PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Sarma

Gökcen
02.03.06, 20:29
300gr yagli kiyma
500gr sarmalik yaprak
500gr pirinc
3 kuru sogan
2 bas sarimsak
1 kasik domates salcasi
1 kasik biber salcasi
tuz ,karabiber,kuru nane
3 kasik yemek yagi
1 cay bradagi zeytinyagi

bir kabin icinde yikadiginiz pirincleri,kiymayi,ince dogranmis sogan ve sarimsagi,salcalari baharatlari ve yagi iyice yoguruyorsunuz.
paketden cikardiginiz yapraklari 2 3 su yikayip süzüyosunuz.
daha sonra yapraklarin ortasina harci koyup kenarlarini harcin üstüne katlayip sarma seklini veriyorsunuz.
tencerenin dibi kapanana dek bos yaprak dizin ve sarmalari sIkca dizin.üzerine sarmalari 2 parmak gececek kadar su ilave edin ve tuz serpin.
sarmalarin üzerine ters cevrilmis tabak onun üzerinede ici su dolu kase koyun(agirlik olsun diye).
sarmalari pirinci acilana, ve yapragi yumusayincaya dek pisirin

http://www.koestlichkeiten.de/uploads/pics/Weinbl_tter.jpg

herdemözgür
02.03.06, 20:49
300gr yagli kiyma
500gr sarmalik yaprak
500gr pirinc
3 kuru sogan
2 bas sarimsak
1 kasik domates salcasi
1 kasik biber salcasi
tuz ,karabiber,kuru nane
3 kasik yemek yagi
1 cay bradagi zeytinyagi

bir kabin icinde yikadiginiz pirincleri,kiymayi,ince dogranmis sogan ve sarimsagi,salcalari baharatlari ve yagi iyice yoguruyorsunuz.
paketden cikardiginiz yapraklari 2 3 su yikayip süzüyosunuz.
daha sonra yapraklarin ortasina harci koyup kenarlarini harcin üstüne katlayip sarma seklini veriyorsunuz.
tencerenin dibi kapanana dek bos yaprak dizin ve sarmalari sIkca dizin.üzerine sarmalari 2 parmak gececek kadar su ilave edin ve tuz serpin.
sarmalarin üzerine ters cevrilmis tabak onun üzerinede ici su dolu kase koyun(agirlik olsun diye).
sarmalari pirinci acilana, ve yapragi yumusayincaya dek pisirin

http://www.koestlichkeiten.de/uploads/pics/Weinbl_tter.jpg

Ben "Sarma"nin cam fistiklisi ve kus üzümlüsünü severim. Icine biraz da yeni bahar konulmasi gerek bence.
O zaman tadina doyulmuyor.

Bu isi annem cok güzel yapardi. Yaban ellerinde domasiz kaldik gitti.

Gökcen
02.03.06, 20:49
Ben "Sarma"nin cam fistiklisi ve kus üzümlüsünü severim. Icine biraz da yeni bahar konulmasi gerek bence.
O zaman adina doyulmuyor.

Bu isi annem cok güzel yapardi. Yaban ellerinde domasiz kaldik gitti.
senin dedigin zeytinyagli sarma, etli sarmaya koyulmaz:)

herdemözgür
02.03.06, 20:51
senin dedigin zeytinyagli sarma, etli sarmaya koyulmaz:)

Iyi ama resim de zeytin yagli darma var!

Gökcen
02.03.06, 20:51
Iyi ama resim de zeytin yagli darma var!
evet cünki etli sarma resmi bulamadim:brüll: karistirma hem orasini allah allah :D

herdemözgür
02.03.06, 20:54
evet cünki etli sarma resmi bulamadim:brüll: karistirma hem orasini allah allah :D

Hayirlar olsun. Bir eglence, toplanti, kutllama falan mi?

Gökcen
02.03.06, 20:55
Hayirlar olsun. Bir eglence, toplanti, kutllama falan mi?
yooo sarma yapmak icin toplanti falanmi olmasi gerek :D

herdemözgür
02.03.06, 20:58
yooo sarma yapmak icin toplanti falanmi olmasi gerek :D

O kadar basit mi sarma yapmak yani?

Bu isi yapmak icin insanin ya cok zamani olacak ya da bir eglence gibi bir seye hazirlanacak.

Gökcen
02.03.06, 21:00
O kadar basit mi sarma yapmak yani?

Bu isi yapmak icin insanin ya cok zamani olacak ya da bir eglence gibi bir seye hazirlanacak.
evet aslinda basit
cok yapmazsan:)
1 paket yaprakla tek basina sararsan 1 2 saat sürer sarmasi.okadar zor degil.
hanimlar zaten sardimi 2 3 kisi sariyo ozaman daha cabuk bitiyo

herdemözgür
02.03.06, 21:03
evet aslinda basit
cok yapmazsan:)
1 paket yaprakla tek basina sararsan 1 2 saat sürer sarmasi.okadar zor degil.
hanimlar zaten sardimi 2 3 kisi sariyo ozaman daha cabuk bitiyo

BEn kendime öyle bir hanim bulamadim yazikki!

Gökcen
02.03.06, 21:03
BEn kendime öyle bir hanim bulamadim yazikki!
bulursun bulursun.allah büyük

deryatulga
02.03.06, 22:58

Senin sarmanin icinde kiyma da yok zaten. Böylesini ya yatili okulda yedirirler ya da Cocuk Esirgeme Kurumunda. 1 Ölcü pirince 2 Ölcü kiyma katacaksin. Parmaklarinin arasinda belli bir elastikiyeti olacak, bastirdigin yerde yamulmayacak
En sevdigim yemeklerin basinda gelir, itiraz istemem!:hallo;

Gökcen
02.03.06, 23:01
Senin sarmanin icinde kiyma da yok zaten. Böylesini ya yatili okulda yedirirler ya da Cocuk Esirgeme Kurumunda. 1 Ölcü pirince 2 Ölcü kiyma katacaksin. Parmaklarinin arasinda belli bir elastikiyeti olacak, bastirdigin yerde yamulmayacak
En sevdigim yemeklerin basinda gelir, itiraz istemem!:hallo;
:brüll:

tamam hocam haklisiniz ama ben sarmaninicinde eti pek sevmediginden azaltdim:D

herdemözgür
02.03.06, 23:34
bulursun bulursun.allah büyük

Isimiz tanriya kaldiysa yandik :lach:

Üstelik benim bir dünya nikahli esim var. Imam nikahi gerek bulursam!

Ancak derya tulganin tarifine uyan dolmayi yapacak babyigit hanimlar nerde? :rolleyes:

deryatulga
02.03.06, 23:38
Isimiz tanriya kaldiysa yandik :lach:

Üstelik benim bir dünya nikahli esim var. Imam nikahi gerek bulursam!

Ancak derya tulganin tarifine uyan dolmayi yapacak babyigit hanimlar nerde? :rolleyes:

Dahasi var, senin sevdigin yalanci dolmanin tenceredeki üst üc sirasi benimdir. Al dente oldugundan. Gerisi benim zevkime göre eziktir. Onun icin hayatta konserve sarma yiyemem. Kendin de yemek yapmayi bilirsen nefsini savunabilirsin. Yoksa hanimlar sana gercek anlamda her dolmayi yuttururlar!:rolleyes:

Gökcen
02.03.06, 23:39
:brüll: :brüll:
Dahasi var, senin sevdigin yalanci dolmanin tenceredeki üst üc sirasi benimdir. Al dente oldugundan. Gerisi benim zevkime göre eziktir. Onun icin hayatta konserve sarma yiyemem. Kendin de yemek yapmayi bilirsen nefsini savunabilirsin. Yoksa hanimlar sana gercek anlamda her dolmayi yuttururlar!:rolleyes:
aldente sarma ahahhahaha

deryatulga
02.03.06, 23:45
:brüll: :brüll:
aldente sarma ahahhahaha

Ne var gülecek, sadece spaghetti mi al dente olur?:cool:

Gökcen
02.03.06, 23:45
Ne var gülecek, sadece spaghetti mi al dente olur?:cool:
yau hocam ilk defa duydum sarmaya al dente dendigini ondan güldüm, ama süpermis ya hahahaha

deryatulga
02.03.06, 23:59
yau hocam ilk defa duydum sarmaya al dente dendigini ondan güldüm, ama süpermis ya hahahaha

Bak sana beddua ederim de, sabahin ücünde uyandirip da baklava hamuru actiran adama varirsin!:rolleyes: :rolleyes:

Ruh kiz
03.03.06, 00:07
:brüll: hammer geil.

herdemözgür
03.03.06, 10:11

Tamamen katiliyorum:lach:

Zaten o yüzdendir ki annemin dolmalarindan sonra 13 yildir hic bir kadinin elinden dolma yemedim. :buuh:
Kendim de beceremedigimden dolma yiyemiyorum. Al dentesin den gectim dibini bile yemek isemiyorum acikcasi.

Elinde imkani olanlara afiyetler olsun. Dünyanin en sansli erkekleri onlar herhalde. Kader bize bu bakimdan maalesef gülmedi.:rolleyes:

Gökcen
03.03.06, 10:24
:brüll: hahahahahaha hocam benim icimde ccin varmis öyle diyolar bana beddua bu yüzden islemiyor hahahaha:D hem gecenin 3ünde ancak ben ona baklava actiririm:cool: