Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Mehmet Ali Agca'nin Rabia'si...
<DIV class=part_3_3>Mehmet Ali Ağca'nın eski nişanlısı Rabia Özden Kazan, İran'a gitti ve anılarını yazdı. "İftar sonrası bana 500 dolar karşılığı muta nikahı" teklif ettiler.
<DIV class=news_detail_content>Mehmet Ali Ağca'yla bir dönem nişanlanan Ortadoğu gazetesi köşe yazarı Rabia Özden Kazan, İran'a gitti. Yaşadıklarını "Tahran Melekleri" kitabında anlattı.
Rabia Özden Kazan, 2006 Ramazan ayında gittiği İran'da gördüklerini anlattığı "Tahran Melekleri" kitabında İran'da gençlerin partilerde su gibi alkol tükettiğini, Hollywoodvari dejenere kadın-erkek ilişkilerine şahit olduğunu yazdı.
Kazan, İran'da iftar sonrasında yaşlı bir adamın kendisine 500 dolar karşılığında muta nikahı (Günü birlik nikâh!) kıymak istediğini de anlatıyor. Eylül ayında İtalya'da, daha sonrak da Amerika'da yayınlanacak kitap için Rabia Kazan, yurtdışında insanların kendisini İranlı kadınlara benzetmesi nedeniyle oradaki yaşamı merak ettiği için İran'a gittiğini belirtti.
20 gün Tahran'da kaldığını, bu süre içinde para karşılığında nikah yapan kadınlarla karşılaştığını söyleyen Kazan, "İslam rejiminin zorbalıklarını anlatmak istedim. Dikkat edin İslamiyet demiyorum. Benim öğrendiğim Mevlana'nın İslamiyeti. Oradaki islamiyet değil. İslamiyet'te para karşılığında bir gece beraber olunmaz. Burada tezat ve dram var. Oradaki kadınlar nasıl yaşayacaklarına karar veremiyor. Ben burada istediğim için örtünüyorum. Bana sen niye örtünüyorsun diyorlar. Orada İslamiyet değil Ahmedinecad'ın kuralları var " dedi.
http://www.aktifhaber.com/images/news/56511.jpg
http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=119698
Demin haberlerde izledim..enteresan birseye benziyor, gerci iranlilarin ne mal oldugunu zaten biliyoruz..ödünc alip okumayi düsünüyorum..
ama rabia hanim cok reklam yapiyor bence..hiristiyanla beraber ve el aleme müslüman diye yutturuyor..tamam sevgilin hiristiyan, problem nerde?bari yalan söyleme..
lügen verkaufen sich gut
Bunlari bilmek icin Rabia hanimin kitabina gerek yoktuki. Iranlilarin forumuna girmek yeter, gencler memleketlerinde bir yemek karsiligi üc kisiyle bir kadinla nasil beraber olduklarini övüne övüne anlatirlar. Almanya'ya gelen gencler ise Almanlara "cagdasliklarini" kanitlamak icin uninin yemekhanesinde domuz eti yerler.
Yalaka insanlari sevmem!
Bunlari bilmek icin Rabia hanimin kitabina gerek yoktuki. Iranlilarin forumuna girmek yeter, gencler memleketlerinde bir yemek karsiligi üc kisiyle bir kadinla nasil beraber olduklarini övüne övüne anlatirlar. Almanya'ya gelen gencler ise Almanlara "cagdasliklarini" kanitlamak icin uninin yemekhanesinde domuz eti yerler.
Yalaka insanlari sevmem!
bende sinifimdaki iranlinin ramazanda önümüzde domuz eti yemesine schock olmusdum..
ayyıldız66
25.06.07, 20:10
Ich bin jetzt auch geschockt.
bende sinifimdaki iranlinin ramazanda önümüzde domuz eti yemesine schock olmusdum..
