PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Bush`u korkutan JÖN TÜRK! MUTLAKA OKUYUN!

Ruh kiz
20.03.06, 19:02
İşte Bush'u kızdıran Jön Türk !
ABD, Bush'u eleştiren "Jön Türkler" programını hazırlayan Türk Avukat Cenk Uygur'u konuşuyor !

20 Mart 2006 09:19

Cenk Uygur, saygın Columbia Üniversitesi'nde mezun olduktan sonra New York'un en önemli hukuk bürolarından Hayes&Liebmann'da avukat olarak çalışmaya başladı. Uygur sık sık CNN ve Fox gibi ünlü televizyonlarında hukuk danışmanı olarak sık sık programlara katılıyordu. Ancak başarılı Türk avukat, Beyaz Saray'ın politikalarından rahatsızdı...

Birgün WWRC adlı yerel radyoda katıldığı bir program sırasında ABD yönetimini yerden yere vurunca yıldızı parladı. Yöneticiler kendisine hemen program teklifi götürdü. Uygur, artık avukatlığı bırakmış ve ABD halkını "kötü yönetime tepki göstermeye" çağırıyordu.

CNN geri çevirdi

Yıldızı parlayan Türk, daha sonra uydu üzerinden yayın yapan ABD'nin en güçlü radyosu Sirius'a transfer oldu. Sırada televizyon dünyası vardı... Ama CNN ve NBC gibi televizyon kanalları "Beyaz Saray'daki çılgınlar kıyamet günün getirecek bir savaş istiyor" gibi sert yorumlarından dolayı endişelendi. Uygur'u ekrana çıkarmak Beyaz Saray ile karşı karşıya gelmek anlamına geliyordu. Bu yüzden Türk avukat kibarca geri çevirdiler.

İnterneti kullandılar

Türk avukat Uygur yılmadı. Jill Pike ve Ben Mankiewicz adlı iki Amerikalı arkadaşını alarak internet üzerinden yayın yapan bir televizyon programı başlatma kararı aldı. Ceplerinden tam 500 bin dolar harcayarak, dijital kameralar ve ses sistemi satın alıp küçük bir stüdyo kurdular. Programlarının ve hareketin adını ise "Jön Türkler" koydular. ABD'nin internet üzerinden ilk ulusal tartışma programını başlatan "Jön Türkler" kısa sürede Amerikalı liberallerin yıldızı haline geldi. Çünkü programlarında Irak Savaşı'ndan, Guantanomo Üssü'nde yapılan işkencelere kadar her konuyu "sansürsüz" bir şekilde tartışabiliyorlardı. Televizyon kanallarından yayınlanamayan işkence görüntülerini ekrana getiriyor ve ABD Başkanı Bush için "Bir Müslüman ülkeyi daha işgal ederek 3'üncü Dünya Savaşı'nı başlatacak" diyorlardı.

Övgü yağıyor

Uygur ve dostlarının eleştirileri kısa sürede geniş bir kitleye hitap etmeye başladı. "Jön Türkler'in" www.theyoungturks.com sitesi üzerinden yaptığı video yayınını ve ses dosyalarını, program gününde 120 bin kişi "indirmeye" başladı. Programa Demokrat Senatör Nancy Pelosi, eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, aktör Matt Damon, siyaset bilimci Noam Chomsky gibi ünlü isimler konuk olarak katıldı.

Los Angeles Times gazetesi "Beyaz Saray yönetimine en çok endişe veren yayınlardan biri Jön Türkler'dir. Çünkü Jön Türkler, gerçekleri göstermek pahasına tüm kuralları yıkıyor. Ebu Garib işkencelerini anlatan en son fotoğraflar Avustralya televizyonlarında yayınlandıktan sonra tüm ABD medyası sessiz kaldı... Bir tek Jön Türkler yayınladı" yorumunu yaptı. Business Week dergisi ise "Geçen yıla göre CNN'nin ratingleri yüzde 5 ve FOX'un yüzde 14 düştü. Gelecek Jön Türkler'in" ifadesini kullandı.

Vatan

Telli Baba
20.03.06, 19:15
Dein bisher bester Artikel! Ich schaue es mir gerade durchgehend an... köstlich!!!

Chutluck
20.03.06, 19:19
Will auch haben! :lach:

http://www.youngturk.com/images/tshirtblack.jpg

http://images.cafepress.com/product/34907691_240x240_F.jpg

http://images.cafepress.com/product/18030116_240x240_F.jpg

Ismail
20.03.06, 19:23
İşte Bush'u kızdıran Jön Türk !
ABD, Bush'u eleştiren "Jön Türkler" programını hazırlayan Türk Avukat Cenk Uygur'u konuşuyor !

