PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : AK Parti'li Çömez'den Unakıtan'a istifa çağrısı

ottoman1299
27.02.06, 12:36
SON DAKİKA27.02.2006 PAZARTESİ
AK Parti'li Çömez'den Unakıtan'a istifa çağrısı (http://www.politikcity.de/forum/)

http://www.zaman.com.tr/2006/02/27/comez.jpg AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı, ''Yeter artık Sayın Unakıtan... Bize, partiye ve ülkeye yük oluyorsunuz. Sizi artık taşıyamıyoruz'' diyerek istifaya çağırdı.
Çömez, Unakıtan'a gönderdiği açık mektupta, CHP'nin gensoru önergesinin reddedildiğini anımsatarak, ''ret oyu veren milletvekillerinin her birinin farklı gerekçeleri olduğunu'' ileri sürdü.
Bazı milletvekillerinin CHP ile aynı sınıfta görünmemek için, bazılarının ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''birlik görüntüsünü bozmayın'' telkiniyle ret oyu kullandığını savunan Çömez, ''Peki Sayın Unakıtan, kalkan bu ellerle gerçekten aklandınız mı? Kağıt üzerinde evet, ama vicdanlarda hayır...'' dedi.
-UNAKITAN HAKKINDAKİ İDDİALAR...-
Çömez, Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın, 4 bin ton mısır ithalatı yaptığını; ithalattan 4 gün sonra vergi oranının yüzde 20'den yüzde 70'e çekilmesi nedeniyle A.B. Gıda'ya 366 milyar lira avantaj sağlandığını; pastörize yumurtanın KDV'sinin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesiyle de çok önemli avantajlar sağlandığını iddia etti.
''Manyas'ta kuş gribinin yaşandığı günlerde, yumurta fiyatları dibe vurduğunda piyasadan kaç milyon yumurta topladınız?'' diye soran Çömez, ''fabrikanın arıtma sistemi için ceza kesilmemesi karşılığında Aksakal Belediyesi'ne yardım adı altında para gönderip gönderilmediğinin'' açıklanmasını istedi.
A.B. Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye, Bandırma'da ''Komple yeni yatırım'' gerekçesiyle 2.5 trilyon liralık teşvik verildiğini öne süren Çömez, fabrikanın yatırım maliyetini, fabrika civarında kaç bin metrekare arazi alındığını, bunların TBMM Başkanlığı'na bildirilip bildirilmediğini sordu.
Çömez, Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan'ın, ''tahsis edilen ve yurda kaçak sokulan araçla kaza yaptığı, bu aracın benzininin İstanbul Defterdarlığı'nca temin edildiği'' iddialarına da değindi.
Unakıtan'a, Kuşadası, Galataport, Tüpraş ihalelerinden önce Ofer ile kaç kez görüştüğünü, ihaleler öncesinde oğlunun kaç kez İsrail'e gittiğini soran Çömez, ''Merak etmeyin, bunlara cevabınız 'hayır' bile olsa, kayıtların hepsi bir gün ortaya çıkacak ve yanlış ilişkiler tek tek kamuoyuyla paylaşılacak'' dedi.
-''İSTİFA EDİN''-
Son 10 yılda iç borcun yüzde 589, dış borcun yüzde 129 arttığını ve borç stokunun 350 milyar dolara yükseldiğini ileri süren Çömez, büyüme rakamlarındaki iyimser göstergelerin, enflasyon ve faizde yaşanan düşmelerin, halkta olumlu bir etki yapmadığını belirtti.
Çömez, 5 sayfalık mektubunda özetle şunları kaydetti:
''Araziye çıkın Sayın Bakan, esnafı, köylüyü dinleyin. Ezberinizin bozulduğunu göreceksiniz... Esnaf ve köylü dert küpü... En pahalı akaryakıt, süt, elektrik, istihdam vergisi, işsizlik... Peki nereye kadar... Sizin gerçek gündeminiz bunlar değil mi? Peki bu koşullar altında, oğlunuzun piyasanın yüzde 90'ına hakim işletmelerine KDV indirimi sağlamayı nasıl içinize sindiriyorsunuz? Yeter artık Sayın Unakıtan... Bize, partiye ve ülkeye yük oluyorsunuz. Sizi artık taşıyamıyoruz. Bu cazip teklifimi (bu kavrama çok aşina olduğunuzu biliyorum) önemseyin lütfen. İstifa edin.'' [11:25:00]