Wie hättest du dann bei Türken reagiert ?:lach:
genellemek istemiyorum, ki bende sahit oldum ve sordum merakdan, gelen cevap ilgincti:"yasakmi? burda serbest bi ülkedeyiz, istedigimiz gibi yer icer giyinir egleniriz.":think:
ayyıldız66
25.06.07, 20:17
Mit Kotzen.
burda bulunan iranilarin cogu iran rejiminden kacmis islamiyetti öylede böylede kabul etmeyen ataist insanlar. bundan dolayida domuz ettide yerler hertürlü islamiyette uymayan seyleride yaparlar. domuz etti yemelerine sasmamak lazim
naja..ich kenne viele türken die schweinefleisch essen (nicht aleviten wohlgemerkt)..da wäre es mir nicht sonderlich komisch vorgekommen..biz türkler, aleviler dair buna, sinifda oruc tutuyorduk.afganlilar ve iranlilar schinkenbrötchenleri löp löp götürüyodu önümüzde
burda bulunan iranilarin cogu iran rejiminden kacmis islamiyetti öylede böylede kabul etmeyen ataist insanlar. bundan dolayida domuz ettide yerler hertürlü islamiyette uymayan seyleride yaparlar. domuz etti yemelerine sasmamak lazim
Iran'dan 7 ay önce gelmis insanlardan bahsediyorum. Kim ne yerse yesin, beni ilgilendirmez. Hatta ateist insanlar icin bir engel olmadigi icin domuz eti yemeleri de degol. Yurtdisinda yasiyan iranlilarin cogu da sahci, dinle minle alakali olmayan insanlar.
Ama sadece yalakaliktan yiyenler yok mu, iste onlarla isim olmaz benim...
Yoksa bizimde domuz eti yiyen arkadaslarimiz var, benim acimdan sorun degil...
@ gökcen
naja, die Perser , die du meinst, sich wahrscheinlich Atheisten gewesen... von daher...
Also ich habe hier in Deutschland noch keinen gläubigen Perser getroffen...
Abgesehen davon sind ja die gläubigen schiitischen Glaubens. Das ist aber ein anderes Thema...
@ gökcen
naja, die Perser , die du meinst, sich wahrscheinlich Atheisten gewesen... von daher...
Also ich habe hier in Deutschland noch keinen gläubigen Perser getroffen...
Abgesehen davon sind ja die gläubigen schiitischen Glaubens. Das ist aber ein anderes Thema...
naja er hat gesagt er sei moslem, günahi boynuna..ich bin gläubig diyip dururdu, orasini bilemem
yerler, icerler, eglenir gezer tozarlar, haklari sonucda onlarda genc insanlar.
ben sahsen kinamiyorum, horlamamda kücümsememde. kendimi onlarin yerine koyunca, onlarin gözüyle bakmaya calisiyorum, bende iran gibi bir ülkeden gelmis olsam ve elime bir sans geciyor baska bir ülkeye gitmek vs. degerlendiririm tabiiki, her acidan, icine dahi ederim ben serbest hayatin.
sizce, yanlis mi düsünüyorum?
bizim durum farkli, biz dogma büyüme buraliyiz, serbest bir ülkedeyiz, okuyoruz, meslek ögrenimizi yapiyoruz vs. yasadigimiz ortam farkli, rahatiz kisacasi.
ben sahsen kinamiyorum, horlamamda kücümsememde. kendimi onlarin yerine koyunca, onlarin gözüyle bakmaya calisiyorum, bende iran gibi bir ülkeden gelmis olsam ve elime bir sans geciyor baska bir ülkeye gitmek vs. degerlendiririm tabiiki, her acidan, icine dahi ederim ben serbest hayatin.
bizim durum farkli, biz dogma büyüme buraliyiz, serbest bir ülkedeyiz, okuyoruz, meslek ögrenimizi yapiyoruz vs. yasadigimiz ortam farkli, rahatiz kisacasi.
