PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : WAS SIND KURDEN?Wie lange gibt es die eigentlich schon?

Asker
12.03.05, 19:39
Das würde mich interessieren...Wäre euch dankbar für eine erklärung

Gök Türk
12.03.05, 20:20
Asker

Bilgim yettigi kadar sorunu cevaplamaya ve objektif kalmaya calisacagim.

Kürt tarihi hakkinda iki görüs vardir. Bir Kürtcü-bati görüsü birde Türk görüsü.

Kürtcü ve bat dünyasinin görüsü söyledir. Kürtler Farslilarla yakin akraba olan ve dilleri (yani Kürtce) Hint-germen dilleri arasinda olan bir topluluktur. Tarihlerinin Medlere dayandigini iddia ederler. Hatta Sümerlerin kaynaklarinda "Kürt" kelimesinin gectigini ve böylece Kürtlerin 5000 yillik bir tarihe sahib oldugunu iddia eden Kürtcüler bile vardir :D

Simdi Türk görüsüne gecelim. Türk görüsü tam aksina Kürtlerin bir Türk boyu olduklarini iddia eder.

Simdi birde gerceklere gecelim.

Bati-Kürtcü görüsü cok seyi iddia eder. Ben alman yazarlarin bir cok kitabini okudum ve hatta bir "Kürdologun" konusmasini indirdim ve dinledim.
Bizim bir yazili tarihimiz var. Mesela su anki Mogolistanda Gök Türk'lerin geriye biraktigi Orhun abideleri vardir. Orada Türk ismi acik acik ve defalarca gecer. Simdi biz, biz Türküz aha tarihte geciyor diyebiliriz. Fakat ben alman yazarlarin ve kürdolugn konusmasinda tek bir kaynak gösterilen yer görmedim. Mesela geriya kalan yazilar vs vs. Hic yok. Adamlar tutturmus teee Medlerden bugünki Kürtlere geliyorlar, ama Kürtlerin Medlerin soyundan geldigine dair tek bir kanit göstermiyorlar.

Bu "Kürt tarihi" iddialarinda birinci celiskidir

Simdide "Kürtce"ye deginelim. Kürtce hakkinda yaklasik bir asir önce bir Rus bilimadami tarafindan bir arastirma yapilmistir.
Ortaya cikan tablo sudur. Kürtce'de yaklasik 9000 kelime vardir. (Türkce'de kelime sayisi 100.000dir)
Bunun 2000i Arapca, 1000i Farsca ve 3000i Türkceden alinmadir. Geri kalan kelimelerin coguda Gürcü ve ermeni, yani bölge dillerinden alinmadir. Siki tututunun. Kürtcede 300 Kürtce kelime bulunmustur.
Yani Kürtce kendi basina bir dil degil bir dil karisimidir

Ayrica dünyanin hic bir tarih müzesinde "Kürt" ismine ait olan bir kagit parcasi bile yoktur. Yani nasil oluyorda 5000 yildan beri var olan bir millet dünyaya hic bir eser birakmiyor. Bu akil isi degildir.
Ben sahsen Kürtlerin kendi basina bir millet olduklarina inanmiyorum.

Onun icin ben suna inaniyorum. Kürtler Osmanli devrinde Türk'lerin, Fars'larin ve Araplarin ayni bölgede yasamasi sonucu, dillerininde birbiriyle karismasi sebebiyle ortaya cikmislardir. Kürtler sadece Türk'müdür, yada sadece Farslimidir bilmem yada iki milletin ümmetcilik bilinciyle birbiriyle karismasi sonucumu ortaya cikmistir bilmem.

Umarim sana bu konuyu biraz acikliyabilmis oldum. Bence Kürtlerin tarihiyle pek ilgilnme. Su anki durumu izlesen daha iyi olur. Ben Türk-Kürt ayrimii yapmiyorum ve acikca söylemek gerekirse Türkiye'ye sahib cikan bir Kürdü 10 bati hayrani Orhan Pamuklara tercih ederim.