cem0203
27.02.06, 12:42
SON DAKİKA27.02.2006 PAZARTESİ
AK Parti'li Çömez'den Unakıtan'a istifa çağrısı (http://www.politikcity.de/forum/)

http://www.zaman.com.tr/2006/02/27/comez.jpg AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı, ''Yeter artık Sayın Unakıtan... Bize, partiye ve ülkeye yük oluyorsunuz. Sizi artık taşıyamıyoruz'' diyerek istifaya çağırdı.
Çömez, Unakıtan'a gönderdiği açık mektupta, CHP'nin gensoru önergesinin reddedildiğini anımsatarak, ''ret oyu veren milletvekillerinin her birinin farklı gerekçeleri olduğunu'' ileri sürdü.
Bazı milletvekillerinin CHP ile aynı sınıfta görünmemek için, bazılarının ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''birlik görüntüsünü bozmayın'' telkiniyle ret oyu kullandığını savunan Çömez, ''Peki Sayın Unakıtan, kalkan bu ellerle gerçekten aklandınız mı? Kağıt üzerinde evet, ama vicdanlarda hayır...'' dedi.
-UNAKITAN HAKKINDAKİ İDDİALAR...-
Çömez, Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın, 4 bin ton mısır ithalatı yaptığını; ithalattan 4 gün sonra vergi oranının yüzde 20'den yüzde 70'e çekilmesi nedeniyle A.B. Gıda'ya 366 milyar lira avantaj sağlandığını; pastörize yumurtanın KDV'sinin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesiyle de çok önemli avantajlar sağlandığını iddia etti.
''Manyas'ta kuş gribinin yaşandığı günlerde, yumurta fiyatları dibe vurduğunda piyasadan kaç milyon yumurta topladınız?'' diye soran Çömez, ''fabrikanın arıtma sistemi için ceza kesilmemesi karşılığında Aksakal Belediyesi'ne yardım adı altında para gönderip gönderilmediğinin'' açıklanmasını istedi.
A.B. Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye, Bandırma'da ''Komple yeni yatırım'' gerekçesiyle 2.5 trilyon liralık teşvik verildiğini öne süren Çömez, fabrikanın yatırım maliyetini, fabrika civarında kaç bin metrekare arazi alındığını, bunların TBMM Başkanlığı'na bildirilip bildirilmediğini sordu.
Çömez, Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan'ın, ''tahsis edilen ve yurda kaçak sokulan araçla kaza yaptığı, bu aracın benzininin İstanbul Defterdarlığı'nca temin edildiği'' iddialarına da değindi.
Unakıtan'a, Kuşadası, Galataport, Tüpraş ihalelerinden önce Ofer ile kaç kez görüştüğünü, ihaleler öncesinde oğlunun kaç kez İsrail'e gittiğini soran Çömez, ''Merak etmeyin, bunlara cevabınız 'hayır' bile olsa, kayıtların hepsi bir gün ortaya çıkacak ve yanlış ilişkiler tek tek kamuoyuyla paylaşılacak'' dedi.
-''İSTİFA EDİN''-
Son 10 yılda iç borcun yüzde 589, dış borcun yüzde 129 arttığını ve borç stokunun 350 milyar dolara yükseldiğini ileri süren Çömez, büyüme rakamlarındaki iyimser göstergelerin, enflasyon ve faizde yaşanan düşmelerin, halkta olumlu bir etki yapmadığını belirtti.
Çömez, 5 sayfalık mektubunda özetle şunları kaydetti:
''Araziye çıkın Sayın Bakan, esnafı, köylüyü dinleyin. Ezberinizin bozulduğunu göreceksiniz... Esnaf ve köylü dert küpü... En pahalı akaryakıt, süt, elektrik, istihdam vergisi, işsizlik... Peki nereye kadar... Sizin gerçek gündeminiz bunlar değil mi? Peki bu koşullar altında, oğlunuzun piyasanın yüzde 90'ına hakim işletmelerine KDV indirimi sağlamayı nasıl içinize sindiriyorsunuz? Yeter artık Sayın Unakıtan... Bize, partiye ve ülkeye yük oluyorsunuz. Sizi artık taşıyamıyoruz. Bu cazip teklifimi (bu kavrama çok aşina olduğunuzu biliyorum) önemseyin lütfen. İstifa edin.'' [11:25:00]

Tek babayigit bu Cömezmis AKP de!!Afferin Sayin Cömez!!Devamni bekleriz!!