sana katiliyorum..ama iranlilar genelde türkleri sahte müslüman olarak gördükleri icin beni domuz eti yemeleri, hele sinrada elhamdülilla müslümanim demeleri sasirtti, okadar
Tabii haklisin. Bu isin birde psikolojik acisi var. Israil'de icki yasakmiymis neymis, ordan gelen ögrenciler bizimle party'e gidince ayakta duramiyana kadar icerlerdi. Müslüman ve Türk oldugumuzdan bizden biraz cekinirlerdi, ama kafayi bulunca cok samimi oluyordu garibanlar. :D
sana katiliyorum..ama iranlilar genelde türkleri sahte müslüman olarak gördükleri icin beni domuz eti yemeleri, hele sinrada elhamdülilla müslümanim demeleri sasirtti, okadar
hayir, aslinda diger Müslümanlar hele araplar Farslilari sahte müslüman olarak görüyor...schii olduklari icin...
senin dedigin olay, araplar icin gecerli. Onlar bizi sahte müslüman olarak görüyor...aber man darf nicht pauschalisieren natürlich.
oha...sahte/gercek müslüman nasil oluyormus onlarin gözünde? merak ettim simdi :lach:
ayyıldız66
25.06.07, 20:36
Peki Rabia Özden Kazan nasil bir insan? Neden Iran'a gitmis?
bir istisna olmazi lazim senin bahsettiklerin. burda bulunan iranlilarin cogu yeni olsun eski olsun
uzaktan yakindan islamiyetle alakasi olmayanlar kesinlike red edenler
hayir, aslinda diger Müslümanlar hele araplar Farslilari sahte müslüman olarak görüyor...schii olduklari icin...
senin dedigin olay, araplar icin gecerli. Onlar bizi sahte müslüman olarak görüyor...aber man darf nicht pauschalisieren natürlich.
araplar konumuz degil suan ama, araplarin ne düsündüklerini zaten biliyoruz.sen o tür iranlilari tanisiysan iyi, ben sahsen "ihr türken seid gottlose fakemoslems" diyen iranlilarla tanisdim..es gibt immer solche und solche, man kann aber immer nur von seinen eigenen erfahrungen berichten
@ayyildiz
zwar keine seriöse quelle, aber damit du dir einigermaßen ein bild von der dame machen kannst:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=rabia+ozden+kazan
TAHRAN'IN EV PARTİLERİNDE NELER YAŞANIYOR?Rabia Kazan, Habertürk Genel Yayın Müdür Yardımcısı Murat Ongunun Ana Haberde konuğu oldu.
26.06.2007 20:35http://www.haberturk.com/kuturesim/kazann54.jpg "Tahran Melekleri" adlı kitabın yazarı Rabia Kazani İran'da yaşadığı çarpıcı hikayeleri canlı yayında anlattı.
Rabia Kazan, katıldığı bir ev partisinde kendisine İstanbul'dan geldiği için özel bir konuk olarak yaklaşıldığını ve kendisi ile tüm İranlıların yakın davrandığını söyledi. Kazan, "Ramazan ayında bir partiye gittim, gözümde kırbaçlar uçuşuyordu aslında o an.. Başıma bir iş gelir diye. partiye katılan İranlıların gözlerinde ise inanılmaz bir işık ve mutluluk vadı. Orada yasak ve baskı altında yaşadıkları için onlar o partilerde dünyanın en mutlu insanları oluyordu." sözleriyle yaşadıklarını anlattı.
VİDEO İÇİN TIKLAYIN (http://91.191.161.197/videolar/video.swf?idsi=rabia3)
Partide uyuşturucu ve alkol gibi madelerini kullanılıdığını görünce hemen gidip polise haber vermek istediğini belirten Kazan, "Çünkü Türkiye'de Ermeni ve gayrimüslim vatandaşlar bile oruca saygı gösterir, Ramazan ayında İran'da bu tip şeylerin yaşanıyor olmasını kabul edemedim, Ermeni vatandaşlar sokaklarda sigara bile içmezler ama onların o saygısızlığı beni çileden çıkatrmıştı" dedi
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=27214&cat=110&dt=2007/06/26
RAMAZAN AYINDA iRAN'DA YAŞANAN ŞOK ÖYKÜLERRABİA KAZAN, HABERTÜRK'TE İRANLI KADINLARI ANLATTI
26.06.2007 20:14http://www.haberturk.com/kuturesim/kazann54.jpg Rabia Kazan, Habertürk Genel Yayın Müdür Yardımcısı Murat Ongun’un Ana Haber’de konuğu oldu. Rabia Kazan, İran’da yaşadığı inanılmaz hikayeleri anlatırken, İran’lı kadınların sık sık kendisine Türkiye’de yaşadığı için çok şanslı olduğunu söylediğini belirtti. Türkiye’de bazı kesimlerin demokrasinin ve Atatürk’ün değerini bilmediğinin altını çizen Kazan, İran rejiminin imrenilecek hiçbir yönü olmadığını söyledi. Kazan, "Türkiye İranlılar için bir model, hepsi bizi kıskanıyor" dedi.