Saygilarimla

Gök Türk

Asker
12.03.05, 20:42
DANKE FÜR DEINE ANTWORT

Genau das war es was ich wissen wollte.... :D Die könnten auch sagen dass sie Hethiter sind etc....Das komische ist es gibt keinerlei wirkliche quellen über die Kurden.Sie tauchen selbst in der westlichen historie erst gegen 1800 auf... in Bagdat! :D
Das lustige ist...das mit den medern habe ich auch gehört....nur ist es nicht wissenschaftlich belegt...stell dir mal vor..morgen kommen die und sagen dass sie von den Lydiern oder Trojanern abstammen :vio: :D :D :D :D

Gök Türk
12.03.05, 21:01
Evet aynen öyle. Hatta bir Kürtcü sitesinde Sümerlerin bile Kürt oldugunu okumustum :vio:

Ama ne yapacaksin iste. Kötü olan ise Avrupa'nin bu uydurulmus Kürt tarihini kabul etmesi. Zaten Kürdistan hakki bu topraklarin Kürtlerem ait oldugu tezinin üstünde kurulu. Yani Avrupalilar bilerek kabul ediyor...

Adamlar koskoca medeniyetleri Kürtlere hediye ediyorlar, ama Türk olduklari belli olan Hunlari bile Türk olarak kabul etmiyorlar. Yaaa iste böyle...

DeLaHoya
12.03.05, 21:22
Kürt Kürt'tür ve ne kadar alay ya da inkar ederseniz, o kadar az faydali olur.

Adamlar Kürdistan devletini kurmak istiyorlar ve siz hala "Kürt var mi diye" tartisiyorsunuz.

"Kürt var mi" modasi gecti.

Gök Türk
12.03.05, 21:24
Kürt Kürt'tür ve ne kadar alay ya da inkar ederseniz, o kadar az faydali olur.

Adamlar Kürdistan devletini kurmak istiyorlar ve siz hala "Kürt var mi diye" tartisiyorsunuz.

"Kürt var mi" modasi gecti.

Arkadasin sorusunu yanitladim, fakat eger yazimin son kismini okursan seninle ayni düsüncede oldugumu görebilirsin.

Der Schakal
13.03.05, 08:56
1. Es sind Menschen.
2. Kurden gibt es schon seit Jahrhunderten.

Sehr intelligente Fragen...muss ich schon sagen... :rolleyes:

Anadolu
13.03.05, 11:28

Asker ich hab mal in einem Kurdische forum gefragt, wer mir mehr über die krudische Kultur bzw alte hochkultur und schrift etc erzählen kann.

Es hat sich bis heute niemand gemeldet....

Caution
13.03.05, 11:54

Asker ich hab mal in einem Kurdische forum gefragt, wer mir mehr über die krudische Kultur bzw alte hochkultur und schrift etc erzählen kann.

Es hat sich bis heute niemand gemeldet....

Da hast Du auch die richtigen gefragt. ;)

Ich denke auch das die Kurden ein Mischvolk sind.
Die Türken allerdings auch. Ist also nicht so, das es Steinfunde in der Mongolei gab, wo zu ersehen ist, das es TÜRK gab und Wolf usw.. :D
Die Türken gibt es seit 1923. Zuvor gab es allerdings die Turkstämme. Selbst die Römer sollen alles asiatische Turk gennant haben, sozusagen die Völker von der Adria bis zum chinesischen Meer.
So ähnlich geht es auch den Kurden. Kurdistan tauchte erstmals unter den Osmanen auf. Was die Kurden nun genau sind, ob es nun vor 5000 Jahren einen meder gab, der sich mit einem Wolf gepaart hat, danach sie alle sich armenische Frauen und Kriegsbeute genommen haben usw...., überlasse ich der PKK und den Grauen Wölfen.
Der User Göktürk verbreitete die These, das es im kurdischen lediglich 9000 Wörter gäbe und im türkischen als Vergleich 100 000. Dann darauf hingewiesen, das von diesen 9000 Wörtern lediglich 300 ECHT-kurdische Wörter wären.
Ja, und demnach kann man also davon ausgehen das von die anderen 100 000 ECHT-türkische Wörter beinhalten.... :D
<Kopfsch&uuml;ttel>
Klar ist kurdisch eine indogermanische Sprache, genauso wie persisch, armenisch und griechisch. Sie ist zu 100% indogermanisch und nicht, zu 3% usw....
Das spieltz aber f&uuml;r mich keine Rolle. Welche Typen es unbedingt wissen m&uuml;ssten habe ich weiter oben bereits angef&uuml;hrt.
Es stimmt auch das es keine kurdische Kunst, keine Werke, keine Kultur gäbe. Daf&uuml;r das dieses Volk schon immer unter kleinen F&uuml;rstent&uuml;mern leben musste und schon immer an ein großes Reich gebunden war, hat die Sprache, Gebräuche und Kultur erstaunlicher Weise, trotz diesen Umständen, bis heute gut erhalten. Vielmehr haben turkemnische Yör&uuml;ken auch nicht herausgebracht. Wer kann denn heute sagen, das die schaffenden Menschen unter den Seldschuken und Osmanen, die Architekten, die Dichter, die Arbeiter mit dessen Schweiß diese vielen wunderbareun Werke erbaut wurden, nur aus TÜRKEN best&uuml;nde?
Also Leute, immer locker bleiben.
Nicht das mich jetzt jemand falsch versteht, einen Turkmenen, der sich f&uuml;r die T&uuml;rkei einsetzt, ist f&uuml;r mich mehr Wert als 10 Yasar Kemals.