Ismail
27.02.06, 12:43
Turhan Cömez son zamanda durusu ile, tavri ile takdir toplamayi basardi. Parti ici demokrasi uslubuna uygun bir "öz elestiri" ile düsüncelerini seviyeli bir bicimde dile getiriyor.

Hem ihraci, hemde dislanmayi göze alarak, tavrindan bir geri adim atmiyor. Umarim bu böylede kalir.

ottoman1299
27.02.06, 12:54
Turhan Cömez son zamanda durusu ile, tavri ile takdir toplamayi basardi. Parti ici demokrasi uslubuna uygun bir "öz elestiri" ile düsüncelerini seviyeli bir bicimde dile getiriyor.

Hem ihraci, hemde dislanmayi göze alarak, tavrindan bir geri adim atmiyor. Umarim bu böylede kalir.

benim en cok meragim, akp'nin tavri ne olacak?

Ismail
27.02.06, 12:59
Akepe´nin tavri günden güne "öz elestiri"lere karsi sertlesiyor. Kendi halkini azarlayan bir zihniyet, elbette iclerinde yükselen "tavira" karsi acimasizca olacayindan emin olabiliriz.

ottoman1299
27.02.06, 13:09
Akepe´nin tavri günden güne "öz elestiri"lere karsi sertlesiyor. Kendi halkini azarlayan bir zihniyet, elbette iclerinde yükselen "tavira" karsi acimasizca olacayindan emin olabiliriz.

türkiye de, öz elestiriyi hic bir parti kaldiramiyor. Bence AKP'ye özgün bir karakter degil.
Bugün yarin, akp aciklamasini yapar.

Ismail
27.02.06, 13:13
Siyasi kültürün "kapasite" ayarindan kaynaklaniyor. Bu sirf Akepe icin gecerli olmadigini sana katiliyorum.

omar
27.02.06, 13:27
Dieser Mann verdient wirklich Respekt.
Der hatte mal ne Sendung auf Kanal B, sehr informativ. Wurde glaube ich abgesetzt.

dertli4u
27.02.06, 13:32
türkiye de, öz elestiriyi hic bir parti kaldiramiyor. Bence AKP'ye özgün bir karakter degil.
Bugün yarin, akp aciklamasini yapar.

maalesef.

ve bu yüzden, Türkiyede bircok "degersiz" insan, parti maskesinin arkasina saklanarak, kendini koruyor.

tabii, bizler vatandas olarak, meselelere bakarken, gözümüze parti gözlügünü takinca, ve sirf kendi partimizden oldugu icin, suclu da olsa savundugumuz icin, AKP icindeki ve diger partilerdeki sahtekar, soyguncu, yalanci insanlar, rahat rahat islerini, tezgahlarini devam ettiriyorlar.

unakitan meselesini duydukca, siyasetten nefret ediyorum.

simdiye kadar, baska hükümetlerde ve partilerde de oldu ama hicbiri unakitan meselesi gibi olmamisti.

"bu ne yahu" diye yakasindan tutmak geliyor icimden.

Ismail
27.02.06, 13:34
Dertli agabege katiliyorum,

hangi partide olursa olsun, ilk önce bir insanin üzerinde "siyasi ahlak" ve "siyasi kültür" sart. Ve bu olgularin beraberinde getirdigi "siyasi uzlasma ve siyasi tahammül" saglikli bir siyasetin vazgecilmezidir.

Yakamoz
27.02.06, 13:36
maalesef.

ve bu yüzden, Türkiyede bircok "degersiz" insan, parti maskesinin arkasina saklanarak, kendini koruyor.

tabii, bizler vatandas olarak, meselelere bakarken, gözümüze parti gözlügünü takinca, ve sirf kendi partimizden oldugu icin, suclu da olsa savundugumuz icin, AKP icindeki ve diger partilerdeki sahtekar, soyguncu, yalanci insanlar, rahat rahat islerini, tezgahlarini devam ettiriyorlar.

simdiye kadar, baska hükümetlerde ve partilerde de oldu ama hicbiri unakitan meselesi gibi olmamisti.