20 Mart 2006 09:19

Cenk Uygur, saygın Columbia Üniversitesi'nde mezun olduktan sonra New York'un en önemli hukuk bürolarından Hayes&Liebmann'da avukat olarak çalışmaya başladı. Uygur sık sık CNN ve Fox gibi ünlü televizyonlarında hukuk danışmanı olarak sık sık programlara katılıyordu. Ancak başarılı Türk avukat, Beyaz Saray'ın politikalarından rahatsızdı...

Birgün WWRC adlı yerel radyoda katıldığı bir program sırasında ABD yönetimini yerden yere vurunca yıldızı parladı. Yöneticiler kendisine hemen program teklifi götürdü. Uygur, artık avukatlığı bırakmış ve ABD halkını "kötü yönetime tepki göstermeye" çağırıyordu.

CNN geri çevirdi

Yıldızı parlayan Türk, daha sonra uydu üzerinden yayın yapan ABD'nin en güçlü radyosu Sirius'a transfer oldu. Sırada televizyon dünyası vardı... Ama CNN ve NBC gibi televizyon kanalları "Beyaz Saray'daki çılgınlar kıyamet günün getirecek bir savaş istiyor" gibi sert yorumlarından dolayı endişelendi. Uygur'u ekrana çıkarmak Beyaz Saray ile karşı karşıya gelmek anlamına geliyordu. Bu yüzden Türk avukat kibarca geri çevirdiler.

İnterneti kullandılar

Türk avukat Uygur yılmadı. Jill Pike ve Ben Mankiewicz adlı iki Amerikalı arkadaşını alarak internet üzerinden yayın yapan bir televizyon programı başlatma kararı aldı. Ceplerinden tam 500 bin dolar harcayarak, dijital kameralar ve ses sistemi satın alıp küçük bir stüdyo kurdular. Programlarının ve hareketin adını ise "Jön Türkler" koydular. ABD'nin internet üzerinden ilk ulusal tartışma programını başlatan "Jön Türkler" kısa sürede Amerikalı liberallerin yıldızı haline geldi. Çünkü programlarında Irak Savaşı'ndan, Guantanomo Üssü'nde yapılan işkencelere kadar her konuyu "sansürsüz" bir şekilde tartışabiliyorlardı. Televizyon kanallarından yayınlanamayan işkence görüntülerini ekrana getiriyor ve ABD Başkanı Bush için "Bir Müslüman ülkeyi daha işgal ederek 3'üncü Dünya Savaşı'nı başlatacak" diyorlardı.

Övgü yağıyor

Uygur ve dostlarının eleştirileri kısa sürede geniş bir kitleye hitap etmeye başladı. "Jön Türkler'in" www.theyoungturks.com (http://www.theyoungturks.com) sitesi üzerinden yaptığı video yayınını ve ses dosyalarını, program gününde 120 bin kişi "indirmeye" başladı. Programa Demokrat Senatör Nancy Pelosi, eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, aktör Matt Damon, siyaset bilimci Noam Chomsky gibi ünlü isimler konuk olarak katıldı.

Los Angeles Times gazetesi "Beyaz Saray yönetimine en çok endişe veren yayınlardan biri Jön Türkler'dir. Çünkü Jön Türkler, gerçekleri göstermek pahasına tüm kuralları yıkıyor. Ebu Garib işkencelerini anlatan en son fotoğraflar Avustralya televizyonlarında yayınlandıktan sonra tüm ABD medyası sessiz kaldı... Bir tek Jön Türkler yayınladı" yorumunu yaptı. Business Week dergisi ise "Geçen yıla göre CNN'nin ratingleri yüzde 5 ve FOX'un yüzde 14 düştü. Gelecek Jön Türkler'in" ifadesini kullandı.

Vatan

Jön Türkler?...bana bir yerden tanidik geliyor ama nereden? :rolleyes:

Telli Baba
20.03.06, 19:27
Will auch haben!

http://www.youngturk.com/images/tshirtblack.jpg

http://images.cafepress.com/product/34907691_240x240_F.jpg

http://images.cafepress.com/product/18030116_240x240_F.jpg
Die Cappy hat es mir angetan... Keep On Turkin' :D

Refa
20.03.06, 19:29
vorbildlich.

Webmaster; BIZ NE ZAMAN BÖYLE BIR IS YAPIYOZ?
- STOIBER ÜZERINDE EN AZ DÖRT YIL DURMADAN ANLATACAK VAR :lach:

webmaster
20.03.06, 19:35
vorbildlich.

