Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Danimarka'dan Roj TV itirafı
Roj TVyi kapatmayan Danimarka, ekonomik sebeplerle Türkçe yayınlara son verme kararı aldığı bildirildi. Karar yılbaşında uygulamaya koyulacak.
Almanyanın PKKya yakın yayın organlarını kapatmaya başlamasının ardından gözler üzerine çevrilen ancak Roj TVyi bir türlü kapatmayan Danimarka, Türkçe radyo yayınlarına son verme kararı aldığı belirtildi. Danimarkada Türkçe yayınlanan "Haber" gazetesinin Danimarka Radyosu kaynaklı haberine göre, Danimarka Radyosu Türkçe de dahil altı göçmen dilinde yaptığı yayınları durduracağını açıkladı.
Danimarka Radyosu, tasarruf planları çerçevesinde aldığı kararı yılbaşında uygulamaya koyacak. Radyonun bu kararı neticesinde 100 çalışanın da işine son verileceği belirtildi.
Gelecek iki yıl 95 milyon Kron tasarruf hedefleyen Danimarka Radyosu, DR International bünyesinde yapılan Türkçe yayınların dışında, Arapça, Urduca, Boşnakça/Sırpça/Hırvatça, Somalice ve İngilizce yayınları da yıl sonundan itibaren durduracağını açıkladı.
Danimarka Radyosu Haber Müdürü Lisbeth Knudsen, haber bölümü gazetecileri ile yaptığı toplantıda, yabancı dillerde yapılan yayınlara son verilmesinin zor bir karar olduğunu söyledi.
Knudsen, "Ancak Danimarka Radyosu İdarecileri olarak, entegrasyona ilişkin programların anadilde değil, diğer programların içinde etnik kökeni farklı gazetecileri çalıştırarak yapılması uygun görüldü" dedi.
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~3@nvid~629038,00.as p
----------------------------
ilginc bir karar:confused:
Başbakan Erdoğan'ın Danimarka ziyaretinde tatsız bir gelişme yaşandı. Erdoğan, basın toplantısında Roj TV muhabirlerini görünce sinirlendi ve salonu terketti.
Başbakan Erdoğan Roj TV muhabiri nedeniyle basın toplantısına katılmadı. Erdoğan, Danimarka'da Danimarka Başbakanı Rasmussen'in de katılacağı basın toplantısına Roj TV muhabirlerininin gireceğini görünce toplantıyı terketti.
Rasmussen toplantıyı tek başına yapmak zorunda kaldı. Rasmussen Erdoğan'ın toplantıya katılmaması ve Roj TV ile ilgili şunları söyledi:
"Erdoğan Roj TV'nin yayınlarıyla teröre davetiye çıkardığını söyledi. Türkiye'nin terörizmle ilgili hissiyatını anlıyorum. Avrupa terörle mücadelede çok aktif katılımcıdır. Ancak gazeteciler Danimarka yasaları yasalır çerçevesinde davrandığı sürece basının toplantılara katılmasını engelleyememem.
Danimarka polisi Roj tv hakkıda soruşturma başlatmıştır.. Bu şuan sürmekte olan bir soruşturmadır. Ben basına müdahele edemem. Hiç bir hükümet medyayı etkilememeli. Tekrar söyüyorum Türkiye'nin hissiyatını anlıyorum. Ama Başbakan Erdoğan'ın gösterdiği tavır beni şaşırttı. İfade özgürlüğü başka bir şeydir" dedi.
Bir gazetecinin Türkiye ile Hz. Muhammed'in karikatürü ile çıkan krizin ardından bugün yaşananlardan sonra Türkiye'nin AB üyeliğine hazır olup olmadığını sorması üzerine de Rasmussen şu yanıtı verdi:
"Hükümetler basına müdahale etmemelidir. Ama bu konuda bir karara varmak için çok erken. Türkiye kendi ilerlemesine göre olan bitene göre bir karar verilecektir."
www.internethaber.com (http://www.internethaber.com/)
----------------------------------------------
Türkiye Cumhuriyeti basbakanina da bu hakaret yakisir :aferin: , aferin Sayin Basbakanim .Utanmadn bir de Basbakanin toplantisdina geliyorlar..ahlaksizlar .
Türkiye Cumhuriyeti basbakanina da bu hakaret yakisir :aferin: , aferin Sayin Basbakanim .Utanmadn bir de Basbakanin toplantisdina geliyorlar..ahlaksizlar .
Cok dogru bir karar almis Erdogan. Artik Türkler böyle davrandikca baska hükümetlerde terroristlere olan tavirlarini mecbur kalip deyistirecekler. Bakalim birdahaki danimarka ziyaretinde roj tv orada olacakmi:D
Danimarka ziyaretinde Roj TV krizi
15 Kasım 2005 - 16:58
Başbakan Erdoğan, Danimarka Başbakanı Rasmussen ile yapacağı basın toplantısını terör örgütü yayın organı Roj TV muhabirinin salonda yer alması nedeniyle iptal etti.
Erdoğan'ın basın toplantısının yapılacağı salonda Roj TV muhabirinin oluşu nedeniyle Danimarka Başbakanı'ndan söz konusu TV muhabirlerinin çıkartılmasını istedi.
Erdoğan'ın teklifinin kabul edilmemesi üzerine Erdoğan, düzenleyeceği basın toplantısını iptal ederek binayı terk etti.
Erdoğan, AB'nin terör örgütleri listesinde yer alan bir örgütün yayın organının oradaki varlığına itiraz etti ve bu ekibin çıkarılmaması halinde ortak basın toplantısına katılmayacağını bildirdi.
Rasmussen'in olaya müdahale edemeyeceğini söylemesi üzerine, Erdoğan, ortak basın toplantısına katılmadan Kopenhag'dan ayrıldı.
RAMUSSEN: MÜDAHELEDE BULUNAMAM
Rasmussen, tek başına basın toplantısı düzenleyerek, Başbakan Erdoğan ile görüşmesi hakkında bilgi verdi.
Rasmussen, Başbakan Erdoğan'ın kendisiyle birlikte katılması öngörülen basın toplantısına katılmama kararının, Roj TV'ninbasın salonundaki varlığından kaynaklandığını söyledi.
Rasmussen, Erdoğan ile görüşmesinden sonra düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan ile fikir özgürlükleri konusunda aynı görüşleri paylaşmadıklarını söyledi.
