Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : "Rumlar mali yardım için Maraş'ı istedi"
heriflerde utanmak diye birsey kalmamis zaten yoktu
Kıbrıs Rum yönetiminin, KKTC'ye mali yardım karşılığında Maraş'ı istediği iddia edildi.
ABHABER internet sitesinin haberine göre, Rumlar Mali Yardım ile Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün birbirinden ayrılması ve Maraşın kendilerine teslim edilmesi şartıyla mali yardıma onay vereceklerini AB tarafına aktardı.
Rumların AB'nin KKTC'ye vereceği 259 milyon euro mali yardım karşılığı Maraşı istemesi AB Dönem Başkanı İngiltere tarafından kaygıyla karşılandı.
Brükseldeki AB bürokratları Mali Yardım Tüzüğü'nü onaylaması için Rumlara, AB içinde baskı yapıldığını kaydetti. Zira, AB Konseyi'nin onayını bekleyen mali yardım bu yıl sonuna kadar kullanılmazsa geçerliliğini kaybedecek.
Mali Yardım Tüzüğü için geri sayım
Kıbrıs'ta nisan 2004'te yapılan referandumda Birleşmiş Milletler barış planına Türk kesiminin 'evet', Rum kesiminin ise 'hayır' demesinin ardından AB Konseyi, KKTC üzerindeki ekonomik izolasyonun kaldırılmasına karar vermişti.
AB Konseyi'nin bu kararının ardından harekete geçen AB Komisyonu, KKTC'ye 259 milyon dolar mali yardım yapılmasına ve KKTC'nin tarım ürünlerini ihraç etmesine olanak sağlayan bir tüzük hazırlamıştı.
Tarım ürünlerinin ihraç edilmesine yönelik yönetmelik AB Konseyi'ne sunulmuş, ancak Kıbrıs Rum kesiminin itirazı nedeniyle uzlaşma sağlanamamıştı.
Avrupa Parlamentosu Başkanı Joseph Borrell, geçtiğimiz ekim ayında yaptığı Ada ziyareti sırasında AB Konseyi'nin onayını bekleyen Kıbrıslı Türklere yönelik mali yardımın bu yıl sonuna kadar kullanılmaması halinde geçerliliğini kaybedeceğini hatırlatmıştı.
Avrupa Komisyonu tarafından Kıbrıslı Türklere yönelik hazırlanan 259 milyon euro tutarındaki Mali Yardım Tüzüğü ile Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün AB Konseyi'nin onayından geçmesi gerektiğini belirten Borrell, "Mali Yardım Tüzüğü'nü tek başına onaylayarak bunun sağlayacağı kaynakları kaybetmemek daha iyi olacaktır kanısındayım'' demişti.
http://cnnturk.com/DUNYA/haber_detay.asp?PID=319&HID=1&haberID=138090
[QUOTE=Erkan]heriflerde utanmak diye birsey kalmamis zaten yoktu
Kıbrıs Rum yönetiminin, KKTC'ye mali yardım karşılığında Maraş'ı istediği iddia edildi.
ABHABER internet sitesinin haberine göre, Rumlar Mali Yardım ile Doğrudan Ticaret Tüzü& klar was passiert wenn diese Einnahmequelle mal weg ist?
sayet espri mahiyetinde sormadiysan söyleyeyim:
Kibris"da cikarmanin ardindan bizim elimize gecen fakat oturuma kapatilan turistik bir bölge.
yok benu bunu biliyordum dersen sazanligima ver :)
Kardes bilmiyordum ama ögrendim sagol
nah alirlar,
Türkiye Toprak satacak degil ya savas cikar :türkiye: :kibris:
hele hele bak sen ruma ,simdide toprak istiyor bizden ......:kibris: :türk:
vay ne Türkiye ye olarak ne hal adustuk be ´, köpekle´rin maskarasi bile olduk .
ermeni der orasi bizim , rum der burasi bizim , yunan der istanbul izmir bizim , iran der dogu bizim .....pkk der kürdistan olacak buralar ....
vay be
simdi ´daha iyi anliyorum neden bize guclu bir ordu lazim ..baksaniza hepsi ac köpekle gibi bekliyorlar
Bilge Khan
09.11.05, 15:30
Ach ne isterlerse istesinler kimse vermiyorki! Türkiye vermes!