Kusura bakmayin ama

Ciller, Mesut Yilmaz ve Demirel`in torunu, Unakitan ailesinin yaptiginin püsküllüsünü yaptilar. Bu olaylarla karsilastirince Unakitaninki komik kaliyor.

ottoman1299
27.02.06, 13:39
maalesef.

iste tam bu vakit düsünüyorum ki, biz türk milleti olarak cok partili sisteme daha cok uzaktayiz.
Bir millet bu kadar koyun olurmu? Her islik calnin pesine gidiyor. Kizmayin bana, ama ben bundan bunu cikartiyorum.

ottoman1299
27.02.06, 13:43
Kusura bakmayin ama

Ciller, Mesut Yilmaz ve Demirel`in torunu, Unakitan ailesinin yaptiginin püsküllüsünü yaptilar. Bu olaylarla karsilastirince Unakitaninki komik kaliyor.

meric kardesim, herkes bilir ki benim akp'ye sempatim var. buradaki suclamalari, sadece akp'ye yapiliyorsa... senden tarafim!

ama genel bir problemimiz var. hangi parti olursa olsun. kim olursa olsun, devletin kurusu dahi yese, milyonlarini da yese, benim gözümde vatan hainidir!!! bu cillermis, demirelmis, yilmazmis... önemi yok!

Yakamoz
27.02.06, 13:47
meric kardesim, herkes bilir ki benim akp'ye sempatim var. buradaki suclamalari, sadece akp'ye yapiliyorsa... senden tarafim!

ama genel bir problemimiz var. hangi parti olursa olsun. kim olursa olsun, devletin kurusu dahi yese, milyonlarini da yese, benim gözümde vatan hainidir!!! bu cillermis, demirelmis, yilmazmis... önemi yok!

Bazi seyler, artik kangren haline gelmis. Tabiki dertli abi burada Unakitanin yaptigini elestirirken ülke menfaati acisindan söylüyor. AKP`nin yaptigi ne ilk, ne sonuncu, ne de en kötüsü.

ottoman1299
27.02.06, 13:49
Bazi seyler, artik kangren haline gelmis. Tabiki dertli abi burada Unakitanin yaptigini elestirirken ülke menfaati acisindan söylüyor. AKP`nin yaptigi ne ilk, ne sonuncu, ne de en kötüsü.

ne yazikki, gözümüz yemeyeni degil, ena az yiyeni ariyor. cok yazik!

dertli4u
27.02.06, 13:52
Kusura bakmayin ama

meric, kusura bakiyorum.

digerlerinin yaptigini savunan olmadi ki burada.

egerki parasal yönünü ölcü alacaksak, buyur hesaplayalim.

Ciller,1 milyar dolar gibi bir toplami hic ve ic etti.

mesut yilmaz, kendisi 1 kurus yemedi.bunu kabul edelim lütfen.sadece partisi icindeki bazi sahislarin yemelerine göz yumdu.ve cevresindeki bazi akrabalarina göz yumdu.

demirelin yegeni ise, devletin parasini yemedi..reklamlara inanan saf vatandaslarimizin parasini yedi.

amma, unakitan meselesi tamamen degisik bir konu.

kendi oglu icin kararnameler cikartiyor. iki gecelik "kaldirilan" ve tekrar koyulan kararnameler ile, toplam 350 milyon dolarlik bir "misir" geliri.

ve yillar boyu sürecek bir %10 luk vergi indirimi..yani yillarca devam edecek bir gelir.

ayrica, unakitanin yaptigi fatura yolsuzluklari(affedilen) 28 milyon dolar.

@meric

bu rakamlar vergi olarak kacanlar/kacirilanlar..meselenin bir de ekonomik boyutu var ayrica.

unakitanin yöneticiligini yaptigi Ihlas holding meselesi halen duruyor.sirf bisandan ötürü, TC.Devletinin sirtina yüklenen para 800 milyon dolar.henüz patlamadi.(ali coskun-ticaret bakani, ihlasin koordinatörü idi)

deryatulga
25.01.08, 04:11
Serdar Akinan

‘İstersen söyleme!..’

Bir bürokrat Maliye Bakanı’nın kulağına eğilip, “Yeni YÖK Başkanı’nın havası değişmiş... Gayet güzel şeyler söylüyor...” diyor...

Yanıt, bence 7 aydır giderek kendini perçinleyen vaziyetin mükemmel bir özeti: “isterse söylemesin...”Bu iki kelimenin nasıl bir ruh haliyle söylendiğini herkes iyi kavrasın.

İktidar, giderek artan bir şekilde baskıyı artırıyor.

Yazılamayanlar yazılanları aşıyor.

Bu tehlikeli ruh halini ilk Dağlıca baskını günü açıkça gördüm.

Hemen hiçbir kanalın bu işin vahameti üzerine yayın yapmadığı dakikalarda, bizzat ekrana çıkıp, mesleğimin gereğini yaptım.

Sorular sordum.

O saatte sorduğum soruların tamamı bu ülkede hep manşetlerden soruldu.