Rasmussen, Erdoğan'ın, bu televizyon kanalının terör örgütü PKK'yaait olduğunu, bu örgütün de AB terör örgütleri listesinde yer bulduğunu söylediğini, televizyon ekibinin basın toplantısının yapılacağı yerdeki varlığına itiraz ettiğini anlattı. ''Erdoğan, Roj TV'nin teröre davet çıkardığını belirtti'' diyen Rasmussen, ''Türkiye'nin terörizmle ilgili hassasiyetini anlıyoruz. Danimarka teröre karşı mücadelede aktif bir rol oynamaktadır, ancak Danimarka yasalarına uygun davranan gazetecileri basın toplantılarına katılmaktan alıkoyamayız. Danimarka polisi Roj TV hakkında bir soruşturma başlatmıştır. Bu devam ettiği sürece ben başbakan olarak herhangi bir müdahalede bulunamam'' şeklinde konuştu.
''Hükümetler hiçbir şekilde medyayı etkilemeye çalışmamalı, basın tamamen özgür olmalıdır. Danimarka'daki demokrasinin en temel ilkesi budur'' diyen Rasmussen, Hazreti Muhammed'in bir Danimarka gazetesindeçıkan karikatürlerine ilişkin bir soruya yanıt verirken, bu konuda Erdoğan'ın tepkisine şaşırdığını ifade etti. İfade özgürlüğünün çok hayati bir konu olduğunu anlatan Rasmussen,karikatürler konusunda, ''Bizim çok geniş bir ifade özgürlüğümüz var. AB'ye üyelik görüşmeleri, bu özgürlük de dahil bütün siyasi kriterlerin yerine getirilmesine bağlıdır. Türkiye de bu kriterleri yerine getirmelidir'' dedi.
Bazı sorulara kendi dilinde yanıt veren Rasmussen, bir soru üzerine, Türkiye ile Danimarka arasında bir güvensizlik sorunu olmadığını, aksine dürüst ve açık bir toplantı olduğunu, ancak ifade özgürlüğü konusunda görüşlerin tam uyuşmadığını belirtti. Rasmussen, görüşmede Türkiye'nin AB'ye katılım müzakereleri konusunu ve Kıbrıs sorununu ele aldıklarını, Kıbrıs ve reformlar konusunda Erdoğan'ı kutladığını, müzakerelere destek verdiklerini söyledi.
hayir Danimarkanin terbiyezligine bak ki roj tv denilen insanlari toplantiya aliyor bu nasil terbiyesizlik arkadas....
Themen zusammengeführt
dankeeeeeeeeeeeeee gökcen dostummmmmmmmm:aferin:
dankeeeeeeeeeeeeee gökcen dostummmmmmmmm:aferin:
röca ederim :lach:
aslanpence
15.11.05, 19:39
Was erwartet ihr denn, natürlich werden die sowas nicht machen. Adamlar Pkk yi destekliyor zaten. Haberlerde hic görülmedi mi das die Pkk Waffen, Monition und Lebensmittel von den USA und EU bekommen haben??? Kendi desteklediklerini niye kovsunlarki?
yani El-kaidanin tv si olsa ve böyle bir toplantiya katilsa kabul ederler mi.
mesela rassmussen ve bush basin toplantisi yapmak icin saklona giriyxorlar ve karsilarinda bin Ladenin El -Kaida TV si muhabiri.
basin hürriyeti var ya.
mesela rassmussen ve bush basin toplantisi yapmak icin saklona giriyxorlar ve karsilarinda bin Ladenin El -Kaida TV si muhabiri.
basin hürriyeti var ya.
gercekten avrupa nasil teröre destek veriyor acik secik olacak is degil ...
aslanpence
15.11.05, 20:12
basin hürriyeti var ya.
haha cok enteresan bir düsünce gercekten o günü görmek isterdim.... :brüll:
basin hürriyeti var ya.
el-cezira midir nedir katilmiyor mu toplantilara?:lach:
sahi ne oldu yaw eskiden her tarafta el cezira mel cezira
el cezire halen devam ediyor.
ama burada bahsettigímiz baska birsey.
bin ladene destekleyen bir tv olsa, rassmussen vé bush un toplantisina katilabilirmi.
habercilerden bahsetmiyoruz..roj tv yi bir aksam seyret, kendi gözlerinle gör kulaklarinla duy.
piramses el.cezire ile rij tv karsilastirmiyorsun herhalde degil mi ? yoksa basin özgürlügü falan da demiyorsun herhalde
el cezire halen devam ediyor.
ama burada bahsettigímiz baska birsey.
bin ladene destekleyen bir tv olsa, rassmussen vé bush un toplantisina katilabilirmi.
habercilerden bahsetmiyoruz..roj tv yi bir aksam seyret, kendi gözlerinle gör kulaklarinla duy.
vallah bilemeyecem.
med tv varken bir kac defa bakmistim ama bu roj tv ye göz atamadim hic
vallah bilemeyecem.
med tv varken bir kac defa bakmistim ama bu roj tv ye göz atamadim hic
bir bak da gör dunyanin kac buvcak oldugunu :lach:
Bilge Khan
15.11.05, 20:31
Erdoganin karari dogru! Tebrikler Rest cekmemizde önemli!
Und das unterstreicht auch die gute Abreite dieser Regierung! Andere Regiereung hätten sich das nicht gewagt!
erdoganin gercekten tebrik ederim en dogru haraketi yapti yapabilinecek
Avrupanin Türkiyeye nekadar Saygi gösterdigni birkez daha görmüs olduk.
Daha dorgusu Türkiyeyi adam yerine koymuyorlar.
echnatonsg75
15.11.05, 23:13
hmmmm es gab mal hier einige die haben die AKP scharf angegriffen im sinne von "Anfänger".
Es soll kein angriff auf die kritiker der AKP sein sondern eine allgemeine frage.
Was halten denn die kritiker von der AKP davon??.
Begrüßen sie es oder lehnen sie diese haltung als "Fehl am platz" ab ?.
Ich betone hier noch mal meine politische neutralität,ich bin kein AKP mitglied sondern einer der sagt "isterse sag isterse sol olsun.yeterki memleketi ve beni resil etmesin".