Ach ne isterlerse istesinler kimse vermiyorki! Türkiye vermes!
tabi ki bilge abimmm ama bu untanmazlara bak
Marasi kullanamiyoruz zaten orasi bir hayalet sehir ve otellerin hepsi Rum mali. El koyarsak Türkiyenin ödeyecegi tazminat parasi cok yüksek olur, altindan kalkamayiz.
Su anda Kuzeydeki rum mallari icin ödememiz gereken miktari 30-40 milyar $ diye okumustum biryerde-nerde oldugunu hatirlamiyorum.
Dolayisiyla
259 Milyona vermeyiz ama ambargolar kalkarsa alsinlar Marasi.
Marasi kullanamiyoruz zaten orasi bir hayalet sehir ve otellerin hepsi Rum mali. El koyarsak Türkiyenin ödeyecegi tazminat parasi cok yüksek olur, altindan kalkamayiz.
Su anda Kuzeydeki rum mallari icin ödememiz gereken miktari 30-40 milyar $ diye okumustum biryerde-nerde oldugunu hatirlamiyorum.
Dolayisiyla
259 Milyona vermeyiz ama ambargolar kalkarsa alsinlar Marasi.
HAYIR ORASI TÜRK TOPRAGI DEMEKI SATILMAZ ONUN PARASINI ÖDEYEMEZLER
HAYIR ORASI TÜRK TOPRAGI DEMEKI SATILMAZ ONUN PARASINI ÖDEYEMEZLER
Oranin parasini ödemek isteyen yok zaten.
Maras sinirda plaji ve birsürü hotelleri kumarhaneleri olan ama kimsenin kullanmadigi bir hayalet sehir.
Ecevitin zamaninda orayi almasinin sebebi, rumlarla masaya oturdugumuz zaman koz olarak kullanmak icindi zaten.
TC ve KKTC Annan Plani onaylansin onaylanmasin, Marasi verelim ambargolar kalksin dedi bile rumlara.
Rumlar kabul etmemisti.
Oranin parasini ödemek isteyen yok zaten.
Maras sinirda plaji ve birsürü hotelleri kumarhaneleri olan ama kimsenin kullanmadigi bir hayalet sehir.
Ecevitin zamaninda orayi almasinin sebebi, rumlarla masaya oturdugumuz zaman koz olarak kullanmak icindi zaten.
TC ve KKTC Annan Plani onaylansin onaylanmasin, Marasi verelim ambargolar kalksin dedi bile rumlara.
Rumlar kabul etmemisti.
Cutluk Kardes orasini verdinmi baska yerlerimize de fiyat bicmeye kalkarlar düsündünmü hic
T a r k a n
09.11.05, 22:28
Kein Land wird verkauft! Das machen gavurs, aber nicht Türken. Aserbaidschan hat KKTC anerkannt, weitere Turkstaaten werden kommen sowie USA, England und Israel. Danach weitere Muslimstaaten.
Telli Baba
09.11.05, 22:30
Aserbaidschan hat KKTC anerkannt
http://www.politikcity.de/forum/showthread.php?t=5207
Aserbaidschan hat einen feuchten Kehhricht getan. :D
Cutluk Kardes orasini verdinmi baska yerlerimize de fiyat bicmeye kalkarlar düsündünmü hic
Fiyat bicilmis zaten.
Türkiyeyi öyle ya da böyle yüklü bir tazminat bekliyor.
Halamin icinde oturdugu ev bir Rum evi mesela. Bunun gibi binlerce ev var. Tapusu ruma ait ama icinde Türk oturuyor.
Kibristaki mal, toprak ve tazminat olaylari cok karisik. Askerimiz kanini akitti aldi bizim oldu dersen mahkeme kabul atmiyor ne yazik ki...
Telli Baba
09.11.05, 22:38
Fiyat bicilmis zaten.
Türkiyeyi öyle ya da böyle yüklü bir tazminat bekliyor.
Halamin icinde oturdugu ev bir Rum evi mesela. Bunun gibi binlerce ev var. Tapusu ruma ait ama icinde Türk oturuyor.