Bu megalomanik bir tespit değil. Üzerimde hiçbir baskı hissetmeden; bir gazeteci olarak temel sorular sordum...

Ancak, gene o saatlerde, birisinin evinde avaz avaz bağırıp, “susturun şu herifi...” diye bağırdığını biliyorum.

Aynı zat daha sonra kendisine uzatılan mikronlardan da öfkesini sakınmadı.

Şimdi olan bitene; her geçen gün artan örtülü baskıya bakıyorum...

Yasama, yürütme ve yargı...

Ayrı olması gereken üç kuvvet değil mi?

Sistemimizin üzerinde yükseldiği üç temel payanda...

Peki bu üç payandanın sağlığı açısından dördüncü erk ne?

Medya.

Siyasilerimiz, “endişe duyan” yargıya ne diyor?

“Yerinizi bilin...”

Medyanın yerini biliyor mu?

Hayır.

Kamu adına yani vatandaş adına bu işi yapıyoruz.

İktidarları eleştirmek bizim için bir keyfiyet değil...

Bir görev.

Varlık sebebimiz.

Basın sermayesi dramatik bir şekilde el değiştirdi.

Büyük medya sadece örtüyor. Kaldı ki bu bile onları kesmiyor.
Adını koyalım.

Bu bir azınlık diktasıdır.

Bu zihinsel bir faşizmdir.

İslamiyet’le hiçbir alakası yoktur.
Medeniyetle hiçbir alakası yoktur.

Demokrasi, kesinlikle, bu değildir.

Tamamen keyfi bir yapılanmadır.

Gücünü, Müslümanları katleden bir küresel şebekeden almaktadır.

“İstersen söyleme...”dir bu düzenin adı...

Mutlak gücün kendine ait olduğunu düşünen; kendini sistemin efendisi yerine koyabilen, itiraz edeni ezmeye ant içmiş hastalıklı bir kafa yapısıdır.

Tehlikelidir...

Ne olduklarını, bir kez daha söyleyelim...

Müslümanları katleden küresel bir şebekenin yerel işbirlikçileri...

Bunu söyleyenleri de süratle susturuyorsunuz...
Susturun...Bakalım nereye kadar?

25.01.2008

deryatulga
25.01.08, 04:54
Unakıtan konuştu, suçlu basın oldu
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, üniversitelerin döner sermayelerinden alınan yüzde 15 hazine payını yüzde 5’e düşürmeye ve araştırma görevlilerine performansa dayalı destek verilmesine karar verdiklerini bildirdi.
Unakıtan, açık mikrofona yansıyan konuşmalarıyla ilgili olarak, ""YÖK Başkanı ile ilgili olanları tam duyamamışsınız ama yakıştırmışsınız. Ötekileri iyi duymuşsunuz da... dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Unakıtan’ı bakanlıktaki makamında ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından, Unakıtan ve Özcan gazetecilere ortak açıklama yaptı.
Konuşmasına, "Sayın YÖK Başkanımız bizi ziyaret etti. Sağ olsun şeref verdi" diyerek başlayan Unakıtan, görüşmelerinde üniversitelerin meselelerini ele aldıklarını söyledi. Unakıtan, mali konuların gündeme geldiğini ifade ederek, aralarında aldıkları kararları şöyle açıkladı:
"Sayın YÖK Başkanı, üniversitelerdeki döner sermaye paylarının azaltılmasını istedi. Hepimizin bildiği gibi üniversitelerin döner sermayelerinden yüzde 15 hazine payı alıyoruz. Bu, sadece üniversitelerin tıp fakültelerinin döner sermayelerine ait bir husus değil. Sayın Başkan, diğer üniversitelerde ne kadar döner sermaye varsa, o döner sermayelerin tamamı için indirilmesini istedi. Biz de bu hususta zaten çalışmalar yapmıştık. YÖK Başkanımızın bu isteğine biz de katılıyoruz. Hazine paylarını yüzde 15’ten yüzde 5’e düşürmeye karar verdik.
İkinci bir husus ise üniversitelerde araştırma-geliştirme görevlilerimiz var. Bununla ilgili performans esasına dayandırılmak üzere bir destek verilmesi hususunda Sayın Başkanımızla mutabakata vardık.
YÖK’ten bir heyet ve Maliye Bakanlığımızdan bir heyet, bu çalışmaları yapacak. Bu komisyon çalışmalarında alacağımız kararı sizlerle, kamuoyuyla paylaşacağız."