Saygilarla
hmmmm es gab mal hier einige die haben die AKP scharf angegriffen im sinne von "Anfänger".
Es soll kein angriff auf die kritiker der AKP sein sondern eine allgemeine frage.
Ich betone hier noch mal meine politische neutralität,ich bin kein AKP mitglied sondern einer der sagt "isterse sag isterse sol olsun.yeterki memleketi ve beni resil etmesin".
Saygilarla
Ich finde die Aktion gut! Aber ebenso auch selbstverständlich. Es fällt eben auf wenn die Akp Rückgrat zeigt.
Cheers
bak güzel kardesim.
konu akp makp meselesi degil.
illa bir cümle ile birilerini savunmak veya kötülemek gerekmez.
peki meseleyi sana cevap olacak sekilde yorumlayayim istersen.
ayni tayyio erdogan, gene danimarkada, kendisine soru soran "pkk yanlisi" bir gazeteciye demisti ki;
gazeteci: türkiyedeki kürt sorunu hakkinda cözüm önerileriniz nedir?
erdogan: türkiyede kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardir.
@echnatonsg75
peki, ayni erdogan, diyarbakirda ne dedi?
"kürt meselesi vardir ve hükümetimiz bunu kabul etmektedir"
simdi ben sana sorayim.
tayyip bey, hep danimarkaya gidince mi aklina geliyor bunlar..niye ayni tavri türkiyede koymuyor.
özgür politika/gündem vs. gibi bir gazetenin muhabirleri, türkiyedeki her basin toplantisina katilmiyor mu?
katiliyor.
MHA yani mezopotamya haber ajansi, türkiyede basbakanin tüm basin toplantilarina katilmiyor mu?
katiliyor.
peki ROJ TV nin , türkiyeden gecen haberlerini kim hazirliyor.? söyleyeyim, MHA hazirliyor ve hergün, rojname programinda vs. ankaradan canli yayin yapiyor..basbakanlik önünde yapilan basin aciklamalarini, disisleri bakanligi sözcüsünün aciklamalarini vs.vs. canli olarak veriyor.
ve bunu yaparken, roj tv ekraninda alt yazi geciyor..ankara/mha ajansi ve muhabirin ismi.
peki simdi ben sana sorayim..
danimarkada show yapan sayin tayyip erdogan, türkiyede niye roj tv ye yayin yapilmasini engellemyior.
echnatonsg75
16.11.05, 01:09
Ich wiederhole mich ungern aber was solls.
Es ging darum was eure meinung dazu ist,ob ihr sagt "Bravo" oder "Pfui,böse böse".
Das was du mir da aufzählst ist schön und gut aber ich sehe die sache anders und wie Erdogan die sache selber sieht ist etwas ganz anderes.
Aber es kann sein das erdogan es so sieht "In meiner heimat unterhalte ich mich mit denen,da es uns was angeht aber nicht in eurem land.Was habt ihr eigentlich damit zutun das ihr euch einmischt".
Wer weiß vielleicht habe ich ja recht und erdogan sieht es so wie ich es beschrieben haben.
Wenn irgendwo in der türkei die roj tv sendet oder sonst was tut,frage ich mich ob sie sich als Roj TV mitarbeiter ausgeben wenn sie fragen stellen oder sagen sie "Densmark tv" und dann die frage stellen (was er nicht weiß macht ihn nicht heiß) ?.
Ich weiß es nicht da ich nie vorort anwesend war.
Wie gesagt,ich wollte nur wissen was ihr "Nicht unterstützer der jetzigen regierung" davon haltet.In dem sinne,sagt ihr "Afferim" (bu kez boynunu egmedin) oder im sinne "Angut lar" (Bizi dünyaya resil etdiniz,cünkü demokrat olamadiniz belli sizi Radikal Dinciler sizi)".
War eine einfache frage,mehr nicht.
Zum schluss,
wir kiritisiren die meisten europäischen medien,jeglicher art, das sie nur über das schlechte in der türkei und seiner bevölkerung sehen und berichten aber am ende tun/t wir/ihr das gleiche.
Ich weiß nicht ob es hier ein Thread über die AKP im Positiven Existiert.
PS:Soll sich keiner angegriffen fühlen.Ich hinterfrage gerne. :)
"Das Schönste an der Selbstkritik ist,sie fördert die Entwicklung des Ichs"
Iyi Geceler
basin hürriyeti var ya.
Dertli Abi hasst Recht so müssen wir argumentieren.
Sayin basbakanimiz danimarka basbakani ile beraber basin aciklamasi yapmak üzeriyken, Roj Tv muhabirini görünce, salonu terk etmesini istemis. Danimarka basbakani ise bunu yapma hakkina sahip olmadigini ve yapamayacagini dile getirmis.
Basbakan tepkisini dile getirmek icin, basin toplantisini terk ediyor.
Hosuma gitmedi desem, yalan söylemis olurum. Bilmiyorum ama sanki sayin basbakan son zamanda ´kafa tutma´ turuna cikmis gibime geliyor. Türban olayi, Pariste olanlara karsi Fransaya yönelik ´ahkam´ kesmeleri, özellestirmeye karsi cikanlara karsi takindigi tavir vs.
Bunlarin hepisi bana muzdarip geldi.
Sayin basbakan, Roj TV karsi gösterdiginiz tavir, elbette takdir edilecek bicimde, lakin Diyarbakirin göbeginde ´daga cikariz, hesap sorariz´, ´aponun iradeyiz´ diye slogan atilmasini körükleyen, terörü destekleyen mitinglere karsi niye bu tavri takinmiyorsunuz? Ve bunu mesru alanlara tasiyan belediye baskanlari, siyasi parti baskanlari ve yöneticileri, onlari niye uyarmiyorsunuz?
Dedim gibi, tavriniz hosuma gitti gibi, birazda yadirgadim. Cünki, kendi öz ülkemizde ´terör´ o kadar mesrulastirdiniz ki, bölücü istekleri öyle ´demokrasi hak´lastirdiniz ki, bana dis ülkelerin verdikleri karar viz geliyor. O yüzden tavriniz, biraz ´sov´dan öteye varmadi.
Semdinli, Van ve diger illerimizde, ilcelerimizde günden güne yükselen terör olaylari, beni cok ama cok düsündürüyor.