PS: Leute, ab jetzt werde ich nur noch selten schreiben. Habe viel um die Ohren.

Gök Türk
13.03.05, 13:03
Caution

Yazdiklarina gercektende inanamiyorum. T&uuml;rk&#39;lerin 1923&#39;te ortaya ciktigini iddia etmek 1923&#39;den önceki t&uuml;m T&uuml;rk tarihini inkar etmek demektir. Sonra Romalilarin dogudaki halkara &quot;T&uuml;rk&quot; demesini yazmissin. Bu nereden kaynaklaniyor acaba? Sen Gök T&uuml;rk devletinin sinirlarini biliyormusun?
http://www.homepage.hispeed.ch/ibrahim/gokturkler.jpg

Aha sana bir resim sunuyorum. (G&uuml;l&uuml;necek ne var bilmiyorum ama) orkun abidelerinde Gök T&uuml;rk devletinin sinirlari acik acik gecer. Bu harita 1300-1400 yil önceki abidelere göre hazirlanmistir. Hayatinda Orkun abideleriyle ugrasmis herkimse bunlari bilir. T&uuml;rk tarihini arastirmani tavsiye ederim.

Sonra K&uuml;rtce hakkinda yazdiklarim benim tezlerim degildir. Bunlar resmi rakamlardir ve bir Rus bilimadami tarafindan arastirilmistir. Eger google&#39;de arama hizmetinde bulunursan bu rakamlarida bulabilirsin.
T&uuml;rk milletinin melez bir millet olmasi tezin ise gercektende beni saskina ceviriyor dogrusu. Bizim soyumuz bellidir, tarihimiz bellidir.
K&uuml;rtce&#39;ye gelecek olursak. Elbettede Hint-germen dil grubu arasindadir. Bu da nerden kaynaklaniyor biliyormusun? K&uuml;rtce&#39;ye Farsca gramerinin tamami ile alinmasidir. Bu Osmanlida saraylarimiza bile kadar giren Iran hayranligindan kaynaklanir.

Herkes siyasi fikrinde h&uuml;rd&uuml;r, fakat demokratlik, suculuk buculuk yapiyoruz diye, tarihimizi k&uuml;c&uuml;k d&uuml;s&uuml;rmeyelim.

Ayrica son c&uuml;mlenide anlamakta degilim. Benim icin Anadolu T&uuml;rkleri (Ak Oguzlar) neyse, Tatarlar, Uygurlar, T&uuml;rkmenler, Kazaklar, Özbekler, Azeriler, Kirgizlar ve t&uuml;m diger T&uuml;rk boylarida odur.

DeLaHoya
13.03.05, 14:25
Das ist alles papperlapapp!

T&uuml;rke ist, wer sich als T&uuml;rke f&uuml;hlt und Kurde ist, wer sich als Kurde f&uuml;hlt.

Ihr m&uuml;sst doch nur nach Deutschland gucken: hier gibt es viele „echte“ T&uuml;rken, die sich als Deutsche definieren und ihre eigene Muttersprache und Kultur in den Dreck ziehen!

Da sind mir 1.000 „rassisch unreine“ T&uuml;rken lieber als 1 rassisch reiner Deutscht&uuml;rke (Almanci)!

Minosh
13.03.05, 14:34
Das ist alles papperlapapp!

T&uuml;rke ist, wer sich als T&uuml;rke f&uuml;hlt und Kurde ist, wer sich als Kurde f&uuml;hlt.

Ihr m&uuml;sst doch nur nach Deutschland gucken: hier gibt es viele „echte“ T&uuml;rken, die sich als Deutsche definieren und ihre eigene Muttersprache und Kultur in den Dreck ziehen!