"YÖK’Ü MADDİ OLARAK GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Unakıtan, "YÖK’ün maddi olarak daha fazla güçlendirilmesi için Maliye Bakanlığı olarak çalışmalar yapacaklarını" belirterek, bu çalışmalar karar aşamasına geldiğinde kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.
Kemal Unakıtan, "Ben Sayın Başkan’a bize yapmış olduğu ziyaret nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Üniversitenin ve üniversite camiasının her zaman yanında olacağımızı bir kere daha belirtiyorum" diye konuştu.
YÖK Başkanı Özcan da Unakıtan’a teşekkür ederek, "Hem üniversiteler adına hem kendi adıma bu yaptığınız yardımlarla zannediyorum, üniversitelerimizdeki araştırma-geliştirme faaliyetleri daha da artacak, çok daha rahat bir şekilde çalışacağız. Teveccüh gösterdiniz" dedi. Bu sözler üzerine Unakıtan, "Türkiye kazanacak tabii" karşılığını verdi.
Bir gazetecinin bu indirimin ne zamandan itibaren uygulanacağını ve ne kadar paraya karşılık geldiğini sorması üzerine Unakıtan, bunun teknik bir konu olduğunu belirterek mevzuata göre en kısa sürede uygulamaya koyacaklarını söyledi. Unakıtan, "Eğer bizim arkadaşlarımız, ’bugün başlayabiliriz’ derlerse bugün de başlarız. Ama ’şu günden itibaren başlayacağız’ derlerse bizim Bütçe Genel Müdürlüğümüz o zamandan itibaren başlayacak. Eğer ’Bu ne kadar bir paraya tekabül ediyor’ derseniz, bunun da bir çalışmasının yapılması lazım. Şu anda döner sermayelerden aldığımız paraları toplarsak bu, yüzde 15 idi, yüzde 5’e indirdiğimize göre demek ki üçte ikisi bundan sonra üniversitelere kalacak" diye konuştu.

"YAKIŞTIRMIŞSINIZ"

Unakıtan, bir gazetecinin, "Dün mikrofonlar açıkken YÖK Başkanı ile ilgili söylediğiniz sözler basına yansıdı. Bu konu gündeme geldi mi?" sorusu üzerine şunları söyledi:
"YÖK Başkanı ile ilgili olanları tam duyamamışsınız ama yakıştırmışsınız. Ötekileri iyi duymuşsunuz da... YÖK Başkanımızla ilgili değildi o. Ama onun üzerinde durmuyorum. Bizim medya anlayışımız da bu. Benim yapacak bir şeyim yok. Eğer siz medya olarak o gizli gizli almaları içinize sindiriyorsanız, benim diyecek bir şeyim yok." Bir gazetecinin, "Hem siz hem de Sayın YÖK Başkanı mikrofonlara takıldı. Bu medyadan mı kaynaklanıyor?" sorusuna Unakıtan, "Etik olmayan bir şekilde alınan ifadeler mahkemelerde bile geçerli değil. Bu yollara başvurmayın. Medya bakımından size belki magazin birtakım haberler oluyor ama bu yollara başvurmasanız daha iyi olur. Bunlar çok doğru işler değil" karşılığını verdi.
YÖK Başkanı Özcan da bir gazetecinin "Kırgın mısınız?" sorusu üzerine "Hayır" dedi.
Açıklamaların ardından Unakıtan, Özcan’ı makam aracına kadar uğurladı.
Özcan, Unakıtan ile ayrılmak üzere tokalaşırken teşekkür ederek, "Size çok şey borçluyuz" dedi.

NELER SÖYLEMİŞTİ:

- Bürokrat: Yeni YÖK Başkanı'nın havası değişmiş. Gayet güzel sözler söylüyor?
- Unakıtan: İsterse söylemesin...
- Bürokrat: Bu ortamdan faydalanıp üniversite reformunu da yaparsak hükümet olarak Sayın Bakanım çok ciddi başarı olur.
- Bürokrat: 300 milyona yakın, üniversitelere iyileşme yapıyoruz yıllık. Gülüp oynasınlar...daha sesleri çıkmaz.... Tarifeyi de ufak bir rötuşla geçiştiririz böylece...

kadirpasa
26.01.08, 03:35
sn.unakitan,yök baskaninin kapiya kadar ugurlamasiyla acaba gönlünü almismidir?

türkiye de siyastin ne kadar cirkin olabileceginin bir göstergesidir bu vaka.
ümidim sudur ki,türkiye de genel siyasi anlayisi bu olmasin!
ama....