Bence Parisi, Brükseli, Romayi, Kopenhageni bir kenarda birakip, kendi ülkemizin sinirlarinin icindeki ´sorunlara´ yönelim.
Avrupa(!) Insan Haklari Mahkemelerine giden yolu iyi bilenler, sunu iyi bilsinler...kararlar Avrupa(!)ca...Alaturka degil!
Saygilarimla
Evet Tetik rkadasin dedigi gibi Sov olarak nitelyiorum ve hangi T.C Basbakani olsa aynini yapardin bundan hic Süphemde yok!!
Zaaten Erdogan eger kabul etseydi ve toplantiyi terk etmeseydi!! Ozaman Bütün dikati üzerine cekmis olacakti Türk kamoyunun önünde.
Bunun övünecek birtarafi yok gayet dogal ve hakli bir gerekce.
Önemli olan Arkadaslarin dedigi gibi sen önce kendi kapinin önünü Temizle sonra Komsuya karis!!
Savas meydanina döndü Türkiye,adamlar ne Polis dinliyor ne Asker.
Erdogan kendini iyce cikmaza sürüklüyor,bakalim sonu nasil olacak??
Diger anlamadigim bir Tavrida! Hükkümet Kurulamadan önce kendileri AIHM ne Tükiyeyi Dava ediyorlar sonra Biri basbakan biride Disisleri bakani oldugunda davayi geri aliyorlar!!Pekki ozaman mademki AIHM nin Karari Baglayici degil ve Karismaz Türban sorununa! neden kendiniz Basvurmustunuz??
Lehine cikarsa sonuc AIHM karisabilir aleyhine cikarsa Karisamaz!!
Evet Tetik rkadasin dedigi gibi Sov olarak nitelyiorum ve hangi T.C Basbakani olsa aynini yapardin bundan hic Süphemde yok!!
Zaaten Erdogan eger kabul etseydi ve toplantiyi terk etmeseydi!! Ozaman Bütün dikati üzerine cekmis olacakti Türk kamoyunun önünde.
Bunun övünecek birtarafi yok gayet dogal ve hakli bir gerekce.
Önemli olan Arkadaslarin dedigi gibi sen önce kendi kapinin önünü Temizle sonra Komsuya karis!!
Savas meydanina döndü Türkiye,adamlar ne Polis dinliyor ne Asker.
Erdogan kendini iyce cikmaza sürüklüyor,bakalim sonu nasil olacak??
Diger anlamadigim bir Tavrida! Hükkümet Kurulamadan önce kendileri AIHM ne Tükiyeyi Dava ediyorlar sonra Biri basbakan biride Disisleri bakani oldugunda davayi geri aliyorlar!!Pekki ozaman mademki AIHM nin Karari Baglayici degil ve Karismaz Türban sorununa! neden kendiniz Basvurmustunuz??
Lehine cikarsa sonuc AIHM karisabilir aleyhine cikarsa Karisamaz!!
Bizde bir deyim vardir...adam agiziyla kus tutsa, yaranamaz diye.
Birdeyim daha vardir "" GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ ISTEMEZ"
Birdeyim daha vardir "" GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ ISTEMEZ"
Tamam da, adam taviz veriyor deniyor vs vs. Bir defa da aksi harekette bulundu mu sov yapiyor deniyor. Pek bir secenek birakmiyorsunuz adama.
Adin ciktimi 9a inmez 8e Öyle egilmi?
Erdogan bu konuda Ciddiyetini yitirdi,kararliligini yitirdi,Milliyetciligini yitirdi,
herseye boyun egdi!! Simdi PKK Tv Muhabirini protesto etti diye kahraman Olarak mi Ilan edelim??
Varmi bu tutumda övünecek bir durum? bence gayet yerinde ve hakli bir Tutum!!
Simdi PKK Tv Muhabirini protesto etti diye kahraman Olarak mi Ilan edelim??
Bosver, suratina tükürelim daha yararlidir!
Niye öyle diyorsun? bizim haddimizemi Tükürmek?
Ben sadece gercekleri söylüyorum!! Ne Tükürmeye hakkimiz var nede Öpmeye!! Sadece Elestirme hakkimiz var!!
Sen hep bizim görüslerimizi elestirdin ve elestiriyorsun yani Muhalefetlik yapiyorsun OK Normaldir, ama bunu yaparken peki senin görüsünü alalim senin
alternativini ögrenelim??Senin düsüncenin bilelim??
Belki iyi bir Planin vardir??
Niye öyle diyorsun? bizim haddimizemi Tükürmek?
Ben sadece gercekleri söylüyorum!! Ne Tükürmeye hakkimiz var nede Öpmeye!! Sadece Elestirme hakkimiz var!!
Sen hep bizim görüslerimizi elestirdin ve elestiriyorsun yani Muhalefetlik yapiyorsun OK Normaldir, ama bunu yaparken peki senin görüsünü alalim senin
alternativini ögrenelim??Senin düsüncenin bilelim??
Belki iyi bir Planin vardir??
Ben basindan beri, Teröre cok taviz verildi görüsüne katlmadigim icin o konuda frakli düsünüyoruz. Mesela, Kürtce özel dersaneler acilmasi icin izin verilmesini bazilara, teröre taviz olarak yorumluyor. Bence bu taviz degil, demoktratik bir ülkede normal olan birsey.
Mesela TV`de Kürtce yayin. Benim görüsüme göre de bunlar Teröre taviz degil. Ama yine bu konuyu taviz olarak degerlendiren insanlar var.
Simdi genel olarak o bölgede yasayan halkimiz sagladigimiz kültürel kolaylik cok rahatca teröre taviz verilmis gibi yansitilmasina karsiyim. Hep diyoruz, oradaki insanlar da bizden. O halde onlarla PKK arasinda cok iyi ayirim yapmak lazim. PKK`yi cezalandiracagiz diye, oradaki halki da devletten sogutmamak lazim.
Bu arada ayrica dünyada meydana gelen bazi olaylarin da hükümete mal edince, duruma yalnis bir teshis vermis oluyoruz. Örnegin, K. Irak`taki Cuval gecirme olaynia deginmek istiyorum. Bircok kisi bu konuda hükümeti sucladi. Misilleme yapalim, Incirlik üssünü kapatalim diye bir sürü seyler söylendi. Ama eminim ki, AKP`nin disinda baska hükümet bile bunlara cesaret edemezdi.