Da sind mir 1.000 „rassisch unreine“ T&uuml;rken lieber als 1 rassisch reiner Deutscht&uuml;rke (Almanci)!

Ich weiss schon wie du es gemeint hast, aber ich denke , wie Caution schon bereits gesagt hat, dass es keine &quot;rassisch reinen&quot; T&uuml;rken gibt!
F&uuml;r mich ist ein T&uuml;rke jemand, der einen t&uuml;rkischen Pass hat und sich selber auch als T&uuml;rke bezeichnet oder eben keinen mehr hat, aber aufgrund der Nationalität t&uuml;rkischstämmig ist!
T&uuml;rken sind f&uuml;r mich Angehörige einer Nation, auch wenn sie im Ausland leben oder eine fremde Staatsangehörigkeit!

Aber wichtig ist, wie du schon sagtest, als was man sich selber sieht! ;)

canavar
13.03.05, 14:40
aber wenn man t&uuml;rke sein will, und nicht deutscher, wieso nimmt man dann eine deutsche saatsb&uuml;rgerschaft an??

das verstehe ich nicht.... ok, wegen aufenthalts-blabla usw...

aber ist denn jeder aufenthaltsgefährdet?

Refa
13.03.05, 14:55
Das ist ein hinkender Vergleich canavar. Die Staatsb&uuml;rgerschaft ist eine politische Entscheidung, damit gibt man noch lange nichts auf, genauso wenig wie man damit ein Germane wird (darauf läuft bewußt oder unbewußt nämlich Deine Frage).

Und der Sinn einer solchen Handlung ist identisch mit dem weshalb unsere Vorfahren wenn Du so willst Byzantiner, Griechen, Syrier &quot;geworden&quot; waren ohne zu verlieren, dass sie T&uuml;rken sind. Nat&uuml;rlich konnte man das damals nur durch Unterwerfungskriege, heute halt demokratisch.

Aber nichtzuvergessen; das gilt nat&uuml;rlich auch andersherum; also hoffentlich sind wir eines Tages so &quot;vermischt&quot;, dass es nur noch Br&uuml;der gibt.

Minosh
13.03.05, 14:56
aber wenn man t&uuml;rke sein will, und nicht deutscher, wieso nimmt man dann eine deutsche saatsb&uuml;rgerschaft an??

das verstehe ich nicht.... ok, wegen aufenthalts-blabla usw...

aber ist denn jeder aufenthaltsgefährdet?

Das ist eher der seltenste Grund denke ich, denn man muss schon einen festen Aufenthaltsstatus haben, um die dt. Staatsb&uuml;rgerschaft &uuml;berhaupt zu bekommen!
Bei manchen sind es beruflichen Gr&uuml;nde, bei anderen familiäre!
Manche wissen auch, dass sie hier vermutlich alt werden werden!
Warum sollte man sein lebenlang auf das Wahlrecht verzichten oder auf das Recht politisch aktiv sein zu d&uuml;rfen?

Minosh
13.03.05, 14:57
Das ist ein hinkender Vergleich canavar. Die Staatsb&uuml;rgerschaft ist eine politische Entscheidung, damit gibt man noch lange nichts auf, genauso wenig wie man damit ein Germane wird (darauf läuft bewußt oder unbewußt nämlich Deine Frage).

Und der Sinn einer solchen Handlung ist identisch mit dem weshalb unsere Vorfahren wenn Du so willst Byzantiner, Griechen, Syrier &quot;geworden&quot; waren ohne zu verlieren, dass sie T&uuml;rken sind. Nat&uuml;rlich konnte man das damals nur durch Unterwerfungskriege, heute halt demokratisch.

Aber nichtzuvergessen; das gilt nat&uuml;rlich auch andersherum; also hoffentlich sind wir eines Tages so &quot;vermischt&quot;, dass es nur noch Br&uuml;der gibt.