Kibristaki mal, toprak ve tazminat olaylari cok karisik. Askerimiz kanini akitti aldi bizim oldu dersen mahkeme kabul atmiyor ne yazik ki...
Tam olarak Rumlardan bizim alacağımız ve onlara bizim vereceğimiz ne kadar?
Tam olarak Rumlardan bizim alacağımız ve onlara bizim vereceğimiz ne kadar?
O kadarini bilmiyorum, tahmini rakkamlar var bizim ödeyecegimiz en az 30-40 milyar$ diye okumustum.
Maras dahil degil buna.
O kadarini bilmiyorum, tahmini rakkamlar var bizim ödeyecegimiz en az 30-40 milyar$ diye okumustum.
Maras dahil degil buna.
Da können die lange davon träumen sich auf unsere kosten zu sanieren die kriegen keinen cent auserdem ist Grichenland auf EU Gelder angewiesen und sind fast Pleite die haben null industrie deshalb die Panik.
Telli Baba
09.11.05, 22:49
Maras dahil degil buna.
Maraşla beraber bir 10 Milyar daha bulur herhalde!
Maraş nerde bulunuyor? Bulamadım doğrusu:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/9/94/Kktc-harita.jpg
Kardes bilmiyordum ama ögrendim sagol
nah alirlar,
Türkiye Toprak satacak degil ya savas cikar :türkiye: :kibris:
öyle bir alirlar'ki,baksana her sey rahat rahat aciga cikiyor.
bunlari $imartanlar var :europe: ve masaya oturanlar var.
türklerin ünlü lafi var"sattim gitti"
Gazi Magusa'nin sinira yakin bölgesi Rumca adi Varosha. Google dan Hayalet sehrin resimlerini bulabilirsin.
Maras 74 ten önce Las Vegas gibiymis derler.
Burda resimleri var mesela
http://www.fietspad.de/berichte/zypern2004/tag08.html
Telli Baba
10.11.05, 00:15
Gazi Magusa'nin sinira yakin bölgesi Rumca adi Varosha. Google dan Hayalet sehrin resimlerini bulabilirsin.
Maras 74 ten önce Las Vegas gibiymis derler.
Burda resimleri var mesela
http://www.fietspad.de/berichte/zypern2004/tag08.html
Güzel bir yermiş!
resimlere baktim hepsi rengli resim.
74zamaninda'ki savasin resimlerini bir yunan propaganda sitesinde gördüm.
siyah beyazli olan kktc savasin resimleri.nasil olurda önceden cekilmis sehir resimleri renkli olur :confused:
resimlere baktim hepsi rengli resim.
74zamaninda'ki savasin resimlerini bir yunan propaganda sitesinde gördüm.
siyah beyazli olan kktc savasin resimleri.nasil olurda önceden cekilmis sehir resimleri renkli olur :confused:
Bunlar Kasim 2004 resimleri.
Bunlar Kasim 2004 resimleri.
anladim ok,cünkü aklim karismisti yazdinki 74önce.
T a r k a n
10.11.05, 01:12
http://www.politikcity.de/forum/showthread.php?t=5207
Aserbaidschan hat einen feuchten Kehhricht getan. :D
Diese Regierung in Aserbaidschan muss sowieso durch türkische ersetzt werden. Diese armenische Regierung hat bald nichts mehr zu melden.
Erkan, Tarkan volle Zustimmung leut !!!
Was ist den los Chutluck und Telli, sind wir hier im Kuhhandel :kafa: ??!!.
Nichts werden die Türken verkaufen.
Maras gehört zur Türkei, wie die anderen türkische Städte wird es auch türkisch bleiben, wofür haben den unsere Vorväter gekämpft, um Land abzutreten ?? :motz:
Erkan, Tarkan volle Zustimmung leut !!!
Was ist den los Chutluck und Telli, sind wir hier im Kuhhandel :kafa: ??!!.
Nichts werden die Türken verkaufen.
Maras gehört zur Türkei, wie die anderen türkische Städte wird es auch türkisch bleiben, wofür haben den unsere Vorväter gekämpft, um Land abzutreten ?? :motz:
birak istesinler isteme sirasi bize geldiginde ne yapcaklar acaba ?