Benim herzaman söyledigim bir laf var. Biz kendimize karsi yapilan, ve haksizlik olarak gördügümüz bir harekete tepki verirken akilli olmamiz lazim.
Farzedelim, biz o yukaridaki olaya sert tepki verip, birkac amerikan askerini cuvallayip, Incirlik üssünü kapattik. Simdi 100% Amerika gelip de "ah pardon, cok özür dilerim falan diyecek degil". Bunlar da bu olaya missilemme, biz Kerkük`ün Kürtlere verilmesini, ayrica bagimsiz bir Kürdistan devleti kurulmasini tesvik ediyoruz diye acik beyanatte bulunursa, ortaya cikan durumu düsünebiliyormusun?
Ayni sekilde Leyla Zana olayi. Ben Leyla Zana`nin PKK sempatizani, hatta APO`nun asistani oldugunu düsünüyorum. Benim gözümde ona layik olan yer Imrali`dir. Hatta ve hatta kendisini Apo ile ayni hücreye sokarim....
Simdi AB bunu birakalim diye bize bir baski yapti. Tabiki isteseydik birakmazdik. Ama ne oluyordu. Kadin hapiste kaldigi sürece sürekli baris ödülleri vs. verilmeye baslandi. Yani sonucta adi bir terörist neredeys bir idol olmaya basladi. Simdi bunu saliverince, AB bunun ne hal oldugunu gördü. Olli Rehn en az üc aciklamada bulundu, Zana Terörle arasina mesafe koymuyor diye. Ne oldu simdi Zana`ya. Hic Avrupa basininda görüyormusun.
Kadin sifirlandi. Yani belki ilk basta serbest kalmasina gönlümüz razi gelmedi, ama sonuc olarak yine bize birkac avantaj sagladi. Ama bir yamugu olursa, devlet onu dogrudan iceriye atar gene.
Ikinci örnek Ermeni konferansi. O konferenasin iptali, yapilisindan cok yanki uyandirdi. Ilk basta hic orali olmasaydik, o konferans yapilirdi, hicbir sey degismeden aynen devam edilirdi. Ama o konferansin yasaklanmasi, birden medyatik bir olay yapti bunu. Gazetelerde boy boy cikti.
Orhan Pamuk da öyle. Onun Isvicre gazetesine verdigi demeci takmasaydik, adam ne ödül alirdi ne bir bok. Ama verdigimiz hatali tepkiler, rakiplerimizi kahramanlastiriyor.
Tepki verilmesine karsi degilim, ama verdin mi öyle bir tepki vereceksin ki, karsindaki bundan yararli cikmasin.
Ben basindan beri, Teröre cok taviz verildi görüsüne katlmadigim icin o konuda frakli düsünüyoruz. Mesela, Kürtce özel dersaneler acilmasi icin izin verilmesini bazilara, teröre taviz olarak yorumluyor. Bence bu taviz degil, demoktratik bir ülkede normal olan birsey.
Katiliyorum!!
Mesela TV`de Kürtce yayin. Benim görüsüme göre de bunlar Teröre taviz degil. Ama yine bu konuyu taviz olarak degerlendiren insanlar var.
Katiliyorum!!
Simdi genel olarak o bölgede yasayan halkimiz sagladigimiz kültürel kolaylik cok rahatca teröre taviz verilmis gibi yansitilmasina karsiyim. Hep diyoruz, oradaki insanlar da bizden. O halde onlarla PKK arasinda cok iyi ayirim yapmak lazim. PKK`yi cezalandiracagiz diye, oradaki halki da devletten sogutmamak lazim.
katiliyoum!!
Bu arada ayrica dünyada meydana gelen bazi olaylarin da hükümete mal edince, duruma yalnis bir teshis vermis oluyoruz. Örnegin, K. Irak`taki Cuval gecirme olaynia deginmek istiyorum. Bircok kisi bu konuda hükümeti sucladi. Misilleme yapalim, Incirlik üssünü kapatalim diye bir sürü seyler söylendi. Ama eminim ki, AKP`nin disinda baska hükümet bile bunlara cesaret edemezdi.
Katilmiyorum!! DSP MHP ANAP hükümeti zamaninda ermeni Soykirimi Amerikan senatosunda kabu eilseydi Incirlik Üssünü Bosaltiracaklardi bunu Ozamanki Hükümet söylemisti belki hatirlarsin!!
Cuval olayina gelince,evet Amerikaya savas acacak degildik ama bunu Türkiye Topraklarinda bulunan Amerikan askerlerine bizde yapa bilirdik!Nasilmi?
Terrörist ihbari aldik ama Üzgünüz ihbar yanlismis deyip cikardik!!
Dünyaya Türk Askerini rezil ettiler!!
Benim herzaman söyledigim bir laf var. Biz kendimize karsi yapilan, ve haksizlik olarak gördügümüz bir harekete tepki verirken akilli olmamiz lazim.
Dogru!!
Farzedelim, biz o yukaridaki olaya sert tepki verip, birkac amerikan askerini cuvallayip, Incirlik üssünü kapattik. Simdi 100% Amerika gelip de "ah pardon, cok özür dilerim falan diyecek degil". Bunlar da bu olaya missilemme, biz Kerkük`ün Kürtlere verilmesini, ayrica bagimsiz bir Kürdistan devleti kurulmasini tesvik ediyoruz diye acik beyanatte bulunursa, ortaya cikan durumu düsünebiliyormusun?
zaaten öyle yapmiyorlarmi?Kapali kapilar ardindan!!
Ayni sekilde Leyla Zana olayi. Ben Leyla Zana`nin PKK sempatizani, hatta APO`nun asistani oldugunu düsünüyorum. Benim gözümde ona layik olan yer Imrali`dir. Hatta ve hatta kendisini Apo ile ayni hücreye sokarim....
Sende biliyorsunki AB Doyma bilmeyen bir Canavardir!!Hep ister ve Hic Vermez!!Seninden hep vermeye basladigini gördügü zaman istekleri bitmez!!