Das hast du sehr schön geschrieben, Refa! :-)

kanki
13.03.05, 14:59
ya arakadaslar nenden tartisiyorsunuz ? Beni bir dinleyin

T&uuml;rkiye Cumhuriyeti hudutlari icinde oturan , T&uuml;rk Kimlik ve Pasaportu tasiyan , TResmi Dili T&uuml;rkce olan bier devlette yasayan , ayrica T&uuml;rk bayragi altinda oturan herkes TÜRKDÜR BUNUN BASKA ACIKLAMASI YOKTUR...........

kanki
13.03.05, 15:02
tabi ki cesitli boylardan , etnik kökenden gelen insanlar var ama bir devlet eger ki bir b&uuml;t&uuml;nse o halde onlar T&uuml;rkd&uuml;r....dili de resmi T&uuml;rkcedir... bayragi da kan kirmizi &uuml;zerine ay yildiz dir, sinirlari misaki milli sinirlaridir...

kanki
13.03.05, 15:06
sonucta K&uuml;rk kökenli vatandalarimiz da T&uuml;rkiye cumhuruyeti icnde yasayan senin benim gibi haklara sahip insanlar , baska bir sey degil .....

Gök Türk
13.03.05, 18:38
sonucta K&uuml;rk kökenli vatandalarimiz da T&uuml;rkiye cumhuruyeti icnde yasayan senin benim gibi haklara sahip insanlar , baska bir sey degil .....

Katiliyorum, fakat bazi kullanicilarin demokratlik yapiyim derken diger T&uuml;k cumhuriyetlerinde yasiyan T&uuml;rk&#39;leri dislamalarina bir anlam veremiyorum.

TÜRK&#39;E TÜRK&#39;TEN BASKA NE ZAMAN FAYDA GELMISTIRKI? AB&#39;YEMI GÜVENIYORSUNUZ?

kanki
13.03.05, 23:01
onlar dislanamaz gökt&uuml;rk cunku onklarda T&uuml;rk ve bizim geldigimiz yerde yasiyorlar hala

dertli4u
28.04.05, 20:37
@arkadaslar

elbette gönlünüzden gecenin degeri vardir..ama, bilim metodunda hislere yer yoktur.

1-kürdistan kelimesi, tarih icerisinde, "medeni yerlesim yerlerinden uzakta yasanilan stepler" icin kullani´lmis bir kelimedir..ve bu kelime ile adlandirilan yerlesim bölgelerinde, bircok degisik etnik gurup yasamistir.

2-bugün, kendilerini "kürt asilli" olarak niteleyen ve bu sekilde hisseden vatandaslarimizin cok büyük bir bölümü, özbe öz türktür.

3-Seferberlik döneminde,balkanlardan türkiyeye göc edip, dogu anadoluya yerlestirilen bircok balkan türkü vardir..

4-afganistandan ve dogu türkistandan gelen bircok insanimiz, dogu anadóluya yerlestirilmistir.

5-TC.Devletinin doguya gerektigi sekilde ulasmamasi, bu bölge insanlarinin hepsini baska bir etnik gurup haline döndermistir.

6-ismet inönü, bir memleket seyahatinde, dogu anadoluyu gezerken, bakarki, bulgaristandan göcenleri yerlestirdikleri köylerde yasayan türkler, kürtce konusmaya baslamis..sasirir..ve okul egitim sisteminin aksadigini anlar..bu konuda hemen bir program hazirlatir..ama maalesef, bu program uygulanmaz..sebebi bilinmemektedir.

bu konuda daha fazla anlatilacak örnekler vardir..ama, bu sekilde tartismayla olacak is degil.

piramses
28.04.05, 21:24
@arkadaslar

elbette gönlünüzden gecenin degeri vardir..ama, bilim metodunda hislere yer yoktur.

1-kürdistan kelimesi, tarih icerisinde, "medeni yerlesim yerlerinden uzakta yasanilan stepler" icin kullani´lmis bir kelimedir..ve bu kelime ile adlandirilan yerlesim bölgelerinde, bircok degisik etnik gurup yasamistir.

2-bugün, kendilerini "kürt asilli" olarak niteleyen ve bu sekilde hisseden vatandaslarimizin cok büyük bir bölümü, özbe öz türktür.

3-Seferberlik döneminde,balkanlardan türkiyeye göc edip, dogu anadoluya yerlestirilen bircok balkan türkü vardir..

4-afganistandan ve dogu türkistandan gelen bircok insanimiz, dogu anadóluya yerlestirilmistir.

5-TC.Devletinin doguya gerektigi sekilde ulasmamasi, bu bölge insanlarinin hepsini baska bir etnik gurup haline döndermistir.