Tahran'ın Melekleri....
Rabia Özden Kazan'ın 2006 yılının Ramazan ayını geçirdiği İran'da yaşadıklarını derlediği yeni kitabı. Aslında Rabia Kazan'ın umduğu değil, bulduğu İran'ın resmi. dünyada İslamın en koyu şekilde yaşandığı kapalı bir ülkenin dramı aslında bu...
VİDEO İÇİN TIKLAYIN (http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=22953&k_A=haberturk)
Her şey Rabia kazan'ın geçen yıl eylül ayı sonlarına doğru İranlı kadınlar üzerine bir dizi haber yapmak istemesiyle başlar. Ramazan gibi İslam aleminin en kutsal ayında, İslamın en katı kurallarıyla yaşandığı Tahran'da Rabia'nın yaşadıkları ise tam bir sıradışı öyküdür. Türkiye'den tanıdığı arkadaşı Leyla'nın aslında dini nikah adı altında farklı erkeklerle yaşadığını da Tahran'da öğrenir, kendisine iftar sonrası 500 dolar karşılığında muta nikahı teklifi de yine ramazan ayında İran'da yapılır.
Daha önce Christian Amanpour'un dünyaya gösterdiği İran'daki çılgın partilerin konuğu da olur. Aslında bunlar belki hepimizin bildiği kapalı kutu İran'ın yaşam öyküleridir. Ama, Kazan'ın kitabında farklı bir durum var. Bu "yoldan çıkmışların" iç dünyasını da yansıtıyor Rabia Kazan. Bakın, Bahar ismindeki İranlı kadın aslında neyin doğru olup neyin olmadığına İran'daki katı rejimde nasıl karar veriyor.
İranlı bir kadının özgürlük dramı
Bunu anlayamazsın Rabia, boğularak yaşamanın ne demek olduğunu sen bilemezsin. Çünkü sen özgürlükte doğdun,benim gibi daha çocuk yaşta baskıyla tanışmadın.biz dini Ramazan'ı çoktan unuttuk. Günahı, sevabı bilmiyoruz Rabia,biz yasakları ve yasak olmayan kuralları biliyoruz. kanunları çiğniyoruz kendimizce. Bunlar gözümüzde Allah'ın emirleri olmaktan çoktan çıktı.
Rabia Kazan'ın kitabındaki bu öyküler işte bu kadar gerçek. Ve gerçek olduğu için de bu kadar sarsıcı. İran'daki katı rejim altında ezilen kadın ve erkekler dünyayı artık böyle görüyor. İran'daki dramdan hayli etkilenen Rabia Kazan, kitabının son bölümünde Türk büyükelçiliğine kendini atışını ve bu sırada Atatürk resmiyle göz geze gelişini kardeşine bakın nasıl anlatıyor?
Rabia Kazan'ın kitabından alıntı
Bu Atatürk'ün resmiydi. resim öyle gerçekçiydi ki,bir ara onun bana gülümsediğini sandım. betül, inanmayacaksın ama bana gülümsedi.sanki tüm başıma gelenlerden haberdardı. Gözlerim dolacakken, kendimi tuttum. Nelere sahip olduğumu düşündüm. Cumhuriyet'in ne demek olduğunu Tahran'da anlamıştım
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=27213&cat=110&dt=2007/06/26
Ağca'nın eski nişanlısı İtalyan avukat ile evlendi
Mehmet Ali Ağca'nın eski nişanlısı Rabia Özden Kazan, İtalya'nın başkenti Roma'da İtalyan bir avukatla dünya evine girdi.