Simdi AB bunu birakalim diye bize bir baski yapti. Tabiki isteseydik birakmazdik. Ama ne oluyordu. Kadin hapiste kaldigi sürece sürekli baris ödülleri vs. verilmeye baslandi. Yani sonucta adi bir terörist neredeys bir idol olmaya basladi. Simdi bunu saliverince, AB bunun ne hal oldugunu gördü. Olli Rehn en az üc aciklamada bulundu, Zana Terörle arasina mesafe koymuyor diye. Ne oldu simdi Zana`ya. Hic Avrupa basininda görüyormusun.
Sen kendinde Diyorsun Terörist oldugunu!!mademki Türkiye bir Hukuk devleti ozaman kendi kanunlarina göre Hareket etmeli!!
Sen baska Ülkede böyle Olayalr Görüyormusun?
Mossad gidiyor istedigi Ülkeye Teröristleri eliyle alip getiriyor Ülkesine ve Idam ediyor!!
Kadin sifirlandi. Yani belki ilk basta serbest kalmasina gönlümüz razi gelmedi, ama sonuc olarak yine bize birkac avantaj sagladi. Ama bir yamugu olursa, devlet onu dogrudan iceriye atar gene.
Bu saaten sonra Atamaz!!
Ikinci örnek Ermeni konferansi. O konferenasin iptali, yapilisindan cok yanki uyandirdi. Ilk basta hic orali olmasaydik, o konferans yapilirdi, hicbir sey degismeden aynen devam edilirdi. Ama o konferansin yasaklanmasi, birden medyatik bir olay yapti bunu. Gazetelerde boy boy cikti.
Peki ermenistanda Bizde böyle bir Konferans yapabilirmiydik??Buna inaniyormusun?
Orhan Pamuk da öyle. Onun Isvicre gazetesine verdigi demeci takmasaydik, adam ne ödül alirdi ne bir bok. Ama verdigimiz hatali tepkiler, rakiplerimizi kahramanlastiriyor.
Sen hic Simdiye kadar Türkiyeyi öven bir yazarin Uluslararasi Ödül aldigini Gördünmü??
Tepki verilmesine karsi degilim, ama verdin mi öyle bir tepki vereceksin ki, karsindaki bundan yararli cikmasin.
Dogru ama Türkiye hakli oldugu davda kendini haksiz olarak kabul ederse byöle olur !!
Dogru ama Türkiye hakli oldugu davda kendini haksiz olarak kabul ederse byöle olur !!
Ama su da var. Bazen bir olaya verilen tepkinin dogru veya yalnis oldugu, veya bir hükümetin bir icraatinin dogru veya yalnis olup olmadigi, ancak belli bir zaman dilimi gectikce daha iyi belli olur.
Örnegin 1 Mart teskeresi. Önce bircok insan, bu tezkerenin meclisden gecmemis olmasina sevindi. Amerika`nin emperyalist emellerine alet olmadik diye bircok kisi tarafinda övüncle bahsedildi.
Daha sonra, Kerkük konusu bizim istedigimiz gibi yürümeyince, bazilari, hükümete sucu attilar. Niye biz orada cikarlarimizi koruyamiyoruz. Kesek tezkere konusunda daha degisik davransaydik, da orada bir söz sahibi olsaydik deniliyor.
Belki, bu K. Irak`taki terrör devam ederse, iyiki gitmemisiz diye yine söyleriz...
Bilmiyorum anlatabildim mi. Verilen bir kararin iyi veya kötü olup olmadigi herzaman hemen belli olmuyor.
Evet anladim,ama artik hükümet deneme durumu zamani kalmadi Türkiyenin!!
Bu saatten sonra Alinacak her karar cok Önemli ve Oldu bittiye getirilmemeli!!
Cok zaman kayip etti Türkiye yanlis Politikalarla!!Bizimde Amerika gibi Sahinlerimiz Olmali ve Gelecegi görebilmeli.
Erdoganin 370 Milletvekili var Danismanlari var ama ne yapiyor??Aydin Topluyor!! Ben becermiyorum siz söyleyin Neyapayim gibisine.
Hep Masada kayip etme Dönemine bir Son verilmeli!!
Tempo Dergisinde ilginç bir karikatür yayınlandı: Danimarka Başbakanı Rasmussen ve Apo, çıplak durumda bir yatağa uzanmış, Roj TV seyrediyorlar! Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/3562941.asp?yazarid=148&gid=61) temponun karikatürünü köşesine taşıdı:
BUGÜN piyasaya çıkan Tempo Dergisinde ilginç bir karikatür var: Danimarka Başbakanı Rasmussen ve Apo, çıplak durumda bir yatağa uzanmış, Roj TV seyrediyorlar!
Bir ressam titizliğiyle çizilmiş, tablo gibi bir karikatür bu.
Temponun editörleri böyle bir karikatürü yayınlama nedenlerini basın özgürlüğünü test etmek olarak açıklıyorlar.
Sonucunu ben de gerçekten merak ediyorum: Bakalım basın özgürlüğü şampiyonu Danimarka bu karikatürü nasıl karşılayacak?
Bu arada merak ettiğim bir şey daha var: Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, Kopenhagdaki basın toplantısını boykot etmesinden beri Roj TV konusunda ne kadar yol aldığımız?
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörizmle mücadele konusunda aldığı kararlar var. BMnin internet sitesine girdiğinizde Yedinci Bölüm başlığı altında bu kararları görebilirsiniz.
Danimarka, bu kuralları ihlal ettiği için dünyaya afişe ediliyor mu? BM nezdinde bir girişimimiz oldu mu? Yoksa, AB sürecinde aramızı bozmayalım, Danimarkayı idare edelim, bir iki demeç ve gösteriyle bu sorunu geçiştirelim mi deniliyor?
http://www.gazeteciler.com/article_view.php?aid=326856
-----------------------
yuahahahahahahaaaaa:brüll:
Muhahahahhahahaha
apoyu cok yakisikli cizmisler yerine killi bir ayi koysalardi daha güzel olurdu :brüll:
Apo'yu Rasmussen'in arkasina koysalardi, daha oygun olurdu :lach:
Iste buna diplomasi dili derler!!!!!!! Bravo. Karikatüristi kutluyorum.
Manastirli Hamdi
25.11.05, 18:34
Apo'yu Rasmussen'in arkasina koysalardi, daha oygun olurdu :lach:
apoya koysunlar
apoya koysunlar
killinin, kilsizin arkasinda olmasi daha gercekci bence. :lach:
...und was ist, wenn die Beiden nun wirklich nicht verhüten?
