmadığı halde, katılım oranı yüzde 60’ları bulmadı mı?
...
Irak’ta, Iraklıların kurduğu bir hükümetin işbaşına geçmesini istemiyor muyduk?

Durum böyleyse, o hükümetin iç güvenliğini kimler sağlayacak?

Polis olmak için hastane önünde rapor kuyruğuna giren o genç insanlar değil mi?

Ama bakın Felluce’de, aralarında Türk şoförlerin kafasını kesen kişilerin de bulunduğu insanlar öldürüldüğü zaman ağıt yakıyoruz, ötekiler için taş kesiliyoruz.
...
Hadi AKP Hükümeti’nin Sünni hassasiyeti var deyip geçelim.

Ya belediye sınırlarındaki yolların üzerine ‘Biz Felluce’yiz’ pankartları asan CHP’li belediye başkanları?

Onlardan da tek kelime tepki gelmiyor.

İnsan Hakları dernekleri ‘Ben duymadım, ben görmedim’ havasında.

Irak’ta olup bitenle ilgili her gün ‘Biz dememiş miydik’ diye afra tafra atan solcu köşe yazarları ağızlarına fermuar çekmiş.
...
Bizim insaniyetimiz Sünniliğin hudutlarında bitiyor mu?

AKP’den sonra şimdi solcularımız da mı ruhlarını Sünniliğin duvarları içine hapsediyor?

Galiba solculuğun enternasyonal duyguları da 90’larda yıkılan duvarların altında kalmış.
...
http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~10@sid~9@nvid~5449 94,00.asp

Die CHP ist nichts besseres als die AKP. Beides dasselbe.
Ich hoffe das dieser Celal Dogan endlich seine Partei gründet und diesen baykal ins Nichts versenkt. Dannn hoffe ich auf den langersehnten Zusammenschluß der BBP, MHP und DYP.
Ein rechts-und ein linksnationalistischer Block.

AGM
05.03.05, 17:22
Dannn hoffe ich auf den langersehnten Zusammenschluß der BBP, MHP und DYP.

Und welche Partei ist da links gerichtet?
Garkeine oder?

Caution
05.03.05, 17:40
Dannn hoffe ich auf den langersehnten Zusammenschluß der BBP, MHP und DYP.

Und welche Partei ist da links gerichtet?
Garkeine oder?

Die neue Partei Celal Dogans.

AGM
05.03.05, 22:51
Wie sollen link und rechtextreme Parteien zusammen arbeiten können?
Das geht doch garnicht.Gesetze kann man so nicht verabschieden.

Caution
05.03.05, 23:18

Die Rede war nicht von extremistischen Parteien, sondern von nationalistischen. Die einen nennen sich Milliyetci, die anderen Ulusal.

AGM
05.03.05, 23:21
Achso, jetzt habe ich das verstanden. ;)
Zusammenschluß und so.

LAZ
05.03.05, 23:23

Die Rede war nicht von extremistischen Parteien, sondern von nationalistischen. Die einen nennen sich Milliyetci, die anderen Ulusal. Diese "Nationalisten" bringen dann die Türkei voran? Ich wär eher dafür eine türkische Volkspartei zu gründen in der alle rechtsgerichteten/islamischen Kräfte sind wie in den USA die (Republikaner) und eine Linke/Kemalistische Partei in der alle linken und kemalistischen Kräfte sind (Demokraten)...

LAZ
05.03.05, 23:25

Die Rede war nicht von extremistischen Parteien, sondern von nationalistischen. Die einen nennen sich Milliyetci, die anderen Ulusal. Diese "Nationalisten" bringen dann die Türkei voran? Ich wär eher dafür eine türkische Volkspartei zu gründen in der alle rechtsgerichteten/islamischen Kräfte sind wie in den USA die Republikaner und eine Linke/Kemalistische Partei in der alle linken und kemalistischen Kräfte sind...

Links/Kemalismus vs. Rechts/Islamismus, kann spannend werden...zu welcher Seite ich tendiere, wisst ihr ja :D

ebru52
01.10.08, 00:32
Die Rede war nicht von extremistischen Parteien, sondern von nationalistischen. Die einen nennen sich Milliyetci, die anderen Ulusal.

das thema is jez zwar 3jahre alt, aber trotzdem habe ich mir schon gedacht,wie es denn sein würde, wenn die nationalisten und kemalisten zusammenarbeiten würden....habe auch ehrlich gesagt nach unterschieden zwischen diesen richtungen gesucht...