Webmaster; BIZ NE ZAMAN BÖYLE BIR IS YAPIYOZ?
- STOIBER ÜZERINDE EN AZ DÖRT YIL DURMADAN ANLATACAK VAR :lach:

Hay hay Refa. Ich stelle die technische Plattform sofort zur Verfügung. :lach:

Telli Baba
20.03.06, 19:50
Es gibt sogar einen englischen Wikipedia-Artikel (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Young_Turks_%28talk_show%2 9)!

e_mc19
20.03.06, 19:54
Um was gehts? kann das jemand auf Deutsch zusammenfassen :rolleyes: :türkiye:

Telli Baba
20.03.06, 19:57
Um was gehts? kann das jemand auf Deutsch zusammenfassen :rolleyes: :türkiye:

Ein türkischer Rechtsanwalt, der bei einer angesehen Kanzlei arbeitete, macht einen Internetsender mit zwei Kollegen auf, um die Bush-Administration zu kritisieren und etwas Demokratie in die Vereinigten Staaten zu tragen. Sie nennen sich "The Young Turks". Der Link sollte im Artikel zu finden sein. Sie sprechen auf Englisch.

yanlizkurt
20.03.06, 20:00
jon türkler diye bir kitap yokmu arkadaslar?

der name kommt mir auch bekannt vor...

Ruh kiz
20.03.06, 20:10
Yanlizkurt, saka yapiyorsun dimi kardes??????

KingTurek
20.03.06, 20:18
jon türkler diye bir kitap yokmu arkadaslar?

der name kommt mir auch bekannt vor...

Jön Türkler = Jungtürken

Jetzt aber;)

yanlizkurt
20.03.06, 20:21
Yanlizkurt, saka yapiyorsun dimi kardes??????

yokbe bilader bir yerde gördüm ama emin degilim... ama bir kitap olmasi lazim...
hatta kurtlarvadisini dizisini esinlendigi kitaplar böylümündeydi suanda o kitapin ismini hatirliyamiyorum... Türkiyede dolap cevirenler bölümünden anlayacagin...

Ruh kiz
20.03.06, 20:22
yokbe bilader bir yerde gördüm ama emin degilim... ama bir kitap olmasi lazim...
hatta kurtlarvadisini dizisini esinlendigi kitaplar böylümündeydi suanda o kitapin ismini hatirliyamiyorum... Türkiyede dolap cevirenler bölümünden anlayacagin...

:brüll:

ALLAh senin mütehakini vermesin!!! Sen kac yasindasin????

Telli Baba
20.03.06, 20:26
Jöntürk kısaca Osmanlı'nın içinde oluşan reformcu ve milliyetçi birleşime denilir. Osmanlı'nın çöküşünü gören Jöntürkler bazı değişimler yapmak isterler. Osmanlı'ya ilk Anayası'yı getirirler vs. vs.

Gök Türk
20.03.06, 20:27
We don't make News, we make the news sexy!

:lach: :lach: :lach:

yanlizkurt
20.03.06, 20:29
Anlatta bizde anlayalim... dünyadan haberimiz yok kusura bakma...

yanlizkurt
20.03.06, 20:30
Jöntürk kısaca Osmanlı'nın içinde oluşan reformcu ve milliyetçi birleşime denilir. Osmanlı'nın çöküşünü gören Jöntürkler bazı değişimler yapmak isterler. Osmanlı'ya ilk Anayası'yı getirirler vs. vs.

Savulasin telli baba... ellerin dert görmesin...

Ruh kiz
20.03.06, 20:31
Kardes,

kusura bakma ama blackjack ve yanlizkurt gibi takma isimleri alan bir insanin Jön Türk kavraminin nerden geldigini bilmesi gerektigini düsündüm. O nedenle hala shoktayim!!!!

Gercekten kac yasindasin. Acaba yasdan kurtariyor musun diye düsünüyorum:D

Telli Baba
20.03.06, 20:37
Savulasin telli baba... ellerin dert görmesin...

Osmanlı'nın son dönemiyle ilgilenmek istiyorsan sana Tarihçi-Yazar İlber Ortaylı'nın 'İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı' kitabını tavsiye ederim.

yanlizkurt
20.03.06, 20:38
Kardes,

kusura bakma ama blackjack ve yanlizkurt gibi takma isimleri alan bir insanin Jön Türk kavraminin nerden geldigini bilmesi gerektigini düsündüm. O nedenle hala shoktayim!!!!

Gercekten kac yasindasin. Acaba yasdan kurtariyor musun diye düsünüyorum:D

Isimle adam olunsaydi... o biz türkler dünyayi ele gecirirdik...

Bilinmesi gereken okadar fiiler varki... ben bunun belki 1000 de brini biliyorum...
hangisinde daha öncelik taniyacagimi bilmiyorum...

allah razi olsun burda sitede cok bilgili insanlarin satirlarini okumak bana nail oluyor...