Hoffentlich wird es kein Esel.
:brüll: :brüll:
Sınıfta kaldılar
Ünsal TURAN / KOPENHAG
Hz. Muhammed ve Erdoğan karikatürleriyle, Roj TV konusunda Türkiyeye basın özgürlüğü dersi vermeye kalkan Danimarka, demokrasiden sınıfta kaldı. Basın, Rasmusenle, Öcalanı aynı yatakta gösteren Tempo Dergisinin karikatürünü, Türkiye baskı yapıyor diye yorumladı.
TEMPO dergisinin son sayısında yayımlanan Rasmussen-Apo karikatürü, Danimarkada büyük yankı uyandırdı. Hazreti Muhammed ve Başbakan Erdoğan karikatürleriyle Türkiyenin kapatılmasını istediği Roj TV konusunda Türkiyeye basın özgürlüğü dersi vermeye kalkışan Danimarka, kendisinin basın özgürlüğü anlayışını test eden bu karikatürle sınıfta kaldı. Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen ile PKK lideri Abdullah Öcalanın birlikte çıplak vaziyette aynı yatakta Roj TV seyrederken çizilmiş karikatürüne geniş yer ayıran Danimarka basını, tepkisini Türkiyenin Danimarkaya baskı uyguladığı iddiasına kadar götürdü.
TESTİ GEÇEMEDİLER
Danimarkanın Ekstra Bladet Gazetesi Anders Fogh, Abdullah ile aynı yatakta başlığı ile verdiği haberde Tempo Dergisindeki karikatürün, Jyllands Posten Gazetesinde yayınlanan Hz. Muhammed karikatürlerine nispet olsun diye ve Danimarkanın Roj TVyi kapatmama ısrarına karşı baskı uygulamak için yayımlandığı öne sürüldü.
Politiken Gazetesinin Türkiye, Danimarkanın fikir özgürlüğünü test ediyor manşetiyle verdiği haberde ise Danimarkanın benzeri karikatürlere alışkın olduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi: Dalgalar yükseldi. Danimarka, Türkiyenin hedef tahtası haline geldi. Türkler, Roj TVnin kapatılmasını istiyorlar ama Başbakan Rasmussen şimdilik fikir ve basın özgürlüğünü gerekçe göstererek Roj TV konusunda bir adım atmıyor.
TUVALETLİ KARİKATÜR
Temponun basın özgürlüğü testi espirisinde yayınladığı karikatüre tahammül gösteremeyerek negatif tepki veren Danikmarka basını, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı tuvaletten kalkarken üzerinde basın özgürlüğü yazan tuvalet kağıdıyla yansıtan karikatür yayımlamıştı.
Geçen hafta Danimarkaya yaptığı ziyaret sırasında ortak basın toplantısına PKKnın yayın organı Roj TVnin de alınmak istenmesi üzerine Başbakan Erdoğan, bu durumu protesto edip toplantıya katılmadan ayrılmıştı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/3569596.asp?m=1&gid=69
27 Kasım 2005
Sınıfta kaldılar
Ünsal TURAN / KOPENHAG
Hz. Muhammed ve Erdoğan karikatürleriyle, Roj TV konusunda Türkiyeye basın özgürlüğü dersi vermeye kalkan Danimarka, demokrasiden sınıfta kaldı. Basın, Rasmusenle, Öcalanı aynı yatakta gösteren Tempo Dergisinin karikatürünü, Türkiye baskı yapıyor diye yorumladı.
TEMPO dergisinin son sayısında yayımlanan Rasmussen-Apo karikatürü, Danimarkada büyük yankı uyandırdı. Hazreti Muhammed ve Başbakan Erdoğan karikatürleriyle Türkiyenin kapatılmasını istediği Roj TV konusunda Türkiyeye basın özgürlüğü dersi vermeye kalkışan Danimarka, kendisinin basın özgürlüğü anlayışını test eden bu karikatürle sınıfta kaldı. Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen ile PKK lideri Abdullah Öcalanın birlikte çıplak vaziyette aynı yatakta Roj TV seyrederken çizilmiş karikatürüne geniş yer ayıran Danimarka basını, tepkisini Türkiyenin Danimarkaya baskı uyguladığı iddiasına kadar götürdü.
TESTİ GEÇEMEDİLER
Danimarkanın Ekstra Bladet Gazetesi Anders Fogh, Abdullah ile aynı yatakta başlığı ile verdiği haberde Tempo Dergisindeki karikatürün, Jyllands Posten Gazetesinde yayınlanan Hz. Muhammed karikatürlerine nispet olsun diye ve Danimarkanın Roj TVyi kapatmama ısrarına karşı baskı uygulamak için yayımlandığı öne sürüldü.
Politiken Gazetesinin Türkiye, Danimarkanın fikir özgürlüğünü test ediyor manşetiyle verdiği haberde ise Danimarkanın benzeri karikatürlere alışkın olduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi: Dalgalar yükseldi. Danimarka, Türkiyenin hedef tahtası haline geldi. Türkler, Roj TVnin kapatılmasını istiyorlar ama Başbakan Rasmussen şimdilik fikir ve basın özgürlüğünü gerekçe göstererek Roj TV konusunda bir adım atmıyor.
TUVALETLİ KARİKATÜR
Temponun basın özgürlüğü testi espirisinde yayınladığı karikatüre tahammül gösteremeyerek negatif tepki veren Danikmarka basını, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı tuvaletten kalkarken üzerinde basın özgürlüğü yazan tuvalet kağıdıyla yansıtan karikatür yayımlamıştı.
Geçen hafta Danimarkaya yaptığı ziyaret sırasında ortak basın toplantısına PKKnın yayın organı Roj TVnin de alınmak istenmesi üzerine Başbakan Erdoğan, bu durumu protesto edip toplantıya katılmadan ayrılmıştı.
Danimarkada 4 milletvekili, Roj TV konusunda ABD ve Türkiyenin baskılarına boyun eğilmemesini istediler.