6-ismet inönü, bir memleket seyahatinde, dogu anadoluyu gezerken, bakarki, bulgaristandan göcenleri yerlestirdikleri köylerde yasayan türkler, kürtce konusmaya baslamis..sasirir..ve okul egitim sisteminin aksadigini anlar..bu konuda hemen bir program hazirlatir..ama maalesef, bu program uygulanmaz..sebebi bilinmemektedir.

bu konuda daha fazla anlatilacak örnekler vardir..ama, bu sekilde tartismayla olacak is degil.

yeni gine ve mogadisu yerlileri de türk iken sonradan dillerini unutmuslar..
yani türk olduklarinin farkinda degiller diyorlar? ne diyorsun buna?

dertli4u
28.04.05, 21:42
""yeni gine ve mogadisu yerlileri de türk iken sonradan dillerini unutmuslar..
yani türk olduklarinin farkinda degiller diyorlar? ne diyorsun buna?""

dünya üzerinde "Turani" toplumlarin göc yollari ve kimlikleri bellidir..bu durum, ilmi olarak arastirilmis ve antropologlar tarafindan tespit edilmistir..

ama, bahsettigin toplumlarin, irki olarak "turani" olmalari imkansizdir.dillerinde türkce kelime olup olmadigini bilemem.

hele 1-2 sene daha sabredin..dünya üzerindeki toplumlarin "genetik haritasi" ile ilgili cok genis kapsamli bir calisma baslatildi...dünya üzerindeki göclerin kaynagi ve göc yollari arastiriliyor.

ilk sonuclarda, göclerin/yayilmanin ana noktalari, ortaasya, afrika/kenya ve mezopotamya olarak görülüyor..simdi daha detayli bir sekilde arastiriliyor..o zaman, bircok konu zaten kendiliginden ortaya cikacak..

ayrica, atatürk döneminde yapilan ve o zamanin sartlarina göre cok basarili olmus birkisim arastirmalar var..

konu irkciliga girdigi icin, daha detaya girmek istemiyorum.

ben antropolog degilim.antropoloji ve demografi konularini anlamaya calisiyorum o kadar.
;)

derinkuyu
05.05.05, 20:40
Asker

Bilgim yettigi kadar sorunu cevaplamaya ve objektif kalmaya calisacagim.

Kürt tarihi hakkinda iki görüs vardir. Bir Kürtcü-bati görüsü birde Türk görüsü.

Kürtcü ve bat dünyasinin görüsü söyledir. Kürtler Farslilarla yakin akraba olan ve dilleri (yani Kürtce) Hint-germen dilleri arasinda olan bir topluluktur. Tarihlerinin Medlere dayandigini iddia ederler. Hatta Sümerlerin kaynaklarinda &quot;Kürt&quot; kelimesinin gectigini ve böylece Kürtlerin 5000 yillik bir tarihe sahib oldugunu iddia eden Kürtcüler bile vardir :D

Simdi Türk görüsüne gecelim. Türk görüsü tam aksina Kürtlerin bir Türk boyu olduklarini iddia eder.

Simdi birde gerceklere gecelim.

Bati-Kürtcü görüsü cok seyi iddia eder. Ben alman yazarlarin bir cok kitabini okudum ve hatta bir &quot;Kürdologun&quot; konusmasini indirdim ve dinledim.
Bizim bir yazili tarihimiz var. Mesela su anki Mogolistanda Gök Türk'lerin geriye biraktigi Orhun abideleri vardir. Orada Türk ismi acik acik ve defalarca gecer. Simdi biz, biz Türküz aha tarihte geciyor diyebiliriz. Fakat ben alman yazarlarin ve kürdolugn konusmasinda tek bir kaynak gösterilen yer görmedim. Mesela geriya kalan yazilar vs vs. Hic yok. Adamlar tutturmus teee Medlerden bugünki Kürtlere geliyorlar, ama Kürtlerin Medlerin soyundan geldigine dair tek bir kanit göstermiyorlar.

Bu &quot;Kürt tarihi&quot; iddialarinda birinci celiskidir

Simdide &quot;Kürtce&quot;ye deginelim. Kürtce hakkinda yaklasik bir asir önce bir Rus bilimadami tarafindan bir arastirma yapilmistir.
Ortaya cikan tablo sudur. Kürtce'de yaklasik 9000 kelime vardir. (Türkce'de kelime sayisi 100.000dir)
Bunun 2000i Arapca, 1000i Farsca ve 3000i Türkceden alinmadir. Geri kalan kelimelerin coguda Gürcü ve ermeni, yani bölge dillerinden alinmadir. Siki tututunun. Kürtcede 300 Kürtce kelime bulunmustur.
Yani Kürtce kendi basina bir dil degil bir dil karisimidir

Ayrica dünyanin hic bir tarih müzesinde &quot;Kürt&quot; ismine ait olan bir kagit parcasi bile yoktur. Yani nasil oluyorda 5000 yildan beri var olan bir millet dünyaya hic bir eser birakmiyor. Bu akil isi degildir.
Ben sahsen Kürtlerin kendi basina bir millet olduklarina inanmiyorum.