1981 yılında Papa'ya suikast girişiminde bulunan Ağca'nın eski nişanlısı Rabia Özden Kazan, İtalya'nın Roma şehrinde ceza avukatı olarak görev yapan Giacinto Licursi'yle nikah masasına oturdu. Licursi'yle dil öğrenimi için geldiği Roma'da tanışan Kazan, kendisine karşı çıkan ailesini dinlemeyerek İtalyan avukatla evlendi. Nikah'a 20 dakika geç gelen Rabia Kazan, oldukça heyecanlı göründü. Çiftin, nikah kıyılmadan önce yüzüklerinin parmaklarında olduğu görüldü.
Nikah kıyma esnasında İtalyan eş, Kazan'ın kulağına yaklaşarak "Seni seviyorum" dedi. İtalyan avukatla evlenme kararı aldıktan sonra babası tarafindan reddedilen Rabia Kazan, kızkardeşi Betül ve çok yakın dostu Sibel Yabacıoğlu tarafından bu mutlu gününde yanlız bırakılmadı. Oldukça heyecanlı görünen Rabia'ya gazeteci Reha Erus'un nikah şahitiliği yapması ise dikkat çekti. Erus'un, özellikle nikah sırasında Rabia'nın elini tutarak ona destek ve moral verdiği gözlendi.
http://www.milliyet.com.tr/2008/02/18/son/sonyas04/01b.jpg
quelle:
quelle (http://www.milliyet.com.tr/2008/02/18/son/sonyas04.asp?prm=0,42100987)
Kuran'ı Kerimi okuyunca başımı açabileceğimi anladım
http://w9.gazetevatan.com/newpics/news/260720090048408450277_2.jpg
Rabia Kazan Licursi, hepimiz onu bir yerlerden tanıyor olabiliriz.. Belki Mehmet Ali Ağca'nın nişanlısı olarak, belki yazdığı Tahran Melekleri kitabını okudunuz, belki başı kapalı olduğu halde çok güzel bir kadın olduğu için belki de gazeteci olduğu için... Bense Rabia'yı başını niye örttüğünü bilmeyen, bunu annesinin baskısıyla, zorlamasıyla, küçük bir kız çocuğunun taşıyabileceğinden çok daha büyük cehennemde odun olmamak için gibi korkularla yapan ama 30 yaşında Kuran'ı Kerim'in Türkçesi'ni okuyunca, böyle bir zorunluluğun olmadığını, 'kandırıldığını' üstelik bunu annesinin cahillikten yaptığını anlayan genç bir kadın olarak tanıdım... Rabia kendisi gibi, dünyanın birçok yerinde, ellerinden giyim özgürlükleri alınmış, şimdi başlarını nasıl açacaklarını bilmeyen ama bunun günah olmadığını anlayan sayısız müslüman kadın ve genç kız olduğunu söylüyor. Ve diyor ki 'Kuranı Kerim'de baş örtüsü sadece bir tavsiyedir, büyük patırdılar kopardığınız,hayatlarımızı mahvettiğiniz şey aslında bir zorunluluk değildir.. Kandırmayın bizi.. Ve şimdi soruyorum, siz hiç Kuranı Kerim' okudunuz mu? ' Ben Rabiaya inandım...siz de okuyunca ona hak vereceksiniz, biliyorum...