Sosyal Demokrat Partili Jeppe Koofed, Radikal Partili Naser Khader, Sosyalist Halk Partili Holger K. Nielsen ve Birlik Partili Rune Lund; Roj TV kapatılırsa ifade özgürlüğünün zedeleneceğini iddia edip, imza kampanyası açtı. Roj TVyi kapatma girişimlerinin medya ve fikir özgürlüğüne zarar verdiğini savunan milletvekillerine ilk tepki, hukukçulardan geldi. Prof. Henning Koch, AB ve ABDnin terör listesinde olan PKKnın yayın organı Roj TV için soruştarma başlatıldığını belirterek, davaya müdahale etmemesini istedi.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/3681665.asp
---------
Ya acik secik bu kadar serefsizlik olur mu ki arkadaslar...Bu Danimarkanin basina bir gelecek var ki hayirlisi olsun
Kanki abi bende anlamiyorum, kicik Insanalar halbuki Roj TV - PKK´yi desteklediklerini iyi biliyorlar.
Kanki abi bende anlamiyorum, kicik Insanalar halbuki Roj TV - PKK´yi desteklediklerini iyi biliyorlar.
bir ülke teröre bu kadar destek verir ya , bir de ab ülkesi bunlar
bir ülke teröre bu kadar destek verir ya , bir de ab ülkesi bunlar
Zaten AB devletleri hemen hemen hep ayne, ben onlara hic güvenmiyorum artik.
Flagellum Dei
21.12.05, 11:14
Danimarkada 4 milletvekili, Roj TV konusunda ABD ve Türkiyenin baskılarına boyun eğilmemesini istediler.
Sosyal Demokrat Partili Jeppe Koofed, Radikal Partili Naser Khader, Sosyalist Halk Partili Holger K. Nielsen ve Birlik Partili Rune Lund; Roj TV kapatılırsa ifade özgürlüğünün zedeleneceğini iddia edip, imza kampanyası açtı. Roj TVyi kapatma girişimlerinin medya ve fikir özgürlüğüne zarar verdiğini savunan milletvekillerine ilk tepki, hukukçulardan geldi. Prof. Henning Koch, AB ve ABDnin terör listesinde olan PKKnın yayın organı Roj TV için soruştarma başlatıldığını belirterek, davaya müdahale etmemesini istedi.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/3681665.asp
---------
Ya acik secik bu kadar serefsizlik olur mu ki arkadaslar...Bu Danimarkanin basina bir gelecek var ki hayirlisi olsun
aramizdaki arap a$iklari bu yaziyi iyi okusun;
gene bir arap, gene tipik bir örnek:
Naser Khader $am dogumlu el-EZHER mezunu bir arap'tir!
görsünler "karde$"lerinin KIMLeri karde$ bildiklerini... :rolleyes:
Telli Baba
19.04.06, 08:41
Danimarka'dan Roj TV itirafı
Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, Türk hükümeti ve medyasının kendisini Roj TV konusunda pasif kalmakla suçladığını bildiğini söyledi.
Rasmussen, soruşturmanın daha çabuk sonuçlanması için Türkiye'nin Roj TV'ye ilişkin yeni deliller sunmasını beklediklerini de açıkladı.
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlenen haftalık basında toplantısında konuşan Rasmussen, terörle mücadelede konusunda Türkiye ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.
Rasmussen, "Roj TVnin terör saldırıları konusunda talimatlar verdiği ve kışkırtıcı rol oynadığı elle tutulur delillerle ispatlanabilirse, tabii ki söz konusu televizyon kanalının yaptığı suçtur ve ona göre muamele görecektir" dedi.
Rasmussen ayrıca İspanyol basınında çıkan, 'Danimarka Türkiye'nin AB üyeliğini engellemek istiyor' yönündeki haberleri de yalanladı.
Milliyet (http://www.milliyet.com.tr/2006/04/19/son/sondun06.asp)
Ne sacma bir baslik secmisler yine.
"Danimarka'dan Roj tv itirafi". Itiraf bu yazinin neresinde?
ABD'den Danimarka'ya Roj TV baskısı
A.A.
ABD'nin, terör örgütü PKK yanlısı yayın yapan Roj TV'nin kapatılması için Danimarka'ya baskı yapmayı sürdürdüğü bildirildi.
AFP'nin haberine göre, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e yakın bir kaynak, ABD'nin bu istasyonun kapanmasını istediği aşikar ve yetkililere birçok kez bunu ilettiler dedi.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir başka hükümet yetkilisi de, Her durumda Danimarka bir televizyon kanalını kapatamaz. Roj TV'nin Danimarka yasalarını ihlal edip etmediğine ve yayın izninin iptal edilip edilmeyeceğine karar verecek olan mahkemelerdir diye konuştu.
Danimarka Devlet Radyosu Danmarks Radio (DR) da, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği ile 7 Nisan'da temas kurarak, Roj TV'nin, terör örgütü PKK'nın sözcülüğünü yaptığı değerlendirmesinde bulunduğunu duyurdu.
Radyo, 10 Nisan'da da Danimarka Dışişleri Bakanlığı'nın, Washington'dan, Roj TV'nin kapatılması talebinin yinelendiğini belirten bir mektup aldığını bildirdi.
Türkiye, son olarak terör örgütü PKK yanlısı yayın yapan Roj TV'nin İsveç'te de kablolu yayına girmesiyle ilgili olarak girişimlerde bulunmuştu.
Terör örgütü PKK'nın eylemlerini teşvik eden, cesaretlendiren ve yönlendiren yayınlar yaptığına dair kanıtları, başta kanalın yayın yaptığı Danimarka olmak üzere ilgili ülkelerin yetkili makamlarına ileten Türkiye, Roj TV'nin kapatılmasını istiyor.
Hürriyet
-----------------------------------------------------------------------
Hayret sasirti beni ABD ama muhakkak bir cikari vardir
Iy askamlar ali
Könntest du bitte mir übersetzen was dort genau steht...da mein türkisch ja verrorstet ist.
Iy askamlar ali
Könntest du bitte mir übersetzen was dort genau steht...da mein türkisch ja verrorstet ist.
ja natürlich :)
da steht das die USA druck auf die Dänen macht damit die Roj TV sendung gestopt wird
da steht das die USA druck auf die Dänen macht damit die Roj TV sendung gestopt wird
Sehr schön ! Ab und zu brauchen die mal bißchen Druck. Ansonsten können sie nicht klar denken und handeln.
tesekürler, dass ist natürlich eine Supernachricht.
Edit: Ali, kaynakida ver lütven.