Onun icin ben suna inaniyorum. Kürtler Osmanli devrinde Türk'lerin, Fars'larin ve Araplarin ayni bölgede yasamasi sonucu, dillerininde birbiriyle karismasi sebebiyle ortaya cikmislardir. Kürtler sadece Türk'müdür, yada sadece Farslimidir bilmem yada iki milletin ümmetcilik bilinciyle birbiriyle karismasi sonucumu ortaya cikmistir bilmem.

Umarim sana bu konuyu biraz acikliyabilmis oldum. Bence Kürtlerin tarihiyle pek ilgilnme. Su anki durumu izlesen daha iyi olur. Ben Türk-Kürt ayrimii yapmiyorum ve acikca söylemek gerekirse Türkiye'ye sahib cikan bir Kürdü 10 bati hayrani Orhan Pamuklara tercih ederim.

Saygilarimla

Gök Türk

Mantiklida bir soru Isareti var!Eyer kürtce dil karisimiysa bu kolayca ortaya cikarabilinirdi.Bukadr önemli,kürtlerin kim olduklarini ortaya cikaracak delil var ama kimsenin umrunda deyil.Bu nasil olur Ya.Kürtce ne duydum ne okudum Lütfen bana Yazili Kürtce birseyler varsa Yazsin.Diyer dilerle karsilastiracam.

Istanbuler
05.05.05, 20:53
Mantiklida bir soru Isareti var!Eyer kürtce dil karisimiysa bu kolayca ortaya cikarabilinirdi.Bukadr önemli,kürtlerin kim olduklarini ortaya cikaracak delil var ama kimsenin umrunda deyil.Bu nasil olur Ya.Kürtce ne duydum ne okudum Lütfen bana Yazili Kürtce birseyler varsa Yazsin.Diyer dilerle karsilastiracam.

derinkuyu, su adrese bir bak: http://ku.wikipedia.org/wiki/Ser%C3%BBpel

Gök Türk
05.05.05, 23:17
Sayin dertli

genetik haritasina göre (benim bildigim kadariyla) Homo Sapiens türünün ortaya cikisi yaklasik 200.000 önce Afrika'da baslar. Evrimciler insanlarin Afrika'da önce cogalip 100.000 yil sonra bütün dünyaya yayildiklarini iddia ederler.

Sayin derinkuyu

O sayilari bir kitapta okumustum. Ayrica Türk devletinin bir resmi sitesindede görmüstüm, fakat nerde gördügümü hatirlamiyorum.

Ayrica senin sayende bir süre önce yazdiklarimi yine okuma imkanim oldu. Sunlari degistirmek ve eklemek istiyorum. Tüm dünya Kürt'lerin Farsi bir topluluk oldugunu söyler. Dil yapisina bakildiginda bunu görmek mümkündür. Fakat Kürtce bir dil karisimidir. Bunu önceden belirttigim gibi Farslilarin ve Türk'lerin vs. karismasina degil, yillardir Türk'lerin altinda yasadiklarina dayandiriyorum. Herhalde böylece dilleri asimileye ugradi. Dünyada Kürtlere dair hicbirseyin olmamasi nasil aciklanabilir? Dedigim gibi Kürtler kendi baslarina bir millet degildirler. Fars milletinin bir mensuplaridirlar. Yani Türk-Türkmen misali!

Aslinda bununda pek önemi yoktur. Soy bakimindan Kürtler Türk degildirler. Fakat bizimle yüzyillardir beraber yasarlar. Bu vakit ne sade pozitif olaylarla doludur ne sade negatif olaylarla. Bu hala gecerlidir.

Fakat soyculuk yapmamak lazim. Umarim gelecek yillarda büyük umutlarla karsiladigim ekonomik kalkinmainin sayesinde Güneydoguda yasiyan tüm insanlarin yasam standartlarini yükselir ve Kürt halki böylece Türk toplumuna daha iyi entegre edililir.