http://w9.gazetevatan.com/Kurani_Kerimi_okuyunca_basimi_ acabilecegimi_anladim_/250685/1/Gundem
Kuran'ı Kerimi okuyunca başımı açabileceğimi anladım
http://w9.gazetevatan.com/newpics/news/260720090048408450277_2.jpg
Rabia Kazan Licursi, hepimiz onu bir yerlerden tanıyor olabiliriz.. Belki Mehmet Ali Ağca'nın nişanlısı olarak, belki yazdığı Tahran Melekleri kitabını okudunuz, belki başı kapalı olduğu halde çok güzel bir kadın olduğu için belki de gazeteci olduğu için... Bense Rabia'yı başını niye örttüğünü bilmeyen, bunu annesinin baskısıyla, zorlamasıyla, küçük bir kız çocuğunun taşıyabileceğinden çok daha büyük cehennemde odun olmamak için gibi korkularla yapan ama 30 yaşında Kuran'ı Kerim'in Türkçesi'ni okuyunca, böyle bir zorunluluğun olmadığını, 'kandırıldığını' üstelik bunu annesinin cahillikten yaptığını anlayan genç bir kadın olarak tanıdım... Rabia kendisi gibi, dünyanın birçok yerinde, ellerinden giyim özgürlükleri alınmış, şimdi başlarını nasıl açacaklarını bilmeyen ama bunun günah olmadığını anlayan sayısız müslüman kadın ve genç kız olduğunu söylüyor. Ve diyor ki 'Kuranı Kerim'de baş örtüsü sadece bir tavsiyedir, büyük patırdılar kopardığınız,hayatlarımızı mahvettiğiniz şey aslında bir zorunluluk değildir.. Kandırmayın bizi.. Ve şimdi soruyorum, siz hiç Kuranı Kerim' okudunuz mu? ' Ben Rabiaya inandım...siz de okuyunca ona hak vereceksiniz, biliyorum...
http://w9.gazetevatan.com/Kurani_Kerimi_okuyunca_basimi_ acabilecegimi_anladim_/250685/1/Gundem
anlamadim, kendi istegiyle kapandigini saniyordum. 30 yasinda kuran´i kerimi okuyunca bilmem neleri anlamis ve basini acmaya karar vermis.
neden o halde kuran´i kerimi daha önce okumamis?
serbest gazeteci, he...önce kendi dinini arastirsaydin, okuyup anlasaydin.
neyse gec kalmamsi, dile kolay daha 30.
bazen oha olmamak elde degil :rolleyes:
KÖNIGSTIGER
26.07.09, 14:10
Denen gehen die ausreden nie aus. Immer in der öffentlichkeit bleiben.
Das nächste ist, das sie sich wieder verhüllen wird, wir werden es erleben.
Icimden öyle derinden bir si.....r cekmek geliveriyor.
Kapanirekn öyle.
Acilirken söyle.
Tekrar kapanirken söyle böyle.
anlamadim, kendi istegiyle kapandigini saniyordum. 30 yasinda kuran´i kerimi okuyunca bilmem neleri anlamis ve basini acmaya karar vermis.
Hätte sie den Koran vorher gelesen, hätte sie sich den ganzen Rummel sparen können. Bin mal gespannt ob es bei Ihr auch zum Cabrio-Effekt kommt.
Salliyor ya. Gerizekalinin teki, her ufak cocuga ögretilen gayrimüslimle erkekle evlenmenin yasak oldugunu da mi bilmiyordu?
Gecsin bu hikayeleri.. Kendisine sectigi serbest yasam tarzi icin bahaneler üretiyor sadece.
ayyıldız66
26.07.09, 14:46
Tam komedi:lach:
Salliyor ya. Gerizekalinin teki, her ufak cocuga ögretilen gayrimüslimle erkekle evlenmenin yasak oldugunu da mi bilmiyordu?
Gecsin bu hikayeleri.. Kendisine sectigi serbest yasam tarzi icin bahaneler üretiyor sadece.
:think: kendine olan cahilligine kol kanat gerdi. her yigidin harci degildir bunu aciklamak...
cahillik parayla olsaydi bizim köyün cobani trilyoner olurdu
ayyıldız66
26.07.09, 21:22
Kadin herseyi kasten ve bilerek yapiyor. Medya maymunlarina tam malzeme. Yani bu kadar aptal ve bilgisiz mi sizce? Sanmam. Bu isin ucunda kar olmali.
Aslinda iyi birsey. Dini zaten herkes istedigi yere cekiyor, kendi isteklerine uydurulmus bir inanctan zarar cikmaz.
Aslinda iyi birsey. Dini zaten herkes istedigi yere cekiyor, kendi isteklerine uydurulmus bir inanctan zarar cikmaz.
Aynisini Taliiban'da